|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Na nastepnej wizycie cos nagadam.o skurczach,aby baczniej przyjrzal się szyjce,ja podbrzusze mam twardsze,jakies kłucia
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa wsparcia
przyznaję, że spanikowałam totalnie i dziś już kilka razy się rozpłakałam tż. Wydawało się, że wszystko idzie idealnie - ciąża bezproblemowa. W 17 i 20 tc miałam mierzoną szyjkę - 32/35mm - twarda jak skała i lekarz powiedział, że skoro się nie zmienia to taka moja uroda i można martwić się szyjką poniżej 25mm. Dopiero na UP w 22 tc wyszła szyjka 25mm. UP miałam robione przez brzuch i pochwę. Babeczka od UP nie chciała mi udzielić żadnych informacji i skierowała do lekarza prowadzącego. Objawów nie miałam żadnych - zero skurczów, twardnienia brzucha, bóli etc. Od razu jak od niej wyszłam zadzwoniłam do swoich lekarzy (tak, tak - liczba mnoga, bo chodzę do dwóch). Pierwszy (do którego miałam mniejsze zaufanie) powiedział, żebym przyjechała następnego dnia i przyjmie mnie nawet jak nie będzie numerków. Pojechałam to zrobił wymaz żebyśmy mieli pewność że nie mam infekcji i zbadał na fotelu. Powiedział, że gdyby nie USG - nie miałby do szyjki zastrzeżeń. Dostałam luteinę, nakaz leżenia i kazał przyjśc w poniedziałek do szpitala. Ten drugi lekarz powiedział, bym przyjechała we wtorek.. Telefonicznie zalecił luteinę, dha i odpoczynek. W weekend też pisał mi sms, czy wszystko jest OK, ale ciężko odpowiedzieć na takie pytanie, jak wcześniej wydawało się, że też jest OK. Generalnie zdecydowaliśmy z mężem że idziemy do szpitala jutro i zobaczymy co tam nam powiedzą - czy będą chcieli mnie zatrzymać, założyć szew/pessar czy tylko luteina i leżenie. Trochę sie boję szwu/pessara, bo podobno sprzyja to infekcjom co też powoduje skracanie się szyjki. Ale chyba z dwojga złego pessar lepszy niż szew...choc ile ludzi tyle opinii. |
|
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny i chociażby na podstawie historii Ovejity, jak tu nie zwariować, kiedy lekarz nam nie sprawdzi szyjki? Mam o to prosić?
Prywatnie w ogóle nie sprawdza, a na NFZ sprawdził ostatnio palpacyjnie.
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=xxxbursztynekxxx;81 896711]A nie sprawdza ci regularnie po tym jak miałaś w ostatniej ciąży?
Wysłane z aplikacji Forum Wizazch Chodzilam.do.innego.lekar za.Ostatnio mu mowilam o.rozwarciu,ale si tym nie przejął. Co wizyta,bada na fotelu i.usg przez brzuch. |
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam, aby lekarz mi szyjki nie badał...przecież to podstawa podstaw.
Norka ja bym lekarzowi kazała sprawdzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
W 1 szej ciąży nie.mialam.dopochwowego,t ylko na fotelu stwierdził rozwarcie.Także spokojnie,u Ciebie.sytuacja pod kontrolą.Może.wystarczy luteina i rezim.lezenia. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-04 o 22:46 |
||
|
|
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
Porannarosa, gratulacje córeczki !!
![]() Mi na kazdej wizycie bada szyjke i zawsze wychodzi ładnie - poki co ![]() Przewijak chcemy na komode, ale w sumiw jeszcze sie nad tym jakos super mocno nie zastanawiałam. Usiade moze w tygodniu cos popatrze. Zjadlam dzisiaj maka po kinie, na relaks i moj cukier poszalal - 154 :/ wiec juz wiecej maka nie zjem w ciąży, a mąż solidarnie ze mną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak bada Wam szyjkę? Palpacyjnie czy przez USG dopochwowe?
Justynka, taki mąż to skarb. ![]()
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1421 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ela, norka, cieszę się, że podrzuciłam jakieś natchnienie
Ja ciągle gdzieś mam zapisany post o moich wszystkich wózkach, który kiedyś zaczęłam tworzyć, jak był dzień pisania o wózkach Może kiedyś dokończę i wrzucę ![]() norciu, chyba któraś z mam już coś wspomniała o Valco, ale może wtedy jeszcze byłaś zajęta szukaniem dłuuugiej gondoli (Bo to Ty byłaś? Nic nie pomieszałam? )Cytat:
![]() Cytat:
Skoro wiesz jakie były fakty i o tym będziesz mówić, to nie bój się i nie myśl o tym, co gość zrobi. To on będzie miał problem, jeśli będzie kłamać. Powodzenia!Cytat:
![]() Masz na myśli osobny mebel czy nakładkę? A tam, już piszę o moich ![]() Dla Kaja nakładka na komodę (zdj w załączniku), którą później można było zdjąć i zostaje sama elegancka komoda. Na to miałam taki miękki przewijak zwany też tapicerką, np coś takiego: http://allegro.pl/ceba-przewijak-50-...341969730.html Teraz mam osobny mebel, dokładnie ten: http://allegro.pl/klups-polko-przewi...049874497.html (Ale podrożał, 1,5 roku temu 137 zł zapłaciłam.) Taki na kółeczkach chciałam specjalnie, bo przez pierwsze miesiące do kąpieli wjeżdżałam sobie nim do łazienki, żeby Lidusię w ciepełku wycierać i ubierać. Dawniej zawsze do tego używałam pralki ale w uk to w łazienkach nawet kontaktu nie ma - pralka zwykle jest w kuchni...Co do tego przewijaka, to ogólnie jest ok, choć teraz irytuje mnie, że się kiwa mocno, jak Lidka mi na nim wierzga... Na długość do zmontowania były wkręty, ale na szerokość tylko drewniane kołki. Muszę poprosić tż, żeby może to skleił jakoś... Cytat:
Ale te pokrowce frotte to mało praktyczne mi się wydają i chyba droższe, a czasem jak dzieć ma dobry dzień, to potrafi kilka na dzień ubrudzić Taką pieluchę wrzucisz na 90 st i wiesz, że jest czyściutka.Cytat:
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy zdarza sie Wam jeszcze wymiotować ze względu na nadwrażliwość na zapach? W pt przed praca mnie wzięło, dzis znowu taki poranek bo mi cos zaleciło znowu sie zapowiada ciężki dzien w pracy jeszcze troche i l4 biorę
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Norka palpacyjnie i na usg przez powloki brzuszne też wychodzi,chyba : confused:Mój Syn wstał o 5 , przed chwilą stwierdziłam,że też wstaje wyszykuje go do szkoły,pójdzie wcześniej. Ciekawe czy Malwinka też będzie rannym ptaszkiem? |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
młody jak miał kolki to uspokajał się przy ich piosenkach przez 2 miesiące po nocach ich słuchaliśmy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Zua co do cukrów,to mam dobry po wszystkim,aż myślę,czy nie zepsuty.
Baciki dostaniesz,miałaś napisać o diabetologu ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
folinka mam ten sam przewijają Klupś co Ty i też go targałam codziennie do łazienki bo.wiosną wszędzie było zimno
u mnie wszytko stoi stabilnie,tylko farba trochę odeszła( od ponad roku stoi w łazience na stałe to może od wilgoci). Ale już go odmalowałam i nie jest złe. Pola Twój syn pewnie bedzie już dużo pomagał przy siostrze, a przynajmniej trochę ją zabawi. Fajnie tak Ja u siebie będę musiała pilnować żeby syn nic złego nie wymyślił, chociaż dwulatek to też już trochę roztropne dziecko![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Nie wiem jak to robimy,ale mam codziennie praktycznie pełną pralkę do prania:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1427 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
Apropo badania szyjki, ja też mam sprawdzana i mierzona co wizytę, zarówno plapacyjnie jak i poprzez usg. Ostatnio miałam 4,65 cm. Od tego czasu minęło już 4 tygodnie, czekam bo za tydzień wizyta Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku mam nadzieję.
Camelitos super szyjka. |
|
|
|
#1429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku mój generalnie jest wielką pleciugą, czasami jest to bardzo irytujące. Twoja córcia ma 10 lat?
|
|
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Oveijta powodzenia!!! Daj znać,co lekarze doradzili.
|
|
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam zawsze badanie na fotelu, a potem usg dopochwowe. Jak na razie takie usg przez brzuch to miałam chyba raz
|
|
|
|
#1434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No pewnie, że warto ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, zobaczcie co można na alli kupić: https://pl.aliexpress.com/item/Helen...ddresstype=600 Mam nadzieję, że nie wytnie linka, kurteczka jest przepiękna i podobno dobrej jakości (ktoś na grupie fb pisał), ale oczywiście jest mocno DZIEWCZYŃSKA, więc tylko dla tych, które spodziewają się małych księżniczek ![]() I jeszcze na chwilę wrócę do książeczek: ja miałam całe mnóstwo książeczek i babcia cały czas czytała najpierw mi, a potem ze mną i uważam, że to zdecydowanie wpłynęło na mnie, moją wyobraźnię i osobowość. Przeglądałam ostatnio książeczki w sklepie i w księgarni i widziałam dużo takich z samymi obrazkami. Pewnie są świetne, żeby zainteresować takie maleństwo, ale ja najbardziej mięknę na widok klasycznych baśni, na których mnie chowano, polskich bajek i legend oraz wierszyków. I myślę, że zwłaszcza te ostatnie mogą być interesujące na początek, ze względu na rytmiczność - to może przyciągnąć uwagę dziecka. Myślałam też (a właściwie tż podrzucił mi ten pomysł) o audiobookach z jakimiś fajnymi głosami lektorów
|
||||
|
|
|
#1436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
U mnie zawsze gin zawsze sprawdza szyjke na fotelu palpacyjnie, ostatnio też USG dopochwowo i przez brzuch już oglądaliśmy dziecia. Moja miała tydzień temu jakoś 4cm Cytat:
Ovejita trzymam kciuki i daj znać co powiedzą w szpitalu! Zua kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Zua kciuki za dzisiaj!!!!
xXBlankaXx, Odowska , Zgrusia powodzenia na wizytach. Miłego przedpołudnia ,zmykam do koleżanki! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-05 o 09:41 |
|
|
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Wróciłam z IP. Mamy dobrą tendencję bo szyjka nieznacznie się wydłuża. Dziś miała 27mm ale podobno to najkrótszy możliwy pomiar i chyba można byłoby coś jeszcze wyciągnąć. W badaniu na fotelu dalej bez zmian - szyjka twarda, zamknięta. Dalej mam leżeć, zakaz współżycia + luteina. Na razie bez szwu ani pessara. Kontrola na IP w czwartek. Jutro pójdę jeszcze do tego drugiego lekarza. Zobaczymy co on powie. Wówczas podejmiemy też decyzje który będzie tym prowadzącym i w którym szpitalu będę rodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oby tak dalej!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

Prywatnie w ogóle nie sprawdza, a na NFZ sprawdził ostatnio palpacyjnie.

Ja ciągle gdzieś mam zapisany post o moich wszystkich wózkach, który kiedyś zaczęłam tworzyć, jak był dzień pisania o wózkach
Może kiedyś dokończę i wrzucę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)