Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-08, 19:46   #1861
summer_overture
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Summer wynik krzywej idealny!!! Powinien byc poniżej 152 i Ty masz,nie jest też za niski.

MalaGosia Super!!

Zua co do ruchów,to zjedz coś słodkiego,połóż się na lewym boku, powinna brykać. Jak tam Twoja zasłabnięcia?
Ja dzisiaj wyszłam śmieci wyrzucić i mi się słabo zrobiło,nosz kurde przecież reszty ciąży nie spędzę w domu,a w yjście tylko w asyście??!!Jak mnie to wkurza.Godz temu zrobiłam i spacerowałam wokół domu,jak jakaś emerytka,ale się dotleniłam i zmęczyłam

Czy u Was też tak pięknie,słonecznie,tak ciepło??!!Cudownie.

Polu, dzięki! Poprawiłaś mi humor!

Gosiu, gratki z okazji przeglądu. Przeszłaś bez problemu z tego, co zrozumiałam?

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Dziewczyny pospamuje rzeczami z ali:

Grzechotka po taniości:
https://pl.aliexpress.com/item/Baby-...27460bf8c84de0

Podobno świetne do wycierania przy ulewaniu:
https://pl.aliexpress.com/item/10PCS...27460bf8c84de0

Skarpetunie:
https://pl.aliexpress.com/item/1-Pai...311.0.0.lF5pog

Pluszaczki-przytulaczki:
https://pl.aliexpress.com/item/Newbo...999.266.51yoau

Kombinezonik:
https://pl.aliexpress.com/item/VIMIK...999.313.51yoau

Zawieszka do wózka, fotelika - podobno jest ekstra super hiper:
https://pl.aliexpress.com/item/Rabbi...999.340.51yoau

Zabawunia gryzunia:
https://pl.aliexpress.com/item/new-h...999.363.51yoau

Też coś do zawieszenia - fajne na początek, ze względu na kontrasty:
https://pl.aliexpress.com/item/Cute-...460.0.0.xjzPWM

Zabawunie do kąpieli:
https://pl.aliexpress.com/item/13Pcs...531441703.html

Fajne, fajne, ale ja się tak zastanawiam: podobno te zabawki z allie są bez atestu i właściwie nie wiem czy zakup ich nie jest ryzykowny. No chyba żeby to porządnie wyprać?? Sama nie wiem, ale takiego węża na wózek czy łóżeczko to widziałam w rossmannie za jakieś 2 dyszki, więc chyba na jedno wyjdzie no i zawsze pewniej.
Grzechotki-skarpetki są mega, sama na nie wczoraj trafiłam i już wrzuciłam na moją listę

A ja muszę się pochwalić, że właśnie kupiłam na asplaneta rożek minky i do tego komplet podusia+kołderka też minky w tym samym wzorze. Po taniości! Jak gdzieś będzie kruczek to.... zwrócę

Na allie zamawiam jutro - na pewno jakieś pieluszki:

https://pl.aliexpress.com/item/simfa...ceBeautifyAB=0

no i ten kocyś:

https://pl.aliexpress.com/item/Natur...460.0.0.vjqNgI

P.s. a prababcia dziś przyniosła pieluszki flanelowe, chyba co najmniej 70- cm na ileś tam. Ależ one są fajne Na pewno u Hubiego kupię ich jeszcze kilka. Takie milusie i w ogóle!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-03-08 o 19:47
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 19:52   #1862
pola25
Zakorzenienie

Summer cieszę się,że poprawiłam Ci humor!
Widzę,że zaczęłaś wyprawkowe zakupy. Pokaż rożek.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 20:08   #1863
MalaGosia88
Zakorzenienie

Summer tak, dziękuję, wszystko w normie
Stary 2018-03-08, 20:27   #1864
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Polu, dzięki! Poprawiłaś mi humor!

Gosiu, gratki z okazji przeglądu. Przeszłaś bez problemu z tego, co zrozumiałam?

Fajne, fajne, ale ja się tak zastanawiam: podobno te zabawki z allie są bez atestu i właściwie nie wiem czy zakup ich nie jest ryzykowny. No chyba żeby to porządnie wyprać?? Sama nie wiem, ale takiego węża na wózek czy łóżeczko to widziałam w rossmannie za jakieś 2 dyszki, więc chyba na jedno wyjdzie no i zawsze pewniej.
Grzechotki-skarpetki są mega, sama na nie wczoraj trafiłam i już wrzuciłam na moją listę

A ja muszę się pochwalić, że właśnie kupiłam na asplaneta rożek minky i do tego komplet podusia+kołderka też minky w tym samym wzorze. Po taniości! Jak gdzieś będzie kruczek to.... zwrócę

Na allie zamawiam jutro - na pewno jakieś pieluszki:

https://pl.aliexpress.com/item/simfa...ceBeautifyAB=0

no i ten kocyś:

https://pl.aliexpress.com/item/Natur...460.0.0.vjqNgI

P.s. a prababcia dziś przyniosła pieluszki flanelowe, chyba co najmniej 70- cm na ileś tam. Ależ one są fajne Na pewno u Hubiego kupię ich jeszcze kilka. Takie milusie i w ogóle!
Summer właśnie wpadła mi ś ręce recenzja tych pieluszek
https://m.facebook.com/groups/774585...21076617970645
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 20:38   #1865
odowska
Zadomowienie

Dobry wieczór! Wszystkiego najlepszego Kobietki! Tak przy okazji w temacie dzisiejszego święta - może któraś polecić rajstopy ciążowe?

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
A jeszcze co do magnezu, bo widziałam, że był temat - jaką dawkę przyjmujecie? Mi lekarz zasugerował 1-2 tabletki 3 razy dziennie. Łącznie daje to ok 288mg dziennie. W internetach piszą, że kobiety w ciąży nawet do 400mg powinny przyjmować, ale nie wiem czy dla mnie to nie za dużo bo po każdym posilku biegam do toalety
Mi też wychodzi ok. 288 mg dziennie (biorę teraz około 6 tabletek magne b6, czyli chyba podobnie jak Ty), ale wydaje mi się, że dostarczam jednak jeszcze więcej z jedzeniem (dużo zielonego, woda mineralna) i z moczeniem. A to bieganie do toalety, to jest u Ciebie normalne? Bo może być tak, że jak masz chwilowo za szybki- że tak powiem- transfer, to się mało co przyswaja. Myślisz, że może Cię tak magnez gonić? Jak mimo to czujesz, że potrzebujesz więcej magnezu, to chyba transdermalnie byłoby najlepiej w tej sytuacji. Ja używam chlorku magnezu, ale mam info od znajomej, której z kolei powiedziała to lekarka, że przy problemach z tarczycą (dotyczy Cię to?) bezpieczniej niż chlorku użyć soli epsom (ma przy okazji inne minerały w składzie).

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
równiez jestem na diecie ale kłuje się też insuliną już od samego poczatku jeszcze przed ciaza miałam hiperglikemie na czczo
Współczuję

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. Czytam Was ale jakos weny brak na odp i humoru tez brak.

Co do wyprawki to ja raczej wszyatko mam, tylko jakies pojedyncze rzeczy dokupie.

No i dzisiaj uszylam podusie na urodzinki Filipka, konczy 5 lat, czas tak leci a pamietam jak go urodzilam, jak mi go dali itp. 😍❤❤❤
Z podusi byl mega zadowolony
Juz wykroilam drugiego dla starszego syna

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Słodki piesio! A co u Ciebie w ogóle? Jak zastrzyki?

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Odowska dzieki za rady! Moja miala 3tyg temu sterylke i juz w drugi dzien szalala, tylko czasem mialka jak cos zabolalo. Wiec latalam za nią i pilniwalam, zeby nie przesadzila z igraszkami!
Nasze chyba ciężko jednak przechodzą te zabiegi, dziś bardzo osowiałe, mało co jedzą, śpią lub obserwują z jednego miejsca. Trochę się martwię. Dostaliśmy od weta jakieś przeciwbólowe dla nich, ale nie wiem czy to działa na nie w ogóle? A może lepiej, że się tak mało ruszają? eh... z kocurami było łatwiej, na drugi dzień już można było zapomnieć, że byli ciachani.

Cytat:
Odo, zgadzam się z tobą w całej rozciągłości odnośnie magnezu. Forma transdermalna jest najlepsza, bo żadna skrobia, cukier i inne świństwa nie obciążają żołądka. Tylko niestety teraz jakoś nie chce mi się moczyć nóg...
Jeszcze możesz spróbować oliwki magnezowej. Rozpuszczam 100 g chlorku magnezu w 100 g wody i używam jako dezodorantu. Można to psikać na stopy, jak się nie chce moczyć, tylko trzeba potem czymś nawilżyć, bo wysusza skórę.

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie, że nic się nie odzywam ale jestem i cały czas Was czytam wszystkim co trzeba to gratuluję zdrowych dzieciów udanych zakupów, chęci do porządków itd. itp
Ja mam jakiś starszny zjazd energii i chęci do czegokolwiek Dojazdy do pracy dają mi w doopsko no i sama ciąża zaczyna mi ciążyć w sumie biorąc pod uwagę, że zawsze byłam aktywna i chuda to teraz mając już 10kg na plusie czuję się jak słonica, brzuch mnie ciągnie i wewnętrznie i skóra staje się coraz bardziej napięta, mam zadyszkę przy zakładaniu butów i w ogóle bardzo dużo leżę bo macica mi się często stawia mam nadzieję, że to tylko chwilowe osłabienie związane bardziej z przedwiośniem i wkrótce znowu będę mieć siłę i chęci do przygotowań i zakupów dla Młodej bo ostatnio odpuściłam ten temat całkowicie - kurde nawet nie zamówiłam nic z ali na próbę, żeby sprawdzić jak z jakością np. otulaczy do pieluch po prostu sama siebie nie poznaję - nigdy nie byłam taka "rozlazła" i niezorganizowana

Macie już wybrane szkoły rodzenia? boja nawet tego jeszcze nie zaczęłam ogarniać i w sumie nadal nie wybraliśmy szpitala gdzie będziemy chcieli rodzić

A tak w ogóle to wszystkiego dobrego z okazji Naszego dnia

zUa czy to ty pisałaś, że jesteś architektem krajobrazu i znasz się na ogrodach i zieleni?
Hej! Planujesz jeszcze długo pracować? Powiem Ci szczerze, że ja trochę odżyłam na L4. Jakoś to pozbycie się odpowiedzialności dobrze na mnie wpłynęło, a w dodatku - jak na razie - raczej mnie wolne motywuje do odhaczania kolejnych punktów na liście zadań, a nie do lenistwa. Choć w sumie zdarza mi się też po prostu leżeć
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 20:54   #1866
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Summer cieszę się,że poprawiłam Ci humor!
Widzę,że zaczęłaś wyprawkowe zakupy. Pokaż rożek.

https://asplaneta.pl/pl/p/Medi-Partn...rwony/23094371

https://asplaneta.pl/pl/p/Medi-Partn...rwone/23093456

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Summer tak, dziękuję, wszystko w normie
Super!

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Summer właśnie wpadła mi ś ręce recenzja tych pieluszek
https://m.facebook.com/groups/774585...21076617970645
O, dziękuję, te są tańsze od tych, które pokazywałam

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Wszystkiego najlepszego Kobietki! Tak przy okazji w temacie dzisiejszego święta - może któraś polecić rajstopy ciążowe?

Mi też wychodzi ok. 288 mg dziennie (biorę teraz około 6 tabletek magne b6, czyli chyba podobnie jak Ty), ale wydaje mi się, że dostarczam jednak jeszcze więcej z jedzeniem (dużo zielonego, woda mineralna) i z moczeniem. A to bieganie do toalety, to jest u Ciebie normalne? Bo może być tak, że jak masz chwilowo za szybki- że tak powiem- transfer, to się mało co przyswaja. Myślisz, że może Cię tak magnez gonić? Jak mimo to czujesz, że potrzebujesz więcej magnezu, to chyba transdermalnie byłoby najlepiej w tej sytuacji. Ja używam chlorku magnezu, ale mam info od znajomej, której z kolei powiedziała to lekarka, że przy problemach z tarczycą (dotyczy Cię to?) bezpieczniej niż chlorku użyć soli epsom (ma przy okazji inne minerały w składzie).

Współczuję

Nasze chyba ciężko jednak przechodzą te zabiegi, dziś bardzo osowiałe, mało co jedzą, śpią lub obserwują z jednego miejsca. Trochę się martwię. Dostaliśmy od weta jakieś przeciwbólowe dla nich, ale nie wiem czy to działa na nie w ogóle? A może lepiej, że się tak mało ruszają? eh... z kocurami było łatwiej, na drugi dzień już można było zapomnieć, że byli ciachani.

Jeszcze możesz spróbować oliwki magnezowej. Rozpuszczam 100 g chlorku magnezu w 100 g wody i używam jako dezodorantu. Można to psikać na stopy, jak się nie chce moczyć, tylko trzeba potem czymś nawilżyć, bo wysusza skórę.

Hej! Planujesz jeszcze długo pracować? Powiem Ci szczerze, że ja trochę odżyłam na L4. Jakoś to pozbycie się odpowiedzialności dobrze na mnie wpłynęło, a w dodatku - jak na razie - raczej mnie wolne motywuje do odhaczania kolejnych punktów na liście zadań, a nie do lenistwa. Choć w sumie zdarza mi się też po prostu leżeć
Dzięki, Odo, w takim razie wypróbuję, bo od kiedy jestem połamana i mam problemy neurologiczne to magnez jest u mnie numerem jeden w domowej apteczce

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-08, 21:09   #1867
aandra
Raczkowanie

Cytat:

Ja kupiłam ostatnio rajstopy z Marylin ale jeszcze za duża te cześć na brzuchu...

Tak Was czytam i ja chyba za mało tego magnezu biorę 😐 bo tylko 2 tabletki.

Co do kotów, daj im jeszcze czas, moje pamiętam też były osowiale po sterylce a potem lazily jak pijane :glupek:

Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 21:13   #1868
pola25
Zakorzenienie

Summer piękne i ten kolor!Uwielbiam!

Co do.rajstop,to mam.z hm,happy mum
Stary 2018-03-08, 21:29   #1869
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ostatnio rajstopy z Marylin ale jeszcze za duża te cześć na brzuchu...

Tak Was czytam i ja chyba za mało tego magnezu biorę 😐 bo tylko 2 tabletki.

Co do kotów, daj im jeszcze czas, moje pamiętam też były osowiale po sterylce a potem lazily jak pijane :glupek:

Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
Ja mam parcie na magnez, bo miałam bóle od twardniejącego brzucha, w ogóle ginekolog stwierdziła, że aż takich skurczy, to nie powinnam mieć, więc zwiększyłam dawkę i sytuacja wróciła do normy. Jak nie masz żadnych objawów w stylu poddenerwowania, kłopotów z zasypianiem czy skurczy lub drgania powieki itp., to nie ma powodu, żebyś brała nie wiadomo ile tego magnezu.

Zobaczę jak się koty będą jutro zachowywać. To mnie zdziwiło, że wczoraj się wydawały bardziej żwawe niż dziś, ale może wtedy jeszcze dragi po zabiegu je trzymały, a to doustne przeciwbólowe już takie silne nie jest. A z chodzeniem to fakt, z jednej mieliśmy ubaw wczoraj, bo kompletnie nie potrafiła chodzić do przodu, tylko cały czas się cofała. Dziś już sobie przypomniała, ale nie korzysta z tego jakoś specjalnie często.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 21:29   #1870
aaska92
Zadomowienie

Polu miałam zlecone badanie ze względu ze wróciły mi nagle poranne wymioty i dla sprawdzenia dostałam skierowanie. Ale juz nie mam tych objawów. Po za tym mam usunięty pęcherzyk żółciowy. Zmieniłam dietę na lekkostrawna i czekam na wizytę kolejna, ale czuje ze żołądek pracuje lepiej wiec moze to tylko zła dieta a nie cholestaza ciążowa.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 21:36   #1871
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Polu miałam zlecone badanie ze względu ze wróciły mi nagle poranne wymioty i dla sprawdzenia dostałam skierowanie. Ale juz nie mam tych objawów. Po za tym mam usunięty pęcherzyk żółciowy. Zmieniłam dietę na lekkostrawna i czekam na wizytę kolejna, ale czuje ze żołądek pracuje lepiej wiec moze to tylko zła dieta a nie cholestaza ciążowa.
Rozumiem.
Ja ostatnio sobie pofolgowalam i zaczęłam gorzej się odzywiac,powinnam wrócić do diety lekkostrawnej.
Stary 2018-03-08, 21:49   #1872
aaska92
Zadomowienie

A w ciąży zachcianki to poki wszystkie badania dobre wiadomo, ze ciezko sie oprzeć i czasem mozna cos pofolgować. Ja juz dieta do końca ciąży napewno, ale byle tylko mały był zdrowy i pomyślnie sie wszystko zakończyło.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 21:51   #1873
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:

ja ostatnio kupiłam te rajstopy ciążowe z Lidla, ale nie wiem jak z jakością, bo jeszcze ich nie nosiłam

Też właśnie biorę magneB6, więc dawkę mamy identyczną Zastanawiałam się jeszcze nad slowMag, ale farmaceutka powiedziała że magneB6 jest lepszy pod kątem przyswajalności. Teoretycznie nie wydaje się, że dawka 6 tabletek jest super duża (szczególnie że na ulotce piszą, że mozna brać nawet do 8), ale na wszelki wypadek zmniejszę do 4 i zobaczymy co się będzie działo. Być może wychodzą ze mnie stresy ostatnich dni związane z tą szyjką .

Mam niedoczynność tarczycy poczytam o tej soli, dziękuję

Zapisaliśmy się z tż do szkoły rodzenia - czekam na potwierdzenie, że jesteśmy przyjęci jeśli tak to zaczynamy 27 marca
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 22:02   #1874
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupiłam te rajstopy ciążowe z Lidla, ale nie wiem jak z jakością, bo jeszcze ich nie nosiłam

Też właśnie biorę magneB6, więc dawkę mamy identyczną Zastanawiałam się jeszcze nad slowMag, ale farmaceutka powiedziała że magneB6 jest lepszy pod kątem przyswajalności. Teoretycznie nie wydaje się, że dawka 6 tabletek jest super duża (szczególnie że na ulotce piszą, że mozna brać nawet do 8), ale na wszelki wypadek zmniejszę do 4 i zobaczymy co się będzie działo. Być może wychodzą ze mnie stresy ostatnich dni związane z tą szyjką .

Mam niedoczynność tarczycy poczytam o tej soli, dziękuję

Zapisaliśmy się z tż do szkoły rodzenia - czekam na potwierdzenie, że jesteśmy przyjęci jeśli tak to zaczynamy 27 marca
super! to zaczynacie chyba najszybciej z wątku my 3 kwietnia
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 22:10   #1875
KarolinaK
Zakorzenienie

Rajstopy ciążowe Gatta 100 den polecam. Mam trzy pary super sa nic na brzuszek nie uciska wcale!
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 22:14   #1876
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
https://asplaneta.pl/pl/p/Medi-Partn...rwony/23094371

https://asplaneta.pl/pl/p/Medi-Partn...rwone/23093456

Super!

O, dziękuję, te są tańsze od tych, które pokazywałam

Dzięki, Odo, w takim razie wypróbuję, bo od kiedy jestem połamana i mam problemy neurologiczne to magnez jest u mnie numerem jeden w domowej apteczce
Summer super te rzeczy !! I wcale nie drogie w porównaniu do innych podobnych na rynku.

Myślicie, że szkoła rodzenia jest przydatna dla pierworodek ? Ja nie mialam w planach z mężem sie wybrać...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 22:21   #1877
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Rajstopy ciążowe Gatta 100 den polecam. Mam trzy pary super sa nic na brzuszek nie uciska wcale!
potwierdzam i są seksi trochę jak pończochy wyglądają

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Summer super te rzeczy !! I wcale nie drogie w porównaniu do innych podobnych na rynku.

Myślicie, że szkoła rodzenia jest przydatna dla pierworodek ? Ja nie mialam w planach z mężem sie wybrać...

Myślę, że dla nas szczególnie, takie jest moje zdanie nie mam doświadczenia z noworodkami itp oddychaniem przy porodzie itd
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-08, 22:39   #1878
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Summer piękne i ten kolor!Uwielbiam!

Co do.rajstop,to mam.z hm,happy mum

Cytat:
Ja mam parcie na magnez, bo miałam bóle od twardniejącego brzucha, w ogóle ginekolog stwierdziła, że aż takich skurczy, to nie powinnam mieć, więc zwiększyłam dawkę i sytuacja wróciła do normy. Jak nie masz żadnych objawów w stylu poddenerwowania, kłopotów z zasypianiem czy skurczy lub drgania powieki itp., to nie ma powodu, żebyś brała nie wiadomo ile tego magnezu.

Zobaczę jak się koty będą jutro zachowywać. To mnie zdziwiło, że wczoraj się wydawały bardziej żwawe niż dziś, ale może wtedy jeszcze dragi po zabiegu je trzymały, a to doustne przeciwbólowe już takie silne nie jest. A z chodzeniem to fakt, z jednej mieliśmy ubaw wczoraj, bo kompletnie nie potrafiła chodzić do przodu, tylko cały czas się cofała. Dziś już sobie przypomniała, ale nie korzysta z tego jakoś specjalnie często.
Odowska, ja myślę, że po prostu anestetyki przestały działać i kotki są obolałe. Przerabiałam to, co prawda z kocurami, ale zawsze schemat był ten sam.

Cytat:

Zua, ja choć pierwotnie miałam mieć cc bezwzględnie, to wiedziałam, że muszę iść do szkoły rodzenia, bo nie chodzi o to, żeby położne nauczyły mnie przeć czy oddychać, ale mówią wiele fajnych rzeczy o karmieniu noworodka, ubieraniu i w ogóle pielęgnacji, pierwszej pomocy itd. Ja to traktuję jak taki kurs dla świeżo upieczonych rodziców.

A teraz z innej beczki: kupujecie kokon? Jeśli tak to gdzie? Szukam inspiracji

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-08, 23:42   #1879
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Odowska, ja myślę, że po prostu anestetyki przestały działać i kotki są obolałe. Przerabiałam to, co prawda z kocurami, ale zawsze schemat był ten sam.

Zua, ja choć pierwotnie miałam mieć cc bezwzględnie, to wiedziałam, że muszę iść do szkoły rodzenia, bo nie chodzi o to, żeby położne nauczyły mnie przeć czy oddychać, ale mówią wiele fajnych rzeczy o karmieniu noworodka, ubieraniu i w ogóle pielęgnacji, pierwszej pomocy itd. Ja to traktuję jak taki kurs dla świeżo upieczonych rodziców.

Tak kupuje Kokon, minkybaby handmade na fb. Do kompletu rożek i cienki kocyk bez wypełnienia + ozdobą na górę oparcia z łóżeczka

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 00:13   #1880
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pospamuje rzeczami z ali:

Grzechotka po taniości:
https://pl.aliexpress.com/item/Baby-...27460bf8c84de0

Podobno świetne do wycierania przy ulewaniu:
https://pl.aliexpress.com/item/10PCS...27460bf8c84de0

Skarpetunie:
https://pl.aliexpress.com/item/1-Pai...311.0.0.lF5pog

Pluszaczki-przytulaczki:
https://pl.aliexpress.com/item/Newbo...999.266.51yoau

Kombinezonik:
https://pl.aliexpress.com/item/VIMIK...999.313.51yoau

Zawieszka do wózka, fotelika - podobno jest ekstra super hiper:
https://pl.aliexpress.com/item/Rabbi...999.340.51yoau

Zabawunia gryzunia:
https://pl.aliexpress.com/item/new-h...999.363.51yoau

Też coś do zawieszenia - fajne na początek, ze względu na kontrasty:
https://pl.aliexpress.com/item/Cute-...460.0.0.xjzPWM

Zabawunie do kąpieli:
https://pl.aliexpress.com/item/13Pcs...531441703.html
Przepadlam

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:

Współczuję

Polecam rajstopki ciazowe z gatty jak dla mnie rewelka :-D
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 04:45   #1881
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja podobnie jak Summer myślę, że szkoła rodzenia to taki kurs dla młodych rodziców choć miałam do czynienia z noworodkiem dopiero co po urodzeniu, to mąż wcale więc choćby ze względu na niego. Poza tym właśnie chciałabym troszkę posłuchać o pierwszej pomocy, oddychaniu przy porodzie. Mam nadzieję, że się nie zawiodę

Cytat:

Summer, ja kupuję kokon i mam nawet wybrane dwa, teraz muszę tylko zdecydować
https://blancababy.pl/product-pol-27...niemowlat.html

bądź ten

https://blancababy.pl/product-pol-32...niemowlat.html

Ja dziś już wyspana, polecę z rana na ciuszki, potem mam usg tarczycy, ale to w innym mieście, więc mam dziś wycieczkę

Stary 2018-03-09, 05:30   #1882
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja podobnie jak Summer myślę, że szkoła rodzenia to taki kurs dla młodych rodziców choć miałam do czynienia z noworodkiem dopiero co po urodzeniu, to mąż wcale więc choćby ze względu na niego. Poza tym właśnie chciałabym troszkę posłuchać o pierwszej pomocy, oddychaniu przy porodzie. Mam nadzieję, że się nie zawiodę

Summer, ja kupuję kokon i mam nawet wybrane dwa, teraz muszę tylko zdecydować
https://blancababy.pl/product-pol-27...niemowlat.html

bądź ten

https://blancababy.pl/product-pol-32...niemowlat.html

Ja dziś już wyspana, polecę z rana na ciuszki, potem mam usg tarczycy, ale to w innym mieście, więc mam dziś wycieczkę

Fajnie Eluś, że jesteś wyspana, nawet o tak wczesniej porze. Ja ju wstaję, bo 10 po 7 musimy być w przychodni, a mamy godzinę drogi. Dzisiaj glukoza.. brr.. Będę pisać pod warunkiem, że nie będę leżała pod krzesłem z wrażenia.

Drogie te kokony, nawet bardzo.. Ale jeśli okaże się, że dzidzia będzie jednak spała z nami, to myślę, że da pewien komfort psychiczny przed zrobieniem dziecku krzywdy w czasie snu.

Sama nie mogę w to uwierzyć, ale poczyniłam wczoraj zakupy na KappAhl i kupiłam dla dzidzi 3 ubranka, z mamą i siostrą na spółkę.

Dziewczyny, mogę chociaż wodę pić, nawet przed glukozą? Nie mam pojęcia jak wytrzymam te prawie 5 godzin ze wszystkim...

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-09 o 05:33
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 06:44   #1883
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Heja! Norka z glukoza to wydaje mi sie, ze przed puerwszym pobraniem powinno sie byc na cz zo totalnie, potem mozesz pic wode, ale moge sie mylic.. powodzenia 😘

Bylusmy wczoraj na warsztatach bezpieczny maluch i z mojej strony mogecje polecac. Jasne, byly reklamy, ale to sa sponsorzy wiec tego nie unikniemy, a dzieki temu mamy to wszystko za dsrmo. Ale byla pierwsza pomoc przy zakrztuszeniu i bezdechu, dosc szczegolowo opisal na co zwracac uwage przy doborze i montazu fotelika, info o laktacji i odzywiaaniu to powtorzylo sie dla mnie, bo mam to na spotkaniach z położną. Bylo też o komorkach macierzystych, jednak tutaj brakowało mi troche tej niezaleznej strony, bo bylo to przedstawiane przez przedstawiciela... ogolenie polecam, pozbieralam ulotki wozkow i fotelikow. I wylosowalam zestaw nuk: butelka, smoczek i jakies ekstra wkladki laktacyjne! Jedna z dziewczyn wylosowala adapter do pasow besafe, byly tez poduszki ciazowe i do karmienia! Na pewno podjedziemy tam z mezem do tego sklepu, gdzie bylo to organizowane, żeby poogladac wózki.

Ja dzisiaj bede sie mali meldowc, bo do pracy a potem jestemcumowiona. Intensywnie bedzie 😅

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 07:30   #1884
norka93
Wtajemniczenie

Dzięki Kropko Jeszcze w kolejce czekam do pobrania na czczo, ale już niewiele zostało.

Gratuluję wygranej! Chciałabym wybrać się na te warsztaty, tylko nie bardzo mam jak, bo u mnie w mieście nie ma, a mąż ma taką pracę, że szczęśliwym trafem trzeba.. Przydałaby mi się wiedza i postępowanie z pierwszej pomocy z maluszkiem. W sumie tego ogólnie obawiam się najbardziej.

Próbowałam rozkminąć ten tekst "Ja dzisiaj bede sie mali meldowc, bo do pracy a potem jestemcumowiona. Intensywnie bedzie", i chyba mi się udało "Ja dzisiaj będę się mało meldowac, bo do pracy, a potem jestem umówiona"?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-09 o 07:32
Stary 2018-03-09, 07:44   #1885
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Fajnie Eluś, że jesteś wyspana, nawet o tak wczesniej porze. Ja ju wstaję, bo 10 po 7 musimy być w przychodni, a mamy godzinę drogi. Dzisiaj glukoza.. brr.. Będę pisać pod warunkiem, że nie będę leżała pod krzesłem z wrażenia.

Drogie te kokony, nawet bardzo.. Ale jeśli okaże się, że dzidzia będzie jednak spała z nami, to myślę, że da pewien komfort psychiczny przed zrobieniem dziecku krzywdy w czasie snu.

Sama nie mogę w to uwierzyć, ale poczyniłam wczoraj zakupy na KappAhl i kupiłam dla dzidzi 3 ubranka, z mamą i siostrą na spółkę.

Dziewczyny, mogę chociaż wodę pić, nawet przed glukozą? Nie mam pojęcia jak wytrzymam te prawie 5 godzin ze wszystkim...
A dlaczego wody nie można pić? Przecież na czczo to nie znaczy chyba, że też bez picia? Mogę się mylić, ale jeśli tak, to całe życie żyłam w kłamstwie i wszystkie wyniki badań mam sfałszowane
Norko, powodzenia, dasz radę Mam nadzieję, że masz coś na potem, żeby szybko chrupnąć?

Elu, fajne te kokony, ale cena... A nie myślałaś o tym, żeby uszyć? Na pewno byłyby ładniejsze
Ja zamówię coś dużo tańszego, bo nie wiem właśnie czy się przyda, a jak się nie przyda to i tak będzie wypierdywane pod psim tyłkiem, więc nie będę szaleć

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-09, 07:56   #1886
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego wody nie można pić? Przecież na czczo to nie znaczy chyba, że też bez picia? Mogę się mylić, ale jeśli tak, to całe życie żyłam w kłamstwie i wszystkie wyniki badań mam sfałszowane
Norko, powodzenia, dasz radę Mam nadzieję, że masz coś na potem, żeby szybko chrupnąć?

Elu, fajne te kokony, ale cena... A nie myślałaś o tym, żeby uszyć? Na pewno byłyby ładniejsze
Ja zamówię coś dużo tańszego, bo nie wiem właśnie czy się przyda, a jak się nie przyda to i tak będzie wypierdywane pod psim tyłkiem, więc nie będę szaleć
Już jestem po wypiciu, pierwsze łyki były nawet smaczne, w połowie już mi tak nie smakowało, jest mi trochę niedobrze, głowa zaczęła boleć, ale trzymam się i mąż jest przy mnie. Wypiłam 75 gram w 200 ml.

Też nie wiem do końca jak to jest z tym na czczo. W internecie piszą tak i tak, zdania lekarzy też są pewnie podzielone. Na wszelki wypadek nigdy przed badaniem nie ję i nie piję.

Summer, twoje wpisy rozwalają mnie na łopatki.. Wypierdywane pod psim tyłkiem

Stary 2018-03-09, 08:01   #1887
pola25
Zakorzenienie

Norka powodzenia!Chyba można troszkę pić wody. Ja między badaniem cukru w domu,piję wodę.Piłaś glukozę cytrynową?

Miłego dnia!!!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-09 o 08:04
Stary 2018-03-09, 08:07   #1888
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka powodzenia!Chyba można troszkę pić wody. Ja między badaniem cukru w domu,piję wodę.Piłaś glukozę cytrynową?

Miłego dnia!!!
Tak, ale wody jeszcze nie piję, nie wiem czy mogę. Miałam pobieraną krew ponad 20 minut temu i dalej mi leci trochę.

Stary 2018-03-09, 08:09   #1889
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Tak, ale wody jeszcze nie piję, nie wiem czy mogę. Miałam pobieraną krew ponad 20 minut temu i dalej mi leci trochę.
z rany???naciśnij mocniej w tym miejscu
Stary 2018-03-09, 08:12   #1890
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
z rany???naciśnij mocniej w tym miejscu
Trzymam, aż mi drętwieje. Uspokaja się już. Zbyt mała krzepliwość jest poważna?

Nawet taka ilość cukru nie robi wrażenia dla mojej Danki.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości