|
|
#2281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
mam znajomych którzy tak kochają otwarte przestrzenie że nawet nie mają drzwi do toalety i łazienki ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ja uwielbiam takie otwarte przestrzenie, bardzo bym chciała miec kuchnie jadalnie i salon razem. Nie wiem zupełnie dlaczego tutaj ludzie takich wcale nie budują... wszystkie pomieszczenia osobno nawet jadalnia. 8miesiecy nam zajęło znalezienie czegos podobnego chociaz to i tak nie do końca idealne. Kuchnia z jadalnia i salon na przeciwko z dużymi szklanymi drzwiami przez korytarz. W sumie dyskutowałam ostatnio z koleżanka na ten temat i ona mowi ze za nic nie chciałaby miec kuchni z salonem bo wszystkie zapachy... i tak sobie pomyslałam ze dlaczego miałabym czuc sie zakłopotana moimi zapachami z kuchni... poza tym zapraszając gości jest sie od nich zupełnie odciętym... Mysle ze kiedys moj wymarzony dom bedzie miał wlasnie otwarta przestrzeń. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Nie No to to troche za duzo
|
||
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Ela oby szybko poszło.
Bursztynku jest sporo plusów mieszkania w domku.Tylko my mieszkamy w centrum miasteczka,co ma plusy i minusy. |
|
|
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marzy mi się wyjść na taras rano z kawką, zadbać o ogródek, zrobić grilla. Na razie mogę właśnie tylko pomarzyć bo nie ma ciekawych ofert jak na razie. Liczę że wraz z wiosną coś się ruszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To owocnych poszukiwań Wam zycze. A przeglądasz oferty regularnie? Chodzicie cos ogladac? My to chyba zwiedziliśmy ze 100 domów. Te ktore nam sie podobały to zawsze było albo do całkowitego remontu albo daleko od centrum. No i w koncu i tak musieliśmy isc na kompromis i kupiliśmy daleko od miasta bo to jedyne co nam z tej 100 obu odpowiadało. |
|
|
|
|
#2286 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj tak zamilkłam, bo dość wcześnie poszliśmy do łóżka, mąż spał już od ok. 20:30. Potrzebował tego, bo dwie ostatnie noce spał niecałe 4 godziny i 5 godzin, a to przez pracę i poranne badania w piątek. Cytat:
Brzuch mnie bolał, coś z niestrawnością i w efekcie bulgotała i strzelała mi cała część brzucha nad pępkiem, aż tu nagle czuję kopa w brzuszku i pod ręką - w obszarze pod pępkiem - myślę sobie "no nie, to nie jelita, przecież one mają imprezę na górze". Potem jak się powtórzyło, po moim pukaniu, a raczej dziabaniu, to już byłam pewna. Wieczorem się położyłam, chciałam, żeby i mąż poczuł - po jakimś czasie, udało się! Cytat:
To na pewno Mareczek, ja niczego takiego nie mogłam wyczuć. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mięśniaki mogą wchłonąć się w ciąży?Cytat:
) z szyną i zasłoną wydaje mi się najlepszy. Możesz sobie upatrzyć jakąś piękną zasłonę, która będzie dodawała uroku waszemu mieszkaniu. ![]() Cytat:
Byłam dzisiaj w lumpeksie, mam parę łupów, ale gdy już wyszłam, to ogarnęły mnie wyrzuty sumienia, bo kupiłam m.in. dwie pary spodenek, które wcale nie były tanie.. Zapłaciłam za nie 12,5 zł, a one są niby na rozmiar 0-3, ale bliżej im do 56. Czy ja je w ogóle założę?
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, przez te mdłości to jeszcze schudłam 🙁. Weszłam dzis na wagę a tam 0,5 kg mniej niz w zeszłym miesiącu. Poza tym jem naprawde zdrowo ze względu na to ostatnie zaparcie. Pocieszam sie tym ze tesciowa mowi ze tez przy pierwszej ciazy ani kg nie przytyła bo tak ja mdlilo
. Ostatnio to wcale nie czuje głodu jakos ☹️. Nie mam apetytu jakos.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogę przygotowywać posiłki, kroić ciasta itp będąc równocześnie z gośćmi bardzo to sobie chwalęNorka |
|
|
|
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
Sukienka jest na 3-6, dorwałam ją jak tylko kobieta odłożyła na wieszak. Materiał pod tiulem, żeby wyprasować, bo się zgniótł.
Body na 3-6. Spodenki, o których wspominam. Piękne są, no.. Ale przecież w pierwszych trzech miesiącach, to raczej zakłada się pajace, body i takie luźniejsze gacie? Chociaż te z prawej są luźniejsze. Najlepsze jest to, że te z lewej tp z Zary i rozmiar niby 6-9, a te po lewej to 56. No i na koniec spodenki na roz. 6-9. Kupiłam, bo są w stanie idealnym i nie były jakos bardzo drogie, 8,50 zł za dwie pary. Wiem, że to nie jest za złotówkę czy 50 groszy, ale w takim stanie.. IMG_20180312_113727.JPGIMG_20180312_113712.JPGIMG_20180312_113700.JPGIMG_20180312_113648.JPG
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-12 o 13:44 |
|
|
|
#2290 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam co nadrabiać, bo całe życie z niedowagą, ale bez przesady ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
będziesz małą stroić
|
||
|
|
|
#2291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie dopadł mnie dzisiaj jakiś dziwny humor, samopoczucie, mam jakiegoś doła odnośnie tego w co i jak będę ubierać małą i dlaczego musiałam wydać kasę na te spodenki..
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekne wszystko! Czy tylko mi sie wydaje ze dla dziewczynek to sa takie cuda a dla chłopców znacznie ograniczony wybór 🙁. |
|
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
Camelitos może sprobuj Rennie? na pewno w ciazy jest dozwolone a przynajniej szybka ulga i zobojetni kwasy zoladkowe.
|
|
|
|
#2294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ela a niekorzystasz z pierszenstwa? ostatnio zapisywalam sie do endo na kontrole i zapytalam na ktora godzine przyjsc bo mam nr 18 to pani z rejestracji powieedziala ze o ktorej przyjde to i tak wejde poza koljenoscia akurat innych ciezarnych nha liscie nie ma. |
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwiatki, motylki, serduszka, ptaszki... W jakie kolory mozna urbac chlopca ...To niesprawiedliwe. Dziewczynkom wsztstko pasuje. Nawet czarny, |
|
|
|
|
#2297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sama bym je brała na Twoim miejscu Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2298 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak ogólnie Dziewczyny, to mam mały problem, chodzi wizytę prywatnie. Jutro mam wizytę prywatnie i będzie to 19+5, czyli 20 tc. Kolejna wizyta, jak zapowiedział będzie w 22 tygodniu, czyli ok. +23 (bo on liczy skończone). Za jutrzejszą muszę zapłacić 150 zł i za 3 tygodnie znów wizyta i wydam 250 zł na połówkowe. Nie widzi mi się wydać 450 zł w ciągu 3 tygodni. I tu mam pytanie - czy iść do niego jutro na umówioną godzinę, powiedzieć o sytuacji i poprosić o przełożenie wizyty już na połówkowe (przy okazji wziąć zwolnienie) czy napisać do niego smsa dzisiaj z zapytaniem, z wyjaśnieniem sytuacji i o zwolnieniu. Powinnam wcześniej zacząć myśleć o tym i do tej pory myślałam, że pójdę osobiście, ale może go lepiej uprzedzić? Odczytać, odczyta na pewno, ale może nie odpisać. Oj, nie wiem..
Jak wy myślicie?
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
A mozesz zadzwonić zeby wyjaśnić. Ja to bym zrobiła jedno usg w 21-22 tygodniu zamiast jednej w 19 i kolejnej w 23.
|
|
|
|
#2300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napiszę smsa z zapytaniem, jeśli nie odpisze, po prostu pójdę jutro na swoją godzinę i tam powiem jeszcze raz.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-12 o 14:19 |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten Twój sh jest cudowny !!!!Co do gina, to moze zadzwon ? Dziewczyny!!!!!! Jest 12 marca a ja mam ten voucher do maxi cosi do 15 marca !!!! Ktora chce, to niech napisze bo sie zmarnuje i tyle z tego będzie. Tylko trzeba zadzwonic tam do Poznania i sie zapytac jak to zorganizować logistycznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2302 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze naturalnie.. o tyle dla nich samych może ok, o tyle dla kogoś w gościach pójście do toalety może być krępujące. Ale wiadomo to im ma być wygodnie ![]() Cytat:
ja się kompletnie nie przejmuje zapachami z kuchni, lubię jak w domu pachnie np upieczonym ciastem czy jakimś smacznym obiadkiem wiadoni nie wszystko, bo jak mam coś z kapusty zrobić i ja ugotować to okna na oścież Cytat:
Cytat:
więc jeśli Twój gin taki zasadniczy jak moja, to pewnie też sprawdzi serduszko Śliczne te Twoje ciuszki! Tak, tak będę szukać jakiejś inspiracji na ten nasz pokój właśnie albo coś na szynie, zasłony bądź regał Jestem przygotowana na jutro glukoza kupiona i pojemnik na mocz . Teraz jeszcze portfel wypchać, bo coś mam dużo tych badań.. U endo załatwiłam, tarczyca ok, TSH ładnie spada, leki w dalszym ciągu i w maju wizyta Zgadzam się z Wami dziewczyny, na chłopców jest zdecydowanie mniej wzorów. A jeśli już to mega drogie, bo to np kolekcje Zary czy h&m. Albo ja mam taki gust? nie podobają mi się takie bardzo kolorowe typowe niebieskie ciuszki. Lubię szarości, brązy, czarny granat i najlepiej jak najmniej wzorków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oferty na bieżąco przeglądam, wszystkie jakie były w okolicy to już obejrzeliśmy ale właśnie zawsze coś z nimi nie tak. Jeden już prawie mieliśmy ale w statniej chwili facet się rozmyślił. Pomaga nam znajomy który ma biuro nieruchomości i jak tylko ma coś ciekawego to od razu nam podrzuca Pozostało nam na razie czekać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja to jestem całkowicie zfiksowana w tym temacie można wybrać piękne drewniane i w stonowanych kolorach ![]() A takie ciuszki w naszym guście też można dorwać w lumpku, białe lub beżowe body itp Polecam też allegro z używanymi ciuszkami
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że mieszkamy kilkaset kilometrów od siebie, ale to na pewno nie jest ten sam ginekolog? Kobieta i facet w jednym? Jutro glukoza? Ooo, trzymam kciuki! Brawo za TSH, Elu
|
|
#2306 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie tez tak ze nie chce Wam sie wcale siusiu i nagle czujecie kopnięcie gdzies tam w dole, jakby w szyjke i nagle pełen pęcherz.
|
|
|
|
#2308 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wolę stonowane barwy, pastele, które nie przestymuluja maleństwa 😊Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale się wkurzyłam! Siedziałam od rana trzy godziny do gina, tylko po to, by mi zbadał szyjkę i pomacał brzuch. Jak się go pytałam o usg (a to 23 tydzień dokładnie 22+1), to on, że na następnej wizycie zrobi, bo ostatnie miałam w styczniu i tak często nie można!!
![]()
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku owocnych poszukiwań!
To fakt,większy wybór jest dla dziewczynek! Co do.zwolnienia,to moj gin nie bierze nic!W szoku.bylam.Mialam dwie takie sytuacje. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

oprócz łazienki rzecz jasna. Wszystko ma plusy i minusy, ale może faktycznie coś wymyślimy z regałem na przykład
muszę się uwijać, bo potem wyjście z koleżanka na jakiś fastfoodowy obiadek..
mam znajomych którzy tak kochają otwarte przestrzenie że nawet nie mają drzwi do toalety i łazienki 
Brzuch mnie bolał, coś z niestrawnością i w efekcie bulgotała i strzelała mi cała część brzucha nad pępkiem, aż tu nagle czuję kopa w brzuszku i pod ręką - w obszarze pod pępkiem - myślę sobie "no nie, to nie jelita, przecież one mają imprezę na górze". Potem jak się powtórzyło, po moim pukaniu, a raczej dziabaniu, to już byłam pewna.
A mięśniaki mogą wchłonąć się w ciąży?
. Ostatnio to wcale nie czuje głodu jakos ☹️. Nie mam apetytu jakos.

miałam co nadrabiać, bo całe życie z niedowagą, ale bez przesady 

ten Twój sh jest cudowny !!!!
.