Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-12, 12:37   #2281
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Całe mieszkanie ma prawie 50m2 i wszystko otwarte oprócz łazienki rzecz jasna. Wszystko ma plusy i minusy, ale może faktycznie coś wymyślimy z regałem na przykład

Melduję się z kolejki u endo.. przede mną 5 osób.. wrr muszę się uwijać, bo potem wyjście z koleżanka na jakiś fastfoodowy obiadek..

Kciuki za wizyty

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ela mam znajomych którzy tak kochają otwarte przestrzenie że nawet nie mają drzwi do toalety i łazienki

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 12:45   #2282
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Całe mieszkanie ma prawie 50m2 i wszystko otwarte oprócz łazienki rzecz jasna. Wszystko ma plusy i minusy, ale może faktycznie coś wymyślimy z regałem na przykład

Melduję się z kolejki u endo.. przede mną 5 osób.. wrr muszę się uwijać, bo potem wyjście z koleżanka na jakiś fastfoodowy obiadek..

Kciuki za wizyty

Oj ja uwielbiam takie otwarte przestrzenie, bardzo bym chciała miec kuchnie jadalnie i salon razem. Nie wiem zupełnie dlaczego tutaj ludzie takich wcale nie budują... wszystkie pomieszczenia osobno nawet jadalnia. 8miesiecy nam zajęło znalezienie czegos podobnego chociaz to i tak nie do końca idealne. Kuchnia z jadalnia i salon na przeciwko z dużymi szklanymi drzwiami przez korytarz.
W sumie dyskutowałam ostatnio z koleżanka na ten temat i ona mowi ze za nic nie chciałaby miec kuchni z salonem bo wszystkie zapachy... i tak sobie pomyslałam ze dlaczego miałabym czuc sie zakłopotana moimi zapachami z kuchni... poza tym zapraszając gości jest sie od nich zupełnie odciętym...
Mysle ze kiedys moj wymarzony dom bedzie miał wlasnie otwarta przestrzeń.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ela mam znajomych którzy tak kochają otwarte przestrzenie że nawet nie mają drzwi do toalety i łazienki

Nie No to to troche za duzo
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 12:51   #2283
pola25
Zakorzenienie

Ela oby szybko poszło.

Bursztynku jest sporo plusów mieszkania w domku.Tylko my mieszkamy w centrum miasteczka,co ma plusy i minusy.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 12:57   #2284
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ela oby szybko poszło.

Bursztynku jest sporo plusów mieszkania w domku.Tylko my mieszkamy w centrum miasteczka,co ma plusy i minusy.
Też szukamy domu i niestety też w mieście, może nie w ścisłym centrum ale jednak to miasto.
Marzy mi się wyjść na taras rano z kawką, zadbać o ogródek, zrobić grilla. Na razie mogę właśnie tylko pomarzyć bo nie ma ciekawych ofert jak na razie. Liczę że wraz z wiosną coś się ruszy.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 13:16   #2285
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Też szukamy domu i niestety też w mieście, może nie w ścisłym centrum ale jednak to miasto.
Marzy mi się wyjść na taras rano z kawką, zadbać o ogródek, zrobić grilla. Na razie mogę właśnie tylko pomarzyć bo nie ma ciekawych ofert jak na razie. Liczę że wraz z wiosną coś się ruszy.

To owocnych poszukiwań Wam zycze. A przeglądasz oferty regularnie? Chodzicie cos ogladac? My to chyba zwiedziliśmy ze 100 domów. Te ktore nam sie podobały to zawsze było albo do całkowitego remontu albo daleko od centrum. No i w koncu i tak musieliśmy isc na kompromis i kupiliśmy daleko od miasta bo to jedyne co nam z tej 100 obu odpowiadało.
Stary 2018-03-12, 13:37   #2286
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny! Wczoraj tak zamilkłam, bo dość wcześnie poszliśmy do łóżka, mąż spał już od ok. 20:30. Potrzebował tego, bo dwie ostatnie noce spał niecałe 4 godziny i 5 godzin, a to przez pracę i poranne badania w piątek.
Cytat:
cudownie

ja miałam rozpiętą kurtkę i tak włożyłam rękę tak jakby pod kurtkę i co ? kurcze czuję takie pukanie myślę, a jelita. Wzięłam rękę, a tu dalej czuję to w środku takie inne jakieś. No mówię nie, to musi być synuś w domu po obiedzie chciałam żeby mąż poczuł, ale ja czułam takie drobne kopniaczki jakby ale w środku, na zewnątrz mąż nic nie czuł. Teraz też cisza po spacerze
U mnie było podobnie, bo też włożyłam rękę pod kurtkę, trzymałam mój płaski brzuch. Brzuch mnie bolał, coś z niestrawnością i w efekcie bulgotała i strzelała mi cała część brzucha nad pępkiem, aż tu nagle czuję kopa w brzuszku i pod ręką - w obszarze pod pępkiem - myślę sobie "no nie, to nie jelita, przecież one mają imprezę na górze". Potem jak się powtórzyło, po moim pukaniu, a raczej dziabaniu, to już byłam pewna. Wieczorem się położyłam, chciałam, żeby i mąż poczuł - po jakimś czasie, udało się! Cieszył się jak dziecko i jeszcze zainscenizował mi jak to ona 'kopła', uśmiałam się. Czyli nie było żadnych bąbelków, motylków, rybek - serio, nic z tego nie czułam.
Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Norka, Ela- gratuluje ruchów dzieci

czuje takie bulgotanie od kilku dni i nie jestem pewna czy to Mareczek nie czuje pod reka tylko bardziej takie musniecia w brzuchu niewyczuwalne na zewnatrz
Dziękuję! To na pewno Mareczek, ja niczego takiego nie mogłam wyczuć.

Cytat:
Dzień dobry
Ja się właśnie zbieram do pracy ale w sumie na po pracy jeszcze nie mam żadnych planów

Wstawiam Wam foty ubranek tych o których wczoraj pisałam ubranka z wora przeznaczonego na czyściwa które rzekomo nie nadają się nawet do sprzedaży w sh
Camelitos, ja nie wiem jakie oni mają tam parametry wyznaczania czy się ubrania nadają czy nie, ale uśmiałam się - piękne ubranka! Ile one kosztowały? 5 groszy przeliczając na sztukę?

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Zostalam dzis w domu. Miesniak troche lepiej ale caly czas mam wrazenie jakby mnie kto mocno pobił w ten bok ☹️. Położna dała mi zaświadczenie wysłałam do pracy i im powiedziałam ze moge pracowac z domu jesli chca jesli nie to bede chyba zmuszona isc na zwolnienie bo dojazdy do pracy mnie bardzo osłabiają w jedna stronę to 1,5 h. Najgorsze ze ten mięśniak nic sie nie zmniejsza... nadal ma 10cm i niestety ale bez odpoczynku ból nie mija.
Biednaś.. A mięśniaki mogą wchłonąć się w ciąży?

Cytat:
Dziewczyny nie macie czasem pomysłu może u siebie, albo jakichś inspiracji jak podzielić pokój bez budowania ścianki? Mamy przestrzeń naprawdę duża po pokój ma około 28m jest co prawda skos, ale myślę, że fajnie można byłoby oddzielić miejsce dla dziecka, ale nie mamy pomysłu w ogóle nie mamy takiego zmysłu. W necie nic ciekawego nie znalazłam
Pomysł Camelitos (mam nadzieję, że nie pomyliłam osób ) z szyną i zasłoną wydaje mi się najlepszy. Możesz sobie upatrzyć jakąś piękną zasłonę, która będzie dodawała uroku waszemu mieszkaniu.

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Powoli wracam do żywych,
O ile ten męczący kaszel minął,goraczka i ból mięśni też, tak dla odmiany wszystko mi spływa do gardła.
Ale myślę, że najgorsze już zamna.
Blanko, a więc co to było? Angina? Grypa?

Byłam dzisiaj w lumpeksie, mam parę łupów, ale gdy już wyszłam, to ogarnęły mnie wyrzuty sumienia, bo kupiłam m.in. dwie pary spodenek, które wcale nie były tanie.. Zapłaciłam za nie 12,5 zł, a one są niby na rozmiar 0-3, ale bliżej im do 56. Czy ja je w ogóle założę?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 13:41   #2287
KarolinaK
Zakorzenienie

Wiecie co, przez te mdłości to jeszcze schudłam 🙁. Weszłam dzis na wagę a tam 0,5 kg mniej niz w zeszłym miesiącu. Poza tym jem naprawde zdrowo ze względu na to ostatnie zaparcie. Pocieszam sie tym ze tesciowa mowi ze tez przy pierwszej ciazy ani kg nie przytyła bo tak ja mdlilo . Ostatnio to wcale nie czuje głodu jakos ☹️. Nie mam apetytu jakos.
Stary 2018-03-12, 13:41   #2288
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj ja uwielbiam takie otwarte przestrzenie, bardzo bym chciała miec kuchnie jadalnie i salon razem. Nie wiem zupełnie dlaczego tutaj ludzie takich wcale nie budują... wszystkie pomieszczenia osobno nawet jadalnia. 8miesiecy nam zajęło znalezienie czegos podobnego chociaz to i tak nie do końca idealne. Kuchnia z jadalnia i salon na przeciwko z dużymi szklanymi drzwiami przez korytarz.
W sumie dyskutowałam ostatnio z koleżanka na ten temat i ona mowi ze za nic nie chciałaby miec kuchni z salonem bo wszystkie zapachy... i tak sobie pomyslałam ze dlaczego miałabym czuc sie zakłopotana moimi zapachami z kuchni... poza tym zapraszając gości jest sie od nich zupełnie odciętym...

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Otwarta kuchnia to jak dla mnie same zalety mogę przygotowywać posiłki, kroić ciasta itp będąc równocześnie z gośćmi bardzo to sobie chwalę

Norka na pewno założysz, maluszki przebiera się po kilka razy dziennie
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 13:42   #2289
norka93
Wtajemniczenie

Sukienka jest na 3-6, dorwałam ją jak tylko kobieta odłożyła na wieszak. Materiał pod tiulem, żeby wyprasować, bo się zgniótł.
Body na 3-6.
Spodenki, o których wspominam. Piękne są, no.. Ale przecież w pierwszych trzech miesiącach, to raczej zakłada się pajace, body i takie luźniejsze gacie? Chociaż te z prawej są luźniejsze. Najlepsze jest to, że te z lewej tp z Zary i rozmiar niby 6-9, a te po lewej to 56.
No i na koniec spodenki na roz. 6-9. Kupiłam, bo są w stanie idealnym i nie były jakos bardzo drogie, 8,50 zł za dwie pary. Wiem, że to nie jest za złotówkę czy 50 groszy, ale w takim stanie..
IMG_20180312_113727.JPGIMG_20180312_113712.JPGIMG_20180312_113700.JPGIMG_20180312_113648.JPG

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-12 o 13:44
Stary 2018-03-12, 13:44   #2290
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co, przez te mdłości to jeszcze schudłam 🙁. Weszłam dzis na wagę a tam 0,5 kg mniej niz w zeszłym miesiącu. Poza tym jem naprawde zdrowo ze względu na to ostatnie zaparcie. Pocieszam sie tym ze tesciowa mowi ze tez przy pierwszej ciazy ani kg nie przytyła bo tak ja mdlilo . Ostatnio to wcale nie czuje głodu jakos ☹. Nie mam apetytu jakos.
Zazdroszczę wagi, nie mdłości oczywiście u mnie to wciąż się pnie w górę miałam co nadrabiać, bo całe życie z niedowagą, ale bez przesady

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Sukienka jest na 3-6, dorwałam ją jak tylko kobieta odłożyła na wieszak. Materiał pod tiulem, żeby wyprasować, bo się zgniótł.
Body na 3-6.
Spodenki, o których wspominam. Piękne są, no.. Ale przecież w pierwszych trzech miesiącach, to raczej zakłada się pajace, body i takie luźniejsze gacie? Chociaż te z prawej są luźniejsze. Najlepsze jest to, że te z lewej tp z Zary i rozmiar niby 6-9, a te po lewej to 56.
No i na koniec spodenki na roz. 6-9. Kupiłam, bo są w stanie idealnym i nie były jakos bardzo drogie, 8,50 zł za dwie pary. Wiem, że to nie jest za złotówkę czy 50 groszy, ale w takim stanie.. Załącznik 7469731Załącznik 7469736Załącznik 7469741Załącznik 7469746
boskie te spodenki w rowery sukienka też super! będziesz małą stroić
Stary 2018-03-12, 13:49   #2291
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wagi, nie mdłości oczywiście u mnie to wciąż się pnie w górę miałam co nadrabiać, bo całe życie z niedowagą, ale bez przesady

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

boskie te spodenki w rowery sukienka też super! będziesz małą stroić
Dziękuję ślicznie! Właśnie dopadł mnie dzisiaj jakiś dziwny humor, samopoczucie, mam jakiegoś doła odnośnie tego w co i jak będę ubierać małą i dlaczego musiałam wydać kasę na te spodenki.. To chyba coś ciążowego, bo naprawdę nie potrafię siebie wytłumaczyć..

Stary 2018-03-12, 13:52   #2292
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Body na 3-6.
No i na koniec spodenki na roz. 6-9. Kupiłam, bo są w stanie idealnym i nie były jakos bardzo drogie, 8,50 zł za dwie pary. Wiem, że to nie jest za złotówkę czy 50 groszy, ale w takim stanie..
Załącznik 7469731Załącznik 7469736Załącznik 7469741Załącznik 7469746

Piekne wszystko!
Czy tylko mi sie wydaje ze dla dziewczynek to sa takie cuda a dla chłopców znacznie ograniczony wybór 🙁.
Stary 2018-03-12, 13:58   #2293
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Mam jakąś masakre... Mam chyba zgage.. Nie wiem na pewno bo nigdy tego nie miałam w życiu.. Co na to poradzić? Bo to okropne uczucie :/

Camelitos może sprobuj Rennie? na pewno w ciazy jest dozwolone a przynajniej szybka ulga i zobojetni kwasy zoladkowe.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 14:01   #2294
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Piekne wszystko!
Czy tylko mi sie wydaje ze dla dziewczynek to sa takie cuda a dla chłopców znacznie ograniczony wybór ��.
Dziękuję! Chłopcy mają chyba po prostu ograniczoną gamę kolorów i wzorów, no bo przecież w kwiatki go nie ubierzesz czy takie rowery jak wyżej.

Stary 2018-03-12, 14:04   #2295
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:

Kciuki za wizyty

Ela a niekorzystasz z pierszenstwa? ostatnio zapisywalam sie do endo na kontrole i zapytalam na ktora godzine przyjsc bo mam nr 18 to pani z rejestracji powieedziala ze o ktorej przyjde to i tak wejde poza koljenoscia akurat innych ciezarnych nha liscie nie ma.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 14:06   #2296
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję! Chłopcy mają chyba po prostu ograniczoną gamę kolorów i wzorów, no bo przecież w kwiatki go nie ubierzesz czy takie rowery jak wyżej.

Kwiatki, motylki, serduszka, ptaszki...

W jakie kolory mozna urbac chlopca ...

To niesprawiedliwe. Dziewczynkom wsztstko pasuje. Nawet czarny,
Stary 2018-03-12, 14:08   #2297
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Body na 3-6.
Wszystko cudne ale te gacie genialne ja sama bym je brała na Twoim miejscu

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 14:08   #2298
norka93
Wtajemniczenie

Tak ogólnie Dziewczyny, to mam mały problem, chodzi wizytę prywatnie. Jutro mam wizytę prywatnie i będzie to 19+5, czyli 20 tc. Kolejna wizyta, jak zapowiedział będzie w 22 tygodniu, czyli ok. +23 (bo on liczy skończone). Za jutrzejszą muszę zapłacić 150 zł i za 3 tygodnie znów wizyta i wydam 250 zł na połówkowe. Nie widzi mi się wydać 450 zł w ciągu 3 tygodni. I tu mam pytanie - czy iść do niego jutro na umówioną godzinę, powiedzieć o sytuacji i poprosić o przełożenie wizyty już na połówkowe (przy okazji wziąć zwolnienie) czy napisać do niego smsa dzisiaj z zapytaniem, z wyjaśnieniem sytuacji i o zwolnieniu. Powinnam wcześniej zacząć myśleć o tym i do tej pory myślałam, że pójdę osobiście, ale może go lepiej uprzedzić? Odczytać, odczyta na pewno, ale może nie odpisać. Oj, nie wiem.. Jak wy myślicie?

Stary 2018-03-12, 14:14   #2299
KarolinaK
Zakorzenienie

A mozesz zadzwonić zeby wyjaśnić. Ja to bym zrobiła jedno usg w 21-22 tygodniu zamiast jednej w 19 i kolejnej w 23.
Stary 2018-03-12, 14:16   #2300
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
A mozesz zadzwonić zeby wyjaśnić. Ja to bym zrobiła jedno usg w 21-22 tygodniu zamiast jednej w 19 i kolejnej w 23.
On nie odbiera telefonów, w tym problem.

Napiszę smsa z zapytaniem, jeśli nie odpisze, po prostu pójdę jutro na swoją godzinę i tam powiem jeszcze raz.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-12 o 14:19
Stary 2018-03-12, 14:19   #2301
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Body na 3-6.
Norka, z chęcią ukradlabym Ci niektóre rzeczy ten Twój sh jest cudowny !!!!
Co do gina, to moze zadzwon ?

Dziewczyny!!!!!! Jest 12 marca a ja mam ten voucher do maxi cosi do 15 marca !!!! Ktora chce, to niech napisze bo sie zmarnuje i tyle z tego będzie. Tylko trzeba zadzwonic tam do Poznania i sie zapytac jak to zorganizować logistycznie.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 14:20   #2302
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Hahaha o kurcze naturalnie.. o tyle dla nich samych może ok, o tyle dla kogoś w gościach pójście do toalety może być krępujące. Ale wiadomo to im ma być wygodnie

Cytat:

Tak to ma swoje plusy faktycznie. Jak będę mieć swój domek, to parter też chciałabym całkowicie otwary i najlepiej z ogromnym oknem ja się kompletnie nie przejmuje zapachami z kuchni, lubię jak w domu pachnie np upieczonym ciastem czy jakimś smacznym obiadkiem wiadoni nie wszystko, bo jak mam coś z kapusty zrobić i ja ugotować to okna na oścież

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Ela a niekorzystasz z pierszenstwa? ostatnio zapisywalam sie do endo na kontrole i zapytalam na ktora godzine przyjsc bo mam nr 18 to pani z rejestracji powieedziala ze o ktorej przyjde to i tak wejde poza koljenoscia akurat innych ciezarnych nha liscie nie ma.
Nawet jakoś poszło, Monia nie korzystam dopóki jakoś w miarę się czuję. Po prostu cierpliwości bardziej brak
Cytat:
Tak ogólnie Dziewczyny, to mam mały problem, chodzi wizytę prywatnie. Jutro mam wizytę prywatnie i będzie to 19+5, czyli 20 tc. Kolejna wizyta, jak zapowiedział będzie w 22 tygodniu, czyli ok. +23 (bo on liczy skończone). Za jutrzejszą muszę zapłacić 150 zł i za 3 tygodnie znów wizyta i wydam 250 zł na połówkowe. Nie widzi mi się wydać 450 zł w ciągu 3 tygodni. I tu mam pytanie - czy iść do niego jutro na umówioną godzinę, powiedzieć o sytuacji i poprosić o przełożenie wizyty już na połówkowe (przy okazji wziąć zwolnienie) czy napisać do niego smsa dzisiaj z zapytaniem, z wyjaśnieniem sytuacji i o zwolnieniu. Powinnam wcześniej zacząć myśleć o tym i do tej pory myślałam, że pójdę osobiście, ale może go lepiej uprzedzić? Odczytać, odczyta na pewno, ale może nie odpisać. Oj, nie wiem.. Jak wy myślicie?
Norciu ja też tak mam, ale to w sumie cały czas z tym, że teraz połówkowe. Miałam wizytę dwa tygodnie temu 150zl, a za tydzień połówkowe 250zl.. identyczna sytuacja. U mnie za samo zwolnienie bez wizyty też płaciłam, co prawda 50zl i gin sprawdzała tętno. Mówiła, że nie wypisze L4 tak jakby na gębę, musi dziecia sprawdzić więc jeśli Twój gin taki zasadniczy jak moja, to pewnie też sprawdzi serduszko

Śliczne te Twoje ciuszki!

Tak, tak będę szukać jakiejś inspiracji na ten nasz pokój właśnie albo coś na szynie, zasłony bądź regał

Jestem przygotowana na jutro glukoza kupiona i pojemnik na mocz . Teraz jeszcze portfel wypchać, bo coś mam dużo tych badań..

U endo załatwiłam, tarczyca ok, TSH ładnie spada, leki w dalszym ciągu i w maju wizyta

Zgadzam się z Wami dziewczyny, na chłopców jest zdecydowanie mniej wzorów. A jeśli już to mega drogie, bo to np kolekcje Zary czy h&m. Albo ja mam taki gust? nie podobają mi się takie bardzo kolorowe typowe niebieskie ciuszki. Lubię szarości, brązy, czarny granat i najlepiej jak najmniej wzorków

Stary 2018-03-12, 14:24   #2303
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
To owocnych poszukiwań Wam zycze. A przeglądasz oferty regularnie? Chodzicie cos ogladac? My to chyba zwiedziliśmy ze 100 domów. Te ktore nam sie podobały to zawsze było albo do całkowitego remontu albo daleko od centrum. No i w koncu i tak musieliśmy isc na kompromis i kupiliśmy daleko od miasta bo to jedyne co nam z tej 100 obu odpowiadało.
Dziękuję, mam nadzieję że w końcu znajdziemy 😃
Oferty na bieżąco przeglądam, wszystkie jakie były w okolicy to już obejrzeliśmy ale właśnie zawsze coś z nimi nie tak. Jeden już prawie mieliśmy ale w statniej chwili facet się rozmyślił.
Pomaga nam znajomy który ma biuro nieruchomości i jak tylko ma coś ciekawego to od razu nam podrzuca

Pozostało nam na razie czekać.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 14:30   #2304
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha o kurcze naturalnie.. o tyle dla nich samych może ok, o tyle dla kogoś w gościach pójście do toalety może być krępujące. Ale wiadomo to im ma być wygodnie

Tak to ma swoje plusy faktycznie. Jak będę mieć swój domek, to parter też chciałabym całkowicie otwary i najlepiej z ogromnym oknem ja się kompletnie nie przejmuje zapachami z kuchni, lubię jak w domu pachnie np upieczonym ciastem czy jakimś smacznym obiadkiem wiadoni nie wszystko, bo jak mam coś z kapusty zrobić i ja ugotować to okna na oścież

Nawet jakoś poszło, Monia nie korzystam dopóki jakoś w miarę się czuję. Po prostu cierpliwości bardziej brak

Norciu ja też tak mam, ale to w sumie cały czas z tym, że teraz połówkowe. Miałam wizytę dwa tygodnie temu 150zl, a za tydzień połówkowe 250zl.. identyczna sytuacja. U mnie za samo zwolnienie bez wizyty też płaciłam, co prawda 50zl i gin sprawdzała tętno. Mówiła, że nie wypisze L4 tak jakby na gębę, musi dziecia sprawdzić więc jeśli Twój gin taki zasadniczy jak moja, to pewnie też sprawdzi serduszko

Tak, tak będę szukać jakiejś inspiracji na ten nasz pokój właśnie albo coś na szynie, zasłony bądź regał

Jestem przygotowana na jutro glukoza kupiona i pojemnik na mocz . Teraz jeszcze portfel wypchać, bo coś mam dużo tych badań..

U endo załatwiłam, tarczyca ok, TSH ładnie spada, leki w dalszym ciągu i w maju wizyta

Zgadzam się z Wami dziewczyny, na chłopców jest zdecydowanie mniej wzorów. A jeśli już to mega drogie, bo to np kolekcje Zary czy h&m. Albo ja mam taki gust? nie podobają mi się takie bardzo kolorowe typowe niebieskie ciuszki. Lubię szarości, brązy, czarny granat i najlepiej jak najmniej wzorków

Zgadzam się co do kolorów ale ja to jestem całkowicie zfiksowana w tym temacie nawet plastikowe zabawki multikolorowe mnie drażnią można wybrać piękne drewniane i w stonowanych kolorach
A takie ciuszki w naszym guście też można dorwać w lumpku, białe lub beżowe body itp Polecam też allegro z używanymi ciuszkami
Stary 2018-03-12, 14:30   #2305
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Aż napiszę LOL. U mnie też 50 zł za zwolnienie bez wizyty. Nie bierze za zwolnienie wtedy, gdy jest kobieta po poronieniu czy ma nieciekawą sytuację, coś takiego. Hmm.. No właśnie nie wiem czy jest taki zasadniczy, skoro szyjki mi nie bada.
Wiem, że mieszkamy kilkaset kilometrów od siebie, ale to na pewno nie jest ten sam ginekolog? Kobieta i facet w jednym?

Jutro glukoza? Ooo, trzymam kciuki!

Brawo za TSH, Elu

Stary 2018-03-12, 14:34   #2306
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Body na 3-6.
Piekne rzeczy, zazdroszczę takiego lupka. Ja poszłam w zeszłym tygodniu pierwszy raz w życiu, nigdy nie byłam do tego przekonana, jak zobaczyłam bodziaki z plamami niespranymi to wszystko mi się podniosło i wyszłam.. Tym bardziej cena za zwykle body 12zl to żadna okazja, bo w pepco kupię za podobne pieniądze a nowe. Także to była moja ostatnia wizyta w sh...
Cytat:
Piekne wszystko!
Czy tylko mi sie wydaje ze dla dziewczynek to sa takie cuda a dla chłopców znacznie ograniczony wybór .
Mam to samo spostrzeżenie.. Dla dziewczynek jest tyle pięknych rzeczy, w przeróżnych kolorach, odcieniach, o różnych wzorach.. A dla chłopców nie wiele rzeczy mi się podoba, albo kolory nie ciekawe, albo wogole jakieś takie badziewia. Nawet w tych droższych firmowych sklepach nic mi się na chłopca nie podoba. Poki co mam same białe rzeczy.. Najwyżej mój syn będzie chodził póki malutki w samych uniwersalnych ubrankach.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 15:25   #2307
KarolinaK
Zakorzenienie

Dziewczyny macie tez tak ze nie chce Wam sie wcale siusiu i nagle czujecie kopnięcie gdzies tam w dole, jakby w szyjke i nagle pełen pęcherz.
Stary 2018-03-12, 16:09   #2308
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Zgadzam się co do kolorów ale ja to jestem całkowicie zfiksowana w tym temacie nawet plastikowe zabawki multikolorowe mnie drażnią można wybrać piękne drewniane i w stonowanych kolorach
A takie ciuszki w naszym guście też można dorwać w lumpku, białe lub beżowe body itp Polecam też allegro z używanymi ciuszkami
No ja też tak właśnie mam, jeśli chodzi o multikolor szczególnie zabawek, tekstyliów dla dzieci, mat edukacyjnych, karuzelek itp. Nie mogę patrzeć na te połączenia zielony+żółty+pomarańczow y+czerwony wolę stonowane barwy, pastele, które nie przestymuluja maleństwa 😊
Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Piekne rzeczy, zazdroszczę takiego lupka. Ja poszłam w zeszłym tygodniu pierwszy raz w życiu, nigdy nie byłam do tego przekonana, jak zobaczyłam bodziaki z plamami niespranymi to wszystko mi się podniosło i wyszłam.. Tym bardziej cena za zwykle body 12zl to żadna okazja, bo w pepco kupię za podobne pieniądze a nowe. Także to była moja ostatnia wizyta w sh... Mam to samo spostrzeżenie.. Dla dziewczynek jest tyle pięknych rzeczy, w przeróżnych kolorach, odcieniach, o różnych wzorach.. A dla chłopców nie wiele rzeczy mi się podoba, albo kolory nie ciekawe, albo wogole jakieś takie badziewia. Nawet w tych droższych firmowych sklepach nic mi się na chłopca nie podoba. Poki co mam same białe rzeczy.. Najwyżej mój syn będzie chodził póki malutki w samych uniwersalnych ubrankach.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Ja jakoś nie mogę się przełamać, żeby w sh dla noworodka kupować. Dla siebie nie mam problemu 😉

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 16:13   #2309
kitosa
Zadomowienie

Dziewczyny ale się wkurzyłam! Siedziałam od rana trzy godziny do gina, tylko po to, by mi zbadał szyjkę i pomacał brzuch. Jak się go pytałam o usg (a to 23 tydzień dokładnie 22+1), to on, że na następnej wizycie zrobi, bo ostatnie miałam w styczniu i tak często nie można!! Czyli połówkowe mi przepadło. Nie wiem, czy działać prywatnie i jeszcze zdążę, czy już za późno i czekać do następnej wizyty, tj. za trzy tygodnie? Oczywiście płci nie znam, tyle tylko dobrego, że puls położna mierzyła i serduszko bije. Co radzicie?
Stary 2018-03-12, 16:15   #2310
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku owocnych poszukiwań!

To fakt,większy wybór jest dla dziewczynek!

Co do.zwolnienia,to moj gin nie bierze nic!W szoku.bylam.Mialam dwie takie sytuacje.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości