|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V
Dejwo był dziś 4,5 godziny z teściową....oczywiście anioł i wg teściowej złote dziecko
stwierdzam, że aktor z niego i tyle Coraz chętniej puszcza się i stoi sam, wywija przy tym swoimi grabkami, tańczy, miny takie stroi, że śmiać mi się z niego chce. I kurcze ma plamy czerwone na rączkach i nie wiem po czym :/ fakt, że ostatnimi czasy sobie z nabiałową dietę folgowałam, ale nie wiem, czy to od tego bo coraz mniej reagował... podejrzewam może bułki kajzerki, może te tubki owocowe bo mają wit. C. Ehhhh nie wiem :/ tylko rączki Przepraszam dziewczyny nie będę cytować tylko z pamięci: MałaMi pięknie sobie radzi Szymoludek ![]() ![]() Opium współczuję bo u nas też z wagą na bakier...nie ważyłam ostatnio... ja wiem, że robię to źle, ale jak nie chce jeść to daję mu coś czym się bawi np. chochelkę do zupy, jakieś foremki...i tak otwiera buzię. A czasem po prostu odpuszczam i po jakimś czasie proponuję MartaMagda to fajnie, że nie cisną na Was w przychodni. Dobrze robisz ja też chcę odwlec jak na razie
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4563 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, te choroby mnie wykończą
noce do kitu, w dzień byłoby nawet znośnie ale jak ja mam jej zrobić inhalacje to jest awantura... jak robię tylko sól fizjologiczną to luz no ale jak jakiś lek to wiadomo, że nie może tego uciec w eter nie wiadomo ile ![]() ja nie wiem jak dziewczyny wytrzymujecie z ciągiem chorób przy dwójce dzieci, naprawdę ![]() jutro jeszcze do tego TZ wyjeżdża na cały dzień na jakieś szkolenie i wyjdzie wcześniej a wróci później a w czwartek znowu muszę z nią przejechać 2x30km do lekarza na kontrolę jedyne co mnie pociesza to fakt, że moja ulubiona lodziarnia rozpoczęła nowy sezon w wprowadzili te bąbelkowe gofry więc nie ma bata w weekend się objem po pachy ![]() Cytat:
Cytat:
za postępy
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie obejrzałam film "życie jest piękne" ...wzruszyłam się okropnie
polecam bardzo!
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kiedy Ala chodzi to troche zeszczuplala, getry zaczely jej wisiec. No i zdecydowanie mniej je, najbardziej pasuje jej wlasnie kromka chleba i troche szynki... jak kiedys zjadala sloiczek 190g, tak teraz jak zje polowe to sukces. No i mam maly problem bo wlasciwie nie je warzyw i owocow, tyle co ze sloika. Ugotowalam jej ostatnio brokula i dynie to nawet buzi nie chciala otworzyc... Szczepicie na meningokoki C? |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Fantazja zabawiam i nic. Dziś nawet piosenki na yt nie działały.
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
MałaMi wsyztskiego najpiękniejszego i snu! Snu do rana!!!!
*Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio a tubki owocowe? U nas to ciagle hit. Moj jedyny ratunek ...
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio ja szczepie, ale to później. Nie wiem jeszcze kiedy.
Eyo weź nie kus tymi lodami Dobranoc dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Escorpio przyszly Wam buciki? Bo chciałam popytać jak podeszwa? Elastyczna czy twarda?
Opium u nas tylko blw, karmić się nie daje. Zjada calkiem sporo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Co za noc... Przerobilismy dziś książkowe lęki nocne... MASAKRA...
Pół godziny szaleńczego wrzasku z zamkniętymi oczami, nie dało się Bartka nawet obudzić... Szarpał się, wił, wrzucał, nie dało się go utrzymać... Po pół godzinie zasnął mi w ... Tuli ... To pewnie wynik wielu czynników u nas. Raz, że spędza bardzo dużo czasu z babciami a nie tylko mamą, dwa ogląda więcej bajek na komputerze bo tylko to go uspokaja, trzy nie chce spać i o każdy sen toczymy niemałą walkę więc spać idzie już zestresowany. |
|
|
|
#4574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie współczuje. U nas tez dzis noc z bani ... Wiem ze chwytasz sie wszystkiego ale moze postaraj sie jednak wyeliminować bajki i oglądanie yt/tv. Chociaż na początku na pewno bedzie krzyk bo jest do tego przyzwyczajony ale o ile niektórym dzieciom nie przeszkadza to inne odbierają zbyt dużo bodźców i potem nie potrafią sie wyciszyć tylko sie nakręcają. Nie odbieraj tego proszę tez jako krytyki bo ja sama puszczam młodemu i tv i yt... ale widzę ze łatwiej mi go uśpić jak tv jest ograniczona do minimum i nie ogląda jej dwie- trzy godz przed snem. Przyciemniane tez swiatlo koło 18 żeby wprowadzić nastrój spania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
Moj to w ogole nie lubi tubek . Owoców i warzyw zjada co raz mniej. Standardowe śniadanie to kanapka albo o zgrozo parówka. No tylko to je... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem... wiem, że nie powinien i to jest na pewno jedna z przyczyn Będziemy próbować zmniejszać ich ilość aż do wyeliminowania ich przed spaniem. To też nie tak, że zawsze wieczorem ogląda bajki. Bajki są gdy jest bardzo nerwowy jak bolą go zęby, jedynie przy nich zapomina że boli a słuchając w kółko tego samego przysypia. Nie wiem czy to przeskoczymy bez nich . Popróbujemy. Jak nie boli to czytamy książeczki. Światło zawsze wieczorem mamy przygaszone.Wstał dziś o 6 i już mi padł. Tzn nie tak od razu, wzięcie na ręce=ryk. On już potenchalną próbę usypiania odbiera źle. Ale poczytaliśmy Pucia i odpadł
|
|
|
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby to szybko minelo Cytat:
gorzej ze mamy problem z kupą i dzisiaj chyba sliwki pojdą w ruch...
|
||
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Axn a farmakologia? Podajecie jakieś leki, kiedy go tak boli? U nas bajki są tylko do inhalacji (jeśli inhalujemy) no i czasami w weekend puszczam 15 minut piosenek z YT, ale to sporadycznie.
Jak ktoś ma problemy z inhalowaniem to polecam Króliczka Binga - odcinek trwa kilka minut, więc idealnie ![]() Nina od rana marudna, chyba po szczepieniu ją noga bolała, bo po nurofenie od razu inne dziecko. Mam nadzieję, że jak przestanie działać, to w żłobku będzie na tyle zajęta zabawą, że nie będzie czuć dyskomfortu. W ogóle to odparzenie, które ma to lekarka twierdzi, że jej idą zęby i dlatego jest teraz podatna na takie zmiany skórne. W sumie ślini się znowu strasznie i pcha palce do buzi, więc może jej idą 3 lub 4. Dostała maść, której ulotka mnie przeraża, ale mamy ją stosować tylko na noc przez 5 dni, żeby ten stan podleczyć, a potem przejść na zwykłe kosmetyki. No zobaczymy. Escorpio, też jak coś czekam za zdjęcie butów.
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie. Bardzo Wam wspolczuje tych problemow z jedzeniem, mam nadzieje ze to przejsciowe i lada moment minie.
Moze na problemy ze spaniem pomoglaby zmiana barwy światła? Chlodne odcienie pobudzaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej czasem camilia/viburcol jak widać, że jest nerwowy. No i też właśnie się wieczorami inhalujemy i wtedy właśnie ogląda yt. |
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Axn współczuję bardzo ale taki ryroche błędne koło macie. Bajki które pobudzają bo go uspokajają... Współczuję bardzo bardzo..! U nas na inhalacje się sprawdzają jeszcze książeczki z muzyką lub odlosani zwierząt lub kulodrom czy sorter. Coś co wymaga skupienia..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Od niedzieli źle się czuje. Na przemian mdłości, biegunka, ból brzucha, zawroty głowy. Jakiś wirus chyba bo tż też się źle czuł. A przed chwilą dzwoniła teściowa i opisała te same objawy :/ Najgorzej że tż na południu do 22 pracuje, a ja z dwójką sama ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
axn, współczuje wam nocnych atrakcji
![]() My po rehabilitacji, Kaja nie chciała ćwiczyć, bo była mega śpiąca. Wróciłyśmy do domu i od razu padła. Moja mała córeczka kończy dziś 14 miesięcy |
|
|
|
#4585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może nie o 17 bo wtedy dopiero kończy obiad ale 18 brzmi już realnie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4586 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ania_Frania1 Czas edycji: 2018-03-14 o 10:24 |
|||||
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Cytat:
Nie wpadłabym np. na to, że o rzepy można się potykać
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Wczoraj po prostu był okropny dzien. L praktycznie przeplakal cały. Nie pamietam kiedy było tak złe. Każdy moment kiedy musiałam go opuścić ze iść do wc, zjeść, ugotować kończyła sie płaczem. Okropnym. Dziś zawiozłam go do żłobka i tez płakał jak wychodziłam. Ale spał ładnie. Jak padł o 21 to musiałam budzić bo byśmy w ogóle nie wyszli dziś o 8.15!
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym podsuwala te owoce i warzywa, żeby te zalecane 5 porcji dziennie było
Jasko miał na śniadanie rogalika maslanego, do tego kubeczek mleka owsianego i cwiartkę pomarańcza i ja tę cwiartkę traktuję jako 1 porcję Do kanapek tez dostaje zawsze warzywo, czy to paprykę czy ogórka albo jakieś na szybko ugotowane z mrożonki. No i polecam wspólne jedzenie. Dzięki temu blw, możemy teraz jeść razem przy stole, całą rodziną, rozmawiać, śmiać się. To ma być przyjemność i dawać coraz więcej tego co my jemy, niech próbuje jak najwięcej smaków i różnych konsystencji. Dać mu przy stole, różne łyżeczki, miseczki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Anolta , ja jestem calym sercem za BLW ale nie moge sobie pozwolic, zeby mu waga spadla. Musze go troche karmic troche BLW bo inaczej nie bedzie klapa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

stwierdzam, że aktor z niego i tyle

nie wiem czy ktoś to zauważył 
więc albo ćwiczył podrywanie dziewczyn, albo jest narcyzem
noce do kitu, w dzień byłoby nawet znośnie ale jak ja mam jej zrobić inhalacje to jest awantura... jak robię tylko sól fizjologiczną to luz no ale jak jakiś lek to wiadomo, że nie może tego uciec w eter nie wiadomo ile 

Jak robi awanturę daj mu banana lub bułę. Następnego dnia proponuj znów posiłek, jak będzie afera to znowu buła i banan. Nina na śniadania dostaje super smakołyki a i tak wszystko wywala i je suchą bułkę. Nina waży 9,5 kg i lekarka twierdzi, że jest OK i teraz to będzie bardzo powoli przybierać i żeby się tym nie martwić przypadkiem.
polecam bardzo!

- część V