Lutówki 2017 ❤ - część V - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-13, 21:17   #4561
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V

Dejwo był dziś 4,5 godziny z teściową....oczywiście anioł i wg teściowej złote dziecko stwierdzam, że aktor z niego i tyle
Coraz chętniej puszcza się i stoi sam, wywija przy tym swoimi grabkami, tańczy, miny takie stroi, że śmiać mi się z niego chce.
I kurcze ma plamy czerwone na rączkach i nie wiem po czym :/ fakt, że ostatnimi czasy sobie z nabiałową dietę folgowałam, ale nie wiem, czy to od tego bo coraz mniej reagował... podejrzewam może bułki kajzerki, może te tubki owocowe bo mają wit. C. Ehhhh nie wiem :/ tylko rączki

Przepraszam dziewczyny nie będę cytować tylko z pamięci:

MałaMi pięknie sobie radzi Szymoludek

Opium współczuję bo u nas też z wagą na bakier...nie ważyłam ostatnio... ja wiem, że robię to źle, ale jak nie chce jeść to daję mu coś czym się bawi np. chochelkę do zupy, jakieś foremki...i tak otwiera buzię. A czasem po prostu odpuszczam i po jakimś czasie proponuję

MartaMagda to fajnie, że nie cisną na Was w przychodni. Dobrze robisz ja też chcę odwlec jak na razie
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 21:47   #4562
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

nie było mnie chyba ze 2 tygodnie nie wiem czy ktoś to zauważył ale ja codziennie myślałam, że mam do nadrobienia, ze już nic nie wiem co sie dzieje na bieżąco, dziwne uczucie
Myślałam ostatnio o Was
Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Janek dziś stał przy lustrze, robił buziaczki i się uśmiechał zalotnie więc albo ćwiczył podrywanie dziewczyn, albo jest narcyzem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
haha
Stary 2018-03-13, 22:09   #4563
eyo
Zakorzenienie

wiecie co, te choroby mnie wykończą noce do kitu, w dzień byłoby nawet znośnie ale jak ja mam jej zrobić inhalacje to jest awantura... jak robię tylko sól fizjologiczną to luz no ale jak jakiś lek to wiadomo, że nie może tego uciec w eter nie wiadomo ile jeść też nie chce (nie dziwię się bo mnie też gardło boli i ledwo co przełykam - dzisiaj na obiad to zjadła w sumie głównie surówkę z marchewki i jabłka)... w ogóle widzę na dodatek, że od kiedy poszła do żłobka to ona się zwyczajnie ze mną nudzi - próbuję coś wymyślać, proponować ale chyba jej brakuje atrakcji, jak jestem jeszcze z TZ to jest w miarę ok ale coś ja jedna do zabaw jest nie wystarczam chyba

ja nie wiem jak dziewczyny wytrzymujecie z ciągiem chorób przy dwójce dzieci, naprawdę

jutro jeszcze do tego TZ wyjeżdża na cały dzień na jakieś szkolenie i wyjdzie wcześniej a wróci później a w czwartek znowu muszę z nią przejechać 2x30km do lekarza na kontrolę

jedyne co mnie pociesza to fakt, że moja ulubiona lodziarnia rozpoczęła nowy sezon w wprowadzili te bąbelkowe gofry więc nie ma bata w weekend się objem po pachy

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Opium jeśli ja przeżyłam pierwsze 15 tygodni ciąży o tostach i ziemniakach, to myślę, że Luca nie padnie po bułce i bananie Jak robi awanturę daj mu banana lub bułę. Następnego dnia proponuj znów posiłek, jak będzie afera to znowu buła i banan. Nina na śniadania dostaje super smakołyki a i tak wszystko wywala i je suchą bułkę. Nina waży 9,5 kg i lekarka twierdzi, że jest OK i teraz to będzie bardzo powoli przybierać i żeby się tym nie martwić przypadkiem.

Jesteśmy po SZCZEPIENIU na meningokoki B, wyniki krwi Nina ma OK, ale dieta żłobkowa chyba jest uboga w żelazo, bo Nina ma niżej (choć wciąż w normie) krwinki i dostała jakieś delikatne żelazo do picia raz dziennie. I jestem mega zadowolona z naszej przychodni. Lekarka pyta czy już szczepiliśmy na MMR, mówię, że nie, bo ten katar się ciągnie i jeszcze chcemy z alergologiem się skonsultować. Pokiwała głową i zaprosiła nas, kiedy u alergologa się wyjaśni. Żadnego namawiania, nakłaniania, straszenia, a trochę się tego bałam po Waszych opowieściach. Także, o ile nie bałam się podać teraz meningokoków (bo w badaniu wyszło, że nie ma infekcji), to jednak cykałabym się podać MMR z żywymi wirusami, żeby przez ten katar Nina jakoś gorzej tego szczepienia nie przeszła. Wewnętrznie chyba podjęłam decyzję o zaszczepieniu w lipcu (co też automatycznie przesunie szczepienie 6w1).
super, że macie wyrozumiałą pediatrę i fajnie, że co raz więcej osób na wątku znalazło sobie kogoś kto ich słucha i próbuje coś uzgodnić a nie narzuca ja póki co nawet nie myślę o szczepieniach przez te ciągłe choroby

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Dejwo był dziś 4,5 godziny z teściową....oczywiście anioł i wg teściowej złote dziecko stwierdzam, że aktor z niego i tyle
Coraz chętniej puszcza się i stoi sam, wywija przy tym swoimi grabkami, tańczy, miny takie stroi, że śmiać mi się z niego chce.
I kurcze ma plamy czerwone na rączkach i nie wiem po czym :/ fakt, że ostatnimi czasy sobie z nabiałową dietę folgowałam, ale nie wiem, czy to od tego bo coraz mniej reagował... podejrzewam może bułki kajzerki, może te tubki owocowe bo mają wit. C. Ehhhh nie wiem :/ tylko rączki

Przepraszam dziewczyny nie będę cytować tylko z pamięci:

MałaMi pięknie sobie radzi Szymoludek

Opium współczuję bo u nas też z wagą na bakier...nie ważyłam ostatnio... ja wiem, że robię to źle, ale jak nie chce jeść to daję mu coś czym się bawi np. chochelkę do zupy, jakieś foremki...i tak otwiera buzię. A czasem po prostu odpuszczam i po jakimś czasie proponuję

MartaMagda to fajnie, że nie cisną na Was w przychodni. Dobrze robisz ja też chcę odwlec jak na razie
moja Nadia to też aktorka dzień w dzień o 17 jest ryk i afera a jak przyjdzie ktoś to złote dziecko, bawi się, śmieje - no do zacałowania

za postępy

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 22:20   #4564
Fantazja_
Zakorzenienie

Dziewczyny właśnie obejrzałam film "życie jest piękne" ...wzruszyłam się okropnie polecam bardzo!
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 22:31   #4565
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie obejrzałam film "życie jest piękne" ...wzruszyłam się okropnie polecam bardzo!
Ogladalam go kiedys, bardzo wzruszajacy...

Od kiedy Ala chodzi to troche zeszczuplala, getry zaczely jej wisiec. No i zdecydowanie mniej je, najbardziej pasuje jej wlasnie kromka chleba i troche szynki... jak kiedys zjadala sloiczek 190g, tak teraz jak zje polowe to sukces. No i mam maly problem bo wlasciwie nie je warzyw i owocow, tyle co ze sloika. Ugotowalam jej ostatnio brokula i dynie to nawet buzi nie chciala otworzyc...

Szczepicie na meningokoki C?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 22:43   #4566
Opiumalfa
Zakorzenienie

Fantazja zabawiam i nic. Dziś nawet piosenki na yt nie działały.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 23:06   #4567
sQuaara
Zakorzenienie

MałaMi wsyztskiego najpiękniejszego i snu! Snu do rana!!!! *

Stary 2018-03-13, 23:47   #4568
Opiumalfa
Zakorzenienie

Escorpio a tubki owocowe? U nas to ciagle hit. Moj jedyny ratunek ...
Stary 2018-03-14, 00:01   #4569
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Escorpio a tubki owocowe? U nas to ciagle hit. Moj jedyny ratunek ...
Są dni ze od razu odpycha je reką, a czasem zje, ale gora polowe. Dziwne troche, bo wczesniej zjadala 2 na raz. Moze tak sie nakrecila tym chodzeniem ze nie mysli o jedzeniu
Stary 2018-03-14, 00:07   #4570
MartaMagda
Zakorzenienie

Escorpio ja szczepie, ale to później. Nie wiem jeszcze kiedy.

Eyo weź nie kus tymi lodami

Dobranoc dziewczyny

Stary 2018-03-14, 01:10   #4571
minula
Wtajemniczenie

Escorpio przyszly Wam buciki? Bo chciałam popytać jak podeszwa? Elastyczna czy twarda?

Opium u nas tylko blw, karmić się nie daje. Zjada calkiem sporo.

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 07:14   #4572
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Escorpio przyszly Wam buciki? Bo chciałam popytać jak podeszwa? Elastyczna czy twarda?

Opium u nas tylko blw, karmić się nie daje. Zjada calkiem sporo.

Dzisiaj mają być. Wrzucę zdjęcia wieczorem 😊
Stary 2018-03-14, 07:41   #4573
axn22
Zakorzenienie

Co za noc... Przerobilismy dziś książkowe lęki nocne... MASAKRA...
Pół godziny szaleńczego wrzasku z zamkniętymi oczami, nie dało się Bartka nawet obudzić... Szarpał się, wił, wrzucał, nie dało się go utrzymać... Po pół godzinie zasnął mi w ... Tuli ...

To pewnie wynik wielu czynników u nas. Raz, że spędza bardzo dużo czasu z babciami a nie tylko mamą, dwa ogląda więcej bajek na komputerze bo tylko to go uspokaja, trzy nie chce spać i o każdy sen toczymy niemałą walkę więc spać idzie już zestresowany.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 08:12   #4574
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość

Pół godziny szaleńczego wrzasku z zamkniętymi oczami, nie dało się Bartka nawet obudzić... Szarpał się, wił, wrzucał, nie dało się go utrzymać... Po pół godzinie zasnął mi w ... Tuli ...

To pewnie wynik wielu czynników u nas. Raz, że spędza bardzo dużo czasu z babciami a nie tylko mamą, dwa ogląda więcej bajek na komputerze bo tylko to go uspokaja, trzy nie chce spać i o każdy sen toczymy niemałą walkę więc spać idzie już zestresowany.

Strasznie współczuje. U nas tez dzis noc z bani ...

Wiem ze chwytasz sie wszystkiego ale moze postaraj sie jednak wyeliminować bajki i oglądanie yt/tv. Chociaż na początku na pewno bedzie krzyk bo jest do tego przyzwyczajony ale o ile niektórym dzieciom nie przeszkadza to inne odbierają zbyt dużo bodźców i potem nie potrafią sie wyciszyć tylko sie nakręcają. Nie odbieraj tego proszę tez jako krytyki bo ja sama puszczam młodemu i tv i yt... ale widzę ze łatwiej mi go uśpić jak tv jest ograniczona do minimum i nie ogląda jej dwie- trzy godz przed snem. Przyciemniane tez swiatlo koło 18 żeby wprowadzić nastrój spania.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Są dni ze od razu odpycha je reką, a czasem zje, ale gora polowe. Dziwne troche, bo wczesniej zjadala 2 na raz. Moze tak sie nakrecila tym chodzeniem ze nie mysli o jedzeniu

Moj to w ogole nie lubi tubek . Owoców i warzyw zjada co raz mniej. Standardowe śniadanie to kanapka albo o zgrozo parówka. No tylko to je...

Stary 2018-03-14, 08:51   #4575
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
Wiem ze chwytasz sie wszystkiego ale moze postaraj sie jednak wyeliminować bajki i oglądanie yt/tv. Chociaż na początku na pewno bedzie krzyk bo jest do tego przyzwyczajony ale o ile niektórym dzieciom nie przeszkadza to inne odbierają zbyt dużo bodźców i potem nie potrafią sie wyciszyć tylko sie nakręcają. Nie odbieraj tego proszę tez jako krytyki bo ja sama puszczam młodemu i tv i yt... ale widzę ze łatwiej mi go uśpić jak tv jest ograniczona do minimum i nie ogląda jej dwie- trzy godz przed snem. Przyciemniane tez swiatlo koło 18 żeby wprowadzić nastrój spania.

Ja wiem... wiem, że nie powinien i to jest na pewno jedna z przyczyn Będziemy próbować zmniejszać ich ilość aż do wyeliminowania ich przed spaniem. To też nie tak, że zawsze wieczorem ogląda bajki. Bajki są gdy jest bardzo nerwowy jak bolą go zęby, jedynie przy nich zapomina że boli a słuchając w kółko tego samego przysypia. Nie wiem czy to przeskoczymy bez nich . Popróbujemy. Jak nie boli to czytamy książeczki. Światło zawsze wieczorem mamy przygaszone.

Wstał dziś o 6 i już mi padł. Tzn nie tak od razu, wzięcie na ręce=ryk. On już potenchalną próbę usypiania odbiera źle. Ale poczytaliśmy Pucia i odpadł
Stary 2018-03-14, 09:01   #4576
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Ojeju, biedni Wy oby to szybko minelo
Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
Strasznie współczuje. U nas tez dzis noc z bani ...

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Moj to w ogole nie lubi tubek . Owoców i warzyw zjada co raz mniej. Standardowe śniadanie to kanapka albo o zgrozo parówka. No tylko to je...

U nas chleb jest teraz na topie. Nawet dzisiaj chciala wyjsc z krzeselka bo zobaczyla ze mam kanapke, wyrwala mi z reki i byla zadowolona gorzej ze mamy problem z kupą i dzisiaj chyba sliwki pojdą w ruch...
Stary 2018-03-14, 09:02   #4577
MartaMagda
Zakorzenienie

Axn a farmakologia? Podajecie jakieś leki, kiedy go tak boli? U nas bajki są tylko do inhalacji (jeśli inhalujemy) no i czasami w weekend puszczam 15 minut piosenek z YT, ale to sporadycznie.

Jak ktoś ma problemy z inhalowaniem to polecam Króliczka Binga - odcinek trwa kilka minut, więc idealnie

Nina od rana marudna, chyba po szczepieniu ją noga bolała, bo po nurofenie od razu inne dziecko. Mam nadzieję, że jak przestanie działać, to w żłobku będzie na tyle zajęta zabawą, że nie będzie czuć dyskomfortu.

W ogóle to odparzenie, które ma to lekarka twierdzi, że jej idą zęby i dlatego jest teraz podatna na takie zmiany skórne. W sumie ślini się znowu strasznie i pcha palce do buzi, więc może jej idą 3 lub 4. Dostała maść, której ulotka mnie przeraża, ale mamy ją stosować tylko na noc przez 5 dni, żeby ten stan podleczyć, a potem przejść na zwykłe kosmetyki. No zobaczymy.

Escorpio, też jak coś czekam za zdjęcie butów.
Stary 2018-03-14, 09:07   #4578
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Witam sie. Bardzo Wam wspolczuje tych problemow z jedzeniem, mam nadzieje ze to przejsciowe i lada moment minie.
Moze na problemy ze spaniem pomoglaby zmiana barwy światła? Chlodne odcienie pobudzaja.

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 09:10   #4579
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Axn a farmakologia? Podajecie jakieś leki, kiedy go tak boli? U nas bajki są tylko do inhalacji (jeśli inhalujemy) no i czasami w weekend puszczam 15 minut piosenek z YT, ale to sporadycznie.
Podajemy... jak widać, że bardzo boli to w ruch idzie nurofen. Nurofen bardzo różnie na niego działa. Ból mija ale efekt jest różny bo albo przestaje boleć i chce spać albo przestaje boleć i jest pełen życia i chce się bawić
Wcześniej czasem camilia/viburcol jak widać, że jest nerwowy.
No i też właśnie się wieczorami inhalujemy i wtedy właśnie ogląda yt.
Stary 2018-03-14, 09:50   #4580
sQuaara
Zakorzenienie

Axn współczuję bardzo ale taki ryroche błędne koło macie. Bajki które pobudzają bo go uspokajają... Współczuję bardzo bardzo..! U nas na inhalacje się sprawdzają jeszcze książeczki z muzyką lub odlosani zwierząt lub kulodrom czy sorter. Coś co wymaga skupienia..

Stary 2018-03-14, 09:53   #4581
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Podajemy... jak widać, że bardzo boli to w ruch idzie nurofen. Nurofen bardzo różnie na niego działa. Ból mija ale efekt jest różny bo albo przestaje boleć i chce spać albo przestaje boleć i jest pełen życia i chce się bawić
Wcześniej czasem camilia/viburcol jak widać, że jest nerwowy.
No i też właśnie się wieczorami inhalujemy i wtedy właśnie ogląda yt.
U nas jak były inhalacje to max. do 17:00 i wtedy Nina miała min. 2 h przerwy od komputera. Może u Was byłyby możliwe wcześniejsze inhalacje?
Stary 2018-03-14, 09:55   #4582
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej

Od niedzieli źle się czuje. Na przemian mdłości, biegunka, ból brzucha, zawroty głowy. Jakiś wirus chyba bo tż też się źle czuł. A przed chwilą dzwoniła teściowa i opisała te same objawy :/
Najgorzej że tż na południu do 22 pracuje, a ja z dwójką sama

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-03-14, 09:58   #4583
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej

Od niedzieli źle się czuje. Na przemian mdłości, biegunka, ból brzucha, zawroty głowy. Jakiś wirus chyba bo tż też się źle czuł. A przed chwilą dzwoniła teściowa i opisała te same objawy :/

Ojej, zdrówka i siły dla Was
Stary 2018-03-14, 10:20   #4584
justkonev
Zakorzenienie

axn, współczuje wam nocnych atrakcji

My po rehabilitacji, Kaja nie chciała ćwiczyć, bo była mega śpiąca. Wróciłyśmy do domu i od razu padła.

Moja mała córeczka kończy dziś 14 miesięcy
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 10:21   #4585
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Axn współczuję bardzo ale taki ryroche błędne koło macie. Bajki które pobudzają bo go uspokajają... Współczuję bardzo bardzo..!
Masz rację z tym błędnym kołem aczkolwiek B jest specyficzny bo najlepiej zawsze sypiał nie jak się wyciszył a gdy się wyskakał na kanapie. W ciszy i przy przygaszonym świetle ale musiał się wyszaleć i zamęczyć. Teraz tak nie chce gdy boli.

Cytat:
U nas jak były inhalacje to max. do 17:00 i wtedy Nina miała min. 2 h przerwy od komputera. Może u Was byłyby możliwe wcześniejsze inhalacje?
Spróbujemy wcześniej Może nie o 17 bo wtedy dopiero kończy obiad ale 18 brzmi już realnie

Cytat:
Hej

Zdrówka i siły!
Stary 2018-03-14, 10:22   #4586
Ania_Frania1
Rozeznanie

Dot.: Lutówki 2017 - część V

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie bo mnie rozniesie zaraz. Mamy niejadków. Co robicie jak ostatni posiłek był ponad 4 godz temu a on nie chce jeść i robi taks aferę ze policję mi zaraz wezwą? Wrzeszczy wyje prawie wymiotuje. Wije sie w krzesełku i nie przestaje. Jak widzi łyżeczkę to po prostu terror. Wychodzę z siebie i go zaraz wystawie na taras bo to samo było przy śniadaniu.
Pociesze Cię po czasie że u nas wczoraj też była histeria począwszy od drugiego śniadania, poprzez zmianę pieluchy po kupie po pachy, zupę, drugie danie. Kolacja jako tako. I też czasem nie chce jeść.

Cytat:
Podobają mi się te Emele, zwłaszcza że mają dziewczęce buty, które nie są różowe. Powiedz mi jeszcze skarbnico wiedzy, które buty na wiosnę

Chyba jednak wydam po dwie stówy na buty na wiosnę i na lato. Jak już na jesień Nina będzie porządnie stabilnie chodzić w butach to poszukam też dobrych tylko nieco tańszych
Nie mam jeszcze planów na obuwie dla Joasi no ona nie chodzi. Starsza jest z grudnia, zaczęła mi chodzić w styczniu ale z wózka wypuszczałam ja od marca. Chodziła w wiązanych trzewikach firmy Elefanten czy coś takiego. W każdym razie model podobny do klasycznych trzewikow roczkow z Emela np http://www.sklep.emel.com.pl/PL/shoe,9042,2,0.html. Na rzepy nie brałam bo mi się potykala o te zapięcia i jakoś lepiej było jej dopasować do stopy ten model sznurowany. Potem dokupilam jej przejściowe buciki Befado http://sklep.befado.pl/product/show/7247.html a potem to już sandały.

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

ja nie wiem jak dziewczyny wytrzymujecie z ciągiem chorób przy dwójce dzieci, naprawdę
Też się czasem zastanawiam i współczuję matkom których dzieci często chorują i to tak poważnie np zapalenie oskrzeli itp. Mam taką koleżankę z trójka dzieci, które autentycznie ciągle są chore. W najlepszym wypadku katary, a tak to zapalenia uszu, krtani, oskrzeli z obturacja ostatnio była z najmłodsza tydzień w szpitalu na zapalenie płuc. Ciągle w ruchu sterydy do inhalacji. Masakra. Serio nie wiem czemu te dzieci tak chorują. Dopilnowane, ubrane, jedzą domowe posiłki, matka nie pracuje wiec tylko nimi się zajmuje. Jedyne co to piją dużo mleka krowiego bo nie chcą pić soczku, wody czy Roibosa i matka daje im kawę inke na mleku. Może to od tego.

Cytat:

Współczuję. Może spróbujcie jednak ograniczyć tv. Na początku się przemęczenie z usypianiem ale po czasie pewnie się nauczy wyciszać.

Cytat:
Hej

Zdrówka! Trzymaj się. Masz kogoś do pomocy oprócz Tz?

Edytowane przez Ania_Frania1
Czas edycji: 2018-03-14 o 10:24
Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 10:40   #4587
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 - część V

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze planów na obuwie dla Joasi no ona nie chodzi. Starsza jest z grudnia, zaczęła mi chodzić w styczniu ale z wózka wypuszczałam ja od marca. Chodziła w wiązanych trzewikach firmy Elefanten czy coś takiego. W każdym razie model podobny do klasycznych trzewikow roczkow z Emela np http://www.sklep.emel.com.pl/PL/shoe,9042,2,0.html. Na rzepy nie brałam bo mi się potykala o te zapięcia i jakoś lepiej było jej dopasować do stopy ten model sznurowany. Potem dokupilam jej przejściowe buciki Befado http://sklep.befado.pl/product/show/7247.html a potem to już sandały.
Dla mnie każdy głos jest cenny, żeby móc się w temacie obuwia rozeznać Nie wpadłabym np. na to, że o rzepy można się potykać
Stary 2018-03-14, 10:40   #4588
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny. Wczoraj po prostu był okropny dzien. L praktycznie przeplakal cały. Nie pamietam kiedy było tak złe. Każdy moment kiedy musiałam go opuścić ze iść do wc, zjeść, ugotować kończyła sie płaczem. Okropnym. Dziś zawiozłam go do żłobka i tez płakał jak wychodziłam. Ale spał ładnie. Jak padł o 21 to musiałam budzić bo byśmy w ogóle nie wyszli dziś o 8.15!
Stary 2018-03-14, 11:58   #4589
anolta
Zakorzenienie

Ja bym podsuwala te owoce i warzywa, żeby te zalecane 5 porcji dziennie było Jasko miał na śniadanie rogalika maslanego, do tego kubeczek mleka owsianego i cwiartkę pomarańcza i ja tę cwiartkę traktuję jako 1 porcję

Do kanapek tez dostaje zawsze warzywo, czy to paprykę czy ogórka albo jakieś na szybko ugotowane z mrożonki.

No i polecam wspólne jedzenie. Dzięki temu blw, możemy teraz jeść razem przy stole, całą rodziną, rozmawiać, śmiać się. To ma być przyjemność i dawać coraz więcej tego co my jemy, niech próbuje jak najwięcej smaków i różnych konsystencji. Dać mu przy stole, różne łyżeczki, miseczki

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:02   #4590
Opiumalfa
Zakorzenienie

Anolta , ja jestem calym sercem za BLW ale nie moge sobie pozwolic, zeby mu waga spadla. Musze go troche karmic troche BLW bo inaczej nie bedzie klapa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości