Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-16, 12:04   #2851
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Do 14 ma być kurier z ubrankami z KappAhl.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:09   #2852
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
A chociaz zaprosisz na imprezę, czy tak sie tylko chwalisz zeby Nas powkurzac ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zaprosze a co mi tam. We wiekszym gronie razniej

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Właśnie mi się wyświetlił nad moim postem, sójrzcie na datę.. Załącznik 7474506
Zauwazylam ze cos sie dzieje z wizazem

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:17   #2853
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie był wczoraj koniecznie się pochwal! jakie rozmiary brałaś?
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:30   #2854
pola25
Zakorzenienie

Witajcie!!
coś wizaż szaleje.

RudyKot wyglądasz super!Szczuplutka,brzusze k zgrabny
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:32   #2855
Radena
Zadomowienie

U mnie też tylko 15 stron, aż myślałam, że nowy wątek, a ja aż tak nie w temacie
Dziś mam lenia, niby gotuje obiad, ale jakoś tak bez ekscytacji
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:35   #2856
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Wracam do Was w końcu 😄

Nie dam rady nadrobić wątku, nawet nie próbuję.
Przede wszystkim gratuluję udanych wizyt, poznania płci i dobrych wyników.

Princess bardzo mi przykro, nawet nie wiem co napisać.

U nas dalej pod górkę, mama już w domu ale dalej na l4, mąż na przełomie lutego i marca tydzień teraz znowu dostał, bo coś trzasło mu w stopie, właśnie czekamy do chirurga.

Ja ogółem dobrze, najgorzej czuję się wieczorami po całym dniu latania za małym szogunem. Trochę strachu się najadłam o małego, bo pod wpływem stresu bardzo mało się ruszał ale lekarz twierdzi, że to normalne.

Kopę lat!
Zdrówka dla rodziny!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:45   #2857
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wizaz szaleje oj szaleje, nie wiem czy mi pokazało wszystkie wiadomości.

Rudykot pięknie wyglądasz! 😍

Co do pępka, to mi już zaczyna wychodzić brr.. Całe życie miałam schowany w środku brzucha..
A teraz się ciśnie na świat. Feee

Skóra ba brzuchu już mi się robi bardzo naciągnieta.
Ale jak narazie nie mam ani jednego rozstępu.. To chyba tak na pocieszenie 😂
Z moim szczęście to w dniu porodu mnie wysypie w paski.

Ja chyba musiałam odespac wczorajasza przygodę z psem i bieganie po lesie, bo uwaga! Zasnęłam po 23.00 obudziłam się o 12.00 Boże jaki wstyd..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:52   #2858
MalaGosia88
Zakorzenienie

U mnie wizaż też fisiuje, czasem odsyła mnie do starych postów a czasem nie pokazuje nic :/.
Stary 2018-03-16, 12:56   #2859
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Niby tylko 3cie piętro, a jak mieszkałam na nim, to i bez ciąży było mi ciężko
A jak wy liczycie piętra? Bo dla mnie np. 3cie, to takie czwarte, bo najpierw parter, potem 1wsze, 2gie, itd.
ja mieszkam na 4 piętrze czyli + parter to piąte wchodzę powoli, ale czuję jak puls od razu mi rośnie. Na razie jest ok, ale nie wiem jak długo. Na razie brzuch chyba nie jest bardzo duży jak na ten miesiąc, ale +5kg robi swoje, nie pamiętam kiedy miałam taką wagę

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:56   #2860
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
U mnie był wczoraj koniecznie się pochwal! jakie rozmiary brałaś?
Wzięłam rozmiary 80, ale chyba już mi pisałaś, że mają zawyżone, tak? Więc na lato nie założę..

Stary 2018-03-16, 12:56   #2861
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Gosia, norka, bursztynek,pola, Blanka i wszystkie babeczki, którym jeszcze nie podziękowałam- DZIĘKUJĘ aż się normalnie poczułam taka ładna w ciąży kochane jesteście weźcie też powrzucajcie zdjęcia swoich brzuszków, z wielką chęcią pooglądam bo pewno wszystkie wyglądacie jak miliony dolarów w ciąży

Blanka- sen jest dobry na wszystko, a po tych wczorajszych szaleństwach to należy Ci się odpoczynek
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 12:58   #2862
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Ja do porodu planuję taką koszulę/ koszulkę ona przy odpowiednim rozmiarze sięga do połowy uda, a przygotowuję się na mega upały, i tak kupię kilka takich do spania czy właśnie do szpitala
gdzie można kupić? tez się zastanawiam nad taką na ramiączkach ew. jedną z krótkim ale z bawełny żeby była przewiewna

Stary 2018-03-16, 13:01   #2863
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
ja mieszkam na 4 piętrze czyli + parter to piąte wchodzę powoli, ale czuję jak puls od razu mi rośnie. Na razie jest ok, ale nie wiem jak długo. Na razie brzuch chyba nie jest bardzo duży jak na ten miesiąc, ale +5kg robi swoje, nie pamiętam kiedy miałam taką wagę
U mnie tak samo, kiedyś na to moje piąte wbiegałam, a teraz wolnym krokiem i jeszcze przystanek w połowie i też czuję te kg..

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Wzięłam rozmiary 80, ale chyba już mi pisałaś, że mają zawyżone, tak? Więc na lato nie założę..
Zobaczysz co przyjdzie w zależności jaki dzidziuś się urodzi ja brałam 62, bo na 56 mam już sporo i się obawiam, że połowy z tego nie ubiorę

Cytat:
gdzie można kupić? tez się zastanawiam nad taką na ramiączkach ew. jedną z krótkim ale z bawełny żeby była przewiewna
w h&m to się nazywa dłuższa koszulka, myślę, że jak wezmę duży rozmiar na brzuch to spokojnie zakryje mi brzuch
Stary 2018-03-16, 13:04   #2864
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie tak samo, kiedyś na to moje piąte wbiegałam, a teraz wolnym krokiem i jeszcze przystanek w połowie i też czuję te kg..
Aż z ciekawości weszłam na wagę, a tutaj pokazuje mi, że od wagi wyjściowej przytyłam 3 kilogramy. Zaczęłam z 61, potem schudłam do 58 i teraz 64, czyli generalnie przytyłam 6 kilogramów? Ale właśnie objadłam się najpierw cukinią, a potem brokułem. Tak niewiele tego było, a czuję się jakbym zjadła co najmniej mamuta.
Zważę się jutro rano. Po porannej ubikacji czułam się lekka niczym motylek.

Stary 2018-03-16, 13:05   #2865
dorka24
Rozeznanie

byłam wczoraj u swojego dentysty na usuwaniu kamienia, ale mała skakała chyba od tego hałasu w sumie za pół roku na kontrolę, ale z zębami wszystko ok, dobrze że poleczyłam przed ciążą.

Stary 2018-03-16, 13:08   #2866
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy tylko ja tutaj czuję się normalnie, w sensie - nie niezgrabnie?
Przyznaj się, Gosiu.. Zjadłaś coś, co mu nie posmakowało i już taki obrażony 4ty dzień. Wykład o kotełach? Pierwsze słyszę, ale musiało być super!
Prezencik.. aż zrobiłam takie ŁAŁ, świetny! Sama bym takim popykała i pobawiła się. Przemeblowanie? Jak super! Lubię takie powiewy świeżości w mieszkaniu. Nikoś będzie miał swój kącik, chyba że imię się zmieniło, bo coś wspominałaś, prawda?
Taaaak, u mnie też świrował, więc przeszłam na Tapatalk.
U mnie pępek ma małą szramę pooperacyjną i tak czekam, aż mi się rozejdzie.. Nie no, żartuję sobie, po prostu zastanawiam się jak będzie wyglądał pod koniec ciąży.
Widzisz Gosia?
Justynko, dla mnie super śniadanie to herbatka, a do tego kanapeczki z sałatą, dobrą mięsną (nie wodną) szynką z pomidorkiem, ogórkiem, mozarellą..

Czekaj nu, a ostatnio nie było coś aby o mamucie i jaskiniowcu?
Norciu ja tez przepadam za takimi kanapeczkami na sniadanko a dzisiaj od rana chodzi za mna makrelka wędzona, normalnie musze jutro zjeść na sniadanie i musze o tym poinformować męża ! Musi ją dla mnie dzisiaj złowić w rwącym potoku za pomocą własnoręcznie ustruganej dzidy, i jeszcze do jutra rana uwędzic. Łatwizna, wyrobi sie mój jaskiniowiec

Cytat:
Ooooo chwal sie Norciu !!!! I włącz tv6 bo lecą miodowe lata

Cytat:
A pod tą koszulka stanik bawelniany ? Mozna miec podczas porodu w ogóle stanik ? A jakies gacie mozna mieć czy nie ?

Kocie brzuszek wstawie potem, bo teraz rozkoszuje sie kawusia z kawałkiem czekoladki

Patrycja to ja juz szukam kreacji na Twoją imprezę

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 13:13   #2867
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
A pod tą koszulka stanik bawelniany ? Mozna miec podczas porodu w ogóle stanik ? A jakies gacie mozna mieć czy nie ?
Wysłane aplikacji Forum Wizaz
hmm majtek na pewno nie a stanik niewiem ale chyba wygodniej bez, moje za duże nie były i na razie niewiele urosły, więc raczej bez bielizny wystąpię

Stary 2018-03-16, 13:13   #2868
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wizaz szaleje oj szaleje, nie wiem czy mi pokazało wszystkie wiadomości.

Rudykot pięknie wyglądasz!

Co do pępka, to mi już zaczyna wychodzić brr.. Całe życie miałam schowany w środku brzucha..
A teraz się ciśnie na świat. Feee

Skóra ba brzuchu już mi się robi bardzo naciągnieta.
Ale jak narazie nie mam ani jednego rozstępu.. To chyba tak na pocieszenie
Z moim szczęście to w dniu porodu mnie wysypie w paski.

Ja chyba musiałam odespac wczorajasza przygodę z psem i bieganie po lesie, bo uwaga! Zasnęłam po 23.00 obudziłam się o 12.00 Boże jaki wstyd..

Blanka zazdroszcze takiego spania. Ja położyłam się o 22 i wstałam o 24.. Oczywiście zjadłam jogurt bo mnie ssało, potem oglądałam jakieś durnoty w tv, położyłam się koło 3 i wstałam o 7. Niewiem skąd u mnie te problemy ze spaniem...
Przyszły mi 3 pary spodni z Olx, jestem mile zaskoczona bo dwie pary są z h&m i jedna z innej firmy. Ale wpadłam w kompleksy bo w pasie i biodrach są mi dobre za to uda wyglądają jak balerony w mięsnym.. Może jak trochę w nich pochodzę to się trochę rozejdą, widocznie pani od której je kupiłam była bardzo szczupła w udach..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 13:24   #2869
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
byłam wczoraj u swojego dentysty na usuwaniu kamienia, ale mała skakała chyba od tego hałasu w sumie za pół roku na kontrolę, ale z zębami wszystko ok, dobrze że poleczyłam przed ciążą.
O właśnie mi przypomniałaś swoim wpisem jak ja byłam ostatnio to dentystka mi mówiła, żeby pamiętać że w ciąży przysługują 2 czyszczenia zębów na nfz w przeciągu roku także tego dziewczyny, w połogu mamy chyba 2 m-ce na dodatkowy po-ciążowy skaling (oczywiście piaskowanie czy fluoryzacja to już nie na nfz'ty ale dobre i to co propnują)

zUa stanik do porodu chyba można, najlepiej jakiś wygodny bawełniany albo sportowy bez fiszbin albo jakiś top a gacie to chyba nie (ale nie wiem )
Stary 2018-03-16, 13:31   #2870
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
O właśnie mi przypomniałaś swoim wpisem jak ja byłam ostatnio to dentystka mi mówiła, żeby pamiętać że w ciąży przysługują 2 czyszczenia zębów na nfz w przeciągu roku także tego dziewczyny, w połogu mamy chyba 2 m-ce na dodatkowy po-ciążowy skaling (oczywiście piaskowanie czy fluoryzacja to już nie na nfz'ty ale dobre i to co propnują)
Czytałam o tym ale przestawiłam się zupełnie na prywatnego dentystę, trochę płacę, ale przynajmniej wiem że mam porządnie poleczone zęby. Niestety teraz wiem, że tanio to znaczy źle i sporo miałam poprawiania po poprzednim. Tak się zraziłam, że wolę zapłacić za usuwanie kamienia.

Stary 2018-03-16, 13:35   #2871
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Czytałam o tym ale przestawiłam się zupełnie na prywatnego dentystę, trochę płacę, ale przynajmniej wiem że mam porządnie poleczone zęby. Niestety teraz wiem, że tanio to znaczy źle i sporo miałam poprawiania po poprzednim. Tak się zraziłam, że wolę zapłacić za usuwanie kamienia.
Ja przed założeniem aparatu leczyłam wszystko prywatnie (borze szumiący ile to kasy poszło wtedy ale nie żałuję) a teraz na kontrolę czy właśnie skaling to chodzę na nfz i na uubezpieczenie dodatkowe z pracy - taka porąbana jestem, że przynajmniej kilka razy w roku siedzę na fotelu u dentysty i sprawdzam czy wszystko ok a mężowi raz plomba wyleciała dosłownie z tydzień po zrobieniu (a robił prywatnie) także to nie ma reguły. Szkoda, że dentyści nie dają żadnych gwarancji na swoją robotę

Edytowane przez RudyKotBialyKot
Czas edycji: 2018-03-16 o 13:37
Stary 2018-03-16, 13:44   #2872
vesna85
Przyczajenie

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i dobrych wieści
U mnie po wizycie też wszystko ok i w przyszłą sobotę czeka mnie test obciążenia glukozą - zobaczymy jak mi pójdzie, ale póki co staram się nastawiać pozytywnie. Wiem, że mogę wkropić trochę cytryny do glukozy i specjalnie umówiłam się w laboratorium, w którym pracuje kuzynka - będzie mnie w miarę możliwości wspierać jakby co
A następna wizyta u gin 4.04.

Cieszę się, że mogłam pomóc z tymi koszulami nocnymi - życzę Wam udanych zakupów

Cytat:
Cześć Dziewczyny, dziękuję za liczny odzew w mojej sprawie. Wczoraj zamilkłam, bo okropnie się czułam i fizycznie i psychicznie. Nie wiem czemu, ale dobiła mnie wiadomość o tym, że mała może być większa, zwariowałam, prawda? Przecież powinnam się cieszyć, że zdrowe, to najważniejsze, a jak wyobraziłam sobie, że rodzę te 4,5 kilogramowe dziecko, to mi się słabo zrobiło, chociaż lekarz mówi, że na jego oko będzie takie ok. 3800, ale nie ma co się tym sugerować ani rozmyślać o tym. Po prostu boję się, że nie dam rady, z drugiej strony większe dzieci są chyba silniejsze niż takie co rodzą się z 3000 gram? Ale to przecież też nie jest zależność. Przepraszam za te moje wypociny, do tego przeziębienie mnie dopadło i już w ogóle nie myślę racjonalnie. Tych wyników nie będę konsultowała, od zawsze się powtarza, żeby ufać swojemu lekarzowi i tak zrobię. Położna też powiedziała, że ten drugi wynik jest trochę za wysoki, że to jeszcze nie musi o niczym świadczyć, ale już coś tam może może być i stąd powtórzenie wyniku. Blanko, możesz mi wpisać wizytę na 11.04? 10 kwietnia mam połówkowe.. Pamiętacie może, macie zapisane ile ważyły wasze skarby w okolicy 19+6? Wiem, że to nie ma znaczenia, ale z ciekawości bym sobie zerknęła.

Aaaa i zdjęcia nie ma, bo zrobił tylko jedno, na którym widać za przeproszeniem tylko jakąś ciemną masę.
Mój chłopak ważył na UP w 20+0 326g, ale tak jak dziewczyny piszą, ta waga jest bardzo orientacyjna i nie sugerowałabym się nią na tym etapie za bardzo

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba dobrze się orientuje że są tu jakieś z Łodzi i okolic? Czy w Łodzi są jakieś warte obejrzenia sklepy z wózkami??
Jeśli chodzi o sklepy z wózkami to na pewno są te (na stronach są adresy sklepów stacjonarnych):
1. http://bejbi.eu/pl/
2. http://majmi.pl/
3. https://dino.sklep.pl/nowy/page.html?chapter=0&id=6
4. http://www.mamaija.pl/sklepy_dzieciece
5. https://tiktak.com.pl/

Pierwszy i drugi miałam już okazję zwiedzić. Jeśli chodzi o obsługę, to zdecydowanie lepiej zostałam obsłużona w tym pierwszym. Póki co tylko oglądałam, ale wszystko co chciałam, zostało mi pokazane i wytłumaczone, dobrze się rozmawiało z obsługą.
Sklep nr 5 jest świeżo przeniesiony do Portu Łódź z Carrefoura na Przybyszewskiego. Zajrzałam tam wczoraj, ale był to pierwszy dzień ich funkcjonowania w nowym miejscu i widać, że jeszcze się do końca nie rozpakowali, powierzchnia sklepu też jest sporo mniejsza niż we wcześniejszej lokalizacji - tu więc tylko zajrzałam i będę musiała odwiedzić ich na konkretne oglądanie jeszcze raz.
Do pozostałych pewnie wybiorę się w najbliższym czasie.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Blanka cieszę się,że do nas wracasz!

Ja mam wahania nastroju,boję.się,czy wszystko jest ok.Mam klucia w pochwie.Ma ktoras z Was?
Mnie od czasu do czasu tak kłuje, zwykle wieczorami, ale nie jest to uciążliwe i zdarza się sporadycznie więc nie przywiązuję do tego zbyt dużej wagi. Pewnie taki urok ciąży. Tak samo miewam w okolicy prawej pachwiny.

W ogóle to trochę zazdroszczę Wam, że ten czas ciąży możecie przeżywać z Waszymi Tz, mimo, że czasem nie angażują się tak, jak byście chciały. Przyznam, że mi nawet nie brakuje tego, że muszę sama decydować, co mam kupić i sama jeżdżę po sklepach, ale tej bliskości - żeby czasem przytulił, pogłaskał po brzuchu itp. Bo pewnie gdyby był na miejscu, to dużą część zakupów i tak ja bym ogarniała, ale przynajmniej miałby kto dbać o mnie - pilnować, żebym zdrowo jadła, przynosił mi soczki, żebym się trochę ruszała Co prawda monituje mnie pod tym względem przez telefon, ale to nie to samo... A wraca do domu pewnie dopiero w czerwcu.

Blanka, współczuję przygody z psiakiem - musisz mu dokładnie wytłumaczyć, żeby tak Cię nie denerwował i następnym razem był grzeczny

Mnie już parę tygodni temu dopadła "ociężałość ciążowa" Brzuch mi szybko wyskoczył i jestem już ponad 7kg na plusie. Szybszy marsz albo wchodzenie po schodach jednocześnie rozmawiając przez telefon to murowany sposób na zadyszkę. Po całym dniu czuję też jak mnie ciągną powłoki brzuszne - to pewnie przez najedzenie się w ciągu dnia bo rano jest już zwykle ok.

Życzę Wam udanego dnia i dobrego samopoczucia. Trzymajcie się ciepło bo zima wraca - u mnie właśnie pada śnieg :/
vesna85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 13:47   #2873
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Mój wizaż całkiem zeswirowal nie widzę waszych wpisów. Może później będzie lepiej to was nadrobię 😘

Zua uwielbiam cię za te wpisy, oby mężuś zdążył z tą rybą na jutro 👍

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 13:49   #2874
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U mnie Wizaz też wariuje... Czytam posty z lutego... Może za chwilę ogarna sprawę.

Stary 2018-03-16, 13:58   #2875
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Norciu ja tez przepadam za takimi kanapeczkami na sniadanko a dzisiaj od rana chodzi za mna makrelka wędzona, normalnie musze jutro zjeść na sniadanie i musze o tym poinformować męża ! Musi ją dla mnie dzisiaj złowić w rwącym potoku za pomocą własnoręcznie ustruganej dzidy, i jeszcze do jutra rana uwędzic. Łatwizna, wyrobi sie mój jaskiniowiec

Ooooo chwal sie Norciu !!!! I włącz tv6 bo lecą miodowe lata

Kocie brzuszek wstawie potem, bo teraz rozkoszuje sie kawusia z kawałkiem czekoladki

Patrycja to ja juz szukam kreacji na Twoją imprezę

nie planuję mieć ani majtek ani stanika pod - do porodu po szpitalu, na oddziale to owszem ale biustonosz jakiś miękki
Stary 2018-03-16, 14:00   #2876
KarolinaK
Zakorzenienie

RudyKot piekny brzuszek! I szczuplutka jesteś!!!!

Blanka No właśnie mi to z ust wyjęłaś. Jak nie kopie to czyje jakby ryba pletwa uderzała mi o brzuszek takie wibracji jakby. Co to oznacza???
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 14:01   #2877
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
+5kg to świetny wynik miałam taki 2tyg temu, teraz jeszcze+2kg ale już mam szlaban na słodycze do Świąt

Witam się po wizycie mały nie był ważony, tylko mierzoną miał główkę, zgadza się z om więc ok bawił się rękami nad twarzą szyjka ok, ale skróciła się z ok 4,3cm na 3,5cm - jest w normie więc kazał się nie martwić, mam kontynuowane L4 i luteinę i więcej się teraz z tym nie zrobi kontrola oczywiście na następnej wizycie.
Mój dr ogólnie jest mega wyluzowany, dla niego moje wyniki są ok cukrzycy nie ma, a to najważniejsze mówię mu, że takie rosnące te wyniki i dziwne chyba, to się uśmiechnął, że to badanie pokazuje tylko cukrzycę, której nie mam, jeśli chodzi o insulinooporność to trzeba by zrobić dalszą diagnostykę, która w ciąży nie jest wskazana najprawdopodobniej tak mam i tyle. Najważniejsze, że jest ok

Blanka wpisz mi proszę wizytę 11.04 i 26.04 - usg III trymestru
super ze z małym wszystko ok
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-16, 14:02   #2878
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Ja przed założeniem aparatu leczyłam wszystko prywatnie (borze szumiący ile to kasy poszło wtedy ale nie żałuję) a teraz na kontrolę czy właśnie skaling to chodzę na nfz i na uubezpieczenie dodatkowe z pracy - taka porąbana jestem, że przynajmniej kilka razy w roku siedzę na fotelu u dentysty i sprawdzam czy wszystko ok a mężowi raz plomba wyleciała dosłownie z tydzień po zrobieniu (a robił prywatnie) także to nie ma reguły. Szkoda, że dentyści nie dają żadnych gwarancji na swoją robotę
no właśnie ja chodzę do takiego co daje gwarancję i używa do swojej pracy bardzo dobrych materiałów i sprzętu. Za kanałówkę płaciłam 4 razy tyle co u poprzedniego, ale robiona pod mikroskopem i ząb wygląda jak prawdziwy. Po poprzednim miałam zalane nieoczyszczone kanały i w ogóle napaćkane dziwne rzeczy w zębie. Ten pokazuje mi w powiększeniu co zrobił jak wygląda ząb po oczyszczeniu przed zalaniem także jestem mega zadowolona i teraz wiem, że jak będę chodzić co pół roku to co najwyżej plomba będzie do zrobienia a to już nie są duże koszty

Stary 2018-03-16, 14:03   #2879
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
RudyKot piekny brzuszek! I szczuplutka jesteś!!!!

Blanka No właśnie mi to z ust wyjęłaś. Jak nie kopie to czyje jakby ryba pletwa uderzała mi o brzuszek takie wibracji jakby. Co to oznacza???
Nic nie oznacza dziecko się rusza, pływa w środku, obraca się, ale nie kopie przynajmniej ja to tak odczuwam

Wiecie, że dziś wyczułam albo rączkę, albo stopkę?😍 😍

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-16 o 14:05
Stary 2018-03-16, 14:05   #2880
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Do porodu majtki w żadnym wypadku, co chwilę przychodzi położna i sprawdza postęp badając rozwarcie więc nie ma szans na majtki. W dodatku w każdej chwili mogą odejść wody więc i tak się nie sprawdzą. Ja stanika też nie miałam, przy mocnych bólach korzystałam z prysznica i jak bym miała za każdym razem ogarniać ten stanik i w sumie te majtki to bym chyba oszalała. Tak wytarlam się tylko w ręcznik i naciągnęłam koszulę.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości