|
|
#2851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Do 14 ma być kurier z ubrankami z KappAhl.
|
#2852 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!
coś wizaż szaleje. RudyKot wyglądasz super!Szczuplutka,brzusze k zgrabny |
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też tylko 15 stron, aż myślałam, że nowy wątek, a ja aż tak nie w temacie
![]() Dziś mam lenia, niby gotuje obiad, ale jakoś tak bez ekscytacji |
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla rodziny!
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wizaz szaleje oj szaleje, nie wiem czy mi pokazało wszystkie wiadomości. Rudykot pięknie wyglądasz! 😍 Co do pępka, to mi już zaczyna wychodzić brr.. Całe życie miałam schowany w środku brzucha.. A teraz się ciśnie na świat. Feee Skóra ba brzuchu już mi się robi bardzo naciągnieta. Ale jak narazie nie mam ani jednego rozstępu.. To chyba tak na pocieszenie 😂 Z moim szczęście to w dniu porodu mnie wysypie w paski. Ja chyba musiałam odespac wczorajasza przygodę z psem i bieganie po lesie, bo uwaga! Zasnęłam po 23.00 obudziłam się o 12.00 Boże jaki wstyd.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wizaż też fisiuje, czasem odsyła mnie do starych postów a czasem nie pokazuje nic :/.
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wchodzę powoli, ale czuję jak puls od razu mi rośnie. Na razie jest ok, ale nie wiem jak długo. Na razie brzuch chyba nie jest bardzo duży jak na ten miesiąc, ale +5kg robi swoje, nie pamiętam kiedy miałam taką wagę
|
|
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
Wzięłam rozmiary 80, ale chyba już mi pisałaś, że mają zawyżone, tak? Więc na lato nie założę..
|
#2861 |
|
Raczkowanie
|
Gosia, norka, bursztynek,pola, Blanka i wszystkie babeczki, którym jeszcze nie podziękowałam- DZIĘKUJĘ aż się normalnie poczułam taka ładna w ciąży
Blanka- sen jest dobry na wszystko, a po tych wczorajszych szaleństwach to należy Ci się odpoczynek
|
|
|
|
#2862 |
|
Rozeznanie
|
gdzie można kupić? tez się zastanawiam nad taką na ramiączkach ew. jedną z krótkim ale z bawełny żeby była przewiewna
|
|
#2863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też czuję te kg..---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
w zależności jaki dzidziuś się urodzi ja brałam 62, bo na 56 mam już sporo i się obawiam, że połowy z tego nie ubiorę ![]() Cytat:
to się nazywa dłuższa koszulka, myślę, że jak wezmę duży rozmiar na brzuch to spokojnie zakryje mi brzuch
|
|||
|
|
|
#2864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale właśnie objadłam się najpierw cukinią, a potem brokułem. Tak niewiele tego było, a czuję się jakbym zjadła co najmniej mamuta.Zważę się jutro rano. Po porannej ubikacji czułam się lekka niczym motylek.
|
|
#2865 |
|
Rozeznanie
|
byłam wczoraj u swojego dentysty na usuwaniu kamienia, ale mała skakała chyba od tego hałasu
w sumie za pół roku na kontrolę, ale z zębami wszystko ok, dobrze że poleczyłam przed ciążą.
|
|
#2866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dzisiaj od rana chodzi za mna makrelka wędzona, normalnie musze jutro zjeść na sniadanie i musze o tym poinformować męża ! Musi ją dla mnie dzisiaj złowić w rwącym potoku za pomocą własnoręcznie ustruganej dzidy, i jeszcze do jutra rana uwędzic. Łatwizna, wyrobi sie mój jaskiniowiec ![]() Ooooo chwal sie Norciu !!!! I włącz tv6 bo lecą miodowe lata ![]() Cytat:
Kocie brzuszek wstawie potem, bo teraz rozkoszuje sie kawusia z kawałkiem czekoladki ![]() Patrycja to ja juz szukam kreacji na Twoją imprezę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przyszły mi 3 pary spodni z Olx, jestem mile zaskoczona bo dwie pary są z h&m i jedna z innej firmy. Ale wpadłam w kompleksy bo w pasie i biodrach są mi dobre za to uda wyglądają jak balerony w mięsnym.. Może jak trochę w nich pochodzę to się trochę rozejdą, widocznie pani od której je kupiłam była bardzo szczupła w udach.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja byłam ostatnio to dentystka mi mówiła, żeby pamiętać że w ciąży przysługują 2 czyszczenia zębów na nfz w przeciągu roku zUa stanik do porodu chyba można, najlepiej jakiś wygodny bawełniany albo sportowy bez fiszbin albo jakiś top )
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2871 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie żałuję) a teraz na kontrolę czy właśnie skaling to chodzę na nfz i na uubezpieczenie dodatkowe z pracy - taka porąbana jestem, że przynajmniej kilka razy w roku siedzę na fotelu u dentysty i sprawdzam czy wszystko ok a mężowi raz plomba wyleciała dosłownie z tydzień po zrobieniu (a robił prywatnie) także to nie ma reguły. Szkoda, że dentyści nie dają żadnych gwarancji na swoją robotę
Edytowane przez RudyKotBialyKot Czas edycji: 2018-03-16 o 13:37 |
|
|
|
|
#2872 | |||
|
Przyczajenie
|
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i dobrych wieści
![]() U mnie po wizycie też wszystko ok i w przyszłą sobotę czeka mnie test obciążenia glukozą - zobaczymy jak mi pójdzie, ale póki co staram się nastawiać pozytywnie. Wiem, że mogę wkropić trochę cytryny do glukozy i specjalnie umówiłam się w laboratorium, w którym pracuje kuzynka - będzie mnie w miarę możliwości wspierać jakby co ![]() A następna wizyta u gin 4.04. Cieszę się, że mogłam pomóc z tymi koszulami nocnymi - życzę Wam udanych zakupów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. http://bejbi.eu/pl/ 2. http://majmi.pl/ 3. https://dino.sklep.pl/nowy/page.html?chapter=0&id=6 4. http://www.mamaija.pl/sklepy_dzieciece 5. https://tiktak.com.pl/ Pierwszy i drugi miałam już okazję zwiedzić. Jeśli chodzi o obsługę, to zdecydowanie lepiej zostałam obsłużona w tym pierwszym. Póki co tylko oglądałam, ale wszystko co chciałam, zostało mi pokazane i wytłumaczone, dobrze się rozmawiało z obsługą. Sklep nr 5 jest świeżo przeniesiony do Portu Łódź z Carrefoura na Przybyszewskiego. Zajrzałam tam wczoraj, ale był to pierwszy dzień ich funkcjonowania w nowym miejscu i widać, że jeszcze się do końca nie rozpakowali, powierzchnia sklepu też jest sporo mniejsza niż we wcześniejszej lokalizacji - tu więc tylko zajrzałam i będę musiała odwiedzić ich na konkretne oglądanie jeszcze raz. Do pozostałych pewnie wybiorę się w najbliższym czasie. Cytat:
W ogóle to trochę zazdroszczę Wam, że ten czas ciąży możecie przeżywać z Waszymi Tz, mimo, że czasem nie angażują się tak, jak byście chciały. Przyznam, że mi nawet nie brakuje tego, że muszę sama decydować, co mam kupić i sama jeżdżę po sklepach, ale tej bliskości - żeby czasem przytulił, pogłaskał po brzuchu itp. Bo pewnie gdyby był na miejscu, to dużą część zakupów i tak ja bym ogarniała, ale przynajmniej miałby kto dbać o mnie - pilnować, żebym zdrowo jadła, przynosił mi soczki, żebym się trochę ruszała Co prawda monituje mnie pod tym względem przez telefon, ale to nie to samo... A wraca do domu pewnie dopiero w czerwcu.Blanka, współczuję przygody z psiakiem - musisz mu dokładnie wytłumaczyć, żeby tak Cię nie denerwował i następnym razem był grzeczny Mnie już parę tygodni temu dopadła "ociężałość ciążowa" Brzuch mi szybko wyskoczył i jestem już ponad 7kg na plusie. Szybszy marsz albo wchodzenie po schodach jednocześnie rozmawiając przez telefon to murowany sposób na zadyszkę. Po całym dniu czuję też jak mnie ciągną powłoki brzuszne - to pewnie przez najedzenie się w ciągu dnia bo rano jest już zwykle ok.Życzę Wam udanego dnia i dobrego samopoczucia. Trzymajcie się ciepło bo zima wraca - u mnie właśnie pada śnieg :/ |
|||
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Mój wizaż całkiem zeswirowal nie widzę waszych wpisów. Może później będzie lepiej to was nadrobię 😘
Zua uwielbiam cię za te wpisy, oby mężuś zdążył z tą rybą na jutro 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Wizaz też wariuje... Czytam posty z lutego... Może za chwilę ogarna sprawę.
|
|
|
#2875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po szpitalu, na oddziale to owszem ale biustonosz jakiś miękki
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
RudyKot piekny brzuszek! I szczuplutka jesteś!!!!
Blanka No właśnie mi to z ust wyjęłaś. Jak nie kopie to czyje jakby ryba pletwa uderzała mi o brzuszek takie wibracji jakby. Co to oznacza??? |
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko się rusza, pływa w środku, obraca się, ale nie kopie przynajmniej ja to tak odczuwam ![]() Wiecie, że dziś wyczułam albo rączkę, albo stopkę?😍 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-16 o 14:05 |
|
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Do porodu majtki w żadnym wypadku, co chwilę przychodzi położna i sprawdza postęp badając rozwarcie więc nie ma szans na majtki. W dodatku w każdej chwili mogą odejść wody więc i tak się nie sprawdzą. Ja stanika też nie miałam, przy mocnych bólach korzystałam z prysznica i jak bym miała za każdym razem ogarniać ten stanik i w sumie te majtki to bym chyba oszalała. Tak wytarlam się tylko w ręcznik i naciągnęłam koszulę.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Ale właśnie objadłam się najpierw cukinią, a potem brokułem.
Po porannej ubikacji czułam się lekka niczym motylek.

Sama bym takim popykała i pobawiła się. 
Nie no, żartuję sobie, po prostu zastanawiam się jak będzie wyglądał pod koniec ciąży.

)

ale już mam szlaban na słodycze do Świąt