|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Camelitos super lekarka.Niektórzy mają serce.
MalaGosia,Zua ja prawie nic nie kupilam,tylko to co kiedyś wrzucilam na wizaz.Mam sporo.po Dawidzie,siostrzenicy i sasiadka mi.zaproponowała ciuszki po corce.Tak,jak kiedyś pisalam mam.zamiar kupic dosłownie kilka sztuk nowych,ale to.w next i rozmiary 56,62,nie większe.Next jest tylko online,więc może zamowie w maju. |
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Więc liczę tylko na siebie. Będę jeszcze robić naloty do sh i poszukam czegoś na necie właśnie
|
|
#2973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzis tez miałam tragiczną noc. Ale bardziej niż dolegliwości ciążowe dokuczała mi sprzeczka jaką mieliśmy z Tż, która była totalnie bez sensu. Niby wszystko sobie wyjasnilismy i juz jest dobrze, ale jestem zła na siebie, że w ogóle taka sytuacja miała miejsce. Co do zamówienia Gemini to ja już pisałam gdzieś co wylądowało w koszyku ale mogę opisać bardziej dokładnie jak będę przy komputerze. Na dworze chyba jezcze nie mieliśmy tyle śniegu tej zimy co dzisiaj! Na szczęście nie mam w planach nigdzie wychodzić pościeram kurze, przygotuje obiad (standardowy zestaw łosoś z frytkami ), poprasuje i może ogarnę jakieś szybkie ciacho
|
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też śnieg i zima ![]() Dopiero co się przebudziłam i czekam na śniadanko w ciąży to jestem wybitnie rozpieszczana W temacie Chyłki to ja jestem teraz na Inwigilacji już się nie mogę doczekać co będzie dalej
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane! Dzis w moje urodziny oficjalnie rozpoczynam 2,5 tygodnia laby. To znaczy nie całkiem laby bo przeprowadzka ale mimo wszytsko odsapne chwile od pracy i podroży. W czwartek juz oficjalnie bedziemy we własnym domku.
|
|
|
|
#2977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2978 | |
|
Rozeznanie
|
Co do ubranek ja miałam być zasypana ubrankami z tym że dziewczęcymi.. Siostra tż ma dwie córki, moja kuzynka i koleżanka też i okazuje się że muszę wszystko sama skompletować, bo chłopaków u nas brak..
poluję na jakąś pakę ubrań na Olx nie za miliony ale nic narazie ciekawego się nie pojawia. Dobrze ze rodzimy w lato, nagość będzie na topie. ![]() Jeszcze chciałam o coś zapytać po UP termin lekarz wyliczył na 22 lipca, ale czy to są wiarygodnie terminy czy trzymać się tego który wyszedł z OM i tego usg prenatalne? Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejta robisz smaka na lososie,chyba zrobię w przyszłym tyg.Smazysz go/robisz na parze??
Mnie Tż wkurzyl,bo mi nie kupil.coli,a byla pierwsza na liście!!!!Powiedział,że jestem okropna w tej ciąży.Wiem.o tym,musi byc po mojej mysli,w szczególności jeśli chodzi o ciążowe zachcianki,wczoraj nie bylo tartaletki i ze,złości wylaczylam się podczas rozmowy. Karolina sto lat!!! MalaGosia wszystko z synem mialam nowe,ake wtedy.mnie.to.tanio kosztowało 200zl,kiedyś Wam pisalam,ciuszki,reczniki, kocyki,rożki itd ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Sandam no chyba usg teraz liczą,kiedyś bylo om.Jeśli mi liczyć usg,to w połowie czerwca mogę rodzić,no ale zobaczymy jak będzie rosla. Plecy mnie z tylu bolą,jakie ćwiczenie mogę zrobic? |
|
|
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
samych dobrych dni, lekkiej ciąży i porodu ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2981 |
|
Rozeznanie
|
Ja niedawno wstalam. Glodna jestem a nie chce mi sie wstac
a mala mnie juz od pol h kopie i mysle nad imieniem dla niej Iga coraz bardzuej do mnie przemawia. Myslalam jeszcze nad: Kornelia, Basia, Ada, Ola. Ale moja babcia ma na imie Basia wiec raczej nie. jestem niezdecydowana. ;PKarolinaK- wszystkiego najlepszego 🎂💐🌷😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co z rybą ? Czyżby dzida się złamała ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, super ze masz kilka dni wolnego, zazdroszczę tej przeprowadzki 😃Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pomimo głodu leżę i nie wstaję, bo czuję jak mały kopie Iga mi się podoba
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Iga bardzo ładnie.Uczylam kiedyś Ige,mądra,ambitna,piękna
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Norka jak si czujesz? |
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
Ovejita tak, tak jak znajdziesz chwilkę prosimy o listę
![]() Karolina wszystkiego co najlepsze! Dużo zdrówka! Ja dziś byłam w szoku, jak zobaczyłam w wiadomościach, że po całej Polsce taki paraliż - tyle śniegu. A u mnie w samych górach na razie cisza, a zapowiadali do 0,5m choć nie chwale, bo wszystko może się zdarzyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinka wszystkiego najlepszego
Iga bardzo ładnie. Mi od rana głowa pęka, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2989 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to juz niedlugo w nowym domku, lokum wueksze od obwcnego ?Cytat:
Cytat:
U mnie poki co sliczna pogoda ! Swieci słoneczko, sniegu nie ma w ogole. Ale wiaterek zimny wieje. Jedziemy wlasnie na mała wycieczke do znajomego szkolkarza na oficjalne rozpoczecie sezonu i coroczny obchód po szkółce roślin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu jednak podziękuję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Radena, gratulacje 👏🏻
norciu, tak udało się oglądnąć 🙂 Kobieta odpisała i przeprosiła chwilę po moim poście. Niestety choć ogólnie wózek jest w dobrym stanie, to mam też parę zastrzeżeń. Szczerze mówiąc zastanawiam się też nad nowym... Kiedyś ktoś pytał o powody kupowania nowego wózka. Cóż, po pierwsze obecnie wózki jak i wszelakie inne przeróżnej maści sprzęty nie są już jak dawniej obliczone i robione tak by przetrwać lata, niestety... I czasem zepsuje się jakaś niewielka część, a naprawa jest niemożliwa lub nieopłacalna. Po drugie jak kupię nowy, to go pewnie jeszcze sprzedam, a jak używany to po kolejnych dwóch latach bardzo wątpliwe, żeby ktoś go chciał kupić (dwa wózki po Kaju poszły do ludzi za darmo) i mój bilans finansowy wyjdzie w zasadzie na to samo, a jednak przy kupnie nowego mam ładny czyściutki dla moich dzieci (jedna z wad wczorajszego to to, że był niestety bardzo brudny), na gwarancji, na dodatek wersja 2017 ma kilka naprawdę praktycznych usprawnień. Będę myśleć jeszcze krótko mówiąc 😊 Ela, z mojego doświadczenia wynika, że ilość ruchów bardzo się różni przy różnych dzieciakach I nie mam to później znaczenia ani wpływu na nic, więc na pewno nic się nie martw, że synuś jest mały czy słaby. Odnośnie liczenia ruchów trochę później to właśnie też nie dokladna liczba jest tak ważna (choć te 10 na godzinę w porze aktywności to raczej musi być) jak znajomość rytmu Twojego dziecka.
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
U nas bardzo dużo śniegu ,zasypane okna,takiego śniegu jeszcze nie.było.Mąż taki mały kawałek godzinę odsniezal,odsniezyl też sasiadowi,to taki już starszy pan,ciężko by mu było.
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo Wam Dziekuje!!!
Zua troszeczkę mniejsze od obecnego. Ale to ktore teraz wynajmujemy to jest zdecydowanie za duze na nas, mam mase pomieszczeń po ktorych tylko rzeczy sie walają. Kiedy wynajmuje sie dom z psami to wybór jest ograniczony... i trzeba brać co dają. Na szczescie tam gdzie sie wprowadzamy wsyztsko jest nowsze jednak pomieszczenia troszke mniejsze. Ale ilośc pokoi taka sama. |
|
|
|
#2995 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziołchy
I Jaskiniowcu (Zua ![]() ) Witam się w dobrym humorze w ten piękny dzień, biało, zero błota, nie widać syfu, słonko świeci.. Pięknie! A humor dobry, bo wróciłam z lumpeksu z paroma rzeczami, które mnie urzekły. Jak zrobię śniadanie mojemu lemurowi, to pokażę Wam. A potem nadrobię Was
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Sandam, kiedyś pisałam o tym szczegółowo, może później znajdę... Teraz tp z usg nie ma już totalnie żadnego znaczenia, to tylko taka wskazówka, że maleństwo jest ciut mniejsze/większe niż przeciętny "podręcznikowy" maluch.
Karolina, sto lat 💯 🥂 i spełnienia marzeń! 😘
|
#2997 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko, Ty nasza ostojo, mamo dobra rada
dziękuję staram się nie nakręcać, zwłaszcza że coś tam czasem czuje, ale nie tak jak Wy tutaj ciągle i regularnie. Ja tylko raz poczułam tak spontanicznie, a od tej pory muszę się wsłuchiwać a i tak ciężko coś poczuć. W poniedziałek już UP obejrzę synusia na ekranie Norciu witaj poka ciuchy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bylam na up,to pytal o termin z usg i byl dla niego ważny i jego wpisywal. |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
KarolinaK wszystkiego naj..naj...i spełnienia marzeń
![]() Iga piękne imię, dlatego i moja córeczka będzie Igą ![]() Elaaa nie martw się liczbą ruchów. Mój synuś też mało się ruszał,miał swoje godziny w ciągu dnia kiedy dawał znać o sobie a co robił w pozostałe to nie mam pojęcia ![]() Co do tp z usg to np w poprzedniej ciąży na UP lekarz zmienił mi termin na prawie 2 tyg.wcześniejszy. a teraz chodzę do przychodni przyszpitalnej i lekarz w ogóle nie patrzy na wymiary z usg, może dlatego,że głównie pracuje w szpitalu a tu zwykle liczy się termin z OM Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
Karolina wszystkiego najlepszego z okazji urodzin (szybkiej i sprawnej przeprowadzki też 👍
😘Imię Iga bardzo ładne 😻 U nas śniegiem nawaliło, ślisko na drodze a właśnie jedziemy do krakówka na urodziny 😎 Widzę że nie tylko ja miałam kiepską noc, mało snu i kłótnie z mężem - chyba biomet był wczoraj wyjątkowo niekorzystny 🐯 trzymajcie się Dziewczyny, miłego weekendu (ja wracam do drzemki w aucie 😋 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

. Więc liczę tylko na siebie. Będę jeszcze robić naloty do sh i poszukam czegoś na necie właśnie
Musiałam w guglach sprawdzić kto to, bo nawet nie wiem.. 
Ale będzie pamiątka. 
pościeram kurze, przygotuje obiad (standardowy zestaw łosoś z frytkami
), poprasuje i może ogarnę jakieś szybkie ciacho 
w ciąży to jestem wybitnie rozpieszczana 

poluję na jakąś pakę ubrań na Olx nie za miliony ale nic narazie ciekawego się nie pojawia. Dobrze ze rodzimy w lato, nagość będzie na topie. 

a mala mnie juz od pol h kopie
, super ze masz kilka dni wolnego, zazdroszczę tej przeprowadzki 😃

) Witam się w dobrym humorze w ten piękny dzień, biało, zero błota, nie widać syfu, słonko świeci.. Pięknie! A humor dobry, bo wróciłam z lumpeksu z paroma rzeczami, które mnie urzekły. Jak zrobię śniadanie mojemu lemurowi, to pokażę Wam.