Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-17, 12:17   #3001
Early Bird
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Hej dziewczyny
Ja jak zawsze po baaaaardzo długiej przerwie, ale jestem ciągle czymś zajęta.

Doszło nam to łożeczko-dostawka z Milly Mally, ogólnie wydaje mi się, że bardzo fajne. Co prawda nie mam jakiegos wielkiego porównania do Chicco, ale wg mnie to z Milly Mally jest dobrej jakości, wygląda bardzo ładnie i ogólnie wydaje mi się na ten moment, że to super zakup taka dostawka Problem tylko w tym, że nie za bardzo wiem jaki materac to dobry materac, więc trudno mi określić czy ten jest wystarczająco miękki/twardy... Jeśli macie jakieś pytania to pytajcie Dołączam zdjęcie, ale na razie stoi sobie jak normalne łożeczko w pokoju dziecięcym.

Karolina K Samych wspaniałości w dniu urodzin!

Rudy Kocie Bardzo ładny, zgrabny brzuszek masz U mnie do tej pory nie bylo nic widać, a ostatnio mi taki wielki brzuch wyskoczył, że każdy kto mnie widzi to gratuluje

Edytowane przez Early Bird
Czas edycji: 2018-03-22 o 23:07
Early Bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 12:19   #3002
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norciu dziękuję! Jasne czekamy na zdjęcia jak znajdziesz chwilę by ciuszki ogarnąć

Z tego co pamiętam, to Ty czasem rano miałaś takie dziwne bóle, z tego co pamiętam ja też miałam tak przy okresie. Mega nieprzyjemne, bo to często było tylko parcie i nic więcej. Może jakaś nospa czy Ty chyba ta spasmoline miałaś, pomogła by doraźnie? Próbowałaś?

Ja też nigdy tyle czasu nie spędzałam w necie co teraz, aż czasem jestem zła. Dlatego jak tylko zrobi się ciepło, rozpoczynam długie spacery

Ale super, z udało się nagrać filmik jak córa kopię wow! Zazdroszczę..
Mój syn oszczędny bardzo, w poniedziałek zobaczę jak śmiga na USG bo z ruchów ciężko.. taka moja natura chyba, ale tak myślę, że on był dość malutki, jak porównałam jak ostatnio pisałyscie ile dzieciaczki miały, gram to on był do tej pory najmniejszy, choć to był równy 20tc. Ale w poniedziałek wszystko się dowiem nie chce sie denerwować na zapas.
Już będę wrzucać, Kochana. Wtedy miałam te bóle już drugi raz, ale poczekałam i przeszło nawet szybko. Nie pamiętam czy spazmolinę brałam przy pierwszym razie czy przy drugim. Po prostu te bóle zawsze przy okresie były i przy skurczach macicy, dziwne bóle, bo objawiają się właśnie parciem na dwójkę, ale ponoć wiele dziewczyn tak ma.
Nie denerwuj się na zapas, wiemy, że jest wszystko dobrze. Fika sobie szczęśliwy w twoim brzuszku.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Radena gratki!!!
Norka ja mialam wczoraj bol pachwin i jakby podbrzusza.Może coś się rozciagalo.Bol byl największy przy siedzeniu jakby cos uciskalo wtedy.Może.cos się rozciagalo.Chyba bylo.to normalne,ale martwilam się.Wzielam łącznie 6 magnezow,ale i tak bardzo nie pomogalo.I też mnie na 2 bralo.
Ela też się wyspalam.
Ale zima u nas.Szok!!!
Może to po prostu macica uciska na jelita grube i stąd te parcie? Innego wytłumaczenia jako prosty człowiek nie widzę.
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane! Dzis w moje urodziny oficjalnie rozpoczynam 2,5 tygodnia laby. To znaczy nie całkiem laby bo przeprowadzka ale mimo wszytsko odsapne chwile od pracy i podroży. W czwartek juz oficjalnie bedziemy we własnym domku.
Wszystkiego Najlepszego, Karolinko! Nie upij się za bardzo. Taki żarcik.
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja niedawno wstalam. Glodna jestem a nie chce mi sie wstac a mala mnie juz od pol h kopie i mysle nad imieniem dla niej Iga coraz bardzuej do mnie przemawia. Myslalam jeszcze nad: Kornelia, Basia, Ada, Ola. Ale moja babcia ma na imie Basia wiec raczej nie. jestem niezdecydowana. ;P

KarolinaK- wszystkiego najlepszego ��������
Jako że sama nazywam się Aleksandra, głosuję za Olą!

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
No to miły wieczór miałaś ��
A co z rybą ? Czyżby dzida się złamała ?
Rżę niczym dzika świnia, świetny tekst!
Cytat:
Iga bardzo ładnie.Uczylam kiedyś Ige,mądra,ambitna,piękna.
Norka jak si czujesz?
Dziękuję, że pytasz! Katar mnie męczy, dzięki Bogu nie mam gorączki ani bóli mięśniowych.
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Karolinka spwlniwnia marzeń !!!! to juz niedlugo w nowym domku, lokum wueksze od obwcnego ?

Iga bardzo ładnie ❤

Bursztynku gorzej !!!!!!! Wszystkie ryby z potoku wylowili. Serio. W biedronce pusty karton po makrelach. Dlaczego ????!!!!!

U mnie poki co sliczna pogoda ! Swieci słoneczko, sniegu nie ma w ogole. Ale wiaterek zimny wieje. Jedziemy wlasnie na mała wycieczke do znajomego szkolkarza na oficjalne rozpoczecie sezonu i coroczny obchód po szkółce roślin
Ryby wyłowili z potoku, jasne, prędzej uwierzę, że złamałaś dzidę jak lałaś swojego mamuta.
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Radena, gratulacje ����
norciu, tak udało się oglądnąć �� Kobieta odpisała i przeprosiła chwilę po moim poście. Niestety choć ogólnie wózek jest w dobrym stanie, to mam też parę zastrzeżeń. Szczerze mówiąc zastanawiam się też nad nowym...
Kiedyś ktoś pytał o powody kupowania nowego wózka. Cóż, po pierwsze obecnie wózki jak i wszelakie inne przeróżnej maści sprzęty nie są już jak dawniej obliczone i robione tak by przetrwać lata, niestety... I czasem zepsuje się jakaś niewielka część, a naprawa jest niemożliwa lub nieopłacalna. Po drugie jak kupię nowy, to go pewnie jeszcze sprzedam, a jak używany to po kolejnych dwóch latach bardzo wątpliwe, żeby ktoś go chciał kupić (dwa wózki po Kaju poszły do ludzi za darmo) i mój bilans finansowy wyjdzie w zasadzie na to samo, a jednak przy kupnie nowego mam ładny czyściutki dla moich dzieci (jedna z wad wczorajszego to to, że był niestety bardzo brudny), na gwarancji, na dodatek wersja 2017 ma kilka naprawdę praktycznych usprawnień. Będę myśleć jeszcze krótko mówiąc ��

Ela, z mojego doświadczenia wynika, że ilość ruchów bardzo się różni przy różnych dzieciakach I nie mam to później znaczenia ani wpływu na nic, więc na pewno nic się nie martw, że synuś jest mały czy słaby. Odnośnie liczenia ruchów trochę później to właśnie też nie dokladna liczba jest tak ważna (choć te 10 na godzinę w porze aktywności to raczej musi być) jak znajomość rytmu Twojego dziecka.
Folinko, szkoda, że jednak nie udało się kupić. A w jaki nowy wózek celujesz? Ten podwójny czy coś mi się pomyliło?
Cytat:
Folinko, Ty nasza ostojo, mamo dobra rada dziękuję staram się nie nakręcać, zwłaszcza że coś tam czasem czuje, ale nie tak jak Wy tutaj ciągle i regularnie. Ja tylko raz poczułam tak spontanicznie, a od tej pory muszę się wsłuchiwać a i tak ciężko coś poczuć. W poniedziałek już UP obejrzę synusia na ekranie

Norciu witaj poka ciuchy
Eluś, dokładnie to samo myślę o naszej Folince!

Early, witaj po przerwie! Pięknie wyglądasz, zgrabniutko!

Odnośnie dostawki - jest również firma Kinderkraft. Nowa dostawka kosztuje ok. 440 zł.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-17 o 12:23
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 12:24   #3003
norka93
Wtajemniczenie

Newbie, nieuprasowane.
IMG_20180317_115827.JPGIMG_20180317_115813.JPGIMG_20180317_115755.JPG

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-17 o 12:26
Stary 2018-03-17, 12:26   #3004
norka93
Wtajemniczenie

Pierwsze to bluzeczka na 0-3.
Drugie to taka sweterkowa tuniczka, akurat będzie na zimę. 3-6.
Trzecie to sukieneczka z wszytym body pod spodem na 3-6.
Czwarte urzekło mnie najbardziej - body z tiulem na 0-3.
IMG_20180317_115947.JPGIMG_20180317_115922.JPGIMG_20180317_115905.JPGIMG_20180317_115847.JPG

Stary 2018-03-17, 12:29   #3005
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Early Bird Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja jak zawsze po baaaaardzo długiej przerwie, ale jestem ciągle czymś zajęta.

Doszło nam to łożeczko-dostawka z Milly Mally, ogólnie wydaje mi się, że bardzo fajne. Co prawda nie mam jakiegos wielkiego porównania do Chicco, ale wg mnie to z Milly Mally jest dobrej jakości, wygląda bardzo ładnie i ogólnie wydaje mi się na ten moment, że to super zakup taka dostawka Problem tylko w tym, że nie za bardzo wiem jaki materac to dobry materac, więc trudno mi określić czy ten jest wystarczająco miękki/twardy... Jeśli macie jakieś pytania to pytajcie Dołączam zdjęcie, ale na razie stoi sobie jak normalne łożeczko w pokoju dziecięcym.

Karolina K Samych wspaniałości w dniu urodzin!

Rudy Kocie Bardzo ładny, zgrabny brzuszek masz U mnie do tej pory nie bylo nic widać, a ostatnio mi taki wielki brzuch wyskoczył, że każdy kto mnie widzi to gratuluje
ślicznie wyglądasz też staram się podkreślać brzuszek obcisłymi sukienkami

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
śliczne wszystkie sukienki Norka świetna jesteś w polowaniu a te z Kapphala nie są chyba aż tak duże? czy to kwestia zdjęcia? zawsze i na jesień do rajstopek będą i na przyszłą wiosnę i lato
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 12:36   #3006
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
śliczne wszystkie sukienki Norka świetna jesteś w polowaniu a te z Kapphala nie są chyba aż tak duże? czy to kwestia zdjęcia? zawsze i na jesień do rajstopek będą i na przyszłą wiosnę i lato
Dziękuję! Ale światło jest totalnie niekorzystne, ajc.. a to takie ładne kolorki. Zależy co uważasz za duże. Są na 9-12 miesięcy, ale coś tak paczę i myślę, że bratanica męża, która ma obecnie 16 miesięcy, też by weszła. Ja wiedziałam, że założę je dopiero, gdy mała skończy roczek, czyli na kolejne lato, bo na wiosne będą stanowczo za duże. A zresztą, to od dziecka zależy, może przydać się i wcześniej, ale wolałabym na dłużej po prostu. Co do polowania, to tam jest tyle ładnych rzeczy, że jakimś wybitnym być nie trzeba, żeby znaleźć fajne łupy.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-17 o 12:45
Stary 2018-03-17, 12:45   #3007
aniama6
Zadomowienie

Witam i ja w sobote, dziś samotny weekend- tzn bez TŻ, ale jak narazie wziełam się za porządki na przemian z książka- czytam" dziewczynę w walizce"- wciąga, mama mi obiad zrobiła więc sielanka. Szkoda tylko,że zima za okknem, ale z drugiej stronie przy ładnej pogodzie wkurzałyby mnie brudne okna i firanki.
KarolinaK wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja niedawno wstalam. Glodna jestem a nie chce mi sie wstac a mala mnie juz od pol h kopie i mysle nad imieniem dla niej Iga coraz bardzuej do mnie przemawia. Myslalam jeszcze nad: Kornelia, Basia, Ada, Ola. Ale moja babcia ma na imie Basia wiec raczej nie. jestem niezdecydowana. ;P

KarolinaK- wszystkiego najlepszego 🎂💐🌷😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Iga ładnie, była na mojej liście dla dziewczynki, zresztą Ida też. z podanych przez Ciebie Kornelia jeszcze mi się podoba, zresztą dla dziewczynki to chyba z 15 miałam, a dla chłopca w sumie nic.
Teraz to pomyślałam,że Kornel jest ładne, tylko jak to zdrabniać.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 12:46   #3008
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję! Ale światło jest totalnie niekorzystne, ajc.. a to takie ładne kolorki. Zależy co uważasz za duże. Są na 9-12 miesięcy, ale coś tak paczę i myślę, że bratanica męża, która ma obecnie 16 miesięcy, też by weszła. Ja wiedziałam, że założę je dopiero, gdy mała skończy roczek, czyli na kolejne lato, bo na wiosne będą stanowczo za duże. A zresztą, to od dziecka zależy, może przydać się i wcześniej, ale wolałabym na dłużej po prostu.
jasne dobry pomysł, lepiej aby na dłużej starczyły
Stary 2018-03-17, 12:52   #3009
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Pierwsze to bluzeczka na 0-3.
Drugie to taka sweterkowa tuniczka, akurat będzie na zimę. 3-6.
Trzecie to sukieneczka z wszytym body pod spodem na 3-6.
Czwarte urzekło mnie najbardziej - body z tiulem na 0-3.
Załącznik 7475611Załącznik 7475616Załącznik 7475621Załącznik 7475626
Norciu przepiękne masz te ciuszki, zazdroszczę u mnie takiego wyboru nie ma 😥 będziesz stroić swoją księżniczkę że hoho 😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 13:01   #3010
Elaaaa
Wtajemniczenie

Asiu dziękuję, staram się nie przejmować widocznie taka moja uroda i mojego synka

Norciu ciuszki urzekające, po cichutku zazdroszczę tych sukieneczek ale będziesz stroić

Early świetnie wyglądasz!

Dziewczyny nie wiem jak u Was w miastach, ale u mnie sobota poprzedzającą niedziele bez handlu to tragedia. Kolejki, korki, brak miejsc na parkingach.. przepychanie, nie da się spokojnie nic obejrzeć.. wrrr

Stary 2018-03-17, 13:14   #3011
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norka, jak ja Ci zazdroszcze tych ciuszkow. Do moich lumpeksow takich ladnych nie przywoza !!!!!
Kup mi cos i wyślij
Earlybird sliczny brzuszek !!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 13:16   #3012
emma90
Wtajemniczenie

A to moje zakupy kapphalowe 3szt body, 3szt spodenek i śliniaczki, jeszcze z metkami i nie wiem gdzie będę je trzymać, jedna szuflada już cała zajęta

Stary 2018-03-17, 13:18   #3013
pola25
Zakorzenienie

Norka,Emma piękne ciuszki.

Ela na szczęście nie chodzę na zakupy,ale mogę się domyślić,jaki jest szal.Mnie wkurza ten zakaz,bo muszę myśleć na przód,co mi będzie potrzebne,nie ma miejsce na spontan.

Early laska z Ciebie!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 13:23   #3014
Elaaaa
Wtajemniczenie

Polu ja też nie jestem specjalnie za zakazem handlu. No ale co możemy zrobić, jak to rządzący decydują jak mamy żyć. Paranoja

Emma cuda do jakiego rozmiaru kupujesz ciuszki?

Stary 2018-03-17, 13:31   #3015
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinko, Ty nasza ostojo, mamo dobra rada dziękuję staram się nie nakręcać, zwłaszcza że coś tam czasem czuje, ale nie tak jak Wy tutaj ciągle i regularnie. Ja tylko raz poczułam tak spontanicznie, a od tej pory muszę się wsłuchiwać a i tak ciężko coś poczuć. W poniedziałek już UP obejrzę synusia na ekranie

Norciu witaj poka ciuchy

Cieszę się, że niosę trochę otuchy - to łezka ze wzruszenia 🤗😉
Wszystko jest w porządku na ten moment na pewno! Popatrz, przecież Ty dopiero od tygodnia czujesz ruchy, a ja np. od ok 6 tyg, to duża różnica. Beni jest ogromnie ruchliwy do tego, gdzie Lidka jeszcze chyba na tym etapie ledwo popołudniami chwilkę popukała. Bez przerwy było mi mało jej ruchów. Dopiero na sam koniec zdrowo się rozpychała.

A pytacie o firmy... Tak mam kilka rzeczy, gdzie innej firmy raczej nie kupię, trochę bym mogła o tym pisać 😉
Na pewno majtki siateczkowe tylko Seni, kosmetyki dla dziecia lubię Hipp, a uwielbiam Weledę. Do pupy zielony Linomag, choć Lidka toleruje tylko Bepanthen. Żadne z moich dzieci nie reagowało dobrze na Sudocrem ani żaden inny krem z tlenkiem cynku (do rozpoznania po tym, że są białe i nie wsmarowują się). Ale akurat krem do pupy to bardzo indywidualna sprawa, do sprawdzenia na swoim dziecku
Jak coś mi się przypomni, to będę pisać albo pytajcie o konkrety.

Miłego weekendu, Kochane!
Syn kończy trening, zmykam do domu, potem znajomi przychodzą.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 13:32   #3016
pola25
Zakorzenienie

Ela u nas przed jedynym dniem wolnym,to ludzie wpadają w taki amok,wózki mają wypełnione,jakby sklepy miały miesiąc być nie czynne
Stary 2018-03-17, 13:33   #3017
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Polu ja też nie jestem specjalnie za zakazem handlu. No ale co możemy zrobić, jak to rządzący decydują jak mamy żyć. Paranoja

Emma cuda do jakiego rozmiaru kupujesz ciuszki?

Do 68, w tym rozmiarze mam kilka sztuk na jesień choć rozmiar rozmiarowi nie równy
Stary 2018-03-17, 13:35   #3018
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinka z tym podejściem z usg to w uk??
Jak bylam na up,to pytal o termin z usg i byl dla niego ważny i jego wpisywal.
Chyba myślimy o czym innym 🙄
Ja mówię o tym jak teraz idziesz na usg półówkowe czy tam jakiekolwiek.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 13:38   #3019
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Cieszę się, że niosę trochę otuchy - to łezka ze wzruszenia 🤗😉
Wszystko jest w porządku na ten moment na pewno! Popatrz, przecież Ty dopiero od tygodnia czujesz ruchy, a ja np. od ok 6 tyg, to duża różnica. Beni jest ogromnie ruchliwy do tego, gdzie Lidka jeszcze chyba na tym etapie ledwo popołudniami chwilkę popukała. Bez przerwy było mi mało jej ruchów. Dopiero na sam koniec zdrowo się rozpychała.

A pytacie o firmy... Tak mam kilka rzeczy, gdzie innej firmy raczej nie kupię, trochę bym mogła o tym pisać 😉
Na pewno majtki siateczkowe tylko Seni, kosmetyki dla dziecia lubię Hipp, a uwielbiam Weledę. Do pupy zielony Linomag, choć Lidka toleruje tylko Bepanthen. Żadne z moich dzieci nie reagowało dobrze na Sudocrem ani żaden inny krem z tlenkiem cynku (do rozpoznania po tym, że są białe i nie wsmarowują się). Ale akurat krem do pupy to bardzo indywidualna sprawa, do sprawdzenia na swoim dziecku
Jak coś mi się przypomni, to będę pisać albo pytajcie o konkrety.

Miłego weekendu, Kochane!
Syn kończy trening, zmykam do domu, potem znajomi przychodzą.
Dzięki za wskazówki na pewno nam się przydadzą oliwkę Hipp sama stosuję od kilku lat po kąpieli i ją uwielbiam
Stary 2018-03-17, 13:38   #3020
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba myślimy o czym innym 🙄
Ja mówię o tym jak teraz idziesz na usg półówkowe czy tam jakiekolwiek.
Moja koleżanka teraz rodziła i.patrzyl.na termin z usg,jako ten właściwy.Dopytam teraz na wizycie.
Stary 2018-03-17, 13:44   #3021
Elaaaa
Wtajemniczenie

Folinko i dziękuję za wskazówki odnośnie konkretnych marek, będę pytać jak co

Polu u nas to samo było kiedyś, teraz widzę zaczyna się dziać to samo przed tymi niedzielami.. masakra zawsze zakupy robiłam w sobotę, ale chyba czas zmienić dzień.

Emma oj to faktycznie dużo masz ciuszkow ja jutro planuje to policzyć i domówić co brakuje i temat ciuchów zamknąć. Jeszcze ogrom innych rzeczy muszę ogarnąć

Stary 2018-03-17, 13:54   #3022
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Folinko i dziękuję za wskazówki odnośnie konkretnych marek, będę pytać jak co

Polu u nas to samo było kiedyś, teraz widzę zaczyna się dziać to samo przed tymi niedzielami.. masakra zawsze zakupy robiłam w sobotę, ale chyba czas zmienić dzień.

Emma oj to faktycznie dużo masz ciuszkow ja jutro planuje to policzyć i domówić co brakuje i temat ciuchów zamknąć. Jeszcze ogrom innych rzeczy muszę ogarnąć

To tak jak u mnie nie powinnam już nic kupować z ciuszków, w najbliższych planach dokupić pieluszki muślinowe, jeszcze jeden kocyk, ręcznik z kapturkiem (mam tylko jeden) i zamówienie z Gemini + laktator
Stary 2018-03-17, 14:14   #3023
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Norciu przepiękne masz te ciuszki, zazdroszczę u mnie takiego wyboru nie ma będziesz stroić swoją księżniczkę że hoho
Bursztynku, tak sobie myślę, że ja chyba przestanę wrzucac ciuszki, bo głupio mi się robi, tak jakoś mnie naszło. Ja to wręcz czasem czułabym złość, że nie mogę trafić na fajne i w miarę tanie ciuszki i zamiast cieszyć się z daną osobą, to czułabym zazdrość, a to jest złe, więc chyba po prostu zaniecham. Ja bym chciała, żebyśmy wszystkie miały taką możliwość i wybór!
Cytat:
Asiu dziękuję, staram się nie przejmować widocznie taka moja uroda i mojego synka

Norciu ciuszki urzekające, po cichutku zazdroszczę tych sukieneczek ale będziesz stroić

Early świetnie wyglądasz!

Dziewczyny nie wiem jak u Was w miastach, ale u mnie sobota poprzedzającą niedziele bez handlu to tragedia. Kolejki, korki, brak miejsc na parkingach.. przepychanie, nie da się spokojnie nic obejrzeć.. wrrr
Dziękuję za dobre słówko! Jesteście KOCHANE!
U mnie takiej tragedii nie ma, ale więcej napiszę niżej.
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norka, jak ja Ci zazdroszcze tych ciuszkow. Do moich lumpeksow takich ladnych nie przywoza !!!!!
Kup mi cos i wyślij
Earlybird sliczny brzuszek !!
Justynka, gdybyś miała chłopca, to z wielką chęcią! Ale że masz dziewczynkę, to jak mniemam, ostra rywalizacja byłaby między nami, bo obie chciałybyśmy to samo. Wpadnij któregoś dnia, gdzie w ogóle mieszkasz?
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
A to moje zakupy kapphalowe 3szt body, 3szt spodenek i śliniaczki, jeszcze z metkami i nie wiem gdzie będę je trzymać, jedna szuflada już cała zajęta

Emma, piękne ciuszki, kolorki, cudo! Ja gdybym miała wybór, moje dziecko chodziłoby tylko w ciuchach z KappAhl, ale zwyczajnie nie stać mnie na to i muszę zadowolić się też i pstrokatymi kolorami. Tak sobie żartuję, po prostu kocham pastele.
Cytat:
Norka,Emma piękne ciuszki.

Ela na szczęście nie chodzę na zakupy,ale mogę się domyślić,jaki jest szal.Mnie wkurza ten zakaz,bo muszę myśleć na przód,co mi będzie potrzebne,nie ma miejsce na spontan.

Early laska z Ciebie!
Dziękuję Poluś Jak się czujesz dzisiaj?

A to ja napiszę, że ogromnie się cieszę z tego, że w niedziele sklepy są pozamykane, nie mówię o wyjątkach, bo rządzący zostawili jednak furtkę. Rozumiem, że teraz panuje rozgardiasz, ale nie sądzicie, że to kwestia przyzwyczajenia? My z mężem nie robimy zakupów w niedziele, bo osobiście uważamy, że to jest czas, który powinno spędzić się z rodziną czy znajomymi w sposób naturalny, spokojny, w domu bądź na zewnątrz, jak kto woli. Chociaż tutaj sprawa dotyczy tylko sklepów, a mój mąż musi pracować w niedziele co nie jest jego wyborem - chociaż poniekąd tak, bo przecież może zmienić pracę, ale to nie jest takie proste, mam nadzieję, że rozumiecie. Robi on wszystko, żeby móc być w niedziele w kościele, wstaje o 4tej, 5tej, do pracy, zrobi trochę tam i może urwać się na dwie godzinki. Nie będę ukrywać, że u mnie decydująca jest tutaj wiara, nie oczekuję, że wszystkie mnie zrozumieją i zgodzą się ze mną, bo to raczej niemożliwe, to byłoby zbyt piękne. Chciałoby się, żeby i restauracje były zamknięte, ale piszę o tym pewnie dlatego, że myśmy tutaj "pokrzywdzeni". Pisałam oczywiście z naszej perspektywy i nie chcę nikomu narzucac swojego zdania. Ale jakby tak myśląc, to czasem miło właśnie w niedziele pójść do restauracji, prawda? Gdyby szefowa męża miała inną politykę odnośnie weekendów, że pracuje ten, kto może, a nie na mus, chociaż ja jemu tłumacze, że mógłby powalczyć. Niedziele, najgorszy temat w pracy to właśnie te niedziele, ale wiecie co nas najbardziej w tym wszystkim boli? Że szefowa sama nigdy w niedziele w restauracji nie bywa, praktykująca, wierząca, do kościoła chodzi, na pielgrzymki ochoczo jeździ, a każe swoim pracować w niedziele, za tę samą stawkę, we wszystkie absolutnie święta, nie da w spokoju tego dnia przeżyć z bliskimi. Taka hipokryzja. No ale przecież godzimy się na to. Tylko co powiedzieć, kiedy człowiek nie ma innego wyjścia? Ciężki orzech do zgryzienia. Łojejku, ale Wam posmęciłam. Nie odpisujcie, jeśli nie chcecie, za dużo żali.
Na pewno majtki siateczkowe tylko Seni, kosmetyki dla dziecia lubię Hipp, a uwielbiam Weledę. Do pupy zielony Linomag, choć Lidka toleruje tylko Bepanthen. Żadne z moich dzieci nie reagowało dobrze na Sudocrem ani żaden inny krem z tlenkiem cynku (do rozpoznania po tym, że są białe i nie wsmarowują się). Ale akurat krem do pupy to bardzo indywidualna sprawa, do sprawdzenia na swoim dziecku. - Odnośnie tego co Folinka napisała o Linomagu i Sudokremie, dziewczyny z mojej rodziny, również używaja Linomagu zielonego, bardzo sobie chwalą. Sudokrem jest okropnie tłusty i odcina dopływ powietrza, jedna z nich zamiast tego, używa Alpiki bardzo sobie chwali. Ja zamierzam używać zasypki do pupy - któraś też czy jest to zbędne?

Stary 2018-03-17, 14:26   #3024
asiaczek
Zakorzenienie

My w niedzielę zwykle chodziliśmy do kościoła a potem na ewentualne zakupy jeśli była taka potrzeba. W momencie gdy już będą zamknięte sklepy w każdą niedzielę to będzie to dla mnie osobiście problem, bo mąż z reguły pracuje od pn do sb i wraca późnym wieczorem. Naprawdę wtedy mając dziecko/dzieci i mieszkając np tak jak na wsi trudno będzie wszytko ogarnąć w tygodniu. A wyjścia do restauracji to niestety nawet dla rodziny 2+1, 2+2 duży koszt a poza tym trochę niesprawiedliwe wydaje mi się, że w knajpach,kinach itp trzeba pracować a w sklepach już nie.

Stary 2018-03-17, 14:46   #3025
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
My w niedzielę zwykle chodziliśmy do kościoła a potem na ewentualne zakupy jeśli była taka potrzeba. W momencie gdy już będą zamknięte sklepy w każdą niedzielę to będzie to dla mnie osobiście problem, bo mąż z reguły pracuje od pn do sb i wraca późnym wieczorem. Naprawdę wtedy mając dziecko/dzieci i mieszkając np tak jak na wsi trudno będzie wszytko ogarnąć w tygodniu. A wyjścia do restauracji to niestety nawet dla rodziny 2+1, 2+2 duży koszt a poza tym trochę niesprawiedliwe wydaje mi się, że w knajpach,kinach itp trzeba pracować a w sklepach już nie.

Asiaczku, też uważam, że to niesprawiedliwe. I tak jak pisałam wcześniej - moje zdanie jest z mojej perspektywy, z twojej rzeczywiście jest nieciekawie. Jak teraz temu zaradzasz?

Stary 2018-03-17, 14:56   #3026
emma90
Wtajemniczenie

Zgadzam się z Wami odnośnie niedziel przyzwyczaimy się i będzie ok nikt ode mnie z rodziny nie pracuje teraz weekendami, choć tak jak mówię dyżury w służbie zdrowia też nie są fajne ale to taka sama służba jak strażaków itp i tego nie przeskoczymy Na zakupy niedzielami nie chodziłam często, więc dla mnie osobiście problemu nie ma
Stary 2018-03-17, 15:01   #3027
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny, wybaczcie że się nie odzywam dziś ale mam stresujacy dzień..

Dziś poszłam spać dopiero po 2.00 mała była tak bardzo aktywna i ta jej aktywność utrzymuje się do teraz..
Nie wiem czy miała godzine-dwie przerwy. Nie wydaje mi się... Juz nie mówię o tym, że ona większość dni jest bardzo bardzo aktywna w np. Z waszymi maluszkami..

Oczywiście głupia ja zaczęła czytać internety i nie wyszło mi to na dobre. Mam pełne gacie ze strachu,bo taka aktywność dziecka nie wrozy nic dobrego,pierwszt raz zaczynam się zastanawiać czy nie jechać do szpitala..
Nie wiem co mam robić.. Pierwszy raz chyba jestem wystraszona, głupi internet...

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 15:05   #3028
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny, wybaczcie że się nie odzywam dziś ale mam stresujacy dzień..

Dziś poszłam spać dopiero po 2.00 mała była tak bardzo aktywna i ta jej aktywność utrzymuje się do teraz..
Nie wiem czy miała godzine-dwie przerwy. Nie wydaje mi się... Juz nie mówię o tym, że ona większość dni jest bardzo bardzo aktywna w np. Z waszymi maluszkami..

Oczywiście głupia ja zaczęła czytać internety i nie wyszło mi to na dobre. Mam pełne gacie ze strachu,bo taka aktywność dziecka nie wrozy nic dobrego,pierwszt raz zaczynam się zastanawiać czy nie jechać do szpitala..
Nie wiem co mam robić.. Pierwszy raz chyba jestem wystraszona, głupi internet...

Blanko, właśnie czytałam ten nowy wątek i tam wspominasz o hipoglikemii. Mam nadzieję, że to tylko i wyłącznie przypuszczenia, które się nie potwierdzą. Czy jest możliwość, żebyś dzisiaj skontaktowała się ze swoim lekarzem?
Jeśli tak bardzo to odczuwasz i czujesz, że coś jest nie tak, to jedź na IP.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-17 o 15:12
Stary 2018-03-17, 15:21   #3029
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Norciu wrzucaj, wrzucaj te śliczne ciuszki niczym się nie krępuj, jak dla mnie to miło tak oko pocieszyć 😃 z mojej strony to tylko zdrowa zazdrość.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 15:25   #3030
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanko, właśnie czytałam ten nowy wątek i tam wspominasz o hipoglikemii. Mam nadzieję, że to tylko i wyłącznie przypuszczenia, które się nie potwierdzą. Czy jest możliwość, żebyś dzisiaj skontaktowała się ze swoim lekarzem?
Jeśli tak bardzo to odczuwasz i czujesz, że coś jest nie tak, to jedź na IP.
Próbuje się dodzwonić do mojej gin, ale narazie nie odbiera.. Jak coś napiszę jej SMS.
No i jak coś to pojadę do szpitala... Narazie nie wiem co robić.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości