|
|
#3001 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Hej dziewczyny
Ja jak zawsze po baaaaardzo długiej przerwie, ale jestem ciągle czymś zajęta. Doszło nam to łożeczko-dostawka z Milly Mally, ogólnie wydaje mi się, że bardzo fajne. Co prawda nie mam jakiegos wielkiego porównania do Chicco, ale wg mnie to z Milly Mally jest dobrej jakości, wygląda bardzo ładnie i ogólnie wydaje mi się na ten moment, że to super zakup taka dostawka Dołączam zdjęcie, ale na razie stoi sobie jak normalne łożeczko w pokoju dziecięcym.Karolina K Samych wspaniałości w dniu urodzin! Rudy Kocie Bardzo ładny, zgrabny brzuszek masz U mnie do tej pory nie bylo nic widać, a ostatnio mi taki wielki brzuch wyskoczył, że każdy kto mnie widzi to gratuluje Edytowane przez Early Bird Czas edycji: 2018-03-22 o 23:07 |
|
|
|
#3002 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wtedy miałam te bóle już drugi raz, ale poczekałam i przeszło nawet szybko. Nie pamiętam czy spazmolinę brałam przy pierwszym razie czy przy drugim. Po prostu te bóle zawsze przy okresie były i przy skurczach macicy, dziwne bóle, bo objawiają się właśnie parciem na dwójkę, ale ponoć wiele dziewczyn tak ma.Nie denerwuj się na zapas, wiemy, że jest wszystko dobrze. Fika sobie szczęśliwy w twoim brzuszku. Cytat:
![]() Cytat:
Taki żarcik.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Early, witaj po przerwie! Pięknie wyglądasz, zgrabniutko! Odnośnie dostawki - jest również firma Kinderkraft. Nowa dostawka kosztuje ok. 440 zł.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-17 o 12:23 |
|||||||||
|
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
Newbie, nieuprasowane.
![]() IMG_20180317_115827.JPGIMG_20180317_115813.JPGIMG_20180317_115755.JPG
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-17 o 12:26 |
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze to bluzeczka na 0-3.
Drugie to taka sweterkowa tuniczka, akurat będzie na zimę. 3-6. Trzecie to sukieneczka z wszytym body pod spodem na 3-6. Czwarte urzekło mnie najbardziej - body z tiulem na 0-3. ![]() IMG_20180317_115947.JPGIMG_20180317_115922.JPGIMG_20180317_115905.JPGIMG_20180317_115847.JPG
|
#3005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
a te z Kapphala nie są chyba aż tak duże? czy to kwestia zdjęcia? zawsze i na jesień do rajstopek będą i na przyszłą wiosnę i lato
|
||
|
|
|
#3006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale światło jest totalnie niekorzystne, ajc.. a to takie ładne kolorki. Zależy co uważasz za duże. Są na 9-12 miesięcy, ale coś tak paczę i myślę, że bratanica męża, która ma obecnie 16 miesięcy, też by weszła. Ja wiedziałam, że założę je dopiero, gdy mała skończy roczek, czyli na kolejne lato, bo na wiosne będą stanowczo za duże. A zresztą, to od dziecka zależy, może przydać się i wcześniej, ale wolałabym na dłużej po prostu. Co do polowania, to tam jest tyle ładnych rzeczy, że jakimś wybitnym być nie trzeba, żeby znaleźć fajne łupy.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-17 o 12:45 |
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja w sobote, dziś samotny weekend- tzn bez TŻ, ale jak narazie wziełam się za porządki na przemian z książka- czytam" dziewczynę w walizce"- wciąga, mama mi obiad zrobiła więc sielanka. Szkoda tylko,że zima za okknem, ale z drugiej stronie przy ładnej pogodzie wkurzałyby mnie brudne okna i firanki.
KarolinaK wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Cytat:
Teraz to pomyślałam,że Kornel jest ładne, tylko jak to zdrabniać. |
|
|
|
|
#3008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobry pomysł, lepiej aby na dłużej starczyły
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3010 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiu dziękuję, staram się nie przejmować widocznie taka moja uroda i mojego synka
![]() Norciu ciuszki urzekające, po cichutku zazdroszczę tych sukieneczek ale będziesz stroić Early świetnie wyglądasz! Dziewczyny nie wiem jak u Was w miastach, ale u mnie sobota poprzedzającą niedziele bez handlu to tragedia. Kolejki, korki, brak miejsc na parkingach.. przepychanie, nie da się spokojnie nic obejrzeć.. wrrr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3011 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka, jak ja Ci zazdroszcze tych ciuszkow. Do moich lumpeksow takich ladnych nie przywoza !!!!!
Kup mi cos i wyślij ![]() Earlybird sliczny brzuszek !! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3012 |
|
Wtajemniczenie
|
A to moje zakupy kapphalowe
3szt body, 3szt spodenek i śliniaczki, jeszcze z metkami i nie wiem gdzie będę je trzymać, jedna szuflada już cała zajęta ![]() |
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Norka,Emma piękne ciuszki.
Ela na szczęście nie chodzę na zakupy,ale mogę się domyślić,jaki jest szal.Mnie wkurza ten zakaz,bo muszę myśleć na przód,co mi będzie potrzebne,nie ma miejsce na spontan. Early laska z Ciebie! |
|
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu ja też nie jestem specjalnie za zakazem handlu. No ale co możemy zrobić, jak to rządzący decydują jak mamy żyć. Paranoja
Emma cuda do jakiego rozmiaru kupujesz ciuszki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- to łezka ze wzruszenia 🤗😉Wszystko jest w porządku na ten moment na pewno! Popatrz, przecież Ty dopiero od tygodnia czujesz ruchy, a ja np. od ok 6 tyg, to duża różnica. Beni jest ogromnie ruchliwy do tego, gdzie Lidka jeszcze chyba na tym etapie ledwo popołudniami chwilkę popukała. Bez przerwy było mi mało jej ruchów. Dopiero na sam koniec zdrowo się rozpychała. A pytacie o firmy... Tak mam kilka rzeczy, gdzie innej firmy raczej nie kupię, trochę bym mogła o tym pisać 😉 Na pewno majtki siateczkowe tylko Seni, kosmetyki dla dziecia lubię Hipp, a uwielbiam Weledę. Do pupy zielony Linomag, choć Lidka toleruje tylko Bepanthen. Żadne z moich dzieci nie reagowało dobrze na Sudocrem ani żaden inny krem z tlenkiem cynku (do rozpoznania po tym, że są białe i nie wsmarowują się). Ale akurat krem do pupy to bardzo indywidualna sprawa, do sprawdzenia na swoim dziecku Jak coś mi się przypomni, to będę pisać albo pytajcie o konkrety. Miłego weekendu, Kochane! Syn kończy trening, zmykam do domu, potem znajomi przychodzą.
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Ela u nas przed jedynym dniem wolnym,to ludzie wpadają w taki amok,wózki mają wypełnione,jakby sklepy miały miesiąc być nie czynne
|
|
|
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć rozmiar rozmiarowi nie równy
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mówię o tym jak teraz idziesz na usg półówkowe czy tam jakiekolwiek.
|
|
#3019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oliwkę Hipp sama stosuję od kilku lat po kąpieli i ją uwielbiam
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka teraz rodziła i.patrzyl.na termin z usg,jako ten właściwy.Dopytam teraz na wizycie.
|
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko
i dziękuję za wskazówki odnośnie konkretnych marek, będę pytać jak co Polu u nas to samo było kiedyś, teraz widzę zaczyna się dziać to samo przed tymi niedzielami.. masakra zawsze zakupy robiłam w sobotę, ale chyba czas zmienić dzień. Emma oj to faktycznie dużo masz ciuszkow ja jutro planuje to policzyć i domówić co brakuje i temat ciuchów zamknąć. Jeszcze ogrom innych rzeczy muszę ogarnąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie powinnam już nic kupować z ciuszków, w najbliższych planach dokupić pieluszki muślinowe, jeszcze jeden kocyk, ręcznik z kapturkiem (mam tylko jeden) i zamówienie z Gemini + laktator
|
|
|
|
|
#3023 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to wręcz czasem czułabym złość, że nie mogę trafić na fajne i w miarę tanie ciuszki i zamiast cieszyć się z daną osobą, to czułabym zazdrość, a to jest złe, więc chyba po prostu zaniecham. Ja bym chciała, żebyśmy wszystkie miały taką możliwość i wybór! ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie takiej tragedii nie ma, ale więcej napiszę niżej. ![]() Cytat:
Ale że masz dziewczynkę, to jak mniemam, ostra rywalizacja byłaby między nami, bo obie chciałybyśmy to samo. Wpadnij któregoś dnia, gdzie w ogóle mieszkasz?Cytat:
Ja gdybym miała wybór, moje dziecko chodziłoby tylko w ciuchach z KappAhl, ale zwyczajnie nie stać mnie na to i muszę zadowolić się też i pstrokatymi kolorami. Tak sobie żartuję, po prostu kocham pastele.Cytat:
![]() Jak się czujesz dzisiaj?A to ja napiszę, że ogromnie się cieszę z tego, że w niedziele sklepy są pozamykane, nie mówię o wyjątkach, bo rządzący zostawili jednak furtkę. Rozumiem, że teraz panuje rozgardiasz, ale nie sądzicie, że to kwestia przyzwyczajenia? My z mężem nie robimy zakupów w niedziele, bo osobiście uważamy, że to jest czas, który powinno spędzić się z rodziną czy znajomymi w sposób naturalny, spokojny, w domu bądź na zewnątrz, jak kto woli. Chociaż tutaj sprawa dotyczy tylko sklepów, a mój mąż musi pracować w niedziele co nie jest jego wyborem - chociaż poniekąd tak, bo przecież może zmienić pracę, ale to nie jest takie proste, mam nadzieję, że rozumiecie. Robi on wszystko, żeby móc być w niedziele w kościele, wstaje o 4tej, 5tej, do pracy, zrobi trochę tam i może urwać się na dwie godzinki. Nie będę ukrywać, że u mnie decydująca jest tutaj wiara, nie oczekuję, że wszystkie mnie zrozumieją i zgodzą się ze mną, bo to raczej niemożliwe, to byłoby zbyt piękne. Chciałoby się, żeby i restauracje były zamknięte, ale piszę o tym pewnie dlatego, że myśmy tutaj "pokrzywdzeni". Pisałam oczywiście z naszej perspektywy i nie chcę nikomu narzucac swojego zdania. Ale jakby tak myśląc, to czasem miło właśnie w niedziele pójść do restauracji, prawda? Gdyby szefowa męża miała inną politykę odnośnie weekendów, że pracuje ten, kto może, a nie na mus, chociaż ja jemu tłumacze, że mógłby powalczyć. Niedziele, najgorszy temat w pracy to właśnie te niedziele, ale wiecie co nas najbardziej w tym wszystkim boli? Że szefowa sama nigdy w niedziele w restauracji nie bywa, praktykująca, wierząca, do kościoła chodzi, na pielgrzymki ochoczo jeździ, a każe swoim pracować w niedziele, za tę samą stawkę, we wszystkie absolutnie święta, nie da w spokoju tego dnia przeżyć z bliskimi. Taka hipokryzja. No ale przecież godzimy się na to. Tylko co powiedzieć, kiedy człowiek nie ma innego wyjścia? Ciężki orzech do zgryzienia. Łojejku, ale Wam posmęciłam. Nie odpisujcie, jeśli nie chcecie, za dużo żali. ![]() Na pewno majtki siateczkowe tylko Seni, kosmetyki dla dziecia lubię Hipp, a uwielbiam Weledę. Do pupy zielony Linomag, choć Lidka toleruje tylko Bepanthen. Żadne z moich dzieci nie reagowało dobrze na Sudocrem ani żaden inny krem z tlenkiem cynku (do rozpoznania po tym, że są białe i nie wsmarowują się). Ale akurat krem do pupy to bardzo indywidualna sprawa, do sprawdzenia na swoim dziecku. - Odnośnie tego co Folinka napisała o Linomagu i Sudokremie, dziewczyny z mojej rodziny, również używaja Linomagu zielonego, bardzo sobie chwalą. Sudokrem jest okropnie tłusty i odcina dopływ powietrza, jedna z nich zamiast tego, używa Alpiki bardzo sobie chwali. Ja zamierzam używać zasypki do pupy - któraś też czy jest to zbędne?
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
My w niedzielę zwykle chodziliśmy do kościoła a potem na ewentualne zakupy jeśli była taka potrzeba. W momencie gdy już będą zamknięte sklepy w każdą niedzielę to będzie to dla mnie osobiście problem, bo mąż z reguły pracuje od pn do sb i wraca późnym wieczorem. Naprawdę wtedy mając dziecko/dzieci i mieszkając np tak jak na wsi trudno będzie wszytko ogarnąć w tygodniu. A wyjścia do restauracji to niestety nawet dla rodziny 2+1, 2+2 duży koszt a poza tym trochę niesprawiedliwe wydaje mi się, że w knajpach,kinach itp trzeba pracować a w sklepach już nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3026 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Wami odnośnie niedziel
nikt ode mnie z rodziny nie pracuje teraz weekendami, choć tak jak mówię dyżury w służbie zdrowia też nie są fajne ale to taka sama służba jak strażaków itp i tego nie przeskoczymy Na zakupy niedzielami nie chodziłam często, więc dla mnie osobiście problemu nie ma
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny, wybaczcie że się nie odzywam dziś ale mam stresujacy dzień..
Dziś poszłam spać dopiero po 2.00 mała była tak bardzo aktywna i ta jej aktywność utrzymuje się do teraz.. Nie wiem czy miała godzine-dwie przerwy. Nie wydaje mi się... Juz nie mówię o tym, że ona większość dni jest bardzo bardzo aktywna w np. Z waszymi maluszkami.. Oczywiście głupia ja zaczęła czytać internety i nie wyszło mi to na dobre. Mam pełne gacie ze strachu,bo taka aktywność dziecka nie wrozy nic dobrego,pierwszt raz zaczynam się zastanawiać czy nie jechać do szpitala.. Nie wiem co mam robić.. Pierwszy raz chyba jestem wystraszona, głupi internet... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli tak bardzo to odczuwasz i czujesz, że coś jest nie tak, to jedź na IP.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-17 o 15:12 |
|
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
Norciu wrzucaj, wrzucaj te śliczne ciuszki niczym się nie krępuj, jak dla mnie to miło tak oko pocieszyć 😃 z mojej strony to tylko zdrowa zazdrość.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak coś to pojadę do szpitala... Narazie nie wiem co robić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

Dołączam zdjęcie, ale na razie stoi sobie jak normalne łożeczko w pokoju dziecięcym.

Fika sobie szczęśliwy w twoim brzuszku. 
Taki żarcik.
a mala mnie juz od pol h kopie
i mysle nad imieniem dla niej Iga
dziękuję
Są na 9-12 miesięcy, ale coś tak paczę i myślę, że bratanica męża, która ma obecnie 16 miesięcy, też by weszła. Ja wiedziałam, że założę je dopiero, gdy mała skończy roczek, czyli na kolejne lato, bo na wiosne będą stanowczo za duże.

ale będziesz stroić

- to łezka ze wzruszenia 🤗😉
zawsze zakupy robiłam w sobotę, ale chyba czas zmienić dzień.
będziesz stroić swoją księżniczkę że hoho
Ja to wręcz czasem czułabym złość, że nie mogę trafić na fajne i w miarę tanie ciuszki i zamiast cieszyć się z daną osobą, to czułabym zazdrość, a to jest złe, więc chyba po prostu zaniecham. Ja bym chciała, żebyśmy wszystkie miały taką możliwość i wybór!
Tak sobie żartuję, po prostu kocham pastele.
Nie odpisujcie, jeśli nie chcecie, za dużo żali. 
ale to taka sama służba jak strażaków itp i tego nie przeskoczymy