|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny konkurs zakonczony, wygrywa...... asiaczek i kropka !!!
MAKRELA !!!Karolinko, zdrówka Kochana !!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast zdaję sobie sprawę,że nerwy na pewno będą,bo np on chce się iść bawić a ja karmię itp. Ale takie rzeczy to chyba rozumieją dopiero sporo starsze dzieci.Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro kupuję :P
|
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po świętach będziemy bardziej intensywnie się rozglądać ![]() Cytat:
tak samo jak ze zmianą długości. Jak każdy mówi, że ładnie to musi tak być i Kropka ![]() też się przymierzam do zakupu Hubiworld, więc czekam cierpliwie na recenzję ![]() ja miałam fazę na wędzoną makrelę przed ciążą, jadłam ją praktycznie codziennie, maks co drugi dzień A w ciąży jeszcze ani razu - bardziej króluje łosoś A w załączeniu przesyłam mój koszyk z Gemini Mam nadzieję, że się przyda
|
||
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam dla syna Canpol, ale szybko się rozkreciły, więc kupiłam nowe(nie pamiętam firmy) i niestety te "noże" są grube i nawet u starszaka ciężko mi nimi ciąć. Ciekawa jestem jak Twoje. A podkłady poporodowe chyba najlepsze są Bella Mama. Tych z Canpolu używałam później,po wyjściu ze szpitala. Aa jeszcze majtki poporodowe fajne są wielorazowe Canpol ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Ovejita, dziekujemy za koszyk !!! Na pewno sie przyda
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3128 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ide obiadek robic i czytac ksiazke! Może wieczorem sie odezwę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuję się pod Asiaczkiem, podkłady czerwone Bella, majty siateczkowe Canpol
|
#3131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie! tylko na kogo oddać tu głos?! powinniśmy wymienić całkiem tych wszystkich na wiejskiej!---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
Mi ta poduszka bardzo pomaga w spaniu ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
U mnie brzydko i zimno! nie wychodze dzisiaj z domu bo mi sie niechce nienawidze takiej pogody bo aż mam doła!
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Ovejita dzięki za koszyk! ;*
Ane3kaa dokładnie, wszyscy do wymiany! Jakiś powiew świeżości by się tam przydał ![]() My po obiadku u teściowej, teraz błogie lenistwo i skoki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3133 |
|
Rozeznanie
|
My też się lenimy i oglądamy skoki, ja w między czasie machnę ciastko o jakże pięknej nazwie ciastko milionera.
bomba kalorii ale chodzi za mną już jakiś czas.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podkłady Bella Mama dokupię już w aptece stacjonarnej ![]() Nożyczki Chicco, strzał w ciemno, ale na forach mają całkiem niezłe opinie ![]() Co do zamówienia to na pewno brakuje tu miękkiej szczotki/ grzebyka, ale to też pójdzie z zamówienia Hubiworld razem z pieluszkami (jeśli będzie dobra jakość )My zjedliśmy pizzę i umieram z objedzenia ![]() Ale była pyszna
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się dzisiaj objedliśmy tak po Śląsku
rosół + rolada z kluskami, później kościół i na kawę do rodziców dopiero do domu weszłam, fajnie, że jutro wolny poniedziałek ![]() Też tak wysoko czujecie kopniaki? Od razu po żebrami mnie dzisiaj kopie |
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż zaserwowala mi dzisiaj dwa kopniaki w pęcherz, że prawie popuscilam.. Nie byłam na to przygotowana haha U nas dziś na obiad, kaczka, kluski śląskie, sosik i Czerwona kapusta no i rosół.Potem byliśmy na spacerze z psami.. A teraz leżymy ![]() Musze dzisiaj jechać jeszcze do apteki po Glukoze.. Kiedy ostatni posiłek mogę zjeść? Są jakieś wytyczne przed krzywa?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
ale u nas sypie! drogi bielusienkie! ciekawe gdzie są drogowcy ?!
|
#3140 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
u nas dziś było ładnie.Ktoś pytał o poduchę ciążową - dostałam na święta i już bez niej nie śpię, dla mnie super sprawa i polecam. Mam taką w kształcie litery C i śpię na niej na jednym i drugim boku. Dla mnie wielkie ułatwienie, bo normalnie nienawidzę bocznego spania, ale na brzuchu już się nie da, a na plecach niezdrowo ![]() Glukozę robiłam w zeszłym tygodniu, wypiłam i stwierdziłam, że nawet w porządku, a chwilę później doszło do organizmu i zastanawiałam się 1,5h czy nie zwrócę jutro wizyta i wyniki, zobaczymy co tam wyszło.
Edytowane przez vilandravalo Czas edycji: 2018-03-18 o 19:48 |
|
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma pycha, kluski, roladka mniam
Blanka u Ciebie też pyszności ommm 12h najlepiej nie jeść przed krzywą. Z Waszą pomocą udało mi się stworzyć koszyk na gemini uff.. ![]() dodałam coś od siebie i nawet nie porównuje cen z hubi, bo boję się, że nie połapie w tym wszystkim. I w efekcie czegoś nie kupię. a my jutro UP
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-03-18 o 20:22 |
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 8.00 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę super, podglądniesz maleństwo |
||
|
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle ze bedzie ok jak masz na 8 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
ovejita, pierwszorzędny koszyk! ☺️
Ja bym dodała jeszcze, że podkłady na łóżko lepiej większe 60x60 lub 60x90 nawet, bo jak człowiek obolały to przynajmniej można się swobodniej przekręcić łóżku, a nie męczyć się i celować pupą w podkład 😉 Chyba że to do przewijania maluszka. Mąż mi przysłał obrazek... 😄 Z dopiskiem "Coś kiepskiego mamy tego klienta... Nie dostałem jeszcze ani razu zamówienia o 3 w nocy" IMG-20180318-WA0001.jpg
|
#3146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Haha obrazek pierwszorzędny ![]() U nas frytki co weekend do rybki ale żeby nie było - zdrowsza wersja bo z piekarnika! ![]() Ja raz jadłam o 2giej w nocy ale to dlatego że kolacji nie jadłam i nie mogłam zasnąć jak zaczęłam się robić głodna
|
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Folinko, to Ty pisałaś kiedyś o rozkładanej spacerówce, prawda? Że niektóre dzieci w gondoli za długo jeździć nie chcą, bo nic nie widzą i są niespokojne i wolą być przeniesione do spacerówki. I tak sobie pomyślałam.. A żeby tak kupić od razu spacerówkę, np. Joie Mytrax rozkładaną na płasko, a na jesień i zimę kupić porządny kombinezon, śpiwór, itd. i tak wozić dziecko w rozłożonej spacerówce od początku? Dumam tylko nad tą zimą, żeby za zimno dziecku nie było, bo gondola to jednak szczelna jest.
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez polecam majtki z canpolu i podklady bella mama. Mialam tez podklady z canpolu,ale z racji tego ze bylam zszywana,a one nie były jakieś bardzo miekkie to strasznie mnie uwieraly :-/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem tak - przekładałam moje dzieci w wieku 5 lub 6 mies. Beniamina na bank przełożę w wieku 4 lub 5 mies czyli akurat na zimę, bo moja gondola jest tragicznie wąska, ale za to spacerówka ma bardzo długie i idealnie na płasko rozkladane oparcie. Przeszło mi oczywiście przez myśl "hm, może w takim razie odpuścić całkiem tą gondolę...", ale jakoś mi to nie przejdzie. Nie mam jakichś bardzo konkretnych argumentów na to, po prostu tak chcę. Chcę widzieć dobrze moje malutkie dziecko i żeby leżało wygodnie na materacu przeznaczonym do tego. Niby część ludzi nie używa w ogóle gondoli. W UK to na pewno o wiele bardziej popularne. Dosłownie 2 dni temu widziałam dwie bliźniaczki maleńkie, z buziek na noworodki wyglądały. Tylko różowe czapeczki było widać spod okryć. I leżały właśnie w rozłożonej prawie na płasko najzwyklejszej, poza tym że podwójnej 😉, spacerówce parasolce. A bierzesz pod uwagę w ogóle mytraxa z gondolą? Jeśli chodzi o zimę, to nie wydaje mi się, żeby to była taka wielka różnica, a jeszcze patrząc na to jak producenci często chwalą się wentylacją gondoli. Przecież wcześniej czy później będzie ten dzieć w tej spacerówce i gwarantuję Ci, że spokojnie i bezpiecznie przetrwa zimowe spacery, jeśli będzie oczywiście odpowiednio ubrany i okryty. Może ktoś inny jeszcze coś napisze. Też jestem ciekawa innych opinii... 😊
|
|
#3150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie, to myślałam o Mytraxie z gondolą, tylko nie pamiętam już jak z wagą wypada. Powiem Ci, że ja też wolałabym na początek gondolę, tak po prostu, chodzi tutaj chyba o otulenie naszego dziecka, o najlepszą wygodę i bezpieczeństwo, nie wiem nu.. Są gondole plastikowe i całkiem materiałowe (w tych drugich materiał wtedy jest na korzyść dla wagi). Trafił się leciutki wózek, ale był tak niski i mały, że nie zdołałam zapamiętać.Sprawdziłam wagę wózka, dokładnie znaleźć nie mogę, jednakże jakaś kobieta pisała, że do lekkich nie należy. Wymiary wew. materacyka, to 73 bodajże centymetry, mało, temu myślałam od razu o spacerówce i rozkładać. Daszek bardzo dużo się wysuwa, więc nie bałabym się zimą o jakieś przeciągi, można przecież zarzucić czymś na budę. Brak możliwości odwrócenia. Ogólnie, mój faworyt to Cybex Balios S, ale cena skutecznie zniechęca.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-19 o 01:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

.

MAKRELA !!!

nienawidze takiej pogody bo aż mam doła! 

bomba kalorii ale chodzi za mną już jakiś czas.. 

za wizytę 

, spacerówce parasolce. 
A tak poważnie, to myślałam o Mytraxie z gondolą, tylko nie pamiętam już jak z wagą wypada. Powiem Ci, że ja też wolałabym na początek gondolę, tak po prostu, chodzi tutaj chyba o otulenie naszego dziecka, o najlepszą wygodę i bezpieczeństwo, nie wiem nu.. Są gondole plastikowe i całkiem materiałowe (w tych drugich materiał wtedy jest na korzyść dla wagi). Trafił się leciutki wózek, ale był tak niski i mały, że nie zdołałam zapamiętać.