Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-18, 12:09   #3121
Patrycja28100
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
KarolinaK zdrówka!

Młody mówi na swoją przyszłą siostrę "gaga" ( od "Igi") i pokazuje,że jest w brzuchu (w jego też) .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U nas tez bedzie Iga

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 12:14   #3122
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny konkurs zakonczony, wygrywa...... asiaczek i kropka !!! MAKRELA !!!
Karolinko, zdrówka Kochana !!!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 12:32   #3123
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
W zasadzie chyba ciężko coś przewidzieć w tej materii 😀 Moja Młoda nigdy mnie nie widziała z żadnym innym dzieckiem na rękach,więc nie wiem czego powinnam sie spodziewać. U nas jest bobo w moim brzuchu i u niej też 😂
Jedna rzecz jest pozytywna- sa jeszcze zbyt małe,by czuć rozczarowanie,ze nie będą mieć rodzeństwa tej samej płci

Ja ostatnio trzymałam malutką siostrzenicę to synek w zasadzie nie reagował. Później miał pomysł żeby położyć ją na przewijaku, bo chyba podobało mu się jak machała nogami Natomiast zdaję sobie sprawę,że nerwy na pewno będą,bo np on chce się iść bawić a ja karmię itp. Ale takie rzeczy to chyba rozumieją dopiero sporo starsze dzieci.
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Juhuuu

Stary 2018-03-18, 12:40   #3124
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale zrobiłaś mi smaka jutro kupuję :P
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 12:59   #3125
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
własnie sie zaczełam zastanawiac czy tylko ja jeszcze nie kupiłam zadnych ciuszków ;p ?
my mamuy tylko jedno body, ale jakieś duże kupiliśmy - niby 62 z HM, ale i tak jest spore po świętach będziemy bardziej intensywnie się rozglądać

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej
Dzisiaj z doskoku, podczytuję Was w wolnej chwili, ale na cytowanie nie ma szans!

Karolina Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Blanka internety to zło! Sama na początku ciąży się o tym przekonałam. Dobrze, że z Małą wszystko jest ok, i że lekarka uspokoiła Cię. A teraz czytać jakąś ciekawą książkę, nie internety

Byłam dzisiaj u fryzjera no i hm... kolor nie wyszedł taki jaki bym chciała. Wszyscy bliscy mówią, że jest ok, a mi coś nie pasuje. I teraz nie wiem, czy to mój kalafior ciążowy płata mi figle, przyzwyczajenie (bo z ciemnych przeszłam na blond) czy faktycznie coś nie gra... Mam nadzieję, że po dwóch czy trzech myciach kolor dostosuje się do mnie albo ja przyzwyczaję się do koloru

Zamówiłam w Kappahl 2 pary spodenek dla Młodego- piękne tam mają ciuszki, tylko dlaczego takie drogie FYI: Do jutra jest darmowa dostawa w Kappahl

Zamówiłam też pileuszki tetrowe i flanelowe oraz rożek na all (polecane przez kogoć HubiWorld)- jak przyjdą to dam znać jak z jakością.
Nie jestem do końca przekonana do rożka... Zwłaszcza, że rodzimy w lecie, więc Małemu może być za ciepło w rożku. Ale zamówiłam, zobaczę jakość,wielkość i grubość i albo oddam albo zostanie na chłodniejsze dni.

A no i upiekłam dzisiaj swój pierwszy chleb Bez wielkiej filozofii, z gotowej mąki, ale jednak
Przyzwyczaisz się do koloru - przy takich zmianach zawsze trzeba trochę więcej czasu tak samo jak ze zmianą długości. Jak każdy mówi, że ładnie to musi tak być i Kropka

też się przymierzam do zakupu Hubiworld, więc czekam cierpliwie na recenzję

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Ale zrobiłaś mi smaka jutro kupuję :P
ja miałam fazę na wędzoną makrelę przed ciążą, jadłam ją praktycznie codziennie, maks co drugi dzień A w ciąży jeszcze ani razu - bardziej króluje łosoś

A w załączeniu przesyłam mój koszyk z Gemini Mam nadzieję, że się przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png zamówienie_gemini.png (67,9 KB, 79 załadowań)
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 13:04   #3126
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
my mamuy tylko jedno body, ale jakieś duże kupiliśmy - niby 62 z HM, ale i tak jest spore po świętach będziemy bardziej intensywnie się rozglądać

Przyzwyczaisz się do koloru - przy takich zmianach zawsze trzeba trochę więcej czasu tak samo jak ze zmianą długości. Jak każdy mówi, że ładnie to musi tak być i Kropka

ja miałam fazę na wędzoną makrelę przed ciążą, jadłam ją praktycznie codziennie, maks co drugi dzień A w ciąży jeszcze ani razu - bardziej króluje łosoś

Super lista. Możesz napisać czemu akurat nożyczki chicco? Ktoś Ci polecał?
Ja miałam dla syna Canpol, ale szybko się rozkreciły, więc kupiłam nowe(nie pamiętam firmy) i niestety te "noże" są grube i nawet u starszaka ciężko mi nimi ciąć. Ciekawa jestem jak Twoje.
A podkłady poporodowe chyba najlepsze są Bella Mama. Tych z Canpolu używałam później,po wyjściu ze szpitala.

Aa jeszcze majtki poporodowe fajne są wielorazowe Canpol

Stary 2018-03-18, 13:20   #3127
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ovejita, dziekujemy za koszyk !!! Na pewno sie przyda

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 13:24   #3128
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
KarolinaK zdrówka!

Młody mówi na swoją przyszłą siostrę "gaga" ( od "Igi") i pokazuje,że jest w brzuchu (w jego też) .

Jak słodko! Kurcze to musi być też mega przeżycie- ciążę przeżywać razem ze starszym dzieckiem!
Cytat:

co wygralysmy?

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość

Dzieki za skan! Wieczorem będę oglądać i porównywać i sama zrobie liste potrzebnych rzeczy!

Cytat:
Ja miałam dla syna Canpol, ale szybko się rozkreciły, więc kupiłam nowe(nie pamiętam firmy) i niestety te "noże" są grube i nawet u starszaka ciężko mi nimi ciąć. Ciekawa jestem jak Twoje.
A podkłady poporodowe chyba najlepsze są Bella Mama. Tych z Canpolu używałam później,po wyjściu ze szpitala.

Położna odradzala podklady poporodowe z jednej firmy i cos kojarze ze byly to Canpol (ale reki nie dam sobie uciac, jutro dopytam). Chodzilo o to, ze nie są chlonne i przy wiekszych krwawieniach przeciekaja... No ale dopytam sie i dam znac!

Ide obiadek robic i czytac ksiazke! Może wieczorem sie odezwę

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 13:28   #3129
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak słodko! Kurcze to musi być też mega przeżycie- ciążę przeżywać razem ze starszym dzieckiem!

co wygralysmy?

Dzieki za skan! Wieczorem będę oglądać i porównywać i sama zrobie liste potrzebnych rzeczy!

Położna odradzala podklady poporodowe z jednej firmy i cos kojarze ze byly to Canpol (ale reki nie dam sobie uciac, jutro dopytam). Chodzilo o to, ze nie są chlonne i przy wiekszych krwawieniach przeciekaja... No ale dopytam sie i dam znac!

Ide obiadek robic i czytac ksiazke! Może wieczorem sie odezwę

Tak tak, Bella są dłuższe i w moim odczuciu lepiej chłoną. Miałam paczkę Canpol i były dobre, ale właśnie już w domu gdy krwawienie było ciut mniejsze.

Stary 2018-03-18, 14:43   #3130
MalaGosia88
Zakorzenienie

Podpisuję się pod Asiaczkiem, podkłady czerwone Bella, majty siateczkowe Canpol
Stary 2018-03-18, 15:15   #3131
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, ja wierzę w Boga a nie w kościół jako instytucję, itd. Księża są różni i owszem niektórzy mają ogrom zrozumienia dla ludzkich błędów, a dla niektórych pewne rzeczy są nie do przyjęcia. A są takimi samymi ludźmi jak i my i tak samo będziemy kiedyś sądzeni.

Też nie lubię narzucania i ograniczeń, zwłaszcza ze strony rządu dla mnie to jak czasy komuny, które znam z opowiadań.
Ale cóż zrobimy, możemy ewentualnie oddać głos przy wyborach na inną partie zobacząc co lepszego wymyślą

Dokładnie! tylko na kogo oddać tu głos?! powinniśmy wymienić całkiem tych wszystkich na wiejskiej!

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja chyba jednak kupię te poduszke ciążowa bo już nie ogarniam że spaniem..
Nawet na boku mi źle bo czuje mała ,na brzuchu już nie daje rady, a jak śpię na plecach to mam masakryczna zgage...

Myślicie, że ta poduszka mi pomoże? Czy na takie tragiczne przypadki jak ja to już nie ma pomocy? 😂

Mi ta poduszka bardzo pomaga w spaniu

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Co do terminu porodu, to zgadzam sie z folinka. Zawsze oficjalnie brany jest pod uwage z om, jeżeli były nieregularne miesiączki lub w bardzo duzych odstępach, to bierze sie termin z USG pierwszego trymestru. Bodajże do 12tygodnia dzieci rosną proporcjonalnie do wieku, później już każdy dzieć indywidualnie, stąd terminy porodu mogą być co badanie inne.
Ja mam w karcie ciąży wpisany tp z om- z usg genetycznego wyszedl mi o 3dni prędzej w zwiazku z tym lekarka stwierdziła, ze bedziemy sie trzymać tego z om.

Blanka- udało się zasnąć?
Mnie dzisiaj w nocy po dłuższej przerwie ból głowy męczył... liczylam ze sam przejdzie, ale jednak musialam wziąć apap...

Dzien doberek! U mnie poki co bezchmurne niebo i slonce pełną parą! Pewnie mroźno, ale mimo wszystko piękna pogoda na spacerek! A poza tym to leniwa niedziela sie szykuje...

A jakie plany u Was?

U mnie brzydko i zimno! nie wychodze dzisiaj z domu bo mi sie niechce nienawidze takiej pogody bo aż mam doła!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 16:02   #3132
Elaaaa
Wtajemniczenie

Ovejita dzięki za koszyk! ;*

Ane3kaa dokładnie, wszyscy do wymiany! Jakiś powiew świeżości by się tam przydał

My po obiadku u teściowej, teraz błogie lenistwo i skoki

Stary 2018-03-18, 16:33   #3133
Sandam13
Rozeznanie

My też się lenimy i oglądamy skoki, ja w między czasie machnę ciastko o jakże pięknej nazwie ciastko milionera. bomba kalorii ale chodzi za mną już jakiś czas..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 16:35   #3134
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Zua gofry czy kanapeczki?

Ale jest pięknie słonecznie może wybierzemy się na mały spacer i na obiad

Mamy grupę na fb? czy mogę prosić o dołączenie?
Emma mamy grupę na fb, Norcia nią zarządza, pewnie jak będzie na forum to Cię pokieruje co i jak

Stary 2018-03-18, 19:12   #3135
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:

Majtki wybrałam za rekomendacją koleżanki, która niedawno rodziła, ale Canpol wpadną do koszyka też, tylko z Hubiworld - jeśli pamiętam to mają lepszą cenę
Podkłady Bella Mama dokupię już w aptece stacjonarnej

Nożyczki Chicco, strzał w ciemno, ale na forach mają całkiem niezłe opinie

Cytat:
Ovejita, dziekujemy za koszyk !!! Na pewno sie przyda
Cytat:
Ovejita dzięki za koszyk! ;*

Co do zamówienia to na pewno brakuje tu miękkiej szczotki/ grzebyka, ale to też pójdzie z zamówienia Hubiworld razem z pieluszkami (jeśli będzie dobra jakość )

My zjedliśmy pizzę i umieram z objedzenia
Ale była pyszna
Stary 2018-03-18, 19:16   #3136
emma90
Wtajemniczenie

Też się dzisiaj objedliśmy tak po Śląsku rosół + rolada z kluskami, później kościół i na kawę do rodziców dopiero do domu weszłam, fajnie, że jutro wolny poniedziałek

Też tak wysoko czujecie kopniaki? Od razu po żebrami mnie dzisiaj kopie
Stary 2018-03-18, 19:32   #3137
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Też się dzisiaj objedliśmy tak po Śląsku rosół + rolada z kluskami, później kościół i na kawę do rodziców dopiero do domu weszłam, fajnie, że jutro wolny poniedziałek

Też tak wysoko czujecie kopniaki? Od razu po żebrami mnie dzisiaj kopie
Bardzo wysoko
Chociaż zaserwowala mi dzisiaj dwa kopniaki w pęcherz, że prawie popuscilam.. Nie byłam na to przygotowana haha

U nas dziś na obiad, kaczka, kluski śląskie, sosik i Czerwona kapusta no i rosół.
Potem byliśmy na spacerze z psami..
A teraz leżymy

Musze dzisiaj jechać jeszcze do apteki po Glukoze..
Kiedy ostatni posiłek mogę zjeść? Są jakieś wytyczne przed krzywa??

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 19:38   #3138
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo wysoko
Chociaż zaserwowala mi dzisiaj dwa kopniaki w pęcherz, że prawie popuscilam.. Nie byłam na to przygotowana haha

U nas dziś na obiad, kaczka, kluski śląskie, sosik i Czerwona kapusta no i rosół.
Potem byliśmy na spacerze z psami..
A teraz leżymy

Musze dzisiaj jechać jeszcze do apteki po Glukoze..
Kiedy ostatni posiłek mogę zjeść? Są jakieś wytyczne przed krzywa??

Blanka na 12h przed badaniem nie powinno sie juz jesc... ja zjadlam kolacje o 19 i teraz juz nie bede jesc... (chociaz mam przeogromna ochote na jogurt...) o ktorej jutro idziesz na badanie?

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-18, 19:39   #3139
ane3kaa
Zakorzenienie

ale u nas sypie! drogi bielusienkie! ciekawe gdzie są drogowcy ?!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 19:46   #3140
vilandravalo
Raczkowanie

Witajcie u nas dziś było ładnie.
Ktoś pytał o poduchę ciążową - dostałam na święta i już bez niej nie śpię, dla mnie super sprawa i polecam. Mam taką w kształcie litery C i śpię na niej na jednym i drugim boku. Dla mnie wielkie ułatwienie, bo normalnie nienawidzę bocznego spania, ale na brzuchu już się nie da, a na plecach niezdrowo

Glukozę robiłam w zeszłym tygodniu, wypiłam i stwierdziłam, że nawet w porządku, a chwilę później doszło do organizmu i zastanawiałam się 1,5h czy nie zwrócę jutro wizyta i wyniki, zobaczymy co tam wyszło.

Edytowane przez vilandravalo
Czas edycji: 2018-03-18 o 19:48
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 19:47   #3141
Elaaaa
Wtajemniczenie

Emma pycha, kluski, roladka mniam

Blanka u Ciebie też pyszności ommm
12h najlepiej nie jeść przed krzywą.

Z Waszą pomocą udało mi się stworzyć koszyk na gemini uff..
dodałam coś od siebie i nawet nie porównuje cen z hubi, bo boję się, że nie połapie w tym wszystkim. I w efekcie czegoś nie kupię.

a my jutro UP a potem lecimy szukać komody

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-03-18 o 20:22
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 19:59   #3142
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka na 12h przed badaniem nie powinno sie juz jesc... ja zjadlam kolacje o 19 i teraz juz nie bede jesc... (chociaz mam przeogromna ochote na jogurt...) o ktorej jutro idziesz na badanie?

Kurcze nie wiedziałam zasuwam jeść kolacje.
Na 8.00

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 20:13   #3143
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Na 8.00

Ja miałam ok 10h, będzie ok

Cytat:
Emma pycha, kluski, roladka mniam

Blanka u Ciebie też pyszności ommm
2h najlepiej nie jeść przed krzywą.

Z Waszą pomocą udało mi się stworzyć koszyk na gemini uff..
dodałam coś od siebie i nawet nie porównuje cen z hubi, bo boję się, że nie połapie w tym wszystkim. I w efekcie czegoś nie kupię.

a my jutro UP a potem lecimy szukać komody
za wizytę super, podglądniesz maleństwo
Stary 2018-03-18, 20:22   #3144
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Na 8.00

Ja mam na 7...

Mysle ze bedzie ok jak masz na 8

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-18, 20:38   #3145
folinka
Zadomowienie

ovejita, pierwszorzędny koszyk! ☺️

Ja bym dodała jeszcze, że podkłady na łóżko lepiej większe 60x60 lub 60x90 nawet, bo jak człowiek obolały to przynajmniej można się swobodniej przekręcić łóżku, a nie męczyć się i celować pupą w podkład 😉 Chyba że to do przewijania maluszka.

Mąż mi przysłał obrazek... 😄 Z dopiskiem "Coś kiepskiego mamy tego klienta... Nie dostałem jeszcze ani razu zamówienia o 3 w nocy"

IMG-20180318-WA0001.jpg
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 20:49   #3146
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Ja bym dodała jeszcze, że podkłady na łóżko lepiej większe 60x60 lub 60x90 nawet, bo jak człowiek obolały to przynajmniej można się swobodniej przekręcić łóżku, a nie męczyć się i celować pupą w podkład 😉 Chyba że to do przewijania maluszka.

Mąż mi przysłał obrazek... 😄 Z dopiskiem "Coś kiepskiego mamy tego klienta... Nie dostałem jeszcze ani razu zamówienia o 3 w nocy"

Załącznik 7477146
Dziękuję podkłady na łóżko chyba z Hubi domówię

Haha obrazek pierwszorzędny
U nas frytki co weekend do rybki ale żeby nie było - zdrowsza wersja bo z piekarnika!
Ja raz jadłam o 2giej w nocy ale to dlatego że kolacji nie jadłam i nie mogłam zasnąć jak zaczęłam się robić głodna
Stary 2018-03-18, 22:22   #3147
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norcia, wiafomo, ze ilu ludzi ma swiwcie, tyle opini. Najwazniejsze to wierzyc w to, w co sie wierzy. Niestety swiata nie znawisz, nie kazdy bedzie myslal tak jak Ty, ale nie jest torowniez powód do smutku czy "unikania kogos"...wiem, ze napisalas to zartach, ale tak jak ja nie unikam konfrontacjo z kims kto jest mocno wierzący (tak jak pisalam moj przyjaciel i zakon), tak samo chcialabym, żeby rak to wygladalo w druga stronę. Szanuje Twoje zdanie, wiarę itp. Nie zmieni to mojego, ale nie sprawi tez że bede Cię "unikac"...
W porządku Justynko, z tym unikaniem, to był taki głupi przyznaję żarcik. Dziękuję, że pofatygowałaś się, żeby napisać, Kochanaś.

Cytat:

Załącznik 7477146
Ekstra obrazek, a jaki zyciowy!
Folinko, to Ty pisałaś kiedyś o rozkładanej spacerówce, prawda? Że niektóre dzieci w gondoli za długo jeździć nie chcą, bo nic nie widzą i są niespokojne i wolą być przeniesione do spacerówki. I tak sobie pomyślałam.. A żeby tak kupić od razu spacerówkę, np. Joie Mytrax rozkładaną na płasko, a na jesień i zimę kupić porządny kombinezon, śpiwór, itd. i tak wozić dziecko w rozłożonej spacerówce od początku? Dumam tylko nad tą zimą, żeby za zimno dziecku nie było, bo gondola to jednak szczelna jest.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-18, 22:22   #3148
Radena
Zadomowienie

Ja tez polecam majtki z canpolu i podklady bella mama. Mialam tez podklady z canpolu,ale z racji tego ze bylam zszywana,a one nie były jakieś bardzo miekkie to strasznie mnie uwieraly :-/

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 00:29   #3149
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Folinko, to Ty pisałaś kiedyś o rozkładanej spacerówce, prawda? Że niektóre dzieci w gondoli za długo jeździć nie chcą, bo nic nie widzą i są niespokojne i wolą być przeniesione do spacerówki. I tak sobie pomyślałam.. A żeby tak kupić od razu spacerówkę, np. Joie Mytrax rozkładaną na płasko, a na jesień i zimę kupić porządny kombinezon, śpiwór, itd. i tak wozić dziecko w rozłożonej spacerówce od początku? Dumam tylko nad tą zimą, żeby za zimno dziecku nie było, bo gondola to jednak szczelna jest.
Tak, to ja. Myślisz, że całkiem bez gondoli? To mówisz, że nie lubisz przeciętności, ze skrajności w skrajność? 😆😚
Powiem tak - przekładałam moje dzieci w wieku 5 lub 6 mies. Beniamina na bank przełożę w wieku 4 lub 5 mies czyli akurat na zimę, bo moja gondola jest tragicznie wąska, ale za to spacerówka ma bardzo długie i idealnie na płasko rozkladane oparcie. Przeszło mi oczywiście przez myśl "hm, może w takim razie odpuścić całkiem tą gondolę...", ale jakoś mi to nie przejdzie. Nie mam jakichś bardzo konkretnych argumentów na to, po prostu tak chcę. Chcę widzieć dobrze moje malutkie dziecko i żeby leżało wygodnie na materacu przeznaczonym do tego.
Niby część ludzi nie używa w ogóle gondoli. W UK to na pewno o wiele bardziej popularne. Dosłownie 2 dni temu widziałam dwie bliźniaczki maleńkie, z buziek na noworodki wyglądały. Tylko różowe czapeczki było widać spod okryć. I leżały właśnie w rozłożonej prawie na płasko najzwyklejszej, poza tym że podwójnej 😉, spacerówce parasolce.
A bierzesz pod uwagę w ogóle mytraxa z gondolą?
Jeśli chodzi o zimę, to nie wydaje mi się, żeby to była taka wielka różnica, a jeszcze patrząc na to jak producenci często chwalą się wentylacją gondoli. Przecież wcześniej czy później będzie ten dzieć w tej spacerówce i gwarantuję Ci, że spokojnie i bezpiecznie przetrwa zimowe spacery, jeśli będzie oczywiście odpowiednio ubrany i okryty.
Może ktoś inny jeszcze coś napisze. Też jestem ciekawa innych opinii... 😊
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 01:06   #3150
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, to ja. Myślisz, że całkiem bez gondoli? To mówisz, że nie lubisz przeciętności, ze skrajności w skrajność?
Powiem tak - przekładałam moje dzieci w wieku 5 lub 6 mies. Beniamina na bank przełożę w wieku 4 lub 5 mies czyli akurat na zimę, bo moja gondola jest tragicznie wąska, ale za to spacerówka ma bardzo długie i idealnie na płasko rozkladane oparcie. Przeszło mi oczywiście przez myśl "hm, może w takim razie odpuścić całkiem tą gondolę...", ale jakoś mi to nie przejdzie. Nie mam jakichś bardzo konkretnych argumentów na to, po prostu tak chcę. Chcę widzieć dobrze moje malutkie dziecko i żeby leżało wygodnie na materacu przeznaczonym do tego.
Niby część ludzi nie używa w ogóle gondoli. W UK to na pewno o wiele bardziej popularne. Dosłownie 2 dni temu widziałam dwie bliźniaczki maleńkie, z buziek na noworodki wyglądały. Tylko różowe czapeczki było widać spod okryć. I leżały właśnie w rozłożonej prawie na płasko najzwyklejszej, poza tym że podwójnej , spacerówce parasolce.
A bierzesz pod uwagę w ogóle mytraxa z gondolą?
Jeśli chodzi o zimę, to nie wydaje mi się, żeby to była taka wielka różnica, a jeszcze patrząc na to jak producenci często chwalą się wentylacją gondoli. Przecież wcześniej czy później będzie ten dzieć w tej spacerówce i gwarantuję Ci, że spokojnie i bezpiecznie przetrwa zimowe spacery, jeśli będzie oczywiście odpowiednio ubrany i okryty.
Może ktoś inny jeszcze coś napisze. Też jestem ciekawa innych opinii...
A jakże! Po co się babrać? A tak poważnie, to myślałam o Mytraxie z gondolą, tylko nie pamiętam już jak z wagą wypada. Powiem Ci, że ja też wolałabym na początek gondolę, tak po prostu, chodzi tutaj chyba o otulenie naszego dziecka, o najlepszą wygodę i bezpieczeństwo, nie wiem nu.. Są gondole plastikowe i całkiem materiałowe (w tych drugich materiał wtedy jest na korzyść dla wagi). Trafił się leciutki wózek, ale był tak niski i mały, że nie zdołałam zapamiętać.

Sprawdziłam wagę wózka, dokładnie znaleźć nie mogę, jednakże jakaś kobieta pisała, że do lekkich nie należy. Wymiary wew. materacyka, to 73 bodajże centymetry, mało, temu myślałam od razu o spacerówce i rozkładać. Daszek bardzo dużo się wysuwa, więc nie bałabym się zimą o jakieś przeciągi, można przecież zarzucić czymś na budę. Brak możliwości odwrócenia. Ogólnie, mój faworyt to Cybex Balios S, ale cena skutecznie zniechęca.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-19 o 01:19
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości