|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
potem Pebble Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ladne włosy i kolor ale nie wiem czemu chcesz rozjaśniać końce? Wstaw fotkę po! Cytat:
W srodku jest zwyczajna kawa mielona taka sama jaka kupujesz w sklepie. Tez chciałam przez długi czas maszynę z młynkiem itd. Ale wstając rano o 5 to ostatnia rzecz jaka chciałabym mi sie robic kawe w takim ekspresie a potem czyścić to wszytsko. Nespresso ma w kapsułkach taka sama kawe jak mielona wkładana do uchwytów w innych ekspresach. To nie jest kawa z mlekiem. Czasami robia edycje limitowane i dodają na przykład troche czekolady ale gorzkiej czy wanilii czy kokosu ale bardzo słabo wyczuwa sie ten smak nie ma zadnego cukru ani mleka. Kolory kapsułek mowia o tym jak silna dana kapsułka jest czyli te silniejsze sa drobniej mielone te słabsze troche grubiej. No i tez o tym skąd dana kawa jest. |
||
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kiedy tak w ogóle ślub? Bo ominęło mnie chyba podawanie terminu
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
Sandam, szybko zleci, ja jeszcze 2 miesiące mam do ślubu
![]() Ela jak po UP? |
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie i ja i teściowa jesteśmy takie emocjonalne, wszystko bierzemy do siebie i czasem odbieramy niewłaściwie, może też dlatego ciężko nam się dogadać. Co do ekspresu na kapsułki to kiedyś czytałam,że to nie jest takie super zdrowe, bo proces próżniowego pakowania kawy do tego plastikowego opakowania wymaga użycia jakiejś niezdrowej substancji (niestety nie pamiętam o co chodziło). Taką samą metodą jest pakowana np kawa sypana, ale tam wszystko rozkłada się na x zaparzonych kaw, a tutaj każda kapsułka jest tak zapakowana. No ale to pewnie nie jest sprawa życia i śmierci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- My dla syna kupiliśmy maxi cosi z bazą z myślą, że później kupimy właśnie do tej bazy drugi fotelik, ale nam się koncepcja zmieniła ![]() Druga sprawa to to,że fotel też trzeba dopasować do dziecka i ciekawa jestem jak to jest w praktyce, czy np ten następny Maxi Cos jest taki w miarę uniwersalny, że będzie pasował większości dzieciaków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam to już za chwile! Ojej ale zazdroszczę! Wrocilabym do tego czasu- uwielbialam przygotowania slubne nawet te, ktore były uciazliwe i problematyczne!
Cytat:
Ja nie przepadam za tymi kapsulowymi- sama kawa nie jest mega rewelacyjna (mialam stczynosc z automatem krups na kapsulki tschibo) no i te smieci mnie zawsze przerazaly... Pierwszego fotelika nie jestes w stanie dopasowac... przy drugim jest dla mnie wazne, zeby byla jeszcze ta mozliwosc montowania tylem do jazdy. Z maxi cosi jest bodajze 2wayPearl a on pasuje do tej samej bazy co Pebble Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3283 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, od piątku mnie tu nie było, ledwo nadrobiłam! W sobotę byliśmy obejrzeć meble do dzieciowego. Na żywo też nam się spodobały więc chcieliśmy kupić, ale pani nie do końca wiedziała w jaki sposób montuje się przewijak na tej konkretnej komodzie, żeby nie blokował szuflady (front szuflady jest do samej góry blatu) więc obiecała dać znać jak ustali z producentem. Dzisiaj oddzwoniła i wyjaśniła i podała mi kod rabatowy, bo w weekend była promocja -10% więc przedłużyła mi ją do dzisiaj więc mebelki zamówione Ale byliśmy też oglądać wózki i tu niestety rozczarowanie, bo ten, który mi się podobał tak bardzo niestety prowadzi się o wiele trudniej niż te standardowe wózki, które mi się wcale nie podobają wiem, że to strasznie głupie problemy, ale czuję się rozczarowana ![]() W tym tygodniu czekam jeszcze na kilka rzeczy, które pozamawiałam (strasznie mam lekką rękę do wydawania pieniędzy ostatnio Przyszła mi w końcu poduszka ciążowa więc dzisiaj pierwsze spanie z nią! Lecę wypróbować
|
|||
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathy dziękuję, że pytasz bardzo mi miło
Mały zdrowy, 495gram badanie trwało u nas 1,5h! tak trudno było z nim współpracować nie mogła zmierzyć przepływów tych aort czy główki, sprawdzić serduszka, bo ciągle jej uciekał w połowie mierzenia.Do zdjęcia ładnego też nie chciał się ustawić, ciągle zasłaniając buzie rączka ale ogólnie wszystko dobrze, termin trochę mi się przesunął z 17.07 wg USG, bo na 21.07 tak więc rośnie ciut wolniej, ale mam się nie przejmować.Ja mam nadal kiepski mocz, nie wiem już co poradzić, bo robię co mogę.. I generalnie mam się nie przejmować, że mało czuje synka widocznie taka moja uroda. Więc ufam gin Tyle u nas Camelitos pytałaś o bazę pod fotelik, my też mamy taką, która potem możemy wykorzystać do kolejnego fotelika ale czy będzie pasować dziecku itd to się okaże Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-03-20 o 04:59 |
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
Eluś, gratulacje! 👏🏻😚
Tak wczoraj zerknęłam na listę i patrzę "o, Ela ma up! Ale na pewno? Tak by nic nam nie wspomniała?" 😉 Mówisz, że 6 rano to już nie jest pora na spanie? Lidusia się z Tobą zgadza. Budzi mi się sporo od wczoraj. Chyba ją gardło boli Ale wciągnęła kubek mleka (nowy lek na każde zło ostatnio) i wygląda na to, że jeszcze do 7 pośpimy...aandra, a Ty miałaś wizytę? Czy to tylko mój kalafior nic dziś z wczoraj nie pamięta?
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-03-20 o 06:13 |
|
|
|
#3286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
generalnie jakoś sobie kie wyobrażam montażu fotelika za pomocą pasów.. U nas zarówno w aucie rocznik 2017 jak i 2007 mamy isofix i ten komfort wpinania go jednym kliknięciem jest tak praktyczny Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-03-20 o 06:35 |
|
|
|
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W ogole dzien dobry! Obudzilam sie z wielkimi bolami krzyza... nie spalam dzisiaj z poduszką i mysle, ze ona mnie ratuje w nocy i zapobiega tym bólom albi bardzo jes minimalizuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się dasz radę mnie to czeka w piątek Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo na tych opakowaniach do kapsułek sa takie obrazki ze latte, albo cos innego (to myslalam że id razu takie wychodzi ). Ja jednak zostanę przy tradycyjnym sposobie, bo lubię sobie kupić jakieś kawy sama, zawsze w ziarnach i miele przed zaparzeniem - myślę że ten najprostszy delonghi lub podobnu saeco spełni moje wymagania ![]() Sandam to juz zaraz !!!!! Powodzenia dziś na krzywej Kochana !! Cytat:
Camelitos, rzeczywiscie dostałas duzo tych gratisów na warsztatach. U nas było duzo mniej. Moj voucher na maxi cosi przepadl, nikt go nie chciał Jezeli chodzi o bazę to my nie mamy, wiec pozostaje nam przypinanie pasami. Nie ubolewamy nad tym jakoś szczególnie. Ludzie sobie radzą, to czemu my mielibyśmy sobie nie poradzić ![]() Mam zamiar jeszcze trochę pospac, ale pewnie sie nie uda.... dzis ma sniadanko..... owsianka Karolinka mnie zainspirowała ostatnim zdjeciem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko dziękuję !!
Tak Kochana powiem więcej u mnie 5 to już nie jest odpowiedni czas na spanie myślę, że Lidusia ma podobne zdanie, ranny ptaszek. Mysle, że byśmy się dogadały Nie będzie mieć problemu z wstawaniem do przedszkola kiedyś Ale jak ja boli gardełko to może temu nie mogła dospać.. Kropka dziękuję! Camelitos oj tak ISOFIX to niezmierna wygoda na początku byłam zła, bo myślę trzeba dodatkowo kupić bazę, a to wiadomo jest nie mały koszt. Ale jak ja kupiliśmy i zobaczyłam jak to działa to się mega ucieszyłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Zua dziękuję! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-03-20 o 08:03 |
|
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz tylko wysiedzieć tu tyle czasu.. Mieszkam od przychodni 20 metrów i nie mogę iść do domu.. U nas nie wolno ani cytryny ani wody pić.. Nic tylko siedzieć i czekać..Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec chyba miałam bardzo male skutki uboczne glukozy. A tak wystrachana byłam Ja tez nie kupuje bazy i ciesze sie ze nie musze jej kupowac teraz. Ale patrzę w perspektywie kilku lat, zwlaszcza, ze planujemy wiecej dzieci, a samochod bedzie sie zmieniac! Wlasnie moj aktualny muszę odgrzybic, nabic klime żeby Maly nie wdychal świństwa. No i wypadaloby wyczyscic gruntownie tapicerke, bo jestem troche syfiara samochodowa... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój mąż generalnie powiedział mi że mogę sobie sama wszystko wybrać jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka ale w życiu się nie zgodzi na opcję fotelika bez bazy ja w sumie po tych warsztatach jak zobaczyłam co i jak to też uważam że ta baza musi być i już Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!
Co do ekspresu,to miałam też na kapsułki,raz ,że kawa bardzo drogo wychodziła,to smak gorszy niż kawy świeżo zmielonej (moim zdaniem) Co do bazy,to my się wahamy,ale chyba kupimy bazę ,bo raz bezpieczeństwo,a dwa wygoda. U nas jest taka sprawa ,że my mamy super drugi fotelik 15+ i jest dylemat,czy go sprzedawać ,czy zostawić i sprzedać po Malwince baze i fotelik 15+ |
|
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio Rudykot cos wspiminala o przeglądzie futrzaków przed narodzinami a mi sie lampka zapalila, ze ja też muszę ze swoimi do weta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś leniwie, już mam dość tej zimy popołudniu widzę się z koleżanką, która jeszcze nic o ciąży nie wie będzie coming out ![]() Fajnie macie, że przed Wami śluby |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Ogólnie widzę, że Twoje były bardziej "bogate" niż te, na których ja byłam- więcej gratisów dostaliście.
Zastanawiamy się nad Maxi Cosi Cabriofix a Pebble, gdzie Pebble pasuje do tej samej bazy to kolejny fotelik...
potem Pebble 

można w ciąży czy nie można? 
nie mogła zmierzyć przepływów tych aort czy główki, sprawdzić serduszka, bo ciągle jej uciekał w połowie mierzenia.
ale ogólnie wszystko dobrze, termin trochę mi się przesunął z 17.07 wg USG, bo na 21.07 tak więc rośnie ciut wolniej, ale mam się nie przejmować.

Teraz tylko wysiedzieć tu tyle czasu.. Mieszkam od przychodni 20 metrów i nie mogę iść do domu.. U nas nie wolno ani cytryny ani wody pić.. Nic tylko siedzieć i czekać..

popołudniu widzę się z koleżanką, która jeszcze nic o ciąży nie wie