|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Jaka już duża twoja dziewczyna 😃
No to teraz musisz odpoczywać, szykuj siły na cieplejsze dni żebyś wtedy nie musiała leżeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
pola, gratki
Mam nadzieję, że trochę ostrożności wystarczy i wszystko będzie dobrze ✊🏻ania, żartujesz! Serio tak jeszcze nic po Tobie ciąży nie widać?! U mnie współpracownicy też jakoś nie bardzo widzieli do niedawna, ale fakt, że chodzę do pracy ciepło i grubo ubrana, ale tak ze 2 tyg temu jakoś nagle wszystkim spadły klapki z oczu 😊 i zaczęły się gratulacje i zwracanie uwagi, żebym się nie przemęczała, co jest bardzo miłe. Plotkarzy za moimi plecami też jest pewnie mnóstwo, ale mam to w nosie, bo nie widzę lepszej opcji 😉 Zjadłam drugie śniadanie 😋 i a propos idę powoli zbierać się do pracy.
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Patrzcie jaką tania i fajna bielizna jest na alie
https://m.aliexpress.com/item/324169...st.32416942769 Zastanawiam się czy nie zamówić...zanim przesyłka dojdzie to będzie pewnie maj 🙂
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny!
Te bóle nasiliły się po czwartku,jak latałam po sklepach. On narazie nic nie widzi złego,ale powiedział,że jakbym tak znowu wysilała to za 3 tyg mogę przyjść z rozwarciem. Postaram się dużo leżeć i zobaczę,czy mi przejdzie. Tak sobie myślę,a może te bóle mogą być stąd ,że brzuch mi bardzo urósł. |
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mała już duża !!! Super Ciekawe ile moja już waży... Bo mi znów waga ruszyła, jestem załamana 58,7kg... prawie 9kg na plusie... chyba przybieram najwięcej na całym wątku Na bank bedę miała ponad 70kg na porodówce... eh...Poszłam do sklepu po chleb, kupiłam szamponetkę do włosów i zafarbowałam te moje kłaki, nie jest zle, włosy są żywsze bardziej świecące i wpadają w taką rudość poźniej zrobię wam zdjęcie ![]() Dziewczyny dopisujemy coś na pierwszej stronie ? Chyba robię dziś na obiad Szakszukę Ogólnie nawet mam fajny dzien, posprzątałam kuchnie,łazienkę, duży pokój, schody umyte i w domu i na dworze, drugie pranie zaraz będę wrzucać do pralki za chwilę biorę sie za obiad.A później może wyskoczę do centrum handlowego z mamą. Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-21 o 14:13 |
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla zainteresowanych bombą witaminowa, która dzisiaj wyszla mi wyjatkowo smaczna! Szpinak, mrozone jagody, mango (ja kupuje na promo, kroję w kostke i zamrazam- potem wrzucam kilka kawalkow do blendera), gruszka, szpinak i sok jablkowy. Do tego troche oleju lnianego! Pyyycha! IMG_20180321_140737.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda bardzo smacznie ! ![]() Ja mam wyciskarkę wolnoobrotową do warzyw i owoców i chyba dzisiaj zaserwuje sobie sok z jabłek,kiwi,sliwek,pomara ńczy,marchewki buraka i pietruszki
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja przed ciążą ok 15 kg nadwagi miałam- 75 kg przy wzroscie 164 a teraz waże 79kg więc to nie jakas straszna róznica. Wchodze w dżinsy normalnie, nie mam żadnego ciążowego ciucha narazie. |
|
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka ale pychaa
![]() Blanka jak możesz dopisz mi przy okazji wizytę na 17.04.
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Blanka, a ważysz się rano na czczo? Ważąc się w ciągu dnia wyniki mogą być trochę zakłamane. Plus z tego co kojarzę, ty byłaś szczuplutka przed ciążą, więc to naturalne, że możesz przybrać więcej Ja staram się ważyć regularnie, co tydzień, więc dopiero w sobotę sprawdzę, jak się sprawy mają. Jestem ciekawa czy dobiję już do 60, bo myślałam, że to nastąpi 2 tygodnie temu, ale chyba przez te stresy związane z szyjką etc. - waga stanęła. Dziewczyny, naprawdę piękne łowy ciuszkowe i piękne zakupy z Hubiworld. Wczoraj tż znalazł łóżeczko, które spełnia nasze oczekiwania - ma wymiary standardowego łóżeczka (120x60) i może być stosowane jako dostawka z możliwością dowolnej regulacji wysokości, by dopasować łóżko Malucha do łóżka rodziców. http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-...015656858.html Zastanawiam się, czy jest tutaj jakiś haczyk, bo wczoraj w sklepie z łóżeczkami, sprzedawca nam powiedział, że łóżeczka są regulowane na 3 poziomach i nie ma możliwości dowolnej manipulacji wysokością, by dopasować łóżeczko do łóżka rodziców. |
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu to teraz duzo odpoczynku !!
Blanka co to jest szakszuka ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka,nie martw się,byłaś szczupła,więc pewnie więcej przytyjesz a potem na pewno szybko stracisz ja zaczynala od 50,5 a w ciągu dnia widuję już 60 kg ale jestem psychicznie nastawiona na 70 po poprzedniej ciąży (wtedy wzrost z 51 do 73 i spadek do 50,5 )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka Ty to jesteś jakiś tytan pracy!
Folinka mam nadzieję. Narazie jestem spokojna,ale trzymam rękę na pulsie. Aniama u mnie już widać. Kropka zgadzam się z Tobą. Pora jeszcze bardziej zwolnić obroty. Blanka ja teraz dużo przytyłam, na plusie mam 6 kg,ale ja jestem niska. Ostatnio przeżywałam,że brzydko wyglądam,pani w zielarskim mnie pocieszyła,powiedziała,że myślała,że będzie chłopak ,bo bardzo ładnie wyglądam. No ,ale moja mama zawsze prawdę powie,więc czekam na Wielkanoc
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-21 o 15:05 |
|
|
|
#3466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szakszukę jadłam kiedyś na śniadanie, ale jako obiad też dobry pomysł! Ważyłaś się na czczo? U mnie jest ok 55-56kg (ważę się co czwartek) czyli wychodzi prawie +7kg nie jesteś sama U mnie dzisiaj naleśniki ze szpinakiem i biszkopt z jagodami na deser na mące kokosowej---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() Też nie dałabym rady już ukryć, mam za duży brzuch, każdy mógłby się zorientować ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
jajka w pomidorach
|
|||
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To taka potrawa z jajek sadzonych, z pomidorami, pieczarkami, cebulka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo,że szczuple dziewczynyprzytyją więcej i bardziej po nich widac. Pewnie większość z Was bedzie ważyła na końcówce mniej niz ja przed ciążą.
Ja nie tyje za bardzo- pewnie nawet mojej tkanki tłuszczowej mi ubywa bo wdrożyłam nsprawde zdrowe zasady odzywiania oraz dużo ruchu- to w ramach przygotowywania się do macierzyństwa. Chce żeby dziecko zdrowo się odżywiało, a inaczej tego nie osiągne jak dobrym przykładem i przygotowywaniem zdrowych posiłków. Mam nadzieje,że po ciąży w końcu uda mi się zrzucić zbędne kg, co od okolu 10 lat mi się nie udaje. |
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna ,co przede mną była u lekarza, jest dobrze zbudowana, powiedziała,że jest z siebie dumna,bo przytyła tylko 300g,tyle co dziecko. Nasz ginekolog zwrócił jej uwagę,że za dużo tyła i wzięła się za swoje odżywianie. Ta dziewczyna jest w 27 tyg i jej dziecko waży 1200g!!! Mi nic nie mówi,bo jestem malutka i drobniutka Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-21 o 15:23 |
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wagi,to kiedyś niektóre kobiety tyły po 20-30kg.
Teraz nasze maluchy potrzebują ,pod koniec ciąży raczej nie będziemy przybierały. Blanka wpisz mi 11.04.termin kolejnej wizyty. Aaaa ,dzisiaj ciśnienie 120/70,jeszcze takiego niskiego w gabinecie nie miałam. Ostatnio lekarz pomylił się i wpisał mi II stopień łożysko!!!Zobaczyłam dopiero w domu,byłam trochę przerażona,ale wytłumaczyłam sobie,że musiał się pomylić.Dzisiaj okazało się,że nadal I. Dziewczyny , a jak sądzicie ,czy jak będę dobrze się czuła,to jechać do rodziców 100 km???Samochód mamy bardzo wygodny,nie odczuwam dyskomfortu. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-21 o 15:33 |
|
|
|
#3472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lato, upały i pewnie tak to będzie wyglądać..Moja koleżanka podobnych gabarytów rodziła w lipcu 2016 i przytyła tylko 8kg, teraz mnie znajome do niej porównują a ja taki wynik to będę miała lada dzień |
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wtedy wyglądałam strasznie jak olbrzymi chomik, pierwsze szly cycki, potem brzuch, potem długo długo nic i w końcu cała reszta 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Emma,Bursztynku przeraża mnie perspektywa upałów,puchnięcia i słabego samopoczucia. Ja strasznie się czuję w dusznych pomieszczeniach ,a w ciąży to już w ogóle. Wczoraj myślałam,że nie dosmażę oponek,bo tak mi źle było,pootwierałam okna i jakoś mi się udało.Co będzie w upały??!!Myślę o klimatyzacji, ale obawiam się,że nie dla psa kiełbasa,nie znam cen założenia klimy,może to przekroczyć już nadszarpnięty budżet.
Bursztynku ja startuje z niższą wagą,porównując do tamtej ciąży to mam wagę z 15 tyg,ale niestety widzę,że zaczynam więcej tyć,bo sobie niczego nie odmawiam (słodyczy!!!) Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-21 o 15:47 |
|
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
.
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Dzisiaj wizytują jeszcze aaska92, ane3kaa,monyaa108. Dziewczyny czekamy na relację!!! Blanka a może na pierwszą stronę koszyk z Gemini?? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-21 o 15:53 |
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie
Julka wazy 435g Dzisiaj była małą wstydnisia i niestety nie mam zdjecia z usg bo nie chciała się pokazać mała jędza :p Za to wczoraj mąż poczuł pierwszego kopniaka! ja już czuje od jakiś dwóch tygodni ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Mnie też wczoraj rozłozyło (( gardełko boli ale mam na to tabletki do ssania i lody! a na katar mam krople na razie brak innych objawów ale gin kazała isc do lekarza jak sie temperatura pojawi ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Własnie mi tez hemoglobina zaczeła spadac i teraz mam 11,2, lekarka dzisiaj mi przepisała tabletki na anemie
|
|
#3478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
niestety cukrzyca ciążowa jak nic ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- folinka dziękuje
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

Mam nadzieję, że trochę ostrożności wystarczy i wszystko będzie dobrze ✊🏻
58,7kg... prawie 9kg na plusie... chyba przybieram najwięcej na całym wątku
poźniej zrobię wam zdjęcie 

)
nie jesteś sama
i biszkopt z jagodami na deser na mące kokosowej