Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-21, 13:36   #3451
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Jaka już duża twoja dziewczyna 😃
No to teraz musisz odpoczywać, szykuj siły na cieplejsze dni żebyś wtedy nie musiała leżeć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 13:40   #3452
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Bursztynku

Sandam
wynik po 2h minimalnie za wysoki.

Byłam dzisiaj na wizycie. Mała waży 733 g,wszystko ok,pozamykane,ale pożaliłam się na te bóle brzucha i mam zakaz latania po sklepach,opiernicz dostałam, mówił coś o leżeniu plackiem,ale chyba żartował.Generalnie mam odpoczywać i receptę na scopolan 3 razy po 1,no i magnez 3 razy po 2.Badania do zrobienia morfologia,mocz,glukoza i różyczka.

Zakupiłam buraka i acerola na hemoglobine.Pani w zielarskim nie polecała pokrzywy w ciąży!!! Z powodu m.in.może zagęszczać krew,obniżać cukier(ja właśnie chyba po herbacie z pokrzywy miałam zjazd i zjadłam 2 kanapki i jabłko). A położna na bezpiecznym maluchu polecała i bądz tu mądry!
już spora za niedługo nasze maluszki będą miały po 1kg
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 13:41   #3453
folinka
Zadomowienie

pola, gratki Mam nadzieję, że trochę ostrożności wystarczy i wszystko będzie dobrze ✊🏻

ania, żartujesz! Serio tak jeszcze nic po Tobie ciąży nie widać?!
U mnie współpracownicy też jakoś nie bardzo widzieli do niedawna, ale fakt, że chodzę do pracy ciepło i grubo ubrana, ale tak ze 2 tyg temu jakoś nagle wszystkim spadły klapki z oczu 😊 i zaczęły się gratulacje i zwracanie uwagi, żebym się nie przemęczała, co jest bardzo miłe.
Plotkarzy za moimi plecami też jest pewnie mnóstwo, ale mam to w nosie, bo nie widzę lepszej opcji 😉

Zjadłam drugie śniadanie 😋 i a propos idę powoli zbierać się do pracy.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 13:47   #3454
fioletowe okulary
Raczkowanie

Patrzcie jaką tania i fajna bielizna jest na alie

https://m.aliexpress.com/item/324169...st.32416942769

Zastanawiam się czy nie zamówić...zanim przesyłka dojdzie to będzie pewnie maj 🙂
Stary 2018-03-21, 13:50   #3455
pola25
Zakorzenienie

Dziękuję Dziewczyny!
Te bóle nasiliły się po czwartku,jak latałam po sklepach. On narazie nic nie widzi złego,ale powiedział,że jakbym tak znowu wysilała to za 3 tyg mogę przyjść z rozwarciem. Postaram się dużo leżeć i zobaczę,czy mi przejdzie.
Tak sobie myślę,a może te bóle mogą być stąd ,że brzuch mi bardzo urósł.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 14:06   #3456
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Bursztynku

Sandam

Byłam dzisiaj na wizycie. Mała waży 733 g,wszystko ok,pozamykane,ale pożaliłam się na te bóle brzucha i mam zakaz latania po sklepach,opiernicz dostałam, mówił coś o leżeniu plackiem,ale chyba żartował.Generalnie mam odpoczywać i receptę na scopolan 3 razy po 1,no i magnez 3 razy po 2.Badania do zrobienia morfologia,mocz,glukoza i różyczka.

Zakupiłam buraka i acerola na hemoglobine.Pani w zielarskim nie polecała pokrzywy w ciąży!!! Z powodu m.in.może zagęszczać krew,obniżać cukier(ja właśnie chyba po herbacie z pokrzywy miałam zjazd i zjadłam 2 kanapki i jabłko). A położna na bezpiecznym maluchu polecała i bądz tu mądry!

Ale mała już duża !!! Super

Ciekawe ile moja już waży...
Bo mi znów waga ruszyła, jestem załamana 58,7kg... prawie 9kg na plusie... chyba przybieram najwięcej na całym wątku Na bank bedę miała ponad 70kg na porodówce... eh...

Poszłam do sklepu po chleb, kupiłam szamponetkę do włosów i zafarbowałam te moje kłaki, nie jest zle, włosy są żywsze bardziej świecące i wpadają w taką rudość poźniej zrobię wam zdjęcie

Dziewczyny dopisujemy coś na pierwszej stronie ?

Chyba robię dziś na obiad Szakszukę

Ogólnie nawet mam fajny dzien, posprzątałam kuchnie,łazienkę, duży pokój, schody umyte i w domu i na dworze, drugie pranie zaraz będę wrzucać do pralki za chwilę biorę sie za obiad.

A później może wyskoczę do centrum handlowego z mamą.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-21 o 14:13
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 14:13   #3457
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Bursztynku

Sandam

Gratuluje Poluś! No i zgadzam sie z lekarzem- jak brzuch pobolewa to cialo daje znac, ze masz odpoczywac a nie biegac jak szalona! Kiedy mamy odpoczac jak nie teraz?
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Nigdy Was raczej nie na drobie-chyba dopiero na wolnym ktore nie wiem kiedy będzie.
Piękne wyprawki macie- ja narazie tylko podpatruje i coś tam zapisuje. Wczoraj próbowałam sobie koszyki na nexcie i endo skompletować i jakaś wybredna się stałam- jak przychodzi do zakupów to nic mi się nie podoba. Musze poszukać jakiegoś fajnego sh to moze coś tanio upoluję.
U mnie zima straszna- wczoraj wyszlam z pracy to auto wygladało jak biała poducha. Dziś nie sypie, jakies przebłyski słońca są ale śniegu chyba z 50 cm leży.Gdzie ta wiosna??
A w ogóle to dziś czuje się jakoś żle, ociężale. Wracam z pracy i ide do łóżka.Tylko to dopiero po 17.
Czy u Was już wszyscy wiedzą o ciąży? Ja mam dużo w sumie dość bliskich znajomych ale spotykam się z nimi rzadko więc nie wiedzieli- dopiero kilka dni temu wysłałam smsy i dokonałam coming out-u- nie powiem, miłe były te wszystjie gratulacje.
Ale wyobrażcie sobie,że w pracy jeszcze nic nie wiedzą, już mam zamiar powiedzieć ale jakos zwlekam z dnia na dzień, wiem,że zostanie to dobrze przyjęte, ale jakosś tak mi lepiej jak narazie nie wiedzą nic.
Serio jeszcze nic nie wiedzą? I nikt nie zauważył? Wow! U mnie szegowa dosc szybko sie dowiedziała, reszta po 4miesiacu powoli dowiadywala sie ode mnie albo z plotek

Dla zainteresowanych bombą witaminowa, która dzisiaj wyszla mi wyjatkowo smaczna!
Szpinak, mrozone jagody, mango (ja kupuje na promo, kroję w kostke i zamrazam- potem wrzucam kilka kawalkow do blendera), gruszka, szpinak i sok jablkowy. Do tego troche oleju lnianego! Pyyycha! IMG_20180321_140737.jpg

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 14:16   #3458
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Gratuluje Poluś! No i zgadzam sie z lekarzem- jak brzuch pobolewa to cialo daje znac, ze masz odpoczywac a nie biegac jak szalona! Kiedy mamy odpoczac jak nie teraz?

Serio jeszcze nic nie wiedzą? I nikt nie zauważył? Wow! U mnie szegowa dosc szybko sie dowiedziała, reszta po 4miesiacu powoli dowiadywala sie ode mnie albo z plotek

Dla zainteresowanych bombą witaminowa, która dzisiaj wyszla mi wyjatkowo smaczna!
Szpinak, mrozone jagody, mango (ja kupuje na promo, kroję w kostke i zamrazam- potem wrzucam kilka kawalkow do blendera), gruszka, szpinak i sok jablkowy. Do tego troche oleju lnianego! Pyyycha! Załącznik 7481856

Wygląda bardzo smacznie !

Ja mam wyciskarkę wolnoobrotową do warzyw i owoców i chyba dzisiaj zaserwuje sobie sok z jabłek,kiwi,sliwek,pomara ńczy,marchewki buraka i pietruszki
Stary 2018-03-21, 14:18   #3459
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
pola, gratki Mam nadzieję, że trochę ostrożności wystarczy i wszystko będzie dobrze ✊🏻

ania, żartujesz! Serio tak jeszcze nic po Tobie ciąży nie widać?!
U mnie współpracownicy też jakoś nie bardzo widzieli do niedawna, ale fakt, że chodzę do pracy ciepło i grubo ubrana, ale tak ze 2 tyg temu jakoś nagle wszystkim spadły klapki z oczu 😊 i zaczęły się gratulacje i zwracanie uwagi, żebym się nie przemęczała, co jest bardzo miłe.
Plotkarzy za moimi plecami też jest pewnie mnóstwo, ale mam to w nosie, bo nie widzę lepszej opcji 😉

Zjadłam drugie śniadanie 😋 i a propos idę powoli zbierać się do pracy.
Hmm, raczej nie widac, bo tym osobom ktorym mowiłam to raczej były zdziwione. Ale może ktoś zauważyl i nic nie mowi. Wiecie, nawet jak nie byłam w ciąży i mi się przytyło to niektorzy pytali o ciąże i to była troche gafa. Z drugiej strony ja też czasem się zastanawiam u innych czy to ciąża czy tluszczyk.
Ale ja przed ciążą ok 15 kg nadwagi miałam- 75 kg przy wzroscie 164 a teraz waże 79kg więc to nie jakas straszna róznica.
Wchodze w dżinsy normalnie, nie mam żadnego ciążowego ciucha narazie.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 14:36   #3460
Elaaaa
Wtajemniczenie

Kropka ale pychaa

Blanka jak możesz dopisz mi przy okazji wizytę na 17.04.
Stary 2018-03-21, 14:44   #3461
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Bo mi znów waga ruszyła, jestem załamana 58,7kg... prawie 9kg na plusie... chyba przybieram najwięcej na całym wątku Na bank bedę miała ponad 70kg na porodówce... eh...

Poszłam do sklepu po chleb, kupiłam szamponetkę do włosów i zafarbowałam te moje kłaki, nie jest zle, włosy są żywsze bardziej świecące i wpadają w taką rudość poźniej zrobię wam zdjęcie

Też jestem ciekawa ile nasz Maluszek już waży
Blanka, a ważysz się rano na czczo? Ważąc się w ciągu dnia wyniki mogą być trochę zakłamane. Plus z tego co kojarzę, ty byłaś szczuplutka przed ciążą, więc to naturalne, że możesz przybrać więcej

Ja staram się ważyć regularnie, co tydzień, więc dopiero w sobotę sprawdzę, jak się sprawy mają. Jestem ciekawa czy dobiję już do 60, bo myślałam, że to nastąpi 2 tygodnie temu, ale chyba przez te stresy związane z szyjką etc. - waga stanęła.

Dziewczyny, naprawdę piękne łowy ciuszkowe i piękne zakupy z Hubiworld.

Wczoraj tż znalazł łóżeczko, które spełnia nasze oczekiwania - ma wymiary standardowego łóżeczka (120x60) i może być stosowane jako dostawka z możliwością dowolnej regulacji wysokości, by dopasować łóżko Malucha do łóżka rodziców.
http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-...015656858.html

Zastanawiam się, czy jest tutaj jakiś haczyk, bo wczoraj w sklepie z łóżeczkami, sprzedawca nam powiedział, że łóżeczka są regulowane na 3 poziomach i nie ma możliwości dowolnej manipulacji wysokością, by dopasować łóżeczko do łóżka rodziców.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 14:54   #3462
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Blanka, a ważysz się rano na czczo? Ważąc się w ciągu dnia wyniki mogą być trochę zakłamane. Plus z tego co kojarzę, ty byłaś szczuplutka przed ciążą, więc to naturalne, że możesz przybrać więcej

Ja staram się ważyć regularnie, co tydzień, więc dopiero w sobotę sprawdzę, jak się sprawy mają. Jestem ciekawa czy dobiję już do 60, bo myślałam, że to nastąpi 2 tygodnie temu, ale chyba przez te stresy związane z szyjką etc. - waga stanęła.

Wczoraj tż znalazł łóżeczko, które spełnia nasze oczekiwania - ma wymiary standardowego łóżeczka (120x60) i może być stosowane jako dostawka z możliwością dowolnej regulacji wysokości, by dopasować łóżko Malucha do łóżka rodziców.

Zastanawiam się, czy jest tutaj jakiś haczyk, bo wczoraj w sklepie z łóżeczkami, sprzedawca nam powiedział, że łóżeczka są regulowane na 3 poziomach i nie ma możliwości dowolnej manipulacji wysokością, by dopasować łóżeczko do łóżka rodziców.
Tak ważę się rano naczczo, więc dla mnie już nie ma ratunku hahaha

Stary 2018-03-21, 14:56   #3463
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Polu to teraz duzo odpoczynku !!
Blanka co to jest szakszuka ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 14:57   #3464
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość

Skoro zwykle regulacja wysokości łóżeczka polega na tym, że śruby trzeba wkręcić w inne otwory i opuścić stelaż to tutaj pewnie po prostu jest tych otworów więcej albo sama masz je sobie wywiercic na odpowiedniej wysokości

Blanka,nie martw się,byłaś szczupła,więc pewnie więcej przytyjesz a potem na pewno szybko stracisz ja zaczynala od 50,5 a w ciągu dnia widuję już 60 kg ale jestem psychicznie nastawiona na 70 po poprzedniej ciąży (wtedy wzrost z 51 do 73 i spadek do 50,5 )

Stary 2018-03-21, 14:57   #3465
pola25
Zakorzenienie

Blanka Ty to jesteś jakiś tytan pracy!

Folinka mam nadzieję. Narazie jestem spokojna,ale trzymam rękę na pulsie.

Aniama u mnie już widać.

Kropka zgadzam się z Tobą. Pora jeszcze bardziej zwolnić obroty.

Blanka ja teraz dużo przytyłam, na plusie mam 6 kg,ale ja jestem niska.

Ostatnio przeżywałam,że brzydko wyglądam,pani w zielarskim mnie pocieszyła,powiedziała,że myślała,że będzie chłopak ,bo bardzo ładnie wyglądam. No ,ale moja mama zawsze prawdę powie,więc czekam na Wielkanoc

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-21 o 15:05
Stary 2018-03-21, 15:01   #3466
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba robię dziś na obiad Szakszukę

Ogólnie nawet mam fajny dzien, posprzątałam kuchnie,łazienkę, duży pokój, schody umyte i w domu i na dworze, drugie pranie zaraz będę wrzucać do pralki za chwilę biorę sie za obiad.

A później może wyskoczę do centrum handlowego z mamą.
Koniecznie pochwal się później zdjęciem
szakszukę jadłam kiedyś na śniadanie, ale jako obiad też dobry pomysł!
Ważyłaś się na czczo? U mnie jest ok 55-56kg (ważę się co czwartek) czyli wychodzi prawie +7kg nie jesteś sama

U mnie dzisiaj naleśniki ze szpinakiem i biszkopt z jagodami na deser na mące kokosowej

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość

Szpinak, mrozone jagody, mango (ja kupuje na promo, kroję w kostke i zamrazam- potem wrzucam kilka kawalkow do blendera), gruszka, szpinak i sok jablkowy. Do tego troche oleju lnianego! Pyyycha! Załącznik 7481856

jakie pyszności
Też nie dałabym rady już ukryć, mam za duży brzuch, każdy mógłby się zorientować

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Odpowiem za Blankę jajka w pomidorach

Stary 2018-03-21, 15:05   #3467
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Wpisz sobie w Google.
To taka potrawa z jajek sadzonych, z pomidorami, pieczarkami, cebulka

Stary 2018-03-21, 15:06   #3468
aniama6
Zadomowienie

Wiadomo,że szczuple dziewczynyprzytyją więcej i bardziej po nich widac. Pewnie większość z Was bedzie ważyła na końcówce mniej niz ja przed ciążą.
Ja nie tyje za bardzo- pewnie nawet mojej tkanki tłuszczowej mi ubywa bo wdrożyłam nsprawde zdrowe zasady odzywiania oraz dużo ruchu- to w ramach przygotowywania się do macierzyństwa. Chce żeby dziecko zdrowo się odżywiało, a inaczej tego nie osiągne jak dobrym przykładem i przygotowywaniem zdrowych posiłków. Mam nadzieje,że po ciąży w końcu uda mi się zrzucić zbędne kg, co od okolu 10 lat mi się nie udaje.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 15:15   #3469
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Wiadomo,że szczuple dziewczynyprzytyją więcej i bardziej po nich widac. Pewnie większość z Was bedzie ważyła na końcówce mniej niz ja przed ciążą.
Ja nie tyje za bardzo- pewnie nawet mojej tkanki tłuszczowej mi ubywa bo wdrożyłam nsprawde zdrowe zasady odzywiania oraz dużo ruchu- to w ramach przygotowywania się do macierzyństwa. Chce żeby dziecko zdrowo się odżywiało, a inaczej tego nie osiągne jak dobrym przykładem i przygotowywaniem zdrowych posiłków. Mam nadzieje,że po ciąży w końcu uda mi się zrzucić zbędne kg, co od okolu 10 lat mi się nie udaje.
Dokładnie!!!
Dziewczyna ,co przede mną była u lekarza, jest dobrze zbudowana, powiedziała,że jest z siebie dumna,bo przytyła tylko 300g,tyle co dziecko. Nasz ginekolog zwrócił jej uwagę,że za dużo tyła i wzięła się za swoje odżywianie. Ta dziewczyna jest w 27 tyg i jej dziecko waży 1200g!!!
Mi nic nie mówi,bo jestem malutka i drobniutka

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-21 o 15:23
Stary 2018-03-21, 15:24   #3470
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Tak ważę się rano naczczo, więc dla mnie już nie ma ratunku hahaha

Blanka idziemy łep w łep z wagą, u mnie niestety też +9 😃z tym że ja startowałam z wagą 59 kg. Zresztą mamy też dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży 😃

Stary 2018-03-21, 15:27   #3471
pola25
Zakorzenienie

Co do wagi,to kiedyś niektóre kobiety tyły po 20-30kg.
Teraz nasze maluchy potrzebują ,pod koniec ciąży raczej nie będziemy przybierały.

Blanka wpisz mi 11.04.termin kolejnej wizyty.

Aaaa ,dzisiaj ciśnienie 120/70,jeszcze takiego niskiego w gabinecie nie miałam.
Ostatnio lekarz pomylił się i wpisał mi II stopień łożysko!!!Zobaczyłam dopiero w domu,byłam trochę przerażona,ale wytłumaczyłam sobie,że musiał się pomylić.Dzisiaj okazało się,że nadal I.

Dziewczyny , a jak sądzicie ,czy jak będę dobrze się czuła,to jechać do rodziców 100 km???Samochód mamy bardzo wygodny,nie odczuwam dyskomfortu.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-21 o 15:33
Stary 2018-03-21, 15:30   #3472
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz nasze maluchy potrzebują ,pod koniec ciąży raczej nie będziemy przybierały.
Obawiam się, że wtedy to dopiero będzie dramat, ale przez zatrzymywaną wodę Lato, upały i pewnie tak to będzie wyglądać..
Moja koleżanka podobnych gabarytów rodziła w lipcu 2016 i przytyła tylko 8kg, teraz mnie znajome do niej porównują a ja taki wynik to będę miała lada dzień
Stary 2018-03-21, 15:32   #3473
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Pola ja przytyłam w pierwszej ciąży aż 32 kilo 😂, startowałam wtedy z wagi 50 kg. Zrzuciłam w miarę szybko i wróciłam do wagi wyjściowej pomimo że nie karmiłam kp ( miałam dietę i ćwiczenia) teraz nam nadzieję tyle nie przytyć, startuje z wyższego pułapu.

Wtedy wyglądałam strasznie jak olbrzymi chomik, pierwsze szly cycki, potem brzuch, potem długo długo nic i w końcu cała reszta 😂

Stary 2018-03-21, 15:39   #3474
pola25
Zakorzenienie

Emma,Bursztynku przeraża mnie perspektywa upałów,puchnięcia i słabego samopoczucia. Ja strasznie się czuję w dusznych pomieszczeniach ,a w ciąży to już w ogóle. Wczoraj myślałam,że nie dosmażę oponek,bo tak mi źle było,pootwierałam okna i jakoś mi się udało.Co będzie w upały??!!Myślę o klimatyzacji, ale obawiam się,że nie dla psa kiełbasa,nie znam cen założenia klimy,może to przekroczyć już nadszarpnięty budżet.

Bursztynku ja startuje z niższą wagą,porównując do tamtej ciąży to mam wagę z 15 tyg,ale niestety widzę,że zaczynam więcej tyć,bo sobie niczego nie odmawiam (słodyczy!!!)

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-21 o 15:47
Stary 2018-03-21, 15:45   #3475
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Emma,Bursztynku przeraża mnie perspektywa upałów,puchnięcia i słabego samopoczucia. Ja strasznie się czuję w dusznych pomieszczeniach ,a w ciąży to już w ogóle. Wczoraj myślałam,że nie dosmażę oponek,bo tak mi źle było,pootwierałam okna i jakoś mi się udało.Co będzie w upały??!!Myślę o klimatyzacji, ale obawiam się,że nie dla psa kiełbasa,nie znam cen założenia klimy,może to przekroczyć już nadszarpnięty budżet.
Może nie będzie tak źle i nie będzie takich upałów, pierwszą ciążę nosiłam całe lato i to była masakra. Miałam właśnie strasznie spuchnięte nogi ale to przez te upały. Miejmy nadzieję że pogoda będzie dla nas łaskawa i jakoś dotrwamy do porodu bez większych problemów.

Stary 2018-03-21, 15:52   #3476
pola25
Zakorzenienie

.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Dzisiaj wizytują jeszcze aaska92, ane3kaa,monyaa108. Dziewczyny czekamy na relację!!!

Blanka a może na pierwszą stronę koszyk z Gemini??

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-21 o 15:53
Stary 2018-03-21, 16:29   #3477
ane3kaa
Zakorzenienie

My już po wizycie Julka wazy 435g Dzisiaj była małą wstydnisia i niestety nie mam zdjecia z usg bo nie chciała się pokazać mała jędza :p
Za to wczoraj mąż poczuł pierwszego kopniaka! ja już czuje od jakiś dwóch tygodni

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Nie mam goraczki. Ale ropne gardlo, nos zatkany i uszy. I nic nie moge mowic.

Mnie też wczoraj rozłozyło (( gardełko boli ale mam na to tabletki do ssania i lody! a na katar mam krople na razie brak innych objawów ale gin kazała isc do lekarza jak sie temperatura pojawi

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Ja dostałam resztę wyników, Toxo nadal na szczęście ujemne 0.338

Ale martwi mnie hemoglobina.. Niecałe 2 miesiące temu miałam 14,7..
Dzis patrzę 12,3,a norma od 12.
Reszta wyników morfologii w dolnej granicy normy ale jednak w normie.
Ogólnie w porównaniu z ostatnią Morfologia wszystko zaczyna spadać znacznie.
Czyki krótko mówiąc matka się sypie

Dziewczyny czy ma któraś anemie?? Przy jakim wyniku zaczyna się coś brać, leczyć??

Czy ten wynik hemoglobiny może wpływać na moje złe samopoczucie, brak energii, ogólnie wygląd (doły pod oczami, bardzo blada skóra itp??)

Własnie mi tez hemoglobina zaczeła spadac i teraz mam 11,2, lekarka dzisiaj mi przepisała tabletki na anemie
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 16:34   #3478
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
My już po wizycie Julka wazy 435g Dzisiaj była małą wstydnisia i niestety nie mam zdjecia z usg bo nie chciała się pokazać mała jędza :p
Za to wczoraj mąż poczuł pierwszego kopniaka! ja już czuje od jakiś dwóch tygodni

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Mnie też wczoraj rozłozyło (( gardełko boli ale mam na to tabletki do ssania i lody! a na katar mam krople na razie brak innych objawów ale gin kazała isc do lekarza jak sie temperatura pojawi

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Własnie mi tez hemoglobina zaczeła spadac i teraz mam 11,2, lekarka dzisiaj mi przepisała tabletki na anemie
Jakie będziesz brała?
Stary 2018-03-21, 16:43   #3479
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aandra super te tiule !!! Pochwal sie jak juz coś zrobisz ! Moze zaczerpne inspiracji

Bursztynku powodzenia na glukozie !!! Juz zaraz bedzie po wszystkim

Rowniez się witam w pierwszym dniu wiosny ! Dzisiaj z mężem wagarujemy, i świętujemy moje urodziny ! Mąż wziął wolne i wlasnie robi mi śniadanie. Potem kino, pizza kawka ciasto szkoda tylko, że za oknem taka pogoda do d.... :/

Wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Dzięki! Nie zauważyłam że się zmieściły.. Załącznik 7481336

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

niestety cukrzyca ciążowa jak nic

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

folinka dziękuje
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 16:44   #3480
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Dzisiaj wizytują jeszcze aaska92, ane3kaa,monyaa108. Dziewczyny czekamy na relację!!!

Blanka a może na pierwszą stronę koszyk z Gemini??
Który koszyk?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości