Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-21, 21:43   #3511
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Rzeczywiście znalazłam informację, że w 2014 roku Polskie Towarzystwo Diabetologiczne (PTD) zmieniło kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej. Teraz cukrzycę rozpoznaje się jeśli jest spełnione co najmniej jedno z kryteriów:
1) stężenie glukozy w osoczu na czczo wynosi od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
2) stężenie glukozy po 60 minutach wynosi ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
3) stężenie glukozy po 120 minutach wynosi od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Informacje ze strony medycyna praktyczna.

W każdym razie nie ma co diagnozować się przez internet. Jutro wszystkiego dowiem się u lekarza. Dam znać co powiedział.
To jeszcze nie wszystko przesądzone
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 21:44   #3512
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście znalazłam informację, że w 2014 roku Polskie Towarzystwo Diabetologiczne (PTD) zmieniło kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej. Teraz cukrzycę rozpoznaje się jeśli jest spełnione co najmniej jedno z kryteriów:
1) stężenie glukozy w osoczu na czczo wynosi od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
2) stężenie glukozy po 60 minutach wynosi ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
3) stężenie glukozy po 120 minutach wynosi od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Informacje ze strony medycyna praktyczna.

W każdym razie nie ma co diagnozować się przez internet. Jutro wszystkiego dowiem się u lekarza. Dam znać co powiedział.
Dokładnie to to!!!

W 2010 mialam cukrzycę,a gdybym miala teraz takie wyniki to bylabym w normie
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 22:21   #3513
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Zua-wszystkiego naj.... i lekkiego porodu!

Ja juz po badaniu,Mareczek waży 450g,trzeba mu zrobić echo serca takze jutro dzwonie do Lodzi umowic wizyte. Musze kontrolować cisnienie i starać sie nie denerwowac,dzis tez rozmawialam z moja gin o wskazaniach do cc.
Czytam o Waszych doswiadczenoach przy glukozie nie zawsze przyjemnych mnie to czeka w polowie kwietnia
Ostatnio mam jakis spadek nastroju,dopadaja mnie lęki jak sobie poradze sama i bez pracy z dzieckiem ehhh i nawet nie mam sily kompletowac wyprawki
Wiec polecam glukoze cutrynowa.
Jakie masz wskazania do cc?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 22:38   #3514
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja juz po badaniu,Mareczek waży 450g,trzeba mu zrobić echo serca takze jutro dzwonie do Lodzi umowic wizyte. Musze kontrolować cisnienie i starać sie nie denerwowac,dzis tez rozmawialam z moja gin o wskazaniach do cc.
Czytam o Waszych doswiadczenoach przy glukozie nie zawsze przyjemnych mnie to czeka w polowie kwietnia
Ostatnio mam jakis spadek nastroju,dopadaja mnie lęki jak sobie poradze sama i bez pracy z dzieckiem ehhh i nawet nie mam sily kompletowac wyprawki
Gratuluje wizyty! Masz jakies wskazania na echo serca czy po prostu chcecie sie z gin upewnic ze wszystko jest ok?
Hej- na pewno poradzisz sobie ze wszystkim. Mysle ze jestes silną kobietą i dasz rade w nowej roli i sytuacji. A będziesz mieć jakieś wsparcie od ojca dziecka? Czy tez nie chcesz mieć tego wsparcia?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-21, 23:13   #3515
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Wiec polecam glukoze cutrynowa.
Jakie masz wskazania do cc?

ooo dzięki to kupie cytrynowa

Wskazania to kłykciny konczyste oraz nadcisnienie.
Sa to wskazania wzgledne tzn ze jak ktos sie uprze to moze mi kazac rodzic sn...

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyty! Masz jakies wskazania na echo serca czy po prostu chcecie sie z gin upewnic ze wszystko jest ok?
Hej- na pewno poradzisz sobie ze wszystkim. Mysle ze jestes silną kobietą i dasz rade w nowej roli i sytuacji. A będziesz mieć jakieś wsparcie od ojca dziecka? Czy tez nie chcesz mieć tego wsparcia?

Dzięki Kropka wskzanania doecha sa -wynikaja z tachykardii płodu stwierdzonej na bdanaiach prenatalnych
A czy bede miec wsparcie to jedna wielka niewiadoma, nie wiem czy on uzna dziecko twierdzil ze tak, a teraz urwal kontakt. Dla dziecka swiadomosc ze ma ojca tez jest wazna a tak to nie wiem co mu powiem..... juz chyba moja siła jest na wyczerpaniu niestety

Edytowane przez monyaa108
Czas edycji: 2018-03-21 o 23:15
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 00:56   #3516
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Strasznie mnie załamały te wyniki dzisiejsze, poryczałam sie jak dziecko.. Jutro skoczę u nas do diabetologa zapytać co o tym uważa i w razie czego jakoś oswieci mnie w tym temacie.. Czuję się jak dziecko we mgle nie mam pojęcia co mogę jeść, czego nie, co wogole mam na obiady teraz robić.. Jak ja święta przeżyje..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Witam się znów po dłuższej przerwie. Też jestem już po glukozie i wyniki chyba nie najlepsze:
Na czczo: 77,9
Po 1 godzinie: 165
Po 2 godzinach: 149

Ten wynik po 2 godzinach mnie podłamał. Nie mam pojęcia co mogę jeść, a taką mam ochotę na słodycze w ciąży Także Sandam domyślam się co czujesz.
Jutro idę do gin, zobaczymy co powie :/
Dziewczyny jeszcze bez paniki, Wasi lekarze mogą nie uznać nawet, że to wskazania do diety. Gdyby jednak to jest straszne tylko jak się zaczyna, później z górki, jest wbrew pozorom bardzo wiele rzeczy, które można jeść! A wielkanocne święta akurat maja głównie takie potrawy (poza ciastami )
Jakby co służę pomocą i przepisami bo już od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej (teraz 23tc). Na słodycze też mam przepisy 😁

Cytat:

Sa to wskazania wzgledne tzn ze jak ktos sie uprze to moze mi kazac rodzic sn...

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Dzięki Kropka wskzanania doecha sa -wynikaja z tachykardii płodu stwierdzonej na bdanaiach prenatalnych
A czy bede miec wsparcie to jedna wielka niewiadoma, nie wiem czy on uzna dziecko twierdzil ze tak, a teraz urwal kontakt. Dla dziecka swiadomosc ze ma ojca tez jest wazna a tak to nie wiem co mu powiem..... juz chyba moja siła jest na wyczerpaniu niestety
Trzymam kciuki, żeby się ogarnął i żebyś Ty się nie musiała tym martwić

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 06:48   #3517
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze bez paniki, Wasi lekarze mogą nie uznać nawet, że to wskazania do diety. Gdyby jednak to jest straszne tylko jak się zaczyna, później z górki, jest wbrew pozorom bardzo wiele rzeczy, które można jeść! A wielkanocne święta akurat maja głównie takie potrawy (poza ciastami )
Jakby co służę pomocą i przepisami bo już od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej (teraz 23tc). Na słodycze też mam przepisy

Ja dzisiaj postaram się zapisać do normalnego lekarza, który jest zarazem diabetologiem i zobaczę co powie, bo jeśli norma jest do 153 a ja mam 154 to może nie będzie tak źle? Póki co zbieram się do Lidla, bo jak ostatnio byłam o 8 to już nic nie dostałam, wrócę to pójdę zapisać się w przychodni .. Choćby dlatego żeby mieć pewność. Jak lekarz potwierdzi to zwrócę się do Ciebie o jakieś przepisy na słodkości! dzięki za słowa pocieszenia!

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 06:58   #3518
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Monya nie jestes w latwej sytuacji, jednak nie jesteś w sytuacji tragicznej. Cokolwiek bedzie z ojcem, wierze że dasz rade.
Ja miałam wskazania do echa przez zle wyniki prenatalnych-duze prawd. wad chromosomalnych. Trzymam kciuki za to, żeby wyniki były ok!
Co do sn/cc to faktycznie spotkalam sie z tym, ze byly wskazania do cc, a jednak lekarzw szpitalu zdecydowal na sn. Może jezeli masz wybrany szpital to pezed porodem jedz tam pogadać co i jak? Nie wiem do konca jak to wyglada z cc, dlatego za bardzo nie wiem jak pomóc/poradzić...
Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Jakby co służę pomocą i przepisami bo już od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej (teraz 23tc). Na słodycze też mam przepisy 😁

Aanda dzięki! Ja nie znam wyników jeszcze ale cos mi sie taka myśl zalegla, ze ja dołączę do cukrzyków... wiem glupie i irracjonalne a jednak... dowiem sie w poniedzialek!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 07:05   #3519
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cześć dziewczyny 😃
U mnie dziś piękne słońce.

Radena, Folinka powodzenia na wizytach 👍

Monyaa na pewno jakoś się ułoży z ojcem dziecka, nie stresuj się teraz na zapas , nie służy to tobie i malenstwu. Będzie dobrze 😘

Sandam z tą cukrzycą gdyby co to na pewno dasz radę. Dla mnie to czarna magia ale nasze lipcowe mamuśki na pewno wesprą cię dobra radą i oczywiście przepisami, mają wiedzę. No i oczywiście wizyta u lekarza dużo ci pomoże, na pewno rozjaśni wiele kwestii 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 08:02   #3520
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny 😃
U mnie dziś piękne słońce.

Radena, Folinka powodzenia na wizytach 👍

Monyaa na pewno jakoś się ułoży z ojcem dziecka, nie stresuj się teraz na zapas , nie służy to tobie i malenstwu. Będzie dobrze 😘

Sandam z tą cukrzycą gdyby co to na pewno dasz radę. Dla mnie to czarna magia ale nasze lipcowe mamuśki na pewno wesprą cię dobra radą i oczywiście przepisami, mają wiedzę. No i oczywiście wizyta u lekarza dużo ci pomoże, na pewno rozjaśni wiele kwestii 😃

Jejuuu, ja nie wiem czemu myślałąm że mam jutro wizytę! Ale zadzwoniłam i udało się przełożyć na jutro
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 08:11   #3521
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny kciuki za wizyty!!!

Monya mam nadzieję,że sytuacja z tatą Mareczka się wyklaruje.Jestem pewna,że dasz sobie świetnie ze wszystkim.radę,bo jesteś silną kobietą!

Sandam kciuki za wizytę u lekarza!!

Zua jak.spedzilas urodziny??

Ja się witam z kanapy.Mąż smaży naleśniki,a ja zamierzam odpoczywać.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-22 o 08:12
Stary 2018-03-22, 08:17   #3522
Sandam13
Rozeznanie

Do lekarza udało mi się zapisać dopiero na jutro.
Ale byłam w Lidlu i kupiłam to co chciałam., ta bluza jest przecudowna niestety była jedna sztuka rozmiaru 50/56 mam nadzieję, że choć raz ją założymy.. IMG_20180322_081334.jpg

Stary 2018-03-22, 08:27   #3523
Camelitos
Wtajemniczenie

Witam w ten słoneczny dzień

Dzisiaj czuć już wiosnę

Nawet roślinki zaczynają to czuć IMG_20180322_073005.jpg

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 08:38   #3524
aaska92
Zadomowienie

Dzień dobry !
W końcu u mnie coś słoneczka i śniegi powoli topnieją, choć dalej dosyć mroźno.

Koleżanka miała cukrzyce ciążową i mówiła, że dieta nie taka straszna. Miała też zalecone pół godzinne spaceru dziennie szybszym krokiem i dużo wody.
Jak tylko cukier jej skakał do góry to brała butelkę wody i spacer i ładnie wracał do normy.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 08:39   #3525
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Do lekarza udało mi się zapisać dopiero na jutro.
Ale byłam w Lidlu i kupiłam to co chciałam., ta bluza jest przecudowna niestety była jedna sztuka rozmiaru 50/56 mam nadzieję, że choć raz ją założymy.. Załącznik 7482831

Super ciuszki!!! Ja też miałam brać bluzę, ale tę brazową z ptaszkami. W końcu zrezygnowałam, bo ostatnio wydałam dużo kasy na ciuchy dla dzieci. Muszę się wybrać do lumpka, bo na samych ciuchach popłynęłam, a gdzie reszta wyprawki?
Siostra mi wzięła 2 paczki bodziaków 62/68, paczkę spodenek też 62/68 i 2 bluzy- kazałam jej wziąć 74/80, bo pewnie dopiero bliżej wiosny Młody będzie siadał, to wtedy już mu będzie wygodnie w bluzie :P No a dla Młodej tylko 1 bluzeczkę, bo nie było rozmiaru na kiedyś tylko 86/92.
Pytałyście czy kupujemy ciuchy na przyszłość. Ja mam jakieś zdobyczne nawet do 86, a sama kupuję właśnie tak do 80. Ostatnio kupiłam w hm 2 paczki piżamek takich bez stopek, bo była promo, jedna 74 a druga 80
Stary 2018-03-22, 08:42   #3526
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Super ciuszki!!! Ja też miałam brać bluzę, ale tę brazową z ptaszkami. W końcu zrezygnowałam, bo ostatnio wydałam dużo kasy na ciuchy dla dzieci. Muszę się wybrać do lumpka, bo na samych ciuchach popłynęłam, a gdzie reszta wyprawki?
Siostra mi wzięła 2 paczki bodziaków 62/68, paczkę spodenek też 62/68 i 2 bluzy- kazałam jej wziąć 74/80, bo pewnie dopiero bliżej wiosny Młody będzie siadał, to wtedy już mu będzie wygodnie w bluzie No a dla Młodej tylko 1 bluzeczkę, bo nie było rozmiaru na kiedyś tylko 86/92.
Pytałyście czy kupujemy ciuchy na przyszłość. Ja mam jakieś zdobyczne nawet do 86, a sama kupuję właśnie tak do 80. Ostatnio kupiłam w hm 2 paczki piżamek takich bez stopek, bo była promo, jedna 74 a druga 80
Ja jedyne co mam to kilka ciuszków i bujaczek od kuzynki odkupilam.. Gdzie tam reszta ale póki co odkładamy to na po weselu bo teraz też mamy sporo wydatków..

Stary 2018-03-22, 08:48   #3527
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jedyne co mam to kilka ciuszków i bujaczek od kuzynki odkupilam.. Gdzie tam reszta ale póki co odkładamy to na po weselu bo teraz też mamy sporo wydatków..

Ja też jestem daleko, daleko z wyprawką, trochę mnie przeraża jak oglądam już skompletowane zamówienia w aptece czy temat pieluch ciągle mi się wydaje, że mam czas... żeby nie było, że się gdzieś w 35 tc obudzę z ręką w nocniku
Stary 2018-03-22, 09:03   #3528
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Sandam, po weselu będziesz mieć wolną głowę i na spokojnie wszystko skompletujesz, tym bardziej, że będzie dodatkowa kasa

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Jak się ma kasę to myślę, że bez problemu się da skołować większość rzeczy w parę dni.
A jak się nie ma to się szuka promocji wcześniej.
Co do pieluch to podobno dady fioletowe są fajne na początek. Ale do szpitala mam plan wziąć białe pampki, tylko też czekam na jakieś promo

Edytowane przez Radena
Czas edycji: 2018-03-22 o 08:56
Stary 2018-03-22, 09:09   #3529
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Ja też jestem daleko, daleko z wyprawką, trochę mnie przeraża jak oglądam już skompletowane zamówienia w aptece czy temat pieluch ciągle mi się wydaje, że mam czas... żeby nie było, że się gdzieś w 35 tc obudzę z ręką w nocniku
O zamówieniach w aptece to nawet nie mówię, nawet niewiem co potrzeba.
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Sandam, po weselu będziesz mieć wolną głowę i na spokojnie wszystko skompletujesz, tym bardziej, że będzie dodatkowa kasa

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Jak się ma kasę to myślę, że bez problemu się da skołować większość rzeczy w parę dni.
A jak się nie ma to się szuka promocji wcześniej.
Co do pieluch to podobno dady fioletowe są fajne na początek. Ale do szpitala mam plan wziąć białe pampki, tylko też czekam na jakieś promo
No kasa dodatkowa będzie coś pójdzie na wyprawkę a reszta na konto oszczędnościowe żeby dołożyć do mieszkania jak w końcu coś znajdziemy.. Coś tż mówił o jakiejś delegacji w kwietniu na 2 tygodnie i 2 w maju, zobaczymy czy coś z tego będzie. Ciężko mi będzie tyle czasu samej ale kasa dodatkowa jak najbardziej się przyda a ja chyba na ten czas pójdę do rodziców.. W maju mam zamiar wziąć się za tą wyprawkę, bo póki co to ubranka kupuje w ramach relaksu a nie potrzeby.

Stary 2018-03-22, 09:09   #3530
Elaaaa
Wtajemniczenie

Sandam super ciuszki!

dziewczyny jak ja wyraźnie czuję ruchy.. małego denerwuje laptop, którego trzymam blisko brzucha albo na (tak przyznaje się zdarzyło się) i kopie wtedy mega mocno wczoraj jak podniosłam bluzkę to widzieliśmy te kopnięcia w końcu się książę zmobilizował!
Stary 2018-03-22, 09:16   #3531
emma90
Wtajemniczenie

Super ciuszki w Lidlu

Elaa cudowne uczucie aż nie chce mi się wstawać z łóżka
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 09:19   #3532
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Sandam super ciuszki!

dziewczyny jak ja wyraźnie czuję ruchy.. małego denerwuje laptop, którego trzymam blisko brzucha albo na (tak przyznaje się zdarzyło się) i kopie wtedy mega mocno wczoraj jak podniosłam bluzkę to widzieliśmy te kopnięcia w końcu się książę zmobilizował!
Super że w końcu się obudził hehe moja za to daje takie koncerty że szok raz mnie tak skopala że myślałam że mam zapalenie robaczka haha a to ten mój mały wielbłądek

Stary 2018-03-22, 09:20   #3533
pola25
Zakorzenienie

Ela gratki!!!!

Kto wrzucal.koszyk z gemini??????
Stary 2018-03-22, 09:24   #3534
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ela gratki!!!!

Nie pamiętam chyba Odo

Stary 2018-03-22, 09:25   #3535
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ela gratki!!!!

Albo Odowska albo Oveita, chyba ktoś na O

Stary 2018-03-22, 09:26   #3536
Elaaaa
Wtajemniczenie

tak dziewczyny cudowne uczucie już wiem o czym pisałyście do tej pory

Polu chyba Oveijta wrzucała koszyk , miałam go gdzieś zapisany, ale nie mogę znaleźć

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-03-22 o 09:27
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 09:37   #3537
pola25
Zakorzenienie

Odo ,Ovejta która z Was???Wrzucilybysmy na 1-stronę+uwagi (chyba Asiaczek ,Radena cos pisaly)

Ela cudowne te kopniaczki,przed nie uwielbiam być w ciąży!!!
Stary 2018-03-22, 09:59   #3538
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Rowniez się witam w pierwszym dniu wiosny ! Dzisiaj z mężem wagarujemy, i świętujemy moje urodziny ! Mąż wziął wolne i wlasnie robi mi śniadanie. Potem kino, pizza kawka ciasto szkoda tylko, że za oknem taka pogoda do d.... :/
zUa spóźnione happy birthday to You 😀wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń 😘

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Pokaże wam co wczoraj kupiłam małej
Blanka ale zakupy, i jakie ceny zarąbiste ,nieźle będziesz Malutką stroić 😎

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Przyszlo zamowienie z hubiworld. Kupilam 10bialych pieluch tetrowych lux- fajnie grube są, dokupie jeszcze kilka malych i mysle ze bedzie git (te sa chyba 70x80)
2x pielucha flanelowa ze wzorem:
Załącznik 7481341
Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
To ja też się pochwalę zamówienie z hubi:20 tetrowych luz, 4 flanelowe, otulacz Premium motherhood 120×100 pakowane po 2 szt i ręczniczek babyono biały z sówką no i kilka drobnostek dla małej tj. grzebyk, nożyczki, butelka itp.
kropka, dorka gratuluje zakupów- wyprawka z kotem i w koty 😻 sierściuchy rulez 😎

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny!
Te bóle nasiliły się po czwartku,jak latałam po sklepach. On narazie nic nie widzi złego,ale powiedział,że jakbym tak znowu wysilała to za 3 tyg mogę przyjść z rozwarciem. Postaram się dużo leżeć i zobaczę,czy mi przejdzie.
Tak sobie myślę,a może te bóle mogą być stąd ,że brzuch mi bardzo urósł.
pola odpoczywaj dużo i nabieraj sił 👍nie przemęczaj się Kobieto - chociaż tak łatwo mówić, mi też brzuch strasznie urósł ostatnio i zaczęły się bóle i ciągnięcia 😤

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ale mała już duża !!! Super
Ciekawe ile moja już waży...
Bo mi znów waga ruszyła, jestem załamana 58,7kg... prawie 9kg na plusie... chyba przybieram najwięcej na całym wątku Na bank bedę miała ponad 70kg na porodówce... eh...
Nie martw się Blanka - ty chudzina byłaś to i więcej kg złapiesz- podobnie jak ja. U mnie już się 6 z przodu pokazało na wadze i od początku ciąży przytyłam 11,5 kg 🙀mam wrażenie że wystarczy myśl o jedzeniu a ja już mam dodatkowe pół kg 😉 serio - jem mniej i zdrowiej niż przed ciążą a tyję "z powietrza" i strasznie mnie to dołuje ale co zrobić, widocznie tak metabolizm zwariował od ciąży, będziemy zrzucać po porodzie 😸

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Wczoraj tż znalazł łóżeczko, które spełnia nasze oczekiwania - ma wymiary standardowego łóżeczka (120x60) i może być stosowane jako dostawka z możliwością dowolnej regulacji wysokości, by dopasować łóżko Malucha do łóżka rodziców
http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-...015656858.html

Zastanawiam się, czy jest tutaj jakiś haczyk, bo wczoraj w sklepie z łóżeczkami, sprzedawca nam powiedział, że łóżeczka są regulowane na 3 poziomach i nie ma możliwości dowolnej manipulacji wysokością, by dopasować łóżeczko do łóżka rodziców.
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Skoro zwykle regulacja wysokości łóżeczka polega na tym, że śruby trzeba wkręcić w inne otwory i opuścić stelaż to tutaj pewnie po prostu jest tych otworów więcej albo sama masz je sobie wywiercic na odpowiedniej wysokości
ovejita fajne to łóżeczko- my właśnie coś takiego będziemy kupować ale jeszcze nie zorientowałam się w temacie na tyle, żeby wiedzieć jak z regulacją wysokości ale może być tak jak asiaczek napisała 👍

Cytat:
Dziewczyny , a jak sądzicie ,czy jak będę dobrze się czuła,to jechać do rodziców 100 km???Samochód mamy bardzo wygodny,nie odczuwam dyskomfortu.
Jeżeli się dobrze czujesz to jechać 😀 ja na święta planuje tradycyjnie odwiedzić moją rodzinę i rodzinę męża a że pochodzimy z różnych rejonów to pewno jak zawsze z 800 km trzaśniemy (i auto mamy trochę niewygodne bo starawe ale ważne że jeszcze jeździ 😉

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Pola ja przytyłam w pierwszej ciąży aż 32 kilo 😂, startowałam wtedy z wagi 50 kg. Zrzuciłam w miarę szybko i wróciłam do wagi wyjściowej pomimo że nie karmiłam kp ( miałam dietę i ćwiczenia) teraz nam nadzieję tyle nie przytyć, startuje z wyższego pułapu.
Wtedy wyglądałam strasznie jak olbrzymi chomik, pierwsze szly cycki, potem brzuch, potem długo długo nic i w końcu cała reszta�
Jeny bursztynek niezły wynik miałaś- najważniejsze, że udało Ci się wrócić do formy a z opisu to śmiechłam - pewno nie było aż tak źle 😉

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
My już po wizycie Julka wazy 435g Dzisiaj była małą wstydnisia i niestety nie mam zdjecia z usg bo nie chciała się pokazać mała jędza
Za to wczoraj mąż poczuł pierwszego kopniaka! ja już czuje od jakiś dwóch tygodni

Mnie też wczoraj rozłozyło (( gardełko boli ale mam na to tabletki do ssania i lody! a na katar mam krople na razie brak innych objawów ale gin kazała isc do lekarza jak sie temperatura pojawi

Własnie mi tez hemoglobina zaczeła spadac i teraz mam 11,2, lekarka dzisiaj mi przepisała tabletki na anemie
ane3kaa gratki za wizytę i kopniaki 👍 dużo zdrowia a anemia to chyba na tym etapie ciąży już u większości ciężarnych się pojawia. Ja zobaczę w przyszłym tygodniu jak u mnie bo już ostatnio szału z hemoglobiną nie było ale lekarz jeszcze mi nie przepisał nic z żelazem.

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam zagwostkę odnośnie porodu. Od początku u mnie było, że będę mieć cc (nie widzę na jedno oko, a na drugie -10). Ale ostatnio sobie myślę, czy by nie spróbować sn Boję się, że oślepnę, ale z drugiej strony.. Ryzykowałybyście? Zapiszę się w tej sprawie do okulisty.
kitosa ja bym nie ryzykowała ale wszystko zależy co powie okulista i ginekolog, moim zdaniem poród to poród nieważne czy cesarka czy sn i nie ma sensu się narażać, chociaż mam koleżankę, która ma dużą wadę wzroku i urodziła naturalnie 😀

Edytowane przez RudyKotBialyKot
Czas edycji: 2018-03-22 o 17:15
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 10:00   #3539
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Strasznie mnie załamały te wyniki dzisiejsze, poryczałam sie jak dziecko.. Jutro skoczę u nas do diabetologa zapytać co o tym uważa i w razie czego jakoś oswieci mnie w tym temacie.. Czuję się jak dziecko we mgle nie mam pojęcia co mogę jeść, czego nie, co wogole mam na obiady teraz robić.. Jak ja święta przeżyje..
Sandam13 biedna 😪 na pewno lekarz Ci doradzi, na wątku są dziewczyny obeznane w temacie więc jest moc i wsparcie- bądź dobrej myśli 👍

Cytat:

monyaa108 nie martw się glukozą na zapas- serio jest to do przeżycia 😀 mam nadzieję, że to taka chwilowa "depresja" a bardziej spadek nastroju, dasz sobie radę Kobieto nie ma co się zamartwiać 👍 doczytałam, że trochę słabo wygląda sytuacja z ojcem dziecka ale może daj mu trochę czasu (skoro na początku deklarował, że uzna Młodego to może będzie się poczuwał i będzie chciał mieć z Wami kontakt )

Borze szumiący 😉 nadrobiłam zaledwie dwa dni nieobecności na forum - Dziewczyny jesteście niesamowite z tym tempem 🐯

Ja wczorajszy dzień miałam prze-masakryczny nie żartuję 😤 z samego rana byłam na krzywej, po godzinie miałam taką "cukrową czapę" że czułam się jakbym popiła ale po dwóch godzinach już czułam się dobrze. Wyniki mam do odbioru dopiero za tydzień u lekarza więc na razie się nie stresuję czy mam czy nie mam cukrzycy 😸 Dziewczyny w smaku glukoza nie jest dobra ale weszła i nie chciała od razu wyjść więc nie ma tragedii- takie pocieszenie dla tych co jeszcze przed krzywą 😸
No i wczoraj byłam z kotami u dentysty. Zawiozłam je o 11- tej i w stresie czekałam na telefon z lecznicy kiedy będą do odbioru. Ogólnie żeby się nie zamartwiać to wzięłam się za sprzątanie i ogarnęłam całą chałupę- nawet nie czułam zmęczenia 😐 potwory miały armagedon w paszczach, niby z wierzchu wydawało się że jest nieźle a w czasie zabiegu pożegnaliśmy łącznie kilkanaście zębów 😤🙀 nie spałam pół nocy bo się martwiłam o koty a z nerwów (i chyba przepracowania) rozbolał mnie brzuch- także tego no wiosnę zaczęłam raczej ciulowo 😿 dzisiaj z rana Rudy już ma się dobrze i zeżarł trochę chrupek ale Biała na razie nie umie zjadać więc szykują się kroplówki 😤

Edytowane przez RudyKotBialyKot
Czas edycji: 2018-03-22 o 17:23 Powód: Poprawiłam emotki
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 10:10   #3540
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzieki za dobre słowo co do mojej wagi i kg pocieszyłyście mnie
Macie rację, będę sie martwić po porodzie jak nie będą chciały spaść.

Co do koszyka z gemini, ja go mogę wrzucić, ale w sumie... Są podpięte nasze listy wyprawkowe, gdzie pisze co jest potrzebne z takich rzeczy do szpitala, co pielęgnacji malucha itp.
Więc myślę, że jak os każdy znajdzie
Takie moje zdanie.
Później poszukam postu ze screenami z apteki.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości