|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy spotykałabyś sie z biednym facetem?
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wygląda na to, że w Twoim świecie wszystko jest albo białe, albo czarne, a tysiące odcieni szarości nie występuje. Czy to chodzi o finanse, umawianie się, życie po 30-tce etc. - to wszystko są bardzo dziecinne poglądy. Nie wiem, ile masz lat, ale obstawiam, że malutko, a jakiegokolwiek doświadczenia życiowego, czy choćby obserwacji bardziej doświadczonych, po prostu Ci brakuje. Ciekawe jak będziesz patrzyła na te swoje posty mając lat np. 40. |
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam "ciepłe kluchy", bo akurat żadne inne słowo mi nie przychodziło na myśl w tamtym momencie. Chodzi raczej o to, że dla mnie taki facet zarabiający np. najniższą krajową nie jest w stanie zapewnić jakiejkolwiek przyszłości sobie, a co dopiero rodzinie. Oczywiście, że ja w tym momencie też bym zarabiała w tym momencie więcej od niego, więc teoretycznie nie byłoby takiego problemu, ale nie potrafiłabym na niego patrzeć jak na mężczyznę który w razie czego jest w stanie utrzymać rodzinę. Ale wiadomo, teraz trzeba mieć .Nowoczesne poglądy, takie retro są beee.
Idąc dalej, facetów poznaję raczej przez neta, więc gdybym na etapie pisania z obecnym facetem dowiedziała się, że nie zarabia najlepiej- tzn. pracuje gdzieś w markecie, na magazynie, produkcji, to raczej do spotkania by nie doszło tak czy inaczej. Swoją drogą, może macie trochę mylne wyobrażenie, ale ja serio nie zarabiam grubych tysięcy, więc to ze chciałabym żeby facet zarabiał tyle co ja lub 10-20% więcej nie są jakimiś fanaberiami. Ot. żeby wynając mieszkanie, kupić jedzenie, kosmetyki, coś do ubrania, zjeść na mieście i odłożyć sobie na koniec miesiąca. Co do tego, że życie się kończy po 30- jak już zauważyłam w innym poście. Jeżeli byłabym atrakcyjną 30+ to nie widzę powodu dla którego miałabym swoje wymagania zmnijeszać. Co innego, gdyby było odwrotnie. Na to nie jestem w stanie wpłynąć, poza prowadzeniem zdrowego trybu życia, ale i to nie daje gwarancji. W takim przypadku oczywiście wymagania się zmniejsza, chyba że nie chce się zakładać rodziny- to kwestia indywidualna. A co do tego, że kiedyś kobiety miały takie podejście, bo facet rzeczywiście utrzymywał rodzinę i był to raczej układ, a w tym momencie wiążemy się z miłości. Bardzo chciałabym w to wierzyć, naprawdę, ale miłością nie napełnię garów, nie kupię mieszkania, nie pojadę na wakacje. Jak jest miłośc to super, ale mi w 100% wystarcza to, że się dobrze czuję w czyimś towarzystwie. Reszta przyjdzie sama. No i jeszcze się odniosę do kwestii ambicji. Jak to mierzycie? Faceci często, zwłaszcza na początku znajomości lubią koloryzować jacy to oni super w przyszłości nie będą. I może mają nawet jakiś dokładny plan na siebie, ale to nie oznacza że ten plan w przyszłości wypali, a facet nie zostanie z długami. |
|
|
|
|
#186 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawa jestem co mialabys do zaoferowania takiemu nadzianemu?
|
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8238031 6]Ciekawa jestem co mialabys do zaoferowania takiemu nadzianemu?[/QUOTE]
Nie piszę o nadzianym, tylko o takim który zarabia tyle co ja lub 10-20% więcej... |
|
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Wizażanki zaczynajo sobie dopowiadać xD
|
|
|
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8238068 6]Ja nic sobie nie dopowiadam, tylko chciałam zapytać ile sama zarabiasz
bo rozumiem, że na pewno nie minimalną krajową, więc pewnie około średniej krajowej[/QUOTE]Nie muszę się tym chwalić publicznie. To raz. Dwa, nawet jeżeli zarabiałabym mniej niż średnią, średnią lub więcej niż średnią krajową, to nie zmienia faktu, że to że chciałabym żeby facet zarabiał tyle co ja lub nieco więcej nie jest wymysłem z kosmosu. Btw. ja się tu nie pytałam o poradę, czy moje poglądy są słuszne czy nie słuszne, a wy się mnie jak zwykle uczepiłyście. Jeżeli będę chciała wiedzieć, to założę osobny wątek Inne wizażanki piszą, że nie spotykałyby się z biednym facetem i nie ma problemu. Ja uargumentowałam i już jazgot. |
|
|
|
|
#193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nikt nie jazgocze przecież. Mnie tylko ciekawi dlaczego koniecznie mężczyzna musi zarabiać tyle samo co kobieta, albo więcej? Jak jest świetnym facetem, a zarabia mniej od Ciebie to już jest niefajny? To nie tylko pytanie do Ciebie, tylko ogólnie mnie to ciekawi
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8238089 1]Oj, chyba jesteś przewrażliwiona
![]() Nikt nie jazgocze przecież. Mnie tylko ciekawi dlaczego koniecznie mężczyzna musi zarabiać tyle samo co kobieta, albo więcej? Jak jest świetnym facetem, a zarabia mniej od Ciebie to już jest niefajny? To nie tylko pytanie do Ciebie, tylko ogólnie mnie to ciekawi [/QUOTE]Ja nie pisałam, że jedyna i niepodważalna wersja rzeczywistości to taka, w której facet zarabia więcej. Mi to tam wszystko jedno ile partnerzy wizażanek czy jakichkolwiet kobiet zarabiają. Pisałam o sobie, a nie w imieniu wszystkich kobiet. Facet bez pieniędzy też może być świetnym facetem. Problem w tym, że ja bym sobie przyszłości z nim nie wiązała, bo nie chcę dziadować i tyle. |
|
|
|
|
#195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I fajnie jest też mieć faceta owszem, mającego marzenia, plany, ale potrafiącego się cieszyć z drobnych sukcesów i z tego, co ma, a nie ciągle żyjącego "świetlaną przyszłością". Szczęście jest tu i teraz, nie za kilka zer na koncie. |
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A łatwiej skupić się na szcześciu kiedy nie musisz martwić sie o rachunki. Mi nie chodzi o kilka zer na koncie, ale o po prostu spokojne życie na normalnym poziomie. |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8237192 1]Plytkie podejscie[/QUOTE]
Ja często o tym słyszę. Na wizażu rownież zauważyłam jak to dziewczyny bez prawka pisza, ze ich przyszły facet musi miec prawko. Dla mnie to jest cos nie tak. Wymagać od innych gdzie samemu ma sie mniej do zaoferowania 🤣 No ale wymagania mozna miec. Jesli facet będzie chciał taka to cóż ich sprawa - prawda?
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi nie chodzi o wysoki standard życia. Dziewczyny tutaj coś poprzekręcały po prostu, bo pewnie myślą że zarabiam 10k+ miesięcznie. I gdyby to była prawda, to rzeczywiście mogłabym mieć problem ze znalezieniem faceta o podobnych zarobkach.
|
|
|
|
|
#200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zwróciłam tylko uwagę na pewne konsekwencje takiego podejścia, o których zdajesz się nie mieć pojęcia. A konsekwencje są takie, że reszta nie przychodzi sama. Niestety jak kogoś nie kochasz, a musisz go oglądać codziennie przez kilkadziesiąt lat, to ten widok potrafi mocno obmierznąć. Przytoczyłam przykład mojej ciotki, która wyszła za górnika. Teraz to brzmi dennie, ale w tamtym systemie to była uprzywilejowana grupa społeczna i dla niej to był naprawdę awans. Jako jedna z pierwszych dostała przydział na mieszkanie w bloku (wtedy to był luksus, babka mieszkała w drewnianej chałupie bez mediów), miała dużego fiata. Jak na tamte czasy była panią. A i na starość trafiła się górnicza emerytura, więc jak na nasze warunki naprawdę nieźle. Dzięki małżeństwu miała bezpieczne i dostatnie życie. Ale ten kij ma drugi koniec. Z wujkiem byli takim trochę małżeństwem z dowcipów, co to wiecznie sobie dogryza i od lat śpi osobno. Było tam sporo przyzwyczajenia, ale niewiele miłości i żadnej przyjaźni. Nie rozmawiali ze sobą szczerze, brakowało tej bliskości. Niestety ludzka psychika działa tak, że nawet osoby, które bardzo kochamy, potrafią nas na co dzień czasem wkurzać. Jeśli wybierzesz partnera tylko spełniania wymagań, musisz się liczyć z tym, że po pewnym czasie będziesz miała dość jego codziennego widoku i że pojawią się takie negatywne emocje. |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony, z tą "miłością" też różnie bywa. Mało to wizażanek przychodzi i pisze, że kocha się ze swoim partnerem, ale... (I tu wstaw dowolny problem) i na koniec okazuje się, że najlepiej byłoby się rozstać bo do siebie nie pasują. Mnie też kilku facetów "kochało" i jakoś ślad po nich zaginął. Dlatego ja nie chcę lokować swoich uczuć w kimś, kto zaraz może mnie zdradzić, albo stwierdzi że "on tego nie czuje, to nie to" i się zawinie
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ach te 30 latki maj przesrane w życiu. Wraz z 30 urodzinami wszystko sie konczy. Sadzisz że dojrzała, swiadoma kobieta po 30 jedyne co ma to wyglad??
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8238089 1]Oj, chyba jesteś przewrażliwiona
![]() Nikt nie jazgocze przecież. Mnie tylko ciekawi dlaczego koniecznie mężczyzna musi zarabiać tyle samo co kobieta, albo więcej? Jak jest świetnym facetem, a zarabia mniej od Ciebie to już jest niefajny? To nie tylko pytanie do Ciebie, tylko ogólnie mnie to ciekawi [/QUOTE]Pewnie że nie bo wtedy traci do niego szacunek. ![]() Ma ją utrzymywac, ma ich stac na wycieczki itd. Ma być sponsorem. Inaczej tam są drzwi. ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Ty sie pogrążyłas juz dawno. Nie przebije Cie nikt. Pamietam Twoj komentarz jak pisałas jak to sie cieszysz ze twoj tż trafił na ciebie a nie na którąś z nas. Twoje poglady na temat kobiet tez pamietam, kobieto.---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- [1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8236992 1]Super napisane! Szczegolnie podoba mi sie ten fragment "ale to chetnie wspolnie, bo razem razniej" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tak Mi by bardzo sie podobało gdyby dzieki mnie mojej motywacji, wsparciu odniosł sukces, dostał super prace, albo razem bysmy sie dorobili. Najłatwiej przyjsc na gotowe. ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Dobrze, że ma wymagania zna swoja wartosc. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2018-03-22 o 19:58 |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobno pracy znaleźć nie możesz, a na wizaż czas masz? Marnujesz się dziewczyno
|
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty zachowujesz sie jakbys zycia nie znała. |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lol Jak tak czytam Twoje posty to wiem dlaczego jesteś sama. No cóż wrócę przyszłość z kotem. Chociaż go tez trzeba utrzymywać... |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;82386351]Lol
Jak tak czytam Twoje posty to wiem dlaczego jesteś sama. No cóż wrócę przyszłość z kotem. Chociaż go tez trzeba utrzymywać...[/QUOTE] Jak czytam posty White Dove to się zastanawiam który facet z jej skłonnością do naginania tego co ktoś pisze i robieniem jazgotu i gównoburzy z nią wyrzymuje No, ale ma poglądy które podziela 99,9% wizażu, więc klap klap dla niej, dobra White Dove. Kij, że ciagle mnie obraża Btw. nie jestem sama. |
|
|
|
|
#210 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez popieram White_Dove w 100%
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

bo rozumiem, że na pewno nie minimalną krajową, więc pewnie około średniej krajowej

Twoje poglady na temat kobiet tez pamietam, kobieto.