|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
M. Fuczy żebym jechała do szpitala, ale mi się wydaje, że spokojnie doczekam do poniedziałku, do wizyty...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj jak mnie bolal jak na @ i wzielam nospe i sie polozylam to po jakiejś h minelo. Bo brzuch tez nie stawia mi sie caly dzien i caly czas tylko kilka razy dziennie. Moze zadzwon do swojej gin i zapytaj? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch dalej jest co jakiś czas twardy.. Mala jest aktywna.. Sama już nie wiem. Moja gin do poniedziałku jest niedostępna.. Pojechała na jakiś zjazd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kochane jesteście bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia
Zycze wszystkim zmagajacym sie z cukrzyca i innymi problemami zdrowotnymi jak najlepiej. mam nadzieje ze wroce do formy psychicznej na razie co chwila placze i sie pozbierac nie moge...i przepraszam ze Wam zawracamglowe swoimi problemami ale nawet nie mam z kim porozmawiac Folinka dziekuje za Twoje komenatrze - ja sie tak panicznie boje porodu ze nie wyobrazam sobie sn i wiem ze po cc dlugo dochodzi sie do siebie ale chyba bym umarla ze strachu jakby mi kazali rodzic sn. Przy sn moge zarazic dziecko wirsem hpv wiec to jest wskazanie do cc medyczne. Przez pierwsze dni po porodzie poprosze mame o pomoc a potem bede musiala poradzic sobie sama najwyzej na pocatku nie bede dzwigac wozka chodzic na spacery poki rana sie nie zagoi. co do ojca dziecka to nie liczylam na wsparcie materialne ani jego obecnosc tylko o uznanie dziecka chodzi - dla mnie samo podanie ojca "no name" do aktu urodzenia jest czyms czego zadne dziecko nie powinno doswiadczyc. Ja mysle ze on sie boi konsekwencji uznania dziecka - jesli nie bedzie figurowal w akcie urodzenia to nie bedzie miec zadnych obowizkow w przyslzosci. Nie mam pojęcia cosie stało wcześniej się chociaż interesowal jak się czujemy, jak rosnie Junior a teraz zerwal kontakt. W pracy mam umowe do czerwca i kodeks gwarantuje mi tylko przedluzenie do dnia porodu nie mam pojecia co ze mna bedzie w tej firmie - ju jest zatrudniony facet na moje zastepstwo i jak widze bardzo dobrze sie zaaklimatyzowal. |
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka może weź prysznic lub kąpiel.Myślę,że jutro będzie lepiej.Weź jeszcze później nospe i.magnez.Spróbuj też poszukać jakiejś pozycji do leżenia,może cos sobie uciskasz.Jakby Cię coś bardzo bolało,nasilalo.się,to jedź,al jestem dobrej myśli,że nie będzie takicej potrzeby i spokojnie pojdziesz w poniedziałek.Generalnie,o dpuść sobie wysiłek,polez do poniedziałku.
Ja jednak dzisiaj wzięłam za malo mg,w ogóle nie bralam tej tabletki rozkurczowej i mnie znowu podbrzusze zaczęło boleć. Monya faceci są dziwni,może się ogarnie i zacznie się interesować. Nie boj się porodu sn czy cc.Moja siostra,koleżanki super się czuly po cc. Bursztynku jak.tam,dzialasz z lactovaginalem? |
|
|
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A plyn.do.higieny.intymnej Cię nie podrażnia?? |
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy Wy też czujecie ruchy tak bardzo nisko na brzuchu? Wiem, że j niektórych to nawet nad pepkiem
ja ciągle na dole tuż nad kością łonowa, może to dlatego, że mała jest ułożona posladkowo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3641 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie, mam kolejną zaginioną... Nie odzywa się od tego dnia, co miała komisję
![]() summer, co to za znikanie? ![]() Kochane, ja już mam lżejsze obowiązki w pracy, a jak będę mieć jeszcze lżejsze to umrę z nudów, więc to jedynie moja nadgorliwość jest tu problemem, bo pracuję z przyzwyczajenia szybko, a przecież teraz nikt mnie nie goni i na normy nie patrzy. Do tej pory czułam się bardzo dobrze jak na ciążę, to też zakładałam, że mi ta aktywność ogólnie służy, ale po prostu teraz już pora zwolnić widocznie. Jak bym na serio miała wskazania, że np nie mogę pracować na stojąco te kilka godzin czy inne problemy, to pewnie wtedy mnie wcisną do biura, gdzie niekoniecznie mam ochotę zajmować się problemami ludzi. Wolę sobie moje pudełka w spokoju układać ![]() Cytat:
![]() To nie żadna wielka zmiana. Te same obowiązki wykonuję normalnie od czasu do czasu. Jeden dzień jedno, drugi co innego. Ogólnie pracuję w takim mocno zmechanizowanym magazynie, ciągle gdzieś coś jeździ Skrzynki, palety, windy, taśmy, pojazdy magazynowe. I to wszystko trzeba gdzieś zapakować, gdzieś rozpakować, rozdzielić na mniejsze części, zamówienia do sklepów skompletować, znowu zapakować. Teraz nie jeżdżę żadnym pojazdem i zajmuję się tylko towarami do 5 kg, a do 12 kg wolno mi popchnąć, przesunąć na taśmę. To najlżejsze zadanie to stanie w miejscu przez cały dzień, gdzie przede mną jeżdżą różne skrzynki i kompletuję zamówienia wg instrukcji na ekranie. Nuda jak flaki z olejem, aż dziw że za to tyle pieniędzy dają Ale to wiadomo tak tylko tymczasowo mam, a stawka jest jedna w całym magazynie, a normalnie raz się robi lżejsze rzeczy, a raz cięższe - czytaj mniej nudne dla mnie A ma to też takie plusy, jak święty spokój i brak jakiejś dużej odpowiedzialności, a tego mi bardzo było trzeba po stresującej pracy za grosze w banku w Pl.Cytat:
Czyli siedzi sobie na pupie głową do góry zapewne Też to tak dość często gdzieś w okolicach szyjki czuję, nie lubię tego uczucia, jak tak dziecko kopie. A Benuś to robi często, ale też równie często wierci się, kręci i kopie we wszystkie strony, ale tak może jeszcze być przez wiele tygodni. Ponoć im więcej ciąż, tym bardziej macica elastyczna i podatna i dziecko może trochę swobodniej się ruszać.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale przy takich faktycznych skurczach to macica robi się twarda jak kamień prawie i okrągła, można wyraźnie wyczuć jej kształt. Myślę, że na naszym etapie ciąży macica właśnie gdzieś do wysokości pępką sięga, więc to by się zgadzało tak jak piszesz. Może faktycznie nie powinnaś się forsować i takich dużych porządków na raz robić! Cytat:
![]() Oby wszystko się utrzymało w bezpiecznych granicach ![]() Cytat:
Niestety nie wiem, jaki to ma związek z magnezem, ale suplementacja magnezu nie zaszkodzi. Cytat:
![]() A najważniejsze to to, że nie ma czegoś takiego jak NN w akcie urodzenia! Oczywiście jest różnica, czy jest to prawdziwy ojciec, odpowiedzialny jednak za to dziecko, czy tylko samo nie znaczące nazwisko, ale na bank coś się wpisuje, tym się nie martw - zdaje się nazwisko matki i dowolne podane przez nią imię, jakieś zwykłe imię funkcjonujące w języku polskim. Tak że potem takie dziecko, gdziekolwiek idzie z tym aktem urodzenia, to nikt nie wie, czy ono ma ojca, czy nie! To przykro mi, że tak jest z pracą, niestety to nierzadka sytuacja, ale też pewnie jak inne mamuśki w takiej sytuacji znajdziesz coś nowego i od nowa się wszystko ułoży!
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie myślałaś o L4?Właśnie wróciłam ze spotkania jak zwykle było super miło uśmiałam się i planuję po Świętach odwiedzić pracę aby posprzątać trochę jak przyjdzie zastępstwo
|
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Emilko! To super, że jesteś zadowolona ze spotkania Ja nie mam co liczyć na takowe, bo moja szefowa splajtowała.. Zaraz się zacznie latanie, ale to już grubsza sprawa.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-22 o 22:36 |
||
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
A z moich przygotowań wyprawkowych to znalazłam chyba huśtawkę, którą chcę. Myślałam, że po prostu kupię co się trafi w okolicy w dobrym stanie i cenie, ale jakoś mi ta wpadła w oko.
Urzekła mnie funkcjonalnością, no i znowu Joie... ![]() Może huśtać przód-tył albo na boki, albo można wypiąć samo siedzisko i używać jako leżaczek (czyli będą mogła zabrać na górę domu dość wygodnie w razie potrzeby). Sama huśtawka ma kółka, więc można ją wygodnie przemieszczać i kilka jeszcze innych udogodnień czy bajerów ma. http://sklepbobas.pl/prdid4206,joie_serina_2_w_1.html Znalazłam jakąś pierwszą lepszą stronę, żeby Wam pokazać, ale cena jest na niej trochę zabójcza Ostatnio zauważyłam, że sporo sprzętów dziecięcych jest w uk sporo tańsze, nie mam pojęcia czemu tak. I to nie mówię o tym, że wypada taniej w stosunku do zarobków, ale nawet tak normalnie w przeliczeniu. U mnie ta huśtawka kosztuje 100f, czyli mniej niż 500 zł, a mam nadzieję, że dorwę jakąś używaną tak w granicach 30-50f.Jeszcze na koniec podzielę się radosną nowiną, że po całym dniu na szczęście trochę zelżał mój ból. Mam nadzieję, że jutro obudzę się zupełnie bez niego! ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, że miło spędziłaś czas!
|
|
#3645 |
|
Raczkowanie
|
Monya obecnie w akcie urodzenia nie wpisują NN gdy ojciec dziecka nie uznaje lub jest nieznany . Dopuszczalna jest fikcją prawną w tym wypadku, czyli Ty możesz podać imię męskie jakiekolwiek, a jeśli Ty tego nie zrobisz - imię wpisuje urzędnik, pierwsze lepsze jakie przyjdzie mu do głowy, np. Adam, natomiast zamiast nazwiska ojca jest wpisane nazwisko Twoje. Więc spokojnie możesz podać imię ojca zgodnie z prawdą a nazwisko to już jak uważasz-albo jego albo swoje
|
#3646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zerknęłam sobie na tę huśtawkę, cena nie zwaliła mnie z nóg, bo przywykłam, że to co przeważnie jest super, musi kosztować sporo. Mnie przed takimi zakupami ratuje chyba to, że mam malutkie mieszkanko i zwyczajnie nie ma sensu kupować, ale cieszę się, że wypatrzyłaś i mam nadzieję, że upolujesz po najniższej cenie. Mąż przywiózł z pracy troszkę rosołu, jaki on pyszny jest, jejku..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-22 o 23:30 |
|
|
|
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
Folinko, Fioletowe okulary!
Dziekuje za Wasze opinie, oczywiscie ze tuz po porodzie pewnie nie bede miec glowy i czasu by walczyc wiec pewnie skorzystam z tej prawej fikcji, ale docelowo to chce by dziecko znalo prawde i pewnie sądownie ustale ojcostwo. Poza tym nie wiem czy i kiedy bede miec prace wiec i alimenty by sie przydaly, jesli sie dobrowolnie nie dogadamy to pewnie nie bede miec skrupolow. Po prostu nie tak wyobrazalam sobie macierzynstwo, zawsze mowilam ze wole nie miec dzieci niz byc samotna matka z ojcem znikajacym jeszcze w trakcie ciazy a tu zycie mi napisalo wlasnie taki scenariusz..... |
|
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisałaś wcześniej o mamie, że Ci ewentualnie pomoże po porodzie. Nie bój się ani nie wstydź przyjmować pomocy, to nie jest oznaka słabości, skąd. Walcz o swoje i pamiętaj, że wbrew temu, co i jak się potoczyło czy potoczy - dałaś życie największemu cudowi jaki istnieje i to on wynagrodzi Ci wszystkie trudy i przejścia jakichś doświadczasz.
|
|
#3649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ech, uwielbiam jak dzieci obudzą mnie przed 6, potem same idą spać dalej a ja już mam oczy jak 5 złotych :/... może chociaż skończę książkę przez godzinę. Kciuki dziś za Dorkę i Radenę
|
#3651 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wczoraj się dowiedziałam jakie formalności trzeba załatwić po urodzeniu dziecka, w urzędach, u pracodawcy , jesteście zainteresowane tematem ?
I dwa pytania..? Czy mogę iść na krzywa jak dopadło mnie przeziębienie? Katar,kaszel,gardło, zastanawiam się czy to nie zafałszuje wynik Polecalyscie termometr bezdotykowy Microlife, chodzi o jakiś konkretny model ?
|
#3652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeziębienie dyskwalifikuje zrobienie krzywej ![]() Ja już po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy nawet to do przeżycia jest myślałam że będzie gorzej ![]() Nie wiem czy ta glukoza cytrynowa cos daje ale smak jej jest nawet do zniesienia Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3653 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
Norka dobrze napisała- nie dostajemy wiecej niz możemy poniesc w życiu. Ja myślę, że Marek to najwieksze Twoje szczescie niezaleznie od aktualnych problemów. Co do ojcostwa/alimentow to może skorzystaj z bezplatnej porady prawnej aby sowiedziec sie, co bedzie dla Ciebie i Marka najlepsze- wpisac cokolwiek czy wpisac juz od razu imie i nazwisko ojca. Teraz może nie potrzebujesz jego pomocy, ale on też ma swoje obowiązki- chociażby alimenty. Cytat:
![]() No i kopie mnie albo w pecherz albo w szyjke- wtedy czuje taki prąd aż do pochwy. Skubaniec jest złośliwy, bo czasem kilka razy z rzędu tak uderzy... Cytat:
Cytat:
Co do tej kolyski/bujaka czy tam hustawki to mam pytanie- dziecko nie lezy w tym calkowicie prosto, w zwizku z tym teoretycznie nie powinno leżeć w takich urządzeniach. Przecież jest to pozycja podobna do pozycji w foteliku samochodowym a w takim foteliku dziecko moze być max. 2h... A może dziecko ilaczej tam jest ułożone? Możesz troche rozwinac temat jezeli wiesz cos wiecej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A ja jeszcze w lozku... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już też na nogach a dzisiaj jak na złość słońca nie ma
|
|
|
|
|
#3655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakoś mnie nie martwią - co ma być to będzie ![]() Czy Wy też najpierw mialyscie sprawdzony poziom cukru z palca, potem z żyły i wypicie glukozy? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
ja się zbieram do fryzjera, ale trochę boję się co wyjdzie u mnie to taka loteria, a przy większych zmianach to dopiero
|
||
|
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się zbieram do zmiany sciecie włosów i inny kolor ale to chyba dopiero po porodzie Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3660 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
mały ułożony jest główka do góry więc to pewnie dlatego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podzielę się tym co ja wiem ![]() Dowiedziałam się że w ciągu 21 dni trzeba zgłosić o informacje do pracodawcy (kiedyś podobno było 14) - żeby mogli zgłosić do zus i ubezpieczenia medycznego prv (jeśli ma się taka możliwość). Najlepiej to robić jak dziecko ma już pesel ale w skrajnych wypadkach można dostarczyć go pozniej. Pracodawca potrzebuje oryginału dokumentów (aktu urodzenia). Trzeba zadeklarować czy bierze się od razu rok urlopu (80%platne) czy nie - jeśli nie to najpierw jest płatne 100% A potem 60 ![]() U nas też poki co słoneczka nie ma ale liczę że jeszcze wyjdzie ![]() Cytat:
![]() My wczoraj byliśmy u znajomych którzy mają 1.5 synka wszędzie go było pełno dowiedziałam się wiecej o szpitalu, w którym chce rodzić bo koleżanka właśnie tam rodziła także informacje z pierwszej ręki![]() I przy okazji dostaliśmy pierwzzy prezent dla synka: niebieski kocyk
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

ja ciągle na dole tuż nad kością łonowa, może to dlatego, że mała jest ułożona posladkowo? 

Odpoczywaj jak najwięcej! A można wiedzieć jaka to byłaby praca?

Ostatnio zauważyłam, że sporo sprzętów dziecięcych jest w uk sporo tańsze, nie mam pojęcia czemu tak. I to nie mówię o tym, że wypada taniej w stosunku do zarobków, ale nawet tak normalnie w przeliczeniu. U mnie ta huśtawka kosztuje 100f, czyli mniej niż 500 zł, a mam nadzieję, że dorwę jakąś używaną tak w granicach 30-50f.

u mnie to taka loteria, a przy większych zmianach to dopiero