Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-28, 23:34   #4231
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Blanka po prosu jestes rozsadna tez logiczne sie wydaje ze to szpital ordynuje wszystkie leki a nie troche pacjent troche szpital
Może mała dość nisko jest ulożona i stad takie uczucie
W sumie to odważni są hah nigdy nie wiadomo co pacjent sobie łyka na boku haha

No chyba jest bardzo nisko
Na wizycie to w ogóle była główka do dołu, ale w tym tc moja gin nie zwraca uwagi na położenie, bo się jeszcze tysiąc razy zmieni. Haha 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 23:54   #4232
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj poszalalam na wyprzedażach na aliexpress
A nie masz wrażenia że chytre Chińczyki podniosły ceny ? Bo ja miałam kilka rzeczy na oku i ostatnio wchodzę na Ali a tam drożyzna że huhu bo niby jakieś urodzinowe promocje mają być a teraz te ceny i tak są jakby ciut wyższe 🙀 nawet jakieś gadżetu w stylu kocyka co był po 5$ teraz jest za 5.5 $ - niby mała różnica ale gdzie to promo ja się pytam 😋😋

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

W ogóle Dziewczyny dołączam do grupy twardych i bolących brzuchów 😐 całe popołudnie leżę bo mnie nawala konkretnie, Młoda kopie i się wierci 😤 jutro mam wizytę to zobaczymy co gin powie (chociaż to na NFZ więc się nie spodziewam szału) i jutro odbiór wyników glukozy 🙀
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 07:34   #4233
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Witam sie z glukozy! Nie ma to jak pyszny napoj z rana Póki co jest ok - oby do 9.30
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 07:42   #4234
norka93
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny, Ovejita, dobrze wszystko? Nie paliło Ciebie w gardle?
Mam dzisiaj dentyste na 8, ale tak mnie brzuch nawala - jelita, że ledwo siedzę... Chyba przełożę, bo nie da rady...

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 07:46   #4235
ovejita
Wtajemniczenie

Nie, nie paliło mnie na szczęście i naprawdę jest całkiem nieźle. Miałam zwykła glukozę bo taka dawali w gabinecie (nie można było przyjść ze swoją).
Chyba gorsze od wypicia glukozy jest bycie na czczo ponad 12h Dziś znowu będę ubozsza o 6 fiolek krwi. Juz 4 pobrane na start, a teraz będą jeszcze 2.

Norciu, Jak masz możliwość to przełożyć dentystę bo tylko się wymęczysz podwójnie ma fotelu.

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-03-29 o 07:47
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 08:02   #4236
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Piękne rzeczy, Cami! Sukieneczka z ptaszkami szczególnie mnie urzekła.
Od razu spokój na duszy, prawda? Blanko, a próbowałaś wkładek higienicznych tych z Lidla?

Ja to chciałabym kupić te rzeczy z załączników, ale wydałabym ponad 100 zł i już mi szkoda..
Cudne rzeczy coś chyba jeszcze zamówię

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Dziewczyny sliczne te rzeczy z ali powstawialyscie. Camelitos te rzeczy to polecane na tej grupie fb aliecpress dla dzieci ??

Zua na wszystkich możliwych grupach facebookowych poświęconych alexpress

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja to w sumie nie wiem jak jest z lekami u mnie w szpitalu... Nawet myślałam, że nie można mieć swoich leków, o ja naiwna

Boże, ale się mała rozszalala i znów mam wrażenie, że przy szyjce majstruje głupie uczucie..

Mnie wczoraj moja raz kropla tak porządnie chyba w okolicach szyjki że aż mi łzy poleciały..

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
A nie masz wrażenia że chytre Chińczyki podniosły ceny ? Bo ja miałam kilka rzeczy na oku i ostatnio wchodzę na Ali a tam drożyzna że huhu bo niby jakieś urodzinowe promocje mają być a teraz te ceny i tak są jakby ciut wyższe nawet jakieś gadżetu w stylu kocyka co był po 5$ teraz jest za 5.5 $ - niby mała różnica ale gdzie to promo ja się pytam

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

W ogóle Dziewczyny dołączam do grupy twardych i bolących brzuchów całe popołudnie leżę bo mnie nawala konkretnie, Młoda kopie i się wierci jutro mam wizytę to zobaczymy co gin powie (chociaż to na NFZ więc się nie spodziewam szału) i jutro odbiór wyników glukozy
Kocie to prawda niektóre ceny są zawyzone ale ja szukam zawsze te co mają niższe ceny i do tego sklep proponuję kupony i tak ta kamerkę która normalnie kosztuje 100 zł udało się kupić za 54 zł

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam sie z glukozy! Nie ma to jak pyszny napoj z rana Póki co jest ok - oby do 9.30
Ovejita to już nie długo

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Cytat:
Witajcie Dziewczyny, Ovejita, dobrze wszystko? Nie paliło Ciebie w gardle?
Mam dzisiaj dentyste na 8, ale tak mnie brzuch nawala - jelita, że ledwo siedzę... Chyba przełożę, bo nie da rady...
Jak się nie czujesz za dobrze to odwołań lepiej bez sensu się męczyć

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 08:06   #4237
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Pamiętam tą akcję ale wiesz Slayer to Slayer więc każdy support ma ciężko przed takimi weteranami

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Czy będzie siedział na dupie nie wiem- na razie chyba chciał "wybadać" moje zdanie i trafił akurat na kiepski moment może na jakiś koncert mu pozwolę

A koty bezzębne (przynajmniej częściowo) bo FORL i nie było co ratować u Białej Baby- teraz jest im lepiej, przynajmniej w paszczach mają porządek

Biedne kotałki, dobrze, że to już za nimi. Ja muszę zawieźć psa na usuwanie kamienia nazębnego i jednego kocura chyba też, bo jak mi ziewa koło nosa, to jakby bezdomny wygrzebywał się z kontenera z odpadkami organicznymi

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie szyjka bez zmian od 2tyg ma 34mm i jest ok ale w lutym miała jeszcze 43mm więc mam nie szarżować spacery, lekkie porządki czy gotowanie mogę, ale bez przesady. Mały fikał i połykał wody rośnie według OM, czyli główka równo na 24t6d, ale dokładne pomiary i ważenie dopiero na U3T za miesiąc.

łaaaaaa, Emma, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
No te pyszczki na pupie to mnie zawsze jakoś roczulały I sweterek z muchomorkiem

Tak zakładałam, że to normalne, ale jakieś tam myśli o grzybicy też mi przemknęły przez głowę Fakt, cieszę się, że to jakoś faktycznie tak bez problemowo przeszło. Że już się nie musiałam odwoływać do żadnych sztuczek czy technik, tylko wyjaśniłam synkowi o co chodzi i załapał.

A Tolkiena w oryginale czy przekład? Dużo opinii słyszałam, że jeden z przekładów na polski jest po prostu pozbawiony klimatu i ciężko przez to przebrnąć, a podobno przy zetknięciu się z oryginałem jest zupełnie inne doświadczenie.

wstydliwe wyznanie - od kilku lat próbuję się rozliczyć przez internet, ale zawsze mam z czymś problem i tak kończy się na wycieczce po druki do US Nie pomogę

No to kciuki za krzywą jutro! Ew. za 12 godzinny post

A co do Energylandii, to mam anegdotę. Kiedyś dzwoni do Tż przyjaciel i mówi, że nie może przyjechać, jak się umawialiśmy, bo w zasadzie, to on jest teraz na Izbie Przyjęć. Tż w szoku, dopytuje czy miał wypadek, a on: no chyba dwie jazdy na rollercosterze pod rząd to było za dużo i mam obtłuczone wnętrzności. No i śmiać się czy płakać?

no padłam Po mnie raczej nigdy nie było widać jakiej muzyki aktualnie słucham (bo to się zmieniało kilka razy), ale mój Tż to do ślubu szedł w glanach, także tego...

Bardzo mi się spodobało to co Wam położna mówiła o ruchach dziecka. Zwłaszcza to, że już trochę te nasze dzieci znamy. Podnosi nieco na duchu, co?

Tych plakatów z kotem, kotami to mam chyba z 10 wersji A co do listy, to masz rację - moja mama przegina. Jeszcze jakbyście widziały, jak skomentowała wcześniej moje propozycje imion Swoje szanse na nadawanie miała, a próbuje dodatkowo nami sterować. Nie wiem w sumie, co jej się stało. Tzn. podejrzewam coś konkretnie z tym imieniem, które Tż wybrał, ale pewności nie mam, a nie jestem pewna czy chcę się w to zagłębiać.
Odo, bardzo mi się podoba pomysł z plakatami. Masz jakąś drukarnię, która ci to potem drukuje na odpowiednim papierze?
A co do glanów - ja na niejednym weselu w nich byłam, myślałam, że do własnego ślubu też założę, a tu proszę - obcas ponad 14 cm i żadnych glanów
Mamuśką się nie martw, zauważyłam, że jednak lepiej ignorować takie próby przeforsowania różnych rodzicielskich pomysłów. Pogdera, pogdera, i co zrobi? No, będzie musiała odpuścić

O Energy też słyszałam, że wiele tych atrakcji typu rollercoaster to jakieś dziwne koromysła, które strasznie szarpią i nie dają wrażenia takiej płynnej jazdy - wręcz przeciwnie. Niefajnie to brzmi, bo ja pamiętam swoje zagraniczne wojaże i tego typu karuzele - zawsze było gładko i bez obitych wnętrzności czy naciągniętych mięśni/ścięgien w odc. szyjnym.

Blanko, bardzo dobra lista szpitalna, krótko i na temat, jest ok. Ze swoich doświadczeń szpitalnych mogę dorzucić z pewnością dobry krem nawilżający - ja miałam Steamcream, który kładłam i na twarz, i na całe ciało. I on uratował moją skórę. Przychylam się do stoperów - jak nie jęczenie pod nocach, to chrapanie. A jak leżałam na neurochirurgii to dochodziły jeszcze obłąkańcze krzyki rozpaczy i cierpienia. Masakra... Zrezygnowałabym z papuciów na rzecz gumowych klapek - szpital to siedlisko bakterii i zawsze staram się brać tylko to, co da się porządnie wyprać (a wręcz wygotować), takie papcie to jak dla mnie potem do wywalenia.
I na koniec: dorzuciłabym coś do "ochrony" okolic intymnych, tj. chusteczki nawilżane do tych miejsc, Provag w żelu (no bo jednak te bakterie...).

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 08:09   #4238
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norciu jak czujesz się marnie, to lepiej zostań w domku.. szkoda się męczyć

Mój synuś wydaje mi się ciągle główka do góry, bo nigdzie indziej nie czuje kopnięć tylko w dole brzucha. Nie jest to jakieś uciążliwe, jedynie wtedy kiedy muszę kucnąć a jemu nie wygodnie i muszę natychmiast zmieni pozycje bo tak burzy

Super rzeczy z Ali i te zaplanowane Norciu też
Ja szaleje na grupach na fb, miałam nic nie kupować już, a złapałam kontakt z babeczka co ma super rzeczy, praktycznie nie chodzone i ciągle mi coś podsyła, a mi się kupka u niej zbiera i kwota za te zakupy też. Ale jak widzę rzeczy chodzone 2-3razy niektóre z metkami, to żal nie wziąć ..uff ustawcie mnie do pionu

Stary 2018-03-29, 08:15   #4239
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norciu jak czujesz się marnie, to lepiej zostań w domku.. szkoda się męczyć

Mój synuś wydaje mi się ciągle główka do góry, bo nigdzie indziej nie czuje kopnięć tylko w dole brzucha. Nie jest to jakieś uciążliwe, jedynie wtedy kiedy muszę kucnąć a jemu nie wygodnie i muszę natychmiast zmieni pozycje bo tak burzy

Super rzeczy z Ali i te zaplanowane Norciu też
Ja szaleje na grupach na fb, miałam nic nie kupować już, a złapałam kontakt z babeczka co ma super rzeczy, praktycznie nie chodzone i ciągle mi coś podsyła, a mi się kupka u niej zbiera i kwota za te zakupy też. Ale jak widzę rzeczy chodzone 2-3razy niektóre z metkami, to żal nie wziąć ..uff ustawcie mnie do pionu

Ja Cie rozumiem, chociaż już ostatnio mam postęp że idę koło sklepu jest coś fajnego ale nie wchodzę i nie kupuje mam już tyle tych ciuszków że teraz tylko na większe rozmiary jakby mi coś wpadło w oczy to bym kupiła i jakieś sweterki bo mam ich mało

Stary 2018-03-29, 08:22   #4240
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja Cie rozumiem, chociaż już ostatnio mam postęp że idę koło sklepu jest coś fajnego ale nie wchodzę i nie kupuje mam już tyle tych ciuszków że teraz tylko na większe rozmiary jakby mi coś wpadło w oczy to bym kupiła i jakieś sweterki bo mam ich mało

U mnie tak samo stąd wczoraj kliknęłam sweter, spodnie i ogrodniczki w rozmiarze 68 i żadnego body mimo, że cenowo strasznie kusiły :P

za zakupy dziewczyny! Super rzeczy z tego Ali
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 08:25   #4241
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Trzymaj sie !! Nie padlas mam nadzieję

Cami podeslesz mi linki do tych rzeczy na priv ?

My zaraz jedziemy pod Elbląg po roslinki

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 08:28   #4242
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymaj sie !! Nie padlas mam nadzieję

Cami podeslesz mi linki do tych rzeczy na priv ?

My zaraz jedziemy pod Elbląg po roslinki

Oczywiście ale pozniej

Stary 2018-03-29, 08:33   #4243
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzisiaj poszalalam na wyprzedażach na aliexpress
Camelitos podeślesz linka do tej kamerki?

Cytat:
Dziewczyny, możecie zerknąć? do tej torby do szpitala mam spakowane :

- pizama
- cienki szlafrok
- 2x ręcznik
- 3x bielizna (majtki, skarpety itp)
- klapki pod prysznic
- papcie do chodzenia po oddziale.

Z art. Higienicznych to żel pod prysznic, szampon, pasta do zębów, szczoteczka, Szczotka do włosów, krem do twarzy, tusz do rzęs, Chusteczki do demakijażu,Chusteczki nawilżające
Butelka wody 0.3.

To chyba takie najważniejsze rzeczy?? Czy może o czymś zapomniałam??

Już dziewczyny o tym pisały - koniecznie papier toaletowy. Dwa razy leżałam na ginekologii i nigdy nie było papieru

Cytat:
Piękne rzeczy, Cami! Sukieneczka z ptaszkami szczególnie mnie urzekła.
Od razu spokój na duszy, prawda? Blanko, a próbowałaś wkładek higienicznych tych z Lidla?

Ja to chciałabym kupić te rzeczy z załączników, ale wydałabym ponad 100 zł i już mi szkoda..
Ja kupiłam ten kocyk, czekam aż przyjdzie

Cytat:
Takie rzeczy to mi będą dowozic jak coś na następny dzień itp, w zależności od długości pobytu i tego co mi będzie potrzebne.

Chodzi mi o to, żeby jednak torba była spakowana z najpotrzebniejszymi rzeczami, żeby mama mi nie grzebala w szafkach szukając na szybko bielizny, piżamy itp jak męża nie będzie ba miejscu.

A z tym duphastonem to chyba jakaś kpina.. Normalnie bym padła jakbym to usłyszała... Masakra..

Też o tym słyszałam. Na którejś z grup na wizazu czytałam, że dziewczyna leżała w ciąży na patologii i dostałą strasznego kaszlu - bała się że szyjka jej się zacznie od niego skracać. I kazali jej iść do apteki przyszpitalnej i sobie kupić syrop. I tak człapała w szlafroku i kapciach przez szpital i izbę przyjęć do apteki

Dziewczyny u mnie od rana pada śnieg
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 08:37   #4244
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość

Już dziewczyny o tym pisały - koniecznie papier toaletowy. Dwa razy leżałam na ginekologii i nigdy nie było papieru

Też o tym słyszałam. Na którejś z grup na wizazu czytałam, że dziewczyna leżała w ciąży na patologii i dostałą strasznego kaszlu - bała się że szyjka jej się zacznie od niego skracać. I kazali jej iść do apteki przyszpitalnej i sobie kupić syrop. I tak człapała w szlafroku i kapciach przez szpital i izbę przyjęć do apteki

Rosa i Zua linki wysłane

Dzisiaj jeszcze znalazłam naprasowywanki piszą recenzje że po praniu się nie spieraja

Patches for Kids Clothes Lovely Flower Animal Patch DIY Accessory A-level Washable Heat Transfer Iron Stickers Appliques
http://s.aliexpress.com/Zr2e2ui2?fromSns=Copy to Clipboard

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-03-29 o 08:40
Stary 2018-03-29, 08:38   #4245
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Haha to widzę nie jestem sama
Ja też staram się brać już 68, ale gdzieś tam przy okazji wezmę 62, a to fajny bodziaki 56 omg nałóg się zrobił, a sobie chciałam kupić jakiś płaszczyk wiosenny ale stwierdziłam, z wina święta spadnie śnieg to pójdę w tym przejściowym, a potem już będzie ciepło
A za to zaopatrzyłam syna

Cytat:
U mnie tak samo stąd wczoraj kliknęłam sweter, spodnie i ogrodniczki w rozmiarze 68 i żadnego body mimo, że cenowo strasznie kusiły

za zakupy dziewczyny! Super rzeczy z tego Ali
Ooo bodziaki ja mam z nimi problem, (a bardziej ze sobą ) bo doszłam do wniosku, że mam dużo spodenek z wzorami i muszę kupić teraz kilka kolorów body, ale bez nadrukow i wzorków. No i tak biorę różne odcienie szarego np

Stary 2018-03-29, 09:22   #4246
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość

U mnie na patologii jak leżałam w styczniu był i papier i dawali mi duphaston i pyszne jedzenie - nawet wybór z dwóch rodzajów menu na cały dzień sale 3os, na poporodowej są 2 os
Ogólnie sama wzięłabym dodatkowo swój papier i sztućce, tak jak piszecie, ale wcale nie w każdym szpital jest tak źle u mnie czysto i pachnąco
Stary 2018-03-29, 09:25   #4247
asiaczek
Zakorzenienie

Camelitos, wyślij i mi linka do kamerki,plisss
Ja zamówiłam sukienkę z tymi uszami, ale rozm. 12 m

Ja jeszcze leżę w łóżku z synkiem, ale chyba muszę się jakoś wyturlać to kawkę wypiję spokojnie

Norciu, odpoczywaj. Mnie też ostatnio bolały jelita, chyba przez ucisk maluszka

Stary 2018-03-29, 09:25   #4248
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha to widzę nie jestem sama
Ja też staram się brać już 68, ale gdzieś tam przy okazji wezmę 62, a to fajny bodziaki 56 omg nałóg się zrobił, a sobie chciałam kupić jakiś płaszczyk wiosenny ale stwierdziłam, z wina święta spadnie śnieg to pójdę w tym przejściowym, a potem już będzie ciepło
A za to zaopatrzyłam syna

Ooo bodziaki ja mam z nimi problem, (a bardziej ze sobą ) bo doszłam do wniosku, że mam dużo spodenek z wzorami i muszę kupić teraz kilka kolorów body, ale bez nadrukow i wzorków. No i tak biorę różne odcienie szarego np

Też body mam najwięcej mnóstwo! stąd już jakiś czas temu przerzuciłam się na inne części garderoby i mam dokładnie taką samą sytuację - ostatnio patrzyłam i brakuje mi kilka szt czarnych i szarych body w 62 i 68
Stary 2018-03-29, 09:34   #4249
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Camelitos, wyślij i mi linka do kamerki,plisss
Ja zamówiłam sukienkę z tymi uszami, ale rozm. 12 m

Ja jeszcze leżę w łóżku z synkiem, ale chyba muszę się jakoś wyturlać to kawkę wypiję spokojnie

Norciu, odpoczywaj. Mnie też ostatnio bolały jelita, chyba przez ucisk maluszka

Asiaczek poszło na priv

Stary 2018-03-29, 09:44   #4250
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Asiaczek poszło na priv

Dziękuję

Stary 2018-03-29, 09:45   #4251
odowska
Zadomowienie

Dzień Dobry!

Cytat:
Dzień dobry
O, już 9:30. Czyli masz już za sobą! Masz wyniki?

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Odo, bardzo mi się podoba pomysł z plakatami. Masz jakąś drukarnię, która ci to potem drukuje na odpowiednim papierze?
A co do glanów - ja na niejednym weselu w nich byłam, myślałam, że do własnego ślubu też założę, a tu proszę - obcas ponad 14 cm i żadnych glanów
Mamuśką się nie martw, zauważyłam, że jednak lepiej ignorować takie próby przeforsowania różnych rodzicielskich pomysłów. Pogdera, pogdera, i co zrobi? No, będzie musiała odpuścić

O Energy też słyszałam, że wiele tych atrakcji typu rollercoaster to jakieś dziwne koromysła, które strasznie szarpią i nie dają wrażenia takiej płynnej jazdy - wręcz przeciwnie. Niefajnie to brzmi, bo ja pamiętam swoje zagraniczne wojaże i tego typu karuzele - zawsze było gładko i bez obitych wnętrzności czy naciągniętych mięśni/ścięgien w odc. szyjnym.
Z plakatami, to najpierw spróbuję jak wyjdzie na mojej drukarce po prostu, a potem, jak mi się spodoba, to może pokombinuję z drukarnią ew. na większym papierze (bo teraz robię format A4).

A moja mama, no cóż - chyba do niej powoli dociera, że już ma dorosłe dzieci, nie może im po prostu czegoś kazać i musi jeszcze to jakoś zaakceptować. Ja tam do niej urazy przez to zachowanie nie chowam, wkurzające i tyle, trochę nerwów pewnie mnie te Święta będą kosztowały, ale z drugiej strony się cieszę, że przyjedzie. Mam dla niej prezent, bo niedawno miała urodziny, na niedzielę szykuję tort. Z Tż ustaliliśmy, że jak się zacznie gadka o imieniu, to mam powiedzieć, że To z nim ma rozmawiać na ten temat.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 09:45   #4252
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny, może którejś się przyda, ja zrobiłam taką listę jak Blanka pierwszy raz pisała, żeby zrobić na wszelki wypadek. Muszę powiedzieć, że jest dość kompletna, a to dlatego, że jak w poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu, to niektóre rzeczy mąż nie wiedział, gdzie są, a niektóre sam uznał za niepotrzebne (po co mam się malować w szpitalu?). Więc żeby się nie kłócić to ja mam wszystko spisane i jakby co, to wszystko szybko wrzucam przed wyjazdem do szpitala.
Ehyyghyy, dobra, to lecę:
1.3 pary majtek+3 pary skarpet
2. Szlafrok
3.2 piżamy
4. Klapki+japonki pod prysznic
4.Ciuchy na powrót (chyba że się chce w tych samych,w których się przyjechało)
5. 2 ręczniki
6. Kosmetyczka higieniczna:
*żel pod prysznic
*szampon
*odżywka
*żel do mycia twarzy
*balsam do ciała
*krem do rąk (te produkty sobie kupiłam w wersji mini)
*maszynka do golenia
*spinka, gumka, wsuwki do włosów
*szczotka do włosów
*suszarka
*antyperspirant
*szczoteczka+pasta do zębów+nitka dent+płyn do płukania (taka jestem zbzikowana na punkcie zębów)
*pilniczek do paznokci
*wkładki higieniczne
*papier toaletowy
7. Kosmetyczka make-up:
*krem do twarzy
*podkład/krem BB
*puder
*bronzer+róż+rozświetlacz
*kredka
*tusz do rzęs
*cienie
*korektor
*płyn do demakijażu+ waciki/ chusteczki do demakijażu
*pomadka ochronna (mi uciekła wcześniej)
8.Kubek+talerzyk+łyżeczka +widelec+łyżka+nóż+nóż do krojenia
9.Cukier+herbata+kawa(2w1 )+sól+pieprz +ściereczka kuchenna
10. Ładowarka do telefonu
Dodatkowo: notatnik/kalendarz/organizer, jakieś pachnidło jak się chce, chusteczki higieniczne do torebki, drobne pieniądze (może będzie jakiś automat z przekąskami)
11. Karta ciąży, wszystkie wyniki badań, dokumenty itp.

Edytowane przez Radena
Czas edycji: 2018-03-29 o 10:06
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 09:45   #4253
Radena
Zadomowienie

Edytowane przez Radena
Czas edycji: 2018-03-29 o 09:47
Stary 2018-03-29, 09:45   #4254
odowska
Zadomowienie

dubel

Edytowane przez odowska
Czas edycji: 2018-03-29 o 09:48
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 09:46   #4255
Radena
Zadomowienie

Stary 2018-03-29, 09:47   #4256
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Rosa i Zua linki wysłane

Dzisiaj jeszcze znalazłam naprasowywanki piszą recenzje że po praniu się nie spieraja

Patches for Kids Clothes Lovely Flower Animal Patch DIY Accessory A-level Washable Heat Transfer Iron Stickers Appliques
http://s.aliexpress.com/Zr2e2ui2?fromSns=Copy to Clipboard
Dziekuje Kochana !!

Sluchajcie ja za to w ogole nie mam sweterkow, musze chyba cos kupić dostanę wypłatę to pobuszuje na ali hehehehehe

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 09:47   #4257
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Też body mam najwięcej mnóstwo! stąd już jakiś czas temu przerzuciłam się na inne części garderoby i mam dokładnie taką samą sytuację - ostatnio patrzyłam i brakuje mi kilka szt czarnych i szarych body w 62 i 68
Ooo właśnie poluje jeszcze na czarne 62 długi i krótki rękaw

Tak czytam o szpitalu, który opisalaś i przypomniał mi się ten w którym ja leżałam co prawda na badaniach, ale był wypas, jedzenie do wyboru, łazienka na 3 osoby dla pokoju, obok szpitala jeszcze taki mały mini park z ławeczkami, a że leżałam akurat w czerwcu to całe dni spędzałam z dziewczynami z sali na zewnątrz po pobraniach czy jakichś innych badaniach Normalnie jak wczasy, bo jak w menu zobaczyłam do wyboru kurczak na parze faszerowany ananasem czy kotlecik faszerowany marchewką i groszkiem, chyba to byłam w szoku to był szpital w Zabrzu akurat, więc może to Twoja okolica szkoda, że mam tam 100km chętnie pojechałabym tam rodzić

Stary 2018-03-29, 09:56   #4258
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ooo właśnie poluje jeszcze na czarne 62 długi i krótki rękaw

Tak czytam o szpitalu, który opisalaś i przypomniał mi się ten w którym ja leżałam co prawda na badaniach, ale był wypas, jedzenie do wyboru, łazienka na 3 osoby dla pokoju, obok szpitala jeszcze taki mały mini park z ławeczkami, a że leżałam akurat w czerwcu to całe dni spędzałam z dziewczynami z sali na zewnątrz po pobraniach czy jakichś innych badaniach Normalnie jak wczasy, bo jak w menu zobaczyłam do wyboru kurczak na parze faszerowany ananasem czy kotlecik faszerowany marchewką i groszkiem, chyba to byłam w szoku to był szpital w Zabrzu akurat, więc może to Twoja okolica szkoda, że mam tam 100km chętnie pojechałabym tam rodzić

Ja też słyszałam wiele dobrego na temat szpitala w Zabrzu, koleżanka rodziła w lipcu zeszłego roku i jest mega zadowolona. Sale poporodowe 2osobowe z łazienką, menu do wyboru i miły personel. Jeszcze się zastanawiam czy rodzic w Zabrzu czy w Gliwicach. Z tym że ja do Zabrza mam jakieś 15km.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 10:00   #4259
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje Kochana !!

Sluchajcie ja za to w ogole nie mam sweterkow, musze chyba cos kupić dostanę wypłatę to pobuszuje na ali hehehehehe

Właśnie ja ma Ali nic ciekawego nie znalazlam jeśli chodzi o sweterki

Stary 2018-03-29, 10:01   #4260
pola25
Zakorzenienie

Witajcie!!!!

Ovejta dali Ci zimną?

Radena dzięki za listę!

Wczoraj polozylam się po 23 ,dzisiaj wstałam jakas nieprzytomna.Deszcz leje.

MalaGosia kciuki za wizytę!!##

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-29 o 10:03
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości