Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-29, 10:02   #4261
emma90
Wtajemniczenie

Cool Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ooo właśnie poluje jeszcze na czarne 62 długi i krótki rękaw

Tak czytam o szpitalu, który opisalaś i przypomniał mi się ten w którym ja leżałam co prawda na badaniach, ale był wypas, jedzenie do wyboru, łazienka na 3 osoby dla pokoju, obok szpitala jeszcze taki mały mini park z ławeczkami, a że leżałam akurat w czerwcu to całe dni spędzałam z dziewczynami z sali na zewnątrz po pobraniach czy jakichś innych badaniach Normalnie jak wczasy, bo jak w menu zobaczyłam do wyboru kurczak na parze faszerowany ananasem czy kotlecik faszerowany marchewką i groszkiem, chyba to byłam w szoku to był szpital w Zabrzu akurat, więc może to Twoja okolica szkoda, że mam tam 100km chętnie pojechałabym tam rodzić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dokładnie ten szpital jestem z Zabrza i jest to moja najbliższa porodówka od kogo nie słyszę to ma same dobre opinie, tylko czasami tłoczno, bo kobiety z różnych okolic specjalnie do niego zjeżdżają - wcale się nie dziwię
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 10:04   #4262
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam wiele dobrego na temat szpitala w Zabrzu, koleżanka rodziła w lipcu zeszłego roku i jest mega zadowolona. Sale poporodowe 2osobowe z łazienką, menu do wyboru i miły personel. Jeszcze się zastanawiam czy rodzic w Zabrzu czy w Gliwicach. Z tym że ja do Zabrza mam jakieś 15km.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie! W necie tez jest wiele dobrych opinii, o położnych, warunkach, ile dostępnych możliwośći by rodzić. To tam chyba można rodzić w wannie z tego co pamiętam

Gdybym tylko miała bliżej to bym się nie zastanawiała

Stary 2018-03-29, 10:06   #4263
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Dziekuje Kochana !!

Sluchajcie ja za to w ogole nie mam sweterkow, musze chyba cos kupić dostanę wypłatę to pobuszuje na ali hehehehehe

Właśnie dlatego wczoraj kliknęłam w Kapphalu taki w dodatku przeceniony na 21zł

Cytat:
Ja też słyszałam wiele dobrego na temat szpitala w Zabrzu, koleżanka rodziła w lipcu zeszłego roku i jest mega zadowolona. Sale poporodowe 2osobowe z łazienką, menu do wyboru i miły personel. Jeszcze się zastanawiam czy rodzic w Zabrzu czy w Gliwicach. Z tym że ja do Zabrza mam jakieś 15km.

witaj sąsiadko może się jeszcze spotkamy na sali

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Dokładnie! W necie tez jest wiele dobrych opinii, o położnych, warunkach, ile dostępnych możliwośći by rodzić. To tam chyba można rodzić w wannie z tego co pamiętam

Gdybym tylko miała bliżej to bym się nie zastanawiała

Tak, można moja bliska koleżanka rodziła tak synka w lipcu 2016 i bardzo mi zachwalała. Chciałabym, ale to zależy czy się zakwalifikuję i czy akurat będzie wolna.

We wtorek idziemy tam na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia to nam pewnie wszystko wyjaśnią
Stary 2018-03-29, 10:07   #4264
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Dokładnie ten szpital jestem z Zabrza i jest to moja najbliższa porodówka od kogo nie słyszę to ma same dobre opinie, tylko czasami tłoczno, bo kobiety z różnych okolic specjalnie do niego zjeżdżają - wcale się nie dziwię
Emma oo to zazdro wielkie! To naprawdę szpital na wypasie ja również się nie dziwię, że kobiety chcą tam rodzić, naprawdę atmosfera, warunki wszystko super

My zaczynamy szkole rodzenia w czwartek za tydzień.. omm to już?

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-03-29 o 10:10
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 10:19   #4265
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Emma oo to zazdro wielkie! To naprawdę szpital na wypasie ja również się nie dziwię, że kobiety chcą tam rodzić, naprawdę atmosfera, warunki wszystko super

My zaczynamy szkole rodzenia w czwartek za tydzień.. omm to już?

Też się trochę tym faktem zestresowałam, że to już tak blisko! u nas właśnie do szkoły rodzenia zapisy od 24tc, a zajęcia zaczynają między 26-28tc więc się wbiłam idealnie
Stary 2018-03-29, 10:39   #4266
ovejita
Wtajemniczenie

Melduję się już po śniadanku
Przetrwałam do końca
Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
O, już 9:30. Czyli masz już za sobą! Masz wyniki?

A moja mama, no cóż - chyba do niej powoli dociera, że już ma dorosłe dzieci, nie może im po prostu czegoś kazać i musi jeszcze to jakoś zaakceptować. Ja tam do niej urazy przez to zachowanie nie chowam, wkurzające i tyle, trochę nerwów pewnie mnie te Święta będą kosztowały, ale z drugiej strony się cieszę, że przyjedzie. Mam dla niej prezent, bo niedawno miała urodziny, na niedzielę szykuję tort. Z Tż ustaliliśmy, że jak się zacznie gadka o imieniu, to mam powiedzieć, że To z nim ma rozmawiać na ten temat.
Wyników jeszcze nie mam, ale dziś powinny być - dam znać jak się pojawią Szczerze to bardziej niż glukozą, martwię się TSH, ale jakby coś było nie tak (odpukać!) to dziś przyjmuje moja endo, więc będę starała się dostać na wizytę dodatkową, nawet jak nie będzie numerków.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może którejś się przyda, ja zrobiłam taką listę jak Blanka pierwszy raz pisała, żeby zrobić na wszelki wypadek. Muszę powiedzieć, że jest dość kompletna, a to dlatego, że jak w poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu, to niektóre rzeczy mąż nie wiedział, gdzie są, a niektóre sam uznał za niepotrzebne (po co mam się malować w szpitalu?). Więc żeby się nie kłócić to ja mam wszystko spisane i jakby co, to wszystko szybko wrzucam przed wyjazdem do szpitala.
Ehyyghyy, dobra, to lecę:
1.3 pary majtek+3 pary skarpet
2. Szlafrok
3.2 piżamy
4. Klapki+japonki pod prysznic
4.Ciuchy na powrót (chyba że się chce w tych samych,w których się przyjechało)
5. 2 ręczniki
6. Kosmetyczka higieniczna:
*żel pod prysznic
*szampon
*odżywka
*żel do mycia twarzy
*balsam do ciała
*krem do rąk (te produkty sobie kupiłam w wersji mini)
*maszynka do golenia
*spinka, gumka, wsuwki do włosów
*szczotka do włosów
*suszarka
*antyperspirant
*szczoteczka+pasta do zębów+nitka dent+płyn do płukania (taka jestem zbzikowana na punkcie zębów)
*pilniczek do paznokci
*wkładki higieniczne
*papier toaletowy
7. Kosmetyczka make-up:
*krem do twarzy
*podkład/krem BB
*puder
*bronzer+róż+rozświetlacz
*kredka
*tusz do rzęs
*cienie
*korektor
*płyn do demakijażu+ waciki/ chusteczki do demakijażu
*pomadka ochronna (mi uciekła wcześniej)
8.Kubek+talerzyk+łyżeczka +widelec+łyżka+nóż+nóż do krojenia
9.Cukier+herbata+kawa(2w1 )+sól+pieprz +ściereczka kuchenna
10. Ładowarka do telefonu
Dodatkowo: notatnik/kalendarz/organizer, jakieś pachnidło jak się chce, chusteczki higieniczne do torebki, drobne pieniądze (może będzie jakiś automat z przekąskami)
11. Karta ciąży, wszystkie wyniki badań, dokumenty itp.
Super lista, dziękujemy!
Jedyne co, to ja usunęłabym z niej kosmetyki do makijażu, bo jak leżałam raz w szpitalu, to nie w głowie mi było robienie make upu

Cytat:

Co to jest 15 km w obliczu takiego luksusu w szpitalu
Jak opowiadacie o tym szpitalu w Zabrzu, to sama mam ochotę tam rodzić

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!!

Ovejta dali Ci zimną?

Radena dzięki za listę!

Wczoraj polozylam się po 23 ,dzisiaj wstałam jakas nieprzytomna.Deszcz leje.

MalaGosia kciuki za wizytę!!##
lekko ciepłą, taką letnią, ale jakoś poszło

Cytat:
Też się trochę tym faktem zestresowałam, że to już tak blisko! u nas właśnie do szkoły rodzenia zapisy od 24tc, a zajęcia zaczynają między 26-28tc więc się wbiłam idealnie
My też zaczęliśmy zajęcia w szkole rodzenia, ale nie jest to nasza docelowa...Chcieliśmy w szkole rodzenia przy szpitalu, ale z uwagi na to, że kurs zaczyna się dopiero w maju i nie wiemy czy przez szyjkę nie będę mieć nakazu leżenia do tego czasu - to chodzimy do innej, ale rozważamy w trakcie zmianę jak wszystko będzie ok
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 10:46   #4267
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas bardzo podobnie, ja prawie przy rozpoczęciu zajęć będę mieć 25t5d my co prawda mamy zajęcia przy innym szpitalu niż planuje rodzić, ale tak po prostu wygodniej i mąż może chodzić ze mną, bo tutaj mamy blisko

Stary 2018-03-29, 11:09   #4268
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Cami, moim zdaniem u większości kobiet ciężko te skurcze przegapić. To nie jest taki twardy brzuch jak byś się obżarła czy po prostu tak ciążowo ciężki i napięty. To jest naprawdę twardy jak kamień i jakby Ci obręcz brzuch ściskała. Jeśli masz takich skurczów 5 w ciągu godziny czy dnia to luz, to nawet dobrze, że są. Ale jeśli masz 5 rano, 5 w południe i 5 wieczorem i tak przez kilka dni, to już trochę gorzej. Warto zapytać o opinię lekarza.
czyli jak mam tylko z lewej bądź z prawej twarde albo tylko pas nad samym wzgórkiem łonowym to rozumiem że to nie są te skurcze tylko mała się tak wierci? wczoraj tak miałam, od poprzedniej nocy była bardzo aktywna. Wczoraj już normalnie zasnęłam i przespałam do rana, na razie też spokój. To ma być twardy cały brzuch jednocześnie? ja już świra dostaję, co chwile macam brzuch, chyba za bardzo się wsłuchuję i już przewrażliwiona jestem.
Na święta jedziemy do rodziców i teściów, więc w sumie na gotowe będę tylko odpoczywać wczoraj wymęczyłam tylko ciasto żeby nie jechać z pustymi rękami

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-03-29 o 11:12
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 11:16   #4269
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
czyli jak mam tylko z lewej bądź z prawej twarde albo tylko pas nad samym wzgórkiem łonowym to rozumiem że to nie są te skurcze tylko mała się tak wierci? wczoraj tak miałam, od poprzedniej nocy była bardzo aktywna. Wczoraj już normalnie zasnęłam i przespałam do rana, na razie też spokój. To ma być twardy cały brzuch jednocześnie? ja już świra dostaję, co chwile macam brzuch, chyba za bardzo się wsłuchuję i już przewrażliwiona jestem.
Na święta jedziemy do rodziców i teściów, więc w sumie na gotowe będę tylko odpoczywać wczoraj wymęczyłam tylko ciasto żeby nie jechać z pustymi rękami
Jak dla mnie to nie są skurcze nie dotykaj za często brzucha

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 11:21   #4270
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
my też co prawda święta wyjazdowe, ale postanowiłam dziś upiec rybki i zrobić zalewę octową . Upiekłam 3kg, oj i też chyba zabierzemy ze sobą
jutro tylko upiekę jakąś babkę może
a jakie ciacho u Ciebie?
Stary 2018-03-29, 11:22   #4271
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to nie są skurcze nie dotykaj za często brzucha

dzięki mała się wczoraj bardzo wierciła, szczególnie jak się położyłam, musiała nieźle się tam gimnastykować i zmieniać pozycję bo to nie było przyjemne. Wiem właśnie już się powstrzymuje od dotykania bo czytałam że to może nasilać twardnienie.

Stary 2018-03-29, 11:26   #4272
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki mała się wczoraj bardzo wierciła, szczególnie jak się położyłam, musiała nieźle się tam gimnastykować i zmieniać pozycję bo to nie było przyjemne. Wiem właśnie już się powstrzymuje od dotykania bo czytałam że to może nasilać twardnienie.
Moja też mi takie cyrk odstawia

Stary 2018-03-29, 11:30   #4273
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
my też co prawda święta wyjazdowe, ale postanowiłam dziś upiec rybki i zrobić zalewę octową . Upiekłam 3kg, oj i też chyba zabierzemy ze sobą
jutro tylko upiekę jakąś babkę może
a jakie ciacho u Ciebie?
miodownik z przepisu od mamy ale zapomniałam że zawsze mi się waży masa, ale daję wtedy miskę nad wrzątek i wszystko ładnie się miesza. Ale już mi wczoraj brakowało cierpliwości mimo że placki piekłam rano a masa wieczorem. Nawet mąż bał się wchodzić do kuchni jutro mam w planach zrobić jeszcze babeczki cytrynowe tylko w foremkach do muffinek ale chyba bez lukru bo za nim nie przepadam
https://www.mojewypieki.com/przepis/...utka-cytrynowa

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Moja też mi takie cyrk odstawia

Witaj w klubie wczoraj to już miałam takiego nerwa na nią że masakra

Stary 2018-03-29, 11:34   #4274
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
miodownik z przepisu od mamy ale zapomniałam że zawsze mi się waży masa, ale daję wtedy miskę nad wrzątek i wszystko ładnie się miesza. Ale już mi wczoraj brakowało cierpliwości mimo że placki piekłam rano a masa wieczorem. Nawet mąż bał się wchodzić do kuchni jutro mam w planach zrobić jeszcze babeczki cytrynowe tylko w foremkach do muffinek ale chyba bez lukru bo za nim nie przepadam

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Mnie łzy poleciały jak mnie raz kopla to aż podskoczylam na łóżku

Stary 2018-03-29, 11:36   #4275
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jak się mała Wypycha to robi mi się krzywy i twardy brzuch. Wychodzi taka górka widoczna..

A jak brzuch mi sie stawia i są skurcze to robi się cały twardy od pępka w dół.. Mam wrażenie że ten brzuch się podczas tego twardniecia pompuje jak balon i jest twardy.. Do tego czuję dyskomfort i tak jakby ból.

Dzień dobry

Siedzę z herbatka, uzupełniam pierwsza stronę, tylko mam pytanie, która z was ma wizytę 10.04? Bo zrobiłam sobie screena, ale bez nicku... 😂

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 11:39   #4276
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U mnie jak się mała Wypycha to robi mi się krzywy i twardy brzuch. Wychodzi taka górka widoczna..

A jak brzuch mi sie stawia i są skurcze to robi się cały twardy od pępka w dół.. Mam wrażenie że ten brzuch się podczas tego twardniecia pompuje jak balon i jest twardy.. Do tego czuję dyskomfort i tak jakby ból.

Dzień dobry

Siedzę z herbatka, uzupełniam pierwsza stronę, tylko mam pytanie, która z was ma wizytę 10.04? Bo zrobiłam sobie screena, ale bez nicku... 😂

Ja mam 11
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 11:52   #4277
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

lubię miodownik, ale jak mama zrobi mi nie wychodzi babeczki pychaaa
Stary 2018-03-29, 11:53   #4278
asiaczek
Zakorzenienie

Ja mam wizytę 9.04. Możesz mi Blanka dopisać

Stary 2018-03-29, 11:55   #4279
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ja mam 11
u mnie też najbliższa 11.04

Wczoraj rozmawiałam jeszcze z mamą odnośnie Świąt i zgłosiłam się jeszcze do pieczenia babki, także w sobotę Tż myje okna (chyba, że jutro się uda) i robimy babkę + mazurek różany
Stary 2018-03-29, 12:07   #4280
dorka24
Rozeznanie

a tak z innej beczki to nie wiem co mojemu kupić na urodziny, ma tydzień po świętach a ja mam pustkę. pytałam to oczywiście powiedział że nic nie muszę kupować, bo już dostał prezent czyli nasza małą. Zawsze coś sobie dajemy, większe lub mniejsze i zawsze miałam pomysł a teraz ciążowy mózg nic nie chce wymyślić. Z rzeczy które chciałabym mu kupić to za duży koszt teraz, więc kwestia 100zł w tych okolicach. Skończy się na tym że pójdziemy na coś dobrego w mieście.

Stary 2018-03-29, 12:11   #4281
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj rozmawiałam jeszcze z mamą odnośnie Świąt i zgłosiłam się jeszcze do pieczenia babki, także w sobotę Tż myje okna (chyba, że jutro się uda) i robimy babkę + mazurek różany
Na którą godzinę?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 12:24   #4282
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Emma ten sweterek śliczny !!
A co do okien, to tez bym chciala żeby moj mąż umyl, ale juz widze jego mune jak mu to zaproponuje przypuszczam że reakcja bylaby podobna do takiej, jak bym mu zaproponowala np z pelna powaga żeby ubrał stanik czy koronkowe gacie. Tak.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 12:34   #4283
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak z innej beczki to nie wiem co mojemu kupić na urodziny, ma tydzień po świętach a ja mam pustkę. pytałam to oczywiście powiedział że nic nie muszę kupować, bo już dostał prezent czyli nasza małą. Zawsze coś sobie dajemy, większe lub mniejsze i zawsze miałam pomysł a teraz ciążowy mózg nic nie chce wymyślić. Z rzeczy które chciałabym mu kupić to za duży koszt teraz, więc kwestia 100zł w tych okolicach. Skończy się na tym że pójdziemy na coś dobrego w mieście.
Mój mąż też tak mówi urodziny ma 2 maja do tego 30 więc mu i tak coś kupię ale w sumie mam pomysł

Stary 2018-03-29, 12:56   #4284
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam się dzisiaj 😃

Ovejita już masz za sobą glukozę, super 😃

Blanka fajnie że torba gotowa ale miejmy nadzieję że tak szybko się nie przyda.

Od wczoraj moja mała zmieniła pozycję w brzuchu, leży teraz w poprzeg brzucha. Jak kopie to czuję ją i sprawnej i z lewej strony, tak się rozpycha 😃

Co do świąt to wczoraj pisałam że nic raczej nie będę robić bo jadę do mamy, ale dzisiaj pomyślałam że upiekę właśnie babeczki, może jakieś szybie ciasto i zrobię sałatkę z tortellini. A do przegryzienia zrobię z ciasta francuskiego kwadraciki z suszonymi pomidorami, łososiem i serem feta.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 12:59   #4285
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Co to jest 15 km w obliczu takiego luksusu w szpitalu
Jak opowiadacie o tym szpitalu w Zabrzu, to sama mam ochotę tam rodzić
Ja też 😁

Dziewczyny oprócz Zabrza polecacie jeszcze któryś szpital w aglomeracji? Część znajomych mówi mi o Bytomiu, część o Rudzie Śląskiej, Gliwicach i mam już mętlik w głowie 😞

Cytat:
Położna mi mówiła, żeby głaskanie brzucha zostawić na "po 38 tygodniu" 😊 bo teraz może to skurcze powodować i wymusić przedwczesny poród.

Cytat:

Dzień dobry

Mi możesz na pierwszą stronę wpisać wizyte 16.04 i usg 3 trymestru na 7.05 😊

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybaczcie, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy, ale niektóre z Was wydawały się dobrze zorientowane w tych sprawach. Próbuję wypełnić PITa elektronicznie, ale muszę zaznaczyć opcję przychodu z więcej niż 1 stosunku pracy (żeby mi się koszty uzyskania przychodu podwyższyły i zgadzały). Ale jak słowo daję, oglądam ten formularz od godziny i albo jestem ślepa, albo tej opcji nie ma? Czy ktoś się zna i pomoże, który to numer rubryki? Albo mi to wyjaśni, czemu tego nie widzę?
A to się gdzieś zaznacza? Ja zawsze ręcznie wpisywałam wyższe koszty (jakie mi wyszły z obliczeń)
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 13:13   #4286
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Ja też 😁

Dziewczyny oprócz Zabrza polecacie jeszcze któryś szpital w aglomeracji? Część znajomych mówi mi o Bytomiu, część o Rudzie Śląskiej, Gliwicach i mam już mętlik w głowie 😞

Położna mi mówiła, żeby głaskanie brzucha zostawić na "po 38 tygodniu" 😊 bo teraz może to skurcze powodować i wymusić przedwczesny poród.

Mi możesz na pierwszą stronę wpisać wizyte 16.04 i usg 3 trymestru na 7.05 😊

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

A to się gdzieś zaznacza? Ja zawsze ręcznie wpisywałam wyższe koszty (jakie mi wyszły z obliczeń)
Ja wybrałam Jastrzębie II stopień referencyjnosci, startuje do III stopnia. Ogolnie ma bardzo bardzo dobre opinie, no i mam sprawdzone opinie od znajomych co rodziły w ostatnich miesiącach
Duży nacisk na kontakt skóra do skóry, bardzo pomagają w kp.. Dostępny cały czas cdl, personel wykwalifikowany.

Jakby nie było mejsc w Jastrzębiu bo oddział przepełniony to wtedy Zabrze.

Stary 2018-03-29, 13:24   #4287
folinka
Zadomowienie

Hej!
Czytałam drugi raz posty z wczoraj, żeby zaznaczyć cytowanie, bo wcześniej tak na szybko w pracy przeczytałam...
Zaznaczyłam 7 postów w aplikacji, otworzyłam odpowiedź, a tam pustka Może coś spamiętam...

Dziękuję pięknie już zbiorowo za wszystkie pochwały i życzenia 😘

emma, pozytywna, gratuluję udanych wizyt 👏🏻

norka, Ela, bez krępacji, Kochane, proszę mi tu wbijać śmiało nawet bez szczególnych tematów 😀😘

Karolina, przepis - robi się! Tam na wierzchu jest akurat starta biała czekolada, a po bokach okruszki z biszkoptu, ale w sumie można dać co kto chce 😊
https://www.kwestiasmaku.com/desery/...y/przepis.html

asiaczek, Ty to masz wyzwanie z tym tortem 😲✊🏻
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 13:24   #4288
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Ja wybrałam Jastrzębie II stopień referencyjnosci, startuje do III stopnia. Ogolnie ma bardzo bardzo dobre opinie, no i mam sprawdzone opinie od znajomych co rodziły w ostatnich miesiącach
Duży nacisk na kontakt skóra do skóry, bardzo pomagają w kp.. Dostępny cały czas cdl, personel wykwalifikowany.

Jakby nie było mejsc w Jastrzębiu bo oddział przepełniony to wtedy Zabrze.

Jechałabyś tak daleko do Zabrza?
Jastrzębie dla mnie niestety za daleko. Myślałam o czymś między Gliwicami a Katowicami, żeby w razie czego majątku za taxi nie stracić 😁 chociaż nawet nie wiem czy taksówka się zgodzą rodzącą wieźć 😊
Muszę jakiś plan b zaplanować 😊
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 13:35   #4289
folinka
Zadomowienie

Aaa, łapki niedrapki... Też nie lubię zakładać, ale sporadycznie jak dziecię ma dzień złośnika, wymachuje rączkami i zrobi sobie już dwie wielkie szramy na twarzy, to aż żal patrzeć i na chwilę zakładam.

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
A Tolkiena w oryginale czy przekład? Dużo opinii słyszałam, że jeden z przekładów na polski jest po prostu pozbawiony klimatu i ciężko przez to przebrnąć, a podobno przy zetknięciu się z oryginałem jest zupełnie inne doświadczenie.
Kurka, dwie osoby mnie o to wczoraj zapytały 😀
To chyba jakiś znak Może powinnam o tym pomyśleć. Choć obawiam się, że taki ładny literacki język jeszcze w takiej tematyce to trochę za wysoko na mój poziom. Za dużo słownik by musiał iść w ruch.
A wiesz czyj to przekład ten gorszy lub po czym go odróżnić? Mam Marii Skibniewskiej.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-29, 14:00   #4290
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Jechałabyś tak daleko do Zabrza?
Jastrzębie dla mnie niestety za daleko. Myślałam o czymś między Gliwicami a Katowicami, żeby w razie czego majątku za taxi nie stracić 😁 chociaż nawet nie wiem czy taksówka się zgodzą rodzącą wieźć 😊
Muszę jakiś plan b zaplanować 😊
To tylko max godzina drogi
Ale porosze o zbadanie przed wyjazdem do drugiego szpitala, żeby zobaczyc jak się sprawy mają

Ale jak będę miała wskazania do cc to od razu wybieram Zabrze, bo tam może być osoba towarzysząca podczas operacji

Moja kuzynka dopiero 6 taxowka zgodziła się zawieźć do szpitala... Masakra :/

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-29 o 14:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości