Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-19, 11:10   #4771
Nasturcja several years
Rozeznanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a ja z precelkami

a teraz dalej sobie biegasz? czy raczej po zakonczeniu kariery ( ) wolisz robic wszystko oprocz biegania ?

szkoda, że Cię nie będzie

No Staram się biegać 3 razy w tygoniu nawet częściej-sprawia mi to w dalszym ciągu ogromną frajdę! A ze sportów to w grę wchodzą jeszcze rolki( I'm love in it !!! )

* Danusia biega dzisiaj coś w Rzeszowie, ale nie wiem co?
Stary 2008-07-19, 11:29   #4772
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
No Staram się biegać 3 razy w tygoniu nawet częściej-sprawia mi to w dalszym ciągu ogromną frajdę! A ze sportów to w grę wchodzą jeszcze rolki( I'm love in it !!! )

* Danusia biega dzisiaj coś w Rzeszowie, ale nie wiem co?
ja też niestety nie wiem, bo ja biegam w Sosnowcu a raczej IDĘ

a tak a propos, kurczę, mam trochę wyrzuty sumienia, bo jem mega dużo od tego obozu (a tam jadłam normalnie), po wieeeelkim śniadaniu już po 3 h byłam głodna i zjadłam drożdżówę z serem i 3 bit intessimo no cóż, najwyżej przytyję duuużo i w ogóle będzie kiepsko

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 11:37   #4773
Nasturcja several years
Rozeznanie

Izka co Ty wygadujesz.. na pupę dostaniesz ode mnie! Wiesz co jak idzie forma to i apetyt rośnie! Poza tym to też świadczy o Twojej przemianie materii, że już po 3 godzinkach jesteś głodna..a co ja mam mówić jak ostatnio ciągle bym tylko jadła chyba mam jakiegoś tasiemca czy cuś, tylko na wadze tego nie widać I nie miej wyrzutów sumienia, obóz cieżko przepracowałaś, dzisiaj masz zawody a tam spala się dwa rayz tyle co na treningu( adrenalina, jakieś kibicowanie no i nasz start :0) ) Zobaczysz będzie dobrze!
Stary 2008-07-19, 11:37   #4774
starlight
Raczkowanie

wiosenna ja też b.często jestem głodna
zjadłam śniadanie, jogurt, biszkopty i czuję lekkie ssanie..

starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 11:42   #4775
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Izka co Ty wygadujesz.. na pupę dostaniesz ode mnie! Wiesz co jak idzie forma to i apetyt rośnie! Poza tym to też świadczy o Twojej przemianie materii, że już po 3 godzinkach jesteś głodna..a co ja mam mówić jak ostatnio ciągle bym tylko jadła chyba mam jakiegoś tasiemca czy cuś, tylko na wadze tego nie widać I nie miej wyrzutów sumienia, obóz cieżko przepracowałaś, dzisiaj masz zawody a tam spala się dwa rayz tyle co na treningu( adrenalina, jakieś kibicowanie no i nasz start :0) ) Zobaczysz będzie dobrze!
wątpię znam siebie i wiem, że po obozie biegam delikatnie mówiąc, wolno ale cóż

właśnie, może mamy tasiemca mogę wiedzieć jakie masz bmi??

aa a a a Danka chyba biega 1500 bo w programie zawodów w Rzeszowie 800 nie ma, a 3000 raczej nie

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
wiosenna ja też b.często jestem głodna
zjadłam śniadanie, jogurt, biszkopty i czuję lekkie ssanie..
w tym problem, że ok - drożdżówkę zjadłam jak byłam głodna, a reszte - bo miałam jakąś mega ochotę...

Stary 2008-07-19, 11:42   #4776
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Agness heeej! co tam u Ciebie?
Wszystko co nie wiążę się z jedzeniem jest na dobrej drodze

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Ha, super! ^^
Nie wiem jeszcze, jak z walorami smakowymi mojego, ale wygląda tak. ;D
Mniammm

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
Przepraszam że mało sie odzywałam, ale duzo myslałam i nie byłam w stanie na niczym innyym sie skupic... Wiem, że to idiotycznie brzmi ale taka prawda
Co do studiów - po długich roozważaniach, zdecydowałam - Socjologia.
Omijając fakt że jeszcze w środę byłam przekonana do zarządzania to myslę że jednak podjęłam dobrą decyzję (Mam nadzieję)
A dzisiaj mam dość zalatany dzień: muszę pojechać po bilet na pociąg (musze tłuc sie przez godzinę autobusem;/ w jedną stronę), potem zrobić obiad (rodzice wyjechali), upiec ciasto (wlasnie nie mam pojęcia jakie ale chyba sernik z racji odwiedzin babci)
...a nawet nie moge sie zmobilizować, żeby wleźć pod prysznic

P>S wczoraj byłam u mojej psycholog i w sume jakos mało konretna ta wizyta była.
Super,że podjęłaś decyzję odnośnie studiów
Mam nadzieję,że jednak wizyta nie była taka zła

Cytat:
Napisane przez monika2409 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie Jestem Monika... Tak jak i wy, mam problem z przytyciem..próbe się leczyć i w koncu wyjść z tej strasznej choroby:/ ale coś mi to nie idzie.. niby jem więcej a waga ciągle spada ja już nie mam sił. Niby chce przytyć, ale psychika mówi mi co innego. Nie potrafie zmusić się, aby sięnąć po jakiegoś batona czy cokolwiek innego. Ja już sobie nie radzę ! ciagle przeliczam i tak kalorie i myśle o tym ile zjadłam..
Trzymam kciuki,aby udało Ci się zmienić nastawienie i przytyć
I taka mała uwaga - nie wszystkie tutaj mają problemy z przytyciem.

Cytat:
a tak a propos, kurczę, mam trochę wyrzuty sumienia, bo jem mega dużo od tego obozu (a tam jadłam normalnie), po wieeeelkim śniadaniu już po 3 h byłam głodna i zjadłam drożdżówę z serem i 3 bit intessimo no cóż, najwyżej przytyję duuużo i w ogóle będzie kiepsko
Kochana,nie miej wyrzutów sumienia,przecież dróżdżówka i baton to nie jest dużo,byłaś głodna i zjadłaś - jak normalny człowiek
Masz tak dobry metabolizm,że na pewno nie przytyjesz

Ja się pochwalę,że już 3 dzień robię regularnie brzuszki to sukces,bo nie mogłam się zmobilizować rano 50,wieczorkiem 50,takie fitnessowe,podobno lepsze na tłuszczyk niż te drugie mam nadzieję,że może chociaż jakieś delikatne mięśnie się zarysują,lub coś

I jakoś mniej się przejmuję jedzeniem,po prostu stwierdziłam,że to moja wina,że na siebie narzekam,bo zdarza się,że jak wrócę późno,to jem kolację około 22,i to sporą,bo w ciągu dnia zjadłam mało,a potem się dziwię,że brzuch większy,czy coś wczoraj moim jedynym jedzeniem było ciasto,paluszki,trochę chipsów,biszkopty,czy parę kawałków czekolady,bo rano nie mogłam nic przełknąć,no a potem trochę wrócił apetyt,poza tym nie chciałam się wyłamywać,jadłam to co inni no ale czuję,że naprawdę jest mnie trochę za dużo źle się czuję sama ze sobą,i nikt nie pomoże mi zawalczyć tego uczucia,jeśli po prostu nie schudnę,lub nie zacznę regularnie ćwiczyć,mam wrażenie,że jestem za gruba,za dużo ważę i w ogóle.
Straaasznie chciałabym ważyć lekko ponad 50kg,albo mieć 60cm w talii.

Dobra,koniec wywodu
Trzymajcie się

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 11:45   #4777
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

I jakoś mniej się przejmuję jedzeniem,po prostu stwierdziłam,że to moja wina,że na siebie narzekam,bo zdarza się,że jak wrócę późno,to jem kolację około 22,i to sporą,bo w ciągu dnia zjadłam mało,a potem się dziwię,że brzuch większy,czy coś wczoraj moim jedynym jedzeniem było ciasto,paluszki,trochę chipsów,biszkopty,czy parę kawałków czekolady,bo rano nie mogłam nic przełknąć,no a potem trochę wrócił apetyt,poza tym nie chciałam się wyłamywać,jadłam to co inni no ale czuję,że naprawdę jest mnie trochę za dużo źle się czuję sama ze sobą,i nikt nie pomoże mi zawalczyć tego uczucia,jeśli po prostu nie schudnę,lub nie zacznę regularnie ćwiczyć,mam wrażenie,że jestem za gruba,za dużo ważę i w ogóle.
Straaasznie chciałabym ważyć lekko ponad 50kg,albo mieć 60cm w talii.

Dobra,koniec wywodu
Trzymajcie się
też bym tyle chciała...

dobra, ja idę dziewczyny. Trzymać kciuki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-19, 11:46   #4778
starlight
Raczkowanie

Cytat:
w tym problem, że ok - drożdżówkę zjadłam jak byłam głodna, a reszte - bo miałam jakąś mega ochotę...
no i co? to dobrze jakbyś sobie odmówiła: to nazwałabym to POWSTRZYMYWANIEM SIĘ OD JEDZENIA a to wiadomo z czym się wiąże panna Starlight przestrzega

Stary 2008-07-19, 11:57   #4779
Nasturcja several years
Rozeznanie

Cytat:
też bym tyle chciała...

dobra, ja idę dziewczyny. Trzymać kciuki
Izka trzymamy trzymamy! pamiętaj, że bez względu na to jak dzisiaj pobiegniesz i tak forma docelowa ma przyjść na MPJ! A BMI nie liczyłam, mam 166cm wzrostu i ważę 51kg...
Stary 2008-07-19, 11:58   #4780
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - daj z siebie wszystko! ^^ .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-07-19, 12:00   #4781
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Izka trzymamy trzymamy! pamiętaj, że bez względu na to jak dzisiaj pobiegniesz i tak forma docelowa ma przyjść na MPJ! A BMI nie liczyłam, mam 166cm wzrostu i ważę 51kg...
ja jestem niższa 5 cm i wazę tyle samo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-19, 12:04   #4782
agness51
Zakorzenienie

Też jestem niższa od Nasturcji i ważę więcej ...

Stary 2008-07-19, 12:30   #4783
Nasturcja several years
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
ja jestem niższa 5 cm i wazę tyle samo

Starlight i Agness waga wadze nierówna..tak szczerze to ja nie wyglądam na 51 ale na więcej, mam chyba lekkie kości a duże mięsnie
Stary 2008-07-19, 12:32   #4784
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Starlight i Agness waga wadze nierówna..tak szczerze to ja nie wyglądam na 51 ale na więcej, mam chyba lekkie kości a duże mięsnie
taaa, tłumacz się tłumacz:P pokaż foto to uwierzę

Stary 2008-07-19, 13:38   #4785
monika2409
Raczkowanie

a no mama jest zaangażowana. chodze też na wizyty do psychologa raz w tygodniu i mam dietetyka... ale jak tylko nadarzy sie okazja - gdy np.śniadanie czy kolacje robie sobie sama, to nigdy nie posmaruje np kanapki masłem:/ nie umiem sie przemóc...jem, ale tylko te rzeczy, które są mniej kaloryczne.. ciagle mam w głowie te kalorie:/ jak nie przytyje to na oddział sie dostane
monika2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 13:46   #4786
starlight
Raczkowanie

trochę starań + wizaż i będzie ok
polecałam już książkę: Treningi- Jak pokonać anoreksję? Wyd. Sensus
myślę, że na dobry początek będzie Ok
jeśli sama chcesz sobie pomóc, nawiążesz z tym podręcznikiem porozumienie ;]

Stary 2008-07-19, 13:47   #4787
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
a no mama jest zaangażowana. chodze też na wizyty do psychologa raz w tygodniu i mam dietetyka... ale jak tylko nadarzy sie okazja - gdy np.śniadanie czy kolacje robie sobie sama, to nigdy nie posmaruje np kanapki masłem:/ nie umiem sie przemóc...jem, ale tylko te rzeczy, które są mniej kaloryczne.. ciagle mam w głowie te kalorie:/ jak nie przytyje to na oddział sie dostane

" jak nie przytyje to na oddział sie dostane " - słuchaj, ta smutna buźka oznacza, że nie chcesz na niego się dostać. Więc zrozum, że przytycie jest konieczne ! Chyba nie chcesz marnować się na leżenie w szpitalu ? Rodzice zawsze mi powtarzali, że wszystkie dziewczyny będą cieszyć życiem, a ja będę leżeć w szpitalu. To mnie dotkło i sprawiło, że muszę się za siebie wziąć, że tak dalej być nie może. Przecież chcesz z tego wyjść, prawda ? A przytycie jest jedną z rzeczy, które zrobić musisz, skoro grozi ci szpital. Mogę wiedzieć ile ważysz i przy jakim wzroście ?

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 14:14   #4788
monika2409
Raczkowanie

Mam 161cm i waże 40kg:/ ja nie potrafie już tak dalej żyć.. jak mam zapanować nad moimi myślami ?! ja przed zaśnięciem planuje już co zjem na śniadanie. jesli zjem cos dodatkowo (np.wczoraj wieczorem jogurt malutki) to od razu mam wyrzuty sumienia
Stary 2008-07-19, 14:35   #4789
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam 161cm i waże 40kg:/ ja nie potrafie już tak dalej żyć.. jak mam zapanować nad moimi myślami ?! ja przed zaśnięciem planuje już co zjem na śniadanie. jesli zjem cos dodatkowo (np.wczoraj wieczorem jogurt malutki) to od razu mam wyrzuty sumienia
Ojej, malutko Ja zawsze powtarzałam sobie jak zjadłam coś więcej, że poprostu nie znam czegoś takiego jak wyrzuty sumienia. Nie istnieje takie coś i tyle; zjadłam i przejmowanie się jakimś jogurtem nic mi nie da. Poza tym, wiesz, że musisz przytyć i chcesz wyjść z choroby- i za każdym razem, kiedy będziesz miała wyrzuty mów to sobie.
Nie wiem czy takie coś na ciebie podziała. Wiem, że to banalne, ale mi pomagało bardzo. Sama sobie wmawiałam i nawet nie skorzystałam z pomocy psychologa. Staram się, wkońcu chcę na niego pójść więc .. ale to już inny temat.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-19, 14:38   #4790
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Mmm...ale zjadłam dzisiaj pycha śniadanie....
Mleko sojowe z 50 g ryżu, morelką i Frutiną kilka łyżek.
Mniam....
Padłabym z głodu po 1h :P Ale najważniejsze, że smakowało
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 16:29   #4791
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Matko Boska <sorry za wyrażenie> jakbym czytała swój pamiętnik
identycznie miałam. Tylko 1 cm niższa byłam
Pamiętaj - w domu przybierzesz na wadze spokojnie, na tym co lubisz, bez np. sondy (co się zdarza niestety). Nie żebym straszyła

Stary 2008-07-19, 16:59   #4792
monika2409
Raczkowanie

nie dam rady z tym wszystkim jestem dziś sama w domu i co? nie miał mnie kto przypilnować i na podwieczorek wypiłam tylko nutridrinka... nie moge się przełamać i zmusić, żeby zjeść cokolwiek boje się, że jeśli zaczne jeść słodycze (nawet w najmniejszych ilościach), budynie czy cos w tym stylu to zaczne tyć za szybko.. nie chce żeby mi się to odkładało w postaci tłuszczu (tak wiem wiem, moja chora psychika) chce nabrać masy, ciałka, ale żeby było jędrne, tkanke mięśniową chce
Stary 2008-07-19, 17:13   #4793
noname12345TPa
Gość

Niestety z takim myśleniem to niestety skończysz w szpitalu.
Proszę zjedz dla mnie choć odrobinkę.
Wiem, że jest u ciebie bardzo źle więc cię przytulam mocno i życzę byś z tego świnstwa wyszła.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-19, 17:21   #4794
monika2409
Raczkowanie

mam zjeść chociaż odrobinke dla Ciebie? hmm... to nie takie proste zjadłam marchewke własnie heh..to jest aż żałosne co ja robie! ale zaraz pojde zrobic sobie juz chyba kolacje. moze na jakiegoś omleta się skusze. pomóżcie mi dziewczyny- jak mam przestać myślec o tych kaloriach?
Stary 2008-07-19, 17:23   #4795
noname12345TPa
Gość

Po prostu czymś się zajmij - mnie tak niemiecki i angielski pochłonął, że prawie nie mam czasu na takie myślenie.
Stary 2008-07-19, 17:27   #4796
monika2409
Raczkowanie

ale ja automatycznie myśle o tych kaloriach, wszystko mam w głowie, najpierw obliczam ile cos bedzie mialo kalorii a potem ewentualnie dopiero to jem. to jest masakra
Stary 2008-07-19, 17:36   #4797
noname12345TPa
Gość

Jak się czymś zajmiesz to przestaniesz - sama zobaczysz, jak czegoś nie zrobisz to skończysz na oddziale - a nie jest to zabawna sprawa, bo widzę, że twoje myślenie nie chce się zmienić : nie widzisz tytułu "Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść" a ty najwidoczniej nie chcesz. Niestety chyba zawołam Ludową - ona będzie wiedziała co robić.
Stary 2008-07-19, 17:40   #4798
monika2409
Raczkowanie

jaką Ludową? bo ze mną to jest tak, że ja wiem, że musze przytyć, ale strasznie się tego boje.. nie potrafie tego wytłumaczyc. ja nie umiem juz tak po prostu jeść, nie myśląc o kaloriach itd. kiedyś jadłam, sprawiało mi to przyjemność. zjadałam ogromną paczke chipsów i za chwilę o tym zapominałam i szłam po czekolade. a teraz? zero słodyczy itd
Stary 2008-07-19, 17:46   #4799
enex
Zakorzenienie

Cytat:
jaką Ludową? bo ze mną to jest tak, że ja wiem, że musze przytyć, ale strasznie się tego boje.. nie potrafie tego wytłumaczyc. ja nie umiem juz tak po prostu jeść, nie myśląc o kaloriach itd. kiedyś jadłam, sprawiało mi to przyjemność. zjadałam ogromną paczke chipsów i za chwilę o tym zapominałam i szłam po czekolade. a teraz? zero słodyczy itd

Nie musisz od razu się opychać czekoladą - jak narazie ci trudno to przynajmniej naucz się cieszyć większymi ilościami zdrowego jedzenia - przygotowywuj jakie pożywne kanaki, dodaj trochu masła do nich, albo sera żółtego to już jakieś kalorie na plus a przy tym całkiem zdrowe i potrzebne, jak jest jakie ciasto w domu to weź kawałek na podwieczorek zamiast marchewek - powoli, ale stale do przodu. Nie można w jeden dzień zapomnieć tabeli i wyrzucić tego myślenia, ale grunt by tsale brnąć do przodu zamiast się zniechęcać.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 17:53   #4800
noname12345TPa
Gość

Enex - dokładnie chciałam to powiedzieć
Niestety ludowa jest czasem potrzebna.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości