Mamusie majowe 2018 cz. 10 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-09, 15:26   #1321
Ladymama85
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Blaira kciuki za wizytę

Ja najbardziej lubię wkładki always w fioletowym pudełku extra protect. One są cienkie ale z takim jakby wkładem chlonnym. Na teraz idealne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O nie wiedzialam.ze.sa tez wkladki z tej serii

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Jestem!

Stokrotka, kciuki za KGT

Dziękuje tym które tu za nas trzymały dziś kciuki My już po wizycie mimo godzinnej obsuwy.

Sytuacja u nas następująca .... nudy, nudy i jeszcze raz nudy.
Nie zamierzamy się wpychać przed kolejkę.
U mnie wszystko pozamykane na 4 spusty.

Młody cały czas nietoperkuje ale drogi do kanału rodnego jeszcze nie obrał.
Twarzyczki pół widzieliśmy, niestety do zdjęcia się nie ustawił, zaświecił natomiast swoim klejnocikami, które są już w mosznej , także synek to już mały facecik pełna gębą
Waga 2761g.

Na następna wizytę mam komplet badań + wymazy.
Wizyta za 2tyg teraz czyli 23.04. Dopiszesz Groszku proszę?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super ze wszystko.pod.kontrola ale.tu nie.ciesz sie bo.u mnie w obu porodach mialam.na kilka.dni.przed.wizyte i lekarz twierdzil ze jeszcze dlugo do porpdu a za 3dni akcja wiec to zywioły są

Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 15:29   #1322
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 15:31   #1323
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
No właśnie najgorzej ten połóg jak upał - chodz pamietam ze od dnia porodu to max 2 tyg jakieś podpaski a potem już cienkie wkładki.

To tylko ja chyba mialam tak beznadziejny połóg, że prawie 2 miesiace na podpaskach lecialam.

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie !

Właśnie leżę sobie na tarasie..i się wygrzewamy z Małą nadrabiam wizaz, bo ostatnio rzadko tu zaglądam
muszę ogarnąć roślinki na tarasie, kupić tujki i powsadzać bo jakoś tak łyso..

W weekend pojechałam z synkiem do moich rodziców. Mąż akurat miał wyjazd firmowy, więc nie chcieliśmy sami siedzieć w domu..tymbardziej że ja za moim synkiem z turbo przyspieszeniem nie dałabym rady gonić na spacerze gdyby uciekał..a to akurat lubi.. uciekinier mały

Moja aplikacja zakomunikowała mi dziś ze zostało 50 dni do terminu porodu ! Nie wierzę że tak szybko ta ciąża zleciała..

Podziwiam że do końca ciąży niemal dajesz radę studiować i jeszcze niedługo obrona przed Tobą. Na pewno dasz radę

Ja musze w maju podejść do dwóch egzaminów ( zachciało mi się robienia kursów podnoszących kwalifikacje zawodowe ehh) i mam nadzieję że dam radę się nauczyć na to..muszę się wreszcie zebrać..został mi tylko miesiąc.. :/

Nudy to dobra informacja Filipek ładnie rośnie

Wow! pięknie wszystko ułożone i ile tego masz ! Nieźle
No właśnie tego jest mnóstwo, przy Hubercie miescilam się w tej szufladzie ze wszystkim i dużo luźnej poukładane było.
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Powróciłam z wojaży - faktycznie jaki tu spokój na na na na ... nic się nie dzieje na na na na ...
Jestem zadowolona booo mam wyniki gbs i nie stwierdzono la la la ❤️
Cieszę się bo jakos myślałam ze po tych infekcjach to raczej mnie to nie oszczędzi No ale jest git. Siedzę z Młodym na balkonie i się wygrzewam - Boże jak mi tego brakowało ❤️❤️❤️

Idę nadrobić

za gbs, jeden problem mniej.

U nas też ciepło, koło 14 trochę popadalo, ale teraz upał bo przed chwilą z przedszkola młodego przyprowadzilam.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 15:31   #1324
blaira
Wtajemniczenie

Domima, super wieści!!! Grzejcie się i korzystajcie ze skoneczka przydałby się jeszcze

Lady, zdaje sobie sprawę ... ale męża już wtajemniczać nie będę niech się chlopina nie stresuje na zapas

blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 15:32   #1325
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 15:34   #1326
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem już w domu. Od tego ciepła zaczęły mi stopy puchnąć to dla mnie nowość.

Prócz wizyty zaliczyłam jeszcze podologa...i już wiem co jest grane, także będę działać w domu

Z mężem mamy dziś szybki obiad frytki+paluszki rybne bo na 16 do położnej a potem odebrać auto od mechanika ... także dzisiejszy dzień w biegu.
Upał nie pomaga...cały czas mi gorąco.

Jeszcze doszedł Chińczyk...nawet jeszcze nie sprawdzałam co doszło

Super poukładane w tych szufladach!

Ja.mam.jakis.zastoj w paczkach chinczykowskich co mnie strasznie drazni

Stary 2018-04-09, 15:48   #1327
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja nie specjalnie, chyba że na wakacjach. Mam na szczęście dobrze izolowany dom.
Ja dziś wyciągnęłam letnia sukienkę ciążowa z 1 ciąży, nie sądziłam że się przyda

Zabrałam się za prasowanie i końca nie widać Na siedząco spoko idzie. Nadrobię agenta I top chefa na pewno

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 15:50   #1328
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Hej!

Stokrotka, kciuki za ktg!

Malinka, cieszę się, że już w domku i że maluch tłuściutki i ma się dobrze )

Rybcia i Domima, chwalcie się sesjami od razu jak tylko coś dostaniecie! My się fotografujemy 21.04.

Domima, myślę o Tobie codziennie, jak uzmysłowię sobie, że Tobie to już została jednocyfrowa liczba dni do porodu to aż mi serce szybciej bije

Mój tata skończył pokój Flo, chłopaki poskładali meble, narazie jest bałagan, ale zaczyna mieć to ręcę i nogi. W tym tygodniu chcemy to jeszcze raz pomyć z zewnątrz i wewnątrz, zacząć prać i prasować. Aha no i może w końcu spakować tę nieszczesną torbę

❤️
Ja to nie mogę uwierzyć ze to tak szybko zleciało - pierwsza ciąża bardzo mi się dłużyła ... teraz raz dwa i już trzeba być przygotowanym ...
Co do sesji to ja tak średnio jestem nastawiona bo ostatnio jakos z aparatem średnio się lubimy No ale pamiątka będzie
Oczywiście pokaże jak będzie czym się pochwalić

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 15:51   #1329
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Powróciłam z wojaży - faktycznie jaki tu spokój na na na na ... nic się nie dzieje na na na na ...
Cieszę się bo jakos myślałam ze po tych infekcjach to raczej mnie to nie oszczędzi No ale jest git. Siedzę z Młodym na balkonie i się wygrzewam - Boże jak mi tego brakowało ❤️❤️❤️

Idę nadrobić

No! Wspaniale! : )
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 16:17   #1330
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
U mnie ta końcówka taka umowna, bo niby termin mam na dokładnie za miesiąc, ale i tak pewnie będę kwietniówką ( w sercu oczywiście majówką !), więc do czasów końcówki i stabilizacji nie dotrwam

Współczuje tego narastania stresu, ten czas jeszcze przede mną.

Myślę, że od przyszłego tygodnia będę świrować...

Trzymam kciuki, żebyś jednak rozpakowała się ekspresowo w tym tygodniu i w końcu odetchnęła

Wiem wiem z ta końcówka u Ciebie - tak po 30stym którymś tygodniu to już dla mnie końcówka he he

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Łooo matko pięknie Cię spustoszyło

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Jest takie jakie było. 3 cm. Dalej na razie nie poszło

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

O kurcze

Kciuki Za utrzymujące się 3 cm ❤️

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Ja już po badaniu w labie. Była okropna kolejka, bo była tylko jedna jakaś starsza pielęgniarka i powoli jej szło oznaczanie tych probowek itp. Chętnie bym sobie zażyczyła hemoglobine ponad 10...
Potem mąż mnie podwiózł do rossmana, odebrałam pieluszki za grosz, kupilam podklad, szminke i lakier do paznokci. Pani kasjerka mnie zawołała bez kolejki także poranek intensywny, ale wszystko się udało

Domima pytałaś o moje swędzenie. Pomaga mi zimna woda, albo zimny okład. Smaruje tłustym kremem dla dzieci i jakoś da się wytrzymać. Za Ciebie cały czas trzymam kciuki

❤️

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
Kochana,
u mnie taka dwubiegunowość czasem...z jednej strony lepiej Małemu Naleśnikowi w brzuchu i niech sobie tam siedzi jak najdłużej... łatwiej ogarnąć życie ja się boję, jak to będzie z dwójką dzieci, jak poród, jak ze wszystkim po prostu...
ale jak w nocy zaczyna mnie boleć kręgosłup przy przekręcaniu się na bok, to dłużej niż planowo, to bym nie chciała żeby bolało kilka innych rzzeczy, też już mi daje w kość, nie ukrywajmy

i wiem, że jak już "się będzie działo", to będzie dobrze... trzeba będzie się zebrać i zrobić...
Przytulam Cię mocno!!

Tez mam miliony przemyśleń odnośnie opieki nad dwojkeczka ... i w ogóle tego wszystkiego jak to będzie wyglądało - zwłaszcza wieczory, kąpanie usypianie pobudki ... wczesne wstawanie a do tego domowe obowiązki Eh ... milion pincset myśli ...

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Jestem!

Stokrotka, kciuki za KGT ✊️

Dziękuje tym które tu za nas trzymały dziś kciuki My już po wizycie mimo godzinnej obsuwy.

Sytuacja u nas następująca .... nudy, nudy i jeszcze raz nudy.
Nie zamierzamy się wpychać przed kolejkę.
U mnie wszystko pozamykane na 4 spusty.

Młody cały czas nietoperkuje ale drogi do kanału rodnego jeszcze nie obrał.
Twarzyczki pół widzieliśmy, niestety do zdjęcia się nie ustawił, zaświecił natomiast swoim klejnocikami, które są już w mosznej , także synek to już mały facecik pełna gębą
Waga 2761g.

Na następna wizytę mam komplet badań + wymazy.
Wizyta za 2tyg teraz czyli 23.04. Dopiszesz Groszku proszę?

Cudownie ze takie nudy - mówiłam Ci Ze Ty na spokojnie sobie do terminu dotrwasz ❤️ Synuś już duży, fajny Chłopczyk - cieszę się ze wszystko dobrze ❤️

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Super, ze pokoik Flo zrobiony jak juz bedziecie mieli gotowy w 100% to czekam na fotke

O matko, to sporo

Mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuscil ani nie zawolal bez kolejki a niedlugo ciaza mi sie skonczy

Super wiesci, jaki duzy chlopak juz
Powiem Wam, ze sprawnie mi poszlo, ktg mialo byc od 11 ale bylam przed i nie kazaly mi czekac. Gbs prawie od reki pobrany, jedna kobietka przede mna tylko byla.
Co do ktg - oczywiscie maly cala droge w autobusie szalal w brzuchu, jak czekalam przed punktem pobran to tak samo a jak sie polozylam to cisza troche tam powciskalam ten przycisk, ale te ruchy takie delikatne byly ze sama nie bylam pewna czy to mi sie wydaje czy faktycznie sie rusza. Przyszla polozna czy tam pielegniarka, poruszala troche brzuchem, postraszyla ze jak taki niemrawy bedzie to zostane w spa, ale na mojego synka ni prosby ni grozby ni dzialaja dopiero pod koniec sie rozkrcil ze bylo po kilka ruchow na raz. W ogole wydawalo mi sie, ze chwilami az za szybko to jego serduszko bilo bo tak mocno przyspieszalo, ale powiedzieli ze wszystko w porzadku.
W czwartek powtorka z rozrywki

Super ze wszystko dobrze
To jest taki pech w sumie na tych ktg - mój syn prawie nigdy się nie ruszał i te pindy się zawsze o to rzucały ...
teraz już masz tak często to ktg?

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Dziękuje
Na chwile obecna się nie wpychamy...kultura musi być! Wpajamy od najmłodszych
Zobaczymy czy coś się zmieni za 2 tyg.
Gin przewiduje wagę ok 3,5kg

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Stokrotka, super ze poszło sprawnie i wszystko ok

Mój gin tez mniej więcej taka przewiduje ale ciekawa jestem czy się sprawdzi taka waga byłaby super -‚mój syn miał 3370 i to już takie fajne dzidziusiatko

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Super wiesci Synek już spory.

za pozytywne ktg i za szybkie załatwienie sprawy.

Ja ułożyłam w szufladzie ciuszki malej i stwierdzam, że mam tego ogrom. Jeszcze do drugiej szuflady pójdą wszystkie bluzy, swetry, kombinezony, śpiworki.

Pięknie to wszystko posegregowalas u mnie brak takich organizerow - chyba będę musiała coś wymyślić

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Bardzo Wam dziękuję za polecenie wkładek, wybiorę się do rossmanna

blaira super, że na wizycie wszystko w porządku

Jestem dzisiaj w wiecznym niedoczasie więc z góry Was przepraszam za moją nieobecność

Wracaj Grosia - co Ty ? Jaja sobie robisz ?

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Rodzicie czy co ??? Bo strasznie pusto jak na poniedzialek

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam upały. Ale w połogu może być ciężko

Ja upały koooochammmm miłością bezgraniczna ❤️ dla mnie może być zawsze ponad 30st a i tak odczuwam te 30 jak normalni ludzie 20 także tego

Stary 2018-04-09, 16:19   #1331
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Podumasz moze jak.sie urodzi ? Czasami po porodzie sie to.tak.przestawia ze wiesz ze to te imie.i koniec,bo nam.ciezko.doradzac,ja bym.wziela Julia bo Iga mi kompletnie.sie niepodoba, ale.nastepna osoba powie ze Julia brzydko ladnie Iga.dobrze ze.wymyslil imie.ktore gdzies tez chodzilo Ci po.glowie a nie.jakas Zosia czy cos innego
ale dlaczego akurat Zosia?
Cytat:
Idę nadrobić
za wyniki
aż sprawdziłam czy moje są, ale myślałam, że mikrobiologia do odbioru tylko w formie papierowej - a tu niespodzianka, są też on-line widoczne i wszystko cacy
Cytat:
Treść usunięta
szkoda, że nikt Cię nie wpuści... czy zamierzasz też przy tej "okazji" odbyć pełną wizytę?
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 16:21   #1332
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta

Kciuki za wizytę wobec tego

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Domima, super wieści!!! Grzejcie się i korzystajcie ze skoneczka przydałby się jeszcze

Lady, zdaje sobie sprawę ... ale męża już wtajemniczać nie będę niech się chlopina nie stresuje na zapas

Oj tak ❤️ jeszcze jakiś pyszny drineczek jak nie pod palmami to z palemką ❤️

Stary 2018-04-09, 16:22   #1333
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-04-09, 16:23   #1334
rybcia34
Zakorzenienie

Była u mnie kolezanka na kawce sobie poplotkowałyśmy. a zaraz idziemy na spacer do babci tzta)

Edzik dziekuje za wiarę we mnie zycze powodzenia z egzaminami, tez na pewno je ogarniesz na spokojnie

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Kciuki żeby się udało

Stary 2018-04-09, 16:32   #1335
reniferek01
Zakorzenienie

Blaira super wieści! synek juz duzy

Rybcia trzymam kciuki aby Ci się udało obronic jak najszybciej

Edzka ładnie poukładane

Stokrotka ja tak mam niemalze codziennie tyle do zrobienia a sił zeroo albo cos boli i dokucza

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!

Edytowane przez reniferek01
Czas edycji: 2018-04-09 o 16:34
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 16:37   #1336
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-04-09, 16:41   #1337
domii29
Zakorzenienie

Mlody przyszedl tak zmeczony z przedszkola ze ani po podworku mu sie nie chce biegac. Wlasnie urzadzamy sobie "balkoning" kocyk mu rozlozylam, przyniosl sobie zabawki i sie bawi

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 17:26   #1338
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-04-09, 17:42   #1339
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:

Idę nadrobić

Super, że nic nie wyszło ciekawa jestem co u mnie (czytałam w necie, że 30% kobiet ma dodatni więc szanse są spore). Mam tylko nadzieję, że powtarzać nie będzie trzeba, bo to nic przyjemnego nie bylo
Co do ktg - teraz mam chodzić co trzeci dzień (do 24.04), później co drugi dzień i od 8.05 codziennie, no chyba że wcześniej urodzę No i mówiła, że jakby coś się działo to jechać dodatkowo.

Cytat:
Treść usunięta
Daj znać po wizycie
Pytałaś o stopy moje - dziwna sprawa, wieczorem i w nocy mnie swędziały a w dzień spokój, nic nie swędzi. Nie rozumiem tego.

Jedziemy zaraz z mężem po małe zakupy, mam nadzieję że wszyscy się wygrzewają na dworze i nie będzie kolejek jutro sąsiad przychodzi nam robić parapety - mieliśmy strasznie nieszczelne i trzeba to ogarnąć przed kolejną zimą żeby nic Adasiowi nie wiało. A sąsiad akurat się zna na takich remontowo-budowlanych rzeczach to nam to ogarnie. Mówił że 2 dni i po sprawie.
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 17:48   #1340
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
ale dlaczego akurat Zosia?

za wyniki
aż sprawdziłam czy moje są, ale myślałam, że mikrobiologia do odbioru tylko w formie papierowej - a tu niespodzianka, są też on-line widoczne i wszystko cacy

szkoda, że nikt Cię nie wpuści... czy zamierzasz też przy tej "okazji" odbyć pełną wizytę?
Sesese bo modne

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mlody przyszedl tak zmeczony z przedszkola ze ani po podworku mu sie nie chce biegac. Wlasnie urzadzamy sobie "balkoning" kocyk mu rozlozylam, przyniosl sobie zabawki i sie bawi

Zazdroszcze,moj ma.dzisiaj faze choooddzzzzz, i normalnie padam na pysk

Stary 2018-04-09, 17:57   #1341
nalesnikona
Zadomowienie

jak czytam wizaz, to mi się przypomina milion spraw

zadzwoniłam do przychodni i mój gbs już do odbioru. Jutro może zajdę, jak będę Syna z przedszkola odbierać.
Wyników przez telefon nie mówią u nas, a jestem ciekawa, czy udało się zaleczyć moje paskudztwo...

W luxmedzie dzisiaj zrobiłam tsh i w końcu doczekałam się pięknego wyniku- 1.2
ostatnio to co robiłam to wyższy było.

Pogoda u mnie przepiękna, więc też korzystałam z Synem z naszego mikro ogródka. Teraz pojechali z Mężem na przejażdżkę rowerową.

To słońce pozytywnie mnie nastraja do życia!
a przynajmniej tak sobie powtarzam bo jakiś czas temu myślałam, że już ta wiosna nie przyjdzie i popadnę w jeszcze większy marazm...
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 18:07   #1342
niud
Wtajemniczenie

Mój niestety nie był wymęczony po żłobku, a że zatraciłam się dziś w prasowania, musiałam z nim iść na zakupy... Przeżyłam =)

Właśnie zrobiłam mu tortille I puściłam bajki żeby chwilę odsapnać. Tż będzie za godzinę dopiero.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Ja w pierwszej ciąży mialam gbs dodatni i wiąże się to tylko z tym, że w szpitalu muszą pamiętać o tym żeby Ci wstrzyknąć antybiotyk do kroplówki w czasie porodu, także nie ma co się tym stresować jakby co.

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2018-04-09 o 18:18
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 18:31   #1343
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ale mnie w pachwinie dzis boli. I strasznie mi goraco tyle rzeczy bym zrobila a czuje sie jak stara babcia

Temperatury powyżej 25 stopni działają na mnie strasznie. Momentalnie pocę się jak świnia i cała puchnę

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
A teraz cóż, nic tylko obiad wstawiać

My dopiero zjedliśmy, cały dzień w rozjazdach Ale zrobiłam więcej kotletów i jeszcze dwa dni obiad z głowy

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Dla mnie do 25 jest ok, powyżej już średnio co do opalania to ja całe życie córka młynarza, nie cierpię opalenizny

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Syn spi w wozku, spacerujemy,jest pieknie dopiero minela nas dziewczynka z6 lat z.matka, a to dziecko.w czapce,wspolczuje,ja q sandalaxh ide ,upal jak nie wiem co

Widziałam dzisiaj dorosłych w puchowych kurtkach - nic mnie nie zdziwi

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Zabrałam się za prasowanie i końca nie widać Na siedząco spoko idzie. Nadrobię agenta I top chefa na pewno

Też prasuję na siedząco - dobry patent

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
❤️
Ja to nie mogę uwierzyć ze to tak szybko zleciało - pierwsza ciąża bardzo mi się dłużyła ... teraz raz dwa i już trzeba być przygotowanym ...
Co do sesji to ja tak średnio jestem nastawiona bo ostatnio jakos z aparatem średnio się lubimy No ale pamiątka będzie
Oczywiście pokaże jak będzie czym się pochwalić

W takim towarzystwie jak nasze nic się nie dłuży

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Wracaj Grosia - co Ty ? Jaja sobie robisz ?

Chciałabym, dopiero mam chwilę żeby nadrobić i oczywiście nikogo oprócz mnie nie ma weekend nie zaglądałam do mojej zdalnej pracy i sajgon ogarniałam do 13

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 18:45   #1344
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
jak czytam wizaz, to mi się przypomina milion spraw

zadzwoniłam do przychodni i mój gbs już do odbioru. Jutro może zajdę, jak będę Syna z przedszkola odbierać.
Wyników przez telefon nie mówią u nas, a jestem ciekawa, czy udało się zaleczyć moje paskudztwo...

W luxmedzie dzisiaj zrobiłam tsh i w końcu doczekałam się pięknego wyniku- 1.2
ostatnio to co robiłam to wyższy było.

Pogoda u mnie przepiękna, więc też korzystałam z Synem z naszego mikro ogródka. Teraz pojechali z Mężem na przejażdżkę rowerową.

To słońce pozytywnie mnie nastraja do życia!
a przynajmniej tak sobie powtarzam bo jakiś czas temu myślałam, że już ta wiosna nie przyjdzie i popadnę w jeszcze większy marazm...
Super ths 👍 trzymam kciuki za gbs. Ja gdzies czytalam, ze nawet jak sie zaleczy to powinni i tak podac antybiotyk przy porodzie, ale nie wiem ile w tym prawdy.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 18:49   #1345
rybcia34
Zakorzenienie

Wróciliśmy ze spaceru pogoda boska ale za długi spacer sobie zorganizowaliśmy...nogi mam jak bomby tak pulsują,że chyba zaraz wybuchną!

Aleee było warto

Nalesnikona super wynik tsh i fajnie,że humor powrocil

Stary 2018-04-09, 18:55   #1346
_groooszek_
Zakorzenienie

Dziewczyny a te wielkie podpaski to jakiej firmy bierzecie?

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 18:59   #1347
Fryga777
Raczkowanie

Hej jestem i ja
Blaira gratuluję udanej wizyty i wagi, bo u mnie z tą wagą kiepsko ostatnio 2200g mam nadzieję, że w środę coś ruszy i dojdę do 2500 g. Jak wszedzie tak i u mnie słoneczko piękne, kocham taką pogodę całe dnie mogłabym spędzać na dworze.
Groszku super, że cała i zdrowa wróciłaś z wypadu. Spotkanie nie mogło się nie udać
Wczoraj pierwszy raz spuchły mi nogi i od brata wróciłam w skarperkach, bo nie dałam rady butów założyć
Moje dziecko znowu usmarkane, zrobiłam eksperyment ostatnio i pościągałam wszystkie dywany i katar ustąpił w sobotę znowy położylam i od nowa katar czyli prawdopodobnie alergia
W sobotę byłam w lumpku i zrobiłam zakupy za 100 zł a miałam nic nie kupować bo wszystko mam po córce nie mogę tam chodzić.
Fryga777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 19:03   #1348
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-04-09, 19:04   #1349
Fryga777
Raczkowanie

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży miałam bella mama, ale kompletnie mi nie pasowały i mało ich używałam głównie do obchodu a potem zwykłe podpaaki bella te niebieskie. A teraz jeszcze nie mam, więc podpinam się pod pytanko.
Majty dostałam jedne z canpola.
Fryga777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 19:05   #1350
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Bella

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości