|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
staram się, ale coś wewnętrznego mówi mi ciągle "nie, nie jedz tego, to ma tyle kalorii". chce tak jak dawniej cieszyć się jedzeniem, chce żeby sprawiało mi to przyjemność, a nie tak jak teraz- jeść dlatego bo musze:/. do wtorku (ważenie) 2 dni a ja ciągle chudne... ciekawe jak przez te najbliższe 2 dni przytyć mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Raczkowanie
|
jak są rodzice w domu to jakos mi łatwiej.. ale gdy jestem sama to nic nie zjem :/ ja chce się z tego uwolnić, chce sie wyleczyc;( dlaczego to jest takie trudne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niżej moja dzisiejsza fotka: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Gość
|
Aralko wyglądasz przeuroczo
![]() |
![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Gość
|
Tu i ówdzie mogłoby być nieco więcej ale po za tym spoko, ja mam bardzo podobną tylko wyższa jestem.
|
![]() |
![]() |
#4809 |
Wtajemniczenie
|
Aralko chudziutka jesteś.
Tak sobie myślę .. podobnie ważymy, do podobnego wzrostu, a ja jestem grubsza..bardziej..pff, a może aż tak mam zamazany swój obraz ? Rodzinka się zjechała i oczywiście ciotka, która mnie wieki nie widziała zaczęła mówić o tym jak schudłam. Mówiłam mamie, żeby nawet nie wdawali się w ten temat, ale nie, ona usprawiedliwiając się, że "zapomniała" dalej mówiła. I przy okazji dowiedziałam się, że znów schudłam..a jednak widać choć trochę ... Na początku miło było słuchać od wszystkich o tym, że tyle schudłam. Ale teraz stało się to już męczące i mam tego dosyć. Jeszcze z początku "imprezy" mama krzyczała, abym coś zjadła bo nie jadłam obiadu i, że nie będze się ze mną kłócić przy ciotce i wujku. I po konwersacji doszło do wniosku, że "to już choroba. to już anoreksja" Noo. Fajnie wiedzieć. Ryczałam jak małe dziecko. Dorośli nic nie rozumią.
#4810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam ![]() Mi się wydaje, że jestem i tak gruba >.> A mogłabys np. pokazac jakas swoja fotkę ? ![]() Też z początku lubiłam jak mi mówili jaka to a chuda itp. Teraz to mnie juz cholera bierze :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewelko nie bądź w stosunku do rodziców tak surowa, bo trudno zrozumieć jak się samemu tego nie przeżyło a te teksty o anoreksji to z troski, no bo jak patrzeć na własne dziecko jak takie wątlutkie i nic nie powiedzieć, nie martwić się, nie głowić co z tym fantem ![]() ![]() A u mnie dalszy kompuls...2600kcal w ciągu niecałych dwóch godzin...nigdy już chyba nie schudnę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy kompulsów nie miałam to nie wiem jak to jest... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
#4814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mówiłaś, że nie uważasz, że jesteś gruba ![]() Oj, Enex, kochanie, wiem jak się czujesz ![]() ![]() Pamiętasz..jak kiedyś, gdy też miałaś kompulsy, mówiłyśmy, że będzie dobrze i tak było? No więc .. będzie dobrze ![]() A rodzice..wiem, że się martwią, koleżanki się martwiły, reszta rodziny się martwiła..tylko oni chyba czasem nie widzą, że trochę przeginają.
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo z jednej strony nie...Idę do lustra i mówię " Jest nieźle ". Będąc w sklepie jak kupuję ciuszki XS i S to jestem zadowolona. Ale wiele razy nadal jest: "Boże, jakie mam grube uda" itp. Albo wydaje mi sie ze moje kolezanki które ważą tyle co ja lub wiecej - są chudsze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
Ewelko - wszak jedz na zdrowie
![]() ![]() Aralka - bądż rada, że nie znasz kompulsów. Dla mnie to "najgłupsza", najprymitywniejsza forma ED. Bo i anoreksja i bulimia są odbierane jako powaźne i niebezpieczne, kompulsy jako pewna po prostu żarłoczność nijak szkodliwa, bo przecież się tylko je...ani się nie głodzi, ani nie trapi ciała, gospodarki kwasowo-zaadowej wymiotami...czuję się podle ![]() Nasturcja - ojć nie słódź mi tyle ![]() ![]() ![]() ![]() A specjalizacja narazie nieznana, bo mało klinicznych przedmiotów narazie mieliśmy, ale cuś tak pocichu by mi się podobały internistyczny choć szkoda, że to takie trochu geriatrie są, bo raczej tam dziadki i babki z ciśnieniami i sercem zazwyczaj plus czasami cukrzyk albo wrzody o ile nie większy szpital i bardziej ciekawe choroby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witaj Moniko i z góry przepraszam, że zaraz będę o Tobie pisać w 3ciej osobie. ![]() Wiesz, Werka, ja myślę że to nie jest wcale tak, że Monika nie chce z tego wyjść i automatycznie należy jej się jakieś upomnienie ode mnie. Po prostu z jej postów wynika, że dziewczyna jest niestety na początku drogi i kupa rzeczy do zrobienia przed nią... Gdyby tak przejrzeć wcześniejsze posty dziewczyn z ED, które teraz są na odpowiednio obfitych P, wszystko wyglądało w ich przypadku tak samo - opory, opory, opory... Jednak wierzę, że Monice się uda, tak jak udało się bardzo wielu dziewczynom z Wizażu. Ty, Moniko, jesteś tu raczej nowa i nie orientujesz się w historiach pewnych wizażanek, ale uwierz, one miały tak samo - wychudzenie, kalorie w głowie, bariery w psychice, jedzenie jako wróg... Znamy to. Jednak dzięki zdecydowanej, ciężkiej pracy nad sobą MOŻNA osiągnąć normalność i wyzdrowieć całkowicie. Będziesz jeszcze umiała cieszyć się jedzeniem, zobaczysz, ale musisz się starać, sielankowo niestety nie będzie. Zrób sobie jakieś małe postanowienie na jutro - te małe łatwiej zrealizować. Nie odwlekaj - jutro. Drobiazg, sama wybierz co dorzucisz do posiłku. A więc, co wybierasz? ![]() -- Aralka - śliiiczna z Ciebie dziewczyna, i wyglądasz tak... dorośle ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4818 |
Rozeznanie
|
[
Nasturcja - ojć nie słódź mi tyle ![]() ![]() ![]() ![]() A specjalizacja narazie nieznana, bo mało klinicznych przedmiotów narazie mieliśmy, ale cuś tak pocichu by mi się podobały internistyczny choć szkoda, że to takie trochu geriatrie są, bo raczej tam dziadki i babki z ciśnieniami i sercem zazwyczaj plus czasami cukrzyk albo wrzody o ile nie większy szpital i bardziej ciekawe choroby ![]() Enex właśnie, że nie ..Jesteś bardzo dobrym człowiekiem w tym skorumpowanym i zakłamanym światku Ja osobiście razdko spotykam takich emaptycznych ludzi, którzy martwią się o innych a nie patrzą tylko na swój czubek nosa Właśnie ludzie bardzo wrażliwi wpadają w te durne kompulsy Ale już sobie świetnie dawałaś radę to dasz i tym razem-ja 3 mam kciuki za Ciebie Jak przetrwałaś takie sesje, pomagasz ludziom to i z tym dasz radę Sprobuj własnie oscylować w granicach 2500kcal, nie patrz na kcal i kieruj sie organizmem, masz ochote na slodkie jedz na slone tez..trzeba wyczuć moment nasycenia żołądka ![]() ![]()
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w tym właśnie sęk, że po 3miesiącach beztroski jedzeniowej i seriach kompulsów ja zupełnie zatraciłam normalne poczucie głodu i sytości... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Enex trzymaj sie..mialam coś podobnego dwa miesiące temu, ale żywiłam się samymi słodyczami na inne jedzenie patrzeć nie mogłam...jak jadłam obiad to w postaci słodkiej, innymi rzeczami nie umiałam się najeść ![]()
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za wsparcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie 'może', a 'na pewno' ![]()
![]() |
#4823 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
Ludowa - dziękuję
![]() ![]() ![]() Enex - domyślam się, że kompulsy są okropne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi to masz jeszcze dobre - ja mam prawie 22lata a kuzyni kuzynki mi dali 15lat maksa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Potem będziemy się cieszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
Aralka-ładna dziewczyna z ciebie
![]() ![]() Zaś,Ja jak to Ja wciąż próbuję zmobilizować się do jedzenia większych ilości. Tkwi gdzieś we mnie mimo nieciekawej sytuacji ,w której się znajduję jeszcze pewna blokada,że jak to tyle,że popadnę w jakąś skrajność, a w razie czego poproszę dra o receptę na Megalię, masakrycznie zwiększającą apetyt (i uszkadzającą nadnercza ![]() ![]() Swoją drogą,jeśli można pozwolę sobie wkleić zdjęcia; jedno sprzed roku,przy wadze 48 i rozm.36 ,w okresie gdy akurat 'wpadłam' w całe to błędne koło,ot przez jakieś kompleksy tyłka ,ud presji 'bycia wysportowanym.'wymiarowym ' ,a kolejne świeżutkie sprzed raptem kilku dni... Ot do czego się doprowadziłam i nijak z tego wychodzę ![]() http://img371.imageshack.us/my.php?i...sc01886fk3.jpg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Schism - ale chudzinka z Ciebie...
![]() Musisz koniecznie jeść ![]() ps. ze złotych? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Schism z Ciebie również jest chudzinka( i kto to mówi?) ale świetnie rozumiem "powody" Twojego odchudzania...ze mną było tak samo...i po co to było nam potzebne? ![]() ![]() ![]() Ehh....pokręcone jest to wsztystko...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
Miesiąc temu jakieś 41,5 teraz waga oscyluje wokół 43-44 acz po wymiarach et.c nie widać, wzrostu 170. o_O
Yhh jeść muszę, chciałabym i to ze smakiem,no ale coś tą satysfakcję zburza ze strony trawiennej i ''psychicznej. Dopatruję się w tym też powiązań z relacjami z matką. Ma kobita ciut despotyczny,nadopiekuńczy charakter i im więcej kłótni jest między nami,tym bardziej 'to coś' wraca. Leżąc w Wawie w tym szpitalu, psychoonkolog proponowała w związku z rozpoznaną anoreksją, rodzinną wizytę u psychologa/psychiatry, no ale uparła się,że nie,bo brudów prać publicznie nie będzie . ![]() ps;złotych,złotych ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.