![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Beznadziejna sytuacja i tyle
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj wogole powiedziałam mu, że jak ja utrzymam się za 1400 zł.. A on mi powiedział, że najlepiej żebym podziękowała kuzynce bo nawet za dojazdy zapłacę mnóstwo pieniędzy. Że dojazd kosztuje. On może mnie utrzymać przez jakiś czas tylko żebym dała sobie spokoj z tym. Tata znajdzie pracd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli faktycznie zależałoby mu na tym, żebyś stanęła na nogi i uniezależniła się od rodziców, to powinien się cieszyć i Ci kibicować. Natomiast również mam wrażenie, że jemu zależy raczej, żeby uzależnić Cię od siebie oraz odseparować Cię od rodziny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
Aha, czyli bierzesz ślub z facetem, który wyznaje zasadę, że masz sie sama utrzymać? A co jeśli kiedyś stracisz pracę, nie będziesz pracowała przez dłuższy czas, zachorujesz itp.? Co wtedy? Będziesz jadła resztki z jego talerza, czy brała kredyty żeby mu dorównać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Ale to mówisz Ty on czegoś takiego nie powiedział, wogole chce abym znalazła pracę lepszą od tamtej, bliżej, lepiej płatną.
Myślę wogole nad tym by zakomunikować ojcu tz że nie chce pomocy z jego strony... To nie był dobry pomysł Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"On może mnie utrzymać przez jakiś czas tylko żebym dała sobie spokoj z tym." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ? Czy on ? Myślisz że powinien mi dawać kasę ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Powiedzial, ze przez jakiś czas. Do momentu, aż nie znajdziesz czegoś. W tym zdaniu już jest zawarta presja, znając układ jakiego go wyuczylas, że jak nie masz, to sie będziesz kajac, brać kredyty, byle by dorównać. A życie jest nieprzewidywalne, zdrowie z wiekiem szwankuje. W malzenstwie powinna byc wspolnota a nie wyliczanie, szczególnie że twój przyszły małżonek zna dokładnie twoją sytuację finansową a udaje, że nie nic nie widzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chce pracować Wiesz co, co 2 tygodnie kombinuje skąd wziąć kasę na wyjazd tu sprzedaje taki ciuch tu taki.. odkładam. Nie podchodzilam do tego w ten sposób Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do pracy - próbowałaś szukać sama, bez pośrednictwa innych osób? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krótko mówiąc myślę, że on nawet nie bierze pod uwagę, że jesteś w stanie się mu przeciwstawić i po czymś takim mógłby pokazać swoje pełne oblicze. Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2018-04-10 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak szukam sama, probuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
Kobito, ciuchy sprzedajesz, by mieć na wyjazd, narzeczonego zobaczyc??? ostatnią koszulę też sprzedasz z miłości???Czy on o tym wie??? Jeżeli wie, to nawet nie skomentuję.
Dlaczego on nie przyjeżdża po Ciebie, wiedząc, że nie masz pieniędzy???? Oj, chyba matka miała rację, będziesz płakać przez niego .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie nie mam z kim, nasza rodzina trochę jest dzika i nikogo nie zaprasza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czytam Twój poprzedni wątek i cóż... wykosztowujesz się po to, żeby dwa razy w miesiącu pojechać do kogoś, z kim nie za bardzo możesz pogadać, zdarzają się spięcia, on szantażem wymusza współżycie, Ty głównie gotujesz im, pieczesz i robisz herbaty... dużo czasu i energii, którą można spożytkować przecież inaczej i przybliżyć się do osiągnięcia niezależności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Szef ds. Wymianek
|
Twój narzeczony wie, ile wyrzeczeń kosztują Cię wyjazdy do niego?
![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
Czyli sprzedajesz swoje ciuchy, zapożyczasz się żeby mu dorównać.??? Jeżeli twoja matka o tym wie, to nie dziwię się że go nie lubi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
moja corka ma chlopaka do ktorego jezdzi co tydzien (czasami on przyjezdza do nas ale u niego maja wiecej prywatnosci-mieszka sam) skladaja sie na jej bilet na pol bo obydwoje sa studentami z niezbyt wielkim budzetem nie wyobrazam sobie zeby miala sprzedawac ubrania kombinowac tak jak ty twoj facet pracuje powinien pokrywac polowe kosztu przyjazdu jesli nie caly tak jak napisala trzyrazypiec zastanow sie czego ty chcesz a nie zawsze patrzysz co inni by chcieli zebys zrobila to twoje zycie ,bierz je w swoje rece masz toksycznych rodzicow ale jestes mloda masz cale zycie przed soba czy chcesz reszte zycia spedzic tak jak dotychczas?kiedy bedziesz zyla tak jak tobie sie podoba? nie ulegaj pokusie ucieczki od rodzicow w ten zwiazek bo pakujesz sie z deszczu pod rynne Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2018-04-10 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Autorko, ja bym na Twoim miejscu nie zamieszkała w rodzinnym domu narzeczonego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
podobno ida na wynajmowane od lipca ;-) autorka klamie tutaj nie wiadomo po co |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Robię herbaty, obiady ale to już jest wogole oddzielny temat. Ja jestem po prostu dla nich, czekam żeby jechać tam. Co 2 tygodnie. Bo tak mi zależy. Zawsze marzyło mi się dużo zarabiać, mieć uznanie.. było tak tylko dlatego, że mam niską samoocenę i nawet siebie nie akceptuje w 100 procentach. Myślałam żeby się przebranzowic, coś innego coś co będzie dawało mi radość Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
BAN stały
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;82833061]ale ona przeciez zaprzecza w tym watku ze beda mieszkac u tesciow
podobno ida na wynajmowane od lipca ;-) autorka klamie tutaj nie wiadomo po co[/QUOTE] Może on ją okłamuje, a ona bardzo chce w to wierzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Im dalej czytam tym większe robię oczy. Dziewczyno z kim chcesz ten ślub brać. To dupek który nie liczy się z Tobą, szantażuje Cię (już masz być posłuszna teściom bo dali Ci tyle miłości). Będziesz sterowaną laleczką jego i jego rodzinki.
Ale na prawdę zadłużałaś się żeby mu dotrzymać kroku... To on powinien dostosować wycieczkę na taka na którą będzie stać was oboje, choćby pod namiot albo na rowery. A jak musiał mieć koniecznie swoje wymarzone wakacje to niech za Ciebie zapłaci jak jest taki mądry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2018-04-10 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież nie pracuje. Nie wie nic. I gdyby wiedział to dałby mi pieniądze i dostalabym opier.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Autorko twój facet to śmiech na sali.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.