|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
No tak ale zapraszasz parę czyli Państwa Kowalskich, a nie osobne jednostki. Chyba, ze zaproszenie stosujesz do jednej osoby.
|
#2223 |
|
Rozeznanie
|
z moich doświadczeń weselnych z tańcem z rodzicami i podziękowaniami:
-taniec Parami jeśli wszyscy byli obecni -taniec ze świadkami jeśli brakowało komuś pary -taniec w kółeczku Wszyscy razem Para Młoda i Rodzice a w jednym przypadku nawet z rodzeństwami - czyli całe rodzinki podziękowania najbardziej mnie denerwują czytane i jakieś w ogóle udziwnione, które daje zespół Parze Młodej, a oni jak te barany dukają to zdenerwowani -żenada podobają mi się albumy dla rodziców i takie duże zdjęcia w antyramach Pary Młodej, nie koniecznie ze ślubu chociaż i takie jedni zdążyli wywołać, wydrukować i po północy dać rodzicom- to było zaskoczenie![]() U nas piosenki "cudownych rodziców" na pewno nie będzie, bo nie mamy tatów, będą same mamy, podziękujemy własnymi słowami, z kwiatami, portretem, ewentualnie albumem........i......... ...... pojawi się pewien problem: TRADYCJA U NAS NA WSI!!!! jeśli się wydaje ostatnie dziecko za mąż, czy żeni się (a i u mnie i TŻ-ta jest taka sytuacja-jedynaki jesteśmy) to robą wianki rodzicom i ich obtańcowuje wesele czy coś takiego....... wiecie może o co w tym chodzi?????
|
#2224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taaaa... Pamietam z lat dziecinstwa. Robi sie wianki, usadza sie rodzicow na krzeslach w srodku koleczka, goscie tancza, a kilku silnych mezczyzn podrzuca ich na tych krzeslach.... Faktycznie tradycja, moze nie wszedzie, ale u mnie napewno. Tylko czy to sie jeszcze praktykuje???? Dawnooo juz sie tym nie spotkalam.
|
|
|
#2225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
tak się zaczytałam w tym całym galimatiasie że postanowiłam załozyć firmę z czekoladowymi fontannami na wesela i podobne imprezy, bo tego brakowało mi w Lublinie więc jeśli macie ochotę to zapraszam zrobiłam już stronkę - niestety dawno nie zajmowałam się webmasteringiem i stutkiem tego jest jeszcze parę rzeczy do poprawienia - ale już "chodzi" na *** Co o tym myślicie? Przyjmie się na lubelskim rynku? Mnie się to bardzo podoba, chociaż testowałam dopiero raz na weselu koleżanki ![]() Pozdrawiam Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-22 o 16:16 Powód: reklama |
|
|
|
#2227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy to przypadkiem nie jest reklama zakazana na wizazu?
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-22 o 16:16 |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-22 o 16:17 |
|
|
|
|
#2229 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie ważne jest to, że dojeżdża do domu klientki - zawsze to mniej zachodu. W sobote byłam na próbnym uczesaniu w Incanto (nie w Renacie jak wcześniej pisałam) i czekając na swoja kolejke przeglądałam pisma z fryzurkami i makijażami. Kilka makijaży ślubnych na zdjęciach zwróciło moja uwagę i co sie okazało - wykonała je właśnie p. Ola. Tak więc o makijaż jestem spokojna A tu znalazłam kilka zdjęć, które mogą Cię zainteresować. http://www.flickr.com/photos/aszymanek/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znajoma namawiała mnie na tę fontannę... Zrezygnowałam m.in. z tego powodu, że na naszym weselu będzie sporo dzieci, które zrobiłyby pewnie z tą fontanną "porządek", mimo, że ktos tego pilnuje. A druga sprawa - jak dla mnie troche drogo ta przyjemność kosztuje (mimo, że miałabym zapłacić "tylko" pół ceny). Ale może znajdziesz zwolenniczki "efektów specjalnych" Koleżanka, która śpiewa w zespole weselnym mówiła, że efekt jest niesamowity i te wszystkie bakalie w czekoladzie super smakują.
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-22 o 16:17 |
|||||
|
|
|
#2230 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Rozeznanie
|
Mam dobra wiadomość - wybraliśmy już zespól
W sierpniu będę na weselu koleżanki więc będę mieć okazje, żeby podpatrzeć weselne trendy
|
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Nie trzeba przepraszać
Tylko przy zakładaniu konta czytać regulamin amira no to super,kolejna ważna sprawa z glowy
|
#2233 |
|
Rozeznanie
|
TŻtowi zależało na ambitniejszym zespole, koniecznie z gitarą, mi tez się podobali. Ponieważ jednak inwencja leżała po stronie TŻta stwierdziłam, że on powinien zgodzić się na mój pomysł czyli wcześniejsze zrobienie nauk przedślubnych. Teraz mam dużo wolnego tzn. nie mam po pracy żadnych kursów, na które chodzę w ciągu roku, on też ma wolne więc może uda nam się zrobić kilka nauk.
|
|
|
|
#2234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi się ostatnio śniło,że był dzień ślubu,a zdałam sobie sprawę,że nie rozdałam ani jednego zaproszenia...Dzwoniłam po ludziach,żeby chociaż z 10 osób przyszło
|
|
|
|
|
#2235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będąc na etapie kamerzystów, ucieszyłam się bo w ciągu dwóch dni dostałam odpowiedzi od 5 na 6 do których wysłałam, no i w każdym miejscu nasz termin jest jeszcze wolny.... niby super ale teraz będzie dylemat kogo wybrać
08.08.2009 za 4 dni ![]() namiary na sale, zespoły, itp https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=9732 daty ślubów https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=392 Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-22 o 16:18 |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale się cieszę, aaah kamień z serca
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Spisaliśmy w piątek protokół, było całkeim na luzie i szybciutko, pytania trochę dziwne.... ale nic strasznego.
|
|
#2239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2240 |
|
Rozeznanie
|
Co do bukietów, to moja bratowa miała problem bo w kwiaciarni w Olimpie pani zapomniala zrobic bukiety i butonierki. Moja mama z ciocia odbieraly te bukiety i byly robione na poczekaniu. Normalnie maskra. Wiec przestrzegam.
Co do podziekowan, my dalismy zrobione albumy i takie wiklinowe rowerki (bagaznik byl jako doniczka) z kwiatami. A tanczylismy wszyscy razem w koleczku, mimo ze wszyscy rodzice byli na uroczystosci. Kasete wszyscy zachwalali. Kazdy mogl sie na niej odnalezc, tak samo na zdjeciach. Film nie byl nuzacy, byly ciekawe wstawki, nawet pelne humoru. Jedyna uwaga to taka ze zapomnieli nam wmontowac oczepin do filmu ale mąz zauwazyl i juz wszystko poprawione. Takze pamietajcie zeby obejrzec probna plytke, bo mozna znalezc rzeczy ktore sa nie tak jakbyscie tego sobie zyczyli. Alkohol kupowalismy w srode przed slubem. Jakos nam sie z tym nie spieszylo. Wodke kupilismy w sklepie polmosu. A wino w leclercu. Siwuche chyba tez ale nie jestem pewna bo kupowal tato z owczesnym moim narzeczonym. Co do nazwisk na zaproszeniach to pisalismy jako Sz. P. Janinę i Jana Kowalskich, nawet jesli zona miala podwojne. A mielismy kilka takich pań .
Edytowane przez gosia j. Czas edycji: 2008-07-21 o 12:12 |
|
|
|
#2241 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś to juz przerabiał - fajne są te nauki czy lepiej tego uniknąć i odfajkować w jeden weekend?
|
|
|
|
#2242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo my się przymierzamy do kupna i nie wiemy,gdzie ostatecznie bedzie najkorzystniej
|
|
#2244 |
|
Rozeznanie
|
Wódkę mieliśmy gorzką żołądkową de luxe, a wino nobles /chyba troche inaczej sie pisze/. Co do ceny wina to nie pamietam bo nie ja kupowalam, ale za wodke bylo 15 zl za butelke. Ale wino bylo najtansze w leclercu. choc wiele nie jezdzilismy.
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wino chcielismy Carlo Rossi i filujemy,gdzie najtaniej,więc chyba sie do leclerca wybiorę
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o alkohole,to tak się zastanawiam,czy na jakieś 120 osób na weselu i jakieś 40 osób na poprawinach wystarczy 150 butelek wódki i 40 butelek wina(20 chcemy białego i 20 czerwonego oba półsłodkie),bo mój TŻ twierdzi,ze tyle to Za dużo,ale czy ja wiem,juz wolę żeby zostało niż miało zabraknąć...
A jeśli chodzi o rodzaje wódek,to poza tą wspomnianą przez gosię j. gorzką żołądkową de luxe,wcześniej wspominanym Maximusem i Panem Tadeuszem(podobno ostatnio coś z nim nie tak) to jakie jeszcze można postawić na stół?a Soplica?Jeżeli chodzi o wódki,to ja jestem zielona,żresztą jak mój TŻ i moi rodzice,a coś trzeba wybrać
|
|
#2247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
A butelki miałaś po pól litra czy większe,bo ja liczyłam te 0,5...Kurcze ale jeszzce poza piciem,trzeba mieć zapasowe butelki na zabawy i ewentualną brame
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie wiem ilu bedę miała gości.Wstepnie umawialismy sie na 100os.,ale teraz zaproszeń mamy dla wiekszej liczby.Nie wiem ile z tego potwierdzi przybycie,ale zamierzamy kupic 150 butelek wódki i planowalismy 30 butelek wina,ale zastanawiam sie czy to nie za mało...
![]() Acha wesele jednodniowe z obiadem na drugi dzień dla wybrańców
|
#2250 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

chociaż i takie jedni zdążyli wywołać, wydrukować i po północy dać rodzicom- to było zaskoczenie

. Jestem właśnie w trakcie drukowania zaproszeń i nie wiem jak rozwiązać sprawę podwójnych nazwisk. Np. Jan Kowalski i Janina Nowak-Kowalska. Napisać "Sz.P. Janinę i Jana Kowalskich" czy może " Janinę Nowak-Kowalską i Jana Kowalskiego" ? Co o tym myślicie?

za 4 dni