Panny Młode 2008 cz. III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-21, 10:34   #2881
madziczek
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Papierek dostaniesz od reki

My juz mamy zaklepane sierpniowe kursy tanca... Moj Skarb nie za bardzo potrafi tanczyc i chce sie nauczyc, wiec podstawowe kroczki i jakis ukladzik . Zobaczymy co z tego wyjdzie.

a co do pogody to tez czytalam ze sierpien i wrzesien ma byc cieply i sychu
A gdzie będziecie się uczyć tańczyć? Dobrze pamietam, że Tówj brat ma coś wspólnego z tańcem ... czy osoby mi się pomyliły?

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć, kobitki!

Czasu nie mam, żeby Was nadrobić, bo klikacie niemiłosiernie Za chwilę muszę zabrać się do roboty.

A propos kamerzysty. U mnie będzie tylko fotograf (kosztuje nas 2400 zł). Trochę żałuję, że nie będziemy mieć filmu ze ślubu, bo kiedyś znalazłam dwóch naprawdę świetnych profesjonalistów. No nic. Będziemy musieli zadowolić się tylko zdjęciami

Nadal myślę o wdzianku i nadal nic mi nie przychodzi do głowy

Będziemy musieli powoli się zabrać za sprawy urzędowe i protokół. Moja siostra twierdzi, że jeśli na "domowym" odpisie aktu urodzenia są znaczki skarbowe, to taki dokument może być Ja już zaczynam się w tym gubić, muszę trochę poszperać w wątku i w necie. Na szczęście obydwoje z TŻ pochodzimy z jednego miasta, należymy do tej samej parafii
U nas będzie kamerzystka - ta sama co u mojej siostry (koszt 1500 zł - jest do naszej dyspozycji cały dzień i na weselu do momentu do którego będziemy chcieli)
A zdjecia beda nam robili znajomi tzn. dwóch kolegów, którzy robią bardzo ładne zdjecia (ślubnych nie robili, ale portrety bardzo ładne robią wiec myślę, że i z takimi sobie poradzą) i jeszcze koleżanka pytała czy nie mogłaby nam porobić zdjęć plenerowych razem z kolegami (ona robiła mi to zdjęcie ostatnie co mam na nk) Na ślubie bedzie całe grono znajomych (fotografo-maniacy) i powiedzieli, ze po mszy przed kościołem będą robić zdjęcia i poprosili o parę minut dla "fotoreporterów" wszystkie zdjęcia dostaniemy na płytkach, a nasz koszt to tylo wywołanie zdjęć które będą nam się podobały i zakup albumu.

Mi pani w USC powiedziała, że odpis aktu wazny jest trzy miesiące.
Jak byłam to zapytała kiedy ślub i powiedziała, że teraz to możemy już przyjśc bo na wrzesień juz wydają ... chociaz jak teraz tak myślę to moze jej chodziło o ten dokument o braku przeciwskażań.
Jeżeli ślub jest w tym samym mieście w którym się urodziłyście to napewno mają informacje o Waszych narodiznach w systemie i powinni to sobie wydrukować bezpłatnie w momencie podpisywania dokumentów.

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość

nam ulozym naprawde super uklad i nauczylismy sie go w 2 zajecia ale wiadomo ze trzeba to dopracowac i praktycznie nauczyc sie na pamiec zeby wlasnie nie wygladalo to sztucznie na rzesach stane zeby bylo cudo
Ci moi znajomi udzyli się go chyba ponad miesiąc, co tydzień ... taniec był efektowny i bardzo ładny, ale np. widać było że koleżanka chciałą patrzeć w oczka swojego świezo poślubionego meża (taka fajna radośc od nich biła) a głowę musiała trzymać w bok, bo taka jest "pozycja" w walcu i widać było, że się z tym męczyła tzn. ja widziłam
madziczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:46   #2882
wiiniii
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
ebook wysłany

no właśnie po spisaniu protokołu B. wyjechał na poligon i do spowiedzi nie poszliśmy
ale teraz już Go siłą zaciągnę

winiii a utor to John Gray
wielkie dzieki
buzioleeee
wiiniii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:47   #2883
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Asiuk w sumie racja. Nie spojrzałam na to z tej strony.
W końcu nikt nas nie zmusza do wyznawania katolicyzmu, a będąc katolikiem godzimy się na to czego naucza Kościół. Patrząc obiektywnie nie mamy jakoś bardzo surowo

My mieszkamy razem przed ślubem- tak około roku. Nie było to zaplanowane- Kamil dostał pracę we Wrocławiu i z dnia na dzień przeniósł się w tamte okolice. A ja tu studiowałam. Na szybko szukaliśmy lokum bo ceny wynajmu były olbrzymie. W sumie za wszystko i tak Bóg mnie osadzi
Stary 2008-07-21, 10:50   #2884
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość

Apropo pogody to czytałam, że sierpień i wrzesień mają być suche (co do temperatury to nie wiem)
W październiku ma być zimno, więc Aguś do Karpacza należy zapakowac cieple rzeczy ... o ile bedziecie z pokoju wychodzić
hihi, no raczej w końcu wyjdziemy, bo mój TŻ to taki typ, co to długo w miejscu nie usiedzi, a że góry kocha to tym bardziej A sobą już zdążyliśmy się od grudnia nacieszyć będąc razem na codzień

Cytat:

załatwisz wszystko w 1 dzionek
ja ostatnio z książek to męczę Cobena i poradnikowy: Dlaczego mężczyźni kochają zołzy
jak Któraś reflektuje to mogę przesłać ebooka
Liluś ja poproszę, zaraz dam maila na priw

Cytat:
tylko nie rozumiem z tą spowiedzią dlaczego Pary które mieszkają ze sobą idą tylko 1 raz, a Ci którzy nie mieszkają 2?
Kto ma więcej okazji do schrupanka
Nam to ksiądz tłumaczył tak, że raz to że żyjemy w grzechu współżyjąc, ale to pikuś, bo za to rozgrzeszenie dadzą. Gorzej, bo żyjemy w stanie "zgorszenia"- czytaj gorszymy innych pokazując im że tak można i że to jest ok. I za to się rozgrzeszenia nie dostanie, bo nie ma możliwości poprawy- czytaj, albo bierzesz ślub następnego dnia ,albo jedno się wyprowadza i wtedy rozgrzeszenie będzie.

Cytat:
Ci moi znajomi udzyli się go chyba ponad miesiąc, co tydzień ... taniec był efektowny i bardzo ładny, ale np. widać było że koleżanka chciałą patrzeć w oczka swojego świezo poślubionego meża (taka fajna radośc od nich biła) a głowę musiała trzymać w bok, bo taka jest "pozycja" w walcu i widać było, że się z tym męczyła tzn. ja widziłam
A ja tam uważam że mogli olać pozycję i patrzeć sobie w oczy i też by wyszło pięknie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:55   #2885
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Liluś ja poproszę, zaraz dam maila na priw

Nam to ksiądz tłumaczył tak, że raz to że żyjemy w grzechu współżyjąc, ale to pikuś, bo za to rozgrzeszenie dadzą. Gorzej, bo żyjemy w stanie "zgorszenia"- czytaj gorszymy innych pokazując im że tak można i że to jest ok. I za to się rozgrzeszenia nie dostanie, bo nie ma możliwości poprawy- czytaj, albo bierzesz ślub następnego dnia ,albo jedna się wyprowadza i wtedy rozgrzeszenie będzie.

poleciało Aguś

mam jeszte takie:
gray john - mężczyźni z marsa a kobiety z wenus 1
gray john - mężczyźni z marsa a kobiety z wenus 2 - marsjanie i wenusjanki w sypialni
gray john - mężczyźni z marsa a kobiety z wenus 3 - marsjanie i wenusjanki rozpoczynają
jakby co

teraz rozumiem z tą spowiedziądzięki

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-21 o 10:56 Powód: znów o spowiedzi:)
LilStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:57   #2886
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego mężczyźni kochają zołzy
jak Któraś reflektuje to mogę przesłać ebooka
hhehehehehe... nooo to idealna książka dla NAS!
A właściwie O MNIE!
Ale jak na razie wszystko się wyklarowało i jest ok!
To chyba było napięcie przed @.

Cytat:
tylko nie rozumiem z tą spowiedzią dlaczego Pary które mieszkają ze sobą idą tylko 1 raz, a Ci którzy nie mieszkają 2?
Kto ma więcej okazji do schrupanka
Ci, którzy mieszkają razem nie muszą iść 2 razy ponieważ grzeszą samym mieszkaniem ze sobą przed ślubem.
Więc nie ma sensu spowiedź skoro nadal mamy zamiar ze sobą mieszkać.

A 2 razy spowiedź to takie jakby przygotowanie stopniowe dla par, które mieszkają osobno. Założenie jest takie że mają one mniej okazji do chrupania jakby nie było.
Nie jest to do końca prawda ale tak widzi to kościół.

W środę idę do dentysty i dygam okrutnie!!! Jak ja tego nie lubię
Poza tym w piątek idziemy na spisanie protokołu.
Też dygam.
Dziewczynki a jak to jest z zapowiedziami?
Musimy też dać na zapowiedzi w parafii Ukaszka nie?
To ksiądz nam powie jak to zrobić? <sorewicz za durne pytania >

Dobrze, że urodziliśmy się z Łukaszem w trzebnicy to nie mamy problemów z USC i w pół godzinki wszystko załatwiliśmy...
Dziś kolejne zaproszenia rozwieziemy.
Szkoda, że nie da rady tego szybciej załatwić...
U każdego trzeba siedzieć trochę.

Dziewuszki jakiego ja dziś mam lenia, to szkoda gadać!!!
Nic jeszcze nie zrobiłam w pracy.
Oczyska mi się zamykają...
Ach... ja już chcę do domku!

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:58   #2887
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
a tanczyli angielskiego czy wiedenskiego?? my uczymy sie wiedenskiego i jest duzo szybszy niz angielski i pan ktory nas uczy powiedzial ze nie musimy sie uczyc turniejowej ramy i obrotow... powiedzial ze to jest taniec, pierwszy taniec dwojga nowozensow i musza patrzec na siebie bo to tak ma wygladac... wiec my patrzymy na siebie a teraz wlasnie cwiczylismy i powiem wam ze nawet nawet coraz lepiej... nasz taniec trwa az 2.32 min i mozna sie przy nim zmeczyc...
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 11:03   #2888
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
hhehehehehe... nooo to idealna książka dla NAS!
A właściwie O MNIE!
Ale jak na razie wszystko się wyklarowało i jest ok!
To chyba było napięcie przed @.

Ci, którzy mieszkają razem nie muszą iść 2 razy ponieważ grzeszą samym mieszkaniem ze sobą przed ślubem.

A 2 razy spowiedź to takie jakby przygotowanie stopniowe dla par, które mieszkają osobno. Założenie jest takie że mają one mniej okazji do chrupania jakby nie było.

Też dygam.
cieszę się, że wszystko się unormowało Kociaku

a kartkę z zapowiedziami musicie zawieść do parafii Ukiego i po 2 niedzielach odebrać i zanieść do kościoła w którym bierzecie śłub

też mam lenia
i muszę się umówić do dentysty-brrrrrr
lof

****i brawo za zaproszonka
Stary 2008-07-21, 11:04   #2889
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
poleciało Aguś

mam jeszte takie:
gray john - mężczyźni z marsa a kobiety z wenus 2 - marsjanie i wenusjanki w sypialni
gray john - mężczyźni z marsa a kobiety z wenus 3 - marsjanie i wenusjanki rozpoczynają
jakby co

To ja chcem, bardzo bardzo chcem

A za tamtą, i za te też, dzięki ogromne

Cytat:

słoneczko, jak pójdziesz spisać protokół, to ksiądz da Wam karteczkę z wypisaną prośbą o wygłoszenie spowiedzi w prafii Łukaszka. I tam idziecie do księdza, mówicie że przyszliście dać na zapowiedzi, dajecie karteczkę, ksiądz Wam powie przez ile niedziel będą zapowiedzi i kiedy macie przyjść świstek odebrać. I tyle. Ja to już mam za sobą, poszło gładko, a do koperty z karteczką o te zapowiedzi daliśmy 50zł

EDIT Liluś, zapowiedzi mogą być i przez 3 niedziele, ja tak mam w swojej parafii

Stary 2008-07-21, 11:06   #2890
wiiniii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
tutaj jest tylul i autor... Co bym nic nie pomylila zalaczam linka do jakiegos internetowego sklepu http://www.lideria.pl/sklep/opis?nr=8295 polecam... oboje z moim Mezczyzna stwierdzamy ze warte polecenia i kazda para powinna miec takowy poradnik w domku

dziekuje
zamowic musze w empiku bo niedostepne sa
Stary 2008-07-21, 11:09   #2891
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja chcem, bardzo bardzo chcem

A za tamtą, i za te też, dzięki ogromne

EDIT Liluś, zapowiedzi mogą być i przez 3 niedziele, ja tak mam w swojej parafii
zgadza się Aguniau mnie kiedyś było przez 3-teraz tylko 2
zaraz wyślę Ci tamte

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 11:11   #2892
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
A gdzie będziecie się uczyć tańczyć? Dobrze pamietam, że Tówj brat ma coś wspólnego z tańcem ... czy osoby mi się pomyliły?
Hymmm wiesz, nie wiem czy Ci sie pomylily , w sumie to moj braciszek tancor i na kursy tanca chodzil, lecz nie wiem czy to mialo tego dotyczyc.... Mam nadzieje, ze jakis pokaz nam przygotuje A tanczyc sie bedziemy uczyc na indywidualnych lekcjach dla Narzeczonych w Szkole Tanca mielismy juz jedne 2 godz zajecia ...

Cytat:
poleciało Aguś

mam jeszte takie:
jakby co

poprosze.... pozycje 2 i 3... bo 1 juz mam hihiih
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:12   #2893
dzasta110
Wtajemniczenie

liluś duży buziol za książkę

przyszedł mój stanik i nie pasuje już mam dość, więcej nie kupuje ale nie wiem jak się sprawdzą te wszywane miski na takich wielgachnych cyckach

muszę jechać w tym tygodniu złożyć papiery na uczelnie, a nie mam zdjęć i zaświadczenia od lekarza, a co najgorsze nie chce mi się za tym latać

oj chyba się zdołowałam

kto wie jaka pogoda ma być w weekend bo chcemy nad morze jechać, jeśli oczywiście TŻ wróci z wyjazdu na weekend

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:13   #2894
wiiniii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
liluś duży buziol za książkę

przyszedł mój stanik i nie pasuje już mam dość, więcej nie kupuje ale nie wiem jak się sprawdzą te wszywane miski na takich wielgachnych cyckach

muszę jechać w tym tygodniu złożyć papiery na uczelnie, a nie mam zdjęć i zaświadczenia od lekarza, a co najgorsze nie chce mi się za tym latać

oj chyba się zdołowałam

kto wie jaka pogoda ma być w weekend bo chcemy nad morze jechać, jeśli oczywiście TŻ wróci z wyjazdu na weekend

pogoda od czwartku ma byc boska
Stary 2008-07-21, 11:18   #2895
kina2807
Zakorzenienie

Kasieńko to zdjęcie, które polecasz na n-k, to masakra jakaś, obejrzałam całą galerię tej dziewczyny i nie wiem, czy się śmiać, czy płakać, ludziom to jednak różne dziwne rzeczy po głowach chodzą

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:19   #2896
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
zgadza się Aguniau mnie kiedyś było przez 3-teraz tylko 2
zaraz wyślę Ci tamte

No mam nadzieję że od czwartku będzie ładnie, moja kumpela ma ślub A poza tym to mnie ta pogoda już dobija, znowu głowa boli, gdzie to lato?

Stary 2008-07-21, 11:19   #2897
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:

Też dygam.

Dobrze, że urodziliśmy się z Łukaszem w trzebnicy to nie mamy problemów z USC i w pół godzinki wszystko załatwiliśmy...
Dziś kolejne zaproszenia rozwieziemy.
Szkoda, że nie da rady tego szybciej załatwić...
U każdego trzeba siedzieć trochę.

Dziewuszki jakiego ja dziś mam lenia, to szkoda gadać!!!
Nic jeszcze nie zrobiłam w pracy.
Oczyska mi się zamykają...
Ach... ja już chcę do domku!
za zapowiedzi placi sie raz my placilismy 100zl i placicie u Ciebie w parafii a tak jak dziewcyny mowia do TŻ parafii tylko po zaswiadczenie (chociaz u niego tez musia byc zapowiedzi )

co myslicie o tej ksiedze gosci???
http://allegro.pl/item401717717_jedy...ronovias_.html
nie wiem czy warto tyle dac... doradzcie cosik
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:28   #2898
wiiniii
Rozeznanie

kinia 2807 mozesz podesłac linka tej z nk
Stary 2008-07-21, 11:29   #2899
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
za zapowiedzi placi sie raz my placilismy 100zl i placicie u Ciebie w parafii a tak jak dziewcyny mowia do TŻ parafii tylko po zaswiadczenie (chociaz u niego tez musia byc zapowiedzi )

Agata muszą być w obu parafiach

będę zamawiać u tego samego Hedwiga księgę-myślę, że warto-fajna pamiątka
mnie kusi model paris-złoto z bordem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 11:32   #2900
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
właśnie kiedy powinno się pójść do tej 2 spowiedzi?
przyznam że nie byliśmy jeszcze nawet na 1 spowiedzi
mamy zamiar pójśc w ostani piątek lipca do 1 a potem kiedy?

My u drugiej spowiedzi byliśmy w piątek bezpośrednio poprzedzający sobotę ślubu U nas jest jeszcze spotkanie z proboszczem w piątek na 17:15 i później idzie się do spowiedzi.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Gosia panieński mam ale w tą sobotę co będzie dopiero bo druhna mi wraca A mój Misiek musiał zrobić teraz bo ostatni raz przed ślubem był u siebie na Śląsku. Koledzy by mu nie wybaczyli

EDIT Idziemy dziś z TZ po zakupy. Musimy kupić koszulę, krawat i buty. Ja się napaliłam na ten krawat kaskadowy ale jak mówicie że głupio wygląda do samej koszuli to pewnie będziemy musieli zrezygnować bo kamizelka to już spory wydatek a mój TZ płaci sobie za wszystko sam co związane z weselem i do tego został o tym poinformowany dość późno, więc nie chce swoimi wymysłami wpędzać go w kłopoty finansowe.
Haha to w takim razie pomysl, że teraz Ty będziesz balowała a Twój TŻ będzie sobie rozmyslał "Co tez ona tam wyprawia")
Mój mąż miał krawat kaskadowy do samej koszuli. On raczej jest właśnie do samej koszuli bo jak jest kamizelka to do niej jest musznik. Nie uważam, żeby to źle wyglądało. Gdzieś wcześniej wklejałam kilka naszych zdjęć. Wprawdzie nie widać twarzy męża, ale krawat może uda Ci sie obejrzec.

Cytat:
Nam to ksiądz tłumaczył tak, że raz to że żyjemy w grzechu współżyjąc, ale to pikuś, bo za to rozgrzeszenie dadzą. Gorzej, bo żyjemy w stanie "zgorszenia"- czytaj gorszymy innych pokazując im że tak można i że to jest ok. I za to się rozgrzeszenia nie dostanie, bo nie ma możliwości poprawy- czytaj, albo bierzesz ślub następnego dnia ,albo jedno się wyprowadza i wtedy rozgrzeszenie będzie.

Hmm a ciekawe jak z tabletkami jest. Dają rozgrzeszenie? Przecież przy tabletkach żyje sie w grzechu, ale innych sie nie gorszy. To jak to jest?
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:32   #2901
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiiniii Pokaż wiadomość
pogoda od czwartku ma byc boska
no i troszkę poprawiłaś mi humorek, oby to była prawda

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
Kasieńko to zdjęcie, które polecasz na n-k, to masakra jakaś, obejrzałam całą galerię tej dziewczyny i nie wiem, czy się śmiać, czy płakać, ludziom to jednak różne dziwne rzeczy po głowach chodzą
o jaaa... normlanie Barbie i Ken masakra (ale podobno o gustach się nie dyskutuje )

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:35   #2902
LilStar
Wtajemniczenie

dzasta nie smuć się

a pogodę trzeba odczarować
Stary 2008-07-21, 11:35   #2903
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
My u drugiej spowiedzi byliśmy w piątek bezpośrednio poprzedzający sobotę ślubu U nas jest jeszcze spotkanie z proboszczem w piątek na 17:15 i później idzie się do spowiedzi.

Haha to w takim razie pomysl, że teraz Ty będziesz balowała a Twój TŻ będzie sobie rozmyslał "Co tez ona tam wyprawia")
Mój mąż miał krawat kaskadowy do samej koszuli. On raczej jest właśnie do samej koszuli bo jak jest kamizelka to do niej jest musznik. Nie uważam, żeby to źle wyglądało. Gdzieś wcześniej wklejałam kilka naszych zdjęć. Wprawdzie nie widać twarzy męża, ale krawat może uda Ci sie obejrzec.

Hmm a ciekawe jak z tabletkami jest. Dają rozgrzeszenie? Przecież przy tabletkach żyje sie w grzechu, ale innych sie nie gorszy. To jak to jest?
A no właśnie nie wiem jak to jest, gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy że za to też mogą nie dać rozgrzeszenia. A poza tym, to wszystko zależy od księdza, bo np moja koleżanka przed ślubem miała 2 spowiedzi, a mieszkała ze swoim TŻ-tem, co więcej w ciąży z nim była, a rozgrzeszenie dostała. Taki to już ten kościół w tych czasach...

Cytat:

o jaaa... normlanie Barbie i Ken masakra (ale podobno o gustach się nie dyskutuje )
jejku, dajcie linka bo coś przeoczyłam

Stary 2008-07-21, 11:36   #2904
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
EDIT Idziemy dziś z TZ po zakupy. Musimy kupić koszulę, krawat i buty. Ja się napaliłam na ten krawat kaskadowy ale jak mówicie że głupio wygląda do samej koszuli to pewnie będziemy musieli zrezygnować bo kamizelka to już spory wydatek a mój TZ płaci sobie za wszystko sam co związane z weselem i do tego został o tym poinformowany dość późno, więc nie chce swoimi wymysłami wpędzać go w kłopoty finansowe.
Wiesz kochana, ja mówię że beznadziejnie mój Uki wyglądał w tym.
Przede wszystkim zmierzcie!
To nic nie kosztuje, a lepiej porównać w czym mu lepiej.
Ja już wiem, że Łukasz musi mieć kamizelkę, bo z tym krawatem wygląda jak pajac

Cytat:
cieszę się, że wszystko się unormowało Kociaku

a kartkę z zapowiedziami musicie zawieść do parafii Ukiego i po 2 niedzielach odebrać i zanieść do kościoła w którym bierzecie śłub

też mam lenia
i muszę się umówić do dentysty-brrrrrr
lof

****i brawo za zaproszonka
lof dzięki pysiu!
Przed chwilką dzwonił do mnie ten oszołom i pytał czy go kocham!
Zaznaczam, że dzwonił 2 razy w odstępie 2 minut.

Cytat:
słoneczko, jak pójdziesz spisać protokół, to ksiądz da Wam karteczkę z wypisaną prośbą o wygłoszenie spowiedzi w prafii Łukaszka. I tam idziecie do księdza, mówicie że przyszliście dać na zapowiedzi, dajecie karteczkę, ksiądz Wam powie przez ile niedziel będą zapowiedzi i kiedy macie przyjść świstek odebrać. I tyle. Ja to już mam za sobą, poszło gładko, a do koperty z karteczką o te zapowiedzi daliśmy 50zł

A musimy iść tam razem?
Nie może ktoś zanieść tej kartki.
Gdyby Łukasz np nie mógł??
Jak myślicie???
Bo kancelaria jest tam otwarta rano , a my wtedy w pracy.

Cytat:

No właśnie z tego co wiem, to muszą
Czeba tamtemu wrednemu księdzorowi coś też dać! A taki dziad niemiły że szok
Damy mu piątaka i niech się cieszy <że nie dostał złotówki>

Co do księgi tonie znam się na cenach, ale troszkę dużo mi się to wydaje.
A poza tym, mnie jakoś taka księga nie kręci za bardzo. :P

Cytat:
Hehehehehhe dziewczyny na wątku z sukienkami je pokazywały.
To polecam, a co
Powiem szczerze, że na początku mnie to zaszokowało ździebko.
Po obejrzeniu całej galerii stwierdziłam, że nie do końca ma ta para poukładane w główce...
ale troszkę ich podziwiam za odwagę i przebojowość , no i pomysł!!!
Tyle, że Panna Młoda wygląda w tej sukni ... conajmniej tragicznie!

oto link dla dziewuszek:
http://nasza-klasa.pl/profile/188931

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!

Edytowane przez kasienka1985
Czas edycji: 2008-07-21 o 11:40 Powód: Barbie i Ken :P
Stary 2008-07-21, 11:36   #2905
wiiniii
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:

dajcie mi ją tu te barbi i kena tez chce sie posmiac!!!!!!!!!!
Stary 2008-07-21, 11:39   #2906
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A musimy iść tam razem?
Nie może ktoś zanieść tej kartki.
Gdyby Łukasz np nie mógł??
Jak myślicie???
Bo kancelaria jest tam otwarta rano , a my wtedy w pracy.
Słoneczko nie musicie iść razem, może iść sam Łukasz, mogą nawet iść jego rodzice, jak kto woli

Stary 2008-07-21, 11:40   #2907
LilStar
Wtajemniczenie

http://nasza-klasa.pl/profile/188931/gallery/105
brawo za odwagę

Kasieńko nie musicie być osobiście

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 11:41   #2908
agunia82
Zakorzenienie

dzasta, kina, lilus dzięki śliczne

Raaaaaaany, aż mi się mdło zrobiło od tego różu

Stary 2008-07-21, 11:49   #2909
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Cytat:
A no właśnie nie wiem jak to jest, gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy że za to też mogą nie dać rozgrzeszenia. A poza tym, to wszystko zależy od księdza, bo np moja koleżanka przed ślubem miała 2 spowiedzi, a mieszkała ze swoim TŻ-tem, co więcej w ciąży z nim była, a rozgrzeszenie dostała. Taki to już ten kościół w tych czasach...
Dokładnie!
Wszystko zależy od księdza.
Nie powinno się dostać rozgrzeszenia za branie tabletek..
a jak jest w przyrodzie???
Albo nikt się z tego nie spowiada... albo księża przymykają na to oko.

Jedna sytuacja:
Moja parafia jest niewielka, wiadomo wszyscy się znają.
Moja koleżanka z liceum, która niedawno miała ślub <mega świętość> wiecznie w pierwszej ławeczce, jej brat jest księdzem <który z resztą miesiąc po święceniach zrezygnował - ale to inna historia>, codziennie do kościółka, do komunii itp.
Porządna dziewczyna, nie powiem że nie... ale nie święta naturalnie.
Miała faceta swojego czasu <jeszcze przed tym mężem> i brała piguły.
Wyobraźcie sobie, że była na tyle bezczelna i co najmniej dziwna żeby powiedzieć księdzu o tym przy spowiedzi i stwierdzić, że: bierze je z powodu bolących miesiączek
Umarłam jak nam to opowiadała!!!

Są ludzie, którzy za grosz sumienia nie mają!!!! Istna tragedia!!!

Cytat:
Słoneczko nie musicie iść razem, może iść sam Łukasz, mogą nawet iść jego rodzice, jak kto woli
Cytat:
Kasieńko nie musicie być osobiście
Dzięki żabulki
Ulżyło mi trochę!

Potrzeba duuuuużo odwagi, żeby zrobić z siebie takiego debila

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2008-07-21, 11:51   #2910
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie!
Wszystko zależy od księdza.
Nie powinno się dostać rozgrzeszenia za branie tabletek..
a jak jest w przyrodzie???
Albo nikt się z tego nie spowiada... albo księża przymykają na to oko.

Jedna sytuacja:
Moja parafia jest niewielka, wiadomo wszyscy się znają.
Moja koleżanka z liceum, która niedawno miała ślub <mega świętość> wiecznie w pierwszej ławeczce, jej brat jest księdzem <który z resztą miesiąc po święceniach zrezygnował - ale to inna historia>, codziennie do kościółka, do komunii itp.
Porządna dziewczyna, nie powiem że nie... ale nie święta naturalnie.
Miała faceta swojego czasu <jeszcze przed tym mężem> i brała piguły.
Wyobraźcie sobie, że była na tyle bezczelna i co najmniej dziwna żeby powiedzieć księdzu o tym przy spowiedzi i stwierdzić, że: bierze je z powodu bolących miesiączek
Umarłam jak nam to opowiadała!!!

Są ludzie, którzy za grosz sumienia nie mają!!!! Istna tragedia!!!

Potrzeba duuuuużo odwagi, żeby zrobić z siebie takiego debila
no comment

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości