![]() |
#751 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Zua wydaje mi się, że na początek to maluch nie jest zainteresowany żadną zabawką
![]() ![]() ![]() ja ogólnie jestem zakochana w tych drewnianych ![]() a makrele miałam wczoraj na kolację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do luxmedu i przychodni, która ma podpisaną umowę z moim ubezpieczycielem. Tam gdzie mi wygodniej wędruje. Także na prywatne ubezpieczenie nie miałam możliwości dostać zastrzyku za free. Ale drugi gin prowadzący moja ciąże, przyjmuje również na nfz. I od niego udało mi się dostać receptę na immoglobulinę. Chociaż musiałam o nią nieco powalczyć, bo niestety przychodnia nie chce tak łatwo ją swoim pacjentką aplikować ![]() Ale co do samej immoglobuliny, to wszyscy mi mówili (wraz z położną w szkole rodzenia) że obecnie ten zastrzyk w trakcie ciąży powinno się koniecznie mieć. Zastrzyk po samym porodzie nie ma takiej mocy. Ponieważ nasza krew, z krwią dziecka podczas porodu zdąży się w jakiś sposób zetknąć. A jeśli planujemy kolejne potomstwo, warto zadbać o to by podczas kolejnych porodów nie było dla nas przykrych niespodzianek (krwotoków itp) Generalnie zastrzyk ten chroni nas podczas kolejnych porodów. Ja mam zastrzyk na przyszły tydzień, wszystko załatwiłam. Przychodnia ma ten zastrzyk dla mnie mieć w danym dniu i pielęgniarka ma mi go podać. Sprawdź na stronie -> https://www.nfz-lodz.pl/dlapacjentow...uline-anty-rhd czy Twoja przychodnia / albo prowadzący ginekolog ma podpisaną umowę z nfz. Wtedy trzeba walczyć o swoje i rządać wypisania skierowania na darmowy zastrzyk z immoglobuliny. Jeśli powołasz się na tą listę oraz rozporządzenie, nie będą mieli wyjścia. http://www.rpp.gov.pl/aktualnosci/re...bulin,237.html A skoro zastrzyk się należy i jest darmowy, nie się co zastanawiać ![]() Ale immoglobulina musi być podana do max 29t6. Chociaż u mnie mówiła położna, że najlepiej do środkowej daty - czyli 29t. Mam nadzieję, że uda Ci się ja wywalczyć. Zastrzyk prywatnie kosztuje około 350 zł ![]() Edytowane przez Apali Czas edycji: 2018-04-19 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po wizycie, Mały pozostał jednak Małym a nie Małą, główką w dół, szyjka ok, krzywa w normie, waga równo +8 kg czyli jest super ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj jest tak upalnie ☀ korzystam ze słońca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Wtajemniczenie
|
Gosiu super, że wszystko ok !!!
Ja na obiad robie placki ziemniaczane. Innych pomysłów brak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
U mnie też pogoda piękna! Ciepło, słoneczko, aż mój piesek na spacerze zastrajkował i musieliśmy wrócić szybciej.
A na obiad u mnie z wczoraj jeszcze został barszcz czerwony z uszkami (jedne z mięsem , jedne z pieczarkami- zajęły mi chyba 3 godziny). A dziś jeszcze dodatkowo tylko naleśniki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki!
Ja tak na szybko... Już po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() A rozpycha się, że hoho... ![]() ![]() U mnie cudowna pogoda, więc buszujemy w ogrodzie, tniemy, sprzątamy, itp. więc wybaczcie, że na razie nie czytam, co tam u Was. U mnie zresztą zwykle tak śr i czw mnie zajęte bardziej, bo w śr ja w pracy, tż ma wolną nockę i w czwartki zwykle coś załatwiamy czy ogarniamy bieżące sprawy. Dzięki wszystkim za odpowiedzi o książkach! Zerknę na podane przez Was stronki. Fajnie brzmi też to lc ![]() ![]() To prawda, że to od zawsze był ból, że książki drogie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ech, ja to zawsze rozgadałam się ![]() Miłego dnia! Buziaki ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A, następna wizyta za 3 tyg - 10.05 (Blanka, poproszę ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-04-19 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Wtajemniczenie
|
.
Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi. Uczę się cierpliwości ![]() Edytowane przez kropka_nad_i Czas edycji: 2018-04-19 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Wtajemniczenie
|
Folinka, Kropka
![]() ![]() ![]() Dziewczyny co myślicie o karuzelach nad łóżeczko? kupujecie? łapacz kurzu czy rzeczywiście przydatny gadżet? osobiście byłam na nie, ale znalazłam teraz całkiem fajną i się waham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#761 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki co do tego parku to mamy szczescie bo na tym terenie oni nie moga juz nic wybudować wiec jest całkiem do naszej dyspozycji. Co prawda płacimy roczna składkę za to ze sie tym zajmują, sadza drzewka i kwiatki ale mam nadzieje ze zajmą sie w koncu ta trawa
![]() Cytat:
Ale piękne Wsyztsko! Będziecie tapetowac pokoik??? Ja tez mam takie światełka ale różowe ![]() Cytat:
Maluszki po urodzeniu nie widza kolorów. Zaczynaja widzieć na kolorowo dosyc pozno po kilku miesiącach dopiero. A co do chwytania to tesciowa mi zrobiła wykład ze każde nowonarodzone dziecko musi miec żyrafę bo łatwo ja chwycić. Tak wiec dzis kupiłam żyrafę ![]() Cytat:
Naleśniki ze szpinakiem mniam!!! U mnie dzis bedzie domowe curry z mlekiem kokosowym, warzywami, ryzem i chlebkiem naan. Bardzo pikantne. Cytat:
Placki ziemniaczane kocham ![]() Cytat:
Folinka dobrze ze Benio szczęśliwy ![]() Ja rowniez miałam dzis midwife. Rowniez mam „very happy Little boy”. Mocz w jak najlepszym porządku tylko mam macice bardzo wysoko. Znacznie poza wykres. Ale mowi ze to jest pewnie spowodowane moim mięśniakiem i raczej nie powinno mnie martwić. Na usg 1 maja sie dowiem więcej. ImageUploadedByWizaz Forum1524145355.341895.jpg |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz mam karuzele z pozytywka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Wtajemniczenie
|
Folinka, rewelacja, że wszystko z Beniem dobrze ! A z ciekawosci, to kupujesz ksiazki na polskich stronach i oni wysyłają do Angli czy jak ???
Emma, ta karuzela to chyba dobry pomysl. Kurczę w sumie sama nie wiem, bo u Nas Rozalina będzie w łóżeczku tylko spala w nocy i ew moze jakies drzemki w dzień, tak to chcialam miec ją orzy sobie w salonie w lezaczku tiny love - i dlatego tak sie zastanawiam czy ta karuzela sie przyda w ogole w naszym przypadku, bo w lezaczku jest taka wbudowana z melodyjkami i można przypiąć jakies zabaweczki. Kitosa super zakupy ! Gdzie kupilas kocyczek ? Karolinko Twoje zakupy rowbiez rewelacja ! Teoria z żyrafa bardzo ciekawa, więc ja chyba tez kupię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Zua no tesciowa mowi ze każdy maluszek musi ja miec. To jest very „must have”.
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-04-19 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Uzupełniam pierwsza stronę, jak kogoś pominelam to przepraszam.. I głośno krzyczeć
![]() U mnie od rana nerwówka, na bieliźnie dla odmiany zobaczyłam jakiś śluz z ciemna krwią, taka zabita kulka.. Potem trochę brązowego śluzu. Nie potrafiłam się dodzwonić gin, w końcu położna odebrała inny nr. I moja gin jest na urlopie już... Powiedziała, że przyjąć mnie nie przyjmie, mam sama decydować, albo od razu do szpitala, albo się obserwować... Narazie jest czysto, obserwuje się.. Bo szpital to u mnie ostatecznosc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Wtajemniczenie
|
KarolinaK pewnie żyrafa Sophie
![]() Uwielbiam indyjskie jedzenie ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Blanka a nie miałaś jakiegoś wysiłku? Nie podniosłaś niczego ciężkiego? Oby było wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taaa, Żebrowski z białymi włosami i na mnie robił wrażenie ![]() Cytat:
Odo, zerknę na ten potal czytelniczy z chęcią i oczywiście na twoją stronkę, chociaż ostatnio czytnęłam jakiś twój wpis, a potem mi umknęło, żeby ci o tym napisać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do zabawek, to sama nie wiem, to ty wrzucałaś fajne zabawki dostępne na Ali i ja stamtąd kilka zamówiłam, a tak to liczę na znajomych i rodzinę - to oni powinni przyjść z jakimiś zabawkami :P P.s. no i gdzie to zaproszenie na lc? ![]() Cytat:
![]() Łupy zacne, bardzo ładny kocyk, co to? Gratki, Folinko!! A do książek - zaczynam zazdrościć ci dzieciaków, ja też chcę żeby mój Kaźmirz był zapalonym czytelnikiem jak jego mama ![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie jest czysto na horyzoncie, było to jednorazowe do tej pory... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Zadomowienie
|
Obstawiam jednak infekcję. Póki co powinnaś jakiś probiotyk, może Provag w żelu albo cokolwiek innego? Zawsze to jakieś dobre działanie, kiedy niewiele można zdziałać
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak to infekcja to pierwszy raz takie coś mam, a je infekcje miałam dość często. Zawsze mnie piekło, swędzi i mam śluz brzydki. A tu nic, ani nie piecze, ani nie swędzi, śluz czysty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-19 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Emma, Zua, Odowska dziękuję
![]() Folinko cieszę się, że u Was dobrze z Beniem ![]() Blanka nie myślałaś próbować się dostać do innego lekarza prywatnie sprawdzić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu jak to coś poważnego, to na jednym razie się nie skończy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie infekcje to mają swoje życie - takie bogactwo, taka różnorodność ![]() ![]() Robię właśnie zamówienie na babyboom. Ja poza 200 zł nie wyszłam, ktoś wie dlaczego?? albo to wy szalejecie, albo ja i mój dzieć jesteśmy mega minimalistyczni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Wtajemniczenie
|
Nie odniosę się do wszystkich, wybaczcie.
Za mną kolejny intensywny dzień z moja siostrzenicą i dziewczyny pełen szacun da tych, które mają już dzieci. Moja rozbrykana Gwiazdeczka wyssała ze mnie dziś całe życie ![]() potem szkoła rodzenia i dziś oglądanie oddziału, hmm nie zachwyciło mnie.. porodówka oddzielona parawanami jedna od drugiej, zero intymności.. ech o mieszkaniu nadal cisza, jutro ma właściciel zajrzeć, dziękuje za kciukasy ![]() Folinka, Kropka, Gosia ![]() ![]() ![]() Blanka ![]() Norciu a jak u Ciebie sytuacja? jak samopoczucie? ![]()
![]() |
![]() |
#778 |
Wtajemniczenie
|
Blanka, jak sytuacja ?
Pola, jak maze po operacji ? Summer, ja tez zamowilam te zabawki z ali, czekam az przyjdą ![]() ![]() ![]() Co do czytania jeszcze to w dziecinstwie ja tez wszystko polykalam. Jak chodzilam do szkoly to potrafilam wstawac np godzine wczesniej zeby książkę doczytać. Wspanialy czas ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#780 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Więc póki co bez paniki, obserwuj siebie i w razie czego działaj. Ale nie wyprzedzajmy narazie faktów ![]() Mi możesz wpisać wizytę na 17.05. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.