|
|
#1651 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Wszystkiego najlepszego dla Piotrusia Cytat:
, a dzisiaj tylko 4. Pocieszenie takie, że to już prawie normalne kupy, bez śluzu i z fajnym, zwyczajnym smrodkiem .Cytat:
No co Ty Berbeaa... jak chcesz to pożyczę łopatę , a nawet oddam za darmo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gdzie ona to mieści??? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1652 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maciuś jest z dziadkami (Sylwia pisała, że zachowuje się ok), a Sylwia pojechała do małżonka i już dojechała, bo mi napisała smska Cytat:
![]() Cytat:
, mam tak samo Cytat:
Cytat:
, zaczynam być kąsana . W naszym przypadku Ola najada się piersią, bo będąc przez tydzień jedynie na kleiku marchwiowo - ryżowym (raz dziennie) i piersi nic nie straciła na wadze (nawet pomimo biegunek). W nocy przesypia od 21 do 4 rano, więc głodna nie jest.Najgorsze jest to, że jak widzi cycka, to szału dostaje , cieszy się jakby w totka 6 trafiła. Czuję, że będą problemy .Cytat:
U nas Smecta nie podziałała Cytat:
![]() Wzięłam ją do drugiego pokoju do kojca i zasnęła o 4, przykryłam ją i tak spałyśmy, ona w kojcu, a ja na kanapie. Dzisiaj cały dzień wyjec jej się włącza , tylko rączki i rączki.
|
|||||||
|
|
|
#1653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie kupki lubimy ![]() Cytat:
Uwielbiam takie noce i dnie, to co kocham najbardziej Oby to był jednorazowy wyskok Oli. |
||
|
|
|
#1654 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem na warcie, ale moje dziecko mnie psychicznie wykancza i brak mi weny na sklecenia kilku normalnych zdan
|
|
|
|
#1655 |
|
Konto usunięte
|
Koncze i zaczynam
![]() Czy od Kubusia moze byc rozwolnienie Oli pil dwa dni Kubusia (zmieszany z woda pol na pol), duzo tego nie pil, jakies 200 ml mieszanki, no ale w ciagu tych 2 dni 4 razy sie obsral , co u niego jest ewenementem...
|
|
|
|
#1656 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie niebawem sięto zmieni ![]() Trzymam kciuki by Maxio zasmakował też w treściwym jedzonku ![]() Cytat:
![]() Wybieramy się na 2 tygodnie... Aneciu no i co ? Nie ma Cię, bo pewnie teraz to Ci LOTTO ![]() Kiedy jedziecie w ten weekend ? Piątek czy sobota? Cytat:
Ja przyznam, że fakt iż Kubuś zasypia i ogólnie nie chce smoczka był dla mnie dobrą nowiną. W dodatku nie tak dawno mówili w Faktach na TVN, że są ponoc już badania, że dzieci które ssaja smoczki częściej narażone są na zapalenie ucha itp choroby ponieważ ssajac zasysają bakterię będące w nosogardle ![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319200]Koncze i zaczynam ![]() Czy od Kubusia moze byc rozwolnienie Oli pil dwa dni Kubusia (zmieszany z woda pol na pol), duzo tego nie pil, jakies 200 ml mieszanki, no ale w ciagu tych 2 dni 4 razy sie obsral , co u niego jest ewenementem...[/quote]W sumie to chyba mozliwe...
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
O tak
(aż boję się to pisać, na wszelki wypadek zapodam trochę Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319200]Czy od Kubusia moze byc rozwolnienie Oli pil dwa dni Kubusia (zmieszany z woda pol na pol), duzo tego nie pil, jakies 200 ml mieszanki, no ale w ciagu tych 2 dni 4 razy sie obsral , co u niego jest ewenementem...[/quote]Przecież wiesz, że tak. Współczuję biegunek Moona mam nadzieję, że odstawiłaś Kubusia. |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kubusia ostatnio pil wczoraj przed poludniem, ok 9-10 rano ![]() Ide sie stuknac w glowe czyms ciezkim... |
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Martusi [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319461]Dzieki za odpowiedzi, i znowu moje dziecko bedzie placilo za moja glupote ![]() Kubusia ostatnio pil wczoraj przed poludniem, ok 9-10 rano ![]() Ide sie stuknac w glowe czyms ciezkim...[/quote] Moona no przestań , przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć od czego dostanie dziecko biegunki, czy uczulenia, dlatego próbujemy na początku i bacznie obserwujemy.Weź Olę na przykład ostatnio dostała uczulenia od Alatanu Plus, który jak pisała Myshia nawet jej Michała nie uczula. Każdy organizm reaguje inaczej, żadnej Twojej winy w tym nie ma. Spokojnie na pewno szybko uporacie się z biegunkami .
|
|
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Martusi, Simonka i Michałka
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319200]Czy od Kubusia moze byc rozwolnienie Oli pil dwa dni Kubusia (zmieszany z woda pol na pol), duzo tego nie pil, jakies 200 ml mieszanki, no ale w ciagu tych 2 dni 4 razy sie obsral , co u niego jest ewenementem...[/quote]Nie mam pojęcia, Sylwia kiedyś wspominała, że daje Kubusie pewnie by coś więcej mogła powiedzieć .... U nas dziś pobudka po 6, cale szczęście o 7 jeszcze przysnęła i spałyśmy do 8:50 ![]() Dzisiaj znów ruszamy w trasę Ostatnio w domu nie mogę wysiedzieć, najpierw do koleżanki, a potem chyba do chrześnicy.
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze chociaż, że resztę nocy przespała. Pewnie jak piszesz dziąsełka jej dolegają skoro nie śpi. [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319461]Dzieki za odpowiedzi, i znowu moje dziecko bedzie placilo za moja glupote ![]() Kubusia ostatnio pil wczoraj przed poludniem, ok 9-10 rano ![]() Ide sie stuknac w glowe czyms ciezkim...[/quote] Leosiu skąd miałaś wiedzieć, że tak się stanie. Uczymy się na błędach i próbach. Nie możesz siebie obwiniać. |
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy sadzacie już maluch na NOCNIK?
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy sadzacie już maluchy na NOCNIK?
|
#1664 |
|
Konto usunięte
|
Kubusia dopije mama, ide zaraz z Olim na spacer, musze mu kupic zel na zeby, bo jakims cudem zaginela (krasnoludki
), maly ostanio gryzie wszystko, lacznie z podloga i sciana szykuje sie 4 zebol ![]() Dzieki, ze mnie powstrzymalyscie przed samoubiczowaniem Milego dnia |
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
u mnie noc z 4 krokrotna pobutka ale to w sumie przezemnie bo 2 razy wstalam gdyz bylo Maxowi zimno Otworzylam okno bo niby wieczorem bylo parno ale chyba bakowi bylo zimno bo jak dalam mu kolderke to zaspal bez problemu. Kolejne pobutki byly na picie i smoka.Kochane, dzieki za slowa pocieszenia . Chodzili po lekarzach i nikt nic nie mogl pomoc. Drugi natomiast synek ma bardzo silny refluks i majac 3 lata nadal zdaza mu sie zwracac posilek.Po przezyciach z Maxem mialam ochote sie upic i zaspac no ale fizycznie jest to niemozliwe wiec wyzylam sie w inny sposob poszlam na zakupy i fundnelam sobie perfumke, Noa Perle Cacharel.Malutka bo 30 ml ale i tak poprawila mi humor. Dziewczyny a dlaczego wlasciwie nie mozna podawac Kubusia i od ktorego wieku mozna go dac §? Przepraszam za pytanie ale na wszelki wypadek warto wiedziec bo gdy pojade do Polski i ktos bedzie chcial dac malemu Kubusia to warto miec wiedze na ten temat. Moona duzo zdrowka dla Oliego. Ivy ciesze sie ,ze u Olci juz sie unormowalo z kupkami. I zycze szybkiego wyklucia sie zabkow Anetko co tam Fakt ja ciebie bede wypatrywala jednak w serialach.Iza ja zaczelam sadzac Maxa pod koniec 8 miesiaca i jako tako siedzial ale zanedbalam sadzanie i teraz mala wiercipieta nie chce siedziec. Mi sie wydaje im szybciej zaczniesz sadzac tym lepiej przynajmniej dziecko sie przyzwyczai . Anusiu milego spacerowanka. Tez slyszalam o tym ze smoczek moze powodowac zapalenie ucha . W ciagu dnia nie daje go Maxowi . Czasem uda mu sie tez zaspac bez niego ale na nocne pobutki to najlepszyuspokajacz. Ide cos porobic. Do potem! |
|
|
|
#1666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja też chętkę mam na coś nowego, ale mamy mieć w sierpniu remont kuchni, więc obiecałam mężowi, że nic nie będę kupować.I tak nie wie o nowej flaszce Halloweena (była w promocji, więc nie mogłam nie wziąć na zapas )Cytat:
Ja tylko unikałabym soków robionych rozcieńczanych wodą i dosładzanych cukrem (trzeba przeczytać etykietę), nie chodzi do końca o to, że cukier jest zły i niedobry, ale o uzależnienie od słodkiego, potem dzieci zwykle mają problemy z jedzeniem zupek, dań itp. Cytat:
Jest 10:30 kupy brak... teraz zastanawiam się, czy z kleikiem ryżowym nie przesadziłam , jeśli tak, to następna kupa może pojawić się i po 5 dniach ![]() Ząbki już widać i niestety coraz częściej czuć na moich sutkach ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319909]Dzieki, ze mnie powstrzymalyscie przed samoubiczowaniem Jak się należy to wlejemy, ale w tym wypadku o żadnym biciu i samobiczowaniu nie może być mowy Miłego dnia Lea Tak Sylwia daje Maćkowi, ale mu nic po nim nie jest. |
|||
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu masz w jakim błędzie byłam. Muszę nocnik kupić jakichś fajny i uczyć pomału Darię,żeby tak jak piszesz dziecko się przezwycziło jak najszybciej,bo potem może byc problem z usadzaniem jak zacznie chodzić
|
|
#1668 | |||||
|
Konto usunięte
|
Ze spaceru nici, bo Olivier zrobil kupola
i poszedl spac ![]() Wiec nadrabiam zaleglosci Super Michas, i faktycznie, buzka coraz ladniejsza, bez uczulenia Cytat:
![]() Zartujesz co ![]() Do zobaczenia Cytat:
Cytat:
Witam w klubie zero entuzjazmu ...Cytat:
Oli raz je, raz nie, a jak nie chce jesc to juz na widok miseczki wyje, potem nie da sie wlozyc do krzeselka, rzuca sie w nim, wali glowa o oparcie, wypluwa, rzuca sie glowa na miske itp itd, i to wszystko w ciagu minuty, bo dluzej go nie przekonuje do jedzenia...My tak mamy od powrotu od Maatry ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#1669 | |||
|
Zadomowienie
|
Tak, Maje już sadzam od dłuższego czasu. [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319909]Kubusia dopije mama, ide zaraz z Olim na spacer, musze mu kupic zel na zeby, bo jakims cudem zaginela (krasnoludki ), maly ostanio gryzie wszystko, lacznie z podloga i sciana szykuje sie 4 zebol [/quote]Pij na zdrowie Bezbolesnego ząbkowania życzę. Cytat:
Na poprawę humoru się należało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kubuś niby nie zawiera cukru, tylko syrop glukozowo-fruktozowy i robiony jest z marchwi mazurskiej ![]() Niemniej jednak jest dosładzany
|
|||
|
|
|
#1670 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() EDIT: zawsze tak jest, ze jak ja tu kwitne, to nikt sie nie udziela ![]() Ide wlaczyc tv, moze Anetke wypatrze
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2008-07-23 o 11:34 |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8320682]Alez oczywiscie, ze nie moglas nie wziac
[/quote]No jasne, że nie mogłam . Piękny fioletowy kartonik stał na półce, tak smutno wyglądał i jakby gadał do mnie "kup mnie, kup mnie". Oj zaczyna się ze mnie chomik robić ![]() Cytat:
Ja tam uważam, że to jest wybór każdej mamy. Ja nie podam, bo Ola chłonie wszystko co słodkie, natomiast zupki mniej chętnie je. |
|
|
|
|
#1672 | |||||
|
Rozeznanie
|
Najsłodsze buziaki dla Martusi
Cytat:
![]() Mało śpi w ciągu dnia, są to zazwyczaj półgodzinne drzemki. Najpierw przez godzinę ją usypiam Cytat:
uff, to mi ulżyło. bałam się , ze właśnie ktos uzna, ze ją maltretujemy ![]() Cytat:
. Też będę miała problemy. Podejmuje delikatne ( czyt. mało bolesne) próby kąsaniaCytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319461]Dzieki za odpowiedzi, i znowu moje dziecko bedzie placilo za moja glupote ![]() Kubusia ostatnio pil wczoraj przed poludniem, ok 9-10 rano ![]() Ide sie stuknac w glowe czyms ciezkim...[/quote] Lepiej się nie stukaj. "Lepsze wrogiem dobrego" ![]() Skąd mogłaś wiedzieć Cytat:
![]() Piszę tego posta z godzine, pewnie już popisałyście.... Agatka jest bardzo zmęczona, ale nie ma ochoty zasnąć, coś popsuło jej się spanie. Postaram Narazie edit właśnie królewna wstała na nóżki przytrzymując się nogi od ławy, ja tylko obserwowałam z dusza na ramieniu, czy aby nie upadnie... jak to nadopiekuncza matka |
|||||
|
|
|
#1673 |
|
Rozeznanie
|
Max padl. Zobaczymy ile pospi
Normalnie wychodze z siebie po ledwo go polozylam a tu ujada w ogrodku zaraz u sasiadow za ogrodzeniem kundel wilczurowaty. Moi sasiedzi maja 5 kotow i 2 psy. Wydaje im sie ze jak juz maja ogrodek to na wsi mieszkaja i nikomu nic nie przeszkadza. Psow nie wyprowadzaja koty same lataja gdzie chca. Czsem tak kupskami wali od nich z ogrodu ,ze raz zwrocilam uwage ze moze by posprzatali. Calymi dniami ich nie ma bo maja studio tatuazu. To im to nie przeszkadza ,ze psy wyja a koty mialcza pod oknami i drzwiami za jedzeniem.Dzis sie wnerwilam i napisalam list do zarzadcy bloku zeby im zwrocil uwage. klocic sie z nimi nie bede a baba powalona raz mi powiedziala, ze ona zabije kazdego kto ma niechec do jej zwierzakow. Kurde milosniczka zwierzat mi sie znalazla ale zeby miec szacunek do ludzi to juz nie laska. Pies szczeka po nocach bo wracaja kolo 2 -3 nad ranem. Maz oczywiscie mial pisac ten list juz ze 100 razy ale go nie napisla jak to on.Tez mam psa ale edek zaszczeka jak wodzi listonosza a nie zeby tak caly dzien bo bym zajoba dosala no i na noc jest w domu. Oj cvos czuje ,ze dzis zrobie awanture tym milosnikom zwierzat bo ilez mozna... Ivy gratuluje zakupu. Musze tez kiedys powachac to cudo bo duzo dobrego slyszalam o Hallowen ale nigdzie go nie widzialam . Dzieki dziewczyny za wyjasnienia w sprawie Kubusia.No wlasnie tez nie chce Maxowi dawac slodyczy . Ale biszkopta w ciagu dnia i jogurt oraz owoce to mu podaje. Chociaz dzis tez niechetnie jadl jogurt gruszkowy z hippa. Moona zycze cierpliwosci. Zeby ci nasi chlopcy dali troche odetchnac. |
|
|
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, ja od wczoraj się kiepsko czuję, chyba znowu jestem chora... Boli mnie gardło, głowa, kości. Ledwo chodzę i do tego podwyższona temp. Oczywiście nie ma lekko i siedzę z chłopakami sama w domu. Nie mam siły iść do sklepu... Ech, znowu na obiad będzie ryż z warzywami. Michał jakiś rozmazany. Chyba też zęby go męczą.
edit: Oczywiście zapomniałam - Dziękujemy za życzenia! Edytowane przez myshia Czas edycji: 2008-07-23 o 12:17 Powód: podziękowania |
|
|
|
#1675 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Moc miesięcznicowych uścisków dla Blaneczki, Martusi, Michałka i Simonka! Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Staram się, żeby w trakcie jedzenia miał spokój, włączam miłą muzyczkę, zawsze mówię, że robię pyszny obiadek i tym podobne pierdółki, ale Jaś się piekli już podczas sadzania do fotelika. Nie reaguje tak na krzesełko, gdy np. ma rysować . Na widok miseczki z zupą dostaje spazmów. Nie raz wytrącił mi łyżkę, kopnął miskę. Nie chce otworzyć buzi. Zaciska usta, kręci główką, teraz doszło jeszcze "nie-nie-nie" .Nie wiem, o co chodzi. Z cała pewnością nie o to, że nie jest głodny. W sobotę ostatni posiłek zjadł o 16, od 18 był z moją mamą, nie chciał ani kaszki ani mleka, a moja mama raczej z tych babć, co to łatwo się nie poddają . Obudził się dopiero o 3 w nocy na mleko.Przedwczoraj zjadł 5 łyżeczek kleiku z marchewką i jabłkiem o 9:30, o 14 pogardził zupą (wtedy krzyknęłam...), o 15 usnął. O 17 zrobiłam kolejne podejście do zupy (domowa, jarzynowa, z kaszą jaglaną i masełkiem, bardzo smaczna) - wrzask i zaciśnięte zęby. Jakimś cudem wcisnęłam mu łyżkę w otwartą paszczę, zjadł i - o dziwo - czekał na kolejną łyżkę. Zjadł w końcu nieco więcej niż połowę porcji, ok. 100 gramów. W międzyczasie NIC nie jadł, wypił ok. 250 ml wody. Później pojechaliśmy do znajomych, jedliśmy piersi z kurczaka, Jaś siedział na moich kolanach i domagał się jedzenia z naszych talerzy. Bałam się, bo tego dnia były jeszcze dwie zielono-cuchnące kupy, ale dałam mu mięsko, a w garść chleb razowy. Ledwie nadążałam podawać mu mięso, zniknęła prawie cała kromka chleba. W domu wypił jeszcze 180 ml mleka i zasnął. Cytat:
Cytat:
Na razie chyba odstawię mu zupy na rzecz dań mieszanych. Cytat:
Cytat:
Cytat:
, łączę się w bólu. Z tym, że mój gagatek i jogurcikami gardzi, a owoce to tylko surowe, ze słoiczka odpadają.Taaaa... Beaciu, a Ty już odkopałaś się z tego dołka? Może chcesz kawałek batonika (został mi tylko kawałek ) na poprawę humoru?Cytat:
Jasio ma 6 zębów, wszystkie ja wykryłam Cytat:
A co do podawania mleka modyfikowanego w czasie biegunki, to zadzwoniłam do mojego lekarza i powiedział, że jeśli tego typu niestrawność się powtórzy, to żeby dawać Jasiowi tylko mleko (modyfikowane) i Hipp Ors, ewentualnie kleik ryżowy. U nas wystarczyła Smecta, Jasiowi na szczęście smakowała. Ale u nas było jedynie 5 brzydkich kup - trzy jednego dnia i dwie drugiego. Jaśkowi ewidentnie coś zaszkodziło. Mąż przyznał się do ogórka małosolnego... [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319461]Ide sie stuknac w glowe czyms ciezkim...[/QUOTE] Tylko nie za mocno .Tu jest trochę nt. nocnika :http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/wy...na_nocnik.html http://www.edziecko.pl/male_dziecko/...8,1323743.html https://mamotoja.pl/wychowanie_podst...ykul,3626.html Jaś wczoraj, z okazji ukończenia 11 miesięcy , dostał od mojej mamy nocnik. Powolutku będę go do niego przyzwyczajać. Dostał też fajną kolejkę "cyrkową", przy której odpłynął na godzinę .Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio dzięki Dobrej Duszy z Perfum ustrzeliłam maleńką flaszeczkę Premier Figuier . I skusiłam się na próbki niszowców z LuckyScent.Cytat:
My też mieliśmy czerwoną sypialnię, ale w ciepłym odcieniu, przypominającym bardziej zupę pomidorową i jasne meble. Przy czym pokój ten służył nam wówczas nie tylko za sypialnię . Przemalowaliśmy jednak ten pokój w trakcie ubiegłorocznego remontu na jaśniutką, bladą zieleń, która lepiej się komponuje z całym mieszkaniem. Niemniej nie jest to "ten" kolor, poza tym ściany są już ozdobione Oilatum, bo przez kilka miesięcy kąpaliśmy Jasia w sypialni, dlatego znów mamy zamiar przemalować ściany. Tym razem na ecru, jaki jest w całym mieszkaniu. Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8320682]Ide wlaczyc tv, moze Anetke wypatrze [/QUOTE]![]() Ja już się miałam zamiar poudzielać, ale mój królewicz właśnie się obudził... Na razie!
|
|
#1676 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hmmm, a ja na około słyszę, że pachnie metalicznie (na mnie akurat ta metaliczna nuta nie wychodzi ), albo cmentarzem ![]() Czyli jeżeli użyłabym Lolity+Halloweena to mój mąż powiedziałby, że pachnę trupem na cmentarzu ![]() Cytat:
Cytat:
Generalnie podczas biegunek ogranicza się menu, jak lekarka pytała co daję jej jeść, a ja powiedziałam że kleik ryżowy z marchewką i pierś, to powiedziała, że bardzo dobrze. Ors to właśnie kleik marchewkowo - ryżowy, który można też samemu przyrządzić w prosty sposób. Ale on jest w postaci płynnej, a że Ola woli jeść łyżeczką, to zrobiłam jej kleik sama. ![]() faceci Cytat:
Cytat:
wiem, że je chciałaś mocno mieć .
|
||||||
|
|
|
#1677 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych jubilatów: Martusi, Michałka i Simonka
oraz wczorajszych: Blanki i Jasia Cytat:
Cytat:
. Każdemu czasem mogą puścić nerwy. Wiem, co czujesz. Łuśka niby ma dobry apetyt, ale zdarzają jej się gorsze dni, gdy na widok miseczki od razu kręci głową na "nie" i zaciska usta. I też nigdy nie płakała, gdy coś się skończyło, no... chyba, że woda, czy też inne picie . Za jedzeniem nie płacze nigdy, więcej: zawsze ostatnie łyżeczki ze słoiczka zjada jedynie po przekupieniu jej czymś do zabawy. Też czasem już mam tego dość, bo wiem, że jak nie zje swojej porcji to nie przytyje, a nawet schudnie, a potem lekarka będzie na mnie patrzyła jak na matkę, która głodzi swoje dziecko. Jesteś super mamą i przecież Twoje zdenerwowanie wynikło z troski o Jasia, prawda? Wiem, że możesz powiedzieć, że nic nie usprawiedliwia krzyków i nerwów, ale pamiętaj, że jesteś tylko człowiekiem, który ma czasem prawo do zdenerwowania. Duża Buźka! Cytat:
. Wygląda jak normalne, dobrze (podkreślam słowo "dobrze") odżywione dziecko. Ja uważam osobiście, że we wszystkim potrzebny jest umiar i nie jest dobrze, zarówno gdy dziecko jest spasione, jak i za chude. Niestety nie zawsze łatwo tę idealną wagę uzyskać. To prawda, że dziecko, które nie ma niedowagi przysparza mniej stresów przy ewentualnej chorobie. Ja zawsze nie dość, że martwię się tym, że jest chora to jeszcze jej wagą. Tak więc życzę Michasiowi dobrego zdrowia Cytat:
Kochana, ja tak mam ciągle. Mój mąż już czasem ma dość zakupów ze mną .Cytat:
.W moim przypadku to co Ty uważasz za "nic" to nie lada sukces .Cytat:
. Wiem jedynie z doświadczenia, że gdy ja mam zły dzień i bywam zdenerwowana to moje samopoczucie przenosi się na Łuśkę. Tak więc życzę więcej uśmiechu [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319200]Czy od Kubusia moze byc rozwolnienie Oli pil dwa dni Kubusia (zmieszany z woda pol na pol), duzo tego nie pil, jakies 200 ml mieszanki, no ale w ciagu tych 2 dni 4 razy sie obsral , co u niego jest ewenementem...[/quote]O tak! Szczególnie po rozcieńczeniu. Ponadto taki Kubuś (przeznaczony dla straszych dzieci) zawiera dużo błonnika, który w przypadku takich maluchów może wywołać rozwolnienie oraz jest dosładzany (ząbki!). Jednak nie biczuj się, że jesteś złą mamą, bo każda z nas popełnia błędy. Cytat:
Cytat:
Co do refluksu to, owszem, nie zawsze towarzyszy mu ulewanie, ale prawie zawsze niedobór masy ciała, więc u Was to pewnie odpada, ale sprawdzić nie zawadzi. -------- U nas na razie kataru nie ma i oby nie było. W niedzielę chrzciny. Trochę się ich boję, bo Łucja jeszcze nigdy nie przetwała całej mszy w kościele. Nudzi się już w połowie i ani noszenie, ani zabawianie nie pomaga... |
||||||||
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Demoniku współczuję, na pewno jest Ci przykro, że krzyknęłaś. Mi też to się czasami zdarza, ale w przeciwieństwie do Jasia, Olka tylko zaczyna się śmiać po szelmowsku i błyskiem w oku, co mnie jeszcze bardziej doprowadza do furii. Ja to sobie myślę, że każda z nas ma czasami chwile słabości, przecież też kiedyś cierpliwość się nam może skończyć. Powiem szczerze, że ja też każdy wybuch złości na Olę przepłacam kacem moralnym. Ale wiem, że przecież kocham Olę nad życie i że taki wybryk nic nie zmieni. Zapomniałam... pojawiła się kupa, ale normalna, piękna , marchewkowa i śmierdząca.
|
||
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, ja tu sobie robię przerwę w pracy, aby zobaczyć co u Was, a tu takie pustki! Od czasu mojego posta tylko Poissonivy napisała.
Gdzie Was wymiotło? Ivy, cieszę się, że Olci już definitywnie przechodzi biegunka |
|
|
|
#1680 |
|
Rozeznanie
|
Dla Martusi, Michałka i Simuli 100
Dziewczynki już po dołku było wczoraj! takie tam małe przykopanie ale batonika z miłą chęcią od Ciebie Demoniku wezmę! a łopatę Poiss zatrzymaj to podeślesz następnym razem!Tak to co ja miałam? Oluś mama tu wypisuje że znów coś źle zrobiła ale Ty jej wybacz bo ona młoda jest i się uczy! a jak ząbki? masz słodkiego Pyśka ale mnie zmartwiłaś tym używaniem smoka! zaraz poleciałam i Weronice wyciągłam bo zasypia z nim właśnie a jak na początku leciałm i wyciągałm tak teraz zaniedbałam tą czynność ale już się za to pokopałąm po kosteczkach Iza ja już pisałam o tym że sadzam Weronikę codziennie rano i robi pięknie i siuski i kupeczkę, a po południu tylko siczku bo po obiadku ją sadzam tak 10 min. po. Poiss cieszy że lepiej u małej Twojej! a co do perfum to dobrze że je wziełaś bo jeszcze byś wróciła i by nie było jak anusia. Motylku wiem że masz trudne te sytuacje ale ja się z tej o sąsiadach miłośnikach uśmiałam i o pierdo...też! ![]() U nas dzień super bo odwiedzili nas Ci znajomi co się niedawno wyprowadzili ale dziś już odjechali i pusto tak i cicho. ale było super! mąż koleżanki skończył ten sam kierunek co my z mężem wieć oni o chlebie a my o niebie i nikt nikomu nie przeszkadzał! a dziewczynki rewelacyjnie się bawiły razem, czasem jedna drapnęła drugą innym się całowały i głaskały. kupiłam wczoraj wózek na metalowym stelażu dla Weroniczki co by z nim po mieszkaniu chodziła ale średnio go polubiła a szkoda bo miałam nadzieję ze się zakocha i bedę miała luzik ![]() czy u Was też tak wieje? lato gdzie ty poszłoś? Katarzynko czekamy na fotki z chrzcin jakie Wy owoce dajecie swoim pociechą? ja banana, jabłko, morele, nektaryne, arbuza raz bo pluła. i tak myślę czy wolno bo na buzi 2 krosteczki są czerwone i myślę od czego własnie może przesadzam z tymi owocami. a w niedzielę dałam jej śliweczki coś jak morelki ale u nas wychodowane. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

, a dzisiaj tylko 4. Pocieszenie takie, że to już prawie normalne kupy, bez śluzu i z fajnym, zwyczajnym smrodkiem
.
, a nawet oddam
.
.

Ja sie coraz bardziej napalam na czerwien w sypialni. Ale taka mocna, burdelowa czerwien 

, tylko rączki i rączki.

.

, przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć od czego dostanie dziecko biegunki, czy uczulenia, dlatego próbujemy na początku i bacznie obserwujemy.
.

, ja też chętkę mam na coś nowego, ale mamy mieć w sierpniu remont kuchni, więc obiecałam mężowi, że nic nie będę kupować.

.