Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-30, 11:03   #1681
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Pokój w tamtym roku był malowany na biało bo mamy jeden tak jakby w zapasie i tam był grajdolek a teraz będą ściany biało miętowe a na jednej białej ścianie planujemy namalować gwiazdki o różnych wielkościach w kolorach miętowy, szary, różowy ale kolory takie bardziej pastelowe

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Miałam się właśnie pytać o kolor! super gwiazdki od szablonu?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-04-30, 11:19   #1682
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokój w tamtym roku był malowany na biało bo mamy jeden tak jakby w zapasie i tam był grajdolek a teraz będą ściany biało miętowe a na jednej białej ścianie planujemy namalować gwiazdki o różnych wielkościach w kolorach miętowy, szary, różowy ale kolory takie bardziej pastelowe

O jak ladnie! Ja mam wszystko biale a potem jak juz wszystko jest wykonczone to zaczynam kombinowac z kolorem a maz zabija mnie wzrokiem
Emma Wy tez malujecie- jaki bedziecie miec kolor?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 11:28   #1683
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Miałam się właśnie pytać o kolor! super gwiazdki od szablonu?

W pierwszej chwili myślałam żeby samej malować ale to zbyt duże ryzyko więc znalazłam szablony o różnej wielkości i będzie z szablonu malowane ale to są pojedyncze gwiazdki a nie szablon na którym są w regularnych odstępach

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
O jak ladnie! Ja mam wszystko biale a potem jak juz wszystko jest wykonczone to zaczynam kombinowac z kolorem a maz zabija mnie wzrokiem
Emma Wy tez malujecie- jaki bedziecie miec kolor?

Ja to generalnie chciałam na szaro i dodatkami ogarnąć pokój ale mój mężu się nie zgodził bo prawie całe mieszkanie mamy w szarościach dlatego padło na miętę

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 11:41   #1684
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam się po lll USG

Wszystko jest w porządku, "mała " już obrócona głową w dół a dopiero co była odwrotnie serduszko, przepływy ok, waży 1519 g w 29+6,lekarka mówi że waga ok. Nie mam fajnych fotek bo była wtulona w łożysko i nie chciała się obrócić.

Pola widzę że u was postępy z mężusiem z dnia na dzień będzie coraz lepiej

Monyaa udanego czasu ci życzę razem z Mareczkami .

Emma widzę że klejnoty rodzinne nam pokazałaś fajna focia.

Co do spania to staram się na boku raz lewym raz prawym. Na plecach jest mi strasznie duszno i nie mogę tak długo leżeć.

Super ze wszystko ok po USG

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 11:51   #1685
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Melduję się dziewczyny... U nas 28stopni... Byłam na zakupach i ledwo żyje... Porażka.

Ból w okolicach pępka minął, narazie ok nic nie boli, nic nie wyczuwam pod palcami, pępek. Tez nadal na miejscu

Kupiłam dla małej dwie opaski, zobaczymy czy je zaakceptuje. Jak tak to wtedy kupię więcej DSC_0158-1350x2393.JPG

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 12:27   #1686
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Asiaczku - zabilabym za taką pomyłkę
Karolinko rozumiem przeboje z mysliwskimi psami, mało brakowało !
Mój pępek tak na rowni sie trzyma, nie jest mocno wypukły.
Sandam, bardzo dobra cena za wózek jak sie spodoba to bierzcie ! A jak tam żona, juz sie przyzwyczailas to nowego tytułu ? zdradzisz imię brzdąca ? co do ślubu to super, że bawilas sie tak dobrze !
Haha Norka jaki sen haha
Ja poki co wyleguje sie w słoneczku. Mała dzisiaj ma jakiegoś leniuszka, ledwo puka, może śpi. Ona ogolnie jest takim właśnie leniuszkiem, a mnie to złości bo chciałabym czuc ją caly czas.... daje mi takie beznadziejne powody do niepokoju zjem kawalek czekolady.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 12:28   #1687
asiaczek
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Bursztynku, dobrze,że wszystko dobrze na usg.

Blanka,ładne te opaski.

My też byliśmy na zakupach, mąż musiał się ubrać na niedzielne chrzciny. Ja sobie kupiłam sukienkę przez Internet, nie jest taka ładna jak na zdjęciu ale musi być bo nie zdążę odesłać.

Sandam,cieszę się, że ślub i wesele się udało

Stary 2018-04-30, 12:28   #1688
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Melduję się dziewczyny... U nas 28stopni... Byłam na zakupach i ledwo żyje... Porażka.

Ból w okolicach pępka minął, narazie ok nic nie boli, nic nie wyczuwam pod palcami, pępek. Tez nadal na miejscu

Kupiłam dla małej dwie opaski, zobaczymy czy je zaakceptuje. Jak tak to wtedy kupię więcej Załącznik 7520951

U mnie 28 stopni w cieniu :/ nawet nie wystawie dziś nosa na dwór. Na szczęście synek dostał ciastoline i zapomniał że chciał iść do piasku

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 12:37   #1689
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej.
Bylismy w weekend u tescia na wsi bylo fajnie. Byl grill i ognisko, chlopcy bardzo zadowoleni ja troche wymeczona bo brzuch coraz wiekszy.
Dostalam troche ciuszkow dla male ale niektóre sa szare i bez koloru. Czy cos da sie z nimi zrobic?

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 12:58   #1690
aniama6
Zadomowienie

U mnie tez straszny upał, chyba ok 30 st, a tego to ja nie lubię. Udało mi się pospać do 8, teraz byłam pozałatwiać pare spraw i drobne zakupy na czwartkowego grilla- codziennie sobie jakieś zadania wyznaczam żeby z domu wyjść. Camelitos masz jakiś fajny przepis na ciasto z rabarbarem- postanowiłam tez upiec. Ja mam taki uniwersalny z kruszonka i wszelkimi owocami ale może coś nowego bym spróbowała. A miałam pisać ze od 10 maja w Lidlu znów rzeczy dla niemowlaków i dla ciężarnych. Jeśli będą tak fajnej jakości jak poprzednio to chyba coś mi wpadnie.Dla siebie planuje już chyba nic nie kupować. W ogóle z typowo ciążowych rzeczy mam tylko jedne dżinsy hm, tak to chodzę w starych i kilka nowych kupiłam , ale nieciaxowych, a potem to mam mocne postanowienie zejść ze 2 rozmiary w dół i będę nowe piękne ubrania kupować, zobaczymy jak wyjdzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 13:04   #1691
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Sandam jeszcze Ci nie zyczylam ale wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia jak się buty sprawiły na weselu? Dałaś w nich radę być cała noc?

Co do pieluch to przecież miałaś paragon to spokojnie mogliscie podjechać do smyka żeby Wam odklipsowali

A z mieszkaniem zobaczcie tamto od kolegi taty czy faktycznie da się zrobić jakąś ściankę żeby wydzielić jeszcze jeden pokoik

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Norka nie jadłas nigdy ciasta z rabarbarem?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Dzięki kochana Osz Ty moje ciasto dopiero wylądowalo w piekarniku

Buty sprawiły się idealnie! Dopiero koło 3 w nocy jak do nóg poszła mi woda to zaczęły mnie uciskać bo miałam ogromne kostki i stopy, ale ogóle buty cudowne mam nadzieję, że z nich jeszcze pokorzystam. Ale bez wątpienia warte tej ceny.

Cytat:
Pozytywna rwlaks na maksa!
Elaaa nowe mieszkanie sprzyja spaniu! To dobrze wróży!Ciasto rabarbarowe
Malujecie pokoj na jakis konkretny kolor?
Piekne wspomnienia ze slubu i wesela! Jeszcze raz gratuluje!
I trzymam kciukasy za wozek. No i mieszkanie- bo jak da sie wydzielic czesc na pokoik/kacik dla Malego to super! Ale sprawdzcie tez sprzety czy dzialajace, iluletnie itp... znajomy znajomym ale zeby nie bylo ze za pol roku i tak bedziecie musieli nowe kupic...

Pochwilicie sie imieniem, czy bedzie to Wasza slodka tajemnica?Dzien dobry Norka ciasto rabarbarowe to najlepsze ciasto jakie mozna wymyśleć! Jest takie slodko kwasne- pycha! A marchewkowego trz nigdy nie jadlas? Jest banalnie proste a takie pyszne...

Rozwiesze pranie, rozpakuje zakupy i ide sie ulokowac na tarasie... dzisiaj znow skwar ale jest wietrznie...

No właśnie po to jutro idziemy zobaczymy jak rozkład, jak umeblowane bo skoro ma to wszystko zostać to muszę być zadowolona, popytam o sprzęty przede wszystkim zeby za chwilę się nie okazało że wszystko padnie po miesiącu.. Dopytam o ostateczną cenę.. Okropnie boję sie kredytu, ale wiem że to nie uniknione jeżeli chcemy mieć własny kąt..

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Sandam, bardzo dobra cena za wózek jak sie spodoba to bierzcie ! A jak tam żona, juz sie przyzwyczailas to nowego tytułu ? zdradzisz imię brzdąca ? co do ślubu to super, że bawilas sie tak dobrze !
Haha Norka jaki sen haha
Ja poki co wyleguje sie w słoneczku. Mała dzisiaj ma jakiegoś leniuszka, ledwo puka, może śpi. Ona ogolnie jest takim właśnie leniuszkiem, a mnie to złości bo chciałabym czuc ją caly czas.... daje mi takie beznadziejne powody do niepokoju zjem kawalek czekolady.

Szczerze to do niczego się nie przyzwyczaiłam, w czwartek przyszlo pismo z urzędu z nową datą ważności dowodu to jakoś nie byłam pewna czy to do mnie, bo było już nowe nazwisko. A do nazywania mnie żoną to już wogole nie mogę przywyknąć.
Cena za wózek faktycznie imponująca, zobaczę w jakim jest stanie i jeśli wszystko będzie dobrze to go zabiorę, tym bardziej że mama zadeklarowała się że zapłaci za niego i to będzie prezent na chrzciny dla małego.
Imię to żadna tajemnica prawdopodobnie będzie Przemuś. 🤩

Aha i prawie bym zapomniała! Ogromnie dziękuję w imieniu swoim i męża za wszystkie życzenia i wsparcie przy całym tym weselnym zamieszaniu przed ślubem! Jesteście cudowne!

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Sandam13
Czas edycji: 2018-04-30 o 13:10
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 13:14   #1692
emma90
Wtajemniczenie

Tutaj też tak gorąco, 29stopni w cieniu ale jest duży wiatr, więc nawet sporo poleżałam dziś na słońcu ale nie jest to pogoda na dalekie spacery

Kropka my malujemy całe mieszkanie, kolory mamy wszędzie bardzo jasne, prawie białe i właśnie jest to taki bardzo rozbielony jasnoszary pokoju osobnego dla małego nie mamy, będzie mieć kącik u nas w sypialni. I już obmyślam jak je połączyć tematycznie z resztą mieszkania, bo przy tej okazji trochę pozmieniamy
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 13:33   #1693
madziara889
Zakorzenienie

Hej.
U mnie 27 w cieniu. Póki co Ewka nawet nie chciała iść do piaskownicy więc siedzimy w domu. Steasznie mnie męczą takie temperatury.

Blanka oby już Cię nie bolało.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 13:36   #1694
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Chcialam siedziec na dworze, ale za bardzo wieje wiec usiadlam z książką na wersalce i... usnelam tyle w temacie czytania!
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Kupiłam dla małej dwie opaski, zobaczymy czy je zaakceptuje. Jak tak to wtedy kupię więcej Załącznik 7520951

O to dobrze ze minelo!
Jeju te opaski dla dziewczynek są przeslodkie! Ale wiem, ze nie kazda chce miec cos na głowie...
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Haha Norka jaki sen haha

Mój jest taki umiarkowany i zazwyczaj jak spi, to sie tak delikatnie rozpycha... tylko potem jak nie bedzie miec miejsca to bede tylko panikowac ze sie nie rusza... Zua nie ma sie co denerwować niepotrzebnie. Taki ma po prostu spokokny charakterek!
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej.
Bylismy w weekend u tescia na wsi bylo fajnie. Byl grill i ognisko, chlopcy bardzo zadowoleni ja troche wymeczona bo brzuch coraz wiekszy.
Dostalam troche ciuszkow dla male ale niektóre sa szare i bez koloru. Czy cos da sie z nimi zrobic?

Kurcze jak kolor wyplowialy to nie wiem czy da sie cos zrobic... jak biale sa szarawe to jeszcze czasem udaje je sie wybielic- spróbuj je przeprac w takim normalnym proszku wybielajacym i jak sie odświeża to potem w proszku dla dzieci..
Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Buty sprawiły się idealnie! Dopiero koło 3 w nocy jak do nóg poszła mi woda to zaczęły mnie uciskać bo miałam ogromne kostki i stopy, ale ogóle buty cudowne mam nadzieję, że z nich jeszcze pokorzystam. Ale bez wątpienia warte tej ceny.

No właśnie po to jutro idziemy zobaczymy jak rozkład, jak umeblowane bo skoro ma to wszystko zostać to muszę być zadowolona, popytam o sprzęty przede wszystkim zeby za chwilę się nie okazało że wszystko padnie po miesiącu.. Dopytam o ostateczną cenę.. Okropnie boję sie kredytu, ale wiem że to nie uniknione jeżeli chcemy mieć własny kąt..

Szczerze to do niczego się nie przyzwyczaiłam, w czwartek przyszlo pismo z urzędu z nową datą ważności dowodu to jakoś nie byłam pewna czy to do mnie, bo było już nowe nazwisko. A do nazywania mnie żoną to już wogole nie mogę przywyknąć.
Cena za wózek faktycznie imponująca, zobaczę w jakim jest stanie i jeśli wszystko będzie dobrze to go zabiorę, tym bardziej że mama zadeklarowała się że zapłaci za niego i to będzie prezent na chrzciny dla małego.
Imię to żadna tajemnica prawdopodobnie będzie Przemuś. 🤩

Aha i prawie bym zapomniała! Ogromnie dziękuję w imieniu swoim i męża za wszystkie życzenia i wsparcie przy całym tym weselnym zamieszaniu przed ślubem! Jesteście cudowne!

Piekne imię!

Dziewczyny mam pytanie- czy mozemy stosować balsamy samoopalacjace/ samoopalacze? Mam tak blade nogi, ze az razi...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-30, 13:38   #1695
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Chcialam siedziec na dworze, ale za bardzo wieje wiec usiadlam z książką na wersalce i... usnelam tyle w temacie czytania!O to dobrze ze minelo!
Jeju te opaski dla dziewczynek są przeslodkie! Ale wiem, ze nie kazda chce miec cos na głowie... Mój jest taki umiarkowany i zazwyczaj jak spi, to sie tak delikatnie rozpycha... tylko potem jak nie bedzie miec miejsca to bede tylko panikowac ze sie nie rusza... Zua nie ma sie co denerwować niepotrzebnie. Taki ma po prostu spokokny charakterek!Kurcze jak kolor wyplowialy to nie wiem czy da sie cos zrobic... jak biale sa szarawe to jeszcze czasem udaje je sie wybielic- spróbuj je przeprac w takim normalnym proszku wybielajacym i jak sie odświeża to potem w proszku dla dzieci..Piekne imię!

Dziewczyny mam pytanie- czy mozemy stosować balsamy samoopalacjace/ samoopalacze? Mam tak blade nogi, ze az razi...

Ja bym się wstrzymała z samoopalaczami.. Ale to moje zdanie, nie mam parcia, może dlatego, że jestem wampirem cały rok

Wiem, że nie każda akceptuje opaski, dlatego kupiłam tylko dwie

Zua!!! Nie panikuj, ważne że puka i ciesz się, że nie jest tak aktywna jak moja

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-30, 13:41   #1696
folinka
Zadomowienie

Dobry!
Jak miło, tyle dobrych wiadomości z rana - cieszę się ogromnie ze wszystkich!

Jak piszecie o temperaturach u Was, to moje oczy wyłażą na wierzch ze zdumienia U mnie nawrót zimna, wczoraj i dziś to już w ogóle tragedia 6-8 st, ale na szczęście końcem tygodnia wraca cieplejsza wiosna.

Przede mną dość luźny tydzień, żadnych specjalnych planów czy załatwień nie mam, więc pewnie wypełnię go wszelakimi bieżącymi sprawami. Chcę już pokupować ostatnie rzeczy wyprawkowe, których nam brakuje, bo 8my miesiąc za pasem i do końca tego 8ego mies właśnie chcę mieć wszystko zamknięte, czyli do końca maja u mnie. Poza wózkiem praktycznie, na który czeka się dosłownie kilka dni, góra 2 tyg, więc nie wcześniej niż w czerwcu będziemy zamawiać. Zwłaszcza że fotelik mam, więc nie muszę się obawiać, że nie miałabym jak synalka przywieźć do domu.

kropko, chyba Ty pytałaś o wielorazówki... Ciężko mi coś doradzać, bo jest takie mnóstwo opcji i wszystkie mają coś dobrego. To wszystko zależy, jak często chcesz prać, jaki czas schnięcia akceptujesz, czy wolisz większą chłonność czy szybsze schnięcie właśnie, czy zależy Ci na lepszej chłonności (np. bambusy) czy uczuciu suchości dla dziecka (mikropolary), czy na pewno tylko w jednym rozmiarze będziesz kupować... Najlepsze moja rada to czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj, żeby znaleźć co Wam pasuje. I powiem tak jeszcze - miałam taki zestaw próbny z kilkoma rodzajami pieluszek - 6 szt, każda inna i po tym diametralnie zmieniły się moje plany i wybory... Tu o tym wspominam:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i#post81212591
Powodzenia w decydowaniu! Jakbyś miała jakieś konkretne pytania to pisz śmiało. Jak będę mieć więcej czasu, to może też coś jeszcze poopowiadam
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 13:43   #1697
asiaczek
Zakorzenienie

Kropka, z tego co widzę na Fb to sporo ciężarnych stosuje samoopalacze.

U nas też strasznie wieje. Chciałam jechać na plac zabaw ale chyba odpuszczę, z tym że synuś pewnie i tak będzie chciał zaraz na dwór

Moja Iguśka dopiero teraz się rozkręciła i czuję często jak się rozpycha nadal jednak grzebie mi w pęcherzu albo na boku trochę poniżej pępka.

Przyszła mi dzisiaj sukienka z alie, ale chyba bedzier bardziej jak tunika, bo rękawy wydają się długie w porównaniu do części sukienkowej.
IMG_20180430_135459.jpeg

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-04-30, 14:08   #1698
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
U mnie tez straszny upał, chyba ok 30 st, a tego to ja nie lubię. Udało mi się pospać do 8, teraz byłam pozałatwiać pare spraw i drobne zakupy na czwartkowego grilla- codziennie sobie jakieś zadania wyznaczam żeby z domu wyjść. Camelitos masz jakiś fajny przepis na ciasto z rabarbarem- postanowiłam tez upiec. Ja mam taki uniwersalny z kruszonka i wszelkimi owocami ale może coś nowego bym spróbowała. A miałam pisać ze od 10 maja w Lidlu znów rzeczy dla niemowlaków i dla ciężarnych. Jeśli będą tak fajnej jakości jak poprzednio to chyba coś mi wpadnie.Dla siebie planuje już chyba nic nie kupować. W ogóle z typowo ciążowych rzeczy mam tylko jedne dżinsy hm, tak to chodzę w starych i kilka nowych kupiłam , ale nieciaxowych, a potem to mam mocne postanowienie zejść ze 2 rozmiary w dół i będę nowe piękne ubrania kupować, zobaczymy jak wyjdzie.

Aniama proszę

Ciasto jogurtowe :

4 szkół. mąki
1 szkl.cukru
1 cukier waniliowy duży lub 2 małe
2 łyżeczki proszku ,
1 łyżeczka sody
Wszystko wymieszać.
W drugiej misce przygotować
4 jajka,
20 łyżek jogurtu naturalnego to jest prawie cały duży jogurt 500 g
1 szklanka oleju.
Ważne by skladniki miały temperaturę pokojową.
Roztrzepać wszystko rózgą nie miksować. Dodać skladniki suche wymieszać tylko do połączenia składników. Wyłożyć na blaszkę.
Ułożyć dowolne owoce
Piec około godziny w 160/ 170 stopniach. Można na ciasto dać kruszonkę.
Ja piekłam bez z powodu braku czasu

Moje już gotowe tylko nie posypane cukrem pudrem

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-04-30 o 14:18
Stary 2018-04-30, 14:22   #1699
MalaGosia88
Zakorzenienie

Kropka używam balsamu brązujacego od paru dni, wszystko okej, żadnych plam i przebarwień. To napewno bezpieczniejsze od ekspozycji na słońce obecnie, na odwrocie opakowania też nie ma nic o ciężarnych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-30, 14:25   #1700
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Aniama proszę

Ciasto jogurtowe :

4 szkół. mąki
1 szkl.cukru
1 cukier waniliowy duży lub 2 małe
2 łyżeczki proszku ,
1 łyżeczka sody
Wszystko wymieszać.
W drugiej misce przygotować
4 jajka,
20 łyżek jogurtu naturalnego to jest prawie cały duży jogurt 500 g
1 szklanka oleju.
Ważne by skladniki miały temperaturę pokojową.
Roztrzepać wszystko rózgą nie miksować. Dodać skladniki suche wymieszać tylko do połączenia składników. Wyłożyć na blaszkę.
Ułożyć dowolne owoce
Piec około godziny w 160/ 170 stopniach. Można na ciasto dać kruszonkę.
Ja piekłam bez z powodu braku czasu

Moje już gotowe tylko nie posypane cukrem pudrem

I foto IMG_20180430_152117_465.jpeg

Stary 2018-04-30, 14:32   #1701
Sandam13
Rozeznanie

Ja podobnie jak MałaGosia używam balsamu brazujacego i nic się po nim nie dzieje żadnych przebarwień.

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 14:55   #1702
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
I foto Załącznik 7520991

O dziękuje, wyglada pysznie i z opisu nie przekracza moich możliwości. Będę piekła, ale dopiero we środę lub czwartek rano.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 14:58   #1703
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
O dziękuje, wyglada pysznie i z opisu nie przekracza moich możliwości. Będę piekła, ale dopiero we środę lub czwartek rano.

Super

REKLAMA
Stary 2018-04-30, 15:17   #1704
Kathyyy91
Raczkowanie

My już po usg, Koksik pozostał dużym koksiątkiem waży już 1607 gr w 29+3 a tak to wszystko ok, przepływy, serduszko itp. Mam nie jeść słodyczy, a z owoców tylko jabłka, bo o ile ja na wadze nie przybieram mocno, to dziecko tyje na potęgę nie mam ani jednego zdjęcia, bo zakrywała buźkę rączkami przez całe usg szkoda, miesiąc temu też nie chciała się pokazać, ostatnie jej zdjęcie mam z lutego

Edytowane przez Kathyyy91
Czas edycji: 2018-04-30 o 15:20
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 15:53   #1705
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
My już po usg, Koksik pozostał dużym koksiątkiem waży już 1607 gr w 29+3 a tak to wszystko ok, przepływy, serduszko itp. Mam nie jeść słodyczy, a z owoców tylko jabłka, bo o ile ja na wadze nie przybieram mocno, to dziecko tyje na potęgę nie mam ani jedno zdjęcia, bo zakrywała buźkę rączkami przez całe usg szkoda, miesiąc temu też nie chciała się pokazać, ostatnie jej zdjęcie mam z lutego
Gratuluję te wszystkie dzieciaki lapeczki pchają do główki niezła ma wagę naprawdę

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Kropka, z tego co widzę na Fb to sporo ciężarnych stosuje samoopalacze.

U nas też strasznie wieje. Chciałam jechać na plac zabaw ale chyba odpuszczę, z tym że synuś pewnie i tak będzie chciał zaraz na dwór

Moja Iguśka dopiero teraz się rozkręciła i czuję często jak się rozpycha nadal jednak grzebie mi w pęcherzu albo na boku trochę poniżej pępka.

Przyszła mi dzisiaj sukienka z alie, ale chyba bedzier bardziej jak tunika, bo rękawy wydają się długie w porównaniu do części sukienkowej.
Załącznik 7520956

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Piękna zawsze można skrócić rękawy
Stary 2018-04-30, 16:41   #1706
norka93
Wtajemniczenie

Przepraszam, że mnie tu dzisiaj tak nie ma, ale czuję się jak rozpruty (ostatnio był chyba zdeptany?) kapeć. Robiłam pół dnia niewinny krem z buraków, marchewki, itd. Na 19:45 idem z moim misiem pysiem na najnowszych Avengers. Moje klimaty, no. A wcześniej może lody, jak otwarte będzie.
Ściskam Was wszystkie i odezwę się jutro!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 17:15   #1707
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
My już po usg, Koksik pozostał dużym koksiątkiem waży już 1607 gr w 29+3 a tak to wszystko ok, przepływy, serduszko itp. Mam nie jeść słodyczy, a z owoców tylko jabłka, bo o ile ja na wadze nie przybieram mocno, to dziecko tyje na potęgę nie mam ani jednego zdjęcia, bo zakrywała buźkę rączkami przez całe usg szkoda, miesiąc temu też nie chciała się pokazać, ostatnie jej zdjęcie mam z lutego
Piękna waga tylko Ty się biedna nanosisz !

REKLAMA
Stary 2018-04-30, 17:41   #1708
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za opinie! Chcialam wstapic do drogerii, ale burza mnie pogonila...

Cytat:
I foto Załącznik 7520991

ja jeszcze nie widzialam rabarbaru... a zjadlabym

Cytat:
Ale duzy Koksik u mnie to lekarz nawet juz nie robi zdjec, bo w tym gabinecie jakosc zdjec jest srednia... ale ostatnio widzialam twarzyczke- taka juz poowli papusna

Ja sama musze tez ograniczyc slodycze... ale owocow nie bede ogrsniczac!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-30, 17:54   #1709
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Ładna waga 😁 mój tyle ważył w 32+3 😀
Coś mi się wydaje, że dzisiaj znowu burza się zrobi. Dzisiaj w nocy tak dawało, że przez kilka godzin prawie nie spałam.

Też się dzisiaj źle czuję, normalnie źle znoszę takie wysoki temperatury, a w ciąży to jest hardkor. Nie wyobrażam sobie siebie jakby takie temperatury utrzymały się do czerwca.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 18:09   #1710
Elaaaa
Wtajemniczenie

Kathy brawo ! Duży synuś

Dołączam do grona narzekających na upały.. i tak mnie zastanawia, dlaczego mamy takiego pecha i ciąża wypada nam akurat na lato, które rozpoczęło się w kwietniu?
Obawiałam sie czerwca, lipca a tutaj jak na złość 32 stopnie w czwartek u nas.. najlepiej mi więc w samochodzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości