Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-24, 10:27   #2371
Joasia***
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Tak, deklarujesz, że nie będzie mniej niż jakaś określona liczba osób. U mnie to 120.
u mnie była też taka deklaracja....ale wiem że źle zrobiliśmy, wszystko przez tż który twierdził że od niego kupa ludzi i żeby podać 140osób, a ja chciałam mniej, i na umowie mamy coś takiego że liczba może zmniejszyć się tylko o 10 osób, nie więcej, więc musimy mieć 130 osób potwierdzonych żeby nie płacić bez sensu za wolne miejsca, niby znaleźć znajdzie się tylu gości ale wcale nie mam chęci placić w razie czego za osoby których tak średnio chciałabym zaprosić....bo jak nam odmówi cześc tych co chcemy to w miejsce ich jak będzie brakować do 130 trzeba będzie kogoś zaprosić. Więc na pewno też potwierdzenia minimum na miesiąc będę chciała otrzymać w razie czego, żeby zaprosić kogoś, a na miesiąc przed nikt się nie obrazi zwlaszcza że mieszkamy w innym mieście i troszkę trudniej mamy z zapraszaniem...tylko w weekendy
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 10:43   #2372
edytka27101982
Rozeznanie

Joasiu, a w Koronie masz na 130 osób to na tej nowej sali, prawda?
bo mój kuzyn miał rok temu tam wesele i mieli ograniczenie do 100 osób na tej starej sali, i ciasno było tańczyć, a było równo 100 osób.
Bardzo ładnie tam jest w ogóle, troszkę mi szkoda że ja nie będe mieć takiego standardu... no ale koszta... wiadomo nie zawsze sie ma co się chce

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 10:46   #2373
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
u mnie była też taka deklaracja....ale wiem że źle zrobiliśmy, wszystko przez tż który twierdził że od niego kupa ludzi i żeby podać 140osób, a ja chciałam mniej, i na umowie mamy coś takiego że liczba może zmniejszyć się tylko o 10 osób, nie więcej, więc musimy mieć 130 osób potwierdzonych żeby nie płacić bez sensu za wolne miejsca, niby znaleźć znajdzie się tylu gości ale wcale nie mam chęci placić w razie czego za osoby których tak średnio chciałabym zaprosić....bo jak nam odmówi cześc tych co chcemy to w miejsce ich jak będzie brakować do 130 trzeba będzie kogoś zaprosić. Więc na pewno też potwierdzenia minimum na miesiąc będę chciała otrzymać w razie czego, żeby zaprosić kogoś, a na miesiąc przed nikt się nie obrazi zwlaszcza że mieszkamy w innym mieście i troszkę trudniej mamy z zapraszaniem...tylko w weekendy
Ja też mam w umowie zastrzeżenie dotyczące minimalnej liczby gości to chyba jest dość popularny sposób lokali na zabezpieczenie się. W sumie jak lokal ma dużą salę na np 200 osób to logiczne jest dla mnie że chce zrobić w niej wesele jak największe żeby mieć z tego zysk. Jak się powie właścicielowi, że się będzie miało 180 a przyjdzie 100 to jest dla nich duża różnica. My mamy lokal do 150 osób jeśli chcemy mieć wszystko na jednej sali (a chcemy) a minimum jest 140. Więc widełki są bardzo małe. Ale My mamy nadzieję zmieścić się w tych 140. Teraz drukujemy ponownie zaproszenie bo kościół uległ u Nas zmianie i zaczniemy je w ty tygodniu rozdawać. Z tego względu mamy bardzo wczesne terminy potwierdzeń, żeby w razie jak ktoś Nam odmówi mogli zaprosić kogoś innego. Tylko my za te puste miejsca jakby co nie płacimy 100% ceny tylko połowę i tak mamy zapisane w umowie.

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 10:58   #2374
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Znalazłam w końcu makijażystkę (która nie ma urlopu w tym okresie ) i mnie umaluje http://www.stepkowska.com/
a ile uslugi tej Pani kosztuja?

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:11   #2375
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
Joasiu, a w Koronie masz na 130 osób to na tej nowej sali, prawda?
bo mój kuzyn miał rok temu tam wesele i mieli ograniczenie do 100 osób na tej starej sali, i ciasno było tańczyć, a było równo 100 osób.
Bardzo ładnie tam jest w ogóle, troszkę mi szkoda że ja nie będe mieć takiego standardu... no ale koszta... wiadomo nie zawsze sie ma co się chce
my mamy na dużej sali Balowej w której może się zmieścić do 170 osób, ostatnio jak byłam to były ustawione stoły na 150 osób i było bardzo wygodnie i nie siedziało się na sobie, dużo miejsca między...sala do tańczenia też jest OK może nie jakaś ogromna, ale jakos się pomieścimy...wydaje mi sie Edytko że ją powiększyli od zeszłego roku, coś tak słyszałam...ale podekscytowana byłam za bardzo wszystkim doookoła żeby Panią słuchać dokładnie jak opowiadała....a ta do 130-120 to ta nowa Winiarnia, jakaś w piwnicy niby, ale my tam nie mamy...oglądaliśmy ja bo na poprawiny chcieli nas przenieść do niej, ale się nie daliśmy, moim zdaniem ta sala nie jest nawet na 100 osob, jest to jedna sala, bez żanych podziałów i podwyższenie dla zespołu...i tyle, okna u góry takie piwniczne...może ładnie ją wykończą ale ścisk będzie przy tych 120 osobach co tam chca upychać...ale to moje zdanie
Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Ja też mam w umowie zastrzeżenie dotyczące minimalnej liczby gości to chyba jest dość popularny sposób lokali na zabezpieczenie się. W sumie jak lokal ma dużą salę na np 200 osób to logiczne jest dla mnie że chce zrobić w niej wesele jak największe żeby mieć z tego zysk. Jak się powie właścicielowi, że się będzie miało 180 a przyjdzie 100 to jest dla nich duża różnica. My mamy lokal do 150 osób jeśli chcemy mieć wszystko na jednej sali (a chcemy) a minimum jest 140. Więc widełki są bardzo małe. Ale My mamy nadzieję zmieścić się w tych 140. Teraz drukujemy ponownie zaproszenie bo kościół uległ u Nas zmianie i zaczniemy je w ty tygodniu rozdawać. Z tego względu mamy bardzo wczesne terminy potwierdzeń, żeby w razie jak ktoś Nam odmówi mogli zaprosić kogoś innego. Tylko my za te puste miejsca jakby co nie płacimy 100% ceny tylko połowę i tak mamy zapisane w umowie.
o to fajnie z tym 50%...a jaką macie salę?
Stary 2008-07-24, 11:13   #2376
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Zdaje sobie sprawę, że sierpień to ciężko będzie załatwić ;/ Chociaż mniej więcej orientowałam się i z wrześniem jest troszkę lepiej. Osób to się trochę nam nazbierało, wstępne obliczenia dały 180 osób ale mam nadzieję, że uda się zejść do 150.
Cytat:
Trochę mnie dziewczynki wystraszyłyście ;( Np w Koronie stwierdzili, że mogą zorganizować mi wesele we wrześniu, podobnie w NowymGrafie (aczkolwiek trzeba byłoby gości zredukować, co chyba nie będzie stanowiło problemu). Hotel Lwów też ma wolne terminy we wrześniu (chociaż tu już sala jest za mała na moje wesele). W Poniatowej Hotel Słowik ma cały wolny wrzesień (ale tu podobnie jak we Lwowie za mała sala). Dlatego jestem dobrej myśli i wierzę, że w piątek znajdę moją salę
Z tego co mówili mi rodzice, to Korona nie pomieści 180osób, a nawet jeśli będzie 150,to będzie ciasno, słyszałam też, że jedzonko jest tam bez rewelacji, jak na taki renomowany lokal, i do tego cena jak dla mnie powalająca, w tym roku, bylo to 200zł za osobę
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:20   #2377
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Z tego co mówili mi rodzice, to Korona nie pomieści 180osób, a nawet jeśli będzie 150,to będzie ciasno, słyszałam też, że jedzonko jest tam bez rewelacji, jak na taki renomowany lokal, i do tego cena jak dla mnie powalająca, w tym roku, bylo to 200zł za osobę
Joasia na pewno jest tym pocieszona badz dzielna Joasiu i wierz, ze bedzie dobrze

Stary 2008-07-24, 11:22   #2378
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Czy któraś z Was robi wesele w Kmicicu? Albo ma tam jakiś telefon/kontakt? Od tygodnia próbuję się do nich dodzwonić na numer który podali na stronie internetowej niestety bez skutku. Na maila też nie odpisali ;/ Co do Korony to rzeczywiście zawrotna cena.
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:28   #2379
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
dziwne, bo ja widziałam w czerwcu ustawione stoły na 150 i było w porządku a także cena jest inna, 190zł jak podpisywaliśmy umowę w czerwcu.
Gwiazdeczko jestem dzielna i się nie przejmuję...zapewniam...

Edytowane przez Joasia***
Czas edycji: 2008-07-24 o 11:29 Powód: dopisek
Stary 2008-07-24, 11:31   #2380
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
dziwne, bo ja widziałam w czerwcu ustawione stoły na 150 i było w porządku a także cena jest inna, 190zł jak podpisywaliśmy umowę w czerwcu.
I bardzo dobrze

Stary 2008-07-24, 11:33   #2381
edytka27101982
Rozeznanie

Ejjj spokojnie, na pewno Korona miała dobre dania gorące, jadłam
i jeszcze dziś słyszę słowa Panny Młodej przed weselem: ze muszą wybrać odpowiednie posiłki, żeby się najeść, bo jeśli ktoś weźmie na danie gorące szaszłyki z 2 kawałkami papryki i 2 mięsa i cebula jeszcze, (a tak przecież wyglądają szaszłyki prawdziwe), to jasne że mało który facet będzie po tym najedzony i potem powie ze jedzenie było takie sobie.
Najważniejsze, żeby samemu wybrać dobre dania, na to ma się wpływ!
fakt jak już się najemy daniami gorącymi to zastawa stołu jest nie naruszona i tak sobie stoi 2, 3, 5, 6, godzin i jak tak sobie po północy myślisz, żeby może spróbować jakiejś zimnej przekąski to ona zawsze będzie wyglądać mniej apetycznie po tylu godzinach na stole i na to nie ma rady, będzie tak zawsze!

raz widziałam na przyjęciu jak przywitano gości obiadem, przekąsek nie było na stole, dopiero po obiedzie systematycznie kelnerzy wnosili, ale to było małe przyjecie, nie weselne, dużo zamieszania, ale np. świeże ptysie faszerowane poszły szybciutko, a nie tak jak na większości wesel wszystko kiśnie na stołach i nad ranem nie nadaje się już do jedzenia.

Stary 2008-07-24, 11:44   #2382
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
Ejjj spokojnie, na pewno Korona miała dobre dania gorące, jadłam
i jeszcze dziś słyszę słowa Panny Młodej przed weselem: ze muszą wybrać odpowiednie posiłki, żeby się najeść, bo jeśli ktoś weźmie na danie gorące szaszłyki z 2 kawałkami papryki i 2 mięsa i cebula jeszcze, (a tak przecież wyglądają szaszłyki prawdziwe), to jasne że mało który facet będzie po tym najedzony i potem powie ze jedzenie było takie sobie.
Najważniejsze, żeby samemu wybrać dobre dania, na to ma się wpływ!
fakt jak już się najemy daniami gorącymi to zastawa stołu jest nie naruszona i tak sobie stoi 2, 3, 5, 6, godzin i jak tak sobie po północy myślisz, żeby może spróbować jakiejś zimnej przekąski to ona zawsze będzie wyglądać mniej apetycznie po tylu godzinach na stole i na to nie ma rady, będzie tak zawsze!

raz widziałam na przyjęciu jak przywitano gości obiadem, przekąsek nie było na stole, dopiero po obiedzie systematycznie kelnerzy wnosili, ale to było małe przyjecie, nie weselne, dużo zamieszania, ale np. świeże ptysie faszerowane poszły szybciutko, a nie tak jak na większości wesel wszystko kiśnie na stołach i nad ranem nie nadaje się już do jedzenia.
Wiadomo,że w każdym przypadku nie dogodzi się gościom, każdy ma inne gusta i smakuje mu co innego...a szaszłyków nienawidze hi hi i na pewno ich nie będzie... ja wybiorę tradycyjne potrawy...żeby wszyscy byli zadowoleni...mniej czy więcej
Stary 2008-07-24, 11:49   #2383
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
o to fajnie z tym 50%...a jaką macie salę?
My mamy górną salę w Fieście http://www.fiesta.lublin.pl/ tą tzw. bankietową.

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:53   #2384
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
My mamy górną salę w Fieście http://www.fiesta.lublin.pl/ tą tzw. bankietową.
Sale przepiękna, bardzo elegancka i ogromna
Stary 2008-07-24, 11:56   #2385
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Nie straszcie mnie z tą spowiedzią... Kurcze, protokół spisany ponad miesiąc temu i jeszcze na pierwszej spowiedzi nie byliśmy... ale może w piątek się uda... nie wiem gdzie na tygodniu spowiadają.. napewno w katedrze ale niespecjalnie chce tam isc..
Jaką wódkę kupujecie? Dziś rozmawialiśmy na temat maximusa... Nie wiem gdzie nawet opłacało by się ją kupować.. Czy w makro czy w jakiś hipermarketach..
Ja bedę kupować maximusa i tak samo narazie nie wiem,gdzie...Myslę,ze chyba bedzie to macro,bo narazie tam jest najtaniej

Cytat:
Tak, deklarujesz, że nie będzie mniej niż jakaś określona liczba osób. U mnie to 120.
No ja w umowie mam wpisana liczbę gości 100,ale pytałam czy moze byc troche mniej lub więcej i powiedzieli,ze nie ma problemu,ze ta liczba to tylko tak orientacyjnie.Wiadomo przeciez,ze podpisując umowę rok przed weselem nie jest sie w stanie okreslic dokladnej liczby gości...
Cytat:
Czy któraś z Was robi wesele w Kmicicu? Albo ma tam jakiś telefon/kontakt? Od tygodnia próbuję się do nich dodzwonić na numer który podali na stronie internetowej niestety bez skutku. Na maila też nie odpisali ;/ Co do Korony to rzeczywiście zawrotna cena.
Ja bedę mieć tam wesele.Nie wiem na jaki numer dzwoniłaś,ale mój Tż zawsze dzwoni do włascicielki na nr 0-606-978-444,a ja do menadżera na nr 0-601-666-273
Stary 2008-07-24, 12:14   #2386
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Ja bedę kupować maximusa i tak samo narazie nie wiem,gdzie...Myslę,ze chyba bedzie to macro,bo narazie tam jest najtaniej

No ja w umowie mam wpisana liczbę gości 100,ale pytałam czy moze byc troche mniej lub więcej i powiedzieli,ze nie ma problemu,ze ta liczba to tylko tak orientacyjnie.Wiadomo przeciez,ze podpisując umowę rok przed weselem nie jest sie w stanie okreslic dokladnej liczby gości...

Ja bedę mieć tam wesele.Nie wiem na jaki numer dzwoniłaś,ale mój Tż zawsze dzwoni do włascicielki na nr 0-606-978-444,a ja do menadżera na nr 0-601-666-273
Dziękuje, dziękuję !! Zadzwoniłam i już wszystko wiem. Dwie ostatnie soboty września są póki co wolne Na jutro pojadę zobaczyć miejsce. Katia, a mogłabyś mi powiedzieć ile od osoby sobie liczą?
Stary 2008-07-24, 12:36   #2387
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje, dziękuję !! Zadzwoniłam i już wszystko wiem. Dwie ostatnie soboty września są póki co wolne Na jutro pojadę zobaczyć miejsce. Katia, a mogłabyś mi powiedzieć ile od osoby sobie liczą?
Olik kilka stron wcześniej są moje zdjęcia z Kmicica. Ja mam tam wesele 25.07.2009, podobno obecnie stawka na przyszły rok to 150zł. Naprawdę lokal wygląda super - jak będziesz na miejscu obejrzyj sobie nie tylko sale, ale i część hotelową na górze i toalety na dole Jakbyś miała jakieś pytania to pisz PW.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 13:02   #2388
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Olik kilka stron wcześniej są moje zdjęcia z Kmicica. Ja mam tam wesele 25.07.2009, podobno obecnie stawka na przyszły rok to 150zł. Naprawdę lokal wygląda super - jak będziesz na miejscu obejrzyj sobie nie tylko sale, ale i część hotelową na górze i toalety na dole Jakbyś miała jakieś pytania to pisz PW.

Zdjęcia znalazłam Dziękuje za informacje. Sala na prawdę wygląda ładnie. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Stary 2008-07-24, 13:51   #2389
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
a ile uslugi tej Pani kosztuja?
100 zł razem w próbnym

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 14:02   #2390
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
100 zł razem w próbnym
Wow to niewiele, bardzo niewiele w takim razie chyba bede musiala z nia porozmiawac

Stary 2008-07-24, 14:12   #2391
chanel77
Raczkowanie

Cytat:

i nie masz powodów żeby się przejmować, byłam kiedyś na weselu w Koronie i jedzenie rewelacja jedyny minus tego lokalu to mała sala do tańczenia, na weselu było około 150 osób i było straaaaasznie ciasno na parkiecie.
my też się zastanawialiśmy nad Koroną, ale odstraszyła nas ta druga sala i perspektywa dwóch wesel na raz.
a co do ceny- to rzeczywiście Korona nie jest najtańsza, ale jeśli porównać ceny w lokalach o tym samym standardzie to wcale nie odbiega od innych cen. niestety za standard i poziom lokalu się płaci
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 14:31   #2392
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
i nie masz powodów żeby się przejmować, byłam kiedyś na weselu w Koronie i jedzenie rewelacja jedyny minus tego lokalu to mała sala do tańczenia, na weselu było około 150 osób i było straaaaasznie ciasno na parkiecie.
my też się zastanawialiśmy nad Koroną, ale odstraszyła nas ta druga sala i perspektywa dwóch wesel na raz.
a co do ceny- to rzeczywiście Korona nie jest najtańsza, ale jeśli porównać ceny w lokalach o tym samym standardzie to wcale nie odbiega od innych cen. niestety za standard i poziom lokalu się płaci
my w sumie nie mieliśmy wyboru, tylko tam było wolne w sierpniu...w Annie już nic nie zostało, w Zajeździe Gościnny miałam ochote i były miejsca i w lipcu i w sierpniu coś by się znalazło, ale mój tż nie chciał tam, chciał piękny ogród, ładne otoczenie....czasem trzeba iść na ustępstwa niestety. o Kmicicu nie wiedzieliśy że tak się zmieniło i jest tak super teraz a Jedliny nie chciałam bo słyszałam różne krążące nie za fajne opowieści o właścicielu.
No i dokładnie przyglądałam sie tej salce do tańczenia, nie jest aż tak źle....mam taka nadzieję....ale te wszystkie negatywne rzeczy mnie wpędzają w jakiś dołek i zaczynam żałować...perspektywa drugiej sali też nas nie cieszy...ale nie wiedzielismy o jej istnieniu wcześniej...a jak się dowiedzieliśmy to już było za późno...nic byśmy już nie znaleźli na sierpień. jednak wedle zapewnien wlascicielki drugie wesele nie bedzie nam przeszkadzac, maja swoj parking, swoj ogrod więc nie będą nam krązyć po tej stronie bo podobno nie ma przejscia...no zobaczymy jak to wyjdzie...liczę że będzie nie najgorzej...ale bać się boję czy wszystko będzie OK
Stary 2008-07-24, 14:37   #2393
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
my w sumie nie mieliśmy wyboru, tylko tam było wolne w sierpniu...w Annie już nic nie zostało, w Zajeździe Gościnny miałam ochote i były miejsca i w lipcu i w sierpniu coś by się znalazło, ale mój tż nie chciał tam, chciał piękny ogród, ładne otoczenie....czasem trzeba iść na ustępstwa niestety. o Kmicicu nie wiedzieliśy że tak się zmieniło i jest tak super teraz a Jedliny nie chciałam bo słyszałam różne krążące nie za fajne opowieści o właścicielu.
No i dokładnie przyglądałam sie tej salce do tańczenia, nie jest aż tak źle....mam taka nadzieję....ale te wszystkie negatywne rzeczy mnie wpędzają w jakiś dołek i zaczynam żałować...perspektywa drugiej sali też nas nie cieszy...ale nie wiedzielismy o jej istnieniu wcześniej...a jak się dowiedzieliśmy to już było za późno...nic byśmy już nie znaleźli na sierpień. jednak wedle zapewnien wlascicielki drugie wesele nie bedzie nam przeszkadzac, maja swoj parking, swoj ogrod więc nie będą nam krązyć po tej stronie bo podobno nie ma przejscia...no zobaczymy jak to wyjdzie...liczę że będzie nie najgorzej...ale bać się boję czy wszystko będzie OK

na pewno będzie dobrze! nam całe szczęście powiedzieli o tej drugiej sali. a co do sali do tańczenia to nie jest za duża, zwłaszcza przy takiej liczbie gości jak u Was, ale jakimś wyjściem jest to, że ona łączy się bezpośrednio z korytarzem (tym przed recepcją) więc tam można sie przenieść i tańczyć dalej
my też chcielismy jedlinę, ale znajomi nam odradzili z uwagi na wlasne doświadczenia z tym lokalem.
nie ma sie co stresować na zapas, musi być dobrze!!!!
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 14:44   #2394
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
na pewno będzie dobrze! nam całe szczęście powiedzieli o tej drugiej sali. a co do sali do tańczenia to nie jest za duża, zwłaszcza przy takiej liczbie gości jak u Was, ale jakimś wyjściem jest to, że ona łączy się bezpośrednio z korytarzem (tym przed recepcją) więc tam można sie przenieść i tańczyć dalej
my też chcielismy jedlinę, ale znajomi nam odradzili z uwagi na wlasne doświadczenia z tym lokalem.
nie ma sie co stresować na zapas, musi być dobrze!!!!
co do liczby gosci to ja bym ja chętnie zminimalizowala, zeby bylo te 130 i koniec, nie wiecej...i tez myślałam, że rozwiązaniem jest to miejsce przy recepcji i drzwiach...
Stary 2008-07-24, 16:41   #2395
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Z tego co wiem jedzenie jest tam dobre osobiście nie jadłam, ale słyszałam już od paru osób. U nas było tak samo od sporej ilości osób na początku słyszałam, że jedzenie u nas w lokalu jest niezjadliwe... potem od kolejnej sporej ilości słyszałam, że jest przepyszne . Po czym się okazało, że chyba zmienił się kucharz ale zanim się dowiedzieliśmy to wszystkie paznokcie obgryzłam ze zdenerwowania czy dobrze zrobiliśmy, że zamówiliśmy ten lokal. (fakt-faktem, że podoba mi sie tak bardzo wszystko inne, że chociaż jedzenie by było do niczego to bym się pewnie zdecydowała).

Dziewczyny czy wy będziecie miały coś takiego jak lista prezentów? (kiedy to się niby daje gościom i w jak sposób) Sama lista to nie jest głupi pomysł - 4 miksery to trochę przesada . Z drugiej strony może lepiej na zaproszeniu w jakiś ładny sposób napisać że woli się pieniądze...
Stary 2008-07-24, 16:53   #2396
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Z tego co wiem jedzenie jest tam dobre osobiście nie jadłam, ale słyszałam już od paru osób. U nas było tak samo od sporej ilości osób na początku słyszałam, że jedzenie u nas w lokalu jest niezjadliwe... potem od kolejnej sporej ilości słyszałam, że jest przepyszne . Po czym się okazało, że chyba zmienił się kucharz ale zanim się dowiedzieliśmy to wszystkie paznokcie obgryzłam ze zdenerwowania czy dobrze zrobiliśmy, że zamówiliśmy ten lokal. (fakt-faktem, że podoba mi sie tak bardzo wszystko inne, że chociaż jedzenie by było do niczego to bym się pewnie zdecydowała).

Dziewczyny czy wy będziecie miały coś takiego jak lista prezentów? (kiedy to się niby daje gościom i w jak sposób) Sama lista to nie jest głupi pomysł - 4 miksery to trochę przesada . Z drugiej strony może lepiej na zaproszeniu w jakiś ładny sposób napisać że woli się pieniądze...
Ja bym wolala napisac, jakos delikanie (a widzialam takie formy powiadomienia), ze chcemy pieniadze. Wstydziłabym sie robic listy prezentow i jako panna mloda i na miejscu goscia dziwnie bym sie czula...

Stary 2008-07-24, 17:00   #2397
jodie
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam wierszyk że proszę o bilecik ze znakiem wodnym w rodzinie bardzo dobrze to przyjęli a wśród znajomych nie wiem...Joasia jak??
Stary 2008-07-24, 17:02   #2398
marteczka266
Raczkowanie

Cytat:

na tej stronce jest mnóstwo wierszykow, niektóre z nich juz widzialam nawet w zaproszeniach http://wesele.plock.pl/slub-8.html
marteczka266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 17:38   #2399
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja miałam wierszyk
"Na wesele przybywajcie,
O prezenty się nie martwcie,
By nie składać ich na stersie,
Niechaj zmieszczą się w kopercie"

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 18:35   #2400
edytka27101982
Rozeznanie

wierszyka nie umieszczam, ze względu na przyjaciół którzy np. jeszcze studiują i nie chcę żeby czuli sie zobowiązani do brania pieniędzy od rodziców, w ogóle czułabym się z tym źle.
Moja stasza będzie w większości z nami zapraszała gości ( taki zwyczaj) a przynajmniej młodych i będzie im mówić ze ma listę prezentów, jeśli chcą to odfajczy żelazko czy pościel, czy ręczniki, nam się wszystko przyda, będą na niej rzeczy tańsze i droższe każdy kupi to na co go stać,
lista prezentów to wśród moich znajomych standard,
rodzina, starsi goście raczej już są przyzwyczajeni że chce sie pieniadze jeśli się będą pytać to powiemy, jeśli nie to nic nie będziemy sugerować, zapraszamy takich ludzi żeby się z nimi cieszyć naszym szczęściem a nie chcieć od nich pieniądze,
oczywiście to tylko moje zdanie, szanuje inne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości