![]() |
#2431 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
i kupiony mamy kojec (on bedzie w salonie)-mieszkamy w piętrowym domku i myślę,że to dobre rozwiązanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2432 |
Zadomowienie
|
Camel, nooo za 13 zł?! I fajna jakość
![]() Zgadzam się częściowo z Emmą - kwas foliowy i jod są ważne na każdym etapie ciąży (i nie tylko) i warto je suplementować, co do żelaza bym się spierała - jeśli mamy hemo w normie to żelazo jest niefajne jako suplement i nie powinno się z nim przesadzać. Z kolei witamina D to witamina życia i uważam, że należy ją suplementować nawet w okresie letnim. Ktoś kiedyś prowadził badania na zawartość witaminy D u Izraelek bodajże - większość miała niedobory, a przecież gdzie Polsce do Izraela... Ale trzeba uważać na te suplementy dla matek, bo niektóre mają mnóstwo śmiecia w składzie. A no i magnez - nigdy bym nie odstawiła! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2434 |
Wtajemniczenie
|
Summer ja wczoraj bylam w lusly u u mnie nie ma tej promocji
![]() Pozytywna ja tez bym nie odstawiala witamin. Piszecie o tych otulaczach to i mi sie ich zachciało ! Mialam zamówić z ali... właśnie ! Bambusowy czy muslinowy ? Muslinowy jest tańszy, a rownie piękny ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diete mam 2400kcal i naprawdę ją jem.... ale myślę że to wszystko przez wymioty.... dopiero 3 tygodnie temu przestałam wymiotować....
![]() |
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziszius rośnie,zdrowy Ty masz dobre wyniki,samopoczucie ok moja koleżanka z cukrzycą cięż. z insuliną schudła w ciąży ( od momentu wprowadzenia diety) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ilość kg zależy też jakie bmi miało się na początku, tak nam położne na SR tłumaczyły. Mi wyliczyły, że norma to nawet +19kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2439 |
Rozeznanie
|
Hej.
Melduje sie po wizycie u gin. Wszystko ok. Szyjka dluga i zamknięta. Mala o tydzien wieksza i ma juz 2kg ![]() A co najwazniejsze nic nie przytylam przez 3 tyg. Nawet schudłam. Bo przez 3 tyg mala przybrala pol kg. ![]() Teraz ide Was troszke nadrobic ![]() Ale musicie byc dla mnie laskawe bo jak jest tak cieplo to w domu sprzatam a popoludniu jezdzimy nad jezioro bo mamy niedaleko ichlopcy juz sie troszke bawia we wodzie i w piasku (oczywiscie jeszcze sie nie kapia) i tak nam dni mijaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie patrząc po centylach to mały będzie tyle ważyć pod koniec maja/ z początkiem czerwca |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego dnia nad jeziorkiem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2442 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź!
![]() Biorę prenatal duo +magnezin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Pati brawa za wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2443 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jecie rabarbar?Mąż kupił ,chciałam zrobić koktajl,a tu czytam,że w ciąży niewskazany??!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2445 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A z lidlem to jest tak, że w każdym rzucają co innego z tych rzeczy wyprzedażowych. Jak masz okazję to zajrzyj do jakiegoś innego lidla, może coś będzie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje! ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- A to dlaczego? Z powodu szczawianów? Jeśli tak, to ja się tym nie przejmuję - ważne, żeby w rozsądnej ilości wszystko jeść. A rabarbar wciągnęłam rano w drożdżówce, mam zamiar też dorzucić go do sałatki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2446 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pytanie mam z innej beczki - czy kupujecie prześcieradło do wózka? ![]() Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-05-08 o 12:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2447 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozytywna mi położna mówiła ze sam kwas foliowy tez jest dobry. Ja tez odstawiłam witaminy na jakis czas i brałam jedynie kwas foliowy zeby sprawdzić czy te mdłości od tego ale sie jednak okazało ze nie... a dlaczego w ogole chcesz je odstawić? Cytat:
Ovejita jesli chcesz to łóżeczko sama w ciagu dnia przestawiać to moze pomysl nad zakupem łóżeczka na kółkach??? Bedzie Ci na pewno łatwiej. Cytat:
To witam w klubie. Ja co prawda nie wymiotuje ale momentami mam taki odruch wymiotny na widok czy mysl o jedzeniu ze mnie odrzuca... poza tym powrócił mi ten ochydny posmak w buzi. Ciagle chce sie go pozbyć jedząc cos ale to nic nie pomaga. Wraca jak bumerang. Cytat:
2 kg dziecka ![]() Cytat:
Dobre pytanie! Tez sie dowiem czy prześcieradło do łóżeczka jest potrzebne... Chociaz na te upały to bym kupiła z dobrej bawełny bo moze troszke chłodzić latem... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2448 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Smoczkow nie kupuję ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
Summer jak zacznę zamawiać ,to powrzucam zdjęcia/linki
Summer tak z powodu szczawianów Summer, Camelitos macie rację,wszystko w granicach rozsądku! Camelitos smoczek mam lovi od położnej-narazie jeden wystarczy,o przescieradle nie myślałam jeszcze. Karolina jak się pracuje w domu?? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz dobre wyniki,to warto to przemyśleć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2452 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ach te Tż-ty. Dziwi mnie, skąd to przekonanie, że czas stoi w miejscu? Chyba stąd, że liczą na to, że sami nie będą musieli nic załatwiać, więc dla nich bez różnicy, kiedy się zacznie kompletowanie wyprawki, zamawianie konkretnych rzeczy itd. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Lecimy na 15:30 na U3T, ale się straszliwie nie mogę doczekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2018-05-08 o 13:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Regular co do facetów,to myślę,że mamusie ich tak rozpieściły ,a po drugie to może byc kwestia charakteru
Co do rabarbaru,to nie wiem ,co mi odbiło,nigdy go nie lubiłam-ale już się gotuję!! Trzymam kciuki za usg! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2454 |
Zadomowienie
|
pozytywnaj Ja suplementów poleconych przez ginekologa bez konsultacji z nim bym nie odstawiała.
Patrycja28100 Super wynik już kawał dzieciątka jest ![]() Camelitos Smoczek na razie mam jeden, który dostałam na szkole rodzenia. Najlepiej jest unikać, ale przez pierwsze 6 m-cy odruch ssania jest tak mocny u niektórych niemowlaków, że potrzebują ich do uspokojenia, ale do 12 m-cy pasuje się go pozbyć. Odnośnie prześcieradeł i do łóżeczka i do wózka po dwie szt., żeby spokojnie można było prać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2455 |
Zadomowienie
|
Znów dużo naprodukowalyscie ze nie wiem co odpisać. Pola- mgiełka tak jak Emma pisze to taki cienki, tkany kocyk, ja wzięłam szary. Emma a z jakiej firmy masz biały?bo w ogóle szukam jakiegoś fajnego białego kocyka i nie mogę znaleźć, wszędzie waniliowe/kremowe. Zua otulacz może być muślinowo- bambusowy. Bo muślin to rodzaj splotu a bawełna bambusowa to rodzaj tkaniny z bambusa po prostu. Ja w ogóle zakochałam się w bambusie. To jest takie miłe ze szok. Mam np skarpetki dla siebie, ostatnio mama na jakimś targu kupiła mi legginsy i są super, milutkie, przewiewne. Prześcieradło do gondoli akurat mam , bo tak na samym materacu to nie bardzo. Co do teściów/ rodziców to współczuje niektórym. Musicie stawiać granice, bo jak się wnuki urodzą to może być gorzej. Ja tesciow mam 200 km od siebie, kontakty rzadkie, jak się wnuk urodzi to pewnie będzie częściej. Z moimi rodzicami mieszkamy, ale oddzielne piętra, dogadujemy się dobrze choć wiadomo są lepsze i gorsze momenty. Ja swojej rodzinie pozwalam się trochę wtrącać, ale tak pod kontrola. Wiem jaka radością jest dla wszystkich moje dziecko wiec i nad imieniem razem debatujemy, i z prezentów będę się cieszyć nawet jak będą nie do końca w moim typie, i pewnie z opieki tez bo pewnie szybko będę musiała na 1-2 godziny zostawić. Ale moi rodzice mimo ze pewnie są w wieku części waszych dziadków to bardzo aktywne osoby, maja swoje hobby, swoje życie i myśle ze to podstawa ze moim czy rodzeństwa życiem nie żyją.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Smoczki mam po jednym z różnych firm, dwa kauczukowe, nuk i avent dostaliśmy na SR. Zobaczymy, który mu spasuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Starszy-40tc- 3580g Mlodszy-38 tc- 3550g Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2458 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() https://poofi.com/pl/produkt/lekki-kocyk-bambusowy |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Smoczki kupiłam, zobaczymy czy je zaakceptuje.
Prześcieradła do kołyski i łóżeczka mam po trzy, do wózka dwa. Rabarbar jem ale w małych ilościach, póki co raz ciasto i kilja szklanek kompotu. Najbardziej mi smakuje jak jest gorąco. Ane3ka skoro pilnujesz diety, mała prawidłowo rośnie to nie martw się. Chętnie bym się z Tobą zamieniła, ja mam już +13 😭 a tu jeszcze półtora miesiąca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2460 |
Wtajemniczenie
|
Regularkate
![]() ![]() ![]() na szykownejmamie kliknęłam jeszcze dwie koszule do karmienia. Zależy mi aby mieć kilka 100% bawełnianych, bo pewnie nieźle się upocę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.