Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-08, 11:13   #2431
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zastanawiam się czy nie rzucić witamin. Dochodzą jarzyny owoce i nie wystarczyłaby tylko suplementacja dha+ np witamina D?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja bym nie rzuciła

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Moi teściowie mieszkają ok 40 km od nas i zawsze się zapowiadają (na szczęście!). Zazwyczaj to my jesteśmy u nich . Moi rodzice mieszkają bliżej, ale też nigdy nie miałam nagłych niezapowiedzianych wizyt.

Mam nadzieję, że zarówno teściowie jak i moi rodzice będą respektować nasze zasady co do odwiedzin i wychowania maluszka - czas pokaże, ale póki co - patrząc na ich dotychczasowe zachowanie - jestem dobrej myśli.

Dziewczyny, zwariuję z wyborem łóżeczka :sciana: Cały czas zastanawiam się, czy brać takie pełniące jednocześnie funkcję dostawki: https://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozec...cm-x-10cm-/846 czy brać zwykłe.

Z jednej strony ta dostawka jest fajna, ALE z drugiej strony jak tż pójdzie do pracy to ja sama nie przerobię tej dostawki na zwykłe łóżeczko, a chciałabym np. przestawić łóżeczko do salonu w ciągu dnia. No i chciałabym materac grubszy niż 6 cm, a oni dają w zestawie materac 120x60x10, który łączy łóżko rodziców z dziecięcym właśnie o grubości 6cm

Ehh te problemy pierwszego świata
My (prawdopodobnie) bedziemy mieć łóżeczko normalne -tylko mąż coś musimy pokombinować,aby było już jak ala dostawka
i kupiony mamy kojec (on bedzie w salonie)-mieszkamy w piętrowym domku i myślę,że to dobre rozwiązanie
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:15   #2432
summer_overture
Zadomowienie

Camel, nooo za 13 zł?! I fajna jakość Chyba grubsze niż te z ali.

Zgadzam się częściowo z Emmą - kwas foliowy i jod są ważne na każdym etapie ciąży (i nie tylko) i warto je suplementować, co do żelaza bym się spierała - jeśli mamy hemo w normie to żelazo jest niefajne jako suplement i nie powinno się z nim przesadzać. Z kolei witamina D to witamina życia i uważam, że należy ją suplementować nawet w okresie letnim. Ktoś kiedyś prowadził badania na zawartość witaminy D u Izraelek bodajże - większość miała niedobory, a przecież gdzie Polsce do Izraela... Ale trzeba uważać na te suplementy dla matek, bo niektóre mają mnóstwo śmiecia w składzie. A no i magnez - nigdy bym nie odstawiła!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:17   #2433
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Camel, nooo za 13 zł?! I fajna jakość Chyba grubsze niż te z ali.

Zgadzam się częściowo z Emmą - kwas foliowy i jod są ważne na każdym etapie ciąży (i nie tylko) i warto je suplementować, co do żelaza bym się spierała - jeśli mamy hemo w normie to żelazo jest niefajne jako suplement i nie powinno się z nim przesadzać. Z kolei witamina D to witamina życia i uważam, że należy ją suplementować nawet w okresie letnim. Ktoś kiedyś prowadził badania na zawartość witaminy D u Izraelek bodajże - większość miała niedobory, a przecież gdzie Polsce do Izraela... Ale trzeba uważać na te suplementy dla matek, bo niektóre mają mnóstwo śmiecia w składzie. A no i magnez - nigdy bym nie odstawiła!
jaki bierzesz magnez i w jakiej ilości?
Stary 2018-05-08, 11:18   #2434
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Summer ja wczoraj bylam w lusly u u mnie nie ma tej promocji może skocze do jakiegos innego sprawdzić, ale to jutro. Ceny na prawdę zaskakująco atrakcyjne !
Pozytywna ja tez bym nie odstawiala witamin.
Piszecie o tych otulaczach to i mi sie ich zachciało ! Mialam zamówić z ali... właśnie ! Bambusowy czy muslinowy ? Muslinowy jest tańszy, a rownie piękny !

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:19   #2435
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer ja wczoraj bylam w lusly u u mnie nie ma tej promocji może skocze do jakiegos innego sprawdzić, ale to jutro. Ceny na prawdę zaskakująco atrakcyjne !
Piszecie o tych otulaczach to i mi sie ich zachciało ! Mialam zamówić z ali... właśnie ! Bambusowy czy muslinowy ? Muslinowy jest tańszy, a rownie piękny !

ja może dzisiaj dokończę zamówienie na gemini i biorę się za zamówienie reszty pierdółek dla malutkiej
Stary 2018-05-08, 11:22   #2436
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
hm... powiem Ci że nie dziwię się diabetologowi... Twoje dziecię waży pewnie teraz ok 1kg-1,5kg, plus łożysko, wody płodowe, powiększona macica, zwiększona ilość krwi. W związku z tym powinnaś mieć wyższą wagę. A jak wygląda u Ciebie dieta i czynniki stresujące? Może to wszystko mieć wpływ na wagę.

Summer dobrze prawi w sprawie wózka!
A co do lidla, to ja mam niedaleko siebie taki wyprzedażowy i tam od jakiegoś czasu leżą te ciuszki z biobawełny. Wyszukałam sobie (tzn. Małemu ) sweterek i.. tyle. Jakoś powiem Wam, że patrzę na te ciuszki z lidla i jakoś mnie nie powalają... a może już mam na tyle tych ciuszków że nie widzę sensu dokupywać kolejnych...

Ale za to rozkochałam się w lumpach... i żałuję, że dopiero teraz! Wczoraj wpadłam na chwilę, i kupiłam pięknego rampersa za całą złotówkę
Niestety w moim najbliższym lumpie ciuchy dziecięce przychodzą nieregularnie i trzeba zaglądać... Ale w przyszłym tygodniu jadędo pracy a tam obok jest duży lump to wejdę pooglądać- może coś wyhaczę

Diete mam 2400kcal i naprawdę ją jem.... ale myślę że to wszystko przez wymioty.... dopiero 3 tygodnie temu przestałam wymiotować....
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:26   #2437
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Diete mam 2400kcal i naprawdę ją jem.... ale myślę że to wszystko przez wymioty.... dopiero 3 tygodnie temu przestałam wymiotować....
ja myślę,że nie ma co się przejmować
dziszius rośnie,zdrowy
Ty masz dobre wyniki,samopoczucie ok
moja koleżanka z cukrzycą cięż. z insuliną schudła w ciąży ( od momentu wprowadzenia diety)
Stary 2018-05-08, 11:33   #2438
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
też myślę, że jest ok najważniejsze, że dziecko dobrze się rozwija, nie da się go zagłodzić od nas wszystko wyciągnie

A ilość kg zależy też jakie bmi miało się na początku, tak nam położne na SR tłumaczyły. Mi wyliczyły, że norma to nawet +19kg ale mam nadzieję, że takiego wyniku nie osiągnę
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:54   #2439
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej.
Melduje sie po wizycie u gin. Wszystko ok. Szyjka dluga i zamknięta. Mala o tydzien wieksza i ma juz 2kg
A co najwazniejsze nic nie przytylam przez 3 tyg. Nawet schudłam. Bo przez 3 tyg mala przybrala pol kg.
Teraz ide Was troszke nadrobic
Ale musicie byc dla mnie laskawe bo jak jest tak cieplo to w domu sprzatam a popoludniu jezdzimy nad jezioro bo mamy niedaleko ichlopcy juz sie troszke bawia we wodzie i w piasku (oczywiscie jeszcze sie nie kapia) i tak nam dni mijaja.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:57   #2440
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej.
Melduje sie po wizycie u gin. Wszystko ok. Szyjka dluga i zamknięta. Mala o tydzien wieksza i ma juz 2kg
A co najwazniejsze nic nie przytylam przez 3 tyg. Nawet schudłam. Bo przez 3 tyg mala przybrala pol kg.
Ale musicie byc dla mnie laskawe bo jak jest tak cieplo to w domu sprzatam a popoludniu jezdzimy nad jezioro bo mamy niedaleko ichlopcy juz sie troszke bawia we wodzie i w piasku (oczywiscie jeszcze sie nie kapia) i tak nam dni mijaja.

nasze pierwsze 2kg dziecię na wątku
u mnie patrząc po centylach to mały będzie tyle ważyć pod koniec maja/ z początkiem czerwca
Stary 2018-05-08, 11:59   #2441
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Świetne wieści!

Udanego dnia nad jeziorkiem!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-08, 12:03   #2442
pozytywnaj
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź!

Biorę prenatal duo +magnezin

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Pati brawa za wizytę

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:09   #2443
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Oja.. Ja myślałam, że takie maluszki to dłużej w szpitalu muszą być. A co z płucami? Czy to nie jest tak, że one jeszcze się rozwijają?

Dziewczyny, wytłumaczcie mi to, bo nie wiem co mam o tym myśleć.. Gdy siedzę, najczęściej czuje kopniaki na dole, jakby w pochwie, a teraz jak leżę, to mała się wierci i kopie po prawej stronie na wysokości pępka, tuż obok niego, to jak ona może być ułożona? Edit: a jak przekręcam się na lewy bok, to czuję ją po lewej stronie. Nie ogarniam!
Ja juz mialam czarne mysli ze mala ma glowke do gory czy cos bo tez czuje takie glaskanie na samym dole ale po dzisiejszej wizycie mala nadal glowka w dol i widocznie tam raczkami mi gdzies dotyka. Takie dziwne uczucie a jak leżę to juz widac po calym brzuchu jak sie wypona itp

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Dziewczyny nic mi nie pomaga na tą zgage, tragedia. Dzis w nocy pewnie tez bede umierac. Mialam apogeum jak fo Was pisalam, myslalam ze zwymiotuje, juz bylam w łazience nad toaletą, tak mi sie zbieralo do góry..... przepraszam za opis, ale to byla tragedia. Chyba poproszę męża żeby kupił mi rennie, sprobuje dzisiaj wziąć....
Rano bylam pozostawiać sprawy w zusie i u rodziców na chwilke. Teraz jestem juz w domku i będę uzupełniać dokumenty w zwiazku z dofinansowaniem firmy męża. Mielismy ostatnio oczyszczająca rozmowe, i udalo nam sie dojsc do porozumienia w sprawie biznesu. Jestem dobrej myśli.
Summer Ty dzisiaj lepiej posiedz w cieniu
Elu, doskonale rozumiem Twoje emocje zwiazane z wyprawka. Pisalam juz o tym kilkakrotnie, więc wysylam Ci przytulaski i zakaz zamartwiania sie !
Cami odpocznij dzisiaj, zrób sobie jakies witaminkowe picie
Blanka, dobrze ze jestes juz w domku. Odpoczywaj bo to wszystko to nie zarty kochana... a śniadanie - nie mam pytań. Parowka chociaz ciepła ? Masakra, tyle w temacie.
Pola o mniam, zjadlabym naleśniki z twarogiem.... w ogole juz nie moge sie doczekac owoców, a najbardziej czereśni !!!!! Na szczęście poko co ominely nas przymrozki a kwiat juz opada, więc jest duza szansa na obrodzenie w tym roku! I tez chyba za duzo jem, ale no nie mogę sie oprzeć buuuuuu..... kupilam w lidlu szparagi w promocji i rzodkiewke, wiec dzisiaj zrobię te z piekarnika w szynce. Dziewczyny, przed włożeniem trzeba je posolic czy cos ? Ile czasu i w jakiej tem. Je piec ?
Dorka super, że macie juz sesje za sobą ! Ja wciąż nie mam sukienki i boje się, że nie zrobimy tej sesji w końcu.....
Norka, może Mała kopie Cie nóżkami w okolicy pępka, a na dole trenuje boks

Ja zauwazylam ostatnio ze lezenie na lewym boku pomaga mi na zgage. Tz pije zimna wode i sie tak kładę spac i nawet wtedy te soki mi sie nie unosza do gory. Bo jak spie na prawej stronie to rano jest masakra, nawet w buzi mam kwasno. I na zgage pomaga mi wszystko co zimne, zimna woda albo lody.

Stary 2018-05-08, 12:11   #2444
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny jecie rabarbar?Mąż kupił ,chciałam zrobić koktajl,a tu czytam,że w ciąży niewskazany??!!
Stary 2018-05-08, 12:14   #2445
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

Bambus pewnie fajniejszy, nawet nie macałam. Miałam kupować, ale skoro kupiłam kolejne muślinowe, to sobie chyba ten bambus odpuszczę.
A z lidlem to jest tak, że w każdym rzucają co innego z tych rzeczy wyprzedażowych. Jak masz okazję to zajrzyj do jakiegoś innego lidla, może coś będzie.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
ja może dzisiaj dokończę zamówienie na gemini i biorę się za zamówienie reszty pierdółek dla malutkiej
Polu, pochwal się jakie pierdółki kupujesz, bo ja utknęłam z wyprawką i nie wiem, co dalej. Wychodzi na to, że zostało mi tylko gemini - same rzeczy maściowo-apteczne i termometr oraz gabaryt typu wózek, fotelik.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
też myślę, że jest ok najważniejsze, że dziecko dobrze się rozwija, nie da się go zagłodzić od nas wszystko wyciągnie

A ilość kg zależy też jakie bmi miało się na początku, tak nam położne na SR tłumaczyły. Mi wyliczyły, że norma to nawet +19kg ale mam nadzieję, że takiego wyniku nie osiągnę
Emmo, naprawdę? Ja tak przeglądałam różne strony i sprawdzałam dla różnych BMI i nigdzie nie widziałam wskazania do przytycia prawie 20 kg to chyba musiałaś być straszną chudziną! U mnie wg tego, co piszą w necie, to tak koło 15-17 kg, więc już przekroczyłam o jakieś 3 swój limit :P

Cytat:
Hej.

Patrycja, ale duży dzieć! Który tydzień u ciebie? Twoi chłopcy byli przy porodzie duzi?
Gratulacje!

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Dziewczyny jecie rabarbar?Mąż kupił ,chciałam zrobić koktajl,a tu czytam,że w ciąży niewskazany??!!
A to dlaczego? Z powodu szczawianów? Jeśli tak, to ja się tym nie przejmuję - ważne, żeby w rozsądnej ilości wszystko jeść. A rabarbar wciągnęłam rano w drożdżówce, mam zamiar też dorzucić go do sałatki.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:16   #2446
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Camelitos też lubię kłaść nogę na męża. Cieszę się,że lepiej się czujesz. Co będziesz robiła u fryzjera?

Ja z twardnieniami ostatnio super,a tu wczoraj taki numer. Dzisiaj chodzę ,jak pingwin i sporo odpoczywam.
Cytat:
Ja jadłam ale w cieście poany obróbe termicznej

Pytanie mam z innej beczki - czy kupujecie prześcieradło do wózka? i smoczki? ja w sumie mam jeden z NUK kóry dostałam na warsztatach, wyglądem przypominający pierś..

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-05-08 o 12:23
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:28   #2447
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zastanawiam się czy nie rzucić witamin. Dochodzą jarzyny owoce i nie wystarczyłaby tylko suplementacja dha+ np witamina D?

Pozytywna mi położna mówiła ze sam kwas foliowy tez jest dobry. Ja tez odstawiłam witaminy na jakis czas i brałam jedynie kwas foliowy zeby sprawdzić czy te mdłości od tego ale sie jednak okazało ze nie... a dlaczego w ogole chcesz je odstawić?

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Moi teściowie mieszkają ok 40 km od nas i zawsze się zapowiadają (na szczęście!). Zazwyczaj to my jesteśmy u nich . Moi rodzice mieszkają bliżej, ale też nigdy nie miałam nagłych niezapowiedzianych wizyt.

Mam nadzieję, że zarówno teściowie jak i moi rodzice będą respektować nasze zasady co do odwiedzin i wychowania maluszka - czas pokaże, ale póki co - patrząc na ich dotychczasowe zachowanie - jestem dobrej myśli.

Dziewczyny, zwariuję z wyborem łóżeczka :sciana: Cały czas zastanawiam się, czy brać takie pełniące jednocześnie funkcję dostawki: https://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozec...cm-x-10cm-/846 czy brać zwykłe.

Z jednej strony ta dostawka jest fajna, ALE z drugiej strony jak tż pójdzie do pracy to ja sama nie przerobię tej dostawki na zwykłe łóżeczko, a chciałabym np. przestawić łóżeczko do salonu w ciągu dnia. No i chciałabym materac grubszy niż 6 cm, a oni dają w zestawie materac 120x60x10, który łączy łóżko rodziców z dziecięcym właśnie o grubości 6cm

Ehh te problemy pierwszego świata

Ovejita jesli chcesz to łóżeczko sama w ciagu dnia przestawiać to moze pomysl nad zakupem łóżeczka na kółkach??? Bedzie Ci na pewno łatwiej.

Cytat:

To witam w klubie. Ja co prawda nie wymiotuje ale momentami mam taki odruch wymiotny na widok czy mysl o jedzeniu ze mnie odrzuca... poza tym powrócił mi ten ochydny posmak w buzi. Ciagle chce sie go pozbyć jedząc cos ale to nic nie pomaga. Wraca jak bumerang.

Cytat:
Hej.

2 kg dziecka

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

Pytanie mam z innej beczki - czy kupujecie prześcieradło do wózka?

Dobre pytanie! Tez sie dowiem czy prześcieradło do łóżeczka jest potrzebne...
Chociaz na te upały to bym kupiła z dobrej bawełny bo moze troszke chłodzić latem...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:33   #2448
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:

Pytanie mam z innej beczki - czy kupujecie prześcieradło do wózka? i smoczki? ja w sumie mam jeden z NUK kóry dostałam na warsztatach, wyglądem przypominający pierś..
Ja kupuje prześcieradło zarówno do łożeczka jak i do wózka (po 2 szt żeby spokojnie można było wziąć do prania). Kupuje tez pod prześcieradło podkłady ochronne z oddechajaca powłoką membranową w razie jakby był niekontrolowany przeciek

Smoczkow nie kupuję tez mam jakieś z warsztatów ale nie chciałabym używać
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Pozytywna mi położna mówiła ze sam kwas foliowy tez jest dobry. Ja tez odstawiłam witaminy na jakis czas i brałam jedynie kwas foliowy zeby sprawdzić czy te mdłości od tego ale sie jednak okazało ze nie... a dlaczego w ogole chcesz je odstawić?

Ovejita jesli chcesz to łóżeczko sama w ciagu dnia przestawiać to moze pomysl nad zakupem łóżeczka na kółkach??? Bedzie Ci na pewno łatwiej.

To witam w klubie. Ja co prawda nie wymiotuje ale momentami mam taki odruch wymiotny na widok czy mysl o jedzeniu ze mnie odrzuca... poza tym powrócił mi ten ochydny posmak w buzi. Ciagle chce sie go pozbyć jedząc cos ale to nic nie pomaga. Wraca jak bumerang.

2 kg dziecka

Chociaz na te upały to bym kupiła z dobrej bawełny bo moze troszke chłodzić latem...
Tak, kółka do łożeczka będą na pewno
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:43   #2449
pola25
Zakorzenienie

Summer jak zacznę zamawiać ,to powrzucam zdjęcia/linki

Summer tak z powodu szczawianów

Summer, Camelitos macie rację,wszystko w granicach rozsądku!

Camelitos smoczek mam lovi od położnej-narazie jeden wystarczy,o przescieradle nie myślałam jeszcze.

Karolina jak się pracuje w domu??
Stary 2018-05-08, 12:44   #2450
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

2 kg dziecka

Nie lubię witamin takich chemicznych... i zastanawiałam się, czy skoro teraz się urozmaica jedzenie, to czy trzeba

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:45   #2451
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię witamin takich chemicznych... i zastanawiałam się, czy skoro teraz się urozmaica jedzenie, to czy trzeba

Warto pogadać z ginem!
Jeśli masz dobre wyniki,to warto to przemyśleć.
Stary 2018-05-08, 12:46   #2452
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Kate, czyli kot szybki znalazł nowy dom mimo swoich wad?
A co do męża to mogę przybić piąteczkę, bo mój to samo - zawsze na wszystko jest czas, nie ma się co spieszyć, a potem kończymy z ręką w nocniku. Tak u nas będzie z wózkiem, jestem tego pewna I ja też jestem odpowiedzialna za myślenie o wszystkim, bo jakby on miał decydować choćby o zapłaceniu rachunków, to byśmy nie mieli ani wody, ani prądu, ani niczego

Norko, widzę, że dziewczyny już cię zarzuciły odpowiedziami, ale dorzucę swoje 3 grosze. Ja bym wzięła ten tańszy, jak będzie taki sobie to i tak za 5-6 m-cy kupisz fajną spacerówkę (choćby dorzucając to co zaoszczędziłaś na tym wózku), a jak będzie fajny, no to masz zestaw 2w1 w śmiesznej cenie i więcej kasy zostaje na przyjemności

Karolina, Norka, Emma - no piękne jesteście, dziewczyny Chodząca kobiecość!

Monya, my też trzymamy kciuki - tylko się nie stresuj i nie przeforsowuj, a jeszcze co najmniej kilka tygodni może się uda pociągnąć bez większego problemu. Dobrze, że znowu wracasz do szpitala - będą tam trzymać rękę na pulsie!

Dziewczyny, poszłam do Lidla (tylko po tofu, PRZYSIĘGAM! ), a tam w koszach samo dobro! Dużo ubranek z tej ostatniej kolekcji dziecięcej (biobawełna) w śmiesznych cenach, więc kupiłam w sumie 4 pary body i opakowanie otulaczy muślinowych 118x1118 za 14 zł! Były też sweterki, pajace i odzież ciążowa. Np. legginsy ciążowe, które kupiłam zimą za chyba 40zł dziś były po 12 zł , biustonosze do karmienia - dwupak za 20 zł. Padłam.... Jak macie gdzieś Lidla w okolicy to sprawdźcie czy przed czwartkową dostawą nowej kolekcji dzieciowej nie ma u was wyprzedaży tych poprzednich kolekcji
Tak, na szczescie2 znalazł. Szukaliśmy długo, było zerowe zainteresowanie, choć kociak jest bardzo charakterystyczny - ma jedno oczko A potem nagle znalazło się 4 chętnych naraz i był casting! Ale myślę, że dobrze wybraliśmy. To sikanie po ścianie było spowodowane wcześniejszym używaniem krytej kuwety i przy zwykłej tak czasem szedł na łatwiznę
Ach te Tż-ty. Dziwi mnie, skąd to przekonanie, że czas stoi w miejscu? Chyba stąd, że liczą na to, że sami nie będą musieli nic załatwiać, więc dla nich bez różnicy, kiedy się zacznie kompletowanie wyprawki, zamawianie konkretnych rzeczy itd.

Cytat:
Camel, to takie 2 pieluchy muślinowe - jak te z aliexpress, co kiedyś pokazywałam, tylko duuuuużo tańsze. Jedna jest brzoskwiniowa (oby syn mi to wybaczył ), a druga w jakieś słonie czy coś. W tej cenie nie wybrzydzałam

Kropko, ja też teraz pokochałam lumpy właśnie w kontekście ubranek dziecięcych, a te z lidla wzięłam bo dwupak kosztował ze 12 zł, więc tylko trochę więcej niż w lumpie.

Czytałam wasze rewelacje odnośnie teściów i cieszę się, że ja nie mam takich problemów. Moi to złoci ludzie. Teściowa ma czasem swoje jazdy i stylówę pt. "ja mam zawsze rację", ale do kwestii wychowania dzieci absolutnie się nie chce wtrącać. Nawet stopuje teścia, jak on się z lekka oburza, że nie będziemy chrzcić małego.

A propos kawy mrożonej i lodów - mnie też teraz ciągnie.... Jak nigdy! Dzisiaj może sobie pozwolę na kawę z lodami, uwielbiam ten miks

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Pozytywna, to zależy jak wygląda twoja dieta i co suplementujesz. Co tam masz w apteczce?
Ja też mam niesamowity smak na lody! Chyba nie było jeszcze takiego roku, żebym wydała na nie tyle pieniędzy, ile poszło już w tym sezonie

Cytat:
Hej.

Super, Pati! Rewelacyjny wynik małego, jak i Twojej wagi Musisz się dobrze odżywiać, a i pewnie masz sporo ruchu przy chłopakach. Ja nawet nie marzę, aby na jutrzejszej wizycie nie zanotować wzrostu wagi i to kolosalnego
Cytat:
Nawet nie strasz! Chodzi za mną sok z rabarbaru i mięty, tylko czekam od pół roku na ten pierwszy, i to by był jakiś koszmar, jakby trzeba było sobie odmówić!

Lecimy na 15:30 na U3T, ale się straszliwie nie mogę doczekać

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2018-05-08 o 13:39
regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:49   #2453
pola25
Zakorzenienie

Regular co do facetów,to myślę,że mamusie ich tak rozpieściły ,a po drugie to może byc kwestia charakteru
Co do rabarbaru,to nie wiem ,co mi odbiło,nigdy go nie lubiłam-ale już się gotuję!!

Trzymam kciuki za usg!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-08, 13:02   #2454
aaska92
Zadomowienie

pozytywnaj Ja suplementów poleconych przez ginekologa bez konsultacji z nim bym nie odstawiała.
Patrycja28100 Super wynik już kawał dzieciątka jest , ciekawa jestem jak jutro będzie u mnie.
Camelitos Smoczek na razie mam jeden, który dostałam na szkole rodzenia. Najlepiej jest unikać, ale przez pierwsze 6 m-cy odruch ssania jest tak mocny u niektórych niemowlaków, że potrzebują ich do uspokojenia, ale do 12 m-cy pasuje się go pozbyć. Odnośnie prześcieradeł i do łóżeczka i do wózka po dwie szt., żeby spokojnie można było prać.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 13:07   #2455
aniama6
Zadomowienie

Znów dużo naprodukowalyscie ze nie wiem co odpisać. Pola- mgiełka tak jak Emma pisze to taki cienki, tkany kocyk, ja wzięłam szary. Emma a z jakiej firmy masz biały?bo w ogóle szukam jakiegoś fajnego białego kocyka i nie mogę znaleźć, wszędzie waniliowe/kremowe. Zua otulacz może być muślinowo- bambusowy. Bo muślin to rodzaj splotu a bawełna bambusowa to rodzaj tkaniny z bambusa po prostu. Ja w ogóle zakochałam się w bambusie. To jest takie miłe ze szok. Mam np skarpetki dla siebie, ostatnio mama na jakimś targu kupiła mi legginsy i są super, milutkie, przewiewne. Prześcieradło do gondoli akurat mam , bo tak na samym materacu to nie bardzo. Co do teściów/ rodziców to współczuje niektórym. Musicie stawiać granice, bo jak się wnuki urodzą to może być gorzej. Ja tesciow mam 200 km od siebie, kontakty rzadkie, jak się wnuk urodzi to pewnie będzie częściej. Z moimi rodzicami mieszkamy, ale oddzielne piętra, dogadujemy się dobrze choć wiadomo są lepsze i gorsze momenty. Ja swojej rodzinie pozwalam się trochę wtrącać, ale tak pod kontrola. Wiem jaka radością jest dla wszystkich moje dziecko wiec i nad imieniem razem debatujemy, i z prezentów będę się cieszyć nawet jak będą nie do końca w moim typie, i pewnie z opieki tez bo pewnie szybko będę musiała na 1-2 godziny zostawić. Ale moi rodzice mimo ze pewnie są w wieku części waszych dziadków to bardzo aktywne osoby, maja swoje hobby, swoje życie i myśle ze to podstawa ze moim czy rodzeństwa życiem nie żyją.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 13:07   #2456
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Kupuję choć do wózka kliknę dwupak - narazie nie więcej, zobaczę jak się sprawdzi. Nasza gondola ma 82cm więc mam nadzieję, że trochę pojeździ
Smoczki mam po jednym z różnych firm, dwa kauczukowe, nuk i avent dostaliśmy na SR. Zobaczymy, który mu spasuje ogólnie jestem za smoczkami, sama długo korzystałam, a mam w rodzinie kuzynkę, której nie dali i ssała kciuk do nastoletniego wieku smoczek można wyrzucić, ale palca nie obetniesz..
Stary 2018-05-08, 13:07   #2457
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Bambus pewnie fajniejszy, nawet nie macałam. Miałam kupować, ale skoro kupiłam kolejne muślinowe, to sobie chyba ten bambus odpuszczę.
A z lidlem to jest tak, że w każdym rzucają co innego z tych rzeczy wyprzedażowych. Jak masz okazję to zajrzyj do jakiegoś innego lidla, może coś będzie.

Polu, pochwal się jakie pierdółki kupujesz, bo ja utknęłam z wyprawką i nie wiem, co dalej. Wychodzi na to, że zostało mi tylko gemini - same rzeczy maściowo-apteczne i termometr oraz gabaryt typu wózek, fotelik.

Emmo, naprawdę? Ja tak przeglądałam różne strony i sprawdzałam dla różnych BMI i nigdzie nie widziałam wskazania do przytycia prawie 20 kg to chyba musiałaś być straszną chudziną! U mnie wg tego, co piszą w necie, to tak koło 15-17 kg, więc już przekroczyłam o jakieś 3 swój limit

Patrycja, ale duży dzieć! Który tydzień u ciebie? Twoi chłopcy byli przy porodzie duzi?
Gratulacje!

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

A to dlaczego? Z powodu szczawianów? Jeśli tak, to ja się tym nie przejmuję - ważne, żeby w rozsądnej ilości wszystko jeść. A rabarbar wciągnęłam rano w drożdżówce, mam zamiar też dorzucić go do sałatki.
Dzisiaj 31+3 z om.
Starszy-40tc- 3580g
Mlodszy-38 tc- 3550g

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-08, 13:13   #2458
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Emmo, naprawdę? Ja tak przeglądałam różne strony i sprawdzałam dla różnych BMI i nigdzie nie widziałam wskazania do przytycia prawie 20 kg to chyba musiałaś być straszną chudziną! U mnie wg tego, co piszą w necie, to tak koło 15-17 kg, więc już przekroczyłam o jakieś 3 swój limit :P
sama się zdziwiłam nie tyle chuda, co chyba na swoją wagę dość wysoka i bmi mam równo 17,3, zawsze miałam niedowagę i max górną granicę podały mi właśnie 19kg.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Znów dużo naprodukowalyscie ze nie wiem co odpisać. Pola- mgiełka tak jak Emma pisze to taki cienki, tkany kocyk, ja wzięłam szary. Emma a z jakiej firmy masz biały?bo w ogóle szukam jakiegoś fajnego białego kocyka i nie mogę znaleźć, wszędzie waniliowe/kremowe. Zua otulacz może być muślinowo- bambusowy. Bo muślin to rodzaj splotu a bawełna bambusowa to rodzaj tkaniny z bambusa po prostu. Ja w ogóle zakochałam się w bambusie. To jest takie miłe ze szok. Mam np skarpetki dla siebie, ostatnio mama na jakimś targu kupiła mi legginsy i są super, milutkie, przewiewne. Prześcieradło do gondoli akurat mam , bo tak na samym materacu to nie bardzo. Co do teściów/ rodziców to współczuje niektórym. Musicie stawiać granice, bo jak się wnuki urodzą to może być gorzej. Ja tesciow mam 200 km od siebie, kontakty rzadkie, jak się wnuk urodzi to pewnie będzie częściej. Z moimi rodzicami mieszkamy, ale oddzielne piętra, dogadujemy się dobrze choć wiadomo są lepsze i gorsze momenty. Ja swojej rodzinie pozwalam się trochę wtrącać, ale tak pod kontrola. Wiem jaka radością jest dla wszystkich moje dziecko wiec i nad imieniem razem debatujemy, i z prezentów będę się cieszyć nawet jak będą nie do końca w moim typie, i pewnie z opieki tez bo pewnie szybko będę musiała na 1-2 godziny zostawić. Ale moi rodzice mimo ze pewnie są w wieku części waszych dziadków to bardzo aktywne osoby, maja swoje hobby, swoje życie i myśle ze to podstawa ze moim czy rodzeństwa życiem nie żyją.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ten biały mam poofi, ale rzeczywiście jest delikatnie wpadający w krem, choć na żółty nie wygląda ani trochę może przy śnieżnych tetrach byłaby różnica, przy innych muślinowych pieluszkach nie widać
https://poofi.com/pl/produkt/lekki-kocyk-bambusowy
Stary 2018-05-08, 13:14   #2459
madziara889
Zakorzenienie

Smoczki kupiłam, zobaczymy czy je zaakceptuje.
Prześcieradła do kołyski i łóżeczka mam po trzy, do wózka dwa.

Rabarbar jem ale w małych ilościach, póki co raz ciasto i kilja szklanek kompotu. Najbardziej mi smakuje jak jest gorąco.

Ane3ka skoro pilnujesz diety, mała prawidłowo rośnie to nie martw się. Chętnie bym się z Tobą zamieniła, ja mam już +13 😭 a tu jeszcze półtora miesiąca.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 13:15   #2460
emma90
Wtajemniczenie

Regularkate za U3T napisz nam jak będziesz po

na szykownejmamie kliknęłam jeszcze dwie koszule do karmienia. Zależy mi aby mieć kilka 100% bawełnianych, bo pewnie nieźle się upocę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości