Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-08, 10:12   #2401
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Tylko jak im dać do zrozumienia, że nie są mile widziani u nas kilka razy w tygodniu?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Myślę że mimo wszystko to Twój mąż jako ich syn powinien im delikatnie na to zwrócić uwagę no kurcze mimo wszystko w głowie powinni mieć jakąś wizję że może ktoś nie lubi niezapowiedzianych odwiedzin..

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 10:21   #2402
pola25
Zakorzenienie

Sandam współczuję nalotów,na szczęście teściowie przyjeżdżają bardzo rzadko,może 5 razy do roku,ale też często bez zapowiedzi.Teraz są często,bo 2-razy w tygodniu wożą syna na.karate.
Może drzwi nie otwierajcie??!!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Myślę że mimo wszystko to Twój mąż jako ich syn powinien im delikatnie na to zwrócić uwagę no kurcze mimo wszystko w głowie powinni mieć jakąś wizję że może ktoś nie lubi niezapowiedzianych odwiedzin..

Myślę,że można spróbować zwrócić uwagę,ale teściowie Sandam nie przyjmą tego do.wiadomości-myślę,że to taki.typ
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 10:23   #2403
aniama6
Zadomowienie

Witam z rana. Ale dużo popisalyscie. Te co pokazały zdjęcia -Emma, Norka,Karolina- pięknie.super figury.ja mam zamiar o figurę walczyć po porodzie bo mam trochę dodatkowych kg, ale jestem zadowolona bo jak narazie tylko 6 na plusie. Tak jak sobie postanowiłam odżywiam się dość zdrowo, ćwiczę, spaceruje. Tylko ten sezon lodowy- prawie codziennie coś wpada! A jeszcze zrobilyscie smaka kawa mrożona- tez uwielbiam. Ja dziś wizyta o 17.30 jeszcze teraz zawiozę mocz do badania bo 2 tyg temu był taki na granicy. Wczoraj poczyniłem postęp wyprawkowy i zamówiłam mgiełkę Lullalove i szczotkę do włosów- no rzeczywiście pierwszej potrzeby rzeczy, a przeznaczony budżet się kurczy. Popatrzyłam tez na spis rzeczy do szpitala i tam prawie nic nie trzeba, co bardzo mnie cieszy, i naprawde szpital super już , jestem zdecydowana.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 10:24   #2404
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:

Będę musiała poruszyć z nim ten temat.. Wiem że jemu te najscia też nie są na rękę, więc będzie musiał jakoś to załatwić.. Ci ludzie mają po 50 lat i nie rozumieją że my mamy własne życie chyba.
Mam dzisiaj wizytę, jestem ciekawa ile nasz brzdąc już waży pewnie kawał chłopa z niego już. Wogole przez te wszystkie przygotowania do ślubu itd nie zapisalismy się do szkoły rodzenia, myślicie że jest już za późno? I czy nie jest jeszcze za późno żeby umówić się na usg 3 trymestru? Mamy teraz tak intensywny czas jak nie ślub to mieszkanie, że kompletnie te sprawy wypadły mi z głowy...
I jeszcze mam pytanie, wiem że gdzieś już temat był omawiany ale nie mogę znaleźć czy to na tym wątku czy na poprzednim, chodzi mi o ubranka dla malucha do szpitala i na wyjście, bierzecie rzeczy z krótkimi rękawami czy lepiej z długimi czy i takie i takie? Chcę zamówić jakiś ładny komplet na wyjscie ale niewiem za bardzo jaki..

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 10:27   #2405
pola25
Zakorzenienie

Aniama co.to.za mgielka z lullalove?

Sandam.nie jest za późno.Co do ubranka,to zdecydujemy.przy wyjściu,w zależności.od pogody
Stary 2018-05-08, 10:28   #2406
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Sandam współczuję nalotów,na szczęście teściowie przyjeżdżają bardzo rzadko,może 5 razy do roku,ale też często bez zapowiedzi.Teraz są często,bo 2-razy w tygodniu wożą syna na.karate.
Może drzwi nie otwierajcie??!!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Myślę,że można spróbować zwrócić uwagę,ale teściowie Sandam nie przyjmą tego do.wiadomości-myślę,że to taki.typ
Pola właśnie też mi się tak wydaje, że nawet jeśli im zwrócimy uwagę to po nich to spłynie jak po kaczce. Ale spróbować warto. Co do nie otwierania drzwi to sredni pomysł bo musielibyśmy domofonów nie odbierać, bo jak już odbierzemy to wiedzą że jesteśmy..

Stary 2018-05-08, 10:32   #2407
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Moja teściowa też fatalnue się odzywia,wszystko smazone i mączne rzeczy,jest.bardzo.otyla, ma cukrzycę,nadciśnienie.

Mąż też się przy mnie zmienił jeśli chodzi o.nawyki żywieniowe
Niczym moja teściowa tylko ona nie widzi swojego rozmiaru i uważa się za szczupłą ( nosząc rozmiar 54/56).
Jak do nich jedziemy to chodzę głodna, bo dla mnie jej jedzenie jest za tłuste i za ciężkie. Wszelkiego rodzaju surówki są niedopuszczalne, bo to tylko zapycha żołądek.
Z nalotami nie mam problemów, bo jak ja ich nie przywiozę to sami nie przyjadą, są u nas tak ze 4 razy w roku. Na początku namawiałam do częstszych wizyt, teraz cieszę się, że są tak rzadko. Teściowa zawsze siedzi niezadowolona i widać, że marzy tylko o powrocie do domu. W tym wszystkim jedynie szkoda mi Ewki, bo jak już przyjadą to nie wie co im pokazać, chce się wszystkim pochwalić.
Najbardziej jefnak wkur.. mnie ich metody wychowawcze- dziecku trzeba dać wszystko co tylko chce, bo jest małe. Po wizycie u nich Ewa robi się diabolcem nie słuchającym nikogo i chce, żeby wszystko co chce było już i teraz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 10:33   #2408
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Pola właśnie też mi się tak wydaje, że nawet jeśli im zwrócimy uwagę to po nich to spłynie jak po kaczce. Ale spróbować warto. Co do nie otwierania drzwi to sredni pomysł bo musielibyśmy domofonów nie odbierać, bo jak już odbierzemy to wiedzą że jesteśmy..

Sandam spróbować warto,pewnie się obrażą.Wiem,że słabe to z tym.nie otwieraniem,ale.może przestaną Was.nawiedzac.
Jak.się nikogo nie spodziewacie,to.można założyć ,że.to oni.No i.wtedy nie podnosic domofonu.
Zacznie Was to mocniej wkurzac,jak na przykład będą znajomi i.oni Wam.wpadną
Stary 2018-05-08, 10:37   #2409
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Sandam spróbować warto,pewnie się obrażą.Wiem,że słabe to z tym.nie otwieraniem,ale.może przestaną Was.nawiedzac.
Jak.się nikogo nie spodziewacie,to.można założyć ,że.to oni.No i.wtedy nie podnosic domofonu.
Zacznie Was to mocniej wkurzac,jak na przykład będą znajomi i.oni Wam.wpadną
Chyba masz rację, przestaniemy odbierać domofon, ode mnie ze strony nikt nie wpada bez zapowiedzi zwykle wiemy dużo wcześniej, a tak możemy założyć że to oni bądź ulotki, więc nie ma potrzeby wpuszczania.

Stary 2018-05-08, 10:40   #2410
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Niczym moja teściowa tylko ona nie widzi swojego rozmiaru i uważa się za szczupłą ( nosząc rozmiar 54/56).
Jak do nich jedziemy to chodzę głodna, bo dla mnie jej jedzenie jest za tłuste i za ciężkie. Wszelkiego rodzaju surówki są niedopuszczalne, bo to tylko zapycha żołądek.
Z nalotami nie mam problemów, bo jak ja ich nie przywiozę to sami nie przyjadą, są u nas tak ze 4 razy w roku. Na początku namawiałam do częstszych wizyt, teraz cieszę się, że są tak rzadko. Teściowa zawsze siedzi niezadowolona i widać, że marzy tylko o powrocie do domu. W tym wszystkim jedynie szkoda mi Ewki, bo jak już przyjadą to nie wie co im pokazać, chce się wszystkim pochwalić.
Najbardziej jefnak wkur.. mnie ich metody wychowawcze- dziecku trzeba dać wszystko co tylko chce, bo jest małe. Po wizycie u nich Ewa robi się diabolcem nie słuchającym nikogo i chce, żeby wszystko co chce było już i teraz.

No te metody wychowawcze Twoich tesciow bez komentarza.. Oni dzieci nakręca a potem Ty sobie radz...

Stary 2018-05-08, 10:43   #2411
madziara889
Zakorzenienie

Camelitos niestety męża też tak wychowali i często ma problem w dorosłym życiu, żeby ulec komuś, najlepiej, żeby zawsze było po jego 😒

Stary 2018-05-08, 10:48   #2412
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Camelitos niestety męża też tak wychowali i często ma problem w dorosłym życiu, żeby ulec komuś, najlepiej, żeby zawsze było po jego

Eh to najgorsze.. Ciężko się nieraz zapewne dogadać..

Stary 2018-05-08, 10:55   #2413
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Eh to najgorsze.. Ciężko się nieraz zapewne dogadać..

Ciężko ale już się nauczył, że nie mam zamiaru mu zawsze ulegać.

Stary 2018-05-08, 10:57   #2414
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hej mamusie

Widzę temat rzeka rodzice i teściowie.
U mnie co do rodziców to spoko nic się nie wracają głównie dlatego że są daleko. Teściowej nie mam ale zostaje teść. Niby się nie wtrąca ale mieszka z nami i ten fakt już mnie denerwuje, mam kompletny brak swobody. Ze względu na mały metraż czuję się jakbyśmy siedzieli sobie wszyscy na głowie. Mieszkał w górach ale coś mu się porobiło i wrócił na stare śmieci. Oczywiście on nie widzi w tym problemu ze ja nie mogę sobie np.gości zaprosić bo on zajmuje salon, że na 50 metrach jest nas teraz 4 a za chwilę będzie nas 5 plus chomik .
Codziennie szlak mnie trafia nawet w majtkach sobie pochodzić nie mogę.

Co prawda cały czas szukamy nowego lokum ale na razie szans nie widzę na zmianę.

Dla wizytujących dzisiaj kciuki i dajcie znać co i jak.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:04   #2415
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ale macie przeboje z tesciamo, o maj gad.... Moi na szczescie są super, ale o tym juz pisałam. Teść ma tylko czasem takie gadanki jak sobie wypije, ale do przeżycia to jest Moja mama za to jest taka, że potrafi dzwonic do mnie czasem po pięć razy dziennie z pytaniami pt. co masz dzis na obiad, co robisz, a w biedronce promocja na cukier.
I dalej nie mogę wstawiać zdjęć z aplikacji :/

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:07   #2416
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ale macie przeboje z tesciamo, o maj gad.... Moi na szczescie są super, ale o tym juz pisałam. Teść ma tylko czasem takie gadanki jak sobie wypije, ale do przeżycia to jest Moja mama za to jest taka, że potrafi dzwonic do mnie czasem po pięć razy dziennie z pytaniami pt. co masz dzis na obiad, co robisz, a w biedronce promocja na cukier.
I dalej nie mogę wstawiać zdjęć z aplikacji :/

A to moja mama to samo ale ja generalnie nie odbieram telefonu tylko wtedy kiedy mam czas. Bo nie lubię gadać o tzw.. Upie marynie.

Stary 2018-05-08, 11:11   #2417
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam z rana. Ale dużo popisalyscie. Te co pokazały zdjęcia -Emma, Norka,Karolina- pięknie.super figury.ja mam zamiar o figurę walczyć po porodzie bo mam trochę dodatkowych kg, ale jestem zadowolona bo jak narazie tylko 6 na plusie. Tak jak sobie postanowiłam odżywiam się dość zdrowo, ćwiczę, spaceruje. Tylko ten sezon lodowy- prawie codziennie coś wpada! A jeszcze zrobilyscie smaka kawa mrożona- tez uwielbiam. Ja dziś wizyta o 17.30 jeszcze teraz zawiozę mocz do badania bo 2 tyg temu był taki na granicy. Wczoraj poczyniłem postęp wyprawkowy i zamówiłam mgiełkę Lullalove i szczotkę do włosów- no rzeczywiście pierwszej potrzeby rzeczy, a przeznaczony budżet się kurczy. Popatrzyłam tez na spis rzeczy do szpitala i tam prawie nic nie trzeba, co bardzo mnie cieszy, i naprawde szpital super już , jestem zdecydowana.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czy jest tu jakaś w ciąży która nie przytyła nic a nawet schudła? kurcze.... ja schudłam 5 kg i nic do przodu nie mam a brzuszek rośnie.... tylko diabetolog się troche drze.....
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:13   #2418
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
A to moja mama to samo ale ja generalnie nie odbieram telefonu tylko wtedy kiedy mam czas. Bo nie lubię gadać o tzw.. Upie marynie.

Ja odbieram, bo w sumie jestem jedynaczka i mama ma tylko mnie o jakos tak glupio mi noe odebrać, nie chce żeby było jej przykro czy smutno... to jiz poświęcę te kilka minut na gadanie o cukrze w biedrze i schabowych na obiad.
Chcialam Was zaprosić na kawke na balkonik, ale nie moge wstawic zdjęcia no nie wiem dlaczego !!!!!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:21   #2419
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Na allegro jest 1 sztuka, ale w bardzo niekorzystnej cenie. W tym sklepie stacjonarnym mielismy naprawdę fajną ofertę, żałuję, że nie zamówiłam wozka już w kwietniu, bo w sumie od początku byłam zdecydowana. Tylko oczywiście mój małżonek wtedy był taki pewien, że jeszcze tyyyle czasu! No i mamy
Będę jeszcze szukała w internecie, ale jeśli będzie to nieopłacalne, to po prostu wybiorę coś innego i mówi się trudno, ech.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Wiesz, ja mam tak samo - poducha kupiona w styczniu i spałam z nią może z 5 razy, i ani razu do rana, tylko po 2-3h,a potem na podłogę. Mam C. Oby się lepiej przydała do karmienia.

Co ta teściowa, różowa landrynke by chciała a nie wnuczkę Dobrze, że nam rodzice nie decydują o kolorze farb czy pościeli tylko my, bo faktycznie to pokolenie wyżej często ma takie sztampowe, przedpotopowe pojęcie o tych sprawach. Moja teściowa jak zobaczyła na zdjęciach, że pomalowaliśmy pokój małej na fioletowo-szaro to też widziałam, że zdusiła jakiś komentarz. Może też chciała wściekły róż?

Summer, świetnie Cię rozumiem w kwestii nagłych nerwów w chwili odkrycia niespodzianki zostawionej przez koty Mnie też co najmniej najbliżsi sąsiedzi słyszą, jak znajdę jakiegoś pawia czy kupsztala na środku łazienki zamiast w kuwecie, która jest dwa kocie kroki dalej A do niedawna mielismy kota na tymczasie, kocura, który od czasu do czasu sikał na stojąco, po prostu ogon do góry i zamiast w żwirek, to lał po przeciwległej ścianie, a stamtąd pięknie wszystko leciało pod kuwetę. Oj, też epitety odchodziły konkretne! Mam nadzieję, że będzie inaczej przy malutkiej.

Kate, czyli kot szybki znalazł nowy dom mimo swoich wad?
A co do męża to mogę przybić piąteczkę, bo mój to samo - zawsze na wszystko jest czas, nie ma się co spieszyć, a potem kończymy z ręką w nocniku. Tak u nas będzie z wózkiem, jestem tego pewna I ja też jestem odpowiedzialna za myślenie o wszystkim, bo jakby on miał decydować choćby o zapłaceniu rachunków, to byśmy nie mieli ani wody, ani prądu, ani niczego

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie na szybko: kupiłybyście wózek 2w1 używany w bdb stanie, w gwarancją do końca lipca 2018 (wiem ) za 350 zł czy używany, ale z komisu, odświeżony, itd. też 2w1 z gwarancją na dwa lata za 650 zł (z możliwością negocjacji, może za 600 by poszło) ??? Bo mąż mi nie pomaga.
Norko, widzę, że dziewczyny już cię zarzuciły odpowiedziami, ale dorzucę swoje 3 grosze. Ja bym wzięła ten tańszy, jak będzie taki sobie to i tak za 5-6 m-cy kupisz fajną spacerówkę (choćby dorzucając to co zaoszczędziłaś na tym wózku), a jak będzie fajny, no to masz zestaw 2w1 w śmiesznej cenie i więcej kasy zostaje na przyjemności

Karolina, Norka, Emma - no piękne jesteście, dziewczyny Chodząca kobiecość!

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale laski jestescie - az wstyd zamieszczac wlasne zdjecia przy Was

W tematach wyprawkowych sie na razie nie wypowiadam bo jestem w ciemnej .upie.

Zaciskam kciuki zeby tylko donosić ciaze normalnie mimo moich chorob, bo remont mam dopiero pod koniec maja i nic do tej pory nie ruszam czeka mnie dopiero mega balagan. Zaczynam juz w czwartek od wymiany drzwi potem jade znow do szpitala i po powrorcie mam nadzieje weszcie generalny remont
Monya, my też trzymamy kciuki - tylko się nie stresuj i nie przeforsowuj, a jeszcze co najmniej kilka tygodni może się uda pociągnąć bez większego problemu. Dobrze, że znowu wracasz do szpitala - będą tam trzymać rękę na pulsie!

Dziewczyny, poszłam do Lidla (tylko po tofu, PRZYSIĘGAM! ), a tam w koszach samo dobro! Dużo ubranek z tej ostatniej kolekcji dziecięcej (biobawełna) w śmiesznych cenach, więc kupiłam w sumie 4 pary body i opakowanie otulaczy muślinowych 118x1118 za 14 zł! Były też sweterki, pajace i odzież ciążowa. Np. legginsy ciążowe, które kupiłam zimą za chyba 40zł dziś były po 12 zł , biustonosze do karmienia - dwupak za 20 zł. Padłam.... Jak macie gdzieś Lidla w okolicy to sprawdźcie czy przed czwartkową dostawą nowej kolekcji dzieciowej nie ma u was wyprzedaży tych poprzednich kolekcji

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:26   #2420
pola25
Zakorzenienie

Upisalam.dlugiego posta i .upa!

Madziara moi teściowie mają podobne podejście do wychowania!

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Czy jest tu jakaś w ciąży która nie przytyła nic a nawet schudła? kurcze.... ja schudłam 5 kg i nic do przodu nie mam a brzuszek rośnie.... tylko diabetolog się troche drze.....
Niestety przytylam!
Stary 2018-05-08, 11:38   #2421
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja odbieram, bo w sumie jestem jedynaczka i mama ma tylko mnie o jakos tak glupio mi noe odebrać, nie chce żeby było jej przykro czy smutno... to jiz poświęcę te kilka minut na gadanie o cukrze w biedrze i schabowych na obiad.
Chcialam Was zaprosić na kawke na balkonik, ale nie moge wstawic zdjęcia no nie wiem dlaczego !!!!!!

Moja mama nauczyła się rozmawiać tak z moją siostrą.. Ze potrafią gadać np 2 h ale w tym czasie jedna np myje naczynia, druga zamiata nieraz 5 minut jest ciszy.. No kurde mnie jest szkoda czasu, z chęcią z nią porozmawiam ale konkretnie nawet o cukrze z biedy a nie ze ona zadzwoni np szyje na maszynie i co 5 minut jest cisza w słuchawce...

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
A co do męża to mogę przybić piąteczkę, bo mój to samo - zawsze na wszystko jest czas, nie ma się co spieszyć, a potem kończymy z ręką w nocniku. Tak u nas będzie z wózkiem, jestem tego pewna I ja też jestem odpowiedzialna za myślenie o wszystkim, bo jakby on miał decydować choćby o zapłaceniu rachunków, to byśmy nie mieli ani wody, ani prądu, ani niczego

Norko, widzę, że dziewczyny już cię zarzuciły odpowiedziami, ale dorzucę swoje 3 grosze. Ja bym wzięła ten tańszy, jak będzie taki sobie to i tak za 5-6 m-cy kupisz fajną spacerówkę (choćby dorzucając to co zaoszczędziłaś na tym wózku), a jak będzie fajny, no to masz zestaw 2w1 w śmiesznej cenie i więcej kasy zostaje na przyjemności

Monya, my też trzymamy kciuki - tylko się nie stresuj i nie przeforsowuj, a jeszcze co najmniej kilka tygodni może się uda pociągnąć bez większego problemu. Dobrze, że znowu wracasz do szpitala - będą tam trzymać rękę na pulsie!

Dziewczyny, poszłam do Lidla (tylko po tofu, PRZYSIĘGAM! ), a tam w koszach samo dobro! Dużo ubranek z tej ostatniej kolekcji dziecięcej (biobawełna) w śmiesznych cenach, więc kupiłam w sumie 4 pary body i opakowanie otulaczy muślinowych 118x1118 za 14 zł! Były też sweterki, pajace i odzież ciążowa. Np. legginsy ciążowe, które kupiłam zimą za chyba 40zł dziś były po 12 zł , biustonosze do karmienia - dwupak za 20 zł. Padłam.... Jak macie gdzieś Lidla w okolicy to sprawdźcie czy przed czwartkową dostawą nowej kolekcji dzieciowej nie ma u was wyprzedaży tych poprzednich kolekcji
U mnie nie widziałam otulaczy pokaż foto! A staniki widziałam ale były mega duże rozmiary

Stary 2018-05-08, 11:44   #2422
pola25
Zakorzenienie

Camelitos.ha generalnie nie.lubię gadać przez telefon,lepiej spotkać się.na żywo i pogadać.
Ponadto,w ciąży zrobilam się jedno zadaniowa,jak.gadam pezez telefon,to tylko.gadam,jak gotuję,to.gotuję
Stary 2018-05-08, 11:50   #2423
emma90
Wtajemniczenie

ale się nasprzątałam mam teraz za swoje, bo brzuch ciągnie
już odpoczywam, piję kawkę i Was nadrabiam

Moja teściowa (jak i teść) są bardzo aktywni i zdrowo się odżywiają, chciałabym wyglądać tak jak ona w jej wieku
Moja mama prowadzi jednak bardziej siedzący tryb życia, ale też należy do szczupłych osób - a już jednak wszyscy dobiegają powoli 60

Pola chyba Ani chodziło o ten kocyk mgiełkę bambusowy 100%, jest taki cieniutki, idealny do otulania. Mam taki szary i biały

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Sandam na pewno z długim nie wie jeszcze konkretnie co, ale nawet przy dużym upale taki 3dniowy maluszek może zmarznąć.
Co innego później, jestem przeciwna przegrzewaniu dzieci
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:51   #2424
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
hm... powiem Ci że nie dziwię się diabetologowi... Twoje dziecię waży pewnie teraz ok 1kg-1,5kg, plus łożysko, wody płodowe, powiększona macica, zwiększona ilość krwi. W związku z tym powinnaś mieć wyższą wagę. A jak wygląda u Ciebie dieta i czynniki stresujące? Może to wszystko mieć wpływ na wagę.

Cytat:

Summer dobrze prawi w sprawie wózka!
A co do lidla, to ja mam niedaleko siebie taki wyprzedażowy i tam od jakiegoś czasu leżą te ciuszki z biobawełny. Wyszukałam sobie (tzn. Małemu ) sweterek i.. tyle. Jakoś powiem Wam, że patrzę na te ciuszki z lidla i jakoś mnie nie powalają... a może już mam na tyle tych ciuszków że nie widzę sensu dokupywać kolejnych...

Ale za to rozkochałam się w lumpach... i żałuję, że dopiero teraz! Wczoraj wpadłam na chwilę, i kupiłam pięknego rampersa za całą złotówkę
Niestety w moim najbliższym lumpie ciuchy dziecięce przychodzą nieregularnie i trzeba zaglądać... Ale w przyszłym tygodniu jadędo pracy a tam obok jest duży lump to wejdę pooglądać- może coś wyhaczę

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 11:54   #2425
pola25
Zakorzenienie

Emma dziękuję

Kropka też.lubię trafić na okazję w lumpku,ale nie mam.cierpliwości
Stary 2018-05-08, 11:57   #2426
ovejita
Wtajemniczenie

Moi teściowie mieszkają ok 40 km od nas i zawsze się zapowiadają (na szczęście!). Zazwyczaj to my jesteśmy u nich . Moi rodzice mieszkają bliżej, ale też nigdy nie miałam nagłych niezapowiedzianych wizyt.

Mam nadzieję, że zarówno teściowie jak i moi rodzice będą respektować nasze zasady co do odwiedzin i wychowania maluszka - czas pokaże, ale póki co - patrząc na ich dotychczasowe zachowanie - jestem dobrej myśli.

Dziewczyny, zwariuję z wyborem łóżeczka :sciana: Cały czas zastanawiam się, czy brać takie pełniące jednocześnie funkcję dostawki: https://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozec...cm-x-10cm-/846 czy brać zwykłe.

Z jednej strony ta dostawka jest fajna, ALE z drugiej strony jak tż pójdzie do pracy to ja sama nie przerobię tej dostawki na zwykłe łóżeczko, a chciałabym np. przestawić łóżeczko do salonu w ciągu dnia. No i chciałabym materac grubszy niż 6 cm, a oni dają w zestawie materac 120x60x10, który łączy łóżko rodziców z dziecięcym właśnie o grubości 6cm

Ehh te problemy pierwszego świata
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:00   #2427
pozytywnaj
Zadomowienie

Dziewczyny, zastanawiam się czy nie rzucić witamin. Dochodzą jarzyny owoce i nie wystarczyłaby tylko suplementacja dha+ np witamina D?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:06   #2428
summer_overture
Zadomowienie

Camel, to takie 2 pieluchy muślinowe - jak te z aliexpress, co kiedyś pokazywałam, tylko duuuuużo tańsze. Jedna jest brzoskwiniowa (oby syn mi to wybaczył ), a druga w jakieś słonie czy coś. W tej cenie nie wybrzydzałam

Kropko, ja też teraz pokochałam lumpy właśnie w kontekście ubranek dziecięcych, a te z lidla wzięłam bo dwupak kosztował ze 12 zł, więc tylko trochę więcej niż w lumpie.

Czytałam wasze rewelacje odnośnie teściów i cieszę się, że ja nie mam takich problemów. Moi to złoci ludzie. Teściowa ma czasem swoje jazdy i stylówę pt. "ja mam zawsze rację", ale do kwestii wychowania dzieci absolutnie się nie chce wtrącać. Nawet stopuje teścia, jak on się z lekka oburza, że nie będziemy chrzcić małego.

A propos kawy mrożonej i lodów - mnie też teraz ciągnie.... Jak nigdy! Dzisiaj może sobie pozwolę na kawę z lodami, uwielbiam ten miks

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zastanawiam się czy nie rzucić witamin. Dochodzą jarzyny owoce i nie wystarczyłaby tylko suplementacja dha+ np witamina D?

Pozytywna, to zależy jak wygląda twoja dieta i co suplementujesz. Co tam masz w apteczce?

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:09   #2429
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

Nie odstawiałabym witamin, ze względu na zawarty w nich kwas foliowy, jod i żelazo. Nie ma co z nimi przesadzać ( pewnie lepiej wchłaniamy te składniki z pokarmu), ale wolałabym nie ryzykować, za to bez problemu możesz odstawić witaminę d jeśli przebywasz na zew ok 0,5h dziennie to już masz zapewnioną dzienną dawkę - szczególnie teraz, kiedy od miesiąca mamy w Polsce prawdziwe lato
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 12:10   #2430
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Camel, to takie 2 pieluchy muślinowe - jak te z aliexpress, co kiedyś pokazywałam, tylko duuuuużo tańsze. Jedna jest brzoskwiniowa (oby syn mi to wybaczył ), a druga w jakieś słonie czy coś. W tej cenie nie wybrzydzałam

Kropko, ja też teraz pokochałam lumpy właśnie w kontekście ubranek dziecięcych, a te z lidla wzięłam bo dwupak kosztował ze 12 zł, więc tylko trochę więcej niż w lumpie.

Czytałam wasze rewelacje odnośnie teściów i cieszę się, że ja nie mam takich problemów. Moi to złoci ludzie. Teściowa ma czasem swoje jazdy i stylówę pt. "ja mam zawsze rację", ale do kwestii wychowania dzieci absolutnie się nie chce wtrącać. Nawet stopuje teścia, jak on się z lekka oburza, że nie będziemy chrzcić małego.

A propos kawy mrożonej i lodów - mnie też teraz ciągnie.... Jak nigdy! Dzisiaj może sobie pozwolę na kawę z lodami, uwielbiam ten miks

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Pozytywna, to zależy jak wygląda twoja dieta i co suplementujesz. Co tam masz w apteczce?
Zazdraszam tych otulaczy

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości