Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-08, 13:23   #2461
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Aniama dziękuję. Widzę,że u Ciebie są zdrowe relacje!

Emma piękny!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 13:33   #2462
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Pati super ze wszystko ok. Kurczę 2 kg to juz tak powaznie brzmi....
Ja przescieradlo do gondoli chyba tez kupie na wszelki wypadek. Smoczki tez mam juz z warsztatów.
Co do rabarbaru to myślę, że spokojnie mozna zjeść byle nie przesadzić ! I od razu do glowy przyszla mi zupka szczawiowa mniam.....
Regular powodzenia ma u3t !!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 13:34   #2463
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Aniama dziękuję. Widzę,że u Ciebie są zdrowe relacje!

Emma piękny!

Z rodzicami, a może głównie z mama to muszę pracować na te relacje. I w niektórych kwestiach odpuszczać. Natomiast z teściowa na początku relacje nie były wspaniałe, krótko mówiąc nie spodobałem jej się, ale ja to olałam, po prostu tz sam jeździł w odwiedziny aż zaczęła być bardzo miła, zapraszać mnie itp, to czasem jadę. Jak będzie wnuk to i babcie zaprosimy i my częściej pewnie pojedziemy ale coś czuje ze nie będzie miała odwagi się wtrącać, a szczególnie krytykować moich metod wychowawczych

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 13:36   #2464
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Z rodzicami, a może głównie z mama to muszę pracować na te relacje. I w niektórych kwestiach odpuszczać. Natomiast z teściowa na początku relacje nie były wspaniałe, krótko mówiąc nie spodobałem jej się, ale ja to olałam, po prostu tz sam jeździł w odwiedziny aż zaczęła być bardzo miła, zapraszać mnie itp, to czasem jadę. Jak będzie wnuk to i babcie zaprosimy i my częściej pewnie pojedziemy ale coś czuje ze nie będzie miała odwagi się wtrącać, a szczególnie krytykować moich metod wychowawczych

Mieszkacie daleko,jest dystans,więc pewnie nie będzie miała odwagi!
Stary 2018-05-08, 14:02   #2465
Guru88
Raczkowanie

Cześć dziewczyny tak się zastanawiam czy przyjmiecie do Waszego grona jeszcze jedną mamusie
Podczytywałam Was co jakiś czas w wolnych chwilach ale nie ujawniałam się.
Jestem mamą 4 letniej rozkosznej dziewczynki a na świat niedługo przyjdzie jej braciszek. Termin z usg 11 lipiec, z tp 5 lipiec
Mieszkamy w Skandynawii więc tutaj ktoś z naszych rejonów czy tylko mamusie z Polski?
Guru88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 14:11   #2466
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guru88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny tak się zastanawiam czy przyjmiecie do Waszego grona jeszcze jedną mamusie
Jestem mamą 4 letniej rozkosznej dziewczynki a na świat niedługo przyjdzie jej braciszek. Termin z usg 11 lipiec, z tp 5 lipiec
Mieszkamy w Skandynawii więc tutaj ktoś z naszych rejonów czy tylko mamusie z Polski?
Witaj
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 14:26   #2467
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

Witaj. Ze Skandynawii chyba nie mamy nikogo, z zagranicy chyba tylko UK. Ale to w niczym nie przeszkadza. Może napiszesz nam jak wyglada prowadzenie ciąży, poród, podejście do opieki nad noworodkiem w Skandynawii? Bo na tyle ile ja się orientuje to bardzo mi się podoba. Np nieprzegrzewanie dzieci, jak najwiecej na świeżym powietrzu itp. No i stylistyka rzeczy dla niemowlaków/ umeblowania w skandynawskim stylu tez teraz na topie.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-08, 14:27   #2468
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zastanawiam się czy nie rzucić witamin. Dochodzą jarzyny owoce i nie wystarczyłaby tylko suplementacja dha+ np witamina D?

hm... to zależy wszystko od Twoich wyników. Pamiętaj, że kwas foliowy jest istotny. Ja mam ambiwalentne podejście do witamin- z jednej strony sama biorę, bo jednak w ciąży chucham i dmucham, ale z drugiej strony zawsze uważałam to bardziej za napędzanie rynku farmaceutycznego niż pomaganie sobie- dużo witamin nie jest przyswajanych w pełni... Może przeanalizouj skład tych, któe bierzesz aktualnie i wybierz coś z mniejszą dawką również na podstawie Twoich wyników krwi.
Bo np. jeżeli w Twojej diecie jest na tyle kwasów omega 3/6 to nie widzę potrzeby dodatkowego suplementowania DHA. No więc widzisz, warto zagłębić się w ten temat i świadomie dobrać brakujące suplementy...

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer ja wczoraj bylam w lusly u u mnie nie ma tej promocji może skocze do jakiegos innego sprawdzić, ale to jutro. Ceny na prawdę zaskakująco atrakcyjne !
Pozytywna ja tez bym nie odstawiala witamin.
Piszecie o tych otulaczach to i mi sie ich zachciało ! Mialam zamówić z ali... właśnie ! Bambusowy czy muslinowy ? Muslinowy jest tańszy, a rownie piękny !

Bambus jest delikatniejszy no i ma troszkę lepsze właściwości termoregulacyjne. Ja mam 3 muślinowe z primarku i jeden koc bambusowy. Będę chciała dokupić jeszcze taką pieluszkę albo mgiełkę bambusową.

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej.
Melduje sie po wizycie u gin. Wszystko ok. Szyjka dluga i zamknięta. Mala o tydzien wieksza i ma juz 2kg
A co najwazniejsze nic nie przytylam przez 3 tyg. Nawet schudłam. Bo przez 3 tyg mala przybrala pol kg.
Teraz ide Was troszke nadrobic
Ale musicie byc dla mnie laskawe bo jak jest tak cieplo to w domu sprzatam a popoludniu jezdzimy nad jezioro bo mamy niedaleko ichlopcy juz sie troszke bawia we wodzie i w piasku (oczywiscie jeszcze sie nie kapia) i tak nam dni mijaja.

Gratki udanej wizyty i wagi! Pewnie mój mały pulpecik też tyle waży- dowiem się za tydzień...

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja jadłam ale w cieście poany obróbe termicznej

Pytanie mam z innej beczki - czy kupujecie prześcieradło do wózka? i smoczki? ja w sumie mam jeden z NUK kóry dostałam na warsztatach, wyglądem przypominający pierś..
Co do rabarbaru- nie jemy tego jakoś w wielkich ilościach, dlatego nie martwiłabym się na zapas. Jadę zaraz na zakupy to sobie kupię

Ja kupuję prześcieradło- dla samego faktu higieny i łatwości przeprania. Bo przynajmniej mój Dzieć będzie pewnie często w wózku i na zewnątrz
Smoczków mam kilka- wszystkie dostałam. Nie wiem czy będę stosować- na początek będęna pewno chciała ograniczyć, aby nie zaburzyć odruchu ssania. Ale jak już nauczy się poprawnie przystawiać do piersi, to czemu nie? Tylko kto go potem tego oduczy...

Cytat:
Witaj! Nigdy nie jest za późno żeby do nas dołączyć! Na wątku jest kilka spoza Polski, ale chyba żadna ze Skandynawii...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 14:27   #2469
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj uuuu w Skandynawii to pewnie zimno macie jak nie wiem

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 14:42   #2470
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj
skąd dokładnie jesteś? mam sporą rodzinę w Szwecji i od 15lat regularnie ich odwiedzam, jestem wprost zakochana w tym kraju
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 14:46   #2471
KarolinaK
Zakorzenienie

Pola Dziekuje ze pytasz. Tak wlasnie mi sie z domu pracuje . Bardzo bardzo przyjemnie! Chociaz dzis to troche laby bo serwer padł i mi dokumentów nie zapisało to musza je odszukać. A ja w tym czasie siedze sobie na wizażu. A moja psica obok oglada świat z pierwszego piętra. Chyba jej troche nudno bo nic a nic sie na ulicy nie dzieje... wiec zaczela warczeć na muchę po drugiej stronie okna bo jej widok zasłania

Cytat:

Witaj Guru!!! Z ktorego kraju Skandynawii? Kocham cała Skandynawię. Na starość sie tam kiedys z Tz przeprowadzimy. Oboje mieszkaliśmy w Finlandii 6lat. Cudowny kraj. Szwecję tez kocham. Norwegia rowniez przepiękna. Danii nie miałam okazji zwiedzić niestety.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 14:59   #2472
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście ,witamy!

Dziewczyny chciałam się pochwalić,że bez suplementacji żelaza ,a pijąc sok z pokrzywy zamiennie z burakiem oraz praktycznie codziennie koktajl natka +jarmuż (od czasu do czasu szpinak) z owocami hemoglobina skoczyła mi z 11,1 na 11,7

aaa i ph 6,5 -co zrobić,aby obniżyć?

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-08 o 15:06
Stary 2018-05-08, 15:08   #2473
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
oczywiście ,witamy!

Dziewczyny chciałam się pochwalić,że bez suplementacji żelaza ,a pijąc sok z pokrzywy zamiennie z burakiem oraz praktycznie codziennie koktajl natka +jarmuż (od czasu do czasu szpinak) z owocami hemoglobina skoczyła mi z 11,1 na 11,7
super! i jak zdrowo sok z buraka niestety u mnie nie przejdzie, ale kupię z pokrzywy. Pietruszkę bardzo lubię muszę jeść więcej. U mnie od kilku miesięcy 11,5, lekarz już mnie olał cieszy się, że więcej nie spada
Stary 2018-05-08, 15:11   #2474
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
super! i jak zdrowo sok z buraka niestety u mnie nie przejdzie, ale kupię z pokrzywy. Pietruszkę bardzo lubię muszę jeść więcej. U mnie od kilku miesięcy 11,5, lekarz już mnie olał cieszy się, że więcej nie spada
burak z ekamedica jest smaczny,taki słodki.
A buraków w ogóle nie lubisz?
Co do pietruszki ,to daję cały pęczek do koktajlu,ale piję go z TŻ na pół,więc teoretycznie zjadam połowę pęczka dziennie.

Emma norma to podobno 10,5!
Naprawdę czuję się lepiej,nie mam krwi w nosie, paznokcie długie i mocno ,no i włosy się zgęstniały

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-08 o 15:12
Stary 2018-05-08, 15:39   #2475
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
burak z ekamedica jest smaczny,taki słodki.
A buraków w ogóle nie lubisz?
Co do pietruszki ,to daję cały pęczek do koktajlu,ale piję go z TŻ na pół,więc teoretycznie zjadam połowę pęczka dziennie.

Emma norma to podobno 10,5!
Naprawdę czuję się lepiej,nie mam krwi w nosie, paznokcie długie i mocno ,no i włosy się zgęstniały
Buraki lubię, ale nie w wersji słodkiej, bardziej octowe czy ćwikła burgery z buraka też zjem, bo są dobrze przyprawione, ale sok, mimo, że nie raz próbowałam, to mi nie wchodzi

Na włosy i paznokcie od początku ciąży nie mam co narzekać stąd pewnie po porodzie będę wypadać garściami
Stary 2018-05-08, 15:46   #2476
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Kate, czyli kot szybki znalazł nowy dom mimo swoich wad?
A co do męża to mogę przybić piąteczkę, bo mój to samo - zawsze na wszystko jest czas, nie ma się co spieszyć, a potem kończymy z ręką w nocniku. Tak u nas będzie z wózkiem, jestem tego pewna I ja też jestem odpowiedzialna za myślenie o wszystkim, bo jakby on miał decydować choćby o zapłaceniu rachunków, to byśmy nie mieli ani wody, ani prądu, ani niczego

Norko, widzę, że dziewczyny już cię zarzuciły odpowiedziami, ale dorzucę swoje 3 grosze. Ja bym wzięła ten tańszy, jak będzie taki sobie to i tak za 5-6 m-cy kupisz fajną spacerówkę (choćby dorzucając to co zaoszczędziłaś na tym wózku), a jak będzie fajny, no to masz zestaw 2w1 w śmiesznej cenie i więcej kasy zostaje na przyjemności

Karolina, Norka, Emma - no piękne jesteście, dziewczyny Chodząca kobiecość!

Monya, my też trzymamy kciuki - tylko się nie stresuj i nie przeforsowuj, a jeszcze co najmniej kilka tygodni może się uda pociągnąć bez większego problemu. Dobrze, że znowu wracasz do szpitala - będą tam trzymać rękę na pulsie!

Dziewczyny, poszłam do Lidla (tylko po tofu, PRZYSIĘGAM! ), a tam w koszach samo dobro! Dużo ubranek z tej ostatniej kolekcji dziecięcej (biobawełna) w śmiesznych cenach, więc kupiłam w sumie 4 pary body i opakowanie otulaczy muślinowych 118x1118 za 14 zł! Były też sweterki, pajace i odzież ciążowa. Np. legginsy ciążowe, które kupiłam zimą za chyba 40zł dziś były po 12 zł , biustonosze do karmienia - dwupak za 20 zł. Padłam.... Jak macie gdzieś Lidla w okolicy to sprawdźcie czy przed czwartkową dostawą nowej kolekcji dzieciowej nie ma u was wyprzedaży tych poprzednich kolekcji
summer Dzięki i za cynk o wyprzedazach lidowych też
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 15:48   #2477
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Buraki lubię, ale nie w wersji słodkiej, bardziej octowe czy ćwikła burgery z buraka też zjem, bo są dobrze przyprawione, ale sok, mimo, że nie raz próbowałam, to mi nie wchodzi

Na włosy i paznokcie od początku ciąży nie mam co narzekać stąd pewnie po porodzie będę wypadać garściami
Z synem mi nie wypadały,przez długi czas miałam gęste (jak na mnie oczywiście)i super paznokcie ,a karmiłam kp
Stary 2018-05-08, 16:04   #2478
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Pati super ze wszystko ok. Kurczę 2 kg to juz tak powaznie brzmi....
Ja przescieradlo do gondoli chyba tez kupie na wszelki wypadek. Smoczki tez mam juz z warsztatów.
Co do rabarbaru to myślę, że spokojnie mozna zjeść byle nie przesadzić ! I od razu do glowy przyszla mi zupka szczawiowa mniam.....
Regular powodzenia ma u3t !!!

Zupa szczawiowa Szpinak to też szczawiany, a mimo to często się jada. Dopóki nie ma problemu z nerkami, zastojów, piasku czy kamieni to nie ma się czym martwić. Gdybyśmy codziennie jedli te właśnie warzywa - być może ryzyko by się zwiększyło, a tak...

Cytat:
Cześć, Guru! Uwielbiam Skandynawię! Norwegia i Islandia to moje dwie wielkie miłości Skąd jesteś?

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
summer Dzięki i za cynk o wyprzedazach lidowych też

Ale by mi się kopas w upas przydał... Przebimbałam praktycznie cały dzień. Buszowałam trochę po ali i zamówiłam kilka zabawek, które wcześniej planowałam, popatrzyłam po smyku i chyba pojadę tam zobaczyć jakieś torby do wózka i przewijak na komodę. Akurat jutro przed wizytą u neurologa zobaczę, czy jest na co wydać trochę kasy W tym tygodniu spakuję też tak orientacyjnie torbę do szpitala dla małego, a przy swojej ułożę pakiet z rzeczami poporodowymi, czyli przede wszystkim higienicznymi. I wtedy to naprawdę zostanie nam wybór wózka (o, nieeee ) i łóżeczka (o,nieeee :conf used.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 16:19   #2479
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Z synem mi nie wypadały,przez długi czas miałam gęste (jak na mnie oczywiście)i super paznokcie ,a karmiłam kp
brałaś jakieś witaminy? ja chyba zostanę przez jakiś czas na tych ciążowych, żeby organizm nie miał takiego szoku i będę stopniowo je odstawiać
Stary 2018-05-08, 16:29   #2480
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
brałaś jakieś witaminy? ja chyba zostanę przez jakiś czas na tych ciążowych, żeby organizm nie miał takiego szoku i będę stopniowo je odstawiać
Właśnie te ciążowe brałam,ginekolog tak zalecił
Stary 2018-05-08, 16:30   #2481
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej.
Melduje sie po wizycie u gin. Wszystko ok. Szyjka dluga i zamknięta. Mala o tydzien wieksza i ma juz 2kg
A co najwazniejsze nic nie przytylam przez 3 tyg. Nawet schudłam. Bo przez 3 tyg mala przybrala pol kg.
Teraz ide Was troszke nadrobic
Ale musicie byc dla mnie laskawe bo jak jest tak cieplo to w domu sprzatam a popoludniu jezdzimy nad jezioro bo mamy niedaleko ichlopcy juz sie troszke bawia we wodzie i w piasku (oczywiscie jeszcze sie nie kapia) i tak nam dni mijaja.

2kg wow!

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja jadłam ale w cieście poany obróbe termicznej

Pytanie mam z innej beczki - czy kupujecie prześcieradło do wózka? i smoczki? ja w sumie mam jeden z NUK kóry dostałam na warsztatach, wyglądem przypominający pierś..
ja kupiłam prześcieradło do gondoli

Cytat:
witaj
Stary 2018-05-08, 16:35   #2482
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
oczywiście ,witamy!

aaa i ph 6,5 -co zrobić,aby obniżyć?

ja swego czasu piłam, jakoś ostatnie rzadziej robię moje koktajle... Muszę do nich wrócić... Były smaczne, napełniały mnie na jakiś czas no i dobrze wpływały na mnie...

Cytat:
Emma a próbowałaś buraka w smoothie? Pół surowego buraka z owocami i wodą/sokiem jabłkowym. Buraka prawie w ogóle nie czuć a zdrowie zyskuje 100pkt

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Zupa szczawiowa Szpinak to też szczawiany, a mimo to często się jada. Dopóki nie ma problemu z nerkami, zastojów, piasku czy kamieni to nie ma się czym martwić. Gdybyśmy codziennie jedli te właśnie warzywa - być może ryzyko by się zwiększyło, a tak...

Cześć, Guru! Uwielbiam Skandynawię! Norwegia i Islandia to moje dwie wielkie miłości Skąd jesteś?

Ale by mi się kopas w upas przydał... Przebimbałam praktycznie cały dzień. Buszowałam trochę po ali i zamówiłam kilka zabawek, które wcześniej planowałam, popatrzyłam po smyku i chyba pojadę tam zobaczyć jakieś torby do wózka i przewijak na komodę. Akurat jutro przed wizytą u neurologa zobaczę, czy jest na co wydać trochę kasy W tym tygodniu spakuję też tak orientacyjnie torbę do szpitala dla małego, a przy swojej ułożę pakiet z rzeczami poporodowymi, czyli przede wszystkim higienicznymi. I wtedy to naprawdę zostanie nam wybór wózka (o, nieeee ) i łóżeczka (o,nieeee :conf used.
Mąż pojechał do pracy to ja zrobiłam drzemkę popołudniową
Teraz wróciłam z zakupów. Znalazłam rabarbar, ale stoisk z truskawkami już nie było... Ale czego mogłam się spodziewać o godzinie 16:30
Kupiłam też ananasa- zrobię wodę smakową rabarbarową, cytrynową i ananasową

No i byłam w rossmannie- kupiłam chusteczki babydream- będą przynajmniej do szpitala, płyn do kąpieli babydream i mini opakowania podróżne, żeby przelać sobie płyn do higieny intymnej oraz żel pod prysznic i wrzucić do torby szpitalnej. W pepco kupiłam klapki za 5zł- jak znalazł do szpitala, żeby potem je wywalić

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 16:41   #2483
KarolinaK
Zakorzenienie

Dziewczyny doradźcie jaki aspirator do nosa??? Kupiłam ta gruszkę ale nie jestem przekonana czy ona sie w ogole nada... jakas mała sie wydaje.
Czy lepiej kupic ten odkurzacz elektryczny???

No i szukam dobrej niani nadal... zupełnie nie wiem co wybrac. Tego jets masa na rynku.
Stary 2018-05-08, 16:42   #2484
summer_overture
Zadomowienie

Ja się obawiam, że wypadanie włosów i łamliwe paznokcie po ciąży to sprawka hormonów. Przez ciążę to, co powinno wypaść dzięki hormonom się trzymało łebka i podobno po porodzie, kiedy spada poziom hormonów, włosy nadrabiają miesiące przerwy Ja będę brała witaminy ciążowe i piła pokrzywę tj. dotychczas, ale spodziewam się tragedii.

Ooo, Kropko, ja też takie higieniczne do szpitala już skompletowałam, razem z pojemniczkami. Właśnie jeszcze klapki by mi się przydały i jakieś majtki, co to będę mogła je potem wywalić. Może właśnie wpadnę do Pepco? Prawie nigdy tam nie bywam i nawet nie wiem, co mają...

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 16:52   #2485
pola25
Zakorzenienie

Karolina.ja zamawiam katarek!Z synkiem się super sprawdził.

Summer.masz rację-wypadanie to .kwestia.hormonów,jakimiś .problemami z tarczyca,ja do te.pory nie mialam

Ja zrobilam.to.smoothie z rabarbarem,szalu nie było,ale syn wypił cały.kubek i.powiedział,że dobre#
Stary 2018-05-08, 16:52   #2486
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość

ja swego czasu piłam, jakoś ostatnie rzadziej robię moje koktajle... Muszę do nich wrócić... Były smaczne, napełniały mnie na jakiś czas no i dobrze wpływały na mnie...

Emma a próbowałaś buraka w smoothie? Pół surowego buraka z owocami i wodą/sokiem jabłkowym. Buraka prawie w ogóle nie czuć a zdrowie zyskuje 100pkt

Mąż pojechał do pracy to ja zrobiłam drzemkę popołudniową
Teraz wróciłam z zakupów. Znalazłam rabarbar, ale stoisk z truskawkami już nie było... Ale czego mogłam się spodziewać o godzinie 16:30
Kupiłam też ananasa- zrobię wodę smakową rabarbarową, cytrynową i ananasową

No i byłam w rossmannie- kupiłam chusteczki babydream- będą przynajmniej do szpitala, płyn do kąpieli babydream i mini opakowania podróżne, żeby przelać sobie płyn do higieny intymnej oraz żel pod prysznic i wrzucić do torby szpitalnej. W pepco kupiłam klapki za 5zł- jak znalazł do szpitala, żeby potem je wywalić
A to prześcieradło do gondoli to bawełniane czy jakie?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 16:54   #2487
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny pokażcie prześcieradła i.nianie !!!
Stary 2018-05-08, 16:54   #2488
KarolinaK
Zakorzenienie

Ja specjalnej różnicy w łamliwości paznokci czy wlosow to nie widze. Jedno jest natomiast pewne. Włosy to wcale nic a nic mi sie nie przetłuszczają. Mogłabym chyba nie myc ze dwa tygodnie i wygladaja nadal na swieze. Dziwne to bardzo bo od zawsze włosy myje co dwa trzy dni a teraz spokojnie moge czwarty i piąty dzien przechodzić i wygladaja jakby dopiero co były umyte. Nie wiem czego to zasługa...
Stary 2018-05-08, 16:58   #2489
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ja specjalnej różnicy w łamliwości paznokci czy wlosow to nie widze. Jedno jest natomiast pewne. Włosy to wcale nic a nic mi sie nie przetłuszczają. Mogłabym chyba nie myc ze dwa tygodnie i wygladaja nadal na swieze. Dziwne to bardzo bo od zawsze włosy myje co dwa trzy dni a teraz spokojnie moge czwarty i piąty dzien przechodzić i wygladaja jakby dopiero co były umyte. Nie wiem czego to zasługa...
Też mi.się nie przetluszczaja,zasługa hormonów
Przed ciążą,mylam codziennie a teraz ze 2 razy.w tygodniu i nie dlatego,że są tłuste
Stary 2018-05-08, 17:05   #2490
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina.ja zamawiam katarek!Z synkiem się super sprawdził.

Summer.masz rację-wypadanie to .kwestia.hormonów,jakimiś .problemami z tarczyca,ja do te.pory nie mialam

Ja zrobilam.to.smoothie z rabarbarem,szalu nie było,ale syn wypił cały.kubek i.powiedział,że dobre#

Pola a ktory katarek? Ten co sie wysysa??? Bo jak patrze to tam jest ich sporo roznych.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości