![]() |
#2491 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Co do aspiratora to ja kupiłam Katarek Plus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2492 |
Zadomowienie
|
Wróciliśmy z prenatalnego, wszystko jest z malutką ok
![]() ![]() Jedynie wyszło mi, że mam zbyt szybko starzejące się łożysko, wg skali Grannuma II stopień, a w 30tc powinien być jeszcze Iszy. Mam skonsultować to z ginem prowadzącym, najpewniej będę musiała mieć badane przepływy co 3 tyg, żeby wykluczyć niedotlenienie dziecka. Niestety to najprawdopodobniej wynik albo zażywania wiesiołka (oleju), albo drobnej infekcji w 10-11 tc. Jest mi przykro, bo gina prowadzącego pytałam na początku ciąży, czy wiesiołek mogę dalej zażywać, bo robiłam to przed zajściem, to nie widział przeszkód... Kolejna sprawa, w której zbytnio mu zaufałam. Muszę teraz to bardzo obserwować i uważać na siebie, bo jak zwapnienie dalej będzie postępować, to może być konieczne cc przed terminem, a bardzo, bardzo bym tego nie chciała (w sensie, samego cc). A z drugiej strony mąż mnie pociesza, że zwapnienia są na razie niewielkie i co mają powiedzieć dzieciaki kobiet, które całą ciążę palą, te to dopiero muszą mieć czarne łożysko i jakoś wiele z nich rodzi naturalnie i w miarę w terminie.
![]() |
#2493 |
Rozeznanie
|
My już po wizycie u małego wszystko dobrze waży ok. 1kg trochę się martwię bo w internecie pisze ze powinien mieć trochę więcej, ale lekarz powiedział że jest dobrze więc tego się trzymam. Muszę brać dużo magnezu i zaczynam brać nospę, bo brzuch mi się napiął pod usg i pytał czy często tak mam.. Maly ułożony głową do dołu ale nie jest za nisko więc wszystko jest idealnie. Kolejna wizyta 29 maja.
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
Ten co wysysa.za pomocą odkurzacza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tym łożyskiem pogadaj z ginem na pewno coś zaradzicie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2497 | |
Zadomowienie
|
No nie wiem Polu nawet, co Ci powiedzieć, gdzieś czytałam ostatnio o tych czarnych łożyskach, ale to dotyczyło głównie babeczek, które nie zaprzestały swoich nałogów mimo ciąży, że wtedy łożysko staje się szybko niewydolne i tak się może dziać. A i nawet jak jest stare łożysko, to dzieci najczęściej rodzą się zdrowe. Zobaczę, co jutro powie mój prowadzący to się podzielę, czy jest się czym martwić, czy na spokojnie.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2498 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moje włosy nadal wypadają tak jak wypadały, ale za to szybciej rosną i mam więcej babyhair. No i musiałam myć codziennie, ew. co drugi dzień, a teraz myję je co kilka dni i to z powodu brudu i komfortu a nie z powodu przetłuszczania się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
Regular czytal,że 2 stopień jest w 3 trymestrze,a przecież my jesteśmy w 3.
Poza tym.obydwie miałyśmy złe.wyniki.pappa,może.to coś ma wspólnego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2500 |
Wtajemniczenie
|
Karolinka ja mam w koszyku katarek plus do odkurzacza
Regular dobrze ze wszystko ok, pilnuj się z tym lozyskiem ! Ja tez zastanawiam sie skad były u Nas te zle wyniki biochemii, ale skoro z Małą jest wszystko ok, to staram sie po prostu tego nie rozkminiac za bardzo...i w symie z tym jedzeniem tsj wspimnialas.... czy od chipsów może sie zestarzec łożysko ? ![]() Sandam, sla Was tez wielkie gratulacje ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jadłam rabarbar ale w placku ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
mam od znajomej i siostry przescieradła i do wózka i do łózeczka ![]()
![]() |
![]() |
#2506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tak na serio to ja ufam swojej gin... Też nie poszłam na usg3t- rozmawiałam z moją gin na ten temat i ona nie widzi konieczności, a ja tylko niepotrzebnie stresowałabym się. Moja gin podsumowała to jeszcze tak, że miałam echo serca w 24tc robione przez jedną z lepszych specjalistek, która dodatkowo jeszcze sprawdziła wszystkie narządy i wszystko było ok. Więc nawet nie wzięłam skierowania, mimo że gin mogła mi je wypisać. Jeżeli ma się coś dziać to na pewno prowadzący lekarz zareaguje! I w ogóle uważam, że frotte jest takie nieprzyjemne... Jeżeli faktycznie nic nie znajdę, będę pieluszkę flanelową kłaść na materacyk. Moja gondola ma jeszcze od spodu wentylację, więc będzie przewiew i mam nadzieję, że Mały uniknie przegrzania...
![]() |
![]() |
#2507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przyszedł dzisiaj kocyk z Ali ![]() ![]() Różowy co prawda bo kupowany na wyprzedaży nie było już w czym wybierać jeśli chodzi o kolory ale nie będę wybrzydzac za 8 zł ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2509 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio też jadłam rabarbar, ale w drożdżówce. Ogólnie nie wiedziałam o tym, że są jakieś przeciwwskazania.
Sadam Gratuluję wizyty i nie martw się wagą, jak wg gina wszystko jest ok to tak z pewnością jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Camelitos super cena za kocyk.Zamawiałaś może nianie z ali?? Aaska ja mam takie zboczenie,jak jem coś nowego,aby sprawdzić jakie ma witaminy itd Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-08 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2512 |
Wtajemniczenie
|
regularkate, Sandam super, że wszystko dobrze z maluszkami!
![]() ![]() My właśnie odebraliśmy kokon z paczkomatu i dwie pieluszki bambusowe.. ale jakoś nie jestem zachwycona jakością.. na szczęście zamówiłam jeszcze inne, bo te jak dla mnie jakieś takie sztuczne (??) Jaki ten bambus w dotyku? bo ja mam wrażenie, że to wcale nie będzie przepuszczać powietrza.. A dziewczyny była któraś na warsztatach Mamo to ja?? Warto? W tym samym czasie mamy szkole rodzenia i nie wiem czy rezygnować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kamerki to wlasnie musimy ją sprawdzić ! ![]() Kropko ja tez nesten tego zdania, że jezeli cos by sie działo to gin prowadzacy by to zauważył. Nie szukam więc dziury w calym ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem dziś jakaś nieprzytomna ![]() ![]() Ja akurat zwracam uwagę co można w ciąży jeść, ale głównie odnośnie mięsa, serów, mleka itd., a o warzywach i owocach, żeby sprawdzać jakoś mi nie przyszło do głowy. Cały czas się człowiek uczy ![]() Edytowane przez aaska92 Czas edycji: 2018-05-08 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Camelitos,Zua jakbyście mogly to wrzuccie link do.tej.kamerki.z ali?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2518 |
Wtajemniczenie
|
Hah
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Proszę ![]() SANNCE Home Security Kamera Wi-Fi Wireless Mini Kamera Sieciowa IP Nadzoru Wifi 720 P Night Vision CCTV Kamery Niania http://s.aliexpress.com/b2uaqQNZ?fromSns=Copy to Clipboard |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Camelutis dziękuję
Ela ja się zapisalam,ale nie jadę,bo nie mam jak dojechać tych 100km |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.