Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-10, 20:15   #2851
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Ja mam trochę czapeczek ze sznureczkami - dostałam je i kilka takich, jak pokazywała Blanka. Ale mam nijaki stosunek do czapeczek i nie wiedziałam, że niektórzy są anty Czapeczki są niewskazane z jakiegoś powodu, hmm?? Pytam, bom ciekawa.

Kropko - walczę z leniem, bo jak pozwalam mu dominować to albo za dużo myślę i się denerwuję, albo jedzenie na tapecie

Camelitos, prawie się popłakałam - ale macie pięknie! Myślałam, że to jakieś Mazury czy cuś....

Ja szparagi codziennie robię inaczej, bo lubię eksperymentować. Ostatnio robiłam omlet ze szparagami, a wczoraj risotto. Z piekarnika nie robię, bo nie mam ich w co zawinąć Ale ja bardzo lubię wrzucić takie surowe na rozgrzane masło+oliwa i przyrumienić je aż zmiękną. Potem je pochłaniam albo dorzucam do omleta/risotto/makaronu.
Ja robię szparagi z piekarnika bez zawijania w cokolwiek Szparagi skrapiam oliwą i cytryną, przyprawiam solą i pieprzem i ziołami, np. rozmarynem. I na ok. 12-15min do piekarnika! Pyycha!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 20:19   #2852
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Camelitos - tak orientacyjnie mogę ci napisać, ja wszystko robię na oko
W rondlu na maśle przesmażam cebulkę i pocięte na kawałki surowe szparagi (ale bez łebków), wrzucam ryż, przesmażam aż się zeszkli i podlewam białym winem. Jak ryż wchłonie to dalej idzie bulion - sama wiesz Na koniec dodaję łebki szparagów i jeszcze gotuję przez kilka minut. Wyłączam gaz, dodaję trochę zimnego masła i startego sera. Wczoraj miałam grana padano i trochę suszonych borowików jeszcze wrzuciłam i na ich smaku robiłam risotto.
To taka wersja uboga, często wrzucam, co mam, co mi się po lodówce telepie albo co mi do głowy wpadnie
Dzięki

Brzmi pysznie i na pewno tak smakuje, w najbliższym czasie takie zrobię

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 20:20   #2853
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą. Przechodziłam parę razy zapalenie ucha i coś o tym wiem. Czapeczki będę zakładać też podobnie jak Ty, nie w upały. A w lecie bez wiązań, podwójnych warstw na uszka i z dobrego materiału.
Trzeba uważać , żeby np w uchu nie znalazły się resztki po tym jak dziecku się uleje, bo wtedy to idealne miejsce na rozwój bakteri..brrr...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 20:20   #2854
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
I w jakiej ilości się to pije? Może to przełkne
Boje się tego żelaza w tabletkach jak cholera..

Tylko druga strona medalu to żelazo własne powoduje zaparcia.

Ehh mysle ze wszysko w ciazy z umiarem jest zdrowe. Ostatnio na lunchu kolega z pracy mi mówił ze jego żona to pila lampke wina kilka razy w tygodniu i wszytsko ok przy dwójce dzieci. Ale wiadomo jak jest. Ja tez nie ryzykuje. Chociaz jak Tz pije piwo to biore zawsze małego łyka .

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj to samo w domu robiłam porządki

Az jak siadam to kręgosłup poczułam

Ale teraz już Relax Załącznik 7530816

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Oh jak pieknie, jakie jeziorko gdzie to. Cudowny wypoczynek.

Cytat:
Napisane przez Ithili4n Pokaż wiadomość
dobra, to się przedstawiam

na imię mam Magda, wiek jeszcze 32 pierwsza ciąża, a termin porodu to 17.07 i będzie chłopak.

Ogólnie ciąże przechodzę bardzo dobrze, do dziś zdarza mi się zapomnieć, że w brzuchu mam dzieciątko

Witaj i swietnie ze tak beztrosko znosisz ciaze!!!

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
To super ze nie masz typowych problemów ciaazowych! Oby tak dokonca!

Wlasnie otwarlam paczke chipsow. Prosze powiedzcie ze robie zle

Oh tez bym zjadła mam nawet zawsze w szafce ale to na specjalne okazje.

Cytat:
Camelitos - tak orientacyjnie mogę ci napisać, ja wszystko robię na oko

W rondlu na maśle przesmażam cebulkę i pocięte na kawałki surowe szparagi (ale bez łebków), wrzucam ryż, przesmażam aż się zeszkli i podlewam białym winem. Jak ryż wchłonie to dalej idzie bulion - sama wiesz Na koniec dodaję łebki szparagów i jeszcze gotuję przez kilka minut. Wyłączam gaz, dodaję trochę zimnego masła i startego sera. Wczoraj miałam grana padano i trochę suszonych borowików jeszcze wrzuciłam i na ich smaku robiłam risotto.

To taka wersja uboga, często wrzucam, co mam, co mi się po lodówce telepie albo co mi do głowy wpadnie

O to jest prawidłowy przepis robie identycznie i potwierdzam ze pysznie wychodzi! Chociaz ostatnio zamiast masła dodałam mascarponne i tez wyszło super kremowe!

Musze sie Wam pochwalić. Wlasnie zdałam egzamin i dostanę baby box czyli karton z materacem jako łóżeczko dla noworodka i jakies próbki chociaz nie liczę na wiele.
Nie wiem czy wiecie ale to jest Fiński pomysł w Finlandii każda mama oczekująca dziecka (kazdego i pierwszego i czwartego) dostaje od państwa ogromne pudło z materacem i wyprawka dla maleństwa. W srodku sa super jakości ubrania na lato jak i zimę, Wszytskie najbardziej potrzebne kosmetyki i środki do przewijania i dbania o dziecko itp.
U nas w Szkocji tez jest podobnie chociaz jedynie w Szkocji w Anglii, walii i Irlandii nie ma tego ale mozna obejrzeć kilka filmików zdać egzamin (bardzo łatwe pytania) i zapłacić 8$ za przesylke. I ja tak wlasnie zrobiłam i dostanę w ciagu 2-4 tygodni . Folinka jak chcesz to daj znać podam Cj stronę gdzie to zrobic.
ImageUploadedByWizaz Forum1525976477.147688.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 20:25   #2855
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Camelitos przepięknie. Byłam raz w Sosnowcu chyba tydzień na kursie, ale to była jaka zimna pora roku to za wiele nie zwiedziłam i nie pospacerowalam, a szkoda. Zmobilizowalyscie mnie trochę do porządków bo z tym u mnie różnie i ogarnelam w domu trochę, ale jest tak nieprzyjemnie duszno ze mam dość. Mam wrażenie ze ta straszna dla mnie pogoda nigdy się nie skończy. Przyszło mi zamówienie z Lullalove ale do paczkomatu wiec jeszcze nie zdążyłam odebrać, jutro się pochwale.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aniama bo tak szczerze to w Sosnowcu nie ma co aż tak zwiedzać
Są ładne parki tak jak ten mój że zdjęcia i trochę zabytków się też bez szału

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Ehh mysle ze wszysko w ciazy z umiarem jest zdrowe. Ostatnio na lunchu kolega z pracy mi mówił ze jego żona to pila lampke wina kilka razy w tygodniu i wszytsko ok przy dwójce dzieci. Ale wiadomo jak jest. Ja tez nie ryzykuje. Chociaz jak Tz pije piwo to biore zawsze małego łyka .

O to jest prawidłowy przepis robie identycznie i potwierdzam ze pysznie wychodzi! Chociaz ostatnio zamiast masła dodałam mascarponne i tez wyszło super kremowe!

Musze sie Wam pochwalić. Wlasnie zdałam egzamin i dostanę baby box czyli karton z materacem jako łóżeczko dla noworodka i jakies próbki chociaz nie liczę na wiele.
Nie wiem czy wiecie ale to jest Fiński pomysł w Finlandii każda mama oczekująca dziecka (kazdego i pierwszego i czwartego) dostaje od państwa ogromne pudło z materacem i wyprawka dla maleństwa. W srodku sa super jakości ubrania na lato jak i zimę, Wszytskie najbardziej potrzebne kosmetyki i środki do przewijania i dbania o dziecko itp.
U nas w Szkocji tez jest podobnie chociaz jedynie w Szkocji w Anglii, walii i Irlandii nie ma tego ale mozna obejrzeć kilka filmików zdać egzamin (bardzo łatwe pytania) i zapłacić 8$ za przesylke. I ja tak wlasnie zrobiłam i dostanę w ciagu 2-4 tygodni . Folinka jak chcesz to daj znać podam Cj stronę gdzie to zrobic.
Załącznik 7530876
Wow super z ta wyprawka
Czytałam kiedyś tym

A moje miejsce niedaleko mojego miejsca zamieszkania, w sumie to mój rodzinny park, s tej dzielnicy mieszkałam do ślubu

Stary 2018-05-10, 20:26   #2856
KarolinaK
Zakorzenienie

Typowy fiński baby box tak wyglada... i za przesylke sie nic nie płaci. Moja siostra dostała to i dla pierwszego i drugiego dziecka.

ImageUploadedByWizaz Forum1525976689.571764.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525976698.581513.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525976708.409060.jpg
Stary 2018-05-10, 20:27   #2857
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Typowy fiński baby box tak wyglada... i za przesylke sie nic nie płaci. Moja siostra dostała to i dla pierwszego i drugiego dziecka.

Załącznik 7530881Załącznik 7530886Załącznik 7530891
Niezly box

Stary 2018-05-10, 20:33   #2858
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 7530876
Super
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 20:40   #2859
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja planuje jak będzie po prostu chłodniej niż np. 25-28 stopni... Pogoda pokaże, ciężko mi teraz zakładać jaka to będzie dokładnie temperatura. Nie ważne czy ma tydzień, miesiąc czy rok.
Jak będziemy wychodzić że szpitala i będzie ciepło, to też bez czapki.
Ogólnie warto pamiętać, ze nie ma czegoś takiego jak słynne zawianie uszu, bo nic takiego nie istnieje: ucho jest zbudowane w taki sposób, że nawet silny wiatr nie może po nim hulać,po prostu ucho jest zabudowane odpowiednio, a zapalenie ucha wywołują bakterie i wirusy.

Ale wiem, że są zwolennicy czapeczek nawet w domu, więc niech każdy robi jak uważa przez pierwszy miesiąc przynajmniej.

Zgadzam się z tym w zupełności, to poprzednie i jeszcze poprzednie pokolenie uważało, że jak boli ucho to znaczy, że gdzieś "zawiało" albo się siadło w przeciągu Jak to mawia moja położna: "przy opiece nad dzieckiem - zimny chów i dużo ciepła matczynego" moje dziecko będzie oswajane z chłodem, bo za dużo się napatrzyłam na mojego brata, gdy był niemowlakiem i nakładali na niego pińcet warstw ubranek, kocyków i nie wiadomo czego jeszcze, a potem byle kontakt ze świeżym powietrzem i dziecko chorowało.

Cytat:
Ja robię szparagi z piekarnika bez zawijania w cokolwiek Szparagi skrapiam oliwą i cytryną, przyprawiam solą i pieprzem i ziołami, np. rozmarynem. I na ok. 12-15min do piekarnika! Pyycha!

Ano właśnie - nie wpadłam na to, mimo że przecież podobnie traktuję latem warzywa typu cukinia, bakłażan, papryka, pieczarki, a zimą korzeniową jak to czasem trudno wpaść na coś tak oczywistego

Cytat:

Załącznik 7530876

Słyszałam o tych wyprawkach, moim zdaniem to jest świadectwo państwa na naprawdę wysokim poziomie. U nas trzeba się cieszyć jak na kursach dla przyszłych rodzicach dostanie się kilka gadżetów od producenta liczącego na profity z tychże rodziców
Co do wina - moja babcia miała w ciąży apetyt na piwo, którego nigdy wcześniej ani nigdy później nie piła i nie lubiła. Lekarz jej powiedział, że jak ma smaka to niech sobie pije po trochu. I piła. No ale kiedyś były inny czasy i w tym momencie trudno powiedzieć na ile obecnie się przesadza, a na ile faktycznie jest prawdy w tych wszystkich przestrogach. Z drugiej strony - chyba nie da się określić, jaka dawka alkoholu jest bezpieczna w ciąży, bo każdy ma inny organizm i inną tolerancję. I gdyby lekarz mówił: trochę może pani wypić, to jak ciężarna ma to rozumieć? Jedna uzna, że chodzi o lampkę wina raz w tygodniu, a inna obali pół butelki za jednym posiedzeniem

Karolina - rzuciłam okiem na zdjęcia i padłam na widok nazwy wkładek laktacyjnych - BAMBOOBIES Mega!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-05-10 o 20:41
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 21:15   #2860
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ithili4n Pokaż wiadomość
dobra, to się przedstawiam

na imię mam Magda, wiek jeszcze 32 pierwsza ciąża, a termin porodu to 17.07 i będzie chłopak.
Ogólnie ciąże przechodzę bardzo dobrze, do dziś zdarza mi się zapomnieć, że w brzuchu mam dzieciątko
Mamy ten sam tp
Cytat:
To super ze nie masz typowych problemów ciaazowych! Oby tak dokonca!

Wlasnie otwarlam paczke chipsow. Prosze powiedzcie ze robie zle

Kropka ale Ty zla i niedobra. Ja przed chwila zjadlam kolacje, nie powiem co bo dostane z bacika.
Cytat:
Dzisiaj na sniadanie jedlismy z mężem szparagi zawijane w szynke - dobre bylu, ale jednak to takie "wykwintne" danie i kuz widzialam, zee mój mąż najchetniej zjadłaby kanapke z konserwa turystyczną
Cytat:

Załącznik 7530876
Wow Karolina ale super z tą wyprawka. Wyglada to bardzo obiecująco ! Szkoda ze u nas taki zaścianek.... mogliby sie chociaz postarać i taki wypasiony posiłek z flagami zrobić dla swiezo upieczonej mamy jak w Norwegii
Co do czapeczek to ja mam ich tyle że łojezu. Dzisiaj znowu dostalam ciuchów ! Będzie tez dużo dla takiej rocznej Rozalki, więc duzo tez odstawilam "na pozniej".

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 22:03   #2861
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Jedynie zua nakrzyczala na mnie w sprawie chipsów no nie dbacie o moją linię... a juz mam 10kg na plusie
Karolina super ten box! Zazdroszczę! Ale i tak ciesze się z naszego niebieskiego pudelka. Zawsze to coś!
W ogóle ja chyba mam za dużo ciuszkow dla Dziecia juz mam bana na zakupy gdziekolwiek!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-10, 22:03   #2862
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Zgadzam się z tym w zupełności, to poprzednie i jeszcze poprzednie pokolenie uważało, że jak boli ucho to znaczy, że gdzieś "zawiało" albo się siadło w przeciągu Jak to mawia moja położna: "przy opiece nad dzieckiem - zimny chów i dużo ciepła matczynego" moje dziecko będzie oswajane z chłodem, bo za dużo się napatrzyłam na mojego brata, gdy był niemowlakiem i nakładali na niego pińcet warstw ubranek, kocyków i nie wiadomo czego jeszcze, a potem byle kontakt ze świeżym powietrzem i dziecko chorowało.

Ano właśnie - nie wpadłam na to, mimo że przecież podobnie traktuję latem warzywa typu cukinia, bakłażan, papryka, pieczarki, a zimą korzeniową jak to czasem trudno wpaść na coś tak oczywistego

Słyszałam o tych wyprawkach, moim zdaniem to jest świadectwo państwa na naprawdę wysokim poziomie. U nas trzeba się cieszyć jak na kursach dla przyszłych rodzicach dostanie się kilka gadżetów od producenta liczącego na profity z tychże rodziców
Co do wina - moja babcia miała w ciąży apetyt na piwo, którego nigdy wcześniej ani nigdy później nie piła i nie lubiła. Lekarz jej powiedział, że jak ma smaka to niech sobie pije po trochu. I piła. No ale kiedyś były inny czasy i w tym momencie trudno powiedzieć na ile obecnie się przesadza, a na ile faktycznie jest prawdy w tych wszystkich przestrogach. Z drugiej strony - chyba nie da się określić, jaka dawka alkoholu jest bezpieczna w ciąży, bo każdy ma inny organizm i inną tolerancję. I gdyby lekarz mówił: trochę może pani wypić, to jak ciężarna ma to rozumieć? Jedna uzna, że chodzi o lampkę wina raz w tygodniu, a inna obali pół butelki za jednym posiedzeniem

Karolina - rzuciłam okiem na zdjęcia i padłam na widok nazwy wkładek laktacyjnych - BAMBOOBIES Mega!

O rany nie widziałam tego Bamboobies

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Mamy ten sam tp Kropka ale Ty zla i niedobra. Ja przed chwila zjadlam kolacje, nie powiem co bo dostane z bacika.Dzisiaj na sniadanie jedlismy z mężem szparagi zawijane w szynke - dobre bylu, ale jednak to takie "wykwintne" danie i kuz widzialam, zee mój mąż najchetniej zjadłaby kanapke z konserwa turystyczną Wow Karolina ale super z tą wyprawka. Wyglada to bardzo obiecująco ! Szkoda ze u nas taki zaścianek.... mogliby sie chociaz postarać i taki wypasiony posiłek z flagami zrobić dla swiezo upieczonej mamy jak w Norwegii
Co do czapeczek to ja mam ich tyle że łojezu. Dzisiaj znowu dostalam ciuchów ! Będzie tez dużo dla takiej rocznej Rozalki, więc duzo tez odstawilam "na pozniej".

Konserwa jest the best. Ale sie uśmiałam! Ale w sumie rozumiem ze Twoj maz jest bardzo przyzwyczajony do tradycyjnej kuchni i nie lubi smakować nowości. Boi sie pewnie.

Dziewczynki przygotowałam dzis posiłek dla całej armii także zapraszam. Ulubione danie Tz. Uwielbia a ja tez nawet lubie. Tylko Żr ja robie od podszewki wiec jest pracochłonne. Makaron z pieczarkami i kurczakiem w sosie beszamelowym i posypka z krakersów i sera.... czyli mac&cheese w moim wydaniu z kurczakiem. ImageUploadedByWizaz Forum1525982621.304162.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525982633.373494.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525982655.940064.jpg
Stary 2018-05-10, 22:50   #2863
odowska
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! Ale się dzieje na wątku. Super! Tylko poodnosić się mi nie uda do wszystkiego, bo chyba bym wizaż zablokowała długością posta Witam dwie nowe duszyczki!

Gratuluję udanych wizyt! Zliczyłam już trójkę dwukilowych dzieci. Szok

Ja we wtorek też byłam u mojej gin, ale nie wiem ile Junior waży, bo nawet nie było usg. Za to ja ważyłam równe 60 kg, czyli elegancko do przodu. Ale w zasadzie to poszłam tam po coś zupełnie innego. Miałam dostać zastrzyk immunoglobuliny i takie miałam wrażenie, jakbym była pierwszą ciężarną, której to dają w tej poradni, takie było zamieszanie. Przez chwilę, to chyba nawet kombinowali, żebym sama się przeszła do apteki po ten zastrzyk Koniec końców dostałam w tyłek co chciałam.

Jutro mieliśmy jechać na usg III trym, ale przełożone jest na 17.05. Trochę lipa, ale muszę się uzbroić w cierpliwość.

Cytat:
Załącznik 7530876
Czyli mówisz, że zdałaś egzamin na rodzica? Gratulacje

Co do wkładek laktacyjnych, to mi zanim się laktacja nie ustabilizowała, ani trochę nie pomagały. No lało się po prostu. Myślę, że z muszlami byłoby mi chyba trochę bardziej sucho. Mleko na prześcieradle, to była norma niestety. Potem ich używałam na wyjścia. Nawet zaopatrzyłam się w takie wielorazowe, ale one nie miały rzepów, więc trochę mniej wygodne były.

Która pisała o drżeniu dziecka? Właśnie dziś to zaobserwowałam i przez chwilę miałam myśl, że się zaplątał w pępowinę (eh... matczyne schizy), ale jeśli to układ nerwowy się rozwija po prostu, to luzuję

Odnośnie jedzenia - też widzę, że chętnej sięgam po bardziej kaloryczne rzeczy. To chyba standard dla 3 trym. Nawet są na to jakieś badania. Aaa - póki tu jestem, wrzucam linka do najnowszego wpisu. Tym razem coś ciążowego, o zachciankach właśnie: http://natalia-lub.pl/index.php/2018...-ma-znaczenie/

Ale, dziewczyny, serio macie wyrzuty sumienia, że zjadacie jakieś słodycze czy coś? Bo jak tak i to jest faktycznie coś co Wam ciąży w głowie, to po kiego wafla trzymacie takie rzeczy w domu?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 23:19   #2864
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
O rany nie widziałam tego Bamboobies

Konserwa jest the best. Ale sie uśmiałam! Ale w sumie rozumiem ze Twoj maz jest bardzo przyzwyczajony do tradycyjnej kuchni i nie lubi smakować nowości. Boi sie pewnie.

Dziewczynki przygotowałam dzis posiłek dla całej armii także zapraszam. Ulubione danie Tz. Uwielbia a ja tez nawet lubie. Tylko Żr ja robie od podszewki wiec jest pracochłonne. Makaron z pieczarkami i kurczakiem w sosie beszamelowym i posypka z krakersów i sera.... czyli mac&cheese w moim wydaniu z kurczakiem. Załącznik 7531031Załącznik 7531036Załącznik 7531046

Wiesz ze nigdy nie jadlam mac&cheese???
Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Ale się dzieje na wątku. Super! Tylko poodnosić się mi nie uda do wszystkiego, bo chyba bym wizaż zablokowała długością posta Witam dwie nowe duszyczki!

Gratuluję udanych wizyt! Zliczyłam już trójkę dwukilowych dzieci. Szok

Ja we wtorek też byłam u mojej gin, ale nie wiem ile Junior waży, bo nawet nie było usg. Za to ja ważyłam równe 60 kg, czyli elegancko do przodu. Ale w zasadzie to poszłam tam po coś zupełnie innego. Miałam dostać zastrzyk immunoglobuliny i takie miałam wrażenie, jakbym była pierwszą ciężarną, której to dają w tej poradni, takie było zamieszanie. Przez chwilę, to chyba nawet kombinowali, żebym sama się przeszła do apteki po ten zastrzyk Koniec końców dostałam w tyłek co chciałam.

Jutro mieliśmy jechać na usg III trym, ale przełożone jest na 17.05. Trochę lipa, ale muszę się uzbroić w cierpliwość.

Czyli mówisz, że zdałaś egzamin na rodzica? Gratulacje

Co do wkładek laktacyjnych, to mi zanim się laktacja nie ustabilizowała, ani trochę nie pomagały. No lało się po prostu. Myślę, że z muszlami byłoby mi chyba trochę bardziej sucho. Mleko na prześcieradle, to była norma niestety. Potem ich używałam na wyjścia. Nawet zaopatrzyłam się w takie wielorazowe, ale one nie miały rzepów, więc trochę mniej wygodne były.

Która pisała o drżeniu dziecka? Właśnie dziś to zaobserwowałam i przez chwilę miałam myśl, że się zaplątał w pępowinę (eh... matczyne schizy), ale jeśli to układ nerwowy się rozwija po prostu, to luzuję

Odnośnie jedzenia - też widzę, że chętnej sięgam po bardziej kaloryczne rzeczy. To chyba standard dla 3 trym. Nawet są na to jakieś badania. Aaa - póki tu jestem, wrzucam linka do najnowszego wpisu. Tym razem coś ciążowego, o zachciankach właśnie: http://natalia-lub.pl/index.php/2018...-ma-znaczenie/

Ale, dziewczyny, serio macie wyrzuty sumienia, że zjadacie jakieś słodycze czy coś? Bo jak tak i to jest faktycznie coś co Wam ciąży w głowie, to po kiego wafla trzymacie takie rzeczy w domu?
Dzisiaj Maly miał czkawke- pewnie po tych roznych roznosciach które jadłam

Ja tez sie pytam, po co to mam w domu... odpowiedz znajduje u męża- to on zwozi te rzeczy! Ja raczki od tego umywam

A tak naprawde to staram sie jesc zdrowo i zeby dieta byla zrównoważona. I jak sobie pomyśle, to takie zachcianki na slodkie czy tam chipsy mialam tez przed ciaza. Tylko teraz sie tym bardziej przejmuje, bo se mysle ze dziec dostaje te rozne niezdrowe bodzce ode mnie i nie bedzie mu marchewka smakowac... tylko chipsy chipsy chipsy...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-10, 23:19   #2865
pozytywnaj
Zadomowienie

Gosia brawa za wizytę i wagę dzidzi.

Blanka zdjęciem szynki mnie rozwaliłas. Jak ja teraz mam jeść mięso? co do czkawki to. moje Małe Cudo czka co chwilę

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-10, 23:54   #2866
monyaa108
Raczkowanie

hej dziewczyny,
Gratuluje udanych wizyt
Dyskusja o ogladaniu krocza po sn mnie rozwalila ale faktycznie to moze zostac jako trauma hmmm, no coz po cc to trzeba bedzie pielegnowac rane wiec na krocze nie bede patrzec i sie jakos mocno nie zmieni.
Ja mam jakies schizy co bedzie jak nie zdaze na cc albo nie bedzie anestezjologa i zaczne rodzic sn jakos spedza mi to sen z powiek.....

Summer - gratuluje energii przy wiciu gniazda tylko pozazdroscic

Tez dzis zaliczylam napad na Lidla (kilka bodziakow, spodenki i spiworek) i dopiero stawaim pierwsze kroki przy kompletowaniu ciuszkow dla dziecka nic innego na razie nie mam z wyprawki.

ja dzis kolejny maly kr0czek do wielkiego remontu - wczoraj przeniesienie domofonu, dzis wymiana rzwi wejsicowych nie obyło sie bez nerwow, bo nie takie zamki jak zamawialam, ale to da sie wymienic, oczywiscie po paru godzinach kucia i wiercenia w betonie sporo balaganu i ledwo znalazlam sily by pozmywac podłogi i klatke schodowa z tego pylu.
Jeszcze weekend w domu i sie szykuje znow na szpital od poniedziałku

Edytowane przez monyaa108
Czas edycji: 2018-05-10 o 23:55
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-11, 06:21   #2867
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 7530881Załącznik 7530886Załącznik 7530891
Świetna sprawa Dobrze wyposażony ten box.
Cytat:
Jedynie zua nakrzyczala na mnie w sprawie chipsów no nie dbacie o moją linię... a juz mam 10kg na plusie
Karolina super ten box! Zazdroszczę! Ale i tak ciesze się z naszego niebieskiego pudelka. Zawsze to coś!
W ogóle ja chyba mam za dużo ciuszkow dla Dziecia juz mam bana na zakupy gdziekolwiek!

Przestań ja wczoraj miałam +11 kg a nie jem chipsów, czasem pozwolę sobie na loda lub kawałek chałwy
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Gosia brawa za wizytę i wagę dzidzi.

Blanka zdjęciem szynki mnie rozwaliłas. Jak ja teraz mam jeść mięso? co do czkawki to. moje Małe Cudo czka co chwilę

Dziękuję

Odowska gratuluję zasłużonego zastrzyku w

Stary 2018-05-11, 06:40   #2868
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
Gratuluje udanych wizyt
Dyskusja o ogladaniu krocza po sn mnie rozwalila ale faktycznie to moze zostac jako trauma hmmm, no coz po cc to trzeba bedzie pielegnowac rane wiec na krocze nie bede patrzec i sie jakos mocno nie zmieni.
Ja mam jakies schizy co bedzie jak nie zdaze na cc albo nie bedzie anestezjologa i zaczne rodzic sn jakos spedza mi to sen z powiek.....

Tez dzis zaliczylam napad na Lidla (kilka bodziakow, spodenki i spiworek) i dopiero stawaim pierwsze kroki przy kompletowaniu ciuszkow dla dziecka nic innego na razie nie mam z wyprawki.

ja dzis kolejny maly kr0czek do wielkiego remontu - wczoraj przeniesienie domofonu, dzis wymiana rzwi wejsicowych nie obyło sie bez nerwow, bo nie takie zamki jak zamawialam, ale to da sie wymienic, oczywiscie po paru godzinach kucia i wiercenia w betonie sporo balaganu i ledwo znalazlam sily by pozmywac podłogi i klatke schodowa z tego pylu.
Czesc
Kurcze i teraz musisz miec inne zamki niz chcialas? Sa one przynajmniej lepsze od tych wlasciwych?
Pierwsze koty za ploty- masz już pierwsze ciuszki! Teraz to juz z gorki- przynajmniej u mnie tak bylo

Ej obudzilam sie z lekkim bolem glowy... hm... ostatni raz bolala mnie w 4mc.. i wczoraj o tym wspomnialam... pewnie wywolalam wilka z lasu ale pilam ostatnio stosunkowo malo wody, wiec musze nadgonic te braki- może bol glowy przejdzie...

Jakie plany na dzisiaj? Ja zaraz wstaje i jade na klucie, potem sniadanie i chce ogarnąć dom. A popoludniu grill u rodzicow- znajomi przyjechali i bedziemy grac w bule! Nigdy nie gralam, a mój ojciec jest pasjonata!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-11, 06:41   #2869
Elaaaa
Wtajemniczenie

Witajcie!
Mam zamiar lecieć na badania zaraz, a jestem taka głodna.. kiedyś była dyskusja chyba, że nie trzeba być morfologii robić na czczo, dobrze pamiętam? Mogę zjeść śniadanko?

Stary 2018-05-11, 06:49   #2870
pola25
Zakorzenienie

Witajcie!Ptaszki cwierkaja,moi mezczyzni jeszcze śpią,a pannica w brzuchu się wypina!

Kropko.my.chyba pojedziemy z mężem załatwić kilka rzeczy ,a tak.to relaks.

Ela nie wiem z tym.jedzeniem,ja zawsze na czczo,tylko wodę piję.

Wczoraj kladlam się z postanowieniem zero słodyczy.Trzymajcie kciuki!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-11 o 07:03
Stary 2018-05-11, 07:00   #2871
pozytywnaj
Zadomowienie

Hejo.

Ja właśnie gotuję kakao na śniadanko. Dziś w planach sprzątać domek i pewnie coś koło domku.

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-11, 07:03   #2872
asiaczek
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Ja już nie nadążam za Wami Próbowałam przeczytać wszytko, ale chyba sporo pominęłam:/
Witam dwie nowe przyszłe mamusie

Syn chce być bez przerwy na dworzu, więc nie mam czasu na nic innego. Upały zaczynają mi się dawać w kość i niestety już chyba trzeci dzień mam zgagę, masakra.
Co do krocza po porodzie to nie zaglądałam tam ze strachu nawet bałam się dotknąć tych miejsc przy myciu

We wtorek byłam u gin., malutka waży 1270g, jest na 69 centylu i lekarz mówi,że może się urodzić podobnej wagi do synka(3800g). Pocieszam się, że z każdym porodem jest prościej ja za to przytyłam już 14kg, a przecież ciągle kp i trzymam mocną dietę, zero słodyczy:p

Dziś miałam upiec jakieś urodzinowe ciasto i zrobić sałatkę, ale czuję się taka wypluta,że chyba nikogo nie zaproszę na kawkę, tylko pójdziemy z mężem i synkiem wieczorem na krótki spacer.

Aa, przyszła mi torba do wozka od Aguzik. Fajna jest, taka zgrabna, nie za duża, ale czy praktyczna to się dopiero okaże

Miłego dnia dziewczyny, nie wiem kiedy znowu uda mi się napisać.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-11, 07:47   #2873
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Witam się z łóżka, córka ma dzisiaj później do szkoły więc mogę poleżeć.

Asiaczek dobrze zrozumiałam że masz dziś urodziny? Jak tak to wszystkiego najlepszego życzę

Odniose się jeszcze do tego nieszczęsnego krocza ja po pierwszej ciąży nie zaglądałam tam i tak się zastanawiam czy nie zrobić tego samego teraz. Może lepiej nie widzieć

Blanka a ta szynka no wymiata

Na dzisiaj mam w planach wizytę koleżanek z pracy, na co dzień nie pracujemy razem ale kiedyś tak było. Bardzo się ucieszyłam jak zadzwoniły i się wprosily
Więc posprzątam mieszkanko i zrobię jakieś zakupy a potem ploteczki.

Miłego piąteczku wam życzę i dobrych wyników badań po dzisiejszych wkluciach a jest was dzisiaj kilka

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-11, 07:53   #2874
emma90
Wtajemniczenie

ja już po badaniach namówiłam Tż aby poszedł ze mną i też sobie zrobił morfologię
teraz w planach śniadanko, kawka i znów te remontowe porządki :/ po tym długim weekendzie z Bożym Ciałem zapraszam do mnie koleżanki na coś ala baby shower i mam nadzieję, że ten miesiąc wystarczy aby doprowadzić mieszkanie do porządku, bo jak na razie przez te szlifowanie jest większy syf niż był. Co z tego, że ściany i sufity w dwóch pokojach pomalowane :/ Poza tym lustra i ramki zdjęte i nawet nie wiem czy dawać te same czy coś nowego dokupić chyba mam już ten syndrom wicia gniazda - mogłabym dużo rzeczy do mieszkania dokupić

Cytat:

Wiesz ze nigdy nie jadlam mac&cheese???Dzisiaj Maly miał czkawke- pewnie po tych roznych roznosciach które jadłam

Ja tez sie pytam, po co to mam w domu... odpowiedz znajduje u męża- to on zwozi te rzeczy! Ja raczki od tego umywam

A tak naprawde to staram sie jesc zdrowo i zeby dieta byla zrównoważona. I jak sobie pomyśle, to takie zachcianki na slodkie czy tam chipsy mialam tez przed ciaza. Tylko teraz sie tym bardziej przejmuje, bo se mysle ze dziec dostaje te rozne niezdrowe bodzce ode mnie i nie bedzie mu marchewka smakowac... tylko chipsy chipsy chipsy...

podobno coś w tym jest, słyszałam nawet o publikacji na pubmedzie aby w ciąży jest różne kuchnie wtedy dziecko jest bardziej otwarte na nowe smaki
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-11, 07:54   #2875
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

A kiedy się to Niebieskie Pudełko dostaje? Bo widziałam coś takiego, wiem, że rozdają w niektórych przychodniach gin., u mnie nic takiego nie ma, więc jestem ciekawa...

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
Gratuluje udanych wizyt

Monya, ważne, że wyprawka idzie do przodu - pomału, ale do przodu A z tym remontem to uważaj - porządki rób powoli, żeby ci nie zaszkodziły.
Z tym porodem też się nie martw - u pierworódki to nie tak szybko idzie, żebyś miała nie zdążyć z cc. Zresztą lekarz pewnie ustali jej termin po dokładnym badaniu dziecka, łożyska i szyjki i ocenieniu, ile jest jeszcze czasu. Myślę, że sytuacje, kiedy na cc jest za późno, mimo wyraźnego wskazania, zdarzają się bardzo rzadko...

Witam
dzisiaj wizytujemy
Miłego i ciepłego dnia wam życzę

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-11, 07:55   #2876
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja już nie nadążam za Wami Próbowałam przeczytać wszytko, ale chyba sporo pominęłam:/

Syn chce być bez przerwy na dworzu, więc nie mam czasu na nic innego. Upały zaczynają mi się dawać w kość i niestety już chyba trzeci dzień mam zgagę, masakra.
Co do krocza po porodzie to nie zaglądałam tam ze strachu nawet bałam się dotknąć tych miejsc przy myciu

We wtorek byłam u gin., malutka waży 1270g, jest na 69 centylu i lekarz mówi,że może się urodzić podobnej wagi do synka(3800g). Pocieszam się, że z każdym porodem jest prościej ja za to przytyłam już 14kg, a przecież ciągle kp i trzymam mocną dietę, zero słodyczy:p

Dziś miałam upiec jakieś urodzinowe ciasto i zrobić sałatkę, ale czuję się taka wypluta,że chyba nikogo nie zaproszę na kawkę, tylko pójdziemy z mężem i synkiem wieczorem na krótki spacer.

Aa, przyszła mi torba do wozka od Aguzik. Fajna jest, taka zgrabna, nie za duża, ale czy praktyczna to się dopiero okaże

sto lat!
69 centyl to nie jest źle taki prawie średniaczek

Summer kciuki za wizytę my jedziemy podglądać malucha w poniedziałek
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-11, 08:12   #2877
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku sto lat!!!
Stary 2018-05-11, 08:12   #2878
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Zapomniałam napisać że witam się w 33 tygodniu strach miesza się już pomału z radością. Dzisiaj w nocy śniło mi się jak karmię i przytulam mojego bobaska

Summer udanej wizyty, oczywiście daj znać.

I ja też witam nowe 2 mamusie

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-11, 08:19   #2879
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

Asiaczku wszystkiego co najlepsze
że z dzidzią wszystko w porządku

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

ja już po badaniach namówiłam Tż aby poszedł ze mną i też sobie zrobił morfologię
teraz w planach śniadanko, kawka i znów te remontowe porządki :/ po tym długim weekendzie z Bożym Ciałem zapraszam do mnie koleżanki na coś ala baby shower i mam nadzieję, że ten miesiąc wystarczy aby doprowadzić mieszkanie do porządku, bo jak na razie przez te szlifowanie jest większy syf niż był. Co z tego, że ściany i sufity w dwóch pokojach pomalowane :/ Poza tym lustra i ramki zdjęte i nawet nie wiem czy dawać te same czy coś nowego dokupić chyba mam już ten syndrom wicia gniazda - mogłabym dużo rzeczy do mieszkania dokupić

podobno coś w tym jest, słyszałam nawet o publikacji na pubmedzie aby w ciąży jest różne kuchnie wtedy dziecko jest bardziej otwarte na nowe smaki
Ja miałam wrażenie że teraz przy remoncie jednego pokoju był większy syf niż jak robiliśmy generalke

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:
A kiedy się to Niebieskie Pudełko dostaje? Bo widziałam coś takiego, wiem, że rozdają w niektórych przychodniach gin., u mnie nic takiego nie ma, więc jestem ciekawa...

Monya, ważne, że wyprawka idzie do przodu - pomału, ale do przodu A z tym remontem to uważaj - porządki rób powoli, żeby ci nie zaszkodziły.
Z tym porodem też się nie martw - u pierworódki to nie tak szybko idzie, żebyś miała nie zdążyć z cc. Zresztą lekarz pewnie ustali jej termin po dokładnym badaniu dziecka, łożyska i szyjki i ocenieniu, ile jest jeszcze czasu. Myślę, że sytuacje, kiedy na cc jest za późno, mimo wyraźnego wskazania, zdarzają się bardzo rzadko...

Witam
dzisiaj wizytujemy
Miłego i ciepłego dnia wam życzę
Powodzienia i zdaj relacje

Ja się dopiero zbieram na klucie ale dzisiaj pierwszy raz nie chciało mi się sikac rano ale jakoś poszło

Jakąś głodna jestem dzisiaj no ale doczekam do pobrania

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-05-11 o 08:20
Stary 2018-05-11, 08:19   #2880
KarolinaK
Zakorzenienie

Asiaczek spełnienia marzeń!!!

Dziendobry, owsianka, kawka, prysznic i przed komputer... taki piekny piątek... ale jutro sobota.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości