|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Szparagi skrapiam oliwą i cytryną, przyprawiam solą i pieprzem i ziołami, np. rozmarynem. I na ok. 12-15min do piekarnika! Pyycha!
|
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brzmi pysznie i na pewno tak smakuje, w najbliższym czasie takie zrobię ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Tylko druga strona medalu to żelazo własne powoduje zaparcia. ![]() Ehh mysle ze wszysko w ciazy z umiarem jest zdrowe. Ostatnio na lunchu kolega z pracy mi mówił ze jego żona to pila lampke wina kilka razy w tygodniu i wszytsko ok przy dwójce dzieci. Ale wiadomo jak jest. Ja tez nie ryzykuje. Chociaz jak Tz pije piwo to biore zawsze małego łyka . Cytat:
Oh jak pieknie, jakie jeziorko gdzie to. Cudowny wypoczynek. Cytat:
Witaj i swietnie ze tak beztrosko znosisz ciaze!!! Cytat:
Oh tez bym zjadła mam nawet zawsze w szafce ale to na specjalne okazje. Cytat:
O to jest prawidłowy przepis robie identycznie i potwierdzam ze pysznie wychodzi! Chociaz ostatnio zamiast masła dodałam mascarponne i tez wyszło super kremowe! Musze sie Wam pochwalić. Wlasnie zdałam egzamin i dostanę baby box czyli karton z materacem jako łóżeczko dla noworodka i jakies próbki chociaz nie liczę na wiele. Nie wiem czy wiecie ale to jest Fiński pomysł w Finlandii każda mama oczekująca dziecka (kazdego i pierwszego i czwartego) dostaje od państwa ogromne pudło z materacem i wyprawka dla maleństwa. W srodku sa super jakości ubrania na lato jak i zimę, Wszytskie najbardziej potrzebne kosmetyki i środki do przewijania i dbania o dziecko itp. U nas w Szkocji tez jest podobnie chociaz jedynie w Szkocji w Anglii, walii i Irlandii nie ma tego ale mozna obejrzeć kilka filmików zdać egzamin (bardzo łatwe pytania) i zapłacić 8$ za przesylke. I ja tak wlasnie zrobiłam i dostanę w ciagu 2-4 tygodni . Folinka jak chcesz to daj znać podam Cj stronę gdzie to zrobic.ImageUploadedByWizaz Forum1525976477.147688.jpg |
|||||
|
|
|
|
#2855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są ładne parki tak jak ten mój że zdjęcia i trochę zabytków się też bez szału ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() Czytałam kiedyś tym ![]() A moje miejsce niedaleko mojego miejsca zamieszkania, w sumie to mój rodzinny park, s tej dzielnicy mieszkałam do ślubu ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Typowy fiński baby box tak wyglada... i za przesylke sie nic nie płaci. Moja siostra dostała to i dla pierwszego i drugiego dziecka.
ImageUploadedByWizaz Forum1525976689.571764.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525976698.581513.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525976708.409060.jpg |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2859 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym w zupełności, to poprzednie i jeszcze poprzednie pokolenie uważało, że jak boli ucho to znaczy, że gdzieś "zawiało" albo się siadło w przeciągu moje dziecko będzie oswajane z chłodem, bo za dużo się napatrzyłam na mojego brata, gdy był niemowlakiem i nakładali na niego pińcet warstw ubranek, kocyków i nie wiadomo czego jeszcze, a potem byle kontakt ze świeżym powietrzem i dziecko chorowało.Cytat:
Ano właśnie - nie wpadłam na to, mimo że przecież podobnie traktuję latem warzywa typu cukinia, bakłażan, papryka, pieczarki, a zimą korzeniową Cytat:
Słyszałam o tych wyprawkach, moim zdaniem to jest świadectwo państwa na naprawdę wysokim poziomie. U nas trzeba się cieszyć jak na kursach dla przyszłych rodzicach dostanie się kilka gadżetów od producenta liczącego na profity z tychże rodziców ![]() Co do wina - moja babcia miała w ciąży apetyt na piwo, którego nigdy wcześniej ani nigdy później nie piła i nie lubiła. Lekarz jej powiedział, że jak ma smaka to niech sobie pije po trochu. I piła. No ale kiedyś były inny czasy i w tym momencie trudno powiedzieć na ile obecnie się przesadza, a na ile faktycznie jest prawdy w tych wszystkich przestrogach. Z drugiej strony - chyba nie da się określić, jaka dawka alkoholu jest bezpieczna w ciąży, bo każdy ma inny organizm i inną tolerancję. I gdyby lekarz mówił: trochę może pani wypić, to jak ciężarna ma to rozumieć? Jedna uzna, że chodzi o lampkę wina raz w tygodniu, a inna obali pół butelki za jednym posiedzeniem Karolina - rzuciłam okiem na zdjęcia i padłam na widok nazwy wkładek laktacyjnych - BAMBOOBIES Mega!
Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-05-10 o 20:41 |
|||
|
|
|
|
#2860 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do czapeczek to ja mam ich tyle że łojezu. Dzisiaj znowu dostalam ciuchów ! Będzie tez dużo dla takiej rocznej Rozalki, więc duzo tez odstawilam "na pozniej". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedynie zua nakrzyczala na mnie w sprawie chipsów
no nie dbacie o moją linię... a juz mam 10kg na plusie ![]() Karolina super ten box! Zazdroszczę! Ale i tak ciesze się z naszego niebieskiego pudelka. Zawsze to coś! W ogóle ja chyba mam za dużo ciuszkow dla Dziecia ![]() juz mam bana na zakupy gdziekolwiek!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
O rany nie widziałam tego Bamboobies ![]() Cytat:
Konserwa jest the best. Ale sie uśmiałam! Ale w sumie rozumiem ze Twoj maz jest bardzo przyzwyczajony do tradycyjnej kuchni i nie lubi smakować nowości. Boi sie pewnie. Dziewczynki przygotowałam dzis posiłek dla całej armii także zapraszam. Ulubione danie Tz. Uwielbia a ja tez nawet lubie. Tylko Żr ja robie od podszewki wiec jest pracochłonne. Makaron z pieczarkami i kurczakiem w sosie beszamelowym i posypka z krakersów i sera.... czyli mac&cheese w moim wydaniu z kurczakiem. ImageUploadedByWizaz Forum1525982621.304162.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525982633.373494.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525982655.940064.jpg |
||
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Ale się dzieje na wątku. Super! Tylko poodnosić się mi nie uda do wszystkiego, bo chyba bym wizaż zablokowała długością posta
Gratuluję udanych wizyt! Zliczyłam już trójkę dwukilowych dzieci. Szok Ja we wtorek też byłam u mojej gin, ale nie wiem ile Junior waży, bo nawet nie było usg. Za to ja ważyłam równe 60 kg, czyli elegancko do przodu. Ale w zasadzie to poszłam tam po coś zupełnie innego. Miałam dostać zastrzyk immunoglobuliny i takie miałam wrażenie, jakbym była pierwszą ciężarną, której to dają w tej poradni, takie było zamieszanie. Przez chwilę, to chyba nawet kombinowali, żebym sama się przeszła do apteki po ten zastrzyk ![]() Jutro mieliśmy jechać na usg III trym, ale przełożone jest na 17.05. Trochę lipa, ale muszę się uzbroić w cierpliwość. Cytat:
Gratulacje ![]() Co do wkładek laktacyjnych, to mi zanim się laktacja nie ustabilizowała, ani trochę nie pomagały. No lało się po prostu. Myślę, że z muszlami byłoby mi chyba trochę bardziej sucho. Mleko na prześcieradle, to była norma niestety. Potem ich używałam na wyjścia. Nawet zaopatrzyłam się w takie wielorazowe, ale one nie miały rzepów, więc trochę mniej wygodne były. Która pisała o drżeniu dziecka? Właśnie dziś to zaobserwowałam i przez chwilę miałam myśl, że się zaplątał w pępowinę (eh... matczyne schizy), ale jeśli to układ nerwowy się rozwija po prostu, to luzuję ![]() Odnośnie jedzenia - też widzę, że chętnej sięgam po bardziej kaloryczne rzeczy. To chyba standard dla 3 trym. Nawet są na to jakieś badania. Aaa - póki tu jestem, wrzucam linka do najnowszego wpisu. Tym razem coś ciążowego, o zachciankach właśnie: http://natalia-lub.pl/index.php/2018...-ma-znaczenie/ Ale, dziewczyny, serio macie wyrzuty sumienia, że zjadacie jakieś słodycze czy coś? Bo jak tak i to jest faktycznie coś co Wam ciąży w głowie, to po kiego wafla trzymacie takie rzeczy w domu?
|
|
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz ze nigdy nie jadlam mac&cheese??? Cytat:
![]() Ja tez sie pytam, po co to mam w domu... odpowiedz znajduje u męża- to on zwozi te rzeczy! Ja raczki od tego umywam ![]() A tak naprawde to staram sie jesc zdrowo i zeby dieta byla zrównoważona. I jak sobie pomyśle, to takie zachcianki na slodkie czy tam chipsy mialam tez przed ciaza. Tylko teraz sie tym bardziej przejmuje, bo se mysle ze dziec dostaje te rozne niezdrowe bodzce ode mnie i nie bedzie mu marchewka smakowac... tylko chipsy chipsy chipsy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
Gosia brawa za wizytę i wagę dzidzi.
Blanka zdjęciem szynki mnie rozwaliłas. Jak ja teraz mam jeść mięso? co do czkawki to. moje Małe Cudo czka co chwilę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2866 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
Gratuluje udanych wizyt ![]() Dyskusja o ogladaniu krocza po sn mnie rozwalila ale faktycznie to moze zostac jako trauma hmmm, no coz po cc to trzeba bedzie pielegnowac rane wiec na krocze nie bede patrzec i sie jakos mocno nie zmieni.Ja mam jakies schizy co bedzie jak nie zdaze na cc albo nie bedzie anestezjologa i zaczne rodzic sn jakos spedza mi to sen z powiek..... Summer - gratuluje energii przy wiciu gniazda tylko pozazdroscic ![]() Tez dzis zaliczylam napad na Lidla (kilka bodziakow, spodenki i spiworek) i dopiero stawaim pierwsze kroki przy kompletowaniu ciuszkow dla dziecka nic innego na razie nie mam z wyprawki. ja dzis kolejny maly kr0czek do wielkiego remontu - wczoraj przeniesienie domofonu, dzis wymiana rzwi wejsicowych nie obyło sie bez nerwow, bo nie takie zamki jak zamawialam, ale to da sie wymienic, oczywiscie po paru godzinach kucia i wiercenia w betonie sporo balaganu i ledwo znalazlam sily by pozmywac podłogi i klatke schodowa z tego pylu. Jeszcze weekend w domu i sie szykuje znow na szpital od poniedziałku
Edytowane przez monyaa108 Czas edycji: 2018-05-10 o 23:55 |
|
|
|
|
#2867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odowska gratuluję zasłużonego zastrzyku w ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze i teraz musisz miec inne zamki niz chcialas? Sa one przynajmniej lepsze od tych wlasciwych? Pierwsze koty za ploty- masz już pierwsze ciuszki! Teraz to juz z gorki- przynajmniej u mnie tak bylo ![]() Ej obudzilam sie z lekkim bolem glowy... hm... ostatni raz bolala mnie w 4mc.. i wczoraj o tym wspomnialam... pewnie wywolalam wilka z lasu ale pilam ostatnio stosunkowo malo wody, wiec musze nadgonic te braki- może bol glowy przejdzie...Jakie plany na dzisiaj? Ja zaraz wstaje i jade na klucie, potem sniadanie i chce ogarnąć dom. A popoludniu grill u rodzicow- znajomi przyjechali i bedziemy grac w bule! Nigdy nie gralam, a mój ojciec jest pasjonata! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Mam zamiar lecieć na badania zaraz, a jestem taka głodna.. kiedyś była dyskusja chyba, że nie trzeba być morfologii robić na czczo, dobrze pamiętam? Mogę zjeść śniadanko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!Ptaszki cwierkaja,moi mezczyzni jeszcze śpią,a pannica w brzuchu się wypina!
Kropko.my.chyba pojedziemy z mężem załatwić kilka rzeczy ,a tak.to relaks. Ela nie wiem z tym.jedzeniem,ja zawsze na czczo,tylko wodę piję. Wczoraj kladlam się z postanowieniem zero słodyczy.Trzymajcie kciuki! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-11 o 07:03 |
|
|
|
|
#2871 |
|
Zadomowienie
|
Hejo.
Ja właśnie gotuję kakao na śniadanko. Dziś w planach sprzątać domek i pewnie coś koło domku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ja już nie nadążam za Wami
Próbowałam przeczytać wszytko, ale chyba sporo pominęłam:/Witam dwie nowe przyszłe mamusie ![]() Syn chce być bez przerwy na dworzu, więc nie mam czasu na nic innego. Upały zaczynają mi się dawać w kość i niestety już chyba trzeci dzień mam zgagę, masakra. Co do krocza po porodzie to nie zaglądałam tam ze strachu nawet bałam się dotknąć tych miejsc przy myciu We wtorek byłam u gin., malutka waży 1270g, jest na 69 centylu i lekarz mówi,że może się urodzić podobnej wagi do synka(3800g). Pocieszam się, że z każdym porodem jest prościej ja za to przytyłam już 14kg, a przecież ciągle kp i trzymam mocną dietę, zero słodyczy:pDziś miałam upiec jakieś urodzinowe ciasto i zrobić sałatkę, ale czuję się taka wypluta,że chyba nikogo nie zaproszę na kawkę, tylko pójdziemy z mężem i synkiem wieczorem na krótki spacer. Aa, przyszła mi torba do wozka od Aguzik. Fajna jest, taka zgrabna, nie za duża, ale czy praktyczna to się dopiero okaże Miłego dnia dziewczyny, nie wiem kiedy znowu uda mi się napisać. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam się z łóżka, córka ma dzisiaj później do szkoły więc mogę poleżeć. Asiaczek dobrze zrozumiałam że masz dziś urodziny? Jak tak to wszystkiego najlepszego życzę Odniose się jeszcze do tego nieszczęsnego krocza ja po pierwszej ciąży nie zaglądałam tam i tak się zastanawiam czy nie zrobić tego samego teraz. Może lepiej nie widzieć ![]() Blanka a ta szynka no wymiata ![]() Na dzisiaj mam w planach wizytę koleżanek z pracy, na co dzień nie pracujemy razem ale kiedyś tak było. Bardzo się ucieszyłam jak zadzwoniły i się wprosily ![]() Więc posprzątam mieszkanko i zrobię jakieś zakupy a potem ploteczki. Miłego piąteczku wam życzę i dobrych wyników badań po dzisiejszych wkluciach a jest was dzisiaj kilka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja już po badaniach namówiłam Tż aby poszedł ze mną i też sobie zrobił morfologię teraz w planach śniadanko, kawka i znów te remontowe porządki :/ po tym długim weekendzie z Bożym Ciałem zapraszam do mnie koleżanki na coś ala baby shower i mam nadzieję, że ten miesiąc wystarczy aby doprowadzić mieszkanie do porządku, bo jak na razie przez te szlifowanie jest większy syf niż był. Co z tego, że ściany i sufity w dwóch pokojach pomalowane :/ Poza tym lustra i ramki zdjęte i nawet nie wiem czy dawać te same czy coś nowego dokupić chyba mam już ten syndrom wicia gniazda - mogłabym dużo rzeczy do mieszkania dokupić Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tym remontem to uważaj - porządki rób powoli, żeby ci nie zaszkodziły.Z tym porodem też się nie martw - u pierworódki to nie tak szybko idzie, żebyś miała nie zdążyć z cc. Zresztą lekarz pewnie ustali jej termin po dokładnym badaniu dziecka, łożyska i szyjki i ocenieniu, ile jest jeszcze czasu. Myślę, że sytuacje, kiedy na cc jest za późno, mimo wyraźnego wskazania, zdarzają się bardzo rzadko... Witam dzisiaj wizytujemy ![]() Miłego i ciepłego dnia wam życzę
|
||
|
|
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
69 centyl to nie jest źle taki prawie średniaczek ![]() Summer kciuki za wizytę my jedziemy podglądać malucha w poniedziałek
|
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku sto lat!!!
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać że witam się w 33 tygodniu
strach miesza się już pomału z radością. Dzisiaj w nocy śniło mi się jak karmię i przytulam mojego bobaska ![]() Summer udanej wizyty, oczywiście daj znać. I ja też witam nowe 2 mamusie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2879 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że z dzidzią wszystko w porządku Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
![]() Ja się dopiero zbieram na klucie ale dzisiaj pierwszy raz nie chciało mi się sikac rano ![]() Jakąś głodna jestem dzisiaj no ale doczekam do pobrania Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-05-11 o 08:20 |
|||
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczek spełnienia marzeń!!!
Dziendobry, owsianka, kawka, prysznic i przed komputer... taki piekny piątek... ale jutro sobota. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Czapeczki są niewskazane z jakiegoś powodu, hmm?? Pytam, bom ciekawa.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Szparagi skrapiam oliwą i cytryną, przyprawiam solą i pieprzem i ziołami, np. rozmarynem. I na ok. 12-15min do piekarnika! Pyycha!

. 

ale pilam ostatnio stosunkowo malo wody, wiec musze nadgonic te braki- może bol glowy przejdzie...