Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-25, 09:20   #2431
Tasiorowa
Przyczajenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Hej
Przygototowania trwają i podzielę się z wami co i jak:

Ciasto i tort - zmówione w Nasutowie. Ciasto jak ciasto smaczne. ale podejście do klienta rewalacja - bardzo profesjonalne. Nieźle sie wyspecjalizowali! Bardzo mile mnie zaskoczyli.

Wódeczka - jeszczę chwilę temu zdecydowani byliśmy na gorzką żołądkową de luxe czy jakoś tak, ale ta wódka jest poprostu słodka! i to ją zdyskwalifikuje Będzie Maximus lub Wyborowa zależy od ceny. A zakupy albo Makro albo market z promocją a najpewniej Piwex - podobno można wziąść wódkę w "komis" i zwrócić nie zużytą o ile zostaną całe kartony.

zaproszenia - robię sama. Już prawie koniec. W sobotę zaczynamy rozdawać. Wszystkie nazwiaska które się da odmieniam, jak brzmią głupio zostawiam w formie nie odmienionej. Papier kupowałam w Graficie, w Cezexsie (dosyć drogo ale duży wybór) i w Retorze (tu najlepiej i tu koperty kupione choć w ciągu 2 miesięcy cena wzrosła o 0,20 gr)

suknie - tragedia jestem w tym temacie w lesie. Przebiegłam przez wszystkie Lubelskie salony w jednych fajnie i tanio w innych drogo i nieprzyjemnie. Zdecydowałam sie na szycie u znajomej krawcowej i jeszcz nic nie ruszone a tu jeszcz miesiąc został!

sprawy kościelne w toku - biegamy po wszystkich kościołach na nauki, juz raz zdublowaliśmy temat jeszcze skupienie może w tą niedzielę. Niedługo idziemy spisywac protokół z ksiądzem i tu mam prośbę:
wypunktujcie mi proszę jak "chłop krowie" jakich dokumentów i skąd potrzebuję.
Z USC coś i z kościołów coś
Tasiorowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 09:26   #2432
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość

Troszkę z innej beczki... mianowicie wystrój kościoła. Bo wiadomo... że jednej soboty odbywają się często np. 3 śluby. No i na pewno każdy chcę przystroić kościół więc jak się niby dogadać z tymi 2 parami które mają tego samego dnia? Bo przecież my np mamy o 16.00 więc jest duża możliwość, że będziemy pierwsi, no ale o 17 też pewnie ktoś będzie miał i chyba nie będzie przez 10 min stroił kościoła od początku... a z drugiej strony czemu my mamy płacić za wystrój skoro inni też by z niego korzystali? Może właśnie głoszę herezje ale ja się na tym nie znam i nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda w praktyce. Czy ktoś wie jakie tego typu zasady obowiązują u Boboli? I czy można sypać tam ryżem? Strasznie nie lubie sypania pieniążkami... najgorsze jest to, że potem trzeba je wszystkie wyzbierać.

PS. bardzo podobają mi się takie stojaki ze świecami i wokoło nich dużo płatków róż
jak jest kilka slubów jednego dnia,to zazwyczaj jest tak,że pary sie dogadują a propos dekoracji i dzielą koszty...Tak jest chyba najlepiej,bo za darom raczej nikt nikomu nie zrobiWiadomo,że każda panna młoda będzie miała inny bukiet czy coś i chciałaby,zeby to pasowało.Ja uważam,ze najrozsądniej jest zrobić dekorację w jakims neutralnym kolorze-czy przede wszystkim białym.Etedy nie ma mozliwości,zeby komuś coś niepasowało.Innym sposób to udekorowanie pod wystrój kościoła,bo przeciez nie musi być tak,ze dekoracja kościoła ma pasować do Panny młodej-tak mi przynajmniej pani florystka tłumaczyła
Ja na szczęscie lub też i nie będę miała ślub sama,tzn tylko jeden slub z moim kościle będzie tego dnia-tak przynajmniej mówił ksiadz ostatnio jak sprawdzał.To mała parafia,wiec nic dziwnegoPlusem tego jest to,ze będe mogła zrobić sobie dekoracje jaką tylko sobie wymarzę(i taką też zrobię),ale z drugiej strony sama będę musiał za to wsyzstko zapłacić...Ceny wiadomo,są przerażające,ale na szczęscie moja pani florystka podpowiedziała jak zrobić,zeby było pieknie i nie za drogo.Przede wszystkim odradziła bogate stroiki przy ławkach-sama kokardka lub z jakims niewielkim elementem wystaczyI tak nikt nie zwróci uwagi na to co jest w tym stroiku-kazdy bedzie się patrzyć jak kto jest ubrany itd Wazne jest tylko to,żeby był jakis element dekoracji.Dużo wazniejsze jest natomiast przysrojenie miejsca,gdzie siedzi para młoda-czyli tych krzesełek,to jest taki punkt centralne,gdzie też bedą patrzeć goscie,fotograf i kamerzysta-o ile jest
Ja na swoja dekoracje kościoła nie zamierzam wydać więcej niż 700zł(a to już jest suma ostateczna-licze na mniej )

Tasiorowa-potrzebny jest dowód osobisty,zaświadczenie z USC o braku przeciwskazań do zawarcia małz. i odpisy aktu chrztu
Stary 2008-07-25, 09:29   #2433
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o dekorację kwiatową to ja dowiadywałam się o ceny, dostałam informację z firmy dekoratorskiej że koszt kompozycji dużej to około 200zł i do tego np. mogą byc kompozycje z żywych kwiatów na stojakach, ok. 50zł za szt. Pytałam się o takie kompozycje średniej wielkości. Jeśli natomiast wzdłuż ław miałyby byc sztuczne kompozycje na stojakach to koszt taki wyniósłby około 200zł (stojaków byłoby 20 w tej cenie). A pytałam się też, bo widziałam na paru zdjęciach, o ceny takich małych bukiecików zamiast stojaków, które to byłyby tak przytwierdzone do boku ławki, to od 5 do 15zł za mały bukiecik.
Podobaja mi sie takie dekoracje. Żywe kwiaty sa piękne, ale to znaczny koszt okwiecić cały kościół. Teraz na szczęście te sztuczne dekoracje są równie ładne.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 10:13   #2434
gosia j.
Rozeznanie

My mieliśmy dekorację, która została z komunii. Była w kolorze białoo zielonym wiec pasowała idealnie do naszej kolorystyki. Wszyscy myśleli że to nasza specjalnie na ślub. Ale była naprawdę piękna, zostały odświeżone tylko żywe kwiaty. Ponieważ nasz kościół jest nowo budowany to były zakryte niewykonczone słupy, umocowane piórka między nimi. Wyglądało zjawiskowo.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 10:40   #2435
Amira_2007
Rozeznanie

Dla szukających sukien http://www.anjolique.com/ może znajda tu inspiracje Ja o dekoracjach będę myśleć w przyszłym roku. Na razie jestem pewna, że na pewno nie będą to balony na sali
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 10:44   #2436
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Wiadomo,że w każdym przypadku nie dogodzi się gościom, każdy ma inne gusta i smakuje mu co innego...a szaszłyków nienawidze hi hi i na pewno ich nie będzie... ja wybiorę tradycyjne potrawy...żeby wszyscy byli zadowoleni...mniej czy więcej
Rodzice mówili,że były właśnie szaszłyki, zupa brokułowa, która była bardzo dobra, i narzekali na mięsko, bo było takie czerwono krwiste, jakieś dwa rodzaje, a my za takim nie przepadamy. Mama przez tydzień mięsa nie jadła
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 10:46   #2437
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Dla szukających sukien http://www.anjolique.com/ może znajda tu inspiracje Ja o dekoracjach będę myśleć w przyszłym roku. Na razie jestem pewna, że na pewno nie będą to balony na sali
Ja też, bo w tym momencie to dużo za wcześnie, ale chciałam sie zorientować ile musimy mieć pieniążków na to przeznaczonych, żeby wiedzieć jakie fundusze na inne rzeczy, czy w przypadku czegoś mogę pojść w górę czy raczej powinnam szukać czegoś tańszego...
Suknie cudne, mój typ to pierwsza w Bridal, którą zresztą mierzyłam (albo była bardzo podobna)
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 11:15   #2438
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
wierszyka nie umieszczam, ze względu na przyjaciół którzy np. jeszcze studiują i nie chcę żeby czuli sie zobowiązani do brania pieniędzy od rodziców, w ogóle czułabym się z tym źle.
Moja stasza będzie w większości z nami zapraszała gości ( taki zwyczaj) a przynajmniej młodych i będzie im mówić ze ma listę prezentów, jeśli chcą to odfajczy żelazko czy pościel, czy ręczniki, nam się wszystko przyda, będą na niej rzeczy tańsze i droższe każdy kupi to na co go stać,
lista prezentów to wśród moich znajomych standard,
rodzina, starsi goście raczej już są przyzwyczajeni że chce sie pieniadze jeśli się będą pytać to powiemy, jeśli nie to nic nie będziemy sugerować, zapraszamy takich ludzi żeby się z nimi cieszyć naszym szczęściem a nie chcieć od nich pieniądze,
oczywiście to tylko moje zdanie, szanuje inne.
Jeśli chodzi o wierszyki, które sugerują dawanie pieniażków, oraz listę prezentów, to jestem ich przeciwniczką. Nie mam zamiaru nikomu narzucać, tego co chcę dostać, najważniejsze, aby był z nami w ten dzień!Jeśli ktoś się zapyta, to oczywiście powiem, że pieniądze.Prawdę mówiąc, to ja jeszcze nie dostałam zaproszenia z takim wierszykiem, tylko moja siostra,i gdyby mi zostało wręczone takie zaproszenie, to czułabym się co najmniej dziwnie, a co mówić gdybym takie zaproszenie z wierszykiem miała wręczać...U mnie i tak goście dają zazwyczaj pieniądze, a my ze sobą nie mieszkamy, także jeśli nawet dostaniemy jakiś prezent, to na dobry początek wszystko nam się przyda.Oczywiście, to tylko moje zdanie na ten temat
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 11:30   #2439
Itenka
Raczkowanie

Witam was wszytskie
Do tej pory traktowałam to forum jako kopalnie wiedzy ale tez postanowilam przylaczyc sie do dyskusji i porad Ja na slubnym kobiercu bede 25.04.2009. Mam juz zespół: Awers - Łęczna i kamerzystę - Wera-Mix Lublin. I nie wiem co dalej jak sie do tego zabrac. A tyle pomysłow w głowie.
Co do pisania na zaproszeniach wierszyków sugerujacych to jestem tylko za totolotkiem zamaist kwiatkow. Ale nic poza tym..
Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszle Panny Młode i obecne Żonki

http://www.suwaczek.pl/cache/05af71c6a2.png[/img][/url]
Itenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 11:45   #2440
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Itenka Pokaż wiadomość
Witam was wszytskie
Do tej pory traktowałam to forum jako kopalnie wiedzy ale tez postanowilam przylaczyc sie do dyskusji i porad Ja na slubnym kobiercu bede 25.04.2009. Mam juz zespół: Awers - Łęczna i kamerzystę - Wera-Mix Lublin. I nie wiem co dalej jak sie do tego zabrac. A tyle pomysłow w głowie.
Co do pisania na zaproszeniach wierszyków sugerujacych to jestem tylko za totolotkiem zamaist kwiatkow. Ale nic poza tym..
hej, witamy
to będziesz pierwsza w 2009rok chyba żadna wizażanka nie ma w kwietniu...potem mamy gwiazdeczkę84 02.05 wiec tydzień po Tobie
a zastanawiacie się nad fotografem, czy tylko kamerzysta? No i jaki lokal wybraliście na wesele?
Stary 2008-07-25, 12:16   #2441
Itenka
Raczkowanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Co do fotografii to żona naszego kamerzysty bedzie robiła nam zdjęcia. Ale tylko na ślubie i weselu bo na plener sie nie skusiliśmy. A sala to Katarzynka w Bogucinie. Moja siostra tam miala 2 miesiace temu swoje wesele i bylo na prawde ok. I pod wzgledem jedzenia i obslugi i ceny. W tym roku to bylo 90zł/os za dwa dni I jakby mialo nawet podrozec do 100 to nie bede miala nic przeciwko Szczerze polecam. iiiiiiiii nie moge się już doczekać

Stary 2008-07-25, 12:26   #2442
onaella
Zakorzenienie

dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z dekoracja, jak jest kilka ślubów jedne za drugim, no i jakaś para chce dekorację, pezypuścimy ze i kolejna z tego dnia też sie zgadza, a ja (też z tego samego dnia) się na zadną dekorację nie godze. I co wtedy zrobią wbrew mnie, mimo, że nie chce, czy przeze mnie nie zrobią wcale

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 12:35   #2443
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z dekoracja, jak jest kilka ślubów jedne za drugim, no i jakaś para chce dekorację, pezypuścimy ze i kolejna z tego dnia też sie zgadza, a ja (też z tego samego dnia) się na zadną dekorację nie godze. I co wtedy zrobią wbrew mnie, mimo, że nie chce, czy przeze mnie nie zrobią wcale
Jezeli jestes po srodku nich to jezeli oni wspolnie sie dogadaja to i Tobie ta dekoracja zostanie. Zawsze tez moze byc tak ze po kazdym slubie dekoracje sa demontowane z czym sie juz spotkalam. Jednym slowem kazda ewentualnosc jest mozliwa a Tobie przeciez nic narzucic nie moga. A szczegolnie platnosci. U nas Proboszcz nie pozwala aby ktos z zewnatrz robil dekoracje więc mamy sprawe jasną

Stary 2008-07-25, 13:23   #2444
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Mirra śliczne te świece! pięknie to wygląda, orientowałaś sie ile takie coś kosztuje?

słyszałam ostatnio o kolosalnych pieniądzach jakie płacą dekoratorkom Pary Młode... nawet 4500zł!!! ale to na prawdę jakieś ewenementy!
hmm... właśnie pani odpisała. Te stojaki są z żywymi kwiatami i koszt jednego to 200zł. to jakbym chciała ich mieć np 10 to by wyszło 2 tys... chyba się jednak nie skusze . Bardzo mi sie podoba jak są kokardy na ławkach z białego materiału, ale niestety ławy u boboli są takie że by było ciężko zrobić tak jak myślę (to nie to co masywne, ciężkie ławy w starych kościołach). Więc po prostu pewnie zamówię bukiet przy ołtarzu. i (jeśli oczywiście inne pary się zgodzą i ksiądz) to wzdłuż alejki płatki róż i świece. Może jeszcze uda mi się skombinować długi pas tiulu albo innego materiału i jakoś się zaczepi za ławy. Ps. niedoszły arch. wnetrz ze mnie dlatego tak kombinuje.
Stary 2008-07-25, 13:38   #2445
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Witam Obserwuje ten wątek od pewnego czasu i stwierdziłam, że przyszła pora się ujawnić W piątek wybieramy się na wielki rajd po lubelskich lokalach. Daty nie mamy ustalonej (chociaż ja chciałabym sierpień/wrzesień 2009), wszystko będzie zależało od tego czy coś znajdziemy. Prawdę mówiąc przeraża mnie to wszystko. Jedyne czego jestem pewna to zespołu, po prostu zakochałam się w Megido Band. Mam nadzieje, że uda się wszystko jakoś zgrać i w przyszłym roku zostanę szczęśliwą mężatką Pozdrawiam
jeśli dobrze pamiętam to kilka stron wcześniej któras dziewczyna pisała ze ma do odstąpienia sale w świdniku na czerwiec albo sierpień nie pamietam dokładnie

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
Chodząc po domach weselnych i czytając umowy zauważyłam dziwny punkt,tzn. było napisane,że jeśli na wesele przyjdzie mniej niż 100 osób,to i tak płacisz za 100!!! Spotkałyście się z czymś takim?
tak jest w większości domów weselnych
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 14:05   #2446
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Jezeli jestes po srodku nich to jezeli oni wspolnie sie dogadaja to i Tobie ta dekoracja zostanie. Zawsze tez moze byc tak ze po kazdym slubie dekoracje sa demontowane z czym sie juz spotkalam. Jednym slowem kazda ewentualnosc jest mozliwa a Tobie przeciez nic narzucic nie moga. A szczegolnie platnosci. U nas Proboszcz nie pozwala aby ktos z zewnatrz robil dekoracje więc mamy sprawe jasną
w sumie nie wiem jak jest u mnie w Kościele, ale mam nadzieje, że nie można mieć swoich dekoracji bardzo tego nie lubię i po prostu nie chce mieć ich na swoim ślubie, a szczególnie takich stojaków z kwiatami jak sie idzie do ołtarza. I kurcze, głupia sytuacja by była jak by mi inne pary takie coś nastawiały, ale postawiłabym sprawę jasną, że ja sobie nie życzę i nie chcę ich mieć.
A to jest mój dzień i jak najbardziej mam do tego prawo

14.08.2010
baby
Stary 2008-07-25, 14:14   #2447
Itenka
Raczkowanie

Oczywiscie masz racje To warto zapytac Ksiedza - on chyba najszybciej Ci podpowie jak to jest w tym temacie A ktora to Twoja Parafia?

Cytat:
w sumie nie wiem jak jest u mnie w Kościele, ale mam nadzieje, że nie można mieć swoich dekoracji bardzo tego nie lubię i po prostu nie chce mieć ich na swoim ślubie, a szczególnie takich stojaków z kwiatami jak sie idzie do ołtarza. I kurcze, głupia sytuacja by była jak by mi inne pary takie coś nastawiały, ale postawiłabym sprawę jasną, że ja sobie nie życzę i nie chcę ich mieć.
A to jest mój dzień i jak najbardziej mam do tego prawo

Stary 2008-07-25, 14:21   #2448
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie masz racje To warto zapytac Ksiedza - on chyba najszybciej Ci podpowie jak to jest w tym temacie A ktora to Twoja Parafia?
świętej Rodziny i tak mi sie teraz coś kojarzy, że koleżanka mi mówiła, że chyba nie można jednak

14.08.2010
baby
Stary 2008-07-25, 14:27   #2449
Joasia***
Rozeznanie

Nie wiem dziewczyny czy poczytujecie PM 2009 ale ja często i dziewczyny tam dały fajny link do tanich sukien ślubnych...
http://www.1luckybride.com/
tylko minusy to to, że zamówienie online i niewiadomo do końca czy to są prawdziwe suknie np. demetrios czy nie podróbka.....ale jesli suknia kosztuje tam np. 189 dolarow co daje w przeliczeniu okolo 400zł to jest to kusząca propozycja
Stary 2008-07-25, 14:30   #2450
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
świętej Rodziny i tak mi sie teraz coś kojarzy, że koleżanka mi mówiła, że chyba nie można jednak
W zeszłym roku w kościele św. Rodziny pary składały się na dekorację kościoła - robił ją ktoś z zewnatrz z tego co pamiętam. W tym roku nie wiem jak jest. Jutro idziemy spisać protokół więc mogę zapytać. Jest mi szczerze mówiąc obojętne czy będą jakieś wazony z kwiatami wzdłuż ołtarza, wstążki przy ławkach itp. Wiem, że i bez tego kościół będzie wyglądał pięknie (siostry zakonne zawsze starają się, żeby tak było), a dekoracja to tylko mało znaczący element podczas całej ceremonii Przynajmniej dla mnie
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 14:34   #2451
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
W zeszłym roku w kościele św. Rodziny pary składały się na dekorację kościoła - robił ją ktoś z zewnatrz z tego co pamiętam. W tym roku nie wiem jak jest. Jutro idziemy spisać protokół więc mogę zapytać. Jest mi szczerze mówiąc obojętne czy będą jakieś wazony z kwiatami wzdłuż ołtarza, wstążki przy ławkach itp. Wiem, że i bez tego kościół będzie wyglądał pięknie (siostry zakonne zawsze starają się, żeby tak było), a dekoracja to tylko mało znaczący element podczas całej ceremonii Przynajmniej dla mnie
to widzę, że my z jednej parafi
właśnie dlatego, że w Kościele zawsze i tak jest ładnie nie chcę już dodatkowych dekoracji, no ale nic, mam jeszcze trochę czasu więc na zapas martwić się nie będę

14.08.2010
baby
Stary 2008-07-25, 16:13   #2452
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Witam was wszytskie
Witamy, witamy,
pierwszą PM 2009
wesele w Bogucinie, super, ja tez tylko ze w podolance mam i cena jest teraz 105zł za dwa dni, też bardzo dobra, oby za dużo nie podskoczyła!
Skoro u Was nie mozna dekoracji w kościele to prosze powiedz gdzie masz śłub?? to wreszcie dojde w którym to kosciele?? Garbów, Jastków?? rozwikłam zagadkę

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 17:53   #2453
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Cytat:
to znaczy ze poczta pantoflowa od Mojej Teściowej żle działa... rozmawiała we wtorek z Parą (na pokazach pościeli w nałeczowie) co ma ślub jak twierdzi, w Jastkowie, że proboszcz nie chce dać zarabiac dekoratorkom...
a zamówiłas u dekoratorki czy moze ksiądz pobiera opłate i kupuje kwiaty? takie które później i tak zostają, wiem że niektóre kościoły też tak mają.

Wlasnie dotarlo do mnie ze ostatnio zmienil nam sie proboszcz... Mam nadzieje, ze jednak nie masz racji

Dekoracje zamowilam u dekoratorki i to wlasnie ona poinformowala mnie, ze musza byc kwiaty zywe, bo nie raz juz tam robila. I proboszcz zabronil sztucznych kwiatow. Swoja droga to nie rozumiem dlaczego...?

Jutro ide dac na zapowiedzi, takze zapytam ksiedza i mam nadzieje, ze jednak bedzie mozna. Alez zamieszalas mi teraz w glowie...
Stary 2008-07-25, 17:59   #2454
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem dziewczyny czy poczytujecie PM 2009 ale ja często i dziewczyny tam dały fajny link do tanich sukien ślubnych...
tylko minusy to to, że zamówienie online i niewiadomo do końca czy to są prawdziwe suknie np. demetrios czy nie podróbka.....ale jesli suknia kosztuje tam np. 189 dolarow co daje w przeliczeniu okolo 400zł to jest to kusząca propozycja
rzeczywiscie mozna sobie wybrac super suknie, ale ja nie mam zaufania do internetu...balabym sie kupic suknie z tej strony jak i z kazdej innej, bez przymierzenia itp, ale trzeba przyznac ze okazja jest baaaaardzo kuszaca

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 18:54   #2455
ewelinka3f
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo kusząca,ale wydaje mi się,że jednak dobrze by było zobaczyć się w takiej sukni przed jej kupnem... Bo coś co na modelce,która nosi rozmiar 34 wygląda pięknie,na większtch rozmiarach może wyglądać nieco gorzej
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 19:28   #2456
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
Bardzo kusząca,ale wydaje mi się,że jednak dobrze by było zobaczyć się w takiej sukni przed jej kupnem... Bo coś co na modelce,która nosi rozmiar 34 wygląda pięknie,na większtch rozmiarach może wyglądać nieco gorzej
Dokladnie ja bym nie kupiła tak waznej rzeczy bez zobaczenia jej na zywo i przymierzenia. Ale szkoda, ze w naszych polskich salonach suknie slubne nie kosztuja 400-500 zł

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 22:27   #2457
karolada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Dokladnie ja bym nie kupiła tak waznej rzeczy bez zobaczenia jej na zywo i przymierzenia. Ale szkoda, ze w naszych polskich salonach suknie slubne nie kosztuja 400-500 zł
A ja własnie mam ochote kupic już kilka sukienek zamawiałam z ebay i chyba z tym również zaryzykuje upatrzyłam sobie jedna to by mnie kosztowała 300 zl za tą cenę na bank nie bede zalowała jezeli się okaże zła. Tylko zrobie to oczywiscie stosunkowo wczesniej zeby pozniej się nie przejechać. Najwyżej wstawie na allegro tu wszystko idzie
karolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 22:49   #2458
katey
Rozeznanie

GG do katey

do zainteresowanych:
widzialam ze w Zuzannie na Bernardynskiej jest wyprzedaz 50%

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 23:15   #2459
becias1234
Raczkowanie

Cytat:
wszystko sie zgadza suknie sa tanie ale za przesylke do polski bedziesz jeszcze musiala zaplacic clo, a wiem to z wlasnego doswiadczenia jako ze sama mieszkam w UK a sukienke zamawialam ze Stanow musialam placic clo.Sukienka w Stanach kosztowala 450 dolarow a w UK 700 funotw po dodaniu cla wyszla taka sama cena.Takze upewnij sie napewno ile jeszcze ci cla do niej dolicza
becias1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 23:24   #2460
karolada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez becias1234 Pokaż wiadomość
wszystko sie zgadza suknie sa tanie ale za przesylke do polski bedziesz jeszcze musiala zaplacic clo, a wiem to z wlasnego doswiadczenia jako ze sama mieszkam w UK a sukienke zamawialam ze Stanow musialam placic clo.Sukienka w Stanach kosztowala 450 dolarow a w UK 700 funotw po dodaniu cla wyszla taka sama cena.Takze upewnij sie napewno ile jeszcze ci cla do niej dolicza
Część z tych sukienek z tego co widze jest również na ebay ale o wiele tansze wystawiane za 20 zl a przesyłka 300 zl jak kiedys zamawialam to gostek mi napisał na paczce że wartość jest 10$ i nie placilam cła
karolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości