|
|
#2431 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Hej
Przygototowania trwają i podzielę się z wami co i jak: Ciasto i tort - zmówione w Nasutowie. Ciasto jak ciasto smaczne. ale podejście do klienta rewalacja - bardzo profesjonalne. Nieźle sie wyspecjalizowali! Bardzo mile mnie zaskoczyli. Wódeczka - jeszczę chwilę temu zdecydowani byliśmy na gorzką żołądkową de luxe czy jakoś tak, ale ta wódka jest poprostu słodka! i to ją zdyskwalifikuje Będzie Maximus lub Wyborowa zależy od ceny. A zakupy albo Makro albo market z promocją a najpewniej Piwex - podobno można wziąść wódkę w "komis" i zwrócić nie zużytą o ile zostaną całe kartony. zaproszenia - robię sama. Już prawie koniec. W sobotę zaczynamy rozdawać. Wszystkie nazwiaska które się da odmieniam, jak brzmią głupio zostawiam w formie nie odmienionej. Papier kupowałam w Graficie, w Cezexsie (dosyć drogo ale duży wybór) i w Retorze (tu najlepiej i tu koperty kupione choć w ciągu 2 miesięcy cena wzrosła o 0,20 gr) suknie - tragedia jestem w tym temacie w lesie. Przebiegłam przez wszystkie Lubelskie salony w jednych fajnie i tanio w innych drogo i nieprzyjemnie. Zdecydowałam sie na szycie u znajomej krawcowej i jeszcz nic nie ruszone a tu jeszcz miesiąc został! sprawy kościelne w toku - biegamy po wszystkich kościołach na nauki, juz raz zdublowaliśmy temat jeszcze skupienie może w tą niedzielę. Niedługo idziemy spisywac protokół z ksiądzem i tu mam prośbę: wypunktujcie mi proszę jak "chłop krowie" jakich dokumentów i skąd potrzebuję. Z USC coś i z kościołów coś |
|
|
|
#2432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo,że każda panna młoda będzie miała inny bukiet czy coś i chciałaby,zeby to pasowało.Ja uważam,ze najrozsądniej jest zrobić dekorację w jakims neutralnym kolorze-czy przede wszystkim białym.Etedy nie ma mozliwości,zeby komuś coś niepasowało.Innym sposób to udekorowanie pod wystrój kościoła,bo przeciez nie musi być tak,ze dekoracja kościoła ma pasować do Panny młodej-tak mi przynajmniej pani florystka tłumaczyła![]() Ja na szczęscie lub też i nie będę miała ślub sama,tzn tylko jeden slub z moim kościle będzie tego dnia-tak przynajmniej mówił ksiadz ostatnio jak sprawdzał.To mała parafia,wiec nic dziwnego Plusem tego jest to,ze będe mogła zrobić sobie dekoracje jaką tylko sobie wymarzę(i taką też zrobię),ale z drugiej strony sama będę musiał za to wsyzstko zapłacić...Ceny wiadomo,są przerażające,ale na szczęscie moja pani florystka podpowiedziała jak zrobić,zeby było pieknie i nie za drogo.Przede wszystkim odradziła bogate stroiki przy ławkach-sama kokardka lub z jakims niewielkim elementem wystaczy I tak nikt nie zwróci uwagi na to co jest w tym stroiku-kazdy bedzie się patrzyć jak kto jest ubrany itd ![]() Ja na swoja dekoracje kościoła nie zamierzam wydać więcej niż 700zł(a to już jest suma ostateczna-licze na mniej )Tasiorowa-potrzebny jest dowód osobisty,zaświadczenie z USC o braku przeciwskazań do zawarcia małz. i odpisy aktu chrztu
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Rozeznanie
|
My mieliśmy dekorację, która została z komunii. Była w kolorze białoo zielonym wiec pasowała idealnie do naszej kolorystyki. Wszyscy myśleli że to nasza specjalnie na ślub. Ale była naprawdę piękna, zostały odświeżone tylko żywe kwiaty. Ponieważ nasz kościół jest nowo budowany to były zakryte niewykonczone słupy, umocowane piórka między nimi. Wyglądało zjawiskowo.
|
#2435 |
|
Rozeznanie
|
Dla szukających sukien http://www.anjolique.com/ może znajda tu inspiracje
Ja o dekoracjach będę myśleć w przyszłym roku. Na razie jestem pewna, że na pewno nie będą to balony na sali
|
|
|
|
#2436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Suknie cudne, mój typ to pierwsza w Bridal, którą zresztą mierzyłam (albo była bardzo podobna)
|
|
#2438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Raczkowanie
|
Witam was wszytskie
![]() Do tej pory traktowałam to forum jako kopalnie wiedzy ale tez postanowilam przylaczyc sie do dyskusji i porad Ja na slubnym kobiercu bede 25.04.2009. Mam juz zespół: Awers - Łęczna i kamerzystę - Wera-Mix Lublin. I nie wiem co dalej jak sie do tego zabrac. A tyle pomysłow w głowie. Co do pisania na zaproszeniach wierszyków sugerujacych to jestem tylko za totolotkiem zamaist kwiatkow. Ale nic poza tym.. Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszle Panny Młode i obecne Żonki
|
|
|
|
#2440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to będziesz pierwsza w 2009rok a zastanawiacie się nad fotografem, czy tylko kamerzysta? No i jaki lokal wybraliście na wesele?
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
![]() Co do fotografii to żona naszego kamerzysty bedzie robiła nam zdjęcia. Ale tylko na ślubie i weselu bo na plener sie nie skusiliśmy. A sala to Katarzynka w Bogucinie. Moja siostra tam miala 2 miesiace temu swoje wesele i bylo na prawde ok. I pod wzgledem jedzenia i obslugi i ceny. W tym roku to bylo 90zł/os za dwa dni I jakby mialo nawet podrozec do 100 to nie bede miala nic przeciwko Szczerze polecam. iiiiiiiii nie moge się już doczekać ![]()
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z dekoracja, jak jest kilka ślubów jedne za drugim, no i jakaś para chce dekorację, pezypuścimy ze i kolejna z tego dnia też sie zgadza, a ja (też z tego samego dnia) się na zadną dekorację nie godze. I co wtedy
zrobią wbrew mnie, mimo, że nie chce, czy przeze mnie nie zrobią wcale
|
|
|
|
#2443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jakbym chciała ich mieć np 10 to by wyszło 2 tys... chyba się jednak nie skusze . Bardzo mi sie podoba jak są kokardy na ławkach z białego materiału, ale niestety ławy u boboli są takie że by było ciężko zrobić tak jak myślę (to nie to co masywne, ciężkie ławy w starych kościołach). Więc po prostu pewnie zamówię bukiet przy ołtarzu. i (jeśli oczywiście inne pary się zgodzą i ksiądz) to wzdłuż alejki płatki róż i świece. Może jeszcze uda mi się skombinować długi pas tiulu albo innego materiału i jakoś się zaczepi za ławy. Ps. niedoszły arch. wnetrz ze mnie dlatego tak kombinuje.
|
|
#2445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo tego nie lubię i po prostu nie chce mieć ich na swoim ślubie, a szczególnie takich stojaków z kwiatami jak sie idzie do ołtarza. I kurcze, głupia sytuacja by była jak by mi inne pary takie coś nastawiały, ale postawiłabym sprawę jasną, że ja sobie nie życzę i nie chcę ich mieć. A to jest mój dzień i jak najbardziej mam do tego prawo
|
|
|
|
|
#2447 | |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie masz racje
To warto zapytac Ksiedza - on chyba najszybciej Ci podpowie jak to jest w tym temacie A ktora to Twoja Parafia?Cytat:
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem dziewczyny czy poczytujecie PM 2009 ale ja często i dziewczyny tam dały fajny link do tanich sukien ślubnych...
http://www.1luckybride.com/ tylko minusy to to, że zamówienie online i niewiadomo do końca czy to są prawdziwe suknie np. demetrios czy nie podróbka.....ale jesli suknia kosztuje tam np. 189 dolarow co daje w przeliczeniu okolo 400zł to jest to kusząca propozycja
|
#2450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przynajmniej dla mnie
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie dlatego, że w Kościele zawsze i tak jest ładnie nie chcę już dodatkowych dekoracji, no ale nic, mam jeszcze trochę czasu więc na zapas martwić się nie będę
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwszą PM 2009 ![]() wesele w Bogucinie, super, ja tez tylko ze w podolance mam i cena jest teraz 105zł za dwa dni, też bardzo dobra, oby za dużo nie podskoczyła!Skoro u Was nie mozna dekoracji w kościele to prosze powiedz gdzie masz śłub?? to wreszcie dojde w którym to kosciele?? Garbów, Jastków?? rozwikłam zagadkę
|
|
#2453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie dotarlo do mnie ze ostatnio zmienil nam sie proboszcz... Mam nadzieje, ze jednak nie masz racji ![]() Dekoracje zamowilam u dekoratorki i to wlasnie ona poinformowala mnie, ze musza byc kwiaty zywe, bo nie raz juz tam robila. I proboszcz zabronil sztucznych kwiatow. Swoja droga to nie rozumiem dlaczego...? Jutro ide dac na zapowiedzi, takze zapytam ksiedza i mam nadzieje, ze jednak bedzie mozna. Alez zamieszalas mi teraz w glowie...
|
|
|
#2454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo coś co na modelce,która nosi rozmiar 34 wygląda pięknie,na większtch rozmiarach może wyglądać nieco gorzej
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym nie kupiła tak waznej rzeczy bez zobaczenia jej na zywo i przymierzenia. Ale szkoda, ze w naszych polskich salonach suknie slubne nie kosztuja 400-500 zł
|
|
|
#2457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już kilka sukienek zamawiałam z ebay i chyba z tym również zaryzykuje upatrzyłam sobie jedna to by mnie kosztowała 300 zl za tą cenę na bank nie bede zalowała jezeli się okaże zła. Tylko zrobie to oczywiscie stosunkowo wczesniej zeby pozniej się nie przejechać. Najwyżej wstawie na allegro tu wszystko idzie
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
do zainteresowanych:
![]() widzialam ze w Zuzannie na Bernardynskiej jest wyprzedaz 50%
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#2459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

ale ja się na tym nie znam i nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda w praktyce. Czy ktoś wie jakie tego typu zasady obowiązują u Boboli? I czy można sypać tam ryżem?
i wokoło nich dużo płatków róż
Wiadomo,że każda panna młoda będzie miała inny bukiet czy coś i chciałaby,zeby to pasowało.Ja uważam,ze najrozsądniej jest zrobić dekorację w jakims neutralnym kolorze-czy przede wszystkim białym.Etedy nie ma mozliwości,zeby komuś coś niepasowało.Innym sposób to udekorowanie pod wystrój kościoła,bo przeciez nie musi być tak,ze dekoracja kościoła ma pasować do Panny młodej-tak mi przynajmniej pani florystka tłumaczyła
za 4 dni 

05.07.2008
bardzo tego nie lubię i po prostu nie chce mieć ich na swoim ślubie, a szczególnie takich stojaków z kwiatami jak sie idzie do ołtarza. I kurcze, głupia sytuacja by była jak by mi inne pary takie coś nastawiały, ale postawiłabym sprawę jasną, że ja sobie nie życzę i nie chcę ich mieć.