Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-15, 19:35   #3301
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Ja pier#dole...
Pies mi wypil z garnka ok Szklankę oleju po frytkach.. Urodze z nerwow..
Nie wiem czy szukać jakiegoś weterynarza, bo nasz nie odbiera... Czy go obserwować...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 19:39   #3302
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja pier#dole...
Nie wiem czy szukać jakiegoś weterynarza, bo nasz nie odbiera... Czy go obserwować...

Ja bym obserwowała, wydaje mi się że może go tylko przeczyścić.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 19:40   #3303
aniama6
Zadomowienie

Pola po drodze mi z wszystkimi radami Twojej położnej. Choć to trzeba wypróbować, różne są dzieci. Ja na początek jestem na nie dla emolientow, chyba ze skóra będzie bardzo wysuszona. Smarować tez niczym nie planuje. Chciałam kupić Babydream, ale coś czytałam ze skład sie pogorszył, ale może kupie, a jak nie to płyn Hipp, tu minimalistycznie podchodzę. Chusteczki nawilżane kupiłam do szpitala tylko bo są wymagane, potem waciki z woda. Akurat o chusteczkach nawilzabych takich chemicznych mam bardzo złe zdanie, widziałam wiele odparzeń nasilonych / zaognionych. Ale to są takie plany a hak wyjdzie to się okaże. Ja mam zamiar wielopieluchowac, karmić piersią, używać mało chemii i nie brać dziecka do spania do mojego łóżka a może i nic z tego nie wyjdzie. A teraz się zmusiłem, wstałam i 20 min pojechałam na orbitreku i samopoczucie +100 od razu. Tak ze jak któraś z Was nie ma przeciwwskazań to polecam umiarkowany wysiłek fizyczny. To tez jedno z moich postanowień ciążowych i jestem twarda, tak regularnie nigdy nie ćwiczyłam. Tak wiec pełna energii wkraczam w wieczór, bo popołudnie zmarnowane.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 19:40   #3304
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Tak, zawsze tak piszą ze 2 razy jak jest odchylenie, ale to nie zrobione 2x tylko sprawdzone. I jeśli się skleiły no to komputer tak policzy i koniec. Nie ma się co przejmować, częsta sprawa, ale ze ciąża, poród to trzeba badanie powtórzyć żeby się potem nikt nie czepiał. I żadnych metod specjalnie nie ma na podniesienie. Po prostu przy kolejnym badaniu zazycz sobie liczenia manualnego i wszystko będzie ok. A ja dziś w ramach zużywania zapasów z zamrażarki zrobiłam zupe krem z zielonego groszku, pycha. Co do godzin pracy to ja mam nieregularne i sobie chwale, tz 7-15, ale czasem 24 godz a potem dzień wolny i te dnie wolne są super bo naprawdę można dużo zrobić/załatwić.

Dzięki za podpowiedź, na pewno tak zrobię

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 19:42   #3305
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja bym obserwowała, wydaje mi się że może go tylko przeczyścić.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Zatłuke mojego brata..dal ten garnek z olejem na balkon i nic nie powiedział... Pies wszedł na balkon i go jakoś długo nie było. Olej był świeży, po jednym użyciu...

Pies wygląda jakby gwiazdka szybciej przyszła taki szczęśliwy że to wylizal...

Stary 2018-05-15, 19:44   #3306
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Zatłuke mojego brata..dal ten garnek z olejem na balkon i nic nie powiedział... Pies wszedł na balkon i go jakoś długo nie było. Olej był świeży, po jednym użyciu...

Pies wygląda jakby gwiazdka szybciej przyszła taki szczęśliwy że to wylizal...

O matko sraczka jak nic u pieska

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 19:45   #3307
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
O matko sraczka jak nic u pieska

Jak to będzie sraczka to będę skakać ze szczęścia..
Boje się, żeby nie zdechł przez to..
Ale duzo tego nie było... No i świeży olej..

Stary 2018-05-15, 19:50   #3308
pola25
Zakorzenienie

Blanka może zwymiotuje...

Aniama ja też chce minimalistycznie podchodzić do pielęgnacji.Ta położna właśnie radziła,aby nie smarować niczym.Co do przemywania po zmianie pieluchy,myślę,że to jest do zrobienia w domu,aby używać wacika+przegotowanej wody (i ekonomiczniej będzie)

Pytałam panie w sklepie o kokon i jak najbardziej polecały,dały sporo argumentów,które mnie przekonały.
Co do laktatora, powiedziały,aby się wstrzymać,bo nie wiadomo ,jak z laktacją. Też je posłucham.
Do kojca (tego dwupoziomowego)polecały materacyk -tylko już nie pamiętam ,jaki dokładnie.Ach ten kalafior ciążowy
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 19:51   #3309
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Ja prześcieradła do wózka kupiłam frotte w baby boom będą na chłodniejsze dni i w macmaris te z jersey na lato. Jutro mają być paczki to zobaczę jak to wygląda. Też się zastanawiam wymiarami ale może jakoś się naciagnie

Co do fotelika to parametry bezpieczeństwa jak dla mnie to punkt pierwszy, ale zaraz po nich liczyła się też dla mnie waga fotelika i to jak dziecko jest w nim ułożone. Za fotelik maxi cosi zapłaciłam ok 330 zł więc nie wydaje mi się żeby był bardzo drogi + adaptery ok 50 zł.

Ojej, dobrze, że zwróciłaś moją uwagę, że w babyboomie sa do wózka też frottowe! Jakoś byłam przekonana, że są jersey'owe, w przeciwieństwie do tych do łóżeczka. Nie przepadam za frotte, ale może wypróbuję jedno takie, jedno takie, córka może akurat ten materiał docenic

330zl to faktycznie nie tak dużo akurat za Maxi cosi. Wiem, że mają też duuużo droższe modele. Ja od początku poszukiwałam mniej znanej firmy po testach Adac, chociaz się natknęłam wczoraj na kupon rabatowy na Maxi cosi 30%, którego nie wykorzystałam, więc może i by mnie to wyniosło jeszcze korzystniej niż ten, który chcemy teraz Tylko wtedy bym musiała kupować adaptery, a twk to się wpina bezpośrednio.
Bezpieczeństwo oczywiście na 1szym miejscu!

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
gaziki do przemywania oczu ( + sól fizjologiczna ) i kikuta. Termometr kupiłam i wczoraj się nim bawiliśmy ciężko powiedzieć, że się sprawdza po 1 dniu ale jesteśmy zadowoleni - można też mierzyć temp wody
Kupiłam emolium do kąpieli aby nie musieć olikąpanć dziecka po. Dzisiaj nam położna to na SR potwierdziła inaczej oliwka obowiązkowa

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

22 maja za tydzień mamy ostatnie zajęcia o karmieniu piersią w grupie połowe mam jest czerwcowych, więc wcale tak późno nie zaczynacie szkoły
dzisiaj było wszystko o noworodkach - kupy, szczepienia, badania i wszystko o zmianach skórnych tych fizjologicznych, czyli kiedy nie panikować na końcu ćwiczenia na lalkach zmiana pieluchy ( ważne aby nie podnosić za nóżki!) i kąpiel - tatusiowie się spisali na medal
To mnie pocieszyłaś Obym zdążyła jak Twoje koleżanki z SP. Też bardzo czekam na te ćwiczenia na lalkach, i mnie, i TŻtowi się bardzo przydadzą. O tych nóżkach właśnie wiem, jakoś tak się bobasa bardziej na boczek obraca, a nie jak kurczaka za udka do góry

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ta położna dzisiaj powiedziała,aby stosować emolienty, gdy ze skórą jest coś nie tak. A tak to samą wodą lub rzucić garść mąki krupczatki!Myć w normalnej nie przegotowanej.

Mówiła,żeby 3 koszule wziąć do szpitala.
Mówiła,żeby używać chust.nawilż.tylko poza domem,w domu wacik+woda przegotowana.
Mnie się też bardzo podoba pomysł z kąpaniem z dodatkiem mąki ziemniaczanej, na pewno będę chciała spróbować, jak się sprawdzi to u Magdy. Emolientów nie planuję, bardzo wątpię, żeby moje dziecko miało jakieś problemy typu AZS, więc uważam, że nie będziemy tego potrzebować. Ja ogólnie jeszcze mało wiem z fachowych źródeł, bo ani położna u mnie jeszcze nie była, ani nie byliśmy na SP, więc różne decyzje co i jak używać i praktykować dopiero przed nami.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 19:54   #3310
pola25
Zakorzenienie

Regularkate w tym sklepie,w którym dzisiaj robiliśmy zakup fotelika,był dzień mamy i taty i m.in. położna była i mówiła o pielęgnacji noworodka. Dali mi taki ekstra fotel do siedzenia ,częstowali bezami i jagodziankami (niestety odmówiłam).
Mają tam sporo ,fajnych,innych rzeczy. Sami robią kokony-koszt 120 zł.
Stary 2018-05-15, 19:57   #3311
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Pola po drodze mi z wszystkimi radami Twojej położnej. Choć to trzeba wypróbować, różne są dzieci. Ja na początek jestem na nie dla emolientow, chyba ze skóra będzie bardzo wysuszona. Smarować tez niczym nie planuje. Chciałam kupić Babydream, ale coś czytałam ze skład sie pogorszył, ale może kupie, a jak nie to płyn Hipp, tu minimalistycznie podchodzę. Chusteczki nawilżane kupiłam do szpitala tylko bo są wymagane, potem waciki z woda. Akurat o chusteczkach nawilzabych takich chemicznych mam bardzo złe zdanie, widziałam wiele odparzeń nasilonych / zaognionych. Ale to są takie plany a hak wyjdzie to się okaże. Ja mam zamiar wielopieluchowac, karmić piersią, używać mało chemii i nie brać dziecka do spania do mojego łóżka a może i nic z tego nie wyjdzie. A teraz się zmusiłem, wstałam i 20 min pojechałam na orbitreku i samopoczucie +100 od razu. Tak ze jak któraś z Was nie ma przeciwwskazań to polecam umiarkowany wysiłek fizyczny. To tez jedno z moich postanowień ciążowych i jestem twarda, tak regularnie nigdy nie ćwiczyłam. Tak wiec pełna energii wkraczam w wieczór, bo popołudnie zmarnowane.

oliwkę hipp bardzo polecam sama od lat ją stosuję. Te chusteczki to chyba najgorszy syf każda położna i mama odradza, stąd na wyjścia planuję tylko te nasączone wodą, a w domu tak jak piszecie.
I zdecydowanie zgadzam się co do wysiłku fizycznego, dzisiaj nie zrobiłam wielu km i to mój błąd, od razu samopoczucie gorsze. A jak człowiek pochodzi poćwiczy to od razu jest lepiej
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 20:01   #3312
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Jak to będzie sraczka to będę skakać ze szczęścia..
Boje się, żeby nie zdechł przez to..
Ale duzo tego nie było... No i świeży olej..

Masz możliwość zadzwonić gdzieś do weterynarza który ma dyżur? Zapytalabys czy masz coś z tym robić. Ale jak tego dużo nie było to nie powinno mu to zaszkodzić.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 20:05   #3313
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja za to do oliwki po kąpieli nie jestem przekonana, szczególnie, że maluchy pojawia się na świcie w lipcu..
Mi znajoma dermatolog powiedziała, żeby na początku nic nie stosować po kąpieli, bo może skóra nie będzie tego wymagać
A już w ogóle od początku nie wprowadzać emolientow,bo jeśli nie są potrzebne to większa szkodę mogą wyrządzić.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Masz możliwość zadzwonić gdzieś do weterynarza który ma dyżur? Zapytalabys czy masz coś z tym robić. Ale jak tego dużo nie było to nie powinno mu to zaszkodzić.

Rozmawiałam właśnie ze znajomą weterynarz na fb jej napisałam. Powiedziała, że raczej nic mu nie będzie..
Więc będziemy mieli ciekawa noc..
Skoncze z zawałem.

Stary 2018-05-15, 20:05   #3314
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za to do oliwki po kąpieli nie jestem przekonana, szczególnie, że maluchy pojawia się na świcie w lipcu..
Mi znajoma dermatolog powiedziała, żeby na początku nic nie stosować po kąpieli, bo może skóra nie będzie tego wymagać
A już w ogóle od początku nie wprowadzać emolientow,bo jeśli nie są potrzebne to większa szkodę mogą wyrządzić.

Mój syn dostał uczulenia od oliwki.

Zgadzam się,że nie ma ,co ładować emolientów ,jeśli nie ma potrzeby.Ja popełniłam ten błąd ze starszym i jeszcze gotowaliśmy wodę na kąpiel (rada mojej mamy)
Stary 2018-05-15, 20:13   #3315
aaska92
Zadomowienie

Blanka Obserwuj pieska, ale myślę, że nic mu nie będzie poważnego na niestrawności się skończy.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 20:17   #3316
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Mój maz to poki co taki freelancer, ma nienormowane godziny pracy, ale najczesciej jak pracuje to długo, tak od 7 do 17, zalezy od dnia i roboty.
Ja czerwcowek nie czytam, ale przerazilas mnie teraz, bo ja codziennie sobie wkladam tam palucha przy aplikacji luteiny hahaha, jeszcze nigdy nic nie poczulam i dzięki bogu bo bym przestała ją brać
Cami w planach mamy zakup łóżeczka, materaca, wanienki plus jeszcze co nam wpadnie w oko a sie przyda ( np. Pojemniki do segregacji, recznik). Na pewno powiem co kupiliśmy
Summer i co w koncu bedziecie brac ten bujaczek unimo ? Co do wozka to tez slyszalam ze ten model ma nisko osadzoną gondole, dla wysokiej osoby to moze buc problem...
O moich strachach juz pisalam, ale one nie zniknęły, ciagle są. Strasznie sie boję, ale tak na maksa
W ogole hahaha wiecie co mam taki glupi strach że Rozalka urodzi sie np z jakimis włosami, oczami czy czyms innym recesywnym i mój mąż będzie sie zastanawial czy to jego hahahahahhaa czesto sie z tego smiejemy ale takie glupie gadki mamy brechowe, ze On np mowi ze jak sie urodzi ruda to cos tam cos tam i chociaz nie mam absolutnie zadnych podstaw do obaw - no bo wiadomo - to mam takie glupie mysli i sie z tego sama śmieje xD Zapraszam wszystkie zainteresowane na fasolke wlasnie wsunelam talerz
Raczej nic nie zostanie ma tzw. Awaryjne później, ale mam w planach przed porodem porobić troche rzeczy w sloiki lub do zamrażarki. Kropko - u mnie to pewnie takie proste potrawy typu pierogi, fasolka, gołąbki, pulpety - ale z chęcią poslucham tez innych propozycji. Pewnie moja mama tez mi coś porobi, bo ona to taka gotująca jak ją znam to codziennie bedzie miala dla nas obiad

Pierogi nazywasz prostą potrawą? :brzyda l: To proszę zrób dla mnie też i wyślij paczką

Cytat:
Camelitos a te płytki pierwszy raz spadły? To może być błąd laboratoryjny, płytki czesto już po pobraniu się sklejają a komputer liczy je razem. Warto poprosić o „ ręczne” zbadanie płytek jest dokładniejsze. Kropka ja tez o welniaku myślę o Pupi ewentualnie Kokosi tzn na pewno kupię 2 conajmniej. I kupuje newborn, te uniwersalne rozmiary czesto są za duże, przeciekają i dziewczyny piszą ze to zraża do wielopieluchowania. A naprawdę można je potem sprzedać w dobrej cenie wiec nie martwię się ze wydań kasę niepotrzebnie. Jednorazówki tez kupię, ale narazie jestem bardzo nastawiona na wielo.

Ja jestem tak pół na pół... chcę wielo, ale boję się, że nie ogarnę. Ale widzę zalety wielo, zwłaszcza w upały. I nawet moja mama, która jest bardziej za upraszczaniem sobie życia i korzystaniem z szybkich rozwiązań mówi, że nie ma nic fajniejszego niż tetra. Bo kto widział cały dzień biegać w folii na tyłku

Cytat:
Ale macie małe brzuchy, u mnie dawno setka przekroczona, ale pewnie blisko setki było przed ciąża, ale za to po porodzie planuje dojść do figury modelki haha. Ale mam złe samopoczucie dziś. Leżę w łóżku i nie nam siły wstać, a wiem ze jak nie wstanę to będę bez energii do wieczora. I co tu robić hmm

Ja mam 107cm, gdzie byłam przed ciążą stosunkowo szczupła i mam 158 Szkoda, że nie mam obwodu zmierzonego na początku ciąży...

Cytat:
Ja przemywalam córce buzię w środku właśnie pieluszką lub gazikiem.

My też zamówiliśmy w poniedziałek wózek i do tego był fotelik maxi Cosi Citi ale bazy nie kupuję, miał być za dwa tygodnie ze względu na wybrany kolor ramy i obicia a będzie już jutro.

15%to zawsze coś

Maxi Cosi City w ogóle nie ma możliwości wpinania do bazy, przez co jest najlżejszy z wszystkich Maxi Cosi

Cytat:
200zł

Kurde jakiś spadek nastroju mam,chętnie bym sobie popłakała
Fajna promocja! Doczytałam, że dałaś upust emocją. No i dobrze- a teraz puść sobie jakiś fajny filma albo weź do ręki książkę i będzie gut

Cytat:
Dokładnie!

Dziewczyny ponawiam pytanie o kurzajkę!

Pyt nr 2:co kupujecie do wózka-przesciaradlo?jesli tak to jakie?
Ja nie mam doświadczeń z kurzajkami, ale któraś z dziewczyn już dzisiaj odpisywałą chyba
Ja kupiłam dwa frotte z babyboom i ewentualnie będę podkładać pileuchę.

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Od kilku dni miałam mocniejsze skurcze niż zawsze i ból kręgosłupa, dzisiaj mój lekarz mnie zbadał i szyjka w 2 tyg. Skrocila się z 32 do 25 mm stąd decyzja o sterydach
Fioletowe trzymaj się! Mam nadzieję, że te sterydy to tylko tak zapobiegawczo i wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
To i ja dorzucam te gaziki
Emmo, a nie obawiasz się Emolium? ja nim kiedyś świetnie wyleczyłam sobie oparzenia chemiczne, ale ostatnio, chyba u Sroki, przeczytałam, że wbrew pozorom to Emolium ma słabiutki skład. Poza tym tak sobie myślę - czy to całe kremowanie, olejowanie i nacieranie dziecka to nie jest marketingowa ściema i strzał w stopę? Nie sądzę, żeby nasze matki o to dbały, a poza tym ja jestem żywym dowodem na to, że skóra na moich nogach wygląda najlepiej, kiedy balsamów nie używam. Jak zacznę - to ciągle skóra się tego domaga. No i mam taką zagwozdkę... Pure nature czy jednak kremiki
Nam położna mówiła, żeby emolientów nie stosować dopóki skóra nie wykazuje oznak suchości czy jakiś podrażnień. I mówiła też, że nie ma konieczności smarowania ciała po każdym myciu, chyba że są wskazania i skóra jest sucha.
Jeżeli chodzi o oliwe z oliwek, to położna zalecała to tylko na ciemieniuche. Do wody mówiła o olejku ze słodkich migdałów.

Cytat:

Jeju jak ja dawno nie ćwiczyłąm nic... Ale dzisiaj juz jest za późno. Może jutro

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 20:22   #3317
pola25
Zakorzenienie

Kropka to muszę sobie przejrzeć wątek w poszukiwaniu kurzajek

Oglądam program Niemożliwe na mtv,śmieszne bardzo

Zmierzyłam cukier i znowu poniżej 100.Jutro po śniadaniu znowu skontroluje. Mam motywacje,aby lepiej się odżywiać,a chęć na słodycze zniknęła (chwilo trwaj)
Stary 2018-05-15, 20:32   #3318
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Blanka może zwymiotuje...

Aniama ja też chce minimalistycznie podchodzić do pielęgnacji.Ta położna właśnie radziła,aby nie smarować niczym.Co do przemywania po zmianie pieluchy,myślę,że to jest do zrobienia w domu,aby używać wacika+przegotowanej wody (i ekonomiczniej będzie)

Pytałam panie w sklepie o kokon i jak najbardziej polecały,dały sporo argumentów,które mnie przekonały.
Co do laktatora, powiedziały,aby się wstrzymać,bo nie wiadomo ,jak z laktacją. Też je posłucham.
Do kojca (tego dwupoziomowego)polecały materacyk -tylko już nie pamiętam ,jaki dokładnie.Ach ten kalafior ciążowy

Nie no na wyjścia to wiadomo ze chusteczki będą. Tez zaczęłam myśleć o kokonie. A z laktatorem to się waham, duży wydatek, ale z drugiej strony jeśli będę karmić piersią to wydaje mi się niezbędny na jakieś wyjścia itp. Ale pewnie się wstrzymam na po porodzie.

Stary 2018-05-15, 20:43   #3319
asiaczek
Zakorzenienie

Ja też przychylam się do tego żeby w ogóle niczym nie smarować jeśli nie ma potrzeby, a już na pewno nie emolientami a tym bardziej Emolium. To już lepsza byłaby A-derma czy mustela jeśli ktoś koniecznie chce coś stosować.
I z tym AZS i alergiami nigdy nic nie wiadomo. U mnie ani ja ani mąż nie mamy takich problemów, nawet nikt w bliskiej rodzinie nie miał stwierdzonych alergii a syn niestety straszny alergik:/

Fioletowe,dawaj nam znać co i jak.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 20:53   #3320
emma90
Wtajemniczenie

Asiaczek zgadzam się w 100% jeszcze jak rodziny latem i w upały skóra dziecka nie będzie miała jak oddychać
Stary 2018-05-15, 20:59   #3321
pozytywnaj
Zadomowienie

Fioletowe okulary kciuki za szybkie wyjście.

Ja jeszcze nic nie wiem, w czym będę myć etc

przejrzałam ciuchy dla Dzidzi i mam ale nie dla tej płci co potrzebuje

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 21:02   #3322
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Camelitos A może masz po prostu maloplytkowosc ciężarnych? Poczytaj o tym, to nic strasznego, czesc ciezarnych tak ma i nie wiadomo jaka jest tego przyczyna,a po ciąży płytki odbijają już do normalnego poziomu ja dzisiaj trafiłam do szpitala i dostałam pierwsze sterydy na płuca, jutro drugie. Wiecie może ile po takich zastrzykach trzymają w szpitalu?
Może tak jest jak piszesz tylko do tej pory mi aż tak płytki nie spadały jak teraz dlatego mnie to zdziwiło

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
a to jest jakaś megam potrzebna funkcja? W sensie, starczy na krócej takie lóżeczko?
Wiesz co nie wiem czy to mega potrzebna funkcja, przydatna jak dziecko jest większe i już chodzi to wtedy się je wyciąga żeby dziecko mogło wyjść z łóżeczka lepiej żeby wychodziło dołem niż gora

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 21:20   #3323
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Regular tez mam problem z przescieradlem wlasnie w zwiazku z wozkiem roana - i co tu zrobić ? Jeszcze pomysle czy kupować, czy po prostu wyciac sobie kawalek z jakiegos zwyklegi przescieradla kupionego w sh za grosze.
Co do maxi cosi to marketing na pewno robi tutaj robotę. O tej firmie która wspomnialas to nawet nie slyszalam, zaraz sobie popatrze.
Summer tez trochę mnie martwi taka utrudniona dostępność do lezaczka kinderkrafta, a z drugiej strony slyszalam juz troche negatywnych opinii o tiny love - najwięcej tyczy sie tego, że dziecko zaczyna się zsuwac z niego, gdy juz zaczyna byc lezaczkiem. Zglupiec mozna od tego wszystkiego po prostu !
Fioletowe, mam nadzieję, że to tylko fałszywe alarmy, ale dobrze, że w razie co bierzesz te sterydy
Emolienty zapobiegawczo to podobno o kant d rozbić - moja przyjaciółka mowila o tym, ze jak sie nic nie dzieje to bez sensu przyzwyczajac skóre dziecka do tego. Ja do mycia kupie kosmetyki z babydream, mają najprostszy skład i wg mnie nic wiecej nie trzeba.
Pola placz jak potrzebujesz, czasem trzeba !
Blanka, wydaje mi sie, że nic sie nie stanie po szklance oleju, choc to wszystko zalezy od przyzwyczajen zwierzaka. Bądź spokojna !
Kropko co do pierogów to zdobie troche ruskich, a z miesem kupie od tesciowej mojej szwagierki, bo ona robi pyszne a ja nie umiem robic farszu mięsnego, ale o tym tez kiedys juz wspominalam moze jak zdaze to troche z jagodami. Marzą mi sie teraz takie pierogi z jagodami i ze śmietaną z cukrem, o mniam....
Dzisiaj muszę poważnie pogadac z córką, żeby jutro pokazała twarzyczke na wizycie !
I tradycyjnie zaraz zjem platki z mlekiem, oby dzisiejsza noc byla rownie przespana jak wczorajsza !

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-16, 05:31   #3324
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
Mój mąż ma jakieś koszmary ostatnio i źle śpi.. Ja śpię jak zawsze- budze sie srednio 10razy w nocy ale zaraz zasypiam znowu. A teraz mam od 30min oczy jak kartofle
Zua kciuki za dzisiejsza wizyte! Mam nadzieje ze dzisiaj tez lepiej spalas!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-16, 06:22   #3325
Naeema
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Nie wiem nawet czy mnie jeszcze pamiętacie tyle czasu się nie odzywałam za co przepraszam, ale po prostu nie mam kiedy pisać. Praca (i masa problemów w firmie), synek który uwielbia być na spacerach i dom pochłaniają cały mój czas i energię. Staram się czasem zaglądać, ale nie mam szans na nadrobienie tyle piszecie.
U mojego maluszka w brzuszku niestety bez rewelacji. Na razie nic bardzo poważnego(na szczęście i tak trzymać), ale stres ogromny i jesteśmy pod opieką poradni patologii ciąży. Tak w skrócie to synek słabo rośnie i jest małym okruszkiem. Nastraszyli mnie jeszcze porodem w innym mieście jakby wszystkiego było mało. Głęboko wierzę, że wzrost nie wyhamuje gwałtownie i dotrwam w dwupaku do końca lipca. Cieszę się ogromnie, że zrobiliśmy badanie wolnego dna po kiepskich wynikach pappy bo przynajmniej poważne wady są wykluczone, jedno zmartwienie mniej ( a przy nieprawidłowościach które wyszły na usg mogły by być jednym z podejrzeń).
Muszę się jednak szybciej wziąć za wyprawkę (nie zaczęłam jeszcze, ale większość mam po starszym synku więc nie panikuję). Jestem w trakcie porządków w domu, żeby zrobić miejsce dla maluszka. Myślę że pójdzie sprawnie i do końca maja wszystko ogarnę a potem tylko pranie ciuszków.
Trzymam za was kciuki i mocno kibicuję wszystkim
Może uda mi się czasem coś napisać, o ile wybaczycie że tylko z doskoku
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 07:07   #3326
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Od kilku dni miałam mocniejsze skurcze niż zawsze i ból kręgosłupa, dzisiaj mój lekarz mnie zbadał i szyjka w 2 tyg. Skrocila się z 32 do 25 mm stąd decyzja o sterydach
Fioletowe, oby to był fałszywy alarm. Trzymamy wszystkie kciuki za ciebie i pisz do nas częściej, jak będzie ci się nudzić w szpitalu

Cytat:
Emma jakoś mnie dzisiaj odrzuciło od słodkiego (ostatnio naparwdę przesadzałam),gdy zobaczyłam cukier po śniadaniu.Niby cukrzyca mi nie wyszła,a tu taki numer Może to od tych bułek

Poryczałam i chwilowo mi lepiej

Summer ja używałam te kosmetyki musteli z synem,teraz też kupiłam,drogie,ale skuteczne
Polu, a jakie bułki jadłaś? Pieczywo pszenne i to jeszcze z marketów albo innych mało wiarygodnych źródeł, jest potworne i podnosi cukier masakrycznie :/
A Mustelę używałaś już od pierwszych dni życia?

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
mam

napisała, że niefajne, bo później nic się nie wchłonie, a mi właśnie o to chodzi aby później nic nie musieć wcierać
ale tak jak mówię, jestem na tak a jak wyjdzie, jak maluszek będzie reagować to czas pokaże

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

czasami tak najlepiej. A cukry to rzeczywiście mogły skoczyć przez pieczywo..
Oo, co prawda nic nie widzę, ale jeśli ty jesteś przekonana do Emolium to czemu nie . I tak pewnie wszystko wyjdzie po kilku pierwszych kąpielach i to dziecko zweryfikuje, co dla niego najlepsze

Cytat:
Ja pier#dole...

Blanko, jak pies? Powiem ci, że dokładnie znam ten ból, bo mój kiedyś dobrał się do zakupów i zjadł całą kostkę masła. Z nerwów prawie zawału dostałam, bo bałam się m.in. o jego wątrobie. Skończyło się na spektakularnym rzyganiu masłem. Mam nadzieję, że twój też w jakiś sposób się pozbędzie oleju, choć chyba nadmiar tłuszczu może powodować raczej zaparcia niż biegunkę?

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Pierogi nazywasz prostą potrawą? :brzyda l: To proszę zrób dla mnie też i wyślij paczką

Ja jestem tak pół na pół... chcę wielo, ale boję się, że nie ogarnę. Ale widzę zalety wielo, zwłaszcza w upały. I nawet moja mama, która jest bardziej za upraszczaniem sobie życia i korzystaniem z szybkich rozwiązań mówi, że nie ma nic fajniejszego niż tetra. Bo kto widział cały dzień biegać w folii na tyłku

Ja mam 107cm, gdzie byłam przed ciążą stosunkowo szczupła i mam 158 Szkoda, że nie mam obwodu zmierzonego na początku ciąży...

Maxi Cosi City w ogóle nie ma możliwości wpinania do bazy, przez co jest najlżejszy z wszystkich Maxi Cosi

Fajna promocja! Doczytałam, że dałaś upust emocją. No i dobrze- a teraz puść sobie jakiś fajny filma albo weź do ręki książkę i będzie gut

Ja nie mam doświadczeń z kurzajkami, ale któraś z dziewczyn już dzisiaj odpisywałą chyba
Ja kupiłam dwa frotte z babyboom i ewentualnie będę podkładać pileuchę.

Fioletowe trzymaj się! Mam nadzieję, że te sterydy to tylko tak zapobiegawczo i wszystko będzie dobrze

Nam położna mówiła, żeby emolientów nie stosować dopóki skóra nie wykazuje oznak suchości czy jakiś podrażnień. I mówiła też, że nie ma konieczności smarowania ciała po każdym myciu, chyba że są wskazania i skóra jest sucha.
Jeżeli chodzi o oliwe z oliwek, to położna zalecała to tylko na ciemieniuche. Do wody mówiła o olejku ze słodkich migdałów.

Jeju jak ja dawno nie ćwiczyłąm nic... Ale dzisiaj juz jest za późno. Może jutro
Kropko, ja miałam 107 kilka dni temu, teraz już wolę nie mierzyć. Przed ciążą 170 cm wzrostu i trochę ponad 60 cm w talii, tak więc ja się czuję z tym brzuchem jak mastodont

Cytat:
Regular tez mam problem z przescieradlem wlasnie w zwiazku z wozkiem roana - i co tu zrobić ? Jeszcze pomysle czy kupować, czy po prostu wyciac sobie kawalek z jakiegos zwyklegi przescieradla kupionego w sh za grosze.
Co do maxi cosi to marketing na pewno robi tutaj robotę. O tej firmie która wspomnialas to nawet nie slyszalam, zaraz sobie popatrze.
Summer tez trochę mnie martwi taka utrudniona dostępność do lezaczka kinderkrafta, a z drugiej strony slyszalam juz troche negatywnych opinii o tiny love - najwięcej tyczy sie tego, że dziecko zaczyna się zsuwac z niego, gdy juz zaczyna byc lezaczkiem. Zglupiec mozna od tego wszystkiego po prostu !
Fioletowe, mam nadzieję, że to tylko fałszywe alarmy, ale dobrze, że w razie co bierzesz te sterydy
Emolienty zapobiegawczo to podobno o kant d rozbić - moja przyjaciółka mowila o tym, ze jak sie nic nie dzieje to bez sensu przyzwyczajac skóre dziecka do tego. Ja do mycia kupie kosmetyki z babydream, mają najprostszy skład i wg mnie nic wiecej nie trzeba.
Pola placz jak potrzebujesz, czasem trzeba !
Blanka, wydaje mi sie, że nic sie nie stanie po szklance oleju, choc to wszystko zalezy od przyzwyczajen zwierzaka. Bądź spokojna !
Kropko co do pierogów to zdobie troche ruskich, a z miesem kupie od tesciowej mojej szwagierki, bo ona robi pyszne a ja nie umiem robic farszu mięsnego, ale o tym tez kiedys juz wspominalam moze jak zdaze to troche z jagodami. Marzą mi sie teraz takie pierogi z jagodami i ze śmietaną z cukrem, o mniam....
Dzisiaj muszę poważnie pogadac z córką, żeby jutro pokazała twarzyczke na wizycie !
I tradycyjnie zaraz zjem platki z mlekiem, oby dzisiejsza noc byla rownie przespana jak wczorajsza !

Zua, powodzenia na wizycie, kciukasy trzymam!
Co do bujaczka - jeśli kupię ten używany za stówkę z hakiem to nie będzie mi szkoda i nie będę ronić łez, jeśli okaże się mało komfortowy. Ale nowy, za jakieś 350 zł - Wtedy bardziej przekonuje mnie Kinderkraft.

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nie wiem nawet czy mnie jeszcze pamiętacie tyle czasu się nie odzywałam za co przepraszam, ale po prostu nie mam kiedy pisać. Praca (i masa problemów w firmie), synek który uwielbia być na spacerach i dom pochłaniają cały mój czas i energię. Staram się czasem zaglądać, ale nie mam szans na nadrobienie tyle piszecie.
U mojego maluszka w brzuszku niestety bez rewelacji. Na razie nic bardzo poważnego(na szczęście i tak trzymać), ale stres ogromny i jesteśmy pod opieką poradni patologii ciąży. Tak w skrócie to synek słabo rośnie i jest małym okruszkiem. Nastraszyli mnie jeszcze porodem w innym mieście jakby wszystkiego było mało. Głęboko wierzę, że wzrost nie wyhamuje gwałtownie i dotrwam w dwupaku do końca lipca. Cieszę się ogromnie, że zrobiliśmy badanie wolnego dna po kiepskich wynikach pappy bo przynajmniej poważne wady są wykluczone, jedno zmartwienie mniej ( a przy nieprawidłowościach które wyszły na usg mogły by być jednym z podejrzeń).
Muszę się jednak szybciej wziąć za wyprawkę (nie zaczęłam jeszcze, ale większość mam po starszym synku więc nie panikuję). Jestem w trakcie porządków w domu, żeby zrobić miejsce dla maluszka. Myślę że pójdzie sprawnie i do końca maja wszystko ogarnę a potem tylko pranie ciuszków.
Cześć, Naema,
Pisz nam częściej, zwłaszcza, jak jest ci smutno czy źle, czy martwisz się o malucha. My jesteśmy taką (nie)anonimową grupą wsparcia
Mam nadzieję, że z dzieciaczkiem będzie ok i te miesiące stresu zamienią się w jedno wielkie "UFFF...!" po porodzie

Witam dziś, w ten pochmurny dzień!
Akurat jak muszę gdzieś wyjść, coś załatwić i pokręcić się na piechotę, to musi lać deszcz

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 07:39   #3327
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Fioletowe, oby to był fałszywy alarm. Trzymamy wszystkie kciuki za ciebie i pisz do nas częściej, jak będzie ci się nudzić w szpitalu

Polu, a jakie bułki jadłaś? Pieczywo pszenne i to jeszcze z marketów albo innych mało wiarygodnych źródeł, jest potworne i podnosi cukier masakrycznie :/

Oo, co prawda nic nie widzę, ale jeśli ty jesteś przekonana do Emolium to czemu nie . I tak pewnie wszystko wyjdzie po kilku pierwszych kąpielach i to dziecko zweryfikuje, co dla niego najlepsze

Blanko, jak pies? Powiem ci, że dokładnie znam ten ból, bo mój kiedyś dobrał się do zakupów i zjadł całą kostkę masła. Z nerwów prawie zawału dostałam, bo bałam się m.in. o jego wątrobie. Skończyło się na spektakularnym rzyganiu masłem. Mam nadzieję, że twój też w jakiś sposób się pozbędzie oleju, choć chyba nadmiar tłuszczu może powodować raczej zaparcia niż biegunkę?

Kropko, ja miałam 107 kilka dni temu, teraz już wolę nie mierzyć. Przed ciążą 170 cm wzrostu i trochę ponad 60 cm w talii, tak więc ja się czuję z tym brzuchem jak mastodont

Co do bujaczka - jeśli kupię ten używany za stówkę z hakiem to nie będzie mi szkoda i nie będę ronić łez, jeśli okaże się mało komfortowy. Ale nowy, za jakieś 350 zł - Wtedy bardziej przekonuje mnie Kinderkraft.

Cześć, Naema,
Pisz nam częściej, zwłaszcza, jak jest ci smutno czy źle, czy martwisz się o malucha. My jesteśmy taką (nie)anonimową grupą wsparcia
Mam nadzieję, że z dzieciaczkiem będzie ok i te miesiące stresu zamienią się w jedno wielkie "UFFF...!" po porodzie

Akurat jak muszę gdzieś wyjść, coś załatwić i pokręcić się na piechotę, to musi lać deszcz
oby się szybko rozpogodziło tutaj zachmurzone niebo, ale na razie nie zanosi się na deszcz. A też muszę dzisiaj na chwilę wyjść z domu

To jesteśmy podobnej budowy 168cm i w pasie przed ciążą miałam z ok 62cm, a czasami i mniej, stąd teraz te 88cm jest dla mnie sporo, a Ciebie to podziwiam! ważne, że nasze maluchy rozwijają się prawidłowo
ciekawa jestem czy przekroczę 60kg w tej ciąży
Stary 2018-05-16, 07:56   #3328
MalaGosia88
Zakorzenienie

Fioletowe dużo zdrowia, oby skończyło się na strachu i szpital dopiero w lipcu

Naema dużo zdrowia dla Twojego okruszka, przesyłam Wam sporo sił

Stary 2018-05-16, 08:38   #3329
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Witaj! Mam nadzieje, ze Maluszek nadgoni wagowo i urodzi sie zdrowy w terimine
Cytat:

Cześć, Naema,

No to jestes troche wyzsza, wiec pewnie tez troche inne proporcje. Ja pewnie tez mialam cos ok 60cm w pasie przed ciążą. Porownanie do mastodonta bardzo akuratne! Już nawet parkuje w miejscach dla rodzin z dzieckuem, gdzie jest wiecej miejsca, bo w ciasnych muejscach parkingowych nijak nie wyjde z auta najgorsza jest castorama, gdzie miejsca parkingowe sa zaplanowane dla szczuplutkich klientow jeżdżących smartami!

Zastanawialyscie sie juz dziewczyny nad mata edukacyjna? Na poczatku to jeszcze za wczas ale tak ok 2-3miesiaca juz szloby klasc takiego maluszka na taka mate...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-16, 08:54   #3330
aniama6
Zadomowienie

Naema mam nadzieje ze z maluszkiem będzie wszystko w porządku i nadrobi waga i wzrostem. A ty jeszcze pracujesz? Jeśli tak to podziwiam plus jeszcze starsze dziecko i nie dziwie się ze masz mało czasu. Kropka nad mata się nie zastanawiałam, tyle tego jest, mnie podobają się takie w stonowanych kolorach. A szczerze mówiąc to nawet 2 by mi się przydały do 2 domów, ale myśle ze to będzie dobra rzecz zażyczyć sobie na prezent od większej grupy np z pracy, lub może koleżanki będą chciały składkowo coś kupić, jak nie to sama kupię. U mnie leje, dla mojego samopoczucia to lepiej ale jest trochę ponuro wiec z domu wychodzić się nie chce. Narazie czytam książkę i zaraz wskakuje na orbitreka żeby się rozruszać. Macie może jakieś fajne pomysły co zrobić ze świeżego szpinaku? Trochę mi wyrosło już na działce.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości