|
|
#661 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?
|
|
|
|
|
#662 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Przerwę wam kłótnię ;P
![]() Pewnego razu jechałam autobusem, ubrana jak to ja - wąskie ciemne dżinsy, bluzka czarna, długi rękaw czarna, a że krótka to na to top fioletowy. I makijaż jak u mnie, czyli kreseczki eyelinerem. Niby nic nadzwyczajnego, typowa 18stolatka, prawda? Do autobusu weszły dwie dziewczynki..miały może z 13ście lat z jakimś chłopcem w ich wieku, który puszczał techno z telefonu. Obie ubrane jak na swój wiek..nieodpowiednio. Nie będę tu prawić kazań typu "ja w ich wieku bawiłam się lalkami", ale ich makijaż był naprawdę wyzywający, jak u "wczesnej Dody" - białe cienie aż pod brew, błękitna kredka, aż raziło to. Ubiór tez rażący - nie dość, że nie były szczupłe, wręcz przeciwnie, ubrane w kuse, krótkie bluzeczki, spod których wystawał tłuszczyk. A i zachowywały się tak, że trudno byłó ich nie zauważyć, ale ludzie je zignorowali. Zmierzyły mnie wzrokiem, poszeptały coś. Zwróciłyśmy z koleżanką uwagę na to, bo trudno było nie zauważyć, a że głupio na głos, to szepnęłyśmy sobie parę słów po cichu typu "patrz, obgadują nas", tyle. W pewnym momencie, dziewczynki wychodząc podchodzą do mnie i mówią "szmata". ![]() ![]() ![]() Przepraszam, ale jeśli ja jestem szmata, to czym są one?!
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchaj Ja nie bronie zdzir!!!nic takiego nie napisałam..... a co do tego twojego: ojej.. gdzie co jak? z tego co pamietam to napisalam coś innego.. sprawdzam.. i faktycznie.. napisałam: "mirelka, AsiCcccCA i inne takie". czyli nie bezposrednio Ciebie tylko ogólnie osoby zaciekle broniące tych zdzirek. nie kpij o Ja nic nei napisałm bezpośrednio do ciebie bla bla bo w tym momęcie kpisz poważnie nie chce sie kłocic nie bronie zdzir
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka (nazwijmy ją A.) raz szła ulicą, a z na przeciwka idzie chłopak z jakąś dziuńką, wiecie, spódniczusia, kusa bluzeczka, szpileczki, włosy farbowany blond.. A. spojrzała się na nich, no przecież wiadomo, że nawet przypadkiem mogła o nich zahaczyć wzrokiem, w końcu się mijali. Spojrzała tylko raz na tą blondi, a ta zaczęła A. wyzywać od najgorszych, szmat, ciot itd. Rzucała samymi ku*wami co zdanie... i nawet wyjęła żyletkę, że niby A. coś zrobi. Jej chłopak próbował ją uspokoić, jakoś się udalo, poszli w swoim kierunku, moja kumpela w swoim. Jakiś czas później A. jedzie autobusem, patrzy a tu znowu ta blondi z chłopakiem. A. nie patrzy na nich wcale... stali kawałek dalej a i tak słyszała z ust blondyny "to ta szmata! zaraz jej wyje*bię", chłopak ją uciszał a ona na to tylko 'no nie uciszaj mnie! wyj*bię tej kur*ie".. I od czego to się zaczęło? Od jednego spojrzenia.. Nie sądzę, żeby moja kumpela patrzyła na nią jakoś nachalnie czy z politowaniem, żeby tamta się zbulwersowała, bo A. jest od niej młodsza o jakieś 3 lata i nie jest jakąś pustą barbie.. |
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jestem przerażona jak to wszystko czytam... ![]()
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh właśnie... idzie czlowiek ulica nawet nie spojrzy na gowniare...albo popatrzy tak normalnie..ludzie sie mijaja to oczywiste ze sie spoglada czasem na ludzi na ulicy a tu wychodzi odrazu do czlowieka pyskowka "co sie gapisz szmato!! ee??!! chcez w ryj dostac!?" heh i co tu poradzic na ta zbuntowana mlodziez ![]() Ja sama czesto slysze okreslenia po ktorych az uszy wiedna
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Te 2 sytuacje opisane wyżej...eh...niestety coraz częściej się zdarzają
![]() Panienki myślą, że jak się pomalują itp są fajne. Jakiś czas temu byłam z koleżanką w centrum handlowym. Poszłyśmy na sam do kosmetyków, Maybelline. Chciałam sobie kupić podkład, a jak słyszałam należy go wypróbować na przegubie i na kości policzkowej. To z testera spróbowałam przy lusterku. Nawet mi pasował. Coś tam jeszcze oglądałyśmy z koleżanką. I słyszymy: "O...dzieci się malują!". Odwracamy się, a tam stoją 2 jakieś takie, w sumie niedużo starsze, z 17 lat. Ja nie zwróciłam na to uwagi. Moja koleżanka coś tam chyba do nich mruknęła i ja znowu zaczęłam przeglądać. To tame 'zdzirki' znowu swoje. To ja się wkurzyłam, wzięłam koleżankę, która chciała się już z nimi gryźć i odeszłyśmy, a one za nami "Ojej, dzieci się na nas obraziły i uciekły...", czy coś w tym stylu. Rany :/ Chciały być takie super dorosłe i 'inteligentne'. Ale kto mądry by na cały sklep zaczął dokuczać nieznajomym osobom? :/ |
|
|
|
|
#668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio wracałam z koleżanką autobusem do domu. przede mną siedziała dziewczyna ( na oko z 18/19 lat miała) z chłopakiem i około 3/4 letnim dzieckiem (!!). oczywiście musiała ubzdurac sobie, że się na nią patrze i zaczęła mnie wyklinać nie muszę mówić, że wszyscy w autobusie patrzyli na nią z politowaniem, a jej chłopak starał się ją uspokoić. Już nie mówię o tym, że swoje kilkuletnie dziecko woziła o 23 autobusem po mieście
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
Mnie rowniez przytrafila sie taka sytuacja kilka miesiecy temu
Siedzialam z kolezanka na lawce bylo kilka kolegow Nagle dosiada sie do nas mlodsza o rok dziewczyna ktora wkurzylo to ze mialam futerko w kapturze ( ale zenada)Zaczela mnie wyzywac od K*rw Szm*t Zignorowalam ja i poszlam z kolezanka do tej pory jak kolo niej przechodze to mierzy mnie wzrokiem hahaPatologia ![]() No juz nie wspomne o tym ze kiedy jestem na basenie 12 latki z papierosami chodza i mierza mnie wzrokiem od dolu do gory posylają mi złowieszcze spojrzenia żenada chyba myslą ze sie ich przestrasze
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś szłam sobie chodnikiem, jak gdyby nigdy nic. Przede mną szły dwie dziewczyny, a że ja się spieszyłam, to je wyminęłam i idę dalej i nagle słyszę za sobą "Ty patrz ku... jak się wozi, zaraz dzi... sklepię", czy coś w ten deseń. Nie powiem, trochę się zlękłam, bo dziewcze filigranowe to nie było, a i wyglądało na takie, co to niejedną twarz już na ręce miało i poszłam nie zwaracając uwagi dalej. Po kilku dniach spotkałam ją na mieście. Normalnie bym nawet nie zwróciła na nią uwagi, ale oczywiście nadpobudliwe dziewcze drze się do mnie z drugiej strony ulicy z pogróżkami. Nie odpowiedziałam. Nie będę się z holotą przekrzykiwała. Jak to ktoś powiedział "Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem".
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trzeba uważać, bo laski tego typu bywają niebezpieczne
|
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież na pewno ze szkoły mieli jakieś sygnały od wychowawców.
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o to , że Tmargot zareagowała normalnie i przyznaje jej racje |
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Pogratulować szkoły.Jak ja chodziłam do gimnazjum w takich wypadkach pyskowania,zaczepek od razu wzywano rodziców.
|
|
#678 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Co do tego przykładu z malowaniem się, próbą czy kolor podkładu pasuje... Ja bym tak w życiu nie zareagowała chyba. Szczególnie, ze wygląd i wiek to dwie różne rzeczy, ja sama wyglądam na 14-15stolatkę.
Ja się tylko pytam jak to się stało, ze dzisiejsze 13stolatki takie są... Nie wszystkie, ale niektóre...naprawdę, jak z koszmaru!
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wracałam z kościoła z kumpelą, i na przeciwko nas szły 4 dziewczyny, na pierwszy rzut oka nie rozpoznałam co to za jedne, ale po chwili je skojarzyłam. Typowe laski z nałogami, i pełen szpan, chociaż nie mają czym szpanować no ale pomińmy to. I ja idę z kumpelą i one już się zbliżają do nas, nagle jedna do drugiej coś wyszeptała a ta jak nas zmierzyła od góry do dołu
no to ja jak zwykle zrobiłam oczywiście to samo i zaśmiałam się pod nosem. Ale nie ukrywam, że mnie wkurzyły
|
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj miałam taką sytuację..co prawda nie ja, ale byłam przy tym.
Byłam nad jeziorem, były tam dwie dziewczyny (10,11lat) i jeden chłopak na oko 9lat. Były same. Tak klnęły głośno, śpiewąły jakieś 'wulgare' piosenki i co jakiś czas wykrzykiwały HWDP. Nie muszę też mówić jak wyglądały... . Chlapały ludzi nie patrząc na nic. Chłopak zaczął rzucać je piachem, jedna sie prawie poryczała na co wykrzyczła : Powiem to wszytsko Twojej mamie ! Chłopaksie obraził i chciał iść do domu, na co dziewczynka go przepraszała. A za chwil;e znów sie wyzywali od iditów itp. Po chwili przyszła jakaś ich koleżanka z siostrą (4lat) Ledwo co umiała mówić ta siostra, ale pierwsze co jak przyszła to powiedziała : Mamy papielosa! Na co jej siostra uderzyla ja' lekko ' w twarz i powiediala do niej zamknij mordę. Na co pozniej wszyscy klnęli i zaponieli o siostrze tej dziewczyny. Patologia jednym słoem... eh
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
no ja niestety mialam wiele takich stytuacji..nie wiem? przyciagiam takie glupiutkie istotki??
siedzialam sobie kiedys w autobusie wsiadly takie dwie zolto czarne wlosy ...zielona skaja ze zlotymi naszywkami..ekstra neonowe mini full...po prosru maksymalnie przerysowane.. mniejsza, usiadly naprzeciwnko mnie... ja mp3 wlaczone okulary na twarzy i jade sobie..a te, zauwazyly mnie i swinskie teksty: pierwsze co: zdjelam sluchawki ale nic... nie odzywalam sie a ta jedna mala pchla zesmazona ( i stad potem te opinie o solarycznych wymalowanych panienkach)- mowi do mnie : "Nie badz taka pewna siebie bo Ci wpierd^%&%^&" stala stanela przy poreczy i sie gapi...mysle: no coz, musze wstać ![]() wstalam, sciągnelam okulary..pchła zdębiala.... trafiła na piłkarke reczna, mam 180 cm na siedząco widac nie bylo...zebyscie widzialy ich miny umiem uderzyc w razie czego, pchla miala na tyle instynktu samozachowawczego, ze to zrozumiala bez pokazu..a pyskowki? gapiace sie perfidnie pustaki, przemalowane biedne glupie? wiecie jak mi zal takich dziewczynek? co potem z tego wyrosnie? nikt nie bedzie ich szanował... to smutne |
|
|
|
|
#683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale w zamian tego mam dużo wysokich kolegów Ale wracając do tematu- Najgorsze jest to, że "małe żdzirki" są coraz młodsze i koleżanka mojej siostry (VIklasa) opowiadała jej jak to lizała się z pewnym kolesiem i jak to on zrobił jej palcówkę Noja siosta udawała oczywiście znawczynię ale jak tylko przyszła do domu to zapytała co to jest palcówka. I do czego tu doszło, żeby moja siostra miała niewinnych i normalnych znajomych muszę ją brać na jakieś koncerty aby zapoznać ją z moimi
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo moja była pełna takich dzieci z marginesu i nie była jakaś elitarna,a rodziców wzywano.
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Pink u mnie w szkole wzywa się rodziców ale co z tego skoro większość owineła sobie rodziców wokó palca. Np. Na wywiadówce mój wychowawca powiedział iż ma problem z X gdzyż X jest bezczelny, chamski, nie wywiązuje się z obowiązków i ma wszystko gdzieś itd a jego matka na to: "No i widzi pan jakie z niego zaradne dziecko. Pan też by chciał mieć takiego syna" Na cojuż nic nie mówił bo zatkało go podobnie jak resztę rodziców
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam taka sytuacje,kiedy na imprezie u kolegi na 18-tce wyszłam na dwór (to był rok 1992),a za mną przypałętał sie młodszy brat gospodarza domu.koleś miał może 15 lat i zaczał sie do mnie przystawiać. jako,że lubię ściemniać pociągłam go za język i wypytałam się go o szczegóły. nie wiem ile było w tym prawdy,ale chłopak miał duża wiedzę na temat sexu.powiedział mi,że pierwszy raz miał w wieku 13 lat,a kobieta miała 19 ,więc to ona mu pokazała co i jak. dzis ,kiedy sobie to wspomne to oblewa mnie zimny pot,bo moj syn jest w takim wieku,a nie wyobrażam sobie "TEGO dzieciaka" w łózku z panną. |
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
masakra z tymi gowniarami ale jakby mi takie zdzirsko za skore zalazlo to rozszarpalabym
troche szajba jestem i jak ktos atakuje bezczelnie to nie ma zmiluj....
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Twój post przypomniał mi pewnego chłopaka którego znałam pare lat temu(wtedy miał 19). W wieku 13 lat miał swój pierwszy raz za sobą ( z dziewczyną 16 letnią!) Gdy był troche podcięty opowiadał nawet jak to go strasznie bolało Chłopak pochodził z troszke pataologicznej rodziny.. ale do tej pory mysle jak bardzo taka dziewczyna musi być zdesperowana żeby ciągnąć 13 latka(!) do łóżka...
|
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może przestaną olewać.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

ale zenada)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

troche szajba jestem i jak ktos atakuje bezczelnie to nie ma zmiluj....