![]() |
#2431 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
I ja też się rozryczałam.......
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja dzis musze sama mala wykompac nie wiem zupelnie jak to zrobie ale cos bede musiala wymyslec... moje dziecko od kilku dni turla sie po podlodze przekreca sie z brzucha na plecy i na odwrot.. do tego nie lubi juz spac na plecach przekreca sie na bok i tak na boku spi raz na jednym raz na prawym... u mnie dziecko tez siada tzn jak sie da jej rece to sie podciagnie i siedzi i zadwolona taka ze hej ale jeszcze odwodze ja od tego bo wydaje mi sie ciut za mala... wy tu o staraniach ja nic ciekawego do powiedzienia nie mam za drugim cyklem sie udalo a bylam wtedy pewna ze klapa bo bylam u lekarza i usg nic nie wykazalo przepisal mi nawt jakies leki na lepsza OWULACJE dobrze tego nie wykupilam ![]() ![]()
#2433 |
Zakorzenienie
|
fredziunia
![]() ![]() ![]() ja dzis ide na imprezke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() milego dnia dziewusszki do juztra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Wtajemniczenie
|
U nas taki upał, że nie można wytrzymać, nie byłyśmy jeszcze na dworze ale wszędzie patelnia i na tarasie i na werandzie. Sashka wariuje na podłodze a mi sie udało wyprasowac i trochę dom ogarnąć. Uciekam bo domaga się mojej uwagi
![]()
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez strasznie goraco. Malutka mi co godzina wisi na cycku,pewnie chce jej się pic.Nie wiem jak Wy,ale ja nei odczuwam w takie upały godu,dzis mało co zjadłam,nie licząc jajecznicy na śniadanie
![]() Planuje wyjś na dwór,ale pod wieczór. Też już odwazyłam sie sama kąpac Małą, dopiero po..3 miesiącach. Fredziunia współuczje przezyc ![]() ![]() Gosiaczek zazdroszcze imprezki ![]() ![]() Wczoraj Tż zabrał mnie do znajomych,dośc nieoczekiwanie i tak z biegu. Własnie uspąłm Malutka,wiec byłam pewna,ze bedzie długoo spac..zawsze jak ją uśpie koło 20-21 to śpi dos długo.Pozatym była zmęczona i w dzień mało spała. Zozstała z teściowa.Mieliśmy wróci za godzine.A tu NIESPODZIANKA. Jak tylko wyjechaliśmy Malutka sie obudziła i zaczęła płakac.. Teściowa ja bawiłą ponad 1,5 godziny i w tym czasie ze 100razy wydzwaniała do nas,a my nie słyszeliśmy,bo mielismy ściszone tel ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek to baw sie dobrze, zazdroszcze
![]() A w borach to nie wiem czy sie co zwiedza ale moze spotkasz dzikiego zwierza, np. zubra hehe przy grillu ![]() Ray i jak kapiel? |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Raczkowanie
|
No to ja się powoli żegnam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ...
![]() ![]() No i posprzatalam wkoncu , teraz mi to zajmuje prawie caly dzien a bo to maly wzywa a to trzeba cos ugotowac itd... jeszcze zostalo mi pare ciuszkow malego do poprasowania i moze przyjechac Tesciowa ![]() Unas tez dzis bylo duszno, parno niebylo czym oddychac maly sie tak wsciekal ze praktycznie nic niespal wciagu dnia mam nadzieje ze w nocy pospi ![]() mała migotka: no to tesciowa miala szkole przetrwania ![]() Ok mykam bo dzis przyszly moje zamowione ramki i bede sie bawic w zdobienie zdjec malego ![]() ![]()
#2439 |
Rozeznanie
|
kokochana udanego urlopu zycze a mala napewno bedzie grzeczniutka cala drg wiec niema sie co bac
![]()
#2440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tych siatek, to ja w ogole tego nie sparwdzam! wazne, ze corcia dobrze przybiera - po co sobie zaprzatac glowe tymi siatkami? paintball to taka fajna zabawa w strzelanie takimi specjalnymi markerami. choc w taki upal, gosiaczku, moze byc ciezko w tym calym sprzecie. dziewczyny, ale jaja wczoraj byly po kapieli - mala lezala, a ja ja wycieralam. jak zwykle fikala nogami i rekoma i w pewnym momencie tak sie jakos odbila nozka o moja dlon, ze wyladowala obok na brzuszku z podniesiona wysoko glowa, a na tej glowce kaptur od recznika! no mowie wam jaki skok odwalila! bylam w szoku, a ona cala happy! maz mial pecha, bo akurat byl w lazience, zobaczyl tylko efekt koncowy - nie dosc, ze wiele wydarzen go moija ze wzgledu na dlugie nieobecnosci w domu, to nawet jak jest obecny, to czesto nie bywa swiadkiem jakichs niesamowitych zdarzen. ponawiam pytanie o to, jak w chuscie kolkowej ukladacie maluchy - pytalam wprawdzie madabell, ale chyba przeoczyla moj post. chodzi mi o to, czy jak one leza w chuscie, to czy maja ugiete nozki??? bo mi nogo malej gdzies na plecach laduja. cos nie moge sobie poradzic z tym ustrojstwem zwanym chusta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci sa spokojne i potrafią lezec same,same sie bawic?
Moja Malutka taka nie jest,często mnie "nawołuje",przez co nic nie moge zrobic w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre cycowe, nietóre cycowo-butelkoew, jedne w gondolce inne od poczatku w spacerówce. Podnoszac jak wygodnie a nie jak specjalisci napisali. Kazdo inaczej w miare możliwości i z wszystkimi jest OK. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A i husteczek uzywam róznie. czesto w domciu małej myje pupę woda i mydełkiem ale czasem mam lenia i chusteczki ida w ruch. No i na spacerach idzie sporo bo spacery robimy długie od 3-9 godzin (do parku, na bazarek, do biblioteki, na łaeczki do innych mamuś, na koniec pod stacje PKP bo tatuś wraca z pracy, tam się pakujemy do samochodu i wracamy do domu). Cytat:
No ale zadko Turtyl jest pacany bo Ewa najczesciej spi w wózeczku jak on jedzie a jak nie spi to sie ciekawsko rozglada. Jedyny warunek spokoju jest taki ze wózek musi sie poruszać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. No doslownie fontanna po nocy jak piersi sa twarde jak kamienie. Moze to dlatego ze moje piersi sa malutkie i nagle uwolnione pod ciśnieniem psika. Najlepsze (najzabawniejsze) jest wtedy polowanie otwarta buzia Ewy na tryskajaca fontanne. Czasowo nie psika długo bo jakies 15-20 sekund ale na raz leci kilka strumyszków co w sumie daje spory "psik". Jednorazowo to jest jakies 10 ml czasem wiecej jak piersi bardziej napęczniale a/i/lub Ewa mocniej cmoknie 2. Mala spi jak jest szaro buro i deszczowo. Ma to po tatusiu i mamusi. Jak jest deszczowo to ja jestem okropnie senna i wrecz padam z nóg. A w trybie normalnej pogody to Ewa przesypia noc (7-8 godzin) i około poł godzinki miedzy karmieniami (co 2,5 - 3 godziny). 3. Laktator jest w ruchu bo Ewa przesypia noce, a moje piersi nie tolerują długiego "nieoddojenia", nieodciagniecie pokarmu dluzej niz 7-8 godzin i bolesne guzki gotowe. Więc dla kondycji moich piersi w nocy raz odciagam mleko. 4. tez podnosze za paszki. Ewa inaczej nie lubi. A Zawitkowskiego i spólke mam w powazaniu. Prawda jest taka ze co specjalista to inne teorie. 5. Ewa kubeczka Medeli nie poważa. Od poczatku nie udało mi sie jej z tego cokolwiek podac bez zalania. Wiec jak trzeba podaje jej łyżeczką. Zadko podaje co innego niż piers do picia ale jak podaję to podaję jej czystą wode w duże upały. Cytat:
I tez zliczałam ruchy i panikowałam jak było mało. 5 lat bez antykoncepcji - jak Bog da to bedzie maluszek 3 lata starań
![]() |
#2443 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
fredziu wiem co przeszłas wkoncu na jednym wątku siedziałysmy na szczescie wszystko było ok. i masz swoje szczescie przy sobie i pewnie teraz sobie smacznie śpi
![]() ja mała zawsze kapie sama -no chyba ze tz jest w domu to wtedy idzie myć ze mna ale raczej do towarzystwa ![]() ![]() jedynie na poczatku jak wrócilismy ze szpitala to tz mył ja sam bo ja bałam sie jej brac na rece taka byłam słaba. marcelka tez od wczoraj próbuje tak jak jak by siadac ![]() a co do zabawy samej -to tylko na macie tam ma tak kolorowo ze dobre pół godzinki mam dla siebie - a to posprzatam a to cos zjem itp... a ona sie bawi, jak jej sie znudzi to potrafi tak wrzeszczec ze az uszy bolą ![]() wklejam stronke http://www.bobasy.pl/marcelinka - tam jest filmik Marcelki -nudny, bo w sumie ona nic takiego tam nie robi -ale...
#2445 |
Zadomowienie
|
Adatko fryzura Marcelinki mnie powala na kolana, piękny irokez. A jaiie ma oczęta niebieskie i widzę ze bawi się taką samą karuzelką jak Aleks
![]() Papryczko zapomnialam ci odpisać na to pytanie, przepraszam. Aleks ma nózki ugięte, skrzyżowane i mam je trochę pod ręką.Znaczy kończy się gdzieś na moim boku. Na plecy mi nie zachodzą ale wiem o czym piszesz. To znaczy że masz dziecko za nisko w chuście. Spóbuj ja dać tak jakby do półleżącej pozycji jak najwyżej kółka, a włąsciwie do półsiedzącej jak już się tam umości to sama ci odrobine zjedzie w chuscie i będzie bardziej leżała niż siedziała, ale na początek weź ja tak jakby do półsiadu. Wtedy ci się nie będzie zapadać i nie będzie przyginać głowy do brzucha a tym samym nie będzie tak protestować. No i będzie wiecej widzieć.Aleks nie leży na wznak tylko jest leciutko w moją stronę skierowany i jedną rączkę trzyma w górze bo tak lubi. Jak do karmienia ją układa wzdłuż swojej główki. I od razu jak go włoże to idę do lustra, on widzi nasze odbicie i pzrsetaje marudzić tylko się uśmiecha. Spróbuj odwrócić jej uwagę |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
heh ja tez niedclugo bede miec chuste
![]() ![]() jak jezdzimy na weekend do tesciowej to dla malej mam zapakowane 3 torby (takie zakupowe, te duze "eko torby" wiecie o ktorych mowie?>....) a dla ans jedna tylko ![]() ![]() ![]() no a z tym paintballem migiotko chodzi o to, ze masz karabinek, w nim są naboje z farbą i sie dzieli na grupy i sie do siebie strzela w lesie czy na jakis innych terenach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zapisalam sie tez na basen, bylam w piatek. Fajnie jest tylko ze ja nie umiem plywac (nawet moja żabka jest licha, obok mnie pklywal dziadek!!! DZIADEK!!! ktory robil baseny żabka bez przerw przez godzine.... ale ja sie tam zdolowalam.... ![]() ![]() nie chce zaopeszac, ale krole ktore mala dotaje, albo nutramigen dzialaja i mala sadzi kupki... nie codziennie ale tak co dwa dni. Są troche burego koloru, ale jest wyraznie zadowolona jak zrobi ![]() i kupilamtez ta "szczoteczke" gumową do masowania dziąsełek i powiem wam, ze rewelacja! mała ma taka ulgę jak jej tam gmeram tą szczotka ![]() ![]() ![]() ![]() milej niedzieli dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
hehe adatko fajny filmik
![]() ![]() ![]() madabell obejrzalam wszystkie forki na bobasach ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2008-07-27 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
hej
jakos wczoaj wykompalam mala sama echhh nie wiem jak wy to robicie ta moja to chlapie nogami rekami ze ledwo ja moge utrzymac ale mialam szampon i zel dla niemowlat i lalam na gaze i samo sie pienilo wiec jakos sie nam udalo hehe normalnie myje ja mydelkiem johnsons ale teraz chyba sie przerzuce na ten szampon i zel bo mydelko ktos musi mydlic a tu tylko leje i juz a uzywacie jaksi gabeczek?? podejrzewam ze gabeczka by sie lepiej pienila niz gaza widze ze filmi,ki wlejacie to musze i aj swoje ![]() ![]() ![]() ja juz dochodze do swojej wagi jupi ![]()
#2449 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek paiontball to ulubiona gra mojego meza
![]() co do basenu spokojnie ja keidys jak zaczelam chodzic to ledwo jeden basen moglam przeplynac az wstyd mi bylo bo wszyscy smiagli a do tego moj maz ktory prawei dwa baseny pod woda potrafi zrobic ![]() a teraz po 2 mc chodzenia potrafie plywac bez przerw 30 min albo i dluzej .. kup sobie shape tam jest rozpisane trening plywania na basenie by byl skuteczny
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ide sie zbierac na paintballa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek sukienke kupilam mc temu jakos na poczatku lipca i byla taka akurat a dzis ja wlozylam i zleciala ze mnie doslownie .. az szczeka mi opadala wiedzialam ze schdlam bo widze po wadze ale zeby az tak zeby sukienka zleciala
![]() moja to tez istny urwis nic tylko sie wyglupiac to sie az tak smieje ze po 15min juz glos traci heheh ale dalej by chciala az czkawki czasem dostaje najlepiej to ja tarmosci pierdzioszki straszyc i akuku doslownie pieje a jak przestaje sie to krzyczy i czeka az znow bedzie
#2452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj dawalam mloodemu soczek na lyzeczce, zreszta wczoraj tez. Jak jemu to nie smakuje, jak on tym pluje. No nie wiem jak to bedzie z nowymi potrawami. Na razie soczki winogronowy i jablkowy sa be |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
ale ja umiera,m po tym paintballu!!! jestem tak posiniaczona, ze nie ide na basen dzis, bo na polizje by dzwonili ze mnie ktos pobił
![]() ![]() ![]() kasiu_sloneczko, ty wazylas przed ciążą 80 kg i schudlas do 58 czy w ciąży najwiecej bylo 80 kg?? bo ja przed ciążą wazylam 63 kg, w ciąży najwiecej 84 alb o 85 juz nie wiem, bo potem musialam leżec a teraz poki co jest 69... ![]() madabell a ja nie mam czasu biegac po lumpach... ale kupilam jej kiedys raz (przy opkzazji jak bylam u okulisty, a mala z tesciowa) piekna bluze z early days i kilka par spodni i jakaś kiecke i cios tam jescze... ale takich markowyh jak burberry to nie znalazlam... a ta kiecka w krtake z zary to boska!!! sa,ma bym taka nosila!!!! ide umierac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, dzieki za wyjasnienia w zwiazku z chusta - jak upaly mina znow bede cwiczyc, bo teraz to za goraco....
co do ciuchow, to tez mam fiola. moja tesciowa czesto chodzi po lumpeksach i mala ma sporo fajncyh rzeczy z early days, next, mothercare, marks&spencer i wielu innych. wiadomo, w ogole nie sa zniszczone i sama tez nie ma kiedy wszystkiego znosic, bo tesciowa chyba z 2 czy 3 lata zbierala (z nadzieja, ze w koncu zdecydujemy sie na dziecko, hehe). z zary kupilam jej juz sporo na zapas (bedac w ciazy, bo sama tam sie ubieram) -nie tylko jakichs pajacykow itp, ale i plaszczyk granatowy jesienny, kombinezon rozowy zimowy i kozuszek bezowy. ostatnio dostala od znajomej z anglii plaszczyk rozowy marccain - istne cudo! jak dla doroslej osoby kroj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Rozeznanie
|
Ja też dzisiaj umieram może nie tak jak gosiaczek ale jednak ostatni tydzień plaża wyjazdy i weekend najpierw Gniew turniej rycerski ale był taki upał że nie dalismy rady Basia dostała pamiątkę takie coś na głowę w stylu nałęczki zobaczyła prawdziwych rycerzy bitwy między nimi była na zamku słyszała huk armat i jest ok a potem pojechaliśmy nad jeziorko.
Mam pytanie do mam karmiących piersią czy Wy się kąpiecie w jeziorach morzu itd ja się boję o piersi żeby nie przeziębić ale ciągle walczę z ochotą na kąpiel ale cóż Zosia najważniejsza. Wczoraj pół dnia do nocy u znajomych w ogrodzie na przyjęciu urodzinowym były rozstawione baseny trampolina do skakania dużo dużo miejsca i jeszcze więcej jedzenia. Dzisiaj pasuję mam straszny bałagan w domu wyjdę dopiero po południu mimo że w Gdańsku zaczął się jarmark ale tam pełno ludzi duszno poczekam jak się zrobi chłodniej. Co do wagi to ja mam taką jak przed ciążą troszkę skóry ale da się ją wciągnąć a tak w ogóle to się wcale nie przejmuję w końcu mam dwoje dzieci jestem krótko po porodzie i mam 34 lata choć ludziska dają o wiele mniej hi hi. Co do zajścia to nie miałam problemu miało być w czerwcu ale dekarze siedzieli nam na dachu no i było w lipcu i jestem bardzo szczęśliwa a Basia jeszcze bardziej. Ja od samego początku kąpię małą sama mydełkiem a czasem w olilatum choć mi drogo wychodzi bo dwie córcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Wtajemniczenie
|
Nuncio, w wielu miejscach czytałam, że nie da się przeziębić piersi. To jest przesąd! Kąp się do woli!
Kurcze! Basia godzinę temu odmówiła mi piersi! ![]() ![]() ![]() ![]() Weekend minął, a mnie nie udało się napisać ani jednego posta! ![]() Jeśli chodzi o starania, to udało nam się za pierwszym razem. Bardzo chciałam, by dziecko urodziło się w kwietniu i... Udało się! ![]() Nowe ciuszki kupuję głównie w sklepach internetowych i na allegro. W lumpeksach kupuję rzadko, bo nie mam po prostu oka do takich zakupów. Natomiast moja mama jest w tym świetna. Zawsze coś super znajdzie dla wnuczki ![]() ![]() edycja basia własnie złapała cyca ufff...
![]() |
#2459 |
Wtajemniczenie
|
Sashka już drugi dzień prawie nic nie je, jak pociumka ze 20-40 ml to sukces, pic też nie chce, wczoraj dopiero 0 18:30 po spacerze wszamała ze 120 ml a dzisiaj od rana znowu bunt. To chyba przez ten upał, który jest nie do wytrzymania.
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
te upały mnie dobijają,juz wolę zimę
![]() Nikt nie odpowiedział na moje pytanie o radzenie sobie z czynnosciami domoymi przy maluchach.Czy starcza Wam czasu na sprzatanie,gotowanie itp.?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.