|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
zrobiłam inwentaryzację ciuszków i nie wiem jak to skomentować |
|
|
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma, chwal się!
![]() Summer, współczuję może jakieś leki to nie jest zły pomysł skoro są bezpieczne dla malucha?
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna jesteś ![]() ale też mogę ponarzekać, bo szykuje się seria upałów ![]() już jest ponad 22 stopnie, w mieszkaniu mam 2 więcej, a cały tydzień ma być około 30!! |
|
|
|
|
|
#4174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chwal się co tam w komodzie mieścisz będziesz synusia przebierać 5 razy dziennie Summer biedactwo! szczerze współczuję.. Mąż tez wyskoczył z życzeniami dla mnie jako mamusi, oj nie spodziewałam się, ale przecież synuś mocno daje o sobie znać, więc nie ma dyskusji! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wg rozmiarów na metce: 19szt/50, 24szt/56, 19szt/62 i 4szt/68 - 5szt kocyków + 1 w drodze ![]() - 7szt pieluszek (5szt bambusowych + 2szt muślinowe) + 2szt w drodze - 3szt otulaczy bambusowych - 10szt tetrowych ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
jeszcze trochę mi to zajmie :P dwa prania mnie czekają minimum :Pa ciuszki kupowałam z myślą o rodzeństwie Staszka ponad połowa jest unisex
|
||
|
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się dzisiaj
![]() Również życze wszystkiego najlepszego ![]() My właśnie siedzimy u mojej mamy na kawie i ciastku a później pojedziemy do teściowej ![]() Mama mi dzisiaj fala prezent dla wnuczki - sama zrobiła Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4177 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Planuję jeszcze dokupić jedną lub dwie mniejsze.Cytat:
Cytat:
Mam za to dużo takich muślinowych pieluszek z primarku- nawet jednego opakowania nie otwierałam z myślą, że może zostawię na prezent dla kogoś albo dla kolejnego dzieciątka. Ale te pieluszki sątak super cienkie! Ma któraś z Was muślinowe pieluszki? Wasze też są takie cieniutkie i delikatne? Cytat:
Mam dzisiaj trochę roboty ale słomiany zapał...
|
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina napewno.Wam jest ciężko z dala od rodziny.
Summer życzę lepszego samopoczucia! Ja się melduję znad jeziorka,narazie w cieniu bardzo przyjemnie! |
|
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Summer współczuje objawów. A korzystasz z usług fizjoterapeuty? Bo nie pamietam. Ja jak mnie plecy bolały to znalazłam taka dziewczynę specjalizująca się w kobietach w ciąży- różne rzeczy oferowała- masaże, ćwiczenia, kinesytaping. W końcu nie skorzystałam bo przeszło- ale może u Ciebie coś by to dało. Bo to jednak jeszcze chwila do porodu jest i strasznie musisz się męczyć. Emma masz tego trochę, chwal się zdjęciami ile mozesz bo lubię u Ciebie szukać inspiracji. Choć ja na ciuszków zakupy mam już bana- w końcu po porodzie tez z chęcią coś pokupie. Jedynie z nexta chce kupić kilka ładniejszych rzeczy i jeszcze jakiejś fajnej dzianinowej białej/ ecru czapeczki szukam może ze sweterkiem w komplecie.
A jednak chyba jeszcze coś dokupie z ubranek- właśnie zobaczyłam że od 4.06 w Lidlu znów będą ubranka i to całkiem fajne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez aniama6 Czas edycji: 2018-05-26 o 11:23 |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Kochane mamusie, dla tych co za chwilę będą tulić swoje pierwsze maleństwa w ramionach i te które są już zaprawione w boju życzę sobie i Wam dużo sily, miłości, cierpliwości i dużo dużo zdrówka z okazji dzisiejszego święta.
![]() ![]() ![]() Ja już dostałam z samego rana mnóstwo prezentów od mojej córci i od męża tez, dzień zaczął się na prawdę miło ![]() Summer bardzo mi przykro z powodu twoich boleści, mam nadzieję że jakoś uda ci się wytrwać do porodu ![]() Polu regeneruj siły ![]() Karolinka przesyłam wirtualnie kawałek ciasta i kawkę ![]() żeby ci nie było smutno.Camelku piękny ten misio od twojej mamy ![]() Emma ale masz zapasy ciuszkow że hoho Miłego dnia wam życzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najwięcej ciuszków kupiłam zimą na wyprzedażach i przez te 5 miesięcy się to wszystko nazbierało. Cieszę się, że już kończę wyprawkowe zakupy, zostały dla mnie same te przyjemne czyli dekoracyjne gadzety spotkałam się właśnie z komentarzem, że nie powinnam ubierać obcisłych topów i sukienek bo zaszkodzę dziecku w jej czasach się inaczej ubierało, ale serio?! gdyby było mi niewygodnie albo cokolwiek miało zagrażać maluszkowi to nigdy bym się tak nie ubrała
|
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
U nas dalej jelitówka. Mnie na razie nie bierze. Jakie wy już macie wyprawki. A ja złapałam jakiś zwis niby wiem, że czasu coraz mniej a przez to łapie mnie stres i chyba gorzej się zmotywować. Mamy też trochę problemów zdrowotnych u synka i jeździmy po lekarzach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z Synkiem? |
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Camelitos Piękny prezent dostałaś i to własnoręcznie robiony, cudo!
Emma Podejścia starszych ludzi nie da się czasem zmienić na pewno babcia miała dobre intencje ![]() Polu Udanego wypoczynku, piękne masz tam widoki
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie!
Wszystkiego dobrego dla każdej z nas ![]() ![]() U mnie były rano przy pobudce i kwiaty (zorganizowane z pomocą tż), i laurki - zorganizowane przez Maksa głównie Tak cichutko zabrał Lidkę z łóżeczka, jak się obudziła i pilnował Kaja, że ja nic nie usłyszałam w niani i spałam smacznie, a oni w trójkę robili laurki, kochani! asiaczku, moc najlepszych życzeń zdrowia przede wszystkim i szczęścia dla synka! Sandam, racja! Kathy, cudownego dnia, dużo miłości i szczęścia na nowej drodze! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Podoba mi się ogromnie ten wzór kocyka. Będę taki niedługo robić, bo ten który produkuje się teraz, został wyproszony przez Kaja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Oj na razie wstępna diagnoza i dużo jeżdżenia po lekarzach
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak w rzeczywistości rozmiary wypadają ? Zbliżone do siebie?W ogóle dziewczyny może wiecie: ktore firmy mają rozmiary np. 56 które naprawdę są dobre dla dziecka a nie ani za duże ani za małe? Cytat:
![]() Ja dzis moja mamę wyciągnęłam na lody i ciacho do kawiarni do teściowej dzwoniłam i pewnie spotkamy się jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, lidl ma mocno zawyżone. Ja mam dziś jakiś nie mój dzień. Pot spływa ze mnie strumieniami, mecze się po kilku krokach. Fakt, było bardzo duszno, teraz spadł deszcz i nieco lepiej. Ale powiedzcie jak to jest- przedwczoraj zdobyłam Kasprowy Wierch, wczoraj imprezowałam do 23 i czułam się dobrze, dziś mam sprzątać itp i samopoczucie straszne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pożarłam się z tż teraz w dodatku piekę biszkopt na jutrzejsze ciasto
|
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
Anima, to na pewno od sprzątania
![]() a tak poważnie, to nie wiem jak u Ciebie, ale u nas jest 29st i ze mnie tez pot splywa strugami. Moje slonicowe stopy sa jeszcze wieksze niz zazwyczaj... poodkurzalam dywan i sofe i musialam usiąść bo opadam z sił...Dzięki inspiracji Emmy zamówiłam na allegro literę do pokoju Kropsona. W zwiazku z tym, że u mnie będzie bialo-zielono w pokoiku i mam zieloną farbe kredowa, to pomaluje sobie tę literę tak jak to Emma pokazala na zdjęciu. Dziewczyny, które mają foteliki a szczegolnie foteliki maxi-cosi. Wiecie jak ściągnąć pokrowiec do wyprania? Bo ja nie ogarniam, a jak ogarne to wiem ze potem nie zaloze go z powrotem. Czy Wy w ogole pierzecie ten pokrowiec/material? A i zdaje relacje z frontu tarasowego- dzisiaj szalunki skonczone, w poniedzialek prawdopodobnie będą wylewane fundamenty będę mieć taras na ktoryr będę mogła wyjechać z Kropsonem ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
Hello,dawno mnie tu nie było
Wszystkiego najlepszego dla Was wszystkich Mamusie ;-) U mnie w sumie bez szału ostatnio,bylam na wizycie we wtorek i sie okazało,ze mi sie szyjka skraca :-( powinnam najblizsze 4-6 tyg jak najwiecej leżeć i sie nie wysilać,ale kompletnie nie wiem jak to zrobie,bo musze ogarniać Młodą,a mąż w delegacji :-( Dziś w nocy zamówiłam sobie testy na wyciek wód plodowych- chyba zaczynam schizować. Z przyjemnych rzeczy to B. kończy dziś 2 latka ![]() Jutro robimy jej impreze urodzinową, wiec jeszcze sie musze troche powysilac i postać przy garach. No i na wizycie wyszło,ze dzidzio głową w dół i waży 1900 g ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
Radena, heeej!
Ja Cię bardzo proszę... Ty już raz przesadziłaś przecież z tortem urodzinowym, gdy miałaś się oszczędzać! Rób minimum z minimum! Moc buziaków i najlepszych życzeń dla B ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w tym roku zabroniłam mężowi sadzenia pomidorów i papryki na balkonie bo chce mieć wolny balkon jakbym musiała wózek wystawic Co do prania pokrowca z fotelika to nie wiem jak się go ściąga ale wiem że koleżanka ściągala i tak niefortunnie to zrobiła że porozrywala go ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() I dla maleństwa wszystkiego dobrego ![]() Jaki tort będziesz robiła? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#4196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć inwentaryzację ciuszków robiłam według metek więc w rzeczywistości najwięcej mam tych na 62 i 68 Cytat:
![]() U nas kryzys zażegnany biszkopt pięknie wyrósł, robiłam pierwszy raz z 10 jajek na tortownicę 30cm nie wiem jeszcze jak będę go kroić
|
||
|
|
|
|
#4197 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wstyd się przyznać ale nigdy nie piekła biszkoptu. Musze poszukać inspiracji na ciasto bo jutro mamy gości i tez coś musze upiec. Cytat:
Cytat:
wydaje mi sie ze HM tez ma trochę większe rozmiarówki i ja nasze body 62 zakategoryzowalam do ciuszków 68....Dziś położyliśmy pierwsza warstwę farby na meblach. Póki co wyszedł styl rustykalny mam nadzieje ze druga warstwa farby ładnie pokryje bo efekt niekoniecznie mi się podoba a nie chciałabym kłaść na te meble 3-4 warstw bo mam już dość tego bałaganu w domu ... :/
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
Radena 100lat dla B
Oszczędzaj się! Jeszcze troszkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwszą warstwę, ale na dwóch się skończy - chcę aby było widać słoje drewna.oby głowa przestała Cię boleć ![]() Ale się objadłam zrobiłam sobie dużą miskę sałatki greckiej + dwa tosty z masłem - mam ostatnio na nie jakąś mega fazę ![]() teraz muszę strawić nim pójdziemy spać.. Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-26 o 20:34 |
|
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

na razie dostałam od siostry tylko takie foto
dam znać jak go będę mieć domu 
i nie wiem jak to skomentować 

może jakieś leki to nie jest zły pomysł skoro są bezpieczne dla malucha?

szczerze współczuję..

za szybkie znalezienie auta, w dzisiejszych czasach to się człowiek czuje jak bez ręki 

żeby ci nie było smutno.

dwa prania mnie czekają minimum
Oszczędzaj się! Jeszcze troszkę