![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Dziewczyny,ja tylko na szybko, bo nie mam czasu ani sił nic pisać...
Kupiłam kiedyś ten aspirator Haxe i nie użyłam ani razu, bo jest do kitu. Nie odciągał nic(w necie są opinie, że wodnisty,np alergiczny katar wciągnie ale nie typowe gluty), a poza tym on tak warczy,że mój syn się bał. Także nie polecam. Na noce lepiej mieć fridę albo gruszke jeśli nie chcecie hałasować Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4533 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
U mnie 3 tyg do donoszonej,a przez te upały nic mi.się nie chce i część rzeczy stoi...Zalamalam się,bo zobaczylam najnowsze prognozy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4535 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4537 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odo, taaaak, chodziło mi o to, gdzie je na codzień trzymać. ![]() ![]() Ja ogólnie wolę te w kostkach, ale miałam problem z dobrą mydelniczką, a raczej jej brakiem. ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-05-29 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Mrożę w woreczkach, ale najpierw na kilka godzin/na noc kładę na tackach i dopiero potem takie zmrożone ale sypkie daje do woreczków, wtedy nie sklejają się, nie robi się taka „pulpa” polowe przygotowałam właśnie, reszta mi stoi w piwnicy i jutro rano muszę je ogarnąć.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4540 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W temacie truskawek- myślicie że mogę o tej godzinie je jeść? ![]()
![]() |
![]() |
#4541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Badanie gbs dla mnie nie było mocno nieprzyjemne, po prostu patyczkiem przejechała tam gdzie trzeba i tyle. Hormony mi szaleją, bo dziś się poryczałam przez głupie bluzki. Ogółem mam zupełnie inny styl i gust niż moja mama i siostra, lubię większe dekoldy (m.in. ze względu na duży biust) itd, a one mi dziś kupiły dwie koszulki pod szyje o najprostszym kroju. Ja wiem, że takue też się przydają ale ostatni też mi takie kupiły i chyba widzą, że je rzadko noszę, bo są pod samą szyję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4543 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale zawsze powtarzam - nie martwić się! Dopóki nie ma żadnego pewnego powodu, to szkoda się stresować na marne. Super że jesteś pod taką kontrolą, to na pewno pomaga mniej się martwić! Oby wszystko się dobrze ułożyło ![]() Cytat:
![]() Powiem szczerze nie znam i nie słyszałam nic o tym Haxe. O Katarku słyszałam mnóóóóóstwo opinii, najczęściej z dodatkiem "Dlaczego tak późno go kupiłam?!" U nas chyba nawet na wątku wśród mam było parę takich ![]() ![]() Dziękuję ![]() A miałam Ci pisać ostatnio... To zapewne złota rada z tym ograniczeniem soli i absolutnie zawsze popieram, żeby upewnić się ze swoim lekarzem, że wszystko jest ok. Ja tylko sprostuję, że miałam na myśli, że część tego puchnięcia jest chyba nie do uniknięcia w ciąży, że po części jest to normalne. Ja soli używam już śladowe ilości. "Już" bo kiedyś soliłam zdecydowanie ponad przeciętną, ale od kilku Wiele dań jem już zupełnie bez niej. Gratki za postępy z wyprawką! Cytat:
![]() |
![]() |
#4544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Moja córka od 20min tak mi ciśnie po szyjce, że aż podskakuje z dyskomfortu. Jakby mnie prąd kopał.
Ja chcę spać ![]() Od jutra u mnie akcja "pranie" Właśnie M. Kupił. Mleczko i odplamiacz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4547 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4549 | |||
Zadomowienie
|
Właśnie nie! Zakładam, że będzie równie duży
![]() Z Lidusią miałam ostatnie usg 37+1 i wychodziło 3 450, dlatego teraz jak będę mieć usg 36/37 tc, to myślę, że 3 kg lekko będzie. Pomijając te wątpliwości co do porodu, to znowu dwa ostatnie pomiary macicy mi wyszły o wiele powyżej norm, więc nawet jakbym nie była pod opieką szpitala, to i tak położna by mnie już na usg wysłała, żeby sprawdzić wagę i wody. Cytat:
![]() Oj, może te 2 kg to trochę więcej niż przybierałaś wcześniej, ale ciągle nie jest źle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobrze, że się trzymasz, spokój przede wszystkim ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem ciekawa ile waży już Nina.. 1850 30+4... W ogóle ostatnio znajoma mi zasadzila tekst, że skoro ona już jest tak nisko i tak długo główka w dół, to będzie miała głowę zniekształcona... Przerazilo mnie to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to jest wspaniała sztuka i moc w rękach tutejszych położnych, po prostu inna jest praktyka, to i inne doświadczenie mają. One ledwo dotkną brzucha i wiedzą dokładnie jak dziecko leży, sondę do serduszka bezbłędnie przykładają. Tekst koleżanki bez komentarza... Czemu Cię to przeraża? Gdyby takie coś istniało i stanowiło problem, to nie sądzisz, że gin raczej by się tym zainteresował?
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-05-29 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi ostatnio w szpitalu sprawdzali wysokość macicy, ale ze stresu nie zarejestrowałam dokładnie co i jak. Muszę gin zapytać na wizycie. No bo jakos się nie spotkałam z tym, owszem wiem, że jak długo przepycha się przez kanał podczas porodu to główka może mieć inny kształt, ale on wraca do normalności. A ta Laska mi takimi tekstami rzucała, że aż mi się słabo zrobiło.. Do tego stwierdziła, że młoda ma mega duża głowę i czy lekarz nie uważa tego za powód do niepokoju... Bo jej dzieci na tym etapie to miały kilka cm. Mniejsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-29 o 23:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Mojemu mężowi się przysnęło i miałam szybką pobudkę, żeby porobić kanapki. Dziękuję za wszystkie odp. ![]() Gratulacje wszystkich wizyt ![]() Co do wagi dzieci : jedne się martwią, że będzie duże, drugie miejsce, że małe. Ja się strasznie boję wagi ponad 4kg ![]() ![]() Nie mogłam w nocy spać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4554 | |||
Wtajemniczenie
|
Ja oczywiscie nie spie od 5... to bedzie chyba moja nowa godzina pobudki...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
kropka nad i Ty chyba myślałaś o pieluchowaniu wielo?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- Powiem Wam, że im człowiek ma więcej dzieci tym,, głupszy". Jakoś mam wrażenie, że nic nie pamiętam, że wszystko zapomniałam... Zaczynam się bać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!Kolejna gorąca noc za nami!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
a tu dalej upały zapowiadają
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My tez mielismy strasznie gorącą noc... Dzień nie zapowiada sie lepiej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- A co do zapominania, to stwierdzam, że zaczyna sie juz od pierwszej ciąży! Jestem tego dowodem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na noc też myślisz o wielo? I w co będziesz wkładać tą tetre? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() troche boje sie nocy i zastanawiam sie właśnie czy nie kupić boosterow żeby zwiększyć chlonnosc... ale poczekam aż Maly bedzie juz i bede mogla określić, co sie sprawdza a co jeszcze potrzebuje. Mam też jednorazowki pampers i dada, bo ja sama musze ocenić, które pieluchowanie bedzie dla nas i dla Maluszka ok. Nie chce sie też przeinwestowac, dlatego wylapalam kilka okazji na tym bazarku zeby nie kupowac nowych drogich otulaczy. A Ty już masz coś zakupionego? Planujesz tetre+otulacz czy kieszonki/aio/sio? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.