|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Nie, ale jakoś na forach nie pisze skad jestem dokładnie bo po co
noo ja planuje w Sosnowcu szpital nr 1. Moja siostra tam rodziła 2 razy, teraz w kwietniu moja kumpela z pracy no i moja prowadząca tam pracuje tez. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakies ròzne w necie sa nie wiadomo o ktora chodzi. Chyba spytam lekarza na wizycie o to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Apola88 Czas edycji: 2018-06-12 o 23:23 |
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodze tam gdzie moja szwagierka i dwie kolezanki wszystkie po dwojke dzieci zadna nie narzekala na te kwestie wiec licze ze sa jakies fajne i kumate polozne
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogolem z Sosnowca od urodzenia tu mieszkam od 9 lat . Tam w Kato rodzilo kilka osob z otoczenia sa zadowolone dlatego tez wybralam z Sosnowca akurat z nikim nie gadalam to nie znam opini prywatnych a wiadomo net to roznie bywa . Ty masz opinie od znajomych to wiadomo co innego tak jak ja z tego z Kato ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
|
#4417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde czytam jak piszecie o tych nacieciach i peknieciach i szczerze mnie to przeraża... A mam zamiar rodzic naturalnie jak się uda... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż dla mnie to na prawdę mało istotne. Wiadomo fajnie uniknąć nacięcia i pęknięcia, ale nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć. W szpitalu, w ktorym rodzilam raczej jest parcie na ochronę krocza i z byle powodu nie nacinaja.Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4419 |
|
Rozeznanie
|
No pewnie. Najwazniejsze zeby dzidzia wyszla bezpiecznie. Ja zglębie temat tej masci na rozwarcie bo jesli mozna pomòc sobie to czemu nie skorzystać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4421 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie nie przekonują rękawki zawinięte na trzy razy ![]() Cytat:
To będzie dobry dzień! upiekę ciasto z truskawkami, na obiad zrobię zapiekankę, a o 15 wizyta
|
|||||||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Esti moja koleżanka rodziła na bonifratrów i bardzo sobie chwaliła
teraz druga ma termin tez na październik i tez tam będzie rodzic. Obie mialy ginekologów z tego szpitala Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
Artykuł o maściach, na wizażu
![]() http:// wizaz.pl/Dziecko/Zel-polozniczy-zapewni-bezbolesny-porod |
|
|
|
#4425 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A pewnie i nie na każdą lalę by weszło, bo lalki są zazwyczaj takie pulchne Nie sądzę, że moje dziecko urodzi się w tym rozmiarze, mam chyba najwięcej rzeczy 56, trochę 50 i trochę 62. Zobaczymy Ale też wychodzę z założenia, że nie ma co się zbroić w najmniejsze rozmiary, najwyżej się dokupi jak będzie potrzeba.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
obudzilam sie dzis cala polamana Ja narazie nie chce myslec o peknieciach i nacieciach.. Staram sie skupiac na plusach blogoslawionego stanu o tym bede myslala blizej poroduWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Ogladalam na necie laktatory nowe i te uzywane.. Wydaje mi sie, ze lepiej kupic nowy a potem go odsprzedac. Bo jak mam kupowac uzywany za 100 zl to wole nowy na 190 zl i potem go za 100 zl odsprzedac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie chcę jeszcze o tym myśleć, bo dopadnie mnie panika i tak jestem zdziwiona, że do tej pory nie stresowałam się porodem. Bardziej łapie mnie strach, jak odnajdę się w nowej rzeczywistości jak skończy się macierzyński i będzie trzeba wrócić do pracy
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam właśnie kilka ciuszków na 44 byłam w szoku ze takie małe coś w ogóle produkują !!! Ale ja dostałam je wiec nie będzie mi szkoda jak się nie przydadzą a wątpię żeby się przydały bo to jak dla wcześniaków xddddd
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zreszta z tz-em chcemy miec 2 dzieci i jak bedzie taka mozliwosc to chcielibysmy miec je jedno po drugim zeby nie bylo duzej roznicy wieku. Byleby do tego pomyslu porod i polog mnie nie zniechecil wiem ze dla niektorych jest to taka trauma, ze na 2 sa wstanie zdecydowac sie dopiero po latach..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I chciała mieć co najmniej trójkę Rodziła w lipcu zeszłego roku, zakładała, że zajdzie pod koniec macierzyńskiego w kolejną ciążę. Jak z nią rozmawiałam w okolicach Bożego Narodzenia to powiedziała: "nie nie, ja jednak nie chcę szybko, teraz w sumie chcę wrócić do pracy po macierzyńskim, najważniejsze, że pierwsze dziecko miałam dość wcześnie" (miała 26 lat jak rodziła). Jak z nią rozmawiałam miesiąc temu to już było: "w sumie nie wiem, może jedno dziecko wystarczy" Także to się zmienia Sama jestem ciekawa jakie będę miała podejście za kilka miesięcy czy za rok
|
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co uspokajam się, że to nastąpi w 2020 roku ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Aha no i my z TŻ też chcielibyśmy dwoje dzieci, ale zobaczymy
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o położną podczas porodu to uważam, że ona oddała najgorsza robotę. Lekarz przychodzi tak na dobra sprawę wiele nie robi w czasie takiego porodu bez komplikacji.
Jeśli chodzi o kolejne dziecko kiedyś myślałam o 3 i dalej myślę, ale dopiero za kilka lat o kolejnym. Jak wrócę do jakiejs pracy, bo póki co nie będziemy mogli sobie pozwolić. A ja czekam sobie na wizytę. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
#4433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny! A propo porodów - śniło mi się dzisiaj, że mam już rodzić, że jestem po terminie i... nic
A brzuszek miałam taki malusi... Czekałam, czekałam, czekałam i coś zaczęło się dziać 3 listopada dopiero! No i się obudziłam i nie wiem czy bolało czy nie
|
|
|
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po krzywej cukrowej
Z glukoza nie bylo problemu panie nie pytaly jaka to jest ja tylko polozylam zrobily napoj wypilam ogolem bardzo dobra ta cytrynowa Rano tez zolc zwracalam potem w aucie sline w drodze do lekarza takze no niestety nie sadze zeby nastepny raz byl inny Balam sie tego wejscia bez kolejki a tu i tak bylam pierwsza pod przychodnia az mnie zatkalo ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Pytalas jaki no to odp ze ja tam Ja to o tym nie mysalam ale wczoraj takie tu opisy byly,ze zaczelam ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
#4437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miejmy nadzieję że Twoje wyniki będą dobre dzis bedziesz miec wynik czy kiedy? Pochwal sie co wyszło. ![]() A no jakoś temu szpitalowi ufam. W Katowicach nikt nie rodzil z moich znajomych wiec ciezko mi sie wypowiedzieć wiec wole juz w Sosnowcu tym bardziej ze tam znajoma mojego szwagra pracuje i moja prowadząca. Także moze nie bedzie tak zle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzis mam wreszcie bob ale sie bede zajadac
Oczywiscie po lekarzu juz bylam taka glodna maz mi kupil slodka buleczke taka byla pyszna i co dlugo we mnie nie byla niestety wszystko zwrocilam ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
nie oplaca mi sie jechac tam specjalnie po wyniki np jutro takze sie okaze we wtorek oby bylo ok bo nie bede tego powtarzac wiem ze byloby znowu to samo Kochana gdybym ja miala tam tez jakas znajoma czy cos to tez bym sie nie zastanawiala ani chwili takze wszystko jasne czemu tam wolisz i dobrze robisz Ja nie mam znajomych ani w Sosnowcu ani tam w Kato ale no gdzies trzeba rodzic i z polecenia padlo na tamten A gdzie wogole mieszkaz w DG?
|
|
#4439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
udało się równo rok po pierwszym porodzie. ALE gdybym czekała z decyzją do teraz gdy mój skarb jest tak żywiołowy że lata po wszystkich meblach to chyba bym się nie zdecydowała
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

noo ja planuje w Sosnowcu szpital nr 1. Moja siostra tam rodziła 2 razy, teraz w kwietniu moja kumpela z pracy no i moja prowadząca tam pracuje tez. 

do tej pory o tym nie myslalam a teraz zaczelam se wyobrazac najgorsze 
zawsze podobają mi sie nie osiągalne rzeczy 

gdzie kupowalas takie maluszki?
upiekę ciasto z truskawkami, na obiad zrobię zapiekankę, a o 15 wizyta

obudzilam sie dzis cala polamana
o tym bede myslala blizej porodu
wiem ze dla niektorych jest to taka trauma, ze na 2 sa wstanie zdecydowac sie dopiero po latach..
póki co uspokajam się, że to nastąpi w 2020 roku
bo nie bede tego powtarzac wiem ze byloby znowu to samo