|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
Czcioneczka special for You Choć przyznam wiele blondynek to totalne...ekhm Mówisz zelixa Ja na razie nie będę niczego stosować ale myślę że nie utyję Bo inaczej to załamka Też ci życzę powodzonka mam nadzieję że za rok to już będziemy się z tego śmiały Ahhh ten optymizm...
|
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze mówisz Jak miło oczyma wyobraźni widzieć siebie szczuplutką i zadowoloną z życia Jop, jop, niektóre blondi to tylko do fryzjera na przefarbowanie, bo nam opinię psują A ja wzięłam dziś pierwszą tabletkę Zelixy, po wcześniejszym dawnym stosowaniu Meridii. Po kawce, mocnej czerwonej herbatce w ilości 0,5 litra i 5 godzinach od połknięcia Zelki moje ciśnienie jest zabójcze: 94/64 Zimno mi jakoś i słabo, coś głowa pobolewa i jakoś mi na wymioty się zbiera, poza tym jedzeniowstręt mam Do tej godziny to zwykle pochłaniałam śniadanko w ilości 3 bułek, wafla, ciasteczka i co tylko jeszcze się nawinęło a dziś śniadanko składające się z dwóch kawałeczków chlebka razowego z białym serkiem
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi muszę ci powiedzieć że ja też właśnie przed chwilą zjadłam sobie arbuzika ![]() Co do leku wow...wiesz ja na początku po meridi bardzo źle się czułam a po 4 dniach już ok i do teraz nic mi nie jest ciśnienia nie mierze w sumie bo ja zawsze mam wysokie okolo 130\100 wiem że nie powinnam brać tych tabletek ale czuję się dobrze a wiesz ja np wieczorami miałam zawsze apetyty jak mama cos wymyślała na kolacje to naleśniki to coś tam:p a teraz sama je potrafię zrobić i nie ruszyć może i mam apetyt ale jak zjem sałatkę czy coś to mi się odechciewa już jeść a dużo masz jeszvze do zrzucenia? powiesz ile kg? jeśli nie chce sz tutaj tomożesz zak;likać do mnie na gadu gadu mój numer to 4103677 pozdrawiam ciepło;*
|
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to wieczorkiem, bo teraz jestem u staruszków
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z meridi.
Moja waga wyjściowa na dzień 24.06.2008 było 82 kg dzis po miesiacu mam 75.3 kg z uwaga taka ze przez ten okres pochłonełam tylko połowe tabletek. Apetytu rzezcywiscie brak, spac umiałam normalnie, pierwsze 3dni straszna suchośc w ustach i lekki ból głowy, poczatkowo bolał mnie brzuch ale szybko wszystko mineło Moja meridia kosztowała 59 zł. Moim celem jest 70 kg osiagnac mam nadzieje ze sie uda i obejdzie sie bez efektu jo-jo trzeba walczyc z kilogramami Osobiscie nie polecam go osoba ktore chca zgubic 3 kg taka wage idzie sie pozbyc bez zadnych srodkow a po co sobie dodatkowo organizm zapychac tabletkami
|
|
#1267 |
|
BAN stały
|
Czesc dziewczyny
Dlugo sie nie odzywalam Moja obecna waga 70 kg ale wszystko powolutku nie odchudzam sie drastycznie gGubie w tej chwili 2 kg miesiecznie , nie mam zadnej drastycznej diety , jem wszystko w umiarkowanych ilosciach no i to tyle . Wlasnie zdalam prawko jestem z siebie bardzo dumna No co musialam sie pochwalic . A w poniedzialek wyjezdzam na urlopik bede sie byczyc przez dwa i pol tygodnia i lezec plackiem na plazy . Pozdrawiam wszystkie meridianki |
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Odchudzające się dziewczynki
![]() Ja właśnie skończyłam tabletki i schudłam łącznie 10 kilo w miesiąc.Myślę że to dobry wynik Teraz tylko nie utyć Pozdrawiam;*
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś pisałam o tym, że zrobiła mi się gula na szyii po zażywaniu M. Niestety do tej pory mi ona nie zeszła.
Badania miałam robione, antybiotyki też bralam i nadal nic... ![]() ![]()
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, to było jakiś miesiąc po ost. tabletce. Nie brałam, żadnych innych tabletek. Chodzi o to, że ja już sama nie wiem, skąd mi się ta ''gula'' zrobila
I wiem, że to powiększony węzeł... sama nie wiem, szukam jakiejś drogi, aby powiazac objaw z... no własnie... Skad to mam...
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to raczej nie od Meridii
|
|
|
#1274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje bo wiem co to znaczy aż chce się iść na zakupy i cieszyć nowym rozmiarkiem jak stare jest za duże O niczym innym nie myśle - to chore.
|
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to jest taki temat na forum? Zaraz tam skoczę Bo tą gulę mam od kilku miesięcy i nie schodzi, mam nadzieję, że to nie zmiany onkologiczne sorry za offtopa :p
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam No tak masz rację cieszy nowy rozmiar Wiem co czujesz bo ja teraz mam 158 cm wzrostu a po Meridi wazę teraz 58 kg Przed ważyłam 68 I teraz ja też biorę jeszcze meridie ale tylko polowe opakowania co drugi dzień,gdyż też nie za dobrze się czuję a myślę że nie ma co przesadzać chcę spaść do 52 kg,gdyż mam jeszcze w udach co nie co za dużo![]() Pisałaś że sie obawiasz więc ja bym ci radziła zrobić tak jak ja ,weź tylko połowę opakowania czyli co drugi dzień,powinno pomóc ,mnie pomaga,jeśli jednak naprawdę będziesz się bardzo źle czuć mimo tego to radziłabym odstawić ją ,rozumiem że chcesz jeszcze schudnąć bo ja tak samo mam gruba nie jestem ale jak już chudnąć to przynajmniej z pełną satysfakcją Myślę że jak zasuszysz żołądek to jeśli będziesz mniej jadła to i bez tabletek schudniesz Ale jak mówiłam spróbuj co drugi dzień powinno podziałać Pozdrawiam ciepło
|
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mądra blondi ![]() Dokładnie, tak jak piszesz Agatko, takie różne poważne rzeczy nie dzieją się z dnia na dzień, może nasza Dziubka miała osłabiony organizm i jakieś badziewie się przypętało
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-----> Tereskaano właśnie tak mi się wydaje że podczas brania tych tabletek mogło się to jeszcze stać..ale nie było widoczne,bo w zbiegi okoliczności to raczej nie warto wierzyć,było też tam coś pisane o tarczycy nie pamiętam dokładnie ,może to coś z tym lub po prostu infekcja.Choć wiesz Teresko żadna infekcja nie trzymała by się tak długo...Widzisz jedna osoba pisała że np tyła podczas brania tych tabletek co również nie jest zawarte w ulotce...jedna na tysiąc osób czy tam na sto może mieć akurat takie skutki uboczne których wcześniej nie wykryto Powinna zrobić jakieś szczegółowe badania.
|
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy może mieć inne skutki uboczne, zwłaszcza jeśli chodzi o silne leki. Tak dla przykładu np Apap noc działa na mnie jak psychotrop dwa dni po nim śpię a kolejne dwa jestem jeszcze na wpół przytomna A to tylko lek bez recepty Więc może Meridia coś namieszała Dziubce
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to faktycznie No Meridia to bardzo silny lek,tak więc trzeba uważać i kontrolować swój stan zdrowia podczas brania Ja mam problem ze spaniem podczas brania Meridki...to mnie bardzo denerwuje bo nie mogę spać kręcę się jak głupia...zasypiam o 3 nad ranem najwcześniej a wstaje o 6:P paranoja:P
|
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety namieszała
![]() Ale wiecie, co dziewczyny? Dzięki niej, przez czas brania w ogóle nie bolał mnie żołądek!!! (Mam nadzieję, że ''gula'' z szyii zejdzie i będzie dobrze Pozdrawiam
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi łaski nie robi Każda taka infekcja trochę trwa daj sobie czas i się nie denerwuj nie potrzebnie ![]() Na pewno będzie ok ale pisz do nas czy już jest lepiej ![]() Co do żołądka to mnie nigdy nie pobolewał a podczas brania odczuwam bóle ![]() Więc ja raczej mam odwrotnie więc cieszę się że chociaż Tobie nie zaszkodziła na żołądku a te bóle były spowodowane czymś konkretnym? Może chorujesz na nerwicę? Czasami tak właśnie objawia się nadżerka na żołądku czy dwunastnicy a później wrzody więc jeśli tego nie badałaś to koniecznie powinnaś to zrobić. Pozdrawiam ciepło |
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem
Z żołądkiem mam problemy już od szkoły podstawowej I powiem, że bóle potrafią być nieustępliwe przez około miesiąc albo i dłużej ![]() A przy M w ogóle miałam taka lekkość, że aż się zdziwiłam ![]() Niestety miałam inne dolegliwości z serduchem, ale żołądek mi to rekompensował ![]() Dam znać, co i jak z tą gulą. W sumie, to musiałabym USG zrobić, ale na to trzeba czekać baardzo długo Porozmawiam z rodzicami, może przejdę się do specjalistów. Bo już mnie zamęcza ten żołądek i świadomość, że mam gulę na szyii ![]() Pozdrawiam cieplutko
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Odchudzałam się z meridią 2 m-ś skutek odchudzania 14 kg mniej teraz mineło ponad 3 m-ś a moja waga się nie zmieniła waże non stop tyle samo Bez efektu jojo Jednak chce jeszcze zrzucić 10 kg oczywiście z meridią mam nadzieję, że się uda pozdrawiam
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz moja mama miała wrzody właśnie i wiem jakie bóle miała...na usg poszła prywatnie i zapłaciła coś koło 50 zł...więc może zorientuj się ile kosztuje u Ciebie taka prywatna wizyta...czasami naprawdę warto życie mamy tylko jedno ![]() A wrzody są bardzo niebezpieczne...takie bóle jak masz mogą do nich prowadzić wię jak najszybciej skonsultuj się z lekarzem!! Pozdrawiam Cię cieplutko
|
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo niszczy wątrobę...Przemyśl to i sama się zastanów czy warto...teraz jak już najgorsze schudłaś to postaraj się sama schudnąć...ja schudłam po jednym opakowaniu 10 kg...teraz wzięłam drugie ale tylko wezmę polowe opakowania i jem co drugi dzień...schudłam jak na razie 1 kg ale....nie ma co przesadzać... Naprawdę zastanów się...bo po 3 opakowaniu możesz już naprawdę odczuć skutki uboczne...lecząc się później latami...Pozdrawiam ciepło |
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, dzisiaj idę do lekarza
![]() A wiecie co. Myślałam wcześniej o tym, żeby brać M jakoś od października, bo żołądek mnie wtedy nie boli. No i schudłabym ( bo przytyłam w sumie niewiele... chociaż teraz nie wiem, czy znowu nie schudłam od tego żołądka ). Ale teraz się zastanawiam, czy to nie jest zbyt niebezpieczne dla mojej wątroby. Bo ona też mi ostatnio ostro ''nawala''. Moja siostra urodziła ponad miesiąc temu i przestała karmić. Niestety nie ma pokarmu I zastanawia się, czy nie pójść do lekarza po M. No w sumie schudła, ale nadal ma nadwagę. Jak sobie Ją przypomnę, jak wyglądała, to a teraz, jak wygląda to kurczeee sporo się Jej przytyło od ślubu, jakieś 20 kg a po urodzeniu kolejne 20, więc jak na 160 cm, to dużo ( 90kg). Powoli niby gubi, ale wątpię, czy uda Jej się to całkowicie zrzucić.
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2008-08-07 o 07:56 Powód: coś musiałam dodać |
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do siostry to w sumie króciutko jest jeszcze po porodzie, chyba zbyt krótko by hormony przestały szaleć i wszystko wróciło do normy. Jednak ciąża i poród to spore wyzwanie dla organizmu Maluszek jej podrośnie, zacznie biegać, a ona za nim to będzie znów dżaga jak się patrzy ![]() Ja ostatnio mniej aktywna na forum jestem bo coś mnie upierdzieliło w nogę i strasznie spuchłam, więc do lekarza, a tam zastrzyki W tym jedne, po których więcej śpię niż funkcjonuję A jak już funkcjonuję to jakaś przymulona jestem Heh, ale jeszcze jeden zastrzyk i po bólu Ale pamiętam o Was
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

Dziękuję kochana za miłe słowa
To taki mały komplement dla ciebie i autokomplement dla siebie

Zimno mi jakoś i słabo, coś głowa pobolewa i jakoś mi na wymioty się zbiera, poza tym jedzeniowstręt mam
może i mam apetyt ale jak zjem sałatkę czy coś to mi się odechciewa już jeść
ale wszystko powolutku nie odchudzam sie drastycznie gGubie w tej chwili 2 kg miesiecznie , nie mam zadnej drastycznej diety , jem wszystko w umiarkowanych ilosciach no i to tyle . Wlasnie zdalam prawko 

a teraz, jak wygląda
to kurczeee sporo się Jej przytyło od ślubu, jakieś 20 kg a po urodzeniu kolejne 20, więc jak na 160 cm, to dużo ( 90kg). Powoli niby gubi, ale wątpię, czy uda Jej się to całkowicie zrzucić.
Heh, ale jeszcze jeden zastrzyk i po bólu