Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-21, 22:28   #3061
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
No my też mamy taki plan gdzieś podjechać może jakaś pizzeria, cieszę się bo młoda dostanie świadectwo z czerwonym paskiem (pewnie pierwsze i ostatnie zarazem). Twój też dobrze się uczy to fajnie, bardzo to cieszy rodziców. Pogratuluj synusiowi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
DziękujęTy córci też
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 22:38   #3062
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
DziękujęTy córci też
Też dziękuję

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, nadrobiłam! Poniżej przydługi post, bo miałam potrzebę poodpowiadać, można ominąć

Summer gratulacje dla męża, zawsze zamiany to stres, szkoda tego urlopu trochę, ale z drugiej strony później też się
przyda jak maluszek będzie mniej spał. Super, że masz kontakt z doradcą laktacyjny i plan działania, na pewno będzie dobrze Doczytałam o wizycie - ooo niezły już klocuszek z Twojego
Kazia

Kropka świetnie, że ściana uratowana, czekam na zdjęcia z efektem końcowym współczuję a raczej łączę się
w bólu opuchniętych stóp, ja mam teraz
taki spray chłodzący i faktycznie po chwili
fajnie chłodzi

Pola świetnie, że będziesz miała męża w domu tyle czasu. Super, że na wizycie wszystko ok a waga Malwinki akurat

Kitosa trzymam kciuki za lepsze płytki!

Dorka ooohh, ale wiadomości po wizycie. Może będziesz pierwsza na wątku!

Patrycja współczuję sytuacji z TŻ... To już chyba trwa od dłuższego czasu, pewnie lepiej będzie jak po porodzie ułożysz sobie życie bez niego, tak jak planujesz, nie będzie łatwo, ale i tak teraz musisz liczyć tylko na siebie. Teściową to nawet nie myśl się przejmować a alimenty koniecznie musisz ustalić

Folinka trochę spóźnione, ale najlepsze życzenia urodzinowe! Trzymam kciuki, za owocne wyganianie Benia!

Bursztynku kciuki za szybką i bezproblemową akcję! Może będziesz pierwsza

Karolinka super, że w końcu na urlopie! Zobaczysz jak Ci szybko minie Co do koleżanki to faktycznie jakaś urocza osóbka, po co komu pisać takie rzeczy
to nie wiem. .. Ja planuję od razu rok macierzyńskiego bardzo Wam się podobały te meble to ja bym wzięła te z Ikei i nie rozpakowała, a z tej kiepskiej firmy wzięła za pobraniem czy coś... Jak znów się nie wywiążą to już bym odpuściła współpracę.... Co do piesków to u Ciebie te same co u Dorotki z Krainy Oz? Mój miał nie kopać, a takie dołki robi, że go nie widać ja ogólnie kocham psy, rasy itp.

Madziara ależ emocji nam dostarczyła świetnie, aż szybciej czytałam żeby dowiedzieć się czy Szymuś już z Tobą

SANDAM udanej przeprowadzki. Super wieści z wizyty! Uważaj na siebie i progi! Teraz też już nie trudno równowagę stracić, dobrze że nic wam nie jest!

NORKA ale niespodzianka z tą torbielą... Najważniejsze, że Malutka zdrowa u mnie albo buzia przytulona do łożyska, a dziś dodatkowo zasłonięta pępowiną i nie ma rady, buźkę obejrzymy już na żywo

RudyBiały dobrze, że powtarzałaś GBS, lepiej zawsze wiedzieć, ale dziwne że lekarz tak nieumiejętnie pobrał... U mnie wyszedł ujemny na szczęście... Mam nadzieję, że nie jest to fałszywy wynik, raczej pobieranie dało się poczuć Wanda pięknie

Carmelitos trzymam kciuki za poprawę płytek, ale hemoglobina to masz piękną dostawka super, pokaże TŻ na wzór, tylko ile czasu mu zajmie przerobienie łóżeczka...

EMMA ale wiadomości! To musisz być drobniutka, na razie synuś też kruszynka to może uda się SN. Zawsze jednak warto skonsultować i mieć skierowanie na CC, a tym typkiem z ip to wogóle się nie przejmuj

U nas w końcu chłodniej, właśnie trwa burza i deszcz leje od godziny także faktycznie od jutra ochłodzenie. Jutro zakończenie roku szkolnego, także od soboty mogę spokojnie rodzić. Chociaż mam jakieś przepowiadające skurcze i wczoraj tak się kiepsko czułam to myślę, że jak objechaliśmy te 600 km to teraz do lipca doczekam....
Dziś byłam na wizycie po ostatnie zwolnienie, wszystko ok, mała ma szacowaną wagę na 3371g ale błąd pomiaru może być spory, bo główka jest nisko. Nic tylko czekać na rozwiązanie Ciekawe kto u nas pierwszy będzie na wątku, już 22 czerwca

Super że wszystko ok, córcia już spora wg wyliczeń

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 22:39   #3063
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Radena ja smarowałam się palmersem a od 1,5miesiąca biooilem dwa razy dziennie i już też od tygodnia jestem tygryskiem. I codziennie widzę nowe rozstępy... Taki mamy klimat

Pola ja mam taki dołączony do wózka i jeszcze dostałam taką matę przy zakupach w jakimś sklepie dziecięcym. Na babyboom też takie widziałam.

zUa my w sumie prezerwatywy i obserwacja... Niestety hormony u mnie więcej szkody niż pożytku robiły więc odstawiłam... Ale w sumie nie wiem jak to będzie z tą obserwacją po porodzie i przy karmieniu

Pozytywna uważam, że Twój sposób jest mega. Nikt nic nie wie więc nie pytają. I masz spokój. Trochę zazdroszczę...

U mnie była ulewa, burzy nie było, ale temperatura z ponad 30st spadła na 15 Jest tak przyjemnie

Ej...
Czop mi odszedł... Ewidentnie był to czop. No i oblały mnie zimne poty, bo to taki namacalny dowód, że już niedługo. Miałam dzisiaj trochę więcej takich straszaków i ćwiczyłam na piłce. A teraz mam potrzebę skrzyżowania nóg, zamknięcia oczu i przeczekania wszystkiego schowana w szafie :brzyda l:

Moje wszechwiedzące koleżanki- internety mówią, że jak odejdzie czop to nie można seksów. Proszę o weryfikację tej informacji

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 22:44   #3064
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Zua po marchewkę mówisz,a to na pewno do rosołu,a sąsiad to ciemności się boi,że Twojego męża bierze
Sasiad z moim mezem to są jak bracia, jak sąsiedzi z bajki "sasiedzi" i jak tadzik z karolem z miodowych lat - więc sama widzisz, że kupno marchewki do nocnego rosołu to jest coś, co koniecznie trzeba załatwić we dwójkę
Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś

A wkurzają Was pytania:jak się czujecie??
Mnie nie wkurzaja, korzystam z zainteresowania póki mogę, bo same wiecie, że po porodzie to juz Mała bedzie na topie i moim stanem juz nie będą sie interesować także narzekam ile mogę
Bo i omijają mnie pytania o skurcze i "kiedy rodzisz" - jeszcze nie dociera do nikogo, że na prawde zaraz mogę urodzic haha serio.
Cambria dobrze, że sie odezwałaś

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 22:45   #3065
emma90
Wtajemniczenie

Kropka gratulacje! ktoś tu chyba będzie się zaraz rozpakowywać zazdroszczę, bo u mnie nadal nic, piłka też do mnie jeszcze nie dotarła
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 22:48   #3066
aniama6
Zadomowienie

Kropka - super, może rozwiążesz worek z porodami? Choć podobno i 2 tyg po odejściu czopa można rodzic. U mnie zero oznak póki co. Byłam pewna i ja i lekarka ze go wtorkowej wizyty nie dotrwam a tu coraz bardziej prawdopodobne że tak.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 23:06   #3067
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Radena ja smarowałam się palmersem a od 1,5miesiąca biooilem dwa razy dziennie i już też od tygodnia jestem tygryskiem. I codziennie widzę nowe rozstępy... Taki mamy klimat

Pola ja mam taki dołączony do wózka i jeszcze dostałam taką matę przy zakupach w jakimś sklepie dziecięcym. Na babyboom też takie widziałam.

zUa my w sumie prezerwatywy i obserwacja... Niestety hormony u mnie więcej szkody niż pożytku robiły więc odstawiłam... Ale w sumie nie wiem jak to będzie z tą obserwacją po porodzie i przy karmieniu

Pozytywna uważam, że Twój sposób jest mega. Nikt nic nie wie więc nie pytają. I masz spokój. Trochę zazdroszczę...

U mnie była ulewa, burzy nie było, ale temperatura z ponad 30st spadła na 15 Jest tak przyjemnie

Ej...
Czop mi odszedł... Ewidentnie był to czop. No i oblały mnie zimne poty, bo to taki namacalny dowód, że już niedługo. Miałam dzisiaj trochę więcej takich straszaków i ćwiczyłam na piłce. A teraz mam potrzebę skrzyżowania nóg, zamknięcia oczu i przeczekania wszystkiego schowana w szafie :brzyda l:

Moje wszechwiedzące koleżanki- internety mówią, że jak odejdzie czop to nie można seksów. Proszę o weryfikację tej informacji
O coś zaczyna się dziać, nareszcie jakieś konkrety się pojawiają może to ty w końcu ruszysz jako pierwsza. Co do odejścia czopa i seksu to nie mam pojęcia czy można. Może chodzi i to że szyjka już nie ma takiej ochrony i mogą przedostać się jakieś bakterie, nie wiem tak myślę.

Stary 2018-06-21, 23:10   #3068
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się ostatnio śmiałam sama do siebie jak pojawił się u nas na wątku "Heniek" a to dla tego że mój teść ma tak na imię i prawie jak te hemoroidy jest wkurzający i przeszkadza tylko że na niego nie ma żadnych czopków

Bursztynek ale mnie rozbawiłaś cos jak „wrzód na d....”

Cytat:
Tak wybieram się a ty?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Emma najgorsze to są te pytania kiedy dzidzia już jest we domu a ludzie na ulicy pytają kiedy w końcu rodzisz

Cytat:
Dobry wieczór, nadrobiłam! Poniżej przydługi post, bo miałam potrzebę poodpowiadać, można ominąć

Summer gratulacje dla męża, zawsze zamiany to stres, szkoda tego urlopu trochę, ale z drugiej strony później też się
przyda jak maluszek będzie mniej spał. Super, że masz kontakt z doradcą laktacyjny i plan działania, na pewno będzie dobrze Doczytałam o wizycie - ooo niezły już klocuszek z Twojego
Kazia

Kropka świetnie, że ściana uratowana, czekam na zdjęcia z efektem końcowym współczuję a raczej łączę się
w bólu opuchniętych stóp, ja mam teraz
taki spray chłodzący i faktycznie po chwili
fajnie chłodzi

Pola świetnie, że będziesz miała męża w domu tyle czasu. Super, że na wizycie wszystko ok a waga Malwinki akurat

Kitosa trzymam kciuki za lepsze płytki!

Dorka ooohh, ale wiadomości po wizycie. Może będziesz pierwsza na wątku!

Patrycja współczuję sytuacji z TŻ... To już chyba trwa od dłuższego czasu, pewnie lepiej będzie jak po porodzie ułożysz sobie życie bez niego, tak jak planujesz, nie będzie łatwo, ale i tak teraz musisz liczyć tylko na siebie. Teściową to nawet nie myśl się przejmować a alimenty koniecznie musisz ustalić

Folinka trochę spóźnione, ale najlepsze życzenia urodzinowe! Trzymam kciuki, za owocne wyganianie Benia!

Bursztynku kciuki za szybką i bezproblemową akcję! Może będziesz pierwsza

Karolinka super, że w końcu na urlopie! Zobaczysz jak Ci szybko minie Co do koleżanki to faktycznie jakaś urocza osóbka, po co komu pisać takie rzeczy
to nie wiem. .. Ja planuję od razu rok macierzyńskiego bardzo Wam się podobały te meble to ja bym wzięła te z Ikei i nie rozpakowała, a z tej kiepskiej firmy wzięła za pobraniem czy coś... Jak znów się nie wywiążą to już bym odpuściła współpracę.... Co do piesków to u Ciebie te same co u Dorotki z Krainy Oz? Mój miał nie kopać, a takie dołki robi, że go nie widać ja ogólnie kocham psy, rasy itp.

Madziara ależ emocji nam dostarczyła świetnie, aż szybciej czytałam żeby dowiedzieć się czy Szymuś już z Tobą

SANDAM udanej przeprowadzki. Super wieści z wizyty! Uważaj na siebie i progi! Teraz też już nie trudno równowagę stracić, dobrze że nic wam nie jest!

NORKA ale niespodzianka z tą torbielą... Najważniejsze, że Malutka zdrowa u mnie albo buzia przytulona do łożyska, a dziś dodatkowo zasłonięta pępowiną i nie ma rady, buźkę obejrzymy już na żywo

RudyBiały dobrze, że powtarzałaś GBS, lepiej zawsze wiedzieć, ale dziwne że lekarz tak nieumiejętnie pobrał... U mnie wyszedł ujemny na szczęście... Mam nadzieję, że nie jest to fałszywy wynik, raczej pobieranie dało się poczuć Wanda pięknie

Carmelitos trzymam kciuki za poprawę płytek, ale hemoglobina to masz piękną dostawka super, pokaże TŻ na wzór, tylko ile czasu mu zajmie przerobienie łóżeczka...

EMMA ale wiadomości! To musisz być drobniutka, na razie synuś też kruszynka to może uda się SN. Zawsze jednak warto skonsultować i mieć skierowanie na CC, a tym typkiem z ip to wogóle się nie przejmuj

U nas w końcu chłodniej, właśnie trwa burza i deszcz leje od godziny także faktycznie od jutra ochłodzenie. Jutro zakończenie roku szkolnego, także od soboty mogę spokojnie rodzić. Chociaż mam jakieś przepowiadające skurcze i wczoraj tak się kiepsko czułam to myślę, że jak objechaliśmy te 600 km to teraz do lipca doczekam....
Dziś byłam na wizycie po ostatnie zwolnienie, wszystko ok, mała ma szacowaną wagę na 3371g ale błąd pomiaru może być spory, bo główka jest nisko. Nic tylko czekać na rozwiązanie Ciekawe kto u nas pierwszy będzie na wątku, już 22 czerwca

Cambria to Ty tez psiara
tak to Toto z Czarnoksiężnika z krainy Oz psa Dorotki. A Toto był właściwie w rzeczywistości suka . Kiedys tez moja czarna suke pani na ulicy nazwała Toto . Joy nie miała nic przeciwko .
ImageUploadedByWizaz Forum1529615291.157160.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1529615303.481691.jpg

3371 to juz piękna waga! Teraz czekamy na rozwój akcji!

Cytat:

Ej...

Kropka kciuki! Wszystkie nas to czeka! Głowa do gory!
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 23:12   #3069
aaska92
Zadomowienie

Kropka to juz pierwsze oznaki sie zaczęły super a odnośnie seksu po odejściu czopa nie wiem nic.

I u mnie lunelo teraz na maksa ochłodzenie nadeszło choć mogłoby mniej intensywnie padać zeby szkód jakis nie było z tego.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 23:13   #3070
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Kropka - super, może rozwiążesz worek z porodami? Choć podobno i 2 tyg po odejściu czopa można rodzic. U mnie zero oznak póki co. Byłam pewna i ja i lekarka ze go wtorkowej wizyty nie dotrwam a tu coraz bardziej prawdopodobne że tak.

Ja tez wizyta we wtorek i moja lekarka tez myslala ze nie dotrwam. Ale na razie nic sie nie zapowiada jak nic sie nie ruszy to w poniedzialek musze isc na badanie moczu i morfologie, chyba ze jutro bedzie chcialo mi sie wstac w co watpie

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-21, 23:25   #3071
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
O coś zaczyna się dziać, nareszcie jakieś konkrety się pojawiają może to ty w końcu ruszysz jako pierwsza. Co do odejścia czopa i seksu to nie mam pojęcia czy można. Może chodzi i to że szyjka już nie ma takiej ochrony i mogą przedostać się jakieś bakterie, nie wiem tak myślę.

No wlasnie internety tak piszą. I ja przez to chyba zrezygnuje z elementow przygotowawczych/wyganiania tam na dole bede sobie spokojnie popijac herbatke z lisci malin i czekac

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-06-21, 23:44   #3072
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie internety tak piszą. I ja przez to chyba zrezygnuje z elementow przygotowawczych/wyganiania tam na dole bede sobie spokojnie popijac herbatke z lisci malin i czekac

Ale skoro czop odszedł to teraz tylko czekać, już wiesz że się zaczęło więc wyganiać nie musisz

Stary 2018-06-21, 23:46   #3073
ovejita
Wtajemniczenie

Kropka, czyli dzieje się! też czytałam ze po odejściu czopa trzeba się wstrzymać od seksualnej bo zwiększa się ryzyko infekcji

Emma, bądź czujna, bo rozwarcie i zgładzona szyjka to nie takie nic zabierasz się za wyganianie lokatora jak przyjdzie piłka?
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 00:04   #3074
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Ej...

Dzięki Kropka,troche mnie pocieszylas :-* ogólnie w poprzedniej ciąży mi sie zrobily rozstepy na piersiach- taki miałam okropny nawał,ze będąc w szpitalu jeszcze mega zaczela mnie swedziec skóra- jak przeszło to je zauważyłam :-/ wiec można dbać całą ciążę, a i tak natura zrobi swoje

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 00:31   #3075
folinka
Zadomowienie

Hej!
Ja dziś miałam wizytę u położnej, ogólnie wszystko spoko, płytki ciągle bezpiecznie się trzymają 108 i wierzę, że tak zostaną! Benio już zaczyna wstawiać główkę (pewnie byłoby to polskie u wchodu lub główka przyparta, nie jestem pewna), ale to i tak w sumie nic nie znaczy, bo w kolejnych ciążach może się wstawiać, a potem cofać jeszcze bez problemu.
Kolejna wizyta za tydzień w czw 39+2, bo mam mieć znowu badanie krwi i następna w kolejny poniedziałek 2.07 39+6 -umówiony już na pewno masaż szyjki I cieszę się, i boję trochę, ale wolę tego spróbować przed wywoływaniem lekami.
Miałam mieć właściwie ten masaż niby dokładnie 40+0, ale akurat wszystkie wizyty były już zajęte, a zresztą i tak chciałam poprosić o ten poniedziałek, żeby może coś ruszyło na drugi dzień, bo tż marzy o prezencie w postaci synka na swoje urodziny 3.07 Ja tam myślę, że lepiej, żeby każdy miał swój wyjątkowy dzień, ale jak tak bardzo chce to niech ma ten mój masaż wtedy I tak będzie, co ma być...
Więc, Blanka, poproszę o wpisanie 28.06 i 2.07
W ogóle czemu tak mało mamy wizyt na liście? Chyba mało z nas je podaje...

Powiem Wam odnośnie tego wyganiania, jeśli urodzę przed 40+0, to będę do końca życia sławić to wyganianie, przede wszystkim aktywność fizyczną jak spacery i piłkę myślę. Ale jeśli nie... wrrr.... To jak kiedyś moja córka będąc w ciąży, zapyta mnie o zdanie, to powiem jej, żeby to wszystko miała w nosie, bo małe i tak wyjdzie, kiedy będzie chciało

pola, tak, mam, zdecydowanie taka mata do przewijania poza domem jest bardzo przydatna wg mnie, bo my to często przewijamy dziecko poza domem gdzie popadnie Mam dwie na wymianę, o takie:
https://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Port...hKKKdmzThhiizQ
Fajne, bo nieprzemakalne, a miłe w dotyku i pierze się normalnie w pralce. I to razem z kremem, mokrymi chusteczkami i 2-3 pampersami mam w takiej materiałowej saszetce, więc tylko wrzucam pod wózek czy do torebki jak wychodzimy.
Nie potrzeba mi projektu Kasi Zielińskiej do kawałka materiału pod pupę dziecka A znam babkę osobiście, występowałyśmy razem na scenie w Krakowie
Jeszcze takie coś mi się podoba np, bo wszystko jest razem, ale to już nie będę kolejnego kupować.
https://www.ebay.co.uk/itm/Allis-Bab...YAAOSwOW9Z39mu

Cytat:

Dziękuję bardzo!
Gratki dla Ciebie! Oj, ciekawe, czekamy i czekamy...

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Ej...

Łaaa, ale fajnie! Dzieje się, dzieje się cokolwiek!
To możesz przyjąć, że do 2 tyg najpóźniej Kropson będzie po drugiej stronie A tak powtarzałaś, że się nie spodziewasz, bo u Ciebie wszystko twarde zamknięte... Ale to często z dnia na dzień się zmienia
Ja niestety nie mam jakichś pewnych info co do seksów, ale chyba to brzmi logicznie, żeby się wstrzymać z powodu większego ryzyka infekcji...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 06:24   #3076
Sandam13
Rozeznanie

Dzień dobry czyżbym była pierwsza dzisiaj?
Po wczorajszym ogarnianiu mieszkania praktycznie na szmacie od rana do wieczora, przespałam całą noc bez siku. Obudziłam się o 4.55 i już nie śpię..
Trochę się jeszcze polenię i biorę się za kolejne kartony do rozpakowaniu, bo mąż po pracy dowiezie kolejne rzeczy. Mama wczoraj wysprzatała mi kuchnie i zaczęła myć szafę w sypialni, więc mi zostaje tylko rozpakowywanie. Najgorszą robotę mamy za sobą, duże gabaryty typu rogówka czy meble mamy już na miejscu. Wczoraj w 3 osoby wnosili te rzeczy, było mi ich tak szkoda ja tylko stałam w progu i podawałam zimną wodę..
Dziewczyny czy któraś może coś polecić na stłuczenia co można używać w ciąży? Ciągle boli mnie lewa ręka od tego upadku, a że jestem leworęczna to niewiele mogę nią zrobić.. Do progu już się w miarę przyzwyczaiłam, mam nadzieję że więcej orłów nie wywinę..
Tak się wczoraj zastanawiałam, że mamy koniec czerwca a wszystkie w dwupaku, mam trochę wyrzuty sumienia bo przy tej przeprowadzce mam czas wejść na forum tylko rano i wieczorem i boję się że mnie coś ominie. Ja raczej szykuję się na poród w terminie albo i po, bo jakoś objawów porodu u mnie brak i w ogole nie czuję się cieżarną więc ja to raczej mogę ewentualnie zamknąć listę niż ją otworzyć. Ale zobaczymy jak będzie.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 06:53   #3077
pola25
Zakorzenienie

Folinko dobrze,że z Beniem ok.Malwinka w 33 chyba była przyparta,ale ją chyba wygonilam
Fajną tą matę pokazalas,u nas na wiosce takich nie ma i praktycznie wszystko online muszę kupować.A to.co.wrzucilam to tylko przykład,ale nie ukrywam,że rzeczy tej firmy są dobrej jakosci.

Leżę i usnąć nie mogę,chyba pora wstac.
Fajnie,chlodno jest.

Sandam sporo.już zrobilas ,dobrze,że masz takie dobre samopoczucie,że jesteś w stanie tyle zrobić.Co do porodu,to może Ty nas zaskoczysz.

Kropko jak sytuacja ?

Monya gdzie się podziewasz?
Stary 2018-06-22, 06:55   #3078
MalaGosia88
Zakorzenienie

Tak to jest, że im bardziej się wyczekuje, im bardziej lekarze straszą tym dłużej się nosi tak czułam, że na czoło wysunie się jakiś cichy zawodnik 🤣 Kropka powodzenia! Niechaj się zadzieje wreszcie ;-)

Stary 2018-06-22, 07:02   #3079
pola25
Zakorzenienie

Blanka wpisz mi wizytę na 27.06.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-06-22 o 07:03
Stary 2018-06-22, 07:06   #3080
madziara889
Zakorzenienie

Hej. Od dwóch godzin bardziej czuwam niż śpię. Boję się dzisiajszej wizyty, żeby nie chciał mnie położyć do szpitala.

Kropka no proszę, może to jednak Ty będziesz pierwsza.

Sandam świetnie Wam idzie przeprowadzka.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 07:10   #3081
Camelitos
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Właśnie wstałam bo dzisiaj jadę na pobranie krwi

Jestem mega głodna i znowu nie wiem jak wytrzymam ten czas

O dziwo dzisiaj dobrze spałam, nic mnie nie bolało

Kropko super wieści

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 07:11   #3082
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczyny! Nie rodze
Dziekuje za odzew. Tylko ze wczoraj poczytalam sobie, ze czop jest oznaką, ze szyjka skraca sie i mieknie. A ze mamy tutaj dziewczyny chodzace z rozwarciem, oznacza to tylke, ze nic nie oznacza termin mam za 17dni wiec u mnie wszystko pasuje poki co.
Z czopem to może być też tak, ze odchodzi i czlowiek nawet tego nie zauważy.

Sandam tylko nie przemeczaj sie za mocno! Cieszę sie, ze wiekszosc roboty juz za Wami. Teraz,tylko drobn tematy i urzadzanie!

Ja dzisiaj bede sie rzadziej odzywac, bo organizuje i ide na impreze urodzinową ojca. Więc nie bede miec za bardzo czasu, zeby tu regularnie zaglądać. Dlatego prosze nie wkrecac, ze rodze

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-06-22, 07:13   #3083
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny! Nie rodze
Dziekuje za odzew. Tylko ze wczoraj poczytalam sobie, ze czop jest oznaką, ze szyjka skraca sie i mieknie. A ze mamy tutaj dziewczyny chodzace z rozwarciem, oznacza to tylke, ze nic nie oznacza termin mam za 17dni wiec u mnie wszystko pasuje poki co.
Z czopem to może być też tak, ze odchodzi i czlowiek nawet tego nie zauważy.

Sandam tylko nie przemeczaj sie za mocno! Cieszę sie, ze wiekszosc roboty juz za Wami. Teraz,tylko drobn tematy i urzadzanie!

Ja dzisiaj bede sie rzadziej odzywac, bo organizuje i ide na impreze urodzinową ojca. Więc nie bede miec za bardzo czasu, zeby tu regularnie zaglądać. Dlatego prosze nie wkrecac, ze rodze

Ale jakbyś jednak rodziła to napisz

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-22, 07:23   #3084
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hej dziewczyny melduję się z porodówki o matko rodzę od pierwszej w nocy mam skurcze co 5 minut i brzuszne i krzyżowe i to już są mocne. Ale jak na razie o 5 rano rozwarcie było na 2 palce o 8 badanie i zobaczymy czy jest jakiś postęp. Mam bardzo fajną położną taką młodziutką która zaproponowała mi poród w wodzie. Jak się coś więcej dowiem i będę w stanie to napiszę.

Stary 2018-06-22, 07:24   #3085
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny melduję się z porodówki o matko rodzę od pierwszej w nocy mam skurcze co 5 minut i brzuszne i krzyżowe i to już są mocne. Ale jak na razie o 5 rano rozwarcie było na 2 palce o 8 badanie i zobaczymy czy jest jakiś postęp. Mam bardzo fajną położną taką młodziutką która zaproponowała mi poród w wodzie. Jak się coś więcej dowiem i będę w stanie to napiszę.

Trzymam kciuki

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 07:25   #3086
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Wow powodzenia

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-22, 07:27   #3087
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaa zaczęło się Kciuki, żeby wszystko szybko i gładko poszło.
Podłączyli Ci oksy czy czekają?

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 07:28   #3088
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Aaaa zaczęło się Kciuki, żeby wszystko szybko i gładko poszło.
Podłączyli Ci oksy czy czekają?

Na razie nie ma żadnej decyzji o 8 lekarz będzie badał to się czegoś więcej dowiem

Stary 2018-06-22, 07:42   #3089
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku

Madziara czemu miałby Cię położyć do szpitala?na weekend Cię nie położy

Kropko
Stary 2018-06-22, 07:43   #3090
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

O super Bursztynek!! W końcu ktoś. Jak tylko dasz radę czekamy na wieści!! Kiedy do szpitala pojechałaś??

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości