|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
|
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Też dziękuję
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Radena ja smarowałam się palmersem a od 1,5miesiąca biooilem dwa razy dziennie i już też od tygodnia jestem tygryskiem. I codziennie widzę nowe rozstępy... Taki mamy klimat
![]() Pola ja mam taki dołączony do wózka i jeszcze dostałam taką matę przy zakupach w jakimś sklepie dziecięcym. Na babyboom też takie widziałam. zUa my w sumie prezerwatywy i obserwacja... Niestety hormony u mnie więcej szkody niż pożytku robiły więc odstawiłam... Ale w sumie nie wiem jak to będzie z tą obserwacją po porodzie i przy karmieniu ![]() Pozytywna uważam, że Twój sposób jest mega. Nikt nic nie wie więc nie pytają. I masz spokój. Trochę zazdroszczę... U mnie była ulewa, burzy nie było, ale temperatura z ponad 30st spadła na 15 ![]() Ej... Czop mi odszedł... Ewidentnie był to czop. No i oblały mnie zimne poty, bo to taki namacalny dowód, że już niedługo. Miałam dzisiaj trochę więcej takich straszaków i ćwiczyłam na piłce. A teraz mam potrzebę skrzyżowania nóg, zamknięcia oczu i przeczekania wszystkiego schowana w szafie ![]() :brzyda l:Moje wszechwiedzące koleżanki- internety mówią, że jak odejdzie czop to nie można seksów. Proszę o weryfikację tej informacji
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie nie wkurzaja, korzystam z zainteresowania póki mogę, bo same wiecie, że po porodzie to juz Mała bedzie na topie i moim stanem juz nie będą sie interesować także narzekam ile mogę ![]() Bo i omijają mnie pytania o skurcze i "kiedy rodzisz" - jeszcze nie dociera do nikogo, że na prawde zaraz mogę urodzic haha serio. Cambria dobrze, że sie odezwałaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka gratulacje!
zazdroszczę, bo u mnie nadal nic, piłka też do mnie jeszcze nie dotarła
|
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Kropka - super, może rozwiążesz worek z porodami? Choć podobno i 2 tyg po odejściu czopa można rodzic. U mnie zero oznak póki co. Byłam pewna i ja i lekarka ze go wtorkowej wizyty nie dotrwam a tu coraz bardziej prawdopodobne że tak.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3068 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bursztynek ale mnie rozbawiłaś cos jak „wrzód na d....” Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cambria to Ty tez psiara ![]() tak to Toto z Czarnoksiężnika z krainy Oz psa Dorotki. A Toto był właściwie w rzeczywistości suka . Kiedys tez moja czarna suke pani na ulicy nazwała Toto . Joy nie miała nic przeciwko .ImageUploadedByWizaz Forum1529615291.157160.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1529615303.481691.jpg 3371 to juz piękna waga! Teraz czekamy na rozwój akcji! Cytat:
Kropka kciuki! Wszystkie nas to czeka! Głowa do gory! |
||||
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Kropka to juz pierwsze oznaki sie zaczęły super
a odnośnie seksu po odejściu czopa nie wiem nic. I u mnie lunelo teraz na maksa ochłodzenie nadeszło choć mogłoby mniej intensywnie padać zeby szkód jakis nie było z tego.
|
|
|
|
#3070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nic sie nie ruszy to w poniedzialek musze isc na badanie moczu i morfologie, chyba ze jutro bedzie chcialo mi sie wstac w co watpie ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bede sobie spokojnie popijac herbatke z lisci malin i czekac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka, czyli dzieje się! też czytałam ze po odejściu czopa trzeba się wstrzymać od seksualnej bo zwiększa się ryzyko infekcji
Emma, bądź czujna, bo rozwarcie i zgładzona szyjka to nie takie nic zabierasz się za wyganianie lokatora jak przyjdzie piłka?
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3075 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ja dziś miałam wizytę u położnej, ogólnie wszystko spoko, płytki ciągle bezpiecznie się trzymają 108 i wierzę, że tak zostaną! Benio już zaczyna wstawiać główkę (pewnie byłoby to polskie u wchodu lub główka przyparta, nie jestem pewna), ale to i tak w sumie nic nie znaczy, bo w kolejnych ciążach może się wstawiać, a potem cofać jeszcze bez problemu. Kolejna wizyta za tydzień w czw 39+2, bo mam mieć znowu badanie krwi i następna w kolejny poniedziałek 2.07 39+6 -umówiony już na pewno masaż szyjki I cieszę się, i boję trochę, ale wolę tego spróbować przed wywoływaniem lekami.Miałam mieć właściwie ten masaż niby dokładnie 40+0, ale akurat wszystkie wizyty były już zajęte, a zresztą i tak chciałam poprosić o ten poniedziałek, żeby może coś ruszyło na drugi dzień, bo tż marzy o prezencie w postaci synka na swoje urodziny 3.07 Więc, Blanka, poproszę o wpisanie 28.06 i 2.07 W ogóle czemu tak mało mamy wizyt na liście? Chyba mało z nas je podaje... ![]() Powiem Wam odnośnie tego wyganiania, jeśli urodzę przed 40+0, to będę do końca życia sławić to wyganianie, przede wszystkim aktywność fizyczną jak spacery i piłkę myślę. Ale jeśli nie... wrrr.... To jak kiedyś moja córka będąc w ciąży, zapyta mnie o zdanie, to powiem jej, żeby to wszystko miała w nosie, bo małe i tak wyjdzie, kiedy będzie chciało pola, tak, mam, zdecydowanie taka mata do przewijania poza domem jest bardzo przydatna wg mnie, bo my to często przewijamy dziecko poza domem gdzie popadnie Mam dwie na wymianę, o takie:https://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Port...hKKKdmzThhiizQ Fajne, bo nieprzemakalne, a miłe w dotyku i pierze się normalnie w pralce. I to razem z kremem, mokrymi chusteczkami i 2-3 pampersami mam w takiej materiałowej saszetce, więc tylko wrzucam pod wózek czy do torebki jak wychodzimy. Nie potrzeba mi projektu Kasi Zielińskiej do kawałka materiału pod pupę dziecka A znam babkę osobiście, występowałyśmy razem na scenie w Krakowie ![]() Jeszcze takie coś mi się podoba np, bo wszystko jest razem, ale to już nie będę kolejnego kupować. https://www.ebay.co.uk/itm/Allis-Bab...YAAOSwOW9Z39mu Cytat:
Gratki dla Ciebie! Oj, ciekawe, czekamy i czekamy... ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Dzieje się, dzieje się cokolwiek!To możesz przyjąć, że do 2 tyg najpóźniej Kropson będzie po drugiej stronie A tak powtarzałaś, że się nie spodziewasz, bo u Ciebie wszystko twarde zamknięte... Ale to często z dnia na dzień się zmienia ![]() Ja niestety nie mam jakichś pewnych info co do seksów, ale chyba to brzmi logicznie, żeby się wstrzymać z powodu większego ryzyka infekcji...
|
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry czyżbym była pierwsza dzisiaj?
![]() Po wczorajszym ogarnianiu mieszkania praktycznie na szmacie od rana do wieczora, przespałam całą noc bez siku. Obudziłam się o 4.55 i już nie śpię.. Trochę się jeszcze polenię i biorę się za kolejne kartony do rozpakowaniu, bo mąż po pracy dowiezie kolejne rzeczy. Mama wczoraj wysprzatała mi kuchnie i zaczęła myć szafę w sypialni, więc mi zostaje tylko rozpakowywanie. Najgorszą robotę mamy za sobą, duże gabaryty typu rogówka czy meble mamy już na miejscu. Wczoraj w 3 osoby wnosili te rzeczy, było mi ich tak szkoda ja tylko stałam w progu i podawałam zimną wodę.. Dziewczyny czy któraś może coś polecić na stłuczenia co można używać w ciąży? Ciągle boli mnie lewa ręka od tego upadku, a że jestem leworęczna to niewiele mogę nią zrobić.. Do progu już się w miarę przyzwyczaiłam, mam nadzieję że więcej orłów nie wywinę.. Tak się wczoraj zastanawiałam, że mamy koniec czerwca a wszystkie w dwupaku, mam trochę wyrzuty sumienia bo przy tej przeprowadzce mam czas wejść na forum tylko rano i wieczorem i boję się że mnie coś ominie. Ja raczej szykuję się na poród w terminie albo i po, bo jakoś objawów porodu u mnie brak i w ogole nie czuję się cieżarną więc ja to raczej mogę ewentualnie zamknąć listę niż ją otworzyć. Ale zobaczymy jak będzie. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko dobrze,że z Beniem ok.Malwinka w 33 chyba była przyparta,ale ją chyba wygonilam
Fajną tą matę pokazalas,u nas na wiosce takich nie ma i praktycznie wszystko online muszę kupować.A to.co.wrzucilam to tylko przykład,ale nie ukrywam,że rzeczy tej firmy są dobrej jakosci. Leżę i usnąć nie mogę,chyba pora wstac. Fajnie,chlodno jest. Sandam sporo.już zrobilas ,dobrze,że masz takie dobre samopoczucie,że jesteś w stanie tyle zrobić.Co do porodu,to może Ty nas zaskoczysz. Kropko jak sytuacja ? Monya gdzie się podziewasz? |
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to jest, że im bardziej się wyczekuje, im bardziej lekarze straszą tym dłużej się nosi
tak czułam, że na czoło wysunie się jakiś cichy zawodnik 🤣 Kropka powodzenia! Niechaj się zadzieje wreszcie ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka wpisz mi wizytę na 27.06.
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-22 o 07:03 |
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Od dwóch godzin bardziej czuwam niż śpię. Boję się dzisiajszej wizyty, żeby nie chciał mnie położyć do szpitala.
Kropka no proszę, może to jednak Ty będziesz pierwsza. Sandam świetnie Wam idzie przeprowadzka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Właśnie wstałam bo dzisiaj jadę na pobranie krwi ![]() Jestem mega głodna i znowu nie wiem jak wytrzymam ten czas ![]() O dziwo dzisiaj dobrze spałam, nic mnie nie bolało ![]() Kropko super wieści ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny! Nie rodze
![]() Dziekuje za odzew. Tylko ze wczoraj poczytalam sobie, ze czop jest oznaką, ze szyjka skraca sie i mieknie. A ze mamy tutaj dziewczyny chodzace z rozwarciem, oznacza to tylke, ze nic nie oznacza termin mam za 17dni wiec u mnie wszystko pasuje poki co.Z czopem to może być też tak, ze odchodzi i czlowiek nawet tego nie zauważy. Sandam tylko nie przemeczaj sie za mocno! Cieszę sie, ze wiekszosc roboty juz za Wami. Teraz,tylko drobn tematy i urzadzanie! Ja dzisiaj bede sie rzadziej odzywac, bo organizuje i ide na impreze urodzinową ojca. Więc nie bede miec za bardzo czasu, zeby tu regularnie zaglądać. Dlatego prosze nie wkrecac, ze rodze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny melduję się z porodówki o matko rodzę
od pierwszej w nocy mam skurcze co 5 minut i brzuszne i krzyżowe i to już są mocne. Ale jak na razie o 5 rano rozwarcie było na 2 palce o 8 badanie i zobaczymy czy jest jakiś postęp. Mam bardzo fajną położną taką młodziutką która zaproponowała mi poród w wodzie. Jak się coś więcej dowiem i będę w stanie to napiszę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki, żeby wszystko szybko i gładko poszło.Podłączyli Ci oksy czy czekają? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku
Madziara czemu miałby Cię położyć do szpitala?na weekend Cię nie położy Kropko
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O super Bursztynek!! W końcu ktoś. Jak tylko dasz radę czekamy na wieści!! Kiedy do szpitala pojechałaś?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Poniżej przydługi post, bo miałam potrzebę poodpowiadać, można ominąć 
Doczytałam o wizycie - ooo niezły już klocuszek z Twojego
współczuję a raczej łączę się
po co komu pisać takie rzeczy
ja ogólnie kocham psy, rasy itp.
Uważaj na siebie i progi! Teraz też już nie trudno równowagę stracić, dobrze że nic wam nie jest!
dostawka super, pokaże TŻ na wzór, tylko ile czasu mu zajmie przerobienie łóżeczka...

jak nic sie nie ruszy to w poniedzialek musze isc na badanie moczu i morfologie, chyba ze jutro bedzie chcialo mi sie wstac w co watpie 

I cieszę się, i boję trochę, ale wolę tego spróbować przed wywoływaniem lekami.
Mam dwie na wymianę, o takie:
Ja raczej szykuję się na poród w terminie albo i po, bo jakoś objawów porodu u mnie brak i w ogole nie czuję się cieżarną więc ja to raczej mogę ewentualnie zamknąć listę niż ją otworzyć. Ale zobaczymy jak będzie.
od pierwszej w nocy mam skurcze co 5 minut i brzuszne i krzyżowe i to już są mocne. Ale jak na razie o 5 rano rozwarcie było na 2 palce o 8 badanie i zobaczymy czy jest jakiś postęp. Mam bardzo fajną położną taką młodziutką która zaproponowała mi poród w wodzie. Jak się coś więcej dowiem i będę w stanie to napiszę.
Kciuki, żeby wszystko szybko i gładko poszło.