|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
żadnych siłowni i innych nie trzeba ćwiczeń tylko żarcie szpitalne Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do alergologa już dawno jeździmy prywatnie a teraz dostaliśmy się na NFZ i lekarka nic nie przepisała, nie zaproponowała leczenia. Testy zrobiliśmy kiedyś pryw.to teraz już nie ma jakich badań zrobić, mały ma nie jeść tylko tego co wyszło w testach (a nie je tego 2 lata i nadal ma uczulenia). Nawet skóry mu całej nie obejrzała i nie zaleciła jakiejkolwiek kontroli za jakiś czas. Nie sądziłam, że będzie aż tak źle. Elaaa śniadanie pierwsza klasa ja jednak wolałam coś takiego niż te breje obiadowe![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4204 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia to po co oni zaczęli wywoływać wczoraj skoro nie skończyli. Ja to tak troche nie rozumiem. Podłączyli Cie do oksy (na pewno jakos to wpływa na dziecko) skoro nie zareagowałas to odłączyli czekali dzien i co dzis znowu to samo z większa dawka??? A moze oni myśleli ze sama sie zacznie w nocy??? Nie wiem ale jakos jeste:za tym ze jak robia to raz i dobrze a nie tak po trochu i Cie trzymają 5 dni.
Elaaa Ewka biedna na pewno tęskni mocno i nie wie do końca co sie dzieje 🙁. A śniadanie masakra. Wiecie to jest okropne w jaki sposob szpitale oszczędzają na pacjentach. Trzymają ludzi bez problemów bo dostaja za to kasę a karmią tak zeby bardziej chorowali. Dzien dobry. Kończę śniadanko. Ma byc dzis u nas 30 stopni. Planuje poprasować resztę No wczoraj nic ni zrobiłam. Przyjechali montować meble z Ikea w międzyczasie jakas kobieta dzwoni do mnie ze jest w drodze. Wcale nie wiedziałam kto to ani po co do mnie jedzie bez uprzedzenia. Przyjechała pielęgniarka w jakiegoś zrzeszenia pielęgniarek zeby troche poopowiadac ze doradzaja pierwszym matkom... mowi ze list wysłała tylko ze ja nic nie dostałam... dała mi jakies ulotki informacje zrobiła wywiad itd. W sobote nam wymienia te drzwi bo dostarczyli nie od pary. Także Ci od składania musza jeszcze raz przyjechać. Ale naprawde polecam tych od składania. To chyba dopiero od niedawna Ikea ten serwis oferuje. Ale składają tak jak ma byc nic sie nie chwieje ani nie rusza. Wszystko idealnie styka. To juz po raz drugi mi robia i to znacznie lepiej niz samemu w domu mozna zrobic. |
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
A to moje dzisiejsze śniadanko 😵
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro kolejna próba tą samą dawką, dzisiaj nie wywoływali, bo podobno to niewskazane dzień po dniu tylko conajmniej po dwóch dniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
O co im chodzi z tym jabłkiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
Zua - powodzenia dzisiaj
![]() nie stresuj się za dużo spokojem i pewnością siebie rozgnieć tego dziada ![]() ![]() Summer - nieźle Kazik wariuje ale już niedługo - rany 1.07 to już tak blisko. Trzymam kciuki żeby Młody dał Ci żyć do tego czasu ![]() Odo - czegoś Ci miałam pogratulować (ale zapomniałam ) może tego że poród sn coraz bliżej i że mocno za Ciebie trzymam kciuki ![]() ![]() Mamy szpitalne-karmiące - mocne kciuki za powodzenie z kp super wiadomości od Was płyną - oby tak dalej, niech potomstwo przybiera i szybkiego wyjścia do domów Wam życzę ![]() ![]() Miłego dnia Dziewczyny ![]() ja się idę obijać dalej, nie mam nic do roboty 🤯 na początku jak szłam na zwolnienie i czytałam ile rzeczy muszę ogarnąć to byłam pewna że nie zdążę (zwłaszcza jak widziałam ile Wy już miałyście przygotowane ) a teraz już mamy chyba wszystko gotowe i dopadła mnie meeeega nuda - dziwnie mi z tym bo jestem przyzwyczajona że zawsze coś jest do zrobienia babie w ciąży to ciężko dogodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczek ale fajnie macie z siostra!!! Razem przez cała ciaze i dzieci w tym samym wieku. Wy sie zamowiliscie???
U mnie moje obie starsze siostry maja obie po parce dzieci z bardzo małymi odstępami czasu. Czasami żałuje ze nie mam siostry w bardIej podobnym wieku zeby razem przez to przechodzić... a wiecei ze raz byłam na slubie bliźniaczek . Obie jednojajowe bliźniaczki wychodziły za maz. Zostaliśmy zaproszeni na slub tylko jednej. I w kościele pod koniec ceremonii nagle ksiądz mowi proszę jeszcze nie wychodzić... i nagle ojciec prowadzi druga bliźniaczkę do ślubu. Nikt sie tego nie spodziewał.---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Ja to dzis zaczynam dopiero ogarniać. Mam meble wiec dopiero co moge pochować ubranka i wszytsko co jest. A musze sie sprężyć bo tesciowa przyjeżdża w piątek a jej pokoj jest cały zagracony rzeczami dla dziecka. |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Jakaś rybna z jajkiem...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
ovejita, bursztynek, dziękuję
Kciuki dla mamuś za wyjście do domku! Strasznie Was stresują tą wagą w szpitalach. To przecież fizjologiczne, a przez to że od tego uzależniają wyjście do domu, to robią się takie smutki i stresy... Ela, Twój synek jest super silny i pięknie sobie radzicie! kropka i bursztynek dokładnie tak samo ![]() norko, świetne rady odnośnie kp! Widać, że się dobrze przygotowałaś ![]() Ja dodam, że przy nawale najlepiej jak najczęściej przystawiać dziecko, nawet częściej niż ono żąda, żeby nie dopuścić do twardnienia piersi i zazwyczaj laktator nie jest jakimś niezbędnym elementem do kp. Dziecko i pierś to idealna para ![]() Karolina, myślę, że jednak lekarze wiedzą co robią... Zmuszanie do porodu ciała, które nie jest na to gotowe, to nie jest nic przyjemnego ani dobrego... Sztuczne bezproduktywne skurcze tak jak madziara napisała... Wywołanie często zajmuje 2-3 dni! Miłego dnia dziewczynki i kilku łatwych porodów dziś!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-06-27 o 10:10 |
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, piszę tak na szybko.
Całą noc nie spałam - ból podbrzusza jakby ktoś mnie dźgał nożem. Myślałam, że zejdę. Rano grałam twardziela, ale jestem u kresu sił, jadę na ip. Nie wiem, kiedy wrócę i kiedy sie odezwę, bo mam czasem problemy z internetem w telefonie. P.s. zaczął mi odchodzić czop, jakbym mało atrakcji miała. |
|
|
|
#4218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Summer jak tylko będziesz mogła to dawaj nam znać
powodzeniaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4221 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Co wyjdę "na miasto" to ktoś się dziwi, że jeszcze nie urodziłam ciąża w końcu zwykle trwa 9 miesięcy, a ja mam jeszcze tydzień (dziś zaczęłam 40 tc ! ) Cytat:
to teraz spokojnie dotrwać do bezpiecznego terminu, a historii o przenoszonej nawet ciąży z rozwarciem jest mnóstwo także powodzenia!Cytat:
Masz się zgłosić rano na czczo? Może faktycznie przyjmą Cię w niedzielę, a CC będzie w poniedziałek rano... W każdym razie możesz już odliczać do spotkania z Maluszkiem Cytat:
liczbę płytek? Trzymam kciuki żeby jednak było lepiej a panie z poczekalni niezłe... Mogą pomyśleć, że jednak w ciąży czasem nawet siedzi się niewygodnie... Przede mną wczoraj u gina była taka młoda laska, której w sumie nie było w kolejce jak robiłam ktg, i tak wystrzeliła z krzesła do drzwi gina, żeby być przede mną, że nawet nie widziałamkiedy drzwi się za nią zamknęły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w domu córcia sobie na pewno poradzi, czasem dzieci się nastawią, że mama odbierze od cioci czy z przedszkola i jak się nie uda to faktycznie obraza, też to przerabialiśmy. Nie martw się. Masz już może prezent dla małej jak wyjdziecie ze szpitala? Cytat:
a przypomniałam sobie, że pisałaś, że poczekasz na mnie z porodem śniadanko wyborne miałam pytać czy jabłuszko na ciepło, ale doczytałam że tak dobrze, że masz catering z zewnątrz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||||
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Cambria tak jej kupowałam prezent, że w końcu nic nie kupiłam, najwyżej na szybko kupimy czekoladę i będzie happy.
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
summer, Zua i madziara trzymam
każdej za co innego![]() ela, kropka, bursztynek za szybki powrót do domku ![]() Radena z tego co pisze to nie traci właściwości tylko ułożenie włosa, ale myślę że na pewno nie jest tak, że straci na puszystości. Myslę że trzeba go prać po prostu na delikatniejszym programie ![]() folinka kupowałaś też ten kocyk?
|
|
#4224 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki za decyzję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekamy na wieści! Rano tż zawiózł mnie na ktg - skurczy totalnie brak, mimo że czułam leciutkie bóle okresowe. Zastanawiam się, czy może po prostu leżąc nie promieniuje mi w tak dziwny sposób ból z tego odcinka lędźwiowo-krzyżowego. Na śniadanie zjadłam ciastko - mały był aktywny i na szczęście uniknęłam trzęsienia brzuchem przez położną jak ostatnio .U mnie dziś w planach fryzjer, wizyta u lekarza i wieczorem wpadają do nas znajomi ![]() Powinnam teraz poprasować, ale mega mi się nie chce
|
||||
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Na szybko nadrabiam bo dziś pracowicie, widzę ze nowych dzieci nie ma ale pewnie lada chwila się pojawia. Ja jak już nastawiona na cc to nie spieszy mi się nigdzie, niech mały siedzi ile trzeba. Oznak porodu brak. Rano byłam w pracy, teraz z tz jesteśmy na wsi i mamy tu trochę pracy. Jeszcze stresów mnie trochę dopadlo bo 2 wujków wyładowało w szpitalu a wiadomo z racji mojego zawodu rodzina jakiejś tam pomocy/ porady oczekuje. Tak ze dziś u mnie zupełnie nieporodowo a nawet nieciązowo. Ale może jakaś niespodzianka się zdarzy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam fryzjera w sobotę 07.07 i ciekawa jestem czy dotrwam
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Bursztynku, Elu, Kropko jesteście bardzo dzielne mamusie!
![]() Zua kciuki, jesteś dzielna, nie daj się złamać na przesłuchaniu Madziara oby ruszył Szymek do boju! Summer bardzo dobrze, że jedziesz na ip, może Kazio dziś będzie Camelitos też mam płytki na poziomie 109 i po wczorajszej wizycie dot. płytek lekarz stwierdziła, że nie jest źle. Mam monitorować. Po wczorajszej wizycie wiem na czym stoję. Więc tak: 08.07 do szpitala (urodziny mojego taty ), a 09.07 cesarka!
|
#4228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zdrowie wujków!U mnie podobne odczucia po wizji cc, w takim razie niech siedzi ile wlezie jak i tak mają mi go wyciągać to niech przykoksi od twojego niech się uczy ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
super data
|
||
|
|
|
#4229 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ekstra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cambria oj kurcze faktycznie! Nie poczekałam ale dogonicie nas wszystkie ![]() My niestety zostajemy i to pod lampami, bo żółtaczka duża Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
Idziemy do domu! Przez noc Maly przybral 65gram! Ale sie ciesze! I troche boje... mam nawal, duże piersi, ale nie czuje jakiegos dyskomfortu (jeszcze) za wyjatkiem sutkow. Teraz staram sie przystaawiac do tej piersi, ktora jest bardziej twarda.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

żadnych siłowni i innych nie trzeba ćwiczeń tylko żarcie szpitalne 

masakra. Wiecie to jest okropne w jaki sposob szpitale oszczędzają na pacjentach. Trzymają ludzi bez problemów bo dostaja za to kasę a karmią tak zeby bardziej chorowali. 

. Co oni z tymi jabłkami. Ale Ty to masz przynajmniej sałatę i troche koloru. A U Elii to chyba kucharz sam zjadł to co było do chleba...
.

spokojem i pewnością siebie rozgnieć tego dziada 

) może tego że poród sn coraz bliżej i że mocno za Ciebie trzymam kciuki 
) a teraz już mamy chyba wszystko gotowe i dopadła mnie meeeega nuda - dziwnie mi z tym bo jestem przyzwyczajona że zawsze coś jest do zrobienia
babie w ciąży to ciężko dogodzić
. Obie jednojajowe bliźniaczki wychodziły za maz. Zostaliśmy zaproszeni na slub tylko jednej. I w kościele pod koniec ceremonii nagle ksiądz mowi proszę jeszcze nie wychodzić... i nagle ojciec prowadzi druga bliźniaczkę do ślubu. Nikt sie tego nie spodziewał.
Co wyjdę "na miasto" to ktoś się dziwi, że jeszcze nie urodziłam
ciąża w końcu zwykle trwa 9 miesięcy, a ja mam jeszcze tydzień
(dziś zaczęłam 40 tc !
)
wpiszesz mi na listę?) i świetnie by było do niej dotrwać i odebrać wyniki.
) albo zimnych kompresów żelowych. Poprawcie mnie, jeśli piszę jak potłuczona.
miałam pytać czy jabłuszko na ciepło, ale doczytałam że tak