|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Mnóstwo dziś tu było emocjonujących, dobrych, smutnych czy niepewnych wiadomości. Chciałabym każdemu jakieś dobre słówko szepnąć, ale niestety nie mam czasu tyle pisać.
Wszystkie Was przytulam mocno i trzymam kciuki za każdą! Ela, myślę, że na pewno zasługujesz na to uznanie, które dostajesz w szpitalu! Jesteś pięknym przykładem tego, że kp zaczyna się w głowie ![]() kropki Jak się macie w domu?bursztynku, już niedługo! Wylej trochę łez dla ulgi i trzymaj się! Cytat:
Tak, tak, aż się upewniłam w internetach Dokładnie w tym samym momencie jest pełnia, choć myślałam, że może być jakieś parę minut przesunięcia, a jest tylko godzina różnica, czyli tak jak różnica w czasie między nami, czyli w sumie w tym samym momencie Ale wiesz... Na moich dzieciach i macicy takie drobiazgi jak pełnia nie robią wrażenia ![]() Pewnie, że to może być czop! Kuruj się i odpoczywaj Niby od jutra u Was bezpiecznie i super, że dotrwaliście (Z góry gratuluję! ), ale chyba by jeszcze lepiej było zostać chwilę w dwupaku...Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze masz wybór! Przecież nie zrobią nic bez Twojej zgody. Pytanie tylko czy czujesz się dość pewna i doinformowana, żeby podjąć taką decyzję i odmówić, jeśli nie będziesz czegoś chciała... Wiem, że ciężko jest sprzeciwić się lekarzowi. W poprzednich ciążach słuchałam wszystkiego posłusznie jak owieczka. Tak, możesz już pić. Mnie na szczęście poranna niemoc opuściła, więc cały dzień w ruchu... Na spacer nam się nie udało dziś wyjść głównie przez gorąc, ale też pracowite popołudnie. Teraz tż z dziećmi pojechali na farmę zbierać truskawki a ja odpoczywam chwilę po pucowaniu piekarnika i innych (odfajkowałam wszystko co koniecznie chciałam zrobić przed porodem). Potem chyba jeszcze wybiorę się na spacer sama już, bo dla dzieci będzie za późno.Już Wam piszę o mojej wizycie, ale na wszelki wypadek wyślę to co już nasmarowałam.
|
|
#4532 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama dbam o krocze tantum rosa i octenisept, chwalili przez cały pobyt ze pięknie zagojona a dziś mnei dopadł taki ból, że wzięłam przeciwbólowe ![]() U mnie szwy samorozpuszczalne, nawet nie wiem ile to trzyma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawdę nic mnie nie bolało do dziś, a teraz taki dyskomfort. Położna dziś widziała, mówiła że jest ok i że przejdzie jak się zagoi ech ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym, że uczucie które mi towarzyszy to właśnie jakby ciasnota, jakby coś zbyt mocno ściśnięte, związane i chciałoby się rozejść ale trzyma mocno i piecze.. ajjj ![]() Dziękuję Gosiu! ![]() Cytat:
![]() Rano jak będą sprawdzać znowu, a będzie ktoś inny to poproszę o zaglądnięcie. Kurcze szkoda wrócić do domu i się męczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4536 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4537 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma, a tak wgl to kto i dlaczego wpadl na ten pomysl, żeby Cie mierzyć ? Mnie nikt nie mierzyl i nie slyszalam nigdy o tych pomiarach o ktorych wspominasz....
Elu współczuję bólu ;( trzymajbsie i niech kontrolują rane ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mierzy się zawsze pod koniec ciąży, bo wtedy ma to sens - jesteśmy wtedy najbardziej rozciągnięte. Ja to i już przed ciążą słyszałam, że taka drobna jestem, że mogą być problemy itp ogólnie zasady są takie aby każdą ciężarną mierzyć, która zgłasza się z akcją na IP na pewno u Ciebie jest wszystko ok |
|
|
|
|
#4539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki ! Cytat:
to wtedy mierzą dla pewności, czy się uda sn czy nie. Ja to mam biodra do rodzenia i nikt nie poddał tego pod żadna wątpliwość Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa,ja byłam nacinana ale ból był do zniesienia, lekkie kłócie czułam tylko przy siadaniu. Może faktycznie sobie coś naciągnęłas i dlatego tak boli. Powiedz koniecznie o tym położnej to sprawdzą póki jesteś w szpitalu. A co do szwów rozpuszczalnych to jak byłam na wizycie kontrolnej po 6 tyg.pologu to jeszcze jakieś pojedyncze miałam nie rozpuszczone.
Dorka, madziara gratuluję szczęśliwych porodów ![]() U nas mały szpital, wszyscy troje mamy gorączkę i katar. Nie obyło się dziś bez nospy przez noszenie synka a przede mną jeszcze na pewno ciężka noc. Dobranoc Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
#4541 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie kciuki i dobre słowa!
Musiały zadziałać, bo wizyta poszła najbardziej po mojej myśli jak się dało ![]() Położna powiedziała mi, że dostała informację, że ma mnie przekonać do pójścia do szpitala, ale ona uważa, że moje życzenia powinny być respektowane. Zadzwoniła do szpitala i powiedziała to samo i poinformowała, jaki plan przyjęłyśmy na najbliższe dni. Wcześniej oczywiście o wszystkim porozmawiałyśmy.Zrobiła mi masaż szyjki, pobrała krew. Wizyta była popołudniu, więc powiedziała, że na jutro raczej nie dostanie wyników, potem weekend, a na poniedziałek miałam i tak umówiony pierwotnie masaż, więc o ile nie urodzę, to przychodzę, robi mi drugi masaż, sprawdzamy wyniki i ustalamy znowu co dalej. Odnośnie poziomu płytek, jeśli utrzyma się ok. 90, to czekamy do wywołania do tego 10.07 (chyba jeszcze jedno badanie bym miała w międzyczasie), a jeśli spadnie (czyli jest poważne ryzyko, że będzie spadać dalej), to już pójdę na to wywołanie... Może być tak, że jutro zadzwonią do mnie ze szpitala z nowym wynikiem...Cieszę się, że ten masaż udało się zrobić, bo nie nastawiałam się tak bardzo, żeby się nie rozczarować, wiedząc, że Beni wędruje sobie ciągle w górę i w dół. Miałam 1 cm rozwarcia i położna ledwo wyczuła główkę, ale udało się tak jak chciała. Trochę czopa ponoć wyszło. Byłam zaskoczona, że nic nie bolało praktycznie. Nastawiałam się na coś gorszego po różnych historiach, które słyszałam, ale zawsze miałam wrażenie, że to zależy od wykonującego, a ja też starałam się dostosować do poleceń i leżeć rozluźniona. Po wizycie przez jakąś godzinę-dwie czułam Benia bardzo nisko, mocny nacisk chyba na szyjkę, ale potem przeszło... I jak można się domyślić nie ma póki co żadnego innego efektu... Jak przez ostatnie 3 dni miałam po kilkanaście czy więcej nawet skurczy na dzień, tak dzis ze 3 raptem, zero czopu ![]() Beniuś szalał podczas wizyty, tętno miał między 130 a 150, położna powiedziała, że to bardzo dobrze, bo tętno odzwierciedla, kiedy się rozbija, a kiedy się uspokaja. No na raty, ale udało mi się napisać. Buźka! Śmigam do dzieci na razie
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-06-28 o 21:34 |
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko a może w nocy coś drgnie po takiej stymulacji?
trzymam kciuki jednak za jakiś niespodziewany rozwój akcji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4543 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4544 |
|
Raczkowanie
|
Summer i Madziara gratuluję Wam synkow i całuje mocno jesteście bardzo dzielne!
Jutro pewnie mnie wypisza to może się dowiem na jak długo bo trzymają mnie w szachu zalezy na ile leki dostanę. Termin porodu 25vlipca więc nie ma sensu leżeć w szpitalu ja mam jeszcze masę spraw do załatwienia i przeprowadzkę. Nikogo tu nie obchodzi że jestem samotna matka i nie mam transportu po prostu mówią że rekomenduja poród w matce polce bo mnie pewnie i tak odesla z każdego innego szpitala.... No więc stąd nie mam wyjścia tylko tu rodzić naprawdę aż mi się płakać chce jak sobie pomyślę co mnie czeka.... |
|
|
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na liście do szpitala jest zeby zabrać jesli ktos ma. A ja nawet o tym wczesniej nie słyszałam. Cytat:
Odowska na podstawie tego skanu i kolejnych o ile bedzie chciała je zrobi... Folinka dobry plan. Super ze położna stanęła po Twojej stronie! |
||
|
|
|
#4546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wzielam sie za poszukiwanie pampersow tzw tanich a dobrych jedynek trzeba miec okolo 200 ? Jak uważacie ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, Karolina, zua
zua, tak, jedynek ze 200 na pewno, jeśli dzieć poniżej 4 kg asiaczku, dużo zdrowia dla Was! monya, a pytałaś u źródła, tzn. w szpitalu w Twoim mieście czy Cię nie przyjmą na pewno? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, a w Kielcowie nawet chyba nie ma gdzie tego wypożyczyć. U mnie w szpitalu nie mają :/
No i się przepakowałam pierwszy raz Wrzuciłam duże podkłady i przekąski do mojej torby, a do Dzidziowej te 3 pajace. Do Dzidziowej jeszcze dam ten nowy kocyk jak wyschnie. I jak się zmieści ![]() Uprałam też co się dało z fotelika i wózka i się okazało, że gdzieś się nam zapodział taki poddupnik dla małych dzieci. To będą poszukiwania, heh. Zatem zostało się tylko ogarnąć łóżeczko (wyczyścić, przekręcić na najwyższy poziom, włożyć szczebelki, uprać ochraniacz, pokrowiec z materaca... Chyba jednak bez tego łóżka dla Młodej się nie obejdzie |
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Z tym imieniem u nas to trochę żartem Janek- obiecałam sobie ze kto najlepiej z naszych na mistrzostwach wypadnie takie będzie imię-ale myślałam ze gwiazda będzie Robert- rak bym na imię nie dała. Janek mi się podoba tylko to akurat chyba najpopularniejsze imie teraz. Ale o imieniu nie myśle-może rzeczywiście jak zobaczę to będę wiedzieć. Monya dziwna i trudna masz sytuacje z tym porodem. Chyba najlepsza byłaby cesarka umówiona na termin, ale teraz rzeczywiście w wielu szpitalach tego nie praktykują, u mnie tez nie-,chyba ze będę tydzień po terminie. Tylko ze ja akurat bardzo chciałabym SN wiec aż tak strasznie się nie martwię ze poród się zacznie i nie zdążą z cc. Powiem Wam ze od wczoraj jakoś tyle się dzieje, różne problemy rodzinne itp ze nawet nie myśle o porodzie. A jeszcze powiem Wam śmieszna rzecz- mówię tz ze pewnie cesarka, ze dłużej w szpitalu i coś mnie podkusiło i mówię mu ze dziecko będzie musiał wziąć wcześniej do domu i się nim zajmować. Wiecie ze uwierzył? Dopiero dziś go koleżanki w pracy uświadomiły ze to nie tak działa.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powrót samochodem do domu to koszmar...Ulzy jak ściągną szwy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha,dobry ![]() ![]() mój by nie uwierzył Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4553 |
|
Rozeznanie
|
Wody mi odeszly. Jade do szpitala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko, ale masz cudowną położną! Fantastycznie, że stanęła po Twojej stronie!
Trzymamy kciuki, żeby masaż pomógł ![]() Patrycja, za szybką i bezbolesną akcję! czekamy na kolejnego maluszka <3Cytat:
czy szpital nie robi się powoli coraz bardziej napełniony z powodu sytuacji w Lbn? są jeszcze miejsca? jakie są w ogóle warunki - sale/ łazienki etc.? za KP i czekamy na zdjęcie Maluszka <3Dziewczyny, czy jak odejdą nagle wody i się pojedzie na IP to szpital może odesłać z powodu braku miejsc? czy w pewnych sytuacjach - choćby się waliło i paliło - muszą przyjąć? Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-06-29 o 00:23 |
|
|
|
|
#4555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli jednak coś jest nie tak po badaniu, to raczej nie naraża kobiety, czy malucha na powikłania... Ewentualnie mogą wysłać karetka w razie czego zawsze lepiej tam urodzic niż w samochodzie. Dzień dobry 4:45 a zgaga rządzi na całego. Niech to już się skończy ![]() Ale do wtorku muszę zaciskac nogi... Bo drzwi nam przyjdą zamówione i tesciu je musi wstawić...potem sobie posprzątam,umyje okna i z czystym sercem pojadę na porodówke.. Tak wiem haha mogę sobie planować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4556 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie polozylam spac i po minucie cala podpaska zalana. Takze chcialam isc spac i nie poszlam
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu na chwilę obecną wszystkie łóżka zajęte ale nie wiem czy dziś któraś nie wychodzi. Ja noc na raty, są trzy maluszki, które non stop płaczą, w tym dwa na mojej sali Szymka nic nie rusza i chrapoli w najlepsze, dwa razy w nocy się obudził, possał, a później leżał i pięknie zasnął.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Ale wiesz... Na moich dzieciach i macicy takie drobiazgi jak pełnia nie robią wrażenia 
Niby od jutra u Was bezpiecznie i super, że dotrwaliście (Z góry gratuluję!
), ale chyba by jeszcze lepiej było zostać chwilę w dwupaku...
Waży 3450 i ma 56 cm. Teraz grzecznie sysa przytulony do mamusi
a ja odpoczywam chwilę po pucowaniu piekarnika i innych (odfajkowałam wszystko co koniecznie chciałam zrobić przed porodem). Potem chyba jeszcze wybiorę się na spacer sama już, bo dla dzieci będzie za późno.

marzyłam o porodzie w wodzie i sn, jest mi przykro, że mam takie wymiary
każdy kto to słyszy/mierzy się dziwi, czy to lekarz czy położna.. reszta wymiarów też minimum 4cm mniej niż powinnam mieć. Pocieszam się, że nie jest to zależne ode mnie, nic nie zrobię i muszę być dzielna 

Może być tak, że jutro zadzwonią do mnie ze szpitala z nowym wynikiem...

Powrót samochodem do domu to koszmar...
Haha,dobry 

Szymka nic nie rusza i chrapoli w najlepsze, dwa razy w nocy się obudził, possał, a później leżał i pięknie zasnął.