|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Postanowiłam wynieść wagę z pokoju! Sądzicie, że to dobry pomysł?
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Rozeznanie
|
Na smietnik lepiej ![]()
#903 |
Wtajemniczenie
|
Tarantulek - moj metabolizm byl nienajgorszy jeszcze niedawno, bo jedzac 2000-2500 nie tylam. ale teraz mam wrazenie, ze sie znowu psuje, choc nie wiem czemu, bo ponizej 1500 nie jem nigdy, jem kilka razy dziennie, sporo bialka i sporo cwicze...ale zdarzylo sie pare razy tak, ze sie objadlam masakrycznie, no i od tego ta waga idzie w gore chyba...mam wrazenie, ze moj zoladek nie ma dna...czy w ogole je kiedys mial...niby mam 5 kg do zrzucenia, by osiagnac moj cel, ale ja nie daje rady...im bardziej chce, tym bardziej nie moge. cale wakacje sobie zepsulam, ale nie potrafie postepowac inaczej, nie potrafie wychodzic z domu, jak jestem w takim stanie. w dodatku za 3 tygodnie mam jechac do rodziny na tydzien, ale chyba to odkrece, bo jak tam pojade, to ze 3 kg przywioze ze soba...bo onaczej nie dam rady...to jest straszne, co czuje, co robie.
czuje sie, jakbym byla w 2 osobach - jedna to fajna dziewczyna, madra, inteligentna, z poczuciem humoru, latwo nawiazujaca kontakty i lubiana; druga to dziewczyna z ED, obsesyjnie myslaca o wadze i wygladzie, bojaca sie przytyc, nienawidzaca jedzenia, a zarazem myslaca o nim niemal 24 na dobe, placzliwa, drazliwa, niemila, unikajaca ludzi, marnujaca sobie zycie na wlasne zyczenie
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zadomowienie
|
To jest ŚWiEtny pomysł
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#906 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluje okresu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niezapominajko a ile jadłaś wcześniej, a ile teraz kcal? bo nie bardzo mogę się połapać? najmniej ile? potem przeskoczyłaś gwałtownie czy stopniowo? ![]() ![]() Aralko Słoneczko nie płacz bo Ty i tak jesteś taka chudzinka, że te kg tylko dodadzą Ci uroku, a może być tak jak u mnie, że na początku niby kg w górę, a teraz go nie ma, wiesz to jest taki mały szok dla organizmu i on się musi przyzwyczaić do większej ilości jedzenia, jak już to zrobi to te kg mogą znowu poleciec w dół, uszka w górę ![]() Dziewczyny, a ja właśnie wracam z chrzcin ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
Kika mi rowniez milo
![]() co do kalorii - duzo by opowiadac, skoku jakiegos gwaltownego nie robilam, po prostu miewam napady i zjadam o wiele wiecej niz normalnie...bo tak to 1500-2000 mniej wiecej mi wychodzilo, choc caly czas sie staralam byc na 1500 R, ale nie potrafie sie trzymac tego ![]() ![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edit:Niezapominajka ja juz milion razy pdchodziłam w zeszłym miesiacu do R i co-udało mi się wytrzymac kilka dni i koniec, teraz mam dopiero 2 dzien ale wierze ze mi się uda w kocu-z wizazem.. ![]()
![]() |
#909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pajączku święte słowa ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Kika - jesteś kochana, dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Wtajemniczenie
|
Pajaczku - ja ciagle probuje byc na R, ale po kilku dniach nawalam...to jest najgorsze i dolujace. 2 miesiace temu wazylam 58,5, a teraz mi tak idzie regularnie w gore
![]() ![]() ![]() No i w sumie macie racje z Kika,co do tych przyjaciol, ale jest, jak jest, Ci prawdziwi zostana - jest ich niewiele, a reszta to trudno, wyjade - bedzie nowe towarzystwo. rozmawialam z mama, powiedzialam to, czego nie mowilam wczesniej i dalam jej ksiazke (Bulimia - program terapii: gdy jedzenie rzadzi twoim zyciem), kupilam jakis czas temu, dokladnie jeszcze nie czytalam, ale jest dobra i moze mamie pomoze cos zrozumiec, bo wiele opisow pasuje do mnie, a ja nie potrafie wszystkiego tak wyjasnic, jakbym chciala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A wiesz ile razy ja zaczynałam R i rezygnowałam i teraz tez się boje ze za chwilę mi sie nie uda-najgorsze jest to ze jak juz był taki dzien w którym skusiłam się na ciastko czy na coś to cała R poszła...ze nie powiem brzydko.....bo juz mnie to jedzenie tak wciągało ze jadłam i jadłam ijadłam z tydzien...a teraz postaram się zrobic tak ze nawet jak będe miec gorszy dzien to sie nie poddam, bo chcę w koncu schudnąc i poczuć się dobrze we własnym ciele-nic się samo nie zrobi...a ja Ci mówię ze schudniesz na 1500 w miesiąc,tylko jeszcze cwicz to szybciej będa efekty-zresztą jak wytrzymasz miesiąc to pozniej juz będzie z górki napewno.Nie martw się bedziemy się wspierać nawzajem, zacznij od jutra ![]() A z tymi przyjacółmi to wiesz-ci nawet fajni jak nie zajarzą o co biega to mogą sobie nawet pomyslec ze Ty ich nie chcesz i się odsuną, bo nie beda wiedzieli o co chodzi, chyba ze mówisz o swoich problemach im? Dobrze zrobiłas ze dałas mamie te ksiązke, moze Cię zacznie wspierac jak więcej zrozumie, ech ja tez bym się przed psychologiem nie umiała otworzyć- ![]()
![]() |
#914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no od jutra zaczynam, bo co mi pozostalo?? chce sie poczuc swietnie w swoim ciele, a nie tak, jak teraz, czyli coraz gorzej. a cwiczyc, to cwiczylam tak 1-1,5 godz dziennie, wczoraj i dzis nic, ale wroce do tego :tak: wiesz, jakbym tak tydzien wytrzymala, to juz dam rade dalej, ale najgorsze jest to, ze ja nawet tygodnia wytrzymac nie potrafie ![]() a i mama mi ciagle mowi, zebym zaczela jesc tak normalniej, anie tylko wiesniaki, jogurty i te cale zarelko redukcyjne...moze ma racje?? bo ja ciagle na tym i juz sie nie potrafie tym najesc...co innego byc na R miesiac, dwa, a co innego probowac ciagle i w rezultacie byc caly czas...i caly czas jesc tak monotonnie. moze nie bede wcale kupowac sobie jedzenia, ktore moge zjesc od razu, tylko bede jesc to, co mama ugotuje...musze to przemyslec...ale boje sie, ze strace kontrole nad kaloriami...choc i tak ja trace...to moze juz gorzej nie bedzie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam wszystkiego dość tak, jak niezapominajka .. praktycznie wszystko to, co opisala, dotyczy mnie. Jestem z tym sama.
Niezapominajko dasz rade na 1500 kcal, najgorsze sa pierwsze 3 dni. Mnie bolal zoladek, bo nie moglam sie przestawic, pozniej zoladek sie skurczy i nie czuje sie tak glodu. Dzisiaj juz 7 dzien, tylko ze dzisiaj zawalilam - 2300 kcal. Za to dla wyrownania rachunku jutro bedzie 1000 kcal, ale to juz inna historia.. Aha i ja jem wszystko, ale do 1500 kcal/dobe.
#916 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty to chyba nie jest zły pomysł-jedz to co mama ugotuje tylko oczywiscie nie przejadajac się, bo po co masz sięmęczyć z tymi serkami fiufiu itd, ja tez napewno często będe jesc to co mama ugotuje-mam nadzieje ze to nie zawadzi jakoś ![]() Tylko musisz uwierzyć ze Ci się uda-pomysl sobie to tylko 5 kilo damy radę ![]() To dobrze ze masz taką kumpele co mozesz jej o takich rzeczach powiedzieć- ![]()
![]() |
#917 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tez 5 kilo albo jak dobrze bedzie szlo to 8 .. 4 miesiace góra chyba co?
#918 |
Rozeznanie
|
No to fajnie to będziemy się wspierać, ![]()
#919 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi jest sie ciezko przestawic na te posilki co 3 godziny...ale musze probowac!!! a zoladek mi sie tak szybko nie skurczy...no zobaczymy...a jak ja zjadam wiecej kcal niz 1500, to mi sie nie udaje nigdy tego wyrownac ![]() Cytat:
co do kumpeli - ta, ktorej powiedzialam, dobrze, ze wie, bo przynajmniej nie wymyslam bajek, tylko powiedzialam, jak jest. a tej drugiej nie powiedzialam, ale mysle, ze bym mogla...tylko pewnie bylaby wstrzasnieta troche ![]() Cytat:
![]() ![]() bedziemy ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się podłaczyłam do wątku o tym ze w sierpniu 4kg=(nie pamiętam nazwy ![]() ![]()
![]() |
#921 |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...35#post8449235
Ten watek bedzie lepszy ![]()
#922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#923 |
Wtajemniczenie
|
na MZ-WR ja jestem pol roku
![]() Plameczko - tez o tym myslalam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje, ze uda nam sie schudnac i wygladac ladniej oraz przede wszystkim uniknac napadow oraz glodzenia sie
![]()
#925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#926 |
BAN stały
|
Ja wlasnie dzis mialam napad i jestem zalamana..
musze wiedziec ile moge po 1 dniu przytyc ale jakz alozylam watek to nikt nie odp bo jest za duzo nowych ![]() Prosze nie krytykujcie mnie bo wiem,ze robie bardzo zle ale jestem chora na ED. 10 jade nad morze(za tydzien juz ![]() Mam mega wazne pytanie..jesli bylam 11 dni na diecie jakies 600 kcal dziennie a nagle w doslownie godzine zjadlam jakies 5.500 kcal(tyle wyliczylam w wersji optymistycznej ![]() z 1 strony od jutra ZNOW wracam do jakis 600 kcal a to TYLKO 1 dzien ale z 2 strony to bylo az ok 6.tys kcal a na dodatek zjedzone po 11 dniach glodzenia organizmu.. ile maxymalnie moge przytyc od 1 dnia kompulsa? Blagam nie krytykujcie mnie,wiem ze robie zle ![]() prosze pomozcie bo nie zasne cala noc..(i tak pol nocy nie zasne z bolów brzucha ![]() z gory bardzo dziekuje ![]() i naprawde wiem ze robie zle ale prosze pomozcie.. kiedys z tego wyjde ale narazie nie jestem gotowa zeby isc do specjalisty z moim ed.. |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Milion rzeczy do powiedzenia...Połowy ze względu na regulamin i tak nie mogę napisać
![]() Ach i sprzeczka z mamą - jak zwykle - weekend to czas na wielkie kłótnie. Tym razem, że jestem gnojem, bo w gnoju żyję - tylko jak ja mam upchać moje życie z akademika w już tak pełny pokój!? Nie mam już gdztie trzymać książek, ubrań, dokumentów...i jescze, że się zachowuję jak psychicznie chora pensjonareczka - dosłowne słowa mojej matki kiedy zaczęły się krzyki pomiędzy nami na temat braku miejsca i nieporządku u mnie...no comment ![]() Jestem do niczego, przepraszam, ale czuję się jak autentyczne zero i dno... ![]() ![]()
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#930 |
Gość
|
Cześć dziewczyny - od piątku są w domu Jola z Łukaszem, więc sorki, że rzadziej piszę. Co tam powiedzieć - cóż ja też czuję jak by w moim ciele istniały dwie Weroniki - jedna fajna, przyjemna, co zawsze z nią można pogadać, a ta druga - to ta co wprowadziła mnie w świat ED, co przez jej głupotę kradłam pieniądze od rodziców.
Ach, trudno jest, dziś będę czytać od nowa książkę. ![]() A jeszcze jedno - bym zapomniała - jakby ktoś miał namiar na dobrą szkołę jogi w warszawie to bym była bardzo wdzięczna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.