|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tęsknisz za byłym facetem?
Nie nie tęsknię. Zaczynam następny związek dopiero gdy emocjonalnie uwolnię się od poprzedniego. To uczciwe wobec partnera. A teraz pierwszy raz w życiu tak naprawde jestem zakochana. Pierwszy raz powiedziałam komuś kocham cię... i oby był to jedyny człowiek który to kocham cię ode mnie usłyszał
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
tesknie za chlopakiem z którym byłam przez krótki okres czasu .. a jednak
od czasu jak ze mna zerwal umawialam sie z różnymi chłopakammi, robiłam mase innych rzeczy żeby tylko o nim nie myslec, i mi sie to udało. Przynajmniej tak mi sie wydawało ;(( Ostatnio to do mnie wróciło, wspominam każdą chwile z nim( a było ich tak niewiele ) oddałabym wszystko aby ten czas jak bylismy razem przeżyc jeszcze raz . Nie wazne że te złe chwile musiałabym jeszcze raz przejsc .. tyklo ten czas z nim Spotkalismy sie i nawet nie wiedziałam że jest to nasze ostatnie spotaknie, że nigdy już nie bedzie tak jak do tej pory .. PO prostu widzialam go i za pare dni sie dowiedziałam ze to koniec , że już nigdy sie nie zobaczymy ;( mineło już 7miesiecy a ja piszac to płacze .. łzy same lecą .. to nadal tak boli
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Nie tęsknię za żadnym z byłych. Za to często zdarza mi się tęsknić za obecnym, kiedy się nie widzimy.
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy mogę nazwać to tęsknotą...ale pomimo, że jestem już od roku szczęsliwa z kimś innym, pomimo że tamten mnie skrzywdził, to jednak "nachodzą" mnie czasem wspomnienia tych mile spędzonych razem chwil i mam ochotę sie do niego odezwać, przytulić... uśmiecham się wtedy w myślach i spokojnie wracam na ziemię
bo wiem, że teraz jestem naprawdę szczęśliwa i w cale nie chcę do niego wracać
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mam podobnie. Poprostu są takie dni kiedy wraca się do wspomniec i wtedy mam ochote odzwac sie do bylego....ale wiem, że kocham faceta z którym jestem teraz i największa glupota byloby wracanie do bylego...ale czasem milo powspominac
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Nie tęsknię za żadnym z nich, do dwóch mam sentyment i ciepłe uczucia, ale to tyle, w końcu to moi byli, czyli wybrałam kogoś lepszego
![]() Czasami zastanawiam się tylko, co by było gdybym z pewnym X była kiedyś, ale w kategoriach ciekawości, a nie żalu, bo i tak bym wybrała mojego Ukochanego TŻta
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Czasami tylko wspomne, czy pomyslę chwilkę... a czy tęsknie?! Moze czasemi troszeczke, ale to naprawde rzadko
w koncu z jakis powodu z nim nie jestem prawda? Ah a jak juz przez prypadek zatesknie to mysle co bylo zle i odrazu mi to przechodzi
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba za taką bliskością tęsknię ,nie za nim tak dokładnie...Na razie jestem wolna,ale oby nie za długo
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Jakos nie mam czegos takiego w naturze. Jak koniec to koniec. ja za mocno stoje nogami na ziemi, zeby tesknic za czyms,co juz przeminelo i nie wroci. Realista ze mnie
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Odpowiedź : tak, ale w pewnym sensie tylko.
Byliśmy jakieś pół roku ze sobą, ale po prostu to uczucie to raczej nie tęsknota za nim, a za tym co było między nami.. Nadal chciałabym się zakochać i do wszystkiego być taka optymistyczna, marzyć, budzić się, a żeby na komórce napisane było "10 nieodebranych połączeń", "masz 5 nowych wiadomości".. Wiedzieć, że jest się dla kogoś wszystkim. To cudowne. Od tamtego czasu, kiedy zerwałam (a może on zerwał, to niewyjaśnione), nie miałam żadnego chłopaka. I nie mam. Cieszcie się zakochani, że Jesteście zakochani.. |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Tęsknota za byłym pojawia się najczęscniej wtedy jak to ON Nas zostawi,z niejasnych dajmy na to powodów. W związku był,kochany,czuły,opiekuń czy,a tu nagle bum,nie chce cie,odkochał się itp.,itd. Wtedy wiadomo że na wiele z Nas spada to jak grom z jasnego nieba. Wciąż kochamy no i tęsknimy.
Wszystko zależy od sytuacji i czasu jaki minął. Wiadomym jest że jak rozstajemy się z chęcią z obu stron to wiemy na co się decydujemy,powinno Nam być wtedy lżej,nie powinnyśmy odczuwać tęsknoty.
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz nie tęsknie za eks
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Nie tęsknię.
Wyrządził mi wielką krzywdę, więc nie zasługuje na moją tęsknotę. Chociaż.. Często przychodzi do mnie w snach |
|
|
|
|
#44 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Sny w końcu mijają. Sprawdzone na mnie
![]() Wspominać - choćby przez chwilkę - zdarza się chyba każdemu. Czasami. No przecież nie wykasujemy wspomnień A bywa, że coś przypomni, coś się zdarzy, albo zobaczymy kogoś podobnego na ulicy, albo jakaś rocznica akurat ma miejsce i wtedy to nawet podświadomie może przywołać jakieś wspomnienia. Ale to nie to samo co tęsknota
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Nie tęsknie. Ten drań na to nie zasługuje.
Do pocałunków potrzebny jej był ktoś, z kim lubiła rozmawiać, kto ją zastanawiał i niepokoił, kto był dobry do kłótni na temat rzeczy ważnych, ktoś komu nie było obojętne, jak żyć, i kto potrafił z nią o tym rozmawiać (...) |
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
tesknie a jednoczesnie nienawidze tego czlowieka , chcialabym sie wreszcie uwolnic od tych mysli i zamknac ten rozdzial w zyciu.
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
tesknie, ale chyba bardziej za miloscia, bliskoscia, dotykiem niz konkretnie za tym facetem. tyle.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Nie i nigdy nie tesknilam... i tesknic nie bede
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
chodzilam z dwoma, z jednym 9 mies z drugim 15 mies i oboje zostawili mnie dla innych...i oboje tez chcieli wrocic. Mam teraz trzeciego, minelo pol roku od kiedy nie jestem z drugim. Mozemy tesknic a nawet wracac ,ale niegdy nie byloby tak samo. ja sie staram o tym nie myslec...Mam dobrego chlopaka- o tym mysle, i wy tez sie tak nastawcie
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Tęsknie często pomimo, ze jestem teraz z kimś - w przeciwieństwie do byłego - naprawdę wartym mojego uczucia, kimś kto kocha mnie i myśli o mnie poważnie. Trudno jest zapomnieć i nie tęsknić za kimś, kto pokazał i wszystko, co może zdarzyć się między kobieta i mężczyzną. Byłam w nim szaleńczo zakochana, wydawało mi się, ze on mnie potrzebuje, jednak on był dziecinny, tchórzliwy, nie umiał powiedzieć mi w oczy, ze to koniec. Nie widziałam jak się zmienia, jak odstawia mnie na bok, przedkładając kolegów i używki ponad mnie. Nie mam z nim kontaktu od 8 miesięcy a jednak myślę o nim, śni mi się, przypominam sobie czasami mam ochotę chociaż chwile z nim porozmawiać, rzucić wszystko co mam i pojechać do niego... Ale nie potrafie już poczuć jego dotyku, ust, usłyszeć głosu. Pamiętam to, ale nie czuję tego.
Może napisałam trochę za dużo i chaotycznie, ale nie mam z kim o tym porozmawiac, przed wszystkimi udaje, ze już o nim nie myślę, wszyscy uważają, ze nie powinnam rozdrapywac starych ran. i mają rację. Zastanawia mnie też czy mój TŻ myśli o swojej byłej dziewczynie... Pewnie tak... Bardzo mocno przeżył rozstanie z nią, ale ja go jeszcze wtedy nie znałam. Nie chce sie w jego dawny związek zagłębiać, ponieważ jeżeli pomyślę, ze mógłby o niej myśleć tak jak ja o Ex to serce mi sie kroi. Nie chce wyobrażać sobie, ze przypomina sobie jej smak, dotyk, zapach... Tak to już jest, dziewczyny, że przeszłość ciągnie się za człowiekiem i nie da się jej wymazać. Każde doświadczenie jest potrzebne, ja nauczyłam się dzięki Ex jakich błędów nie powinnam popełniać jak bronić się i jak nie dać wykorzystać. To wszystko już wiem i mam nadzieje, ze znajdę tyle siły, żeby obronić się przed ewentualnym zranieniem. Myślcie pozytywnie, każda lekcja życia jest ważna i potrzebna, chociaż czasami cena jest bardzo wysoka. |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo tesknie
![]() Ciągle mam nadzieje ze on do mnie wroci...ciagle za nim tesknie...;( |
|
|
|
|
#52 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a eksio jest po to eksem żeby siedzał grzecznie pod tymi 3 literami, pod tą szyderczą eksiowatą nazwą i nie wyłaził. imho oczywiściesama kiedyś przechodziłam przez krótką aczkolwiek intensywną tęsknotę ale to było ZANIM poznałam TŻta. pakowanie się w związek z eksiem w głowie to poroniony pomysł. na krzywdzie 'nowego' nie zbudujesz szczęścia...
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ujęłaś...za czym Ja tez nie tesknie, bo to palant był
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to tylko tesknota ,ktora jest w srodku we mnie i nawet jej nie uzewnetrzniam ani przed soba ani przed innymi....
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam szaleńczo zakochana w byłym (był moim pierwszym) i jak teraz pomyśle jak mnie zranił, oszukiwał, śmiał się ze mnie za moimi plecami to niedobrze mi się robi...
Nigdy za nim nie tęskniłam i nie będę.... bo nie ma za czym... Dla mnie to ZERO... Niedawno nawet pisał, że mu mnie brak i chce wrócić, to ja trochę go pozwodziłam i na koniec zostawiłam... jeśli chciał zakpić ze mnie to mu się nie udało, a jeśli to było szczere, to niech pocierpi choć po części tak jak ja cierpiałam... Za dużo złości na niego mam w sobie, żeby tęsknić...
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mysle o dwoch powazniejszych zwiazkach z dwoma bylymi TŻ
uporałam sie juz z tym mam ich głeboko w pupie hehe, okazali sie wiekszymi dupkami niz byli po zerwaniu niz w trakcie zwiazku... Ale cóz dzieki temu zapomnialam kompletnie ![]() Teraz mam kochanego faceta, chociaz jak zerwalismy z obecnym to tesknilam ale po kilku miesiacach rozstania wrocilismy i teraz tesknie ale dlatego ze jest daleko... Za frajerami czyt. EKS w wiekszosci (sorki za okreslenie) nie warto tesknić
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Czasami owszem wspominam dawne czasy i wspolne chwile
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Tesknic? Nigdy w zyciu/ Mojego pierwszego szczerze nie trawie i zycze mu jak najgorzej a drugi to mi lotto. Nie po to ich zostawiłam, żeby tęsknic.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie... nie po to sie zostawiało zeby potem tęsknić...
Także za zadnym nie tesknie.
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Wkleiłam coś co nie miało być na tym forum. Sorki!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

od czasu jak ze mna zerwal umawialam sie z różnymi chłopakammi, robiłam mase innych rzeczy żeby tylko o nim nie myslec, i mi sie to udało. Przynajmniej tak mi sie wydawało ;(( Ostatnio to do mnie wróciło, wspominam każdą chwile z nim( a było ich tak niewiele 
bo wiem, że teraz jestem naprawdę szczęśliwa i w cale nie chcę do niego wracać

Także za zadnym nie tesknie.